PDA

View Full Version : Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme

Sayfalar : 1 2 3 [4]

Sarıcan
13-08-2011, 11:37
Mısır silajı demişken bu videoyu mutlaka izleyin derim.

http://www.gidasayfasi.com/video-5-Dunyayi-ele-geciren-global-gida-ureticileri.html

fusion1
13-08-2011, 19:07
......teşekkürler sayın Sarıcan bizleri bekliyen tehlikelerin güzel bir demosu.Her bir canlının günlük rasyonu; ısı, ışık ,nem, nem, protein;karbonhidrat; yag; gereksinimleri belli ve bilimsel süzgeçlerden geçmiş bilgilerdir. Sorun bunları bilimsellikten uzak bizlere tv, medya,basın kanalları ile dagıtılan gözlüklerle izlememiz.Dagıtılan bu gözlüklerimizi çıkartabilirsek; çıplak gözlerle GDO nedir, mısır silajlarında kullanılan GDO lu mısır silajı nedir, ARPA ÇİMİ nedir ,organik ürün nedir konuşabilecegiz. Kimse insan,hayvan,bitki besin gereksinimleri aynı demedi. Öyle anlaşıldıysa inaninki bu benim kusurum degil sadece olaya farklı açılardan baktıgımızın görseli. 26 sayfaya ulaşan degerlendirmelerde numune için 1 tek RASYON ,ırk cins, sıcaklık, iklim , kulanılabilirlik, besin degeri, artıları,eksileri yorumuna rastlayamadım. Bu ülkemiz tarım ve hayvancılıgının ilgisiz ,paylaşım ve bilgilendirme fazından geride oldugunun göstergesidir. Ben hidroponic, aeroponic, fogponictede aynı ilgisizlik, aldırmamazlıgı çok yakından gördüm. konuyu belki bilen çook ,fakat paylaşan YOK. Varsınlar paylaşmasınlar, paylaşabilenler aramızda ve onlara bir kez daha teşekkür ediyorum . BİLGİ BİR DENİZDİR ;KİMİ 1 KAZAN ALIR BİR FİNCAN GERİ VERMEZ , KİMİ 1 FİNCAN ALIR BİR DENİZ GERİ VERİR .SAGLICAKLA KALIN DOSTLAR ..

rasheedsky
14-08-2011, 03:41
Orta Erkek Dana 182kg
5,0 kuru madde kg
12,65 metabolik enerji kcal
720,00 ham protein gr.

Orta Erkek Dana
273kg
6.0kuru madde kg
11.64 m.e. kcal
489 hp. gr.

Orta Erkek Dana
318kg
7,4 km. kg
16,43 m.e. k cal
695,60 hp gr

Orta Erkek Dana
364kg
7,4 km. kg
14,36 me. kcal
577,20 hp. gr.

Orta Erkek Dana
409kg
8,0 k.m. kg
15,52 me. kcal
616,00 hp. gr

Orta Erkek Dana
500kg
10,6 km. kg
25,23 me. kcal
890,40 hp. gr.

yukarıda yazılmış olan hayvanın canlı ağırlığı ve tüketilen yem içerik miktarlarıdır bu rakamlar hayvanın cinsine yaşına besi süresine göre değişmektedir eğer arkadaşlar arpa çiminin değerlerini bilen birisi varsa hemen 8 aylık simentalin 12 aylık besi canlı ağırlık artışı tablosu oluşturabiliriz

Kaan903
14-08-2011, 10:53
http://www.ekohasil.com.tr/index.php?id=hasilmatik

"hasılların %97-98´e varan hazmedilebilirliği, %20-22 hazmolabilir proteini, %18-20 kuru madde içeriği ve 2700-2900 ME değeri, danedeki oranı %600´e artan E vitamini, mineral ve amino asit artığı, nişasta değerinin çok düşük olması gibi faydaları yurtdışı ve yurtiçindeki üniversitelerde yapılan araştırmalarla kanıtlanmış ve bilimsel olarak raporlanmıştır."

Kaan903
14-08-2011, 11:09
Bir de ekli bilgiler var bilgisayarımdaki arşivden. Aynı firmanın geçen yıllarda yayımlamış olduğu katalogdan alıntıdır.

tarık şahin
15-08-2011, 13:32
Şöyle bir bilgi var. Yazan kişinin adreside alttaki bağlantı

Normalde günlük 9 kg karma yem tüketen bir hayvana, yarısı kadar karma yem..
25 kg silaj yerine, 15 kg taze yeşil yem..
Kuru madde ihtiyacını karşılayabilmek adına 1 kg saman ve 2 kg yonca kuru ot yerine 6 kg saman, 5 kg kuru ot..
Bu tabloda yer alan yem fiyatlarını dikkate aldığımızda, Hasılmatik ile günlük hayvan başına yem maliyeti 8 TL, öncesinde ise 12 TL kabul edildiğinde 4 TL kazanç sağlamış olursunuz.
25 hayvanda bu rakam günlük 100 TL, aylık 3.000 TL’ye karşılık gelir. Böylece sistem kendini 12 ile 18 ay arasında amorti etmiş olur.

http://www.facebook.com/pages/HASILMAT%C4%B0K-100-DO%C4%9EAL-YEM/156639524407686

fusion1
15-08-2011, 18:23
SN Sarıcan; gönderdigin linlk-video için tekrar teşekkürler. Arkadaşlar ltf videoyu seyredin ben 3-5 kez izledim görüntülerdeki tavuk inekleri görün. böyle bir besicilikse hayaliniz RASYON tartışmak anlamsız. önceligniz tüm canlılara saygı olmalı bu bir insan olabilir, bitki olabilir,bir hayvan olabilir. Biz hekimler önce zarar verme deriz buna. sonrasında ancak her bir hayvanın (inek,koyun,keçi ve digerlerinin ) rasyon analizlerini konuşabiliriz. HER KOŞULDA önceligimiz canlılara saygılı ortamlarda ne yapabiliriz olmalı. Bu ne düygusallık ne de fantazidir sadece saygının . insan olmanın gerekliigidir. Çokca duymuşsunuzdur antibiotik direnci sözünü ; gereksiz yere antibiotik kullanmayın demelerini. Belki size antibiotik reçete eden doktora yuh da demişsinizdir,kebap,tavuk yerken . Dostlar ACI GERÇEK dünyada üretilen antibiotiklerin yüzde seksenini et tavuk üreticileri Hayvanlarını koruma amaçlı (profilaktik olarak ) kullanılmakta .Sonrasında siz o et-tavuk-balıkları yerken sizlerde o antibiotiklere dirençli bakterler sorun yaratmakda. SAGLICAKLA kalın, Saygılarımla...

rasheedsky
15-08-2011, 18:24
Şöyle bir bilgi var. Yazan kişinin adreside alttaki bağlantı

Normalde günlük 9 kg karma yem tüketen bir hayvana, yarısı kadar karma yem..
25 kg silaj yerine, 15 kg taze yeşil yem..
Kuru madde ihtiyacını karşılayabilmek adına 1 kg saman ve 2 kg yonca kuru ot yerine 6 kg saman, 5 kg kuru ot..
Bu tabloda yer alan yem fiyatlarını dikkate aldığımızda, Hasılmatik ile günlük hayvan başına yem maliyeti 8 TL, öncesinde ise 12 TL kabul edildiğinde 4 TL kazanç sağlamış olursunuz.
25 hayvanda bu rakam günlük 100 TL, aylık 3.000 TL’ye karşılık gelir. Böylece sistem kendini 12 ile 18 ay arasında amorti etmiş olur.

http://www.facebook.com/pages/HASILMAT%C4%B0K-100-DO%C4%9EAL-YEM/156639524407686

olabilir benim beklediğim rakam çıktı yani yarısı biraz zor 4 veya 3 tl lik bi kar uygulanabilirliliği olursa iyi bi rakam büyük çifliklerde biraz zor şayet büyük çifliklerde 3000 sağmallık 4 tl lik kar uçuk bi rakam burada bizimde süt hayvanlarındaki rasyon tutarımız 11 tl

rasheedsky
15-08-2011, 18:31
Bir de ekli bilgiler var bilgisayarımdaki arşivden. Aynı firmanın geçen yıllarda yayımlamış olduğu katalogdan alıntıdır.

bu veriler yanlış yonca 9 proteinli nasıl oluyor yaw en düşüğü 23 saçmalamışlar yeminle ayrıyetten bi saçmalık daha hangi salak firma hazırlıyorsa o palet yemi kullanmasınlar bi daha yoğunluk derecesi felaket derecede düşük hatta aşırı berbat arkadaşlar görülüyorki şimdi firmalar üç kağıda yatıyo :)) gülüyorum sadece 9 proteinli yonca :))) yok böyle bişey rasyonunuza fazla abartılı sokmayın derim ben yani anca katkı maddesi olabilir silajın yerini tutmaz onu söleyeyim ayrıca şimdi ben rasyon örnekleri hazırlıycam sizlere varsa elinde imkanı olan uygulasın sakın ve sakın arpa hasılı, arpa samanı ve konsantre yemle veremeye kalkmayın sonuç felaket olur.

Kaan903
15-08-2011, 19:56
bu veriler yanlış yonca 9 proteinli nasıl oluyor yaw en düşüğü 23 saçmalamışlar.

Bir yanlışlık yapmayalım ham protein değeri kuru yonca için %20,9 yazmış? ME değeri ile karıştırıyor olmayasınız?

rasheedsky
15-08-2011, 20:14
[QUOTE=Kaan903;847706]Bir yanlışlık yapmayalım ham protein değeri kuru yonca için %20,9 yazmış? ME değeri ile karıştırıyor olmayasınız?[/Q
yanlışlık olmuş yine eksiklikler var yanıltıcı bakın yoncanın örneklerine hiç bu değerleri vren yoncaolacakmı güya kendi hasılını öne çıkarmak için yapılmış bi çalışma bizde %40 proteinli 3200 me li yonca var ve aksarayda yetişiyor bu edirne tekirdağ izimir adanayı hiç hesaba katmayalım ben yine söylüyorum bu yem maddesi süt inekçiliğinde samanla beraber verilmez bu rasyona katılır proflar diyorki samanla katın eeee 6kg da süt yemi verin 3 lira tutuyo :))) deneme yapalım isterseniz 1 ay bir yesi hayvan ne oluyo

tarık şahin
23-08-2011, 15:00
http://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=358618307574 bu sayfada avustralyada karşılaştırılmış verileri var. Bu bilen arkadaşlara yardımcı olurmu.

mbordinc
13-09-2011, 12:32
Arkadaşlar;

Arpa hasılını rasyonda kullanan,kayıt tutan ve verim üzerinde etkisini gören biri var mı?Bu konuda çalışma yapanların bigi paylaşması tüm katılımcılara yardımcı olacaktır.

serpaco
14-09-2011, 10:34
Çimi salataya karıştırarak tüketmek daha kolay ve lezzetli olabilir

--------------------------------------------------------------------------------
Bu yürekliliğinizle bize yol açtınız.teşekkür ederim.bu kadar çimi zahmetli bir durumda yetiştirince bunu insana değilde ahırımdaki ineğime yedirmem herhalde beni Çin Dağlarında tanrıya ulaşmayı bekleyen ermişlerden yapardı:)Bilmeyen varsa ayrı bir konu ama Buğday çimi'nin insan hayatını kurtarıcı etkisini internetten okuyabilir.(adeta,propolis etkisi)
Kaldı ki,Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği yapacaksanız mera yoksa,saman satın almak zorundasınızdır.bu tür aletlerle çim yetiştirmek kar/Zarar açısından çok iyi düşünülmelidir.nacizane düşüncem budur SAYGILARIMLA.

kayzer76
19-09-2011, 15:44
Merhaa arkadaşlar;
Konu hakkındaki nacizane düşüncelerimi paylaşmak isterim.
Mera problemi olan ülkemizde bu basit kuluçka makinesi özellikle küçük yetiştiriciler için oldukça faydalı olacaktır,Elbeteki şu hayvana bu kadar verdim oldu şeklinde değil de her hayvanın kendi ihtiyaçları verim durumu ve en önemlisi sizin elinizdeki diğer hammadde durumu besleme yapmanızı kolaylartıracaktır.Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki rumen faaliyeti için gerekli olan selulozun önemli kısmını protein ihtiyacının önemli bir kısmını buradan karşılıyabilirsiniz, tekrar söylüyorum tek başına hayvanlarınız bir deri bir kemiğe döner ilave mutlaka o hayvanın ihtiyacı olan enerji kaynakları verilmelidir.Ayrıca bu hammadde mutlaka alıştırarak verilmelidir.Hayvanınızın kilosu verim durumu elinizdeki hammaddeler ile ilgili bilgi verirseniz size yardımcı olmaya çalışırım
iyi günler

olgunsmv
23-09-2011, 22:36
Arkaşlar bende şöyle bir bilgiye ulaştım ama içrik açıklanmamış
Global Fodder Solutionsyem makineleri, yeme mümkün olan en yüksek besin değerinin katılması ve aynı zamanda toksik kimyasallar ve klorun hiçbir şekilde kullanılmamasını sağlayan özel bir doğal besin formülü kullanmaktadır.
GFS besin katkıları hiçbir toksik madde içermez. Bunun anlamı, GFS yemleriyle beslenen hayvanlardan elde edilen besin maddelerinin tüketimi sonucunda insan besin zincirine doğal olmayan hiçbir maddenin girmeyecek olmasıdır.

GFS, taşıması kolay kapalı kutular içinde temin edilen sıvı besin katkıları kullanmaktadır. Böylece Mobil makinelerinin operatörlerinin solüsyonları karıştırarak zaman kaybetmez ve hata payı bulunmaz. GFS besin katkıları, otomatik bir dozaj sistemi vasıtasıyla önceden belirlenmiş miktarlarda su karıştırma sistemine katılır. Daha sonra da besin katkısı, her sulama işleminde bitkiler üzerine yayılır.
http://www.globalfodder.com/images/P4140038Copy.JPG/image_preview

kaynak:Global Fodder (http://www.gfsturkiye.com/bes_mad.php)

ralf55
04-10-2011, 18:16
arkadaslar sorularım olacak tepsi ebatları kaç olacak kg ye ve uygun sıcaklık ve nem kaç olacak uzun sure hayvanlarda rasyon denemelerının sonuclarını tutan var mı gunde 16 kg saman ve 15 arpa hasılı ıle 27 kg sut uzun sure alınacagını sanmıyorum.

Tolga-77
04-10-2011, 23:08
hayret yahu nasıl bişi bu bende uzun zamandır forumu takip ediyorum üye yeni üye olmak nasip oldu herkese iyi çalışmalar

Tolga-77
05-10-2011, 11:36
bunu yapmamda bana yardımcı olacak abilerin ablaların ustaların mesajlarını bekliyorum iyi günlerle

mbordinc
06-10-2011, 11:02
İzmir'de imal edilen AGRİTOM hasıl makinasını kullanan arkadaşların yorumlarını paylaşmalarını bekliyorum.İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

ralf55
17-10-2011, 14:10
cevap verecek kımse yok galıba arkadaslar

Tolga-77
17-10-2011, 19:06
kendilerine kurmuslar forumu kardeş yardım çıkmaz burdan

ralf55
28-10-2011, 16:17
nerde bunu kendılerıne kuranlar tuttukları kayıtları niçin paylaşmıyorlar

Delimus
28-10-2011, 21:07
arkadaslar sorularım olacak tepsi ebatları kaç olacak kg ye ve uygun sıcaklık ve nem kaç olacak uzun sure hayvanlarda rasyon denemelerının sonuclarını tutan var mı gunde 16 kg saman ve 15 arpa hasılı ıle 27 kg sut uzun sure alınacagını sanmıyorum.

Konudaki tüm mesajları okursanız sıcaklık nem vs. değerler verilmiş.

Arpa hasılının süte etkisi vs. aklınızda kuşku elbet kalıcak ne denirse densin, ineğiniz var ise 1 tanesinde denemeniz gözlemlemeniz en iyisi olacaktır. 1 tane inek için 100 tl'yi geçmez ufak bir dolap yaptırmanız.Gözlemleyin kararı siz verin .Burada makine satışı filan yok, makinayı biz nasıl yapabiliriz tarşılıyor.
Tepsinin Ebatı filan önemsiz sadece derinliği ve drenaj için delikli olması önemli bunlarda önceki mesajlarda paylaşıldı.

Ben keçi almayı düşünüyorum onda denemeyi düşünüyorum .Gözlemlerimi paylaşırım.

Genel sorular sormanız ve mesajları okumadan sorulmuş soruları tekrar istediğiniz için kimse mesaj yollamıyor...

ibo3535
29-10-2011, 11:56
sn VISKHY size özelden ulşamaya calıştım ama beceremedim baştan sona kadar okudum keçi çifliği kurmak istiyorum. Manisada İzmir de sizin arpa çimlendirme işletmenizi ziyaret etmek istiyorum bana özelden yazarsınız lütfen

ibo3535
30-10-2011, 13:09
Heycan bittimi burda nerde hayvan yetiştiricelri yok mu bi gelişme yoksa herkez kurdumu bu sistemi bi ses yok mu . ?

AÇakıcı
30-10-2011, 21:02
Çok fazla hayvan beslemeyecekseniz hobi olarak yetiştireceksek heralde hiç elektrik harcamadan da dışına naylon geçirerek basit bir raf düzeneği ile açık havada bahçenin bir kenarında sera yapabiliriz. 2mt yükseklik x 50cm derinlik x 1mt genişlik aşağıdan yukarıya her 25, 30 cm'de bir raf eklenir ve her rafa 50cm x 1mt tepsi konur. tepsilere tohumlar konur ve sulanır. dışına da bulabilirsek sera bulamazsak normal naylon kapatılır. bu şekilde bir sera yapılırsa diğerlerinin 1 haftada ulaşacağı sonuca 15 günde ulaşılsa bile yeterli olacaktır. arpa haricinde de diğer tohumlar da denenebilir.

ibo3535
30-10-2011, 21:31
Keşke bu kadar basit olsa sıcaklık nem yani hepsi sıradan naylon parcasında hal olsa ne güzel olurdu sanırım mümükün değil bu kadar basit olmasa gerek bu iş

maxaslan
13-11-2011, 11:44
arpa çiminde kullanılacak florasan türü daylight olması gerekiyor biraz araştırma yaptım aklım iyice karıştı sizce hangi florasanı almalıyım birde VISKHY arkadaşımız florasanları nasıl monte etmiş resimde sanki armatür yok gibi görünüyor

ibo3535
13-11-2011, 12:54
Bence çimleri görecek şekilde yap yani rafların dikine olrak arasıan yerleştir böylece ışık eşit dağılır

mrduran
13-11-2011, 21:09
Merhabalar,
Sayfayı açan Sayın Delimus ve bilgisini sakınmayan, fiiliyata geçen cesur kişilere, olumsuz tepkilere rağmen, gerek bilgi ve gerekse nezaket bakımından eksiklik göstermeyen herkese teşekkürler. Sayın Sarıcan, videoları tam yerlerine oturtmakta mahirsiniz, güzel uyarılarınız için teşekkürler. Birbirini kırdıklarını hissedip, özür dileyenlere özellikle teşekkürler.

Sayın Sarıcan;

Kendimi, en son videonuzdaki, bayan çiftlik sahibinin düşünceleri ile başbaşa buldum. Bizde de aynı oluşumun mini uyarlaması olacak bu gidişle sanırım. Son bilgilerin saklanma gereği ona mı işaret idi acaba?

Aliosmankuresir bey;
İşletmeci olarak en sağlıklı sonucu sizin alacağınızı sanıyorum. Yanlışınızdan dönecek kadar erdemli yapınız buna işaret bence. Diğer uygulamacılar da inşallah başarır.

Mermer tozu, acaba video da verilen Supermin olabilir mi? Kuru ortamda yakılması ile kireç elde ederlerdi eski çağlarda. İnek, acaba metabolizması bunu becerebilecek dizaynda mı? Uzmanı değilim.

Tekrar takdirlerimi sunarım efendim.

Saygılarımla lütfen.

ibo3535
14-11-2011, 07:15
Nedense bu konunun heycanı bitti neden acaba aslında cok önemli bi konu bu işi yapan arkadaşlar resim koyarsa cok iyi son resimleri yani daha öncekileri gördüm ama gördükce insanın bakası geliyor bence bu konu biraz daha heycan kazandırılmalı

maxaslan
15-11-2011, 20:27
Bence çimleri görecek şekilde yap yani rafların dikine olrak arasıan yerleştir böylece ışık eşit dağılır
ibrahim bey bende 11. sayfadaki resimlerde olduğu gibi yapmak istiyorum ama armatür kullanmamışlar etanj contalı duylar var onlardanmı kullanmış ve ne marka florasan kullanmış florasan çeşidini görseniz şaşırırsınız yani çok çeşit var hangisinden kullanmış birde florasanların bu daylight olanlarının 6 ay gibi bir müddet sonra yansa bile değiştirmek gerekiyormuş T5 florasanlarda bu sorun yokmuş falan filan çok ayrıntı var ibrahim bey bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yardım ederse sevinirim

Delimus
18-11-2011, 18:43
Merhabalar,
Sayfayı açan Sayın Delimus ve bilgisini sakınmayan, fiiliyata geçen cesur kişilere, olumsuz tepkilere rağmen, gerek bilgi ve gerekse nezaket bakımından eksiklik göstermeyen herkese teşekkürler. Sayın Sarıcan, videoları tam yerlerine oturtmakta mahirsiniz, güzel uyarılarınız için teşekkürler. Birbirini kırdıklarını hissedip, özür dileyenlere özellikle teşekkürler.

Sayın Sarıcan;

Kendimi, en son videonuzdaki, bayan çiftlik sahibinin düşünceleri ile başbaşa buldum. Bizde de aynı oluşumun mini uyarlaması olacak bu gidişle sanırım. Son bilgilerin saklanma gereği ona mı işaret idi acaba?

Bende yorumun için teşekkür ederim.

Sarıcan arkadaşımız ağaçlar.net ile ilişkisini kesmiştir.
Kendisine mesaj iletmek isterseniz Soilless Culture - Topraksız Tarım (http://www.topraksizkultur.com) adresinden ulaşabilirsiniz.

erdogan.yu
25-11-2011, 17:14
Tüm Arkadaşlara Teşekkür eder saygılarımı sunarım ben bu işin plc /otomasionu yapmaya başladım profesyonel ilgi duyan arkadaşlara bilgi paylaşa bilirim saygılarımla 0539 2782281

seazone
28-11-2011, 12:44
Çalışan bir sistem ya da broşür gibi herhangi bir evrak ne bileyim bilgilendirici bir şeyler var mı? Belki cevabını verirken arayamıycak arkadaşlar olabilir onlarda bu bilgilerden yararlanırlar.

erdogan.yu
29-11-2011, 11:08
Saygı deyer Dostlar iyi bir çalışma olmuş emeginize saglık elleriniz dert görmesin Plastik tepsilerin maliyetini ve alına bilecek yeri yeri ve ebatlarını bildirirseniz memnun olurum
bu işi tam ottomasion yapmaya hazırım ilgi duyan arkadaşlar yardımcı ola bilirim

yüksel Erdogan 0539 2782281

Saygılarımla selamlar

maxaslan
29-11-2011, 22:27
yüksel bey benoplast balık kasaları **** unlu mamüller için kasalar var diğer firmalarında balık kasalarından uygun olanları olması lazım ama bu konuda gösterilen kasalar benoplast ın sitesindeki kasalar arkadaşlar siz bir sorum olacak buğday ve arpa ektim çok güzel boylandı ama pamuklanma oluşuyor neden olur sebebi nedir nasıl engel olabilirim oda tipi ozon jeneratörüde alındı ama yinede olmuyor pamuklanma yapıyor sizce sebebi nedir

erdogan.yu
02-12-2011, 14:23
Maxaslan Arkadaşa Arkadaşım havalandırmayı kontrol et

Dostlar facebook da kapalı gurup kurdum ilgi duyan arkadaşların dikkatine

Gurup adı yemmatik hadi hayırlısı

saygılarımla Selamlar
yüksel Erdogan

ibo3535
02-12-2011, 18:27
bence nem ölçer var mı? birde bence fan al ışık ve havalandırma cok önemlisi birde sulama

erdogan.yu
05-12-2011, 13:02
selam dostlar birşeye dikkatinizi cekmek isterim hepiniz ellektrik ve su olan alanda işyapıyorsunuz kaçakelektrik rolesi takın (ALLAH Korunsun ) kacak akıma kapılırsanız kurtuluşyok birde üçlü nosel (fıskıyelerin )yerini ve fiyatını bilen barsa yazarsanız sevinirim

http://www.facebook.com/groups/146994285404608/

Saygılarımla selamlar
yüksel Erdogan

mrduran
05-12-2011, 13:36
Tüm Arkadaşlara Teşekkür eder saygılarımı sunarım ben bu işin plc /otomasionu yapmaya başladım profesyonel ilgi duyan arkadaşlara bilgi paylaşa bilirim saygılarımla 0539 2782281

Merhaba efendim,

Neden burada olmasın ki, telefona ne gerek var, bilgiler paylaşılmak içinse yeri burası. Telefonla paylaşma fikri kadar banal bir düşünceyi nasıl yazıyorsunuz, samimiyetinizi buna göre mi değerlendirmeliyim? Sanırım buna cevabınız ''evet'' olmaz, öyle olursa, benden yana duyacağınız şeyler size hoş gelmeyebilir. Tabii ki siz samimi iseniz ve ben yanlış algılamışsam. Bu durumda da özür borcumuzu ifa ederim.

Saygılarımla.

teewfix
05-12-2011, 15:07
Fotoğraf görmek isteyen arkadaşlar için;

Neriman Kılıç | Facebook (http://www.facebook.com/profile.php?id=100001983180382&ref=pymk#!/agritom)

tevfik çağlan
agrimakina ltd.şti.

erdogan.yu
05-12-2011, 15:11
evet Herkese Saygılar insanlar konuşa konuşa anlaşır hayvanlar koklaşa koklaşa diye bir Ata sözü vardır olurda da benimgibi yazmayı beceremeyenler vardır düşüncesiyle telefon numaramı verdim bencillikden deyil (bencillik olsaydı bilgi paylaşmaya acık olmazdım )

Formu yöneten arkadaşlara kimlerin online olduklarını da GÖRE BİLİRSEK daha iyi iletişim olur

Saygılarımla selamlar

ibo3535
05-12-2011, 16:36
Erdağan bey faceden sizi ekledim ama nasıl yapacaz biz bu makineyi bunu konuşamadık cok ilk etapda tam otomatik yapmasak bile manuel bile yapsak gene başlasak diyorum ufaktan artık

mrduran
05-12-2011, 16:45
Aferim,

Güzel ata sözünüz için. Evet iyi demiş atalarımız. Elbet bir hikmet edinmişler ki, onlara güvenip siz bile kullanmışsınız.

Ne diyebilirim? Konuşmanın yanında, okuma yazma da öğrenin demek haddim değil.

Okul yıllarımda, öğretmen anlatırdı, anlamayana bir daha anlatırdı, gene anlamazsa, ''Ders sonunda gel sana anlatayım'' derdi. Önce sınıfta anlatır, sonra diğer anlayanların hakkını yememe adına, ona özel anlatırdı.

Hiç şahit olmadım, bir kişiye, yekten, derse girer girmez ''gel sana dışarda anlatayım, sınıf beklesin'' dediğine.

ibo3535
08-12-2011, 12:32
heycan bitmiş sanırım bu bölümde

erdogan.yu
08-12-2011, 14:16
Dostlar yazışmayla olmaz acık telefon Nr verdim elektriki aksamını mekanik aksamını yapmaya hazırım ya siz beni arayın **** bana özelden telefon Nr gönderin ben arayayım

sorundeyil konuşmamızlazım

Herkese saygılarımla Selamlar
Arkadaşların tecrübelerinden Faydalandım
yazan HHerkese Teker Teker Teşekkür eder Ellerine Saglıkderim

aliosmankuresir
14-12-2011, 20:18
sayın arkadaşlarım;

bu sistem ile saman+arpa+yeşil arpa otu üretmeyi denesek olma mı?
yani sistem iki işlevli olsa bi kısım kullanılacak tohumu üretse gübreli ortamda diğer kısım da çıkan tohumları yeniden yeşil ota döndürse bence işin asıl olması gereken olacak sanırım

Delimus
14-12-2011, 21:49
Tohum üretmek maliyetli ve yetersiz olur ziraa 1m2lik bir sistemden en iyi şartlarda 1kg arpa elde edilebilir ki , iklimi taklit etmek, topraksız tarım uygulamak 1kg arpa için çok maliyetli olur aslında 1m2lik sistemden 100kg arpa tohumu bile elde etkeniz maliyeti karşılamaz.

istranca
24-12-2011, 00:37
Arkadaşlar,

Visky den haberi olan varmı? Kendisine özelden de mesaj attım ama cevap alamıyorum. Bu konuda ne aşamada, son durumu nedir acaba bilen var mı?

istranca
24-12-2011, 01:00
Arkadaşlar,

Arpaları ne kadar süre suda bekletip iyice şişmesini sağlayacağız? Ben yaklaşık 60 saat tuttum ve daha sonra bir kaba serdim ancak bu süre içerisinde herhangi bir filizlenme olmadı. Bu konuda fikri olan var mı? Hiç mi suda bekletmemeliydim yoksa daha fazla veya az mı bekletmeliydim?

Saygılarımla

seazone
24-12-2011, 14:01
Sadece 24 saat beklet. Arpaların büyük bir ihtimal fermante olup ekşimiştir.

my1981
01-01-2012, 14:59
Bu konuyu baştan sona okuyacak arkadaşlara özet bir uyarıda bulunmak istiyorum. 27 sayfa yazışmayı okuduktan sonra bu üretimin maliyeti konusunda ve asıl önemlisi ineklere yedirilme miktarına göre sütteki verim artışı **** yem maliyeti üzerine etkisi konusunda hiçbir bilgiye sahip olmayacaksınız. Ayrıca uzun süreli besleme sonuçlarınada ulaşamayacaksınız.(her nekada konu 2009 da açılmış olsa da)En çok üretimde kullanılabilecek tavalar konusunda bilgiye sahip olacak ayrıca üretimin detaylarından uzak ama ana hatlarıyla üretim prensibini kavratacak bilgileri öğreneceksiniz.

Delimus
01-01-2012, 17:06
Ben bu mantığı anlamıyorum arkadaş, ineğin süt verimindeki tek etmen beslenme değildir , Bu yüzden bu makinenin ufağını 1,2 ineğe yetecek kadarı yapacaksınız buda 250tl gider gitmez , deneyip göreceksiniz, mantığınıza hesabınıza yatarsa büyüğünü yaptıracaksınız,hepsi bu , bu konuyu açma amacım makinenin nasıl yapılacağını tartışmak , makine bir çok hayvancalık alanında kullanılabilir sadece inekler için bir yem makinesi değildir,
Verimi etkilemese bile, hayvanlarınızın taze ot ihtiyacını dört mevsim karşılaması bence pahalı olmayan bu sistemi kurulmasını avantaj olarak görüyorum....

ibo3535
01-01-2012, 17:19
bu işi gercekten başaran arkadaşlar nerde bi göründüler bi kayboldular en doğru bilgiyi onlardan almak gerekir ama artık tenezül edip bakıp yazmıyorlar bile iyimi oldu kötümü oldu ne oldu bizde bi öğrensek

my1981
02-01-2012, 10:43
Herkez ufak büyük bu üretimi yaptıktan sonra burada yazılanların ne önemi var. Benim söylemek istediğim yapıp başaran arkadaşlardan niye ses çıkmıyor. Bu arada altı üstü 250TL gidecek diyosunuz ama onu verebilecek var veremiyecek var.

Delimus
02-01-2012, 20:22
Çok daha basit bir sistem yapın 10 tl harcayın veya Sonuçta hiç para vermeden bir kapın içinde gine çimlendirme yapılır sadece sistem olunca daha zahmetsiz olur okadar Birkaç saat arayla gidip gelip fısfısla filan sulayarakta çimlendirme yapılır.
Şimdi anlatmak istediğim bana göre kim nederse desin iş sizde bitiyor herkez verim alırken siz alamayabilirsiniz bu tam terside olur , bu yüzden en kesin çözüm sizin denemeniz.

seazone
06-01-2012, 13:13
Herkesin verebileceği mutlaka bir şeyleri vardır eğer bu sistemi istiyormusun? cevabın evetse sayın Delimusun dediği gibi istersen elle fıs fıs kullanarak yap istersen tamamen bilgisayar kontrollu olsun ya da sadece emeğini ver gibi. Bu sistem kesinlikle verimi artırır bununla ilgili çok örnekler var. Burada ineğe verilen miktar çok önemli kesinlikle ben yem maliyeti min olsun ben bütün yemimi bundan vereyim günde 30 kg kadar yaş arpa vereyim başka bir şey vermeyim olmaz.

Bunlarıda herkes biliyor. Bu bilen arkadaşların çoğu sizin gibi üretim yapmasada ineğe kesinlikle tek yönlü bir beslenme yapılamayacağını biliyor sayın delimusun söylediği bu siz kendinize ne kadar ihtiyacınız varsa üretim yapım ve bu üretimi 1 ay kadar kullanın oranlarını kendiniz belirleyin. Hayvanınızı hastalandırmayın. Benim fikrim günde 10 kg hayvanda stres azaltacak ve işe yarayacaktır.

my1981
06-01-2012, 17:57
Sn sezone hayvan yetiştirmedeki engin tecrübelerinize güveniyorum. Benim anlatmak istediğim, her seferinde üste çıkmaya çalışan arkadaşlardan bu işi zaten yapan var ne olup bittiğini açık açık yazmıyorlar. Zaten alınan bir yol var bizde üzerine devem edelim diyoruz ama yok siz yanda bir keçi yolu var ordanda git belki istediğin yere varırsın diyorsun.

seazone
07-01-2012, 14:02
Burada konuşulanlar yağ insana çok zararlı tüketmeyin. Diyen doktorlarımız doludur. Bu gerçekte doğru ama sizin vucudunuzda yağda eriyen vitaminler var o yüzden yağda almanız gerekli bu da doğru. Burada kesinlikle abarmadığınız sürece bir yerlerde yazmıştım çok yoğun yeşil yem tetani hastalığı yapar. Sonucta o da bir hayvan saygı ister. Ne kadar işe bile yaramasa ben onun yeşil ot yediğinde mutlu olduğunu tahmin ediyorumsa onu besliyor olsaydım yine söylüyorum sadece mutlu olsun diye bile yeşil yem ihtiyacını karşılardım.

duvartarimi
19-01-2012, 16:01
*** arkadaşlar yaklaşık bir aydır bu yem makinası ile uğraşıyorum ve kendime yaptım

duvartarimi
19-01-2012, 16:11
3. olarak akvaryum pompasını denedim

seazone
19-01-2012, 16:16
Önce sistemin için kutluyorum ve bilgilendirme olarak resimlerini koyarsan belki tartışarak ya da bizlere fikir ve ilham vererek farklı şeyleri fark edebiliriz.

duvartarimi
19-01-2012, 16:22
en kısa zamanda fotoğraflarıda paylaşacağım

duvartarimi
24-01-2012, 16:09
6 gün sonraki arpalar çimlenmiştir

duvartarimi
25-01-2012, 09:44
ilk ürünümüzün resmi yaklaşık 1 kg arpa 8 kg yeme dönüştü katkı gümre veya hormon kullanılmadan

mrduran
25-01-2012, 10:27
Merhaba efendim,

Rast geldiğim bilimsel bir araştırma;

.... ''çimlendirme deneylerinde görüldüğü gibi, tuzluluk, konsantrasyonuna bağlı
olarak arpa tohumlarının çimlenmesini engellemiştir''...

ALINTI; (http://edergi.sdu.edu.tr/index.php/sdufd/article/viewFile/539/629)

Kolay gelsin, sağlıcakla kalın.

Saygılarımla lütfen.

duvartarimi
28-01-2012, 09:53
içersine veya suyuna herhangi bir gübre koymanıza gerek yok sadece normal çeşme suyu kullanıyoruzeğer kuyudan su çekerseniz klor tableti kullanıyoruz 6 günde yemler hazır ayrıca arpa çiminin suyunu kıyma makinası ile çıkartıp için inanın 40 derde deva bir ilaçmış ben sabahları içiyorum şeker, kalp vede kanser gibi rahatsızlıklara da çok iyi geliyormuş çimlenmiş arpaları ineklere yedirdik size samimiyetimle söyleyeyim inek elimdeki yeme adeta saldırdı nerdeyse zincirini kopartacaktı büyük bir iştahla yedi bunun videosuda youtuba duvartarimi yazın görebilirsiniz ayrıca beyaz sineklik koymayın kökler sardığı için çıkartnası zorlaşıyor birde yemlerin dayanma süresi şu an makinadan çıkalı 5 gün olduğu halde herhangi bir bozulma yok

duvartarimi
31-01-2012, 23:56
forumu bugün okudum kimi bunun zararlı olcağını düşünüyor kimi de bu besini hayvanları besleyemiyeceğini söylüyor bence biraz bilgi kirliliği var gibi şöyle yörükler hayvanları yeşil ot yesin diye dağları aylarca mesken ediniyorlar diyeceksinizki çeşitlilik var bunuda elde etmek için mobil 150 kiloluk kapasiteli 6 adet makinayapacağım bunlarada arpa, buğday, mısır, hatta biraz çim tohumu atıp deneyeceğim hatta yonca tohumuda olabilir

erdogan.yu
23-02-2012, 18:39
dostlar Herkese Acık çagrı tepsi üretimi icin kalıp yaptırmak istiyorum herkesin birleşdigi bir ebatda kalalım ve üretelim uygun fiyatda sunacagım şimdiden ilginize teşekkür
cpr profiller istediginiz uzunlukda hazır cekiliyor

yüksel erdogan 0539 2782281
saygılarımla

ab-tar
25-02-2012, 14:59
Bu makine ile ilgili firma önere bilirmisiniz.

erdogan.yu
27-02-2012, 12:17
illa dahakendim deneme yapacam diyen arkadaşlara su pompası olarak halıyıkama süpürgelerin su püskürtme pompasını kullanırsanız daha dayanıkli olur takriben 30 tl
ben hidroform kullanıyorum

saygılarımla Selamlar

koyu yesil
01-03-2012, 13:39
Arkadaslar,
bu yem buyuk bas bir hayvan icin nasil bir rasyon icinde kullaniliyor, bu konuda bir bilgisi olan var mi?

limon_sever
01-03-2012, 20:19
How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gS8Xch0G0jM)

Bu videodakileri aynen uygulayıp sadece su ile buğday çimlendirmeyi düşünüyorum.

İzleyeceğim yolu not ettim.

1
Buğdayları delikli bir kapta yıka.
Delikli kabı bir kabın içine koy.
Hizasına kadar su doldur.

2
12 saat sonra kaptan çıkar suyu boşalt.
Delikli kaptaki buğdayları tekrar yıka.
Boş kabın içine delikli kabı koy.
Üstünü ört.

3
12 saat sonra başka bir delikli kabın altına
şeffaf su emici yastık koy.(cam sil gibi karton olabilir.)
üstüne buğdayları boşalt yay.
Tekrar sula. Üstünü kapat.

4
24 saat sonra tekrar sula.

5
24 saat sonra tekrar sula
üstünü kapat.

6
üstünü kapat.

7
çıkar bi bak.
üstünü kapat.

8

9
Biraz su dolu kaba koy.

Haftasonu yapmayı düşünüyorum. 9 günde tamamlanmasını umuyorum.

Başarılı olursam sürekli yapıp tavuklarıma taze yeşillik olarak yedirmeyi düşünüyorum.

duvartarimi
03-03-2012, 22:21
How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gS8Xch0G0jM)

Bu videodakileri aynen uygulayıp sadece su ile buğday çimlendirmeyi düşünüyorum.

İzleyeceğim yolu not ettim.

1
Buğdayları delikli bir kapta yıka.
Delikli kabı bir kabın içine koy.
Hizasına kadar su doldur.

2
12 saat sonra kaptan çıkar suyu boşalt.
Delikli kaptaki buğdayları tekrar yıka.
Boş kabın içine delikli kabı koy.
Üstünü ört.

3
12 saat sonra başka bir delikli kabın altına
şeffaf su emici yastık koy.(cam sil gibi karton olabilir.)
üstüne buğdayları boşalt yay.
Tekrar sula. Üstünü kapat.

4

5
24 saat sonra tekrar sula
üstünü kapat.

6
üstünü kapat.

7
çıkar bi bak.
üstünü kapat.

8

9
Biraz su dolu kaba koy.

Haftasonu yapmayı düşünüyorum. 9 günde tamamlanmasını umuyorum.

Başarılı olursam sürekli yapıp tavuklarıma taze yeşillik olarak yedirmeyi düşünüyorum.

ürettiğimiz arpa ve buğday çimlerini tavuklar, inekler, keçiler, tavuklar hatta ve hatta köpekler dahi saldırarak yediler
saanen keçi.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tjhS5BaUusU)

farukmagat
04-03-2012, 07:22
Sayın duvartarımı,

Sabah sabah güne gülümseyerek başlamama neden oldunuz.

Siz de hep gülün e mi? :D

duvartarimi
04-03-2012, 23:36
Sayın duvartarımı,

Sabah sabah güne gülümseyerek başlamama neden oldunuz.

Siz de hep gülün e mi? :D
Rabbim herkezi güldürsün inşallah bilhassa yem parasından şikayet eden köylülerimizi bu konu üzerinde yoğunlaştık derine inbdikçe çok büyük keşifler yapıyoruz inşallah milletimize hayırlı bir iş yapmış oluruz...

serdardercan
05-03-2012, 12:15
S.a arkadaslar çok uzun zaman oldu siteye girmeyeli,gerci bu uzun zaman içerisinde pekte fazla yol kadedilmemiş.Duvar tarımı arkadas video eglenceli olmuş hele kamerayı elinde tutan arkadas sesi amma gur oyle :)
Arkadaslar arpa hasılı nasıl yapılır,kuften mantardan nasıl korunulur,hangı mazemeler kullanılır az cok fikir sahibiyiz.Arpa hasılında asıl kafa yorulacak temel konu rasyon a nasıl e ne kadar katacagımız,bu konu hakkında kafa yormamız gerekli..

duvartarimi
05-03-2012, 12:44
S.a arkadaslar çok uzun zaman oldu siteye girmeyeli,gerci bu uzun zaman içerisinde pekte fazla yol kadedilmemiş.Duvar tarımı arkadas video eglenceli olmuş hele kamerayı elinde tutan arkadas sesi amma gur oyle :)
Arkadaslar arpa hasılı nasıl yapılır,kuften mantardan nasıl korunulur,hangı mazemeler kullanılır az cok fikir sahibiyiz.Arpa hasılında asıl kafa yorulacak temel konu rasyon a nasıl e ne kadar katacagımız,bu konu hakkında kafa yormamız gerekli..

Rasyon konusunda şöyle bir tezim var bilmem katılırmısınız : arpa çimini hayvanlar kökleri vede arpanın kök kısmında tanenin çıktığı kabuklar yani kepek kısmınıda yedikleri için bence rasyonu tamamlamış olur çünkü hayvanın yediği yem canlı yem bir adet saanen keçisi alıp evde bakaram sadece bu yemden vererek deniyeceğim

teewfix
06-03-2012, 14:09
Bu makine ile ilgili firma önere bilirmisiniz.

Bu sistemlerin Profesyonel üretimini yapan firma arıyorum diyen arkadaşlar doğrudan benimle temas kurabilirler,
saygılarımla,
Tevfik ÇAĞLAN
549 4556506
Agri Makina Ltd. Şti.
Agri Makina - Beslemede En yi Verim | AGRTOM | 7/24 Taze Yem | Tel: +90 232 458 08 62 - Email: info@agrimakina.com | yem makinas (http://www.agrimakina.com)
agritom.com (http://www.agritom.com)
Facebook tada takip edebilirsiniz...

6litre
07-03-2012, 03:30
Bu mesele beni uzaktan yakindan hic ilgilendirmiyor, hayvancilikla münasebetim bahcemdeki 4 tavuktan ibarettir, fakat aman Allahim bu ne azimdir yahu, Massallah. Mükemmelsiniz, yaklasik 7 saattir bastan sona kadar okudum, sadece katilim yapan, fikri ve manevi anlamda ülkemin kalkinmasi icin didinen siz abilerime ablalarima katkilarindan dolayi tesekkür etmek istedim. Sanirim akinselcuk hocam demisti "insanimin karsiliksiz yardim etme duygusu tetikliyor bu olayi" Subhanallah, hocam bu üretim sayesinde kimler ekmek yiyor düsünsenize? Delimus hersey senin basinin altindan cikti, helal...:D ama en cok sevindigim olay akinselcuk abinin, seyyah53 kardesin barismalari...:D Ama Ali osman küresir abinin foruma girisi ve mükemmel tespitleri harikaydi... Abi bosver al sen bi makina, bak rahatina, kizma hemen ya, bakasana 2 senedir bi buzdolabini ceviremedin, deneme amacli üretime. :D herhalde bu isten en cok zevk alan duvartarimi abi oldu... baksana cocuklar gibi sen videosunda...:D teewfix beyide tebrik etmek gerekir... Ticaret erbabi kolaylikla mal satmayacagi insanla bilgisini paylasmaz. satisin 17 (bi aralar 17 diye okumustum, katlamissindir tabikiyle) degil 1000 olsun kardesim. :D whisky icinde biseyler yazmak isterdim ama, fabrikayi actiktan sonra vardir hakli bi sebebi, buradakilerle bazi seyleri paylasmamasinin, diye düsünüyorum. Isimlerini sayamadigim ancak katkilariyla bu olaya isik tutan katilimcilardanda özür dilerim. Ben yatar, yetivesin gari...:D

smarty17
09-03-2012, 13:41
Arkadaşlar bende böyle bir sistem kurmak istiyorum.Ama benimki biraz daha basit olacak.Nasıl yaparım yol gösterirmsnz ? :confused:

ibo3535
28-03-2012, 16:22
bende ufaktan başladım tava bulmadım istediğim gibi bende plastik süzgeç buldum baya büyük boyutlu ve nem ölçer ve derecem aldım bakalım dün başladım bakalım neler olacak bi yandan tava araştırıp aydınlatmak içinde şerit led lambası düşünüyorum bakalım neler olacak bekleyip görecerm başarılı olursa biraz yatırıp yapıp köyde muhtarlık arazisi kiralıp hayvancılığa girecem diğer bütün arkadaşlardan yardımlarına acığım bu konularda bana yardımcı olabilecek arkadaşların önerilerini bekliyorum

ibo3535
06-04-2012, 13:31
en sonunda bende başardım arpa çimlendirmeyi gayet güzelde oldu ama halla tava arayışı içindeyim süzgeçleri bıraktım uzun saksılarda yapamay başladım oluyor ama saklardan cok yüksek alcak ve birazda geniş olsa güzel olur kullana bileceğim tava tavsiye eden varsa görüşlerine bekliyorum

DeryaOzyuvali
06-04-2012, 14:57
Selamlar, VISKHY hakkında bi bilgisi olan var mı? En son bi web sitesi kurmaktan, makinenin kurulumuyla ilgili hizmet vermeye başlamaktan bahsetmiş. Daha sonrasıyla ilgili bi mesajına rastlayamadım. Eğer bu hizmeti vermeye başladıysa, Bursa Karacabey'deki çiftliğim ile ilgili kendisi ile iletişime geçmek istiyorum.

AÇakıcı
07-04-2012, 10:44
Plastik tepsi önerilerim;

Google aramalarım sonucunda otellerin kat arabası ve tepsilerinin en uygun raf ve tepsiler olacağını düşünüyorum.

örnek;
Staff Kat Arabası - Kat Arabası - Kat Temizlik Arabası Staff 240 (http://www.katarabasi.net/kat_arabasi_staff_240_T.html)

google'da aratırsanız "plastik sızdırmaz kaplar" , "plastik köpük kap"
bir de "plastik köşeli küvetler" var.

1kg fiyatları 7,5~20 arasında değişen bu plastik kapların 1kg'ında yaklaşık 250 adet var.

köşeli küvetler ise adet olarak satılıyor. fiyatlarını araştırmadım.

örnek;
KPK TABAK l SEBZE - MEYVE - KURU GIDA // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/sebze-meyve-kurugida.htm)
Szdrmaz Kaplar // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/baklava-ve-kuru-gida-kaplari.htm)
Alminyum Kap // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/aluminyum-kap.htm)
Lks Keli Kvetler | Mutfak | enyayla Plastik San. Tic. A.. (http://www.senyayla.com.tr/urunler.php?anakatid=1&altkatid=46)

Önemli Not.: plastik suya salınım yapabilir ve sağlıklı olmadığını da hatırlatmak isterim bu nedenle bu tür plastik kapları uzun ömürlü kullanmayıp arada sırada değiştirmek gerekiyor. özellikle sıcak ve güneş gören ortamlarda kullanacağımız için bu plastiklerin suya salınımı artacaktır.

duvartarimi
07-04-2012, 10:48
Plastik tepsi önerilerim;

Google aramalarım sonucunda otellerin kat arabası ve tepsilerinin en uygun raf ve tepsiler olacağını düşünüyorum.

örnek;
Staff Kat Arabası - Kat Arabası - Kat Temizlik Arabası Staff 240 (http://www.katarabasi.net/kat_arabasi_staff_240_T.html)

google'da aratırsanız "plastik sızdırmaz kaplar" , "plastik köpük kap"
bir de "plastik köşeli küvetler" var.

1kg fiyatları 7,5~20 arasında değişen bu plastik kapların 1kg'ında yaklaşık 250 adet var.

köşeli küvetler ise adet olarak satılıyor. fiyatlarını araştırmadım.

örnek;
KPK TABAK l SEBZE - MEYVE - KURU GIDA // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/sebze-meyve-kurugida.htm)
Szdrmaz Kaplar // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/baklava-ve-kuru-gida-kaplari.htm)
Alminyum Kap // aktepe ambalaj // Kpk Tabak, Stre Film - Folyo, Plastik Kap, Alminyum Kap, Hijyenik rnler, Kilitli Torba, Kat rn eitleri, PVC Shrink Film, Polyolefin Film, Sanayi Stre Film, Takviyeli Grubu (http://www.aktepeambalaj.com/aluminyum-kap.htm)
Lks Keli Kvetler | Mutfak | enyayla Plastik San. Tic. A.. (http://www.senyayla.com.tr/urunler.php?anakatid=1&altkatid=46)

Önemli Not.: plastik suya salınım yapabilir ve sağlıklı olmadığını da hatırlatmak isterim bu nedenle bu tür plastik kapları uzun ömürlü kullanmayıp arada sırada değiştirmek gerekiyor. özellikle sıcak ve güneş gören ortamlarda kullanacağımız için bu plastiklerin suya salınımı artacaktır.

plastik veköpük kapları denedim çok pis bir koku yapıyor ve hayvanlar yemiyor ben alküminyumdan yaptım veya krom da olabilir

ibo3535
07-04-2012, 13:21
Bende kendi kendime diyorum neden kokuyor bunlar die meğer plastik yapmış ondan en güzeli krom bakalım birazda bunu araştırmak gerek benim resimleri becerebilirsem yükleyecem

ibo3535
07-04-2012, 13:21
beceremedim bi türlü resim yüklemeyi

ibo3535
07-04-2012, 13:33
Hocam fiyatları nedir krom ve alküminyum ve ölçüleri nasıl yaptınız birde kaç yerinden delik acıldı mı ? suyun taliyesi için

duvartarimi
07-04-2012, 22:59
Hocam fiyatları nedir krom ve alküminyum ve ölçüleri nasıl yaptınız birde kaç yerinden delik acıldı mı ? suyun taliyesi için

kendim imalatını yaptım alüminyumdan 60x60 cm tepsilerden 16 tepsilik yaptım plastik sordum 800 e çıkıyor birde pis bir koku yapıyo hayvanlar yemiyor

serdardercan
08-04-2012, 07:00
Yatay saksilarin yuksekligi cok fazla arpalar havasiz kalir kuflenme be mantarlasma yapar kotu kokuya sebeb solution,yukseklik end fazla 4 cm olmali..tava olarakta seffaf ayakkabi kutularini oneririm,drenaj olarak tavalari egimli yerlestirin onlerden 3cm gensliginde siraya 4 diktortgen seklinde drenaj delikleri acin,koku icin sulama suyunu dezenfekte etmeyi unutmayin

ibo3535
08-04-2012, 14:53
evet zaten saksılar cok yüksek birde plastik koku yapıyor birazda resime iyi bakınca bazı yerde oluşmamış yerler var oda ilk başta sakların altında sular yere akmasın die ikinci tava yapmışlar onu fark etmedim o yüzden biraz boğulma yapmış arpalar ama genelde iyi oldu eksiklerimi gördüm en azından artık daha profesonel calışma yapacam

duvartarimi
16-04-2012, 20:23
saanenler ispir ve kumdarı çimlerini iştahla yiyorlar.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SPgTwfD8WhI&feature=youtu.be)

kendimizin yapmış olduğumuz çim makinasından çıkan çimlenmiş kumdarı ve ispir yemlerini saanen keçilerimiz iştahla yiyorlar

ecoprin
19-04-2012, 16:06
Arkadaşlar merhaba, koyun besiciliğinde arpa hasılını nasıl kullanabiliriz,

Koyunu merada yaymadan, sadece aarpa hasılı+ saman la besleyebilirmiyiz,

baracuda
13-06-2012, 11:37
sevgili Delimus,,,,,
Bolu"dan selam... Girişiminiz ve aklınızdakileri somutlaştırma gayretinizi tebrik ediyorum,Gercekten tek kelime ile harika.. İnşallah emekleriniz bir şekilde maddi manevi zayii olmaz..

baracuda
13-06-2012, 11:43
*** delimus...firmanın ismini reklam olmasın diye belirtmek istememiştiniz.. rica etsem ismini yazabilirmsiniz. teşekkür ederim,,,

baracuda
13-06-2012, 12:00
üstad selamlar,,, proje muhteşem... bolu dan yazıyorum..öncelikle Allah emeklerinizi zayii etmesin.. helalinden bol zekat vermeyi nasip etsin temennim.. şayet tüm şartlar oluştu ise bayilik sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulunur iseniz sevinirim... selamlar olsun

drsweetym
21-06-2012, 15:52
Arkadaşlar,çok uzun zamandır çiftliğimde kurmayı planladığım çimlendirme odasını tamamladım. yaklaşık 1 aydır üretim deneme safhalarında sürmekde. üretimdeki randıman ve aksaklıkları en aza indirecek hale getirmek için denemeler yapıyoruz amacımız daha az amatör olmak. sistemi tamamen problemsiz olabildiğince profosyenel çalıştırmak. googlda Aker süt çiftliği ni aratarak **** www.sutciftligi.com adresinden görebilirsiniz resim ve video"youtube üzerinden" yüklemeleri yaptım. merak eden arkadaşlar bakabilirler.

drsweetym
21-06-2012, 16:14
çimlendirme odasından bazı resimler

drsweetym
21-06-2012, 16:18
bir kısım resim daha

drsweetym
21-06-2012, 16:20
son resimler

drsweetym
21-06-2012, 16:25
video görüntüsü ekleyemedim link yazabiliyorum

arpa çimlendirme barley sprout www.sutcifligi.com.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ma-e3HWiXVo&feature=youtu.be)

Aker süt çiftliği arpa çimi ile besleme www.sutciftigi.com Barley Sprout feeding dairy - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hig0VkIZo_A&feature=youtu.be)

koyu yesil
22-06-2012, 14:35
sayın drsweetym,
oncelikle kurdugunuz sistem icin sizi tebrik etmek istiyorum.
arpa cimini ne kadar bir sureden beri belirli bir hayvan icin yem olarak kullandiniz?
bu surede hayvanda bir agirlik kaybi oldu mu? ve son olarak arpa cimini nasil bir rasyon'da ineklerinize veriyorsunuz?
ilgiliz icin simdiden tesekkur ederim...

iyibirinsan
24-06-2012, 21:46
Bu başlığı birinci sayfasından başlayarak tam olarak okumamışsınız anlaşılan. Bu başlıkta hiç kimseye makina alması tavsiye edilmemiştir. Tam tersine hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımızın bu teknolojiyi yurdun her köşesinde kendi imkanları ile yapmaları için her türlü ipucu ve yardım verilmeye çalışılmıştır.

Kendi imkanları ile bu işi yapmak isteyen arkadaşlara (başta Sevgili Viskhy' e olamak üzere) her türlü destek ve motivasyon sağlanmaya çalışılmıştır. Belkide tüm ağaclar.net camiasında ilk defa bir arkadaşımız (Viskhy) burada paylaşılan bilgilerden faydalanarak önce kendi hayvanlarında kullanmak üzere, daha sonrada işin cazibesini görerek ticari olarak bu işi yapmaya karar vermiştir.

Umudumuz ve beklentimiz daha bir çok arkadaşımızın bu işi kendi imkanları ile yapabilmesi. Bahsettiğiniz rakamları üç aşağı beş yukarı zaten tahmin ediyordum. Çünki yurtdışı satış fiyatları internette mevcut. Bu söylenilen rakamlara aynı kapasitelerde olmak kaydıyla en azından dört adet makina yapılır. Aslında ahırı veya yerleşik düzeni olan arkadaşların bu işi Sn. Viskhy' nin yaptığı gibi bir odada sabit tesisi olarak yapması daha pratik.

Sorularıma cevap vermediğinize göre henüz başlangıç yapmamışsınız. Bu konuda amortisman analizi yapmak için önce yem maliyeti ne kadar ucuzluyor, buna karşılık süt veya et verimi ne kadar artıyor onu bilmek lazım. ayrıca beslenen hayvan sayısı alınan makina kapasitesi ile uyumlumu ona bakmak lazım. Halbuki kendi imkanı ile bu işi yapan arkadaş en küçüğünden başlayarak deneye deneye kapasiteyi büyütme imkanına sahip olurlar. Elinizdeki maliyet analizlerini açıklarsanız bizimde ufkumuz açılır.
Değerli kardeşim.Ben bu çimlendirme makinasını kendi imkanlarım ile yapmayı yeşil taze ot üretip satmayı planlıyorum.bana bu konuda gerekli bilgileri yazarsanız memnun olurum.
Mehmet SARI
gaziantep
05318897011
iyi-birinsan@hotmail.com
Mesajınızı beklerim.

iyibirinsan
24-06-2012, 22:19
Arkadaşlar,çok uzun zamandır çiftliğimde kurmayı planladığım çimlendirme odasını tamamladım. yaklaşık 1 aydır üretim deneme safhalarında sürmekde. üretimdeki randıman ve aksaklıkları en aza indirecek hale getirmek için denemeler yapıyoruz amacımız daha az amatör olmak. sistemi tamamen problemsiz olabildiğince profosyenel çalıştırmak. googlda Aker süt çiftliği ni aratarak **** www.sutciftligi.com adresinden görebilirsiniz resim ve video"youtube üzerinden" yüklemeleri yaptım. merak eden arkadaşlar bakabilirler.
çok teşekkür ederim verdiğiniz süt çiftliği sitesinde güzel bilgiler var sağolunuz.

iyibirinsan
24-06-2012, 22:26
kendim imalatını yaptım alüminyumdan 60x60 cm tepsilerden 16 tepsilik yaptım plastik sordum 800 e çıkıyor birde pis bir koku yapıyo hayvanlar yemiyor
kullanılan kram 304 özellikli krom mu olmalıdır yokda daha az kaliteli krom olabilirmi **** 1 mm lik demir metal saç krom kaplama yapılırsa da olurmu yoksa zamanla bu krom kaplama metalden ayrılarak ürüne zarar verirmi?

iyibirinsan
24-06-2012, 22:32
Güzel bir oda tipi sistem kurmuşsunuz bende kirada bulunduğum evimin altında 2 oda var oraya sizin sisteme benzer sistemden kurup yeşil taze ot üretip satmak istiyorum.bana sizin sistem malzemelerini temin adresini ve fiyatını kuruluşunu kullanımı gibi önemli özelliklerini açıklarsanız memnun olurum.size dua ederim.
Sizden Allah c.c razı olsun derim.
Mehmet SARI
Gaziantep
05318897011
iyi-birinsan@hotmail.com

drsweetym
25-06-2012, 11:41
Kuracağınız sistem tamamen kendi yaratıcılığınıza el emeğine projelendirmenize ve bölgenizden temin edebileceğiniz meteryallerden oluşacaktır. ben 40x40 L demirlerini galvaniz ettirdim ve raf demirlerini yaptım.raf yüksekliği 30 cm tavalar 40x60 çok zor temin ettim 700 adet bastırttım istanbulda bir firmaya az sayıda yapmıyorlar. sisleme için netafim sisleme başlıkları kullanıldı.
50m2 bir oda maliyeti hiçde azımsancak bir rakam olmadı emin olun.

ecoprin
25-06-2012, 16:47
drsweetym merhaba,

Aydınlatmayı nasıl yaptınız, florasanmı kullanıdınız, bilgi rica ederim.

drsweetym
25-06-2012, 17:25
elektronik balanslı 120cm lik çiftli kapalı sistem dış mekan için izoleli olanlarından florasanlar kullanıldı toplam 10 adet
4er adet uzun kenar yan duvarlar , girişde yok ,giriş kapısı camdan . girişin tam karşısındaki iki sıra rafların ortası kolidor sonunada 2 adet kullanıldı. timer ile 12 saat aydınlatma yapılıyor

ecoprin
26-06-2012, 07:45
sayın drsweetym,
oncelikle kurdugunuz sistem icin sizi tebrik etmek istiyorum.
arpa cimini ne kadar bir sureden beri belirli bir hayvan icin yem olarak kullandiniz?
bu surede hayvanda bir agirlik kaybi oldu mu? ve son olarak arpa cimini nasil bir rasyon'da ineklerinize veriyorsunuz?
ilgiliz icin simdiden tesekkur ederim...

Rasyonu bende merak ediyorum, kullandığınız rasyonu bizlerle paylaşırmısınız

drsweetym
26-06-2012, 15:22
şu anda hayvanlarım son laktasyondalar gebelikleri ileri ve sürü süt ortalaması iyice düştü.
10lt civarında. rasyonda 4kg süt yemi ve 2 tava çim veriyoruz her tavada 1 kg çimden 7kg yaklaşık çim alıyoruz. bir hayvan ortalama 7 kg ot tüketiyor

koyu yesil
27-06-2012, 14:57
şu anda hayvanlarım son laktasyondalar gebelikleri ileri ve sürü süt ortalaması iyice düştü.
10lt civarında. rasyonda 4kg süt yemi ve 2 tava çim veriyoruz her tavada 1 kg çimden 7kg yaklaşık çim alıyoruz. bir hayvan ortalama 7 kg ot tüketiyor

paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim sayin drsweetym,
bir yanlis anlamaya imkan tanimamak icin, sorularimin amacinin sadece arpa ciminin rasyon icinde kullanimini ve uzun sureli kullanim sonuclarini anlamak/ogrenmek oldugunu ayrica belirtmek isterim.

arpa cimi ile en uzun ne kadarlik bir sure ile beslediginiz bir hayvaniniz var? arpa cimi kullanmaya basladiginiz gunden bugune, hayvanin kondisyonunda bir dusus oldu mu?
kuruya ayiracaginiz inekleriniz icinde ayni rasyon ile mi devam etmeyi planliyorsunuz?

cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

drsweetym
27-06-2012, 17:59
sevgili koyu_yeşil
ortalama 1 aydır 35 sağılır hayvanımızda rasyonu kullanıyoruz.kurudakilerde kullanmıyorum. henüz 1 yaş altı dana ve düvelere vermeye başlayamadım elimdeki tavalar ile sadece sağılırlara veriyoruz. çimi otu ve süt yemini yem karmada karıştırıp vermeye başladık. işleri hafifletmesi ve otdan yemden yararlılığını artırması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.
randımana gelirsek hayvanlarda baştan hafif ishal yaptı sanırım rasyon değşimi ve sindirimi rahatlattı. daha sonra normale döndü. hayvanlarda kilo kaybı hiç oluşmadı. sağlıkları çokdaha iyi tüyleri parlak ve iştahları yerinde.
arpa çiminden önce 6kg sütyemi 2kg arpa ezmesi ve 7kg ot idi
arpa çiminden sonra4kg sütyemi 2kgarpadan elde edilmiş hasıl veriyorum ot aynı
süt oranı değişmedi 2kg hayvan başına süt yemini azaltmış olduk.
bu aralar fabrika yemini 4kgdan 3 e düşürüp ortalama verimi test edeceğiz
süt ortalamamız 10kgda. amacımız öncelikle hayvan sağlığı,tohumlama başarısını arttırma hastalıklara karşı hayvan sağlığını yukarı almak. immün sistemi güçlendirmek.
şunu biliyoruzki arpa çimi rumende alkalin etki yaparak asidozu engelliyor.
sağlıklı hale gelen hayvanlardada süt veriminde artış olacağı beklentisi içindeyiz.havaların ısınmasıyla birlikde zaman zaman ciddi sorunlar yaşadık . kimi zaman oldu ürün çöktü. kimi zaman oldu çimler fazla mantarlaşmaya maruz kaldı. sulama tankına çeşitli besin eriyikleri ve dezenfektanları deniyoruz. bu denemelerimizde elde ettiğimiz iyi **** kötü sonuçlara göre çimlendirmedeki randımanıda dengede tutmaya uğraşıyoruz.
geçen sene silajda kazıklandık ve hiç randıman alamadık. ticaretde yapılan hileler hayvancılık sektöründede fazlasıyla var. en azından silajdan kurtulup daha değerli bir besin maddesi hemde daha ucuza maliyetle kullanmak artı yemden tasaruf sağlamak şimdiki sonuçlarımız. beklentilerimizde hayvan sağlığı ve süt oranındaki artış. bu arada sütün kıvamı rengi azdaha koyuldu yağ oranı azdaha arttı.

aga06tr
27-06-2012, 21:59
süt yemini hazır mı alıyosunuz kendiniz mi hazırlıyorsunuz?

aga06tr
27-06-2012, 22:13
en azından silajdan kurtulup daha değerli bir besin maddesi hemde daha ucuza maliyetle kullanmak artı yemden tasaruf sağlamak şimdiki sonuçlarımız. beklentilerimizde hayvan sağlığı ve süt oranındaki artış. bu arada sütün kıvamı rengi azdaha koyuldu yağ oranı azdaha arttı.[/QUOTE]

değerli hocam silaj oldukça kaliteli özellikler süt sığırcılığında olmazsa olmaz demiyorum ama gerekliliği yüksek bi yemdir. söyle özetlemek isterim;
sizin günlük bütün protein enerji vitamin ve mineral ihtiyacınızı istenirse bir kapsül halinde size sunulabilr değil mi? yani teknolojik olarak fakat siz lezzet konusunda tatmin olurmusunuz? tıpkı bu şekilde hayvan beslemede de hayvanların tercihlerini dikkate almak zorundayız ki zira bir süre sonra hayvanların tat alma duyularında kayıp yaşanmasın. sığırlarda tokluk hissinin yanında iştah karamıda önemlidir. yani hayvan mutlu ise verim üzerini etkisini anlatmamıza gerek yok. ve size acizane tavsiyem kendi silajınızı kendiniz yapın. hem ekonomik hem daha kaliteli olur. hatta ihtiyacınıza göre 25-50-100 kg lik ambalajlarda bunu yapmanız mümkün . pratik bir uygulama

drsweetym
03-07-2012, 12:04
konumuz arpa çimi olsada amacımız rasyonda fiyatları olabildiğince aşağı çekmek. konu dışı olsada rasyonunda bira posası yani arpa posası kullanan besi **** süt hayvancılığı yapan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum

teewfix
06-07-2012, 13:04
Türkiyedek En Yüksek üretim kapasiteli (Dünyada bilinen en yüksek kapasiteli sistemle aynı) tesisimiz bir süredir 800 başlık çiftlikte devreye girmiş ve yüksek verimlilikte, mantar fungus, bakteri, patojen, mikrobiyel yükten vs den ari bir şekilde üretimini yapmaktadır. Ülke hayvancılığına hayırlı olmasını dileriz,
saygılarımla,
Tevfik ÇAĞLAN
549 4556506

koyu yesil
06-07-2012, 14:49
sevgili koyu_yeşil
ortalama 1 aydır 35 sağılır hayvanımızda rasyonu kullanıyoruz.kurudakilerde kullanmıyorum. henüz 1 yaş altı dana ve düvelere vermeye başlayamadım elimdeki tavalar ile sadece sağılırlara veriyoruz. çimi otu ve süt yemini yem karmada karıştırıp vermeye başladık. işleri hafifletmesi ve otdan yemden yararlılığını artırması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.
randımana gelirsek hayvanlarda baştan hafif ishal yaptı sanırım rasyon değşimi ve sindirimi rahatlattı. daha sonra normale döndü. hayvanlarda kilo kaybı hiç oluşmadı. sağlıkları çokdaha iyi tüyleri parlak ve iştahları yerinde.
arpa çiminden önce 6kg sütyemi 2kg arpa ezmesi ve 7kg ot idi
arpa çiminden sonra4kg sütyemi 2kgarpadan elde edilmiş hasıl veriyorum ot aynı
süt oranı değişmedi 2kg hayvan başına süt yemini azaltmış olduk.
bu aralar fabrika yemini 4kgdan 3 e düşürüp ortalama verimi test edeceğiz
süt ortalamamız 10kgda. amacımız öncelikle hayvan sağlığı,tohumlama başarısını arttırma hastalıklara karşı hayvan sağlığını yukarı almak. immün sistemi güçlendirmek.
şunu biliyoruzki arpa çimi rumende alkalin etki yaparak asidozu engelliyor.
sağlıklı hale gelen hayvanlardada süt veriminde artış olacağı beklentisi içindeyiz.havaların ısınmasıyla birlikde zaman zaman ciddi sorunlar yaşadık . kimi zaman oldu ürün çöktü. kimi zaman oldu çimler fazla mantarlaşmaya maruz kaldı. sulama tankına çeşitli besin eriyikleri ve dezenfektanları deniyoruz. bu denemelerimizde elde ettiğimiz iyi **** kötü sonuçlara göre çimlendirmedeki randımanıda dengede tutmaya uğraşıyoruz.
geçen sene silajda kazıklandık ve hiç randıman alamadık. ticaretde yapılan hileler hayvancılık sektöründede fazlasıyla var. en azından silajdan kurtulup daha değerli bir besin maddesi hemde daha ucuza maliyetle kullanmak artı yemden tasaruf sağlamak şimdiki sonuçlarımız. beklentilerimizde hayvan sağlığı ve süt oranındaki artış. bu arada sütün kıvamı rengi azdaha koyuldu yağ oranı azdaha arttı.

Sn drsweetym,

degerli paylasimlariniz icin tekrar tesekkur ederim.
umarim islerinizde umdugunuz basariyi ve kazanci elde edebilirsiniz.
henuz hayvanim yok, fakat oldugunda yem maliyetlerini asagi cekmek icin benimde denemek istedigim bir sey arpa hasili.

cimlendirme odalarinin sterilizasyonu icin ozon jenaratorunun kullanimini dusunebilirsiniz, bu topic altinda faydalari paylasilmisti diye hatirliyorum.

silaj konusuna gelirsek, bu ise zaman ve maddi kaynak ayirabilecek iseniz, kendi slajinizi hazirlamaniz en makul ve ekonomik yontem gibi gözüküyor. aslinda kiyilmis dari veya diger bitkileri basitce buyukce cop posetlerinin icinde agzini hava almayacak sekilde saklayarak bile slaj elde edebilirsiniz.

saygilarimla ...

drsweetym
09-07-2012, 17:05
sevgili koyu yeşil. silaj maliyetler açısından yatırım gerektirmeyen en ucuz besin kaynağı gibi durmakta. geçen sene açık silaj tonu 150 tl idi. bu sene ot balyası 6 tl.den 8 tlye çıktı.
silajın tonunu 200tl olursa ürettiğim çiminde tonu aynı para gibi duruyor. şu anda tam gider çıkaramıyorum henüz hala şantiye elk su parası ödüyorum.
darı dediğiniz mısırmıdır. buralarda darı kullanılmıyor. artan balya fiyatları yüzünden bu sene tanesi alınmış mısırın sapını balya yaptıracağım. yoksa sap ve yaprağı tarlada yakıyorlar.kullananlar çok memnunlar. samandan çokdaha değerli kaba yem.

ozon meselesine gelince bende iyi bir çözüm olduğunu tahmin ediyorum.özellikle sulama suyunu , Günlük 1 ton suyu ozonlama kapasitesi için 1gr ozon gazı üreten cihaz gerekli bunun maliyetini bilmiyorum. ben dezenfeksiyonda kendi çözümlerime gittim küf sorunu yaşamıyorum.

ucgun
31-07-2012, 13:24
kolay gelsin yeni havadisler yok mu ?

drsweetym
03-08-2012, 14:03
ebaydan 2gr/h ozon jeneratör tüp sipariş ettim sulama suyunda dezenfektan olarak kullanacağım artık ebay dan 1 ayda gelirse sonuçlarını paylaşırım :)

ucgun
05-08-2012, 17:51
İlk denememde küf pamukçuk sorunu ve yetersiz gelişme problemı yaşamıştım. Bu gün itibarı ile 20-25 cm aralıgına 10 günde ulaştım. ikinci denemem de de pamukçuklar var ama digerıne göre oldukça az. tabı bunlar azda olsa şevk kırıcı olsada denemere devam edecegim.

ucgun
05-08-2012, 17:55
birde katılımda ki aşırı azalma bu konu hakkında üyelerin ilgilerinin kayboldugu kanaatini oluşturdu bende, dünya bu ve benzeri konularda hergün ilerlerken yeni bir şeyler keşfetmek için mücadele ederken bizimde çalışmaya devam etmemiz gerekmez mi ?

drsweetym
06-08-2012, 17:58
sevgili ucgun denemelerinizi sistem kurarakmı yapıyorsunuz yoksa el ile sulamalı az bir urunlemi. şöyle söyleyim eğer sabit bir odada sürekli üretime başlarsanız kapasite yukseldikçe küf ve pamukçuklar odanın nem,dışarıdan havalandırma ve dezenfeksiyon durumunuza göre artıyor.

ucgun
06-08-2012, 23:49
denemelerimisıstem kurmadan ancak kontrollü sekılde yapıyorum.sadece gece sulama gerçekleştiremedim.Ortam gündüz klimalı sabah saat 8 akşam 18 bazen saat 22 'ye kadar ortam'ı serın tutuk. ben pamukçuklanmayı yanlışlıkla küf dıye adlandırmışım,aslında küf yok sadece pamukçuk var oda az mıktarda.ortam'a çok sinek sızıyor ve arpa çimlerimi hiç rahat bırakmadılar. İptidai şekilde bu verileri elde ettigimize göre uygun koşullarda çok daha iyi bir ilerleme elde edecegimi düşünüyorum. yanlız konunun açık kalan uçları oldugunu düşünüyorum.İLERLEME kaydeden üyelerden hiç veri gelmez oldu bu beni şüphelendiriyor.Detay paylaşmak istenmedigini düşünüyorum.

ucgun
07-08-2012, 00:09
Basit bir fizibilite yapıldıgında ticari işletme şeklinde düşünen bir şahsın veya bir işletmenın 5-10 çiftçiye bile çok zor hizmet verecegini düşünüyorum.Hatta bir köyün bu şekilde arpa çimi yemi ile sürekli şekilde desteklenerek tedarikçilik yapılamaz diye de şerh koyuyorum.Bunlar benım düşüncelerim. 10 adet sagmal inek tek ögünde 7 şer kg dan sabah 70 kg akşam 70 kg olmak üzere diger yemlerine katkı şeklinde desteklenirse, hergün 140 kg arpa çimi demek. Bir tepsi ye 1 kg arpa serildiginde 7 kg ortalama alınıyorsa günde 20 tepsi yem döngüsü lazım buda haftalık 7 gün döngülü olunca 140 tepsi demek.Bunun içinse ortalama 15-20 m2'lik bir alan lazım.buda başka bir göstegeyi işaret ediyor.Her inek için 1,5-2 m2 alanda mahsul çalışması gerekli gibi gözüküyor.Zaten hasıl üreten makınacıların bu hesaplardan çok önce bu tespitleri yaptıklarını düşünüyorıum. Bu analiz beni bu işi ticari yapmak konusunda bir köy yerleşiminde ancak 5 bireysel işletme,maksımum 10'nar hayvan beslemek kaydıyla yapılabılecegını düşünüyorum. üretim alanı büyüdükçe kontrol zorlaşacak. Ve olumsuz bir durumda risk çok buyuk olacak. Bilmem katılırmısınız sayın DRSWEETYM.

ucgun
07-08-2012, 00:18
YANLIZ BU BAHSETTİKLERİM ŞUNU GÖSTERMEZ. BİZ BU İŞİ BIRAKALIM.Yok böyle birşey hayır devam edelim.ben en azından devam etmek için halen araştırmalarıma devam edıyorum.Ve bu ürünü satabilecegimizi ciddi ciddi düşünüyorum. Hayvanların rasyonunda bunu kullandırmak için destek lazım, çünkü başka bir durumdaha var rasyon nerde dengeli veriliyor dogru düzgün.Sadece büyük işletmelerde, zaten bu konulara zamanında eğilinse idi çiftçimiz bilinçlendirilse idi hayvancılıgımızve tarımmımız bu halde olmazdı.insanlar köylerden şehirlere asgari ücretle çalışmak için koşarak gelmezlerdi. degerli görüşlerinizi bekliyorum.Bu konuyu sonuna kadar ayakta tutmak için çalışmalıyız, en derin saygılarımla..

ucgun
07-08-2012, 14:13
Sayın drsweetym ürettiginiz arpa çimlerini rasyonda kullanmıştınız.bır takım degişiklikler yapacagınızı söylemiştiniz bunları hayata geçirdiniz mi? netice nasıl oldu.bunlar hakkında bılgı verebılırmısınız.bırde arpa çimi kullanmadan güncel yem ve ot saman fiyatları ile bır rasyon malıyeti hesabı yapsanız ve devamındada arpa çimi ile oluşturdugunuz rasyonun hesabın yapsak ve malıyetlerde ki farkı gözler önüne sersenız güncel olarak müthiş bir çalışma olur.nede olsa siz kendiniz üretim yaptıgınız için gerçek bilgiler sizdedir. bu bılgı paylaşımınız bizi çok mutlu eder. saygılarımla

drsweetym
08-08-2012, 14:00
arpa çimi rasyonu laktasyonun son donemlerindeki hayvanlarda deneme durumunda oldum. belkide laktasyonun 1. döneminde sonuçlar farklı olabilir. inekler 10 litre süt ortalamasında. rasyonda,3kg süt yemi 2kilo arpadan yetişmiş hasılı ve 8kg ot şekindedir
otun kilosu35krş
sütyemi 80krş
arpa 72 krş
2.4 tl sütyemi
2.8tl ot gideri
1.4tl arpa gideri (elektrik su giderini hesaplayamıyorum çiftlikde tek saat var)
toplam 6.6 tl maliyet
süt şu anda 83krş
1. ve 2. laktasyon ineklerinde durumu görüp değerlendirmek gerekiyor.

ucgun
08-08-2012, 23:06
öncelikle çok teşekkür ederim.hayvanlarımız son laktasyon dönemlerinde oldukları için yakında kuruya çıkacaklar.bence son dönemlerinde olmalarıda bir gösterge.peki 2 kg arpa dan elde ettiginiz hasıl'ın yerini nasıl doldururdunuz.14 kg 'lık bir açıgı kaç tl bir masrafla kapatabılırız. biz sütü 6,6 tl ye elektrik -su- içşilik giderleri hariç mal ettik ve sütümüzü 10kg x 83 krş tan sattık = 8,3 tl 8,3tl - 6,6 tl=1,7 tl elimize kalan bunun da 70 krş kesin diger masraflara gider,elimizde inek başına 1 tl kazanç kaldı. birde 2kg arpadan elde ettigimiz yem var eger oda olmasa idi ne olurdu sayın drsweetym ?
bırde degişik bir soru daha sormak istiyorum. hayvancılık yapan komşunuz aynı zamanda arkadasınız kesınlıkle kıramayacagınız bır yakınınız yanı dıyelım. kapınızı çaldı ve senın yaptıgın arpa çimeni yemınden bana satarmısın dedı.ben ugrasıpta senın yaptıgını yapamam dedı sen ürettiginden banada sat dedi.satarmısınız? satarsanız kaç tl'ye satmalısınız.

ucgun
08-08-2012, 23:14
bıze sunmuş oldugunuz fıyatları siz piyasa fıyatları olarak mı sundunuz ? yoksa üretimi siz yaptınız ( ektınız biçtiniz ve alın terınızle yogurdunuz ) ve bunun üzerine size maliyetlerımıdır. saygılarımla

my1981
09-08-2012, 08:16
30 sayfanın sonunda ineklere neyi nekadar yedirdiğini ve maliyetini yazan biri sonunda çıktı.
Sn. drsweetym bu konuda çok çok teşekkürler. Bu arada bende kocaelindeyim. Belki müsadeniz olursa sizi bir ziyaret etmek isterim.

ucgun
09-08-2012, 08:52
ne kadar guzel oldu degıl mı ? fıyatlarla guncel bir şekılde çalışmak ve net olarak bazı seyleri görmek.

drsweetym
09-08-2012, 14:32
arpa çiminin fiyatı satıyor olsam ton fiyatı için yeşil arpa buğday silajı ile aynı tutardım ton fiyatı 250 tl sanıyorum .. bedel biçmek açısından söylüyorum.
satmak istemezdim.:(( ayrı bir durum.
çiftlikde inşaat işlerimizden dolayı çimlendirmeye elaman temin edemediğim için inşaat bitene kadar üretime ara verdim. önümüzdeki hafta arpa çimi yerine rasyona yaş bira posası girmeye başlıyacağım.tonu 255 tl daha sonra arpa çimi ve bira posasını rasyonda sabit kullanabilirim.
çimlendirme odasını görmek isteyen arkadaşlara herzaman kapım açıktır.

ucgun
09-08-2012, 14:58
Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyordum.Allah razı olsun teklifiniz için, kapınız açık ancak aramızda biraz mesafe var.Tabi Kocaeli'nde oturan arkadaşlar için bulunmaz fırsat.fiyatlarını verdıgınız saman ve yemleri siz mi üretip fiyatlandırdınız yoksa pıyasa fıyatlarımı diye de merak etmiştik. Yaş arpa posasını arkadaşlardan deneyenler var faydalı oldugunu söylüyorlar.ama elımızde yeşil otu varken gerek var mı acaba drsweetym ?

ucgun
09-08-2012, 15:02
ton'unu 500 tl nın altında olursa zarar edersınız gıbı gelıyor bana bu kadar faydalı ürün kuru ot kaba yemden bıle ucuz.

drsweetym
09-08-2012, 23:58
Yas bira posasini cimlendirmede uretime ara vermek zorunda kaldigim icin verecegim. Bende ilk tecrube edecegim,mayali urun olmasi rumende sindirime faydali olacakdir. Cimde Uretime gectigimde verime gore yemden yapacagimiz tasarufa gore bira posasina devam edebiliriz. Biz malessef kaba yemi ve kesif yemi hazir aliyoruz. Yeni isletmeyiz eksikler bitmiyor, yer kiralayip ekim yapmaya sira gelmiyor.

ucgun
10-08-2012, 14:55
valla biz bu işin içinden matematikle çıkamadık.rasyonların ekonomık degeri elde ettigimiz sütten fazla pekı sız nasıl başaediyorsunuz. bu iş şuna benziyor devlet istatistik kurumu inceliyor bir ailenin yaşaması için gereklı rakam ı 2000 tl buluyor, ama devletin belirledigi asgarı ücret 700 tl. nasıl olacak bu işler bilemıyorum. izmir de süt dün itibarı ile 75 krş. köylümüz hayvana yonca otu ve kesif yem veriyor. saman slaj yok ve elındekı hayvanı satmaya bakıyor aynı anda izmir damızlık düve çiftligi 5500 tl ye tohumlu düve teklif ediyor. bu işle ugraşan hayvancılık yapanlarda 4500 tl elındekı 2.3. buzadakı hayvanı teklif ediyor.

ucgun
14-08-2012, 10:12
Degerli dostlar bulundugumuz ilde veya ilçede ki tarım ve hayvancılık fuarları tarihlerini paylaşalım ki buralarda buluşma şansımız olsun. Saygılarımla

drsweetym
14-08-2012, 14:03
V. FHABESAS " Hayvan Besleme ve Sağlığı Sempozyumu" (http://www.fhabesas2012.org/tr/index.html)

linkde sempozyum var

logologo
18-08-2012, 03:33
Teknik anlamda dikkate aldığım tek mesaj 430 nolu mesajdır. Burda gerçekten paylaşımcı iyi niyetli insanlar olduğu gibi ufak şeyler yüzünden ya da sırf ego tatmini için konuyu saptıranlar da olmuş. Okuduğum 30 sayfa boyunca edindiğim izlenim sonucunda iyi ki elektriği, ampulu falan Türkler bulmamış fikrine kapıldım. Öyle olsa herhalde dünya şu an elektriksiz ve ampulsüz kalacakmış. :) Bir yandan işi ticarete döken arkadaşlara kızıyorum; bir yandan da kızamıyorum. Sonuçta elde ettiği ve paylaşmadığı veriler bu rekabet ortamında onu bir belki on adım öne çıkarıyor olacak; ama 70 milyonun tüm ihtiyacını sadece kendilerinin karşılayamayacağını da burdan hatırlatmak isterim. Öyle arkadaşlar var ki burda, yıllardır peşinden koşulan ve bedava enerji anlamına gelen soğuk füzyonu gerçekleştirse kimseye söylemeyecek de apartmanın kaloriferinde kullanacakmış gibi geliyor bana... :))) Allah'tan biraz ingilizce biraz google translate yardımıyla malasef bizden kat ve kat daha paylaşımcı olan yabancılardan bu konu hakkında daha doyurucu bilgilere ulaşabiliyoruz. Bilgi paylaşımı konusunda malesef biz kendimize o yabancılardan daha yabancılaşmışız. 30 sayfa boyunca okuduklarımdan anladığım bu ulaştığım sonuçsa şu :

1- Maksimum verimli siteril bir üretim sistemi kurmadan önce yapılacak ilk iş 1 denek 2 kontrol gurubu prensibine göre iki benzer hayvan seçilerek deneysel bir mantıkla küçük miktarlarda üretilen ürünün hayvanın durumu , yaşı , cinsi ve -süt verimi mi elde edilmek isteniyor, et verimimi yoksa her ikisinde ulaşılacak maksimum verim mi gibi- amaca göre lokasyonlar hazırlanarak ürünün maliyetleri düşürüp düşürmeyeceği, maliyeti düşürüyorsa bile kısa veya uzun vadede daha büyük olumsuz sonuçlara neden olup olmadığı belirlenmeli ki buda 15-20 gün ya da 1-2 ayla olacak bir şey değil. En az 6-12 ay arası bir gözlem sonucunun farklı bağlamlarda değerlendirilmesi gerekiyor: Olumsuz sonuçlar neler, Bu olumsuz sonuçlar ciddi risk yaratabilirler mi? Olumsuz sonuçlar nasıl düzeltilebilir? gibi sorulara cevap alındıktan sonra ya da eğer olumsuz sonuç yoksa sonuçlar olumluysa sonuçta bu ürünün kısa ve uzun vadede verimli olduğu bilimsel olarak, verilere dayalı olarak kanıtlanabiliyorsa -ki burda bilim adamı olmanıza gerek yok bilimsel yöntem - problem çözme- basamaklarını kullanarak, verileri tecrübeyle doğrulayabilir ya da yanlışlayabilirsiniz- ikinci aşamaya geçilebilir.

2- Bu aşamada amacımıza uygun şekilde olumsuz sonuçlarla karşılaşmamışsak gerek hayvanın sağlığı gerek girdi maliyetlerinin düşlürülmesi hususunda olumlu sonuçlar elde etmişsek, hayvanlara verilecek lokasyondaki çimlenmiş arpa ihtiyacı belirlenmeli.

3- İhtiyacımıza göre maksimum verimli bir sistem kurmalıyız. Kurduğumuz sistemi yaratıcılığımıza bağlı olarak toprak altı ısıtma, güneş, rüzgar, su gibi altarnatif enerji kaynakları kullanılarak modifiye de edilebilir. - ki sistemi kurarken 430 nolu mesajdaki durumlar , sterilizasyon, kullanılacak malzeme, arpa bitkisinin yetişme koşulları, damlalama, spreyleme, sisleme, küf, bakteri gibi sterilizasyon sorunları ... gibi pek çok faktörü göz önünde tutan sağlıklı otamatik ya da manuel sistemi kurmak-

Kaba olarak aşamalar bunlar. Görüldüğü gibi zahmetli, meşakatli bir süreç ve kimse bu süreçlerden geçerek elde ettiği verileri hazır olarak başkalarıyla paylaşmak istemiyor. Bence imkanı olanlar iyi bir planlamayla eğer sistemin kısa ve uzun vadede gerçekten işe yaradığı kanaatine gözlem, deney ve pratikte ulaşabilirlerse sistemi denesinler. Gönülleri arzu ederse sonuçları paylaşsınlar. Yoksa bir hevesle paralarını, zamanlarını, emeklerini boşa heba etmesinler. Sonuçta bundan daha ekonomik bir başka çözüm yoluna da maliyet hesaplamalarıyla ulaşabilirlerse ya da denedikleri söz konusu bu sistem anlamlı bir şekilde girdi maliyetlerini düşürmüyorsa, daha pratik aynı maliyeti sağlayan başka çözümler varsa, verim alınamıyorsa ya da alınan verim kısa vadede olumlu, uzun vadede olumsuzsa, hayvanın sağlığına zaralıysa vs vs bunca emek harcamak zaman ve para kaybı da olabilir... Gönül ister ki en azından sistemi kurmadan üretecekleri, çimlendirecekleri az miktarda ürünlerle imkanı olanlar benzer iki hayvan seçsin ve hayvanın yaşı, cinsi, durumu ve amaca göre birinin lokasyonuna çimlenmiş arpayı değişik miktarlarda ilave etsin diğerininkine çimlenmiş arpayı ilave etmesin ve elde ettiği sonuçları burdan paylaşsın ve farklı denemelerin birbirini doğrulayıp doğrulamadığı ya da yanlışlayıp yanlışlamadığı sağlıklı bir şekilde ortaya çıksın, daha sonra sistemin kurulup kurulamayacağına karar verilsin zaman, emek ve maddi kayıplar olmadan bir şeyler yapılsın ve bir taşla on kuş vurulsun, ama maalesef Türkiyede yaşıyoruz ve bu şartlarda ve bu anlayışla bu durum pek te mümkün görünmüyor...

Hayalim enerji ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılayacak besi ve topraksız tarım prototipi bir proje ve hayalim bu olduğu için de sitenizi tanımış oldum. Neyi araştırıyordum : Topraksız tarımda altarnatif enerji kaynakları (su-güneş-rüzgar-toprak altı ısıtma- jeo termal) ya da güvenilirliği tartışmalı magnetik motorlarla veya buluş olarak adlandırılan ancak itibar edilmeyen ya da can güvenliği nedeniyle açıklanmayan yöntemlerle üretilen elektrikle orta ölçekli bir seranın sulama ve iklimlendirme için enerji ihtiyacı karşılanabilir mi sorusu? Altarnatif enerji kaynakları (su-güneş-rüzgar-toprak altı ısıtma- jeo termal) yatırımı şu an için pahalı olduğundan beni ilgilendiren ikinci kısım...Saygı ve Sevgi ile...

HİDRO ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=0pfvYhrf8Oc)

http://web.firat.edu.tr/iats/cd/subjects/Energy/ETE-37.pdf

Jeneratör Yapımı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zp1BmmwzCu8&feature=related)

http://www.youtube.com/watch?v=vxMHgsmlEfs&feature=player_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=4Y-AFQqZVBw&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=ugGIL-KL5rc&feature=related

'Bedava enerji' peşinde koşan 'manyetik akıncı'lar / Türkiye / Radikal İnternet (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1069667&CategoryID=77)

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=221156

Özellikle yukaraki linkteki haberleri okuyun ki bu ülkeye ve insanlarına hizmet etmenin cezasız kalmayacağını anlayın.

my1981
19-08-2012, 15:36
Sn. logologo
Konuyu o kadar güzel özetlemişsiniz ki sizi kutluyorum. Bende sizin kadar güzel yazamasamda bir iki cümle eleştri yazmıştım ama yemediğimiz fırça kalmamıştı. Neyse zaten bence yemin 50tl samanın 15tl olduğu bir ülkede artık ne çimlendirirsek çimlendirelim ineklere ne rasyonla yedirirsek yedirelim bu işin yapılacağı kalmadı. Herkese saygılar.

ucgun
20-08-2012, 12:00
Degerli agaçlar.net katılımcılarının ramazan bayramı mübarek olsun.

duvartarimi
22-08-2012, 14:16
SAANEN KEÇİLER ARPA ÇİMLERİNİNİ İŞTAHLA YİYOR - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=sUPLmZ9AXRI&feature=channel&list=UL)
yeni yaptığım makina sayesinde arpa çimleri yazın klima ve ışık gerektirmeden sadece 12 volt 4 amperlik bir trafoyla yani hemen hemen sıfır elektrik harcamadan oda zaman saatine bağlı olarak arpalarımı çimlendirmeyi başardım çimlerde ise kesinlikle küf koku vs. oluşmamaktadır . hatta bu sistem rahatlıkla güneş piline bağlanıp az bir enerjiyle çalışmaktadır keçilere sağladığı faydalar ise benim keçiler ilk doğumunu yaptılar ilk doğumda 3 kilo kadar süt verdiler şu an 2 ay geçti 4,5 litreye çıktılar saman kesinlikle vermiyorum

drsweetym
22-08-2012, 15:51
sevgili duvartarımı
sistemin kurulması gerçekden büyük maliyet oluşturuyor, yazın sanırım açık havada çimlendirme yapıyorsunuz ve bundan dolayıda maliyet sadece sulama sistemine dayalı oluşuyor. Bizler 365 gün üretmek zorundayız.
Hiç olmazssa yazın üretim yapacak arkadaşlara destek olması açısından düzeneğinizin resimlerini **** videosunu görmek isteriz.

thinkup
26-08-2012, 06:18
Sayin duvartarimi kecilere sadece arpa cimimi veriyorsunuz? Ne kadardir? İzlenimleriniz nedir?

duvartarimi
26-08-2012, 18:42
Sayin duvartarimi kecilere sadece arpa cimimi veriyorsunuz? Ne kadardir? İzlenimleriniz nedir?

sadece arpa çimi değil buğday, fiğ, soya çimide veriyorum soyalarda hemen hemen aynı zamanda filizleniyor ayrıca sütünden peynir yapıyorum peyniraltı suyundanda veriyorum kaba yem ve samana gerek kalmıyor hatta şu sıralar kuru yoncayıda kestim sadece sabahları ve akşşamları 100 gr kadar darı kırması veriyorum süt veriminde herhangi bir düşüş yok benim asıl amacım yavaş yavaş sadece hasılla beslemek

thinkup
27-08-2012, 18:07
Kecinin hali nasil? Ne kadar zamandir bu sekilde besleme yapiyirsunuz?Saydiginiz urunleri ayni kaptami cimlendiriuosunuz yoksa ayri ayrimi? Normal suylami cimlendiriyosunuz? Besin eriyigi katiyormusunuz? Cok sordum kusura bakmayin:)

duvartarimi
28-08-2012, 14:35
keçilerin halleri maşallah çok iyi hatta keçicilikle uğraşan arkadaşlar geliyorlar ve iyi olduklarını söylüyorlar ürünleri ayrı ayrı kaplarda çimlendiriyorum karışık veriyorum normal klorlu çeşme suyuyla çimlendiriyorum sudan başka hiçbirşey katmıyorum

thinkup
28-08-2012, 23:45
Cok tesekkur ederim duvartarimi.Sanirim kuru yemi tamamen birakmamak icin hic bir neden yok.Sorularim yogunlugunun sebebi aslinda keci icin degilde inek icindi.Fiyatlar yuzunden artik sut **** besi isi yapmak imkansiz hale geldi.Bu sistem sayesinde belki koyunde bir iki bas dahi inek bakan koylulerin zarar etmesi engellenir.Size kolay gelsin.Sisteminizin ve kecilerinizin resimlerini son hallerini gorsek fenada olmazdi hani:)saygilar..

duvartarimi
29-08-2012, 10:32
daha önce bu makinayı yaptım yaklaşık aylık 1 ton kapasiteliydi 60x60 16 adet alüminyum tepsiler ve 12 volt ile çalışan tofaş silgeç pompası ve 15 metre smd tek işlemcili gün ışığı ledler enerji maliyeti sıfır denecek kadar azdı nisan ayına kadar verimli çalıştı keçiler hamileydi bizde çok bilenler vardır aman arpa çimlerini verirsen hayvanlar ishal olur yavruyu düşürürler dediler birde havalar ısındığı için küflenme ve mantarlar oluşmaya başladı birde pis kokmayaya başladı o yüzden bu sistemi çöpe attım

yaklaşık 2 aydırda yeni bir sistem kurdum yine silgeç pompası ve güneş bu sistemde sıfır enerji maliyeti ve kesinlikle küf, mantar, koku yok alüminyum tavalarıda çöpe attım yeni bir tava modeli geliştirdim ki bunun maliyeti 60x60 tepsi 1.5 tl civarı hatta kafana göre istediğin ölçüde yapabilirsin

sadece sistem günde 8 defa sulama yapıyor ve bunun süreside 4 dakika başka hiçbirşeye gerek yok bu sistemi sabit olarak yaptım evin üst katında terasta çimlendirme odasının maliyeti taş çatlasa 150 tl yi geçmez bu sistem ne kışın ısıtma nede yazın klima gerektirmeyecek bir sistem

hayvanlara gelince keçiler kadar yem konusunda seçici hayvan yoktur mesela yem yerken en sevdikleri yem yere düşse keçilere bunu yedirtemezsiniz hatta yemlerin arasına karıştırıyorum yinede o düşen yemi bulup yemiyorlar daha önceki çöpe attığım sistemdeki hasılları yerken burun kıvırıyorlardı yani zorla yiyorlardı fakat bu yeni sistemdeki hasılları çok büyük iştahla yiyorlar yere düşse dahi yerdekinide yiyorlar birde bu hasılların yaprakları güneş gördükleri için koyu yeşil oluyor belki buda hasıla lezzet katıyor olabilir

benim bir diğer araştırmamda peynir altı suyu inanın buda hasıl kadar önemli ilk doğumda 3 litrey le başladı keçiler süt vermeye inanın şimdi 2 ay geçti daha azalması lazımken 4, 4.5 litreye çıktı hem ailecek biz içiyoruz hemde keçiler içiyor

bir bilgi daha vereyim eğer hayvanlarda grip burun akıntısı varsa ben aspirin verdim iyi geldi

drsweetym
29-08-2012, 16:58
Sevgili duvartarımı güzel olmuş, tavalarını ne malzemeden yaptın, dreanaj nasıl resmini koyarmısın, tavalar çok fazla maliyet oldu bende ,sulamayı nasıl yapıyorsun, son olark klimasız olduğu için dışarıdaki ısı çok yuksek olduğunda içeride ısı kaç derece oluyor gelişimi bozmuyormu,hiç küf olmuyormu küf gerçekden sıkıntı. ben sisteme 1 aydır ara verdim inşaat işlerim var.eleman sıkıntısından dolayı üretemiyorum. küf için ebaydan ozon jeneretörü aldım sulama tankında kullanacağım. bende üretim kapalı odada olduğundan bir zaman sonra küf başlıyor.havalandırma gerçekden önemli mesele. çok havalandırsan klima çok çalışıyor. az havalandırsan tasaruf ama bu sefer küf sorunu oluyor. sizde durum nasıl gelişiyor?
tavalarla bir resim yayınlarmısınız

thinkup
29-08-2012, 20:59
Maasallah. Duvartarimi Sizin sistemle Keci ticareti sizin icin bi adim otenizde. Peyniralti suyunu benim akrabamda inek dogum yaptiktan belirli bir sure sonra yavrulara veriyor ve sonuctan cok memnun. Hem sutten sadece kisa bir sure zarar ediyor. Yeni sisteminizin ve kecilerinizin resimlerini goruruz insallah. Kolay gelsin.

duvartarimi
30-08-2012, 11:11
Sevgili duvartarımı güzel olmuş, tavalarını ne malzemeden yaptın, dreanaj nasıl resmini koyarmısın, tavalar çok fazla maliyet oldu bende ,sulamayı nasıl yapıyorsun, son olark klimasız olduğu için dışarıdaki ısı çok yuksek olduğunda içeride ısı kaç derece oluyor gelişimi bozmuyormu,hiç küf olmuyormu küf gerçekden sıkıntı. ben sisteme 1 aydır ara verdim inşaat işlerim var.eleman sıkıntısından dolayı üretemiyorum. küf için ebaydan ozon jeneretörü aldım sulama tankında kullanacağım. bende üretim kapalı odada olduğundan bir zaman sonra küf başlıyor.havalandırma gerçekden önemli mesele. çok havalandırsan klima çok çalışıyor. az havalandırsan tasaruf ama bu sefer küf sorunu oluyor. sizde durum nasıl gelişiyor?
tavalarla bir resim yayınlarmısınız

sevgili arkadaşım bazı işler vardır ve bununda püf noktası vardır tabiiki buda defalarca yapılan arge ler sonucu ortaya çıkar bu resimde görülen ilk yaptığım makina dış kısmı 3 cm fonbord kaplı tavalarda etrafı plastik köşebent kaplı 60x60 alüminyum dan imal etmiştim tavaların altına delikler açtım sistem daha önce yaptığım duvar tarımı metodu gibi en üsttekini sulayınca otomotik olarak alttakilerde sulanıyor yani ayrıca fıskiyelere gerek yok eğer herkata fıskiye koyarsanız bunlar çok çabuk tıkanma yapar en güzeli bu doğal yolla sulamak

fakat bu yolla pek netice alamadım bozulma oluyor bayağıda yem attım bence ozon jeneratörüde iş görmez klor attım olmadı şimdi
yaptığım düzenek sayesinde ısı ve ışklandırma maliyetinden kurtuldum şimdi sizlere şunu söyleyeyim öyle tava veya galvaniz demir **** krom malzeme klima veya ışık kullanmayada gerek yok çok basit malzemeden bunları yapılabilir olduğunu gördüm tabiiki bunlar bana hem maddi hemde zaman olarak çok zamanımı aldı fakat şu anlarda samanın ve yemin tavan yaptığı günümüzde bu yaptıklarım hayvancılıkla uğraşan bununla geçinen köylümüze bir ilaç olduğunu biliyorum bu uğurda 23 yıllık reklam dükkanımı 22 mart 2012 tarihinde kapattım üst katımdaki kiracımı çıkartıp sadece bu arge çalışmalarım için üst katı kendime ayırdım 40 metrekare bahçeme 2 adet saanen keçisi alıp bu konuda sağolsun oktay demet arkadaşım destek verdi deneylere başladım

aslında bu sistem yaygınlaşsa hem köylümüzün yüzü güler hemde vatandaşımızın bence birtek yem üreten sanayicimize kötü olabilir bu hasıl konusunda kosgepe gittim kalkınma ajansına aradım tarım il müdürlüğünü aradım pek ilgilenmediler hep birbirlerine gönderdiler şimdi burada herşeyi açıklayıp anlatsam hemen aa kolaymış diyecekler peki benim emeğim ne olacak çünkü birkaç kişiye sistemi uzaktan gösterdim öyle yaptılar tabiiki püf noktasını görmedikleri için hüsrana uğradılar

maalesef ülkemizde fikirler pek para etmiyor tabiiki bu sistem ileride yaygınlaşacak napalım bende bunu bari şimdiden açıklayayım ne demişler iyiği yap denize at balık bilmezse Halık bilir misali püf noktasını açıklayayım

1 en önemlisi tepsiler 3x3 cm çam çıta kestirin 60x60 çerçeve çakın bunada plastik tel sineklik gerin arpaları üzerine koyun (yaklaşık 3 kg civarı) üzerinede tül perde gibi kumaştan parça kapatın

2 tepsileri koyacak ızgarayı ise yine 4x4 cm çam ağacından yapın yalnız bunlara alüminyum çivi kullandım kat kat yapın

3 en üst kata pompanın hortumunu konun ve su birkaç parçadan aksın yani üsttekini akarken kaplasın bunu açık bir yerdede yaparsınız yalnız üzerine bir gölgelikte koyun çok sıcak ise

4 kışın ise sistemi bir sera içinede alabilirsiniz

günde 8 zaman aralıklarla 4 dk bir sulama yapıyorum benim sistem 5 katlı 12 volt ile çalışıyor bazı yerleri anlayamayan arkadaşlar beni arayabilirler vatana ve millete hayırlı olsun başarılar

saygılarımla
hasan akçakaya 0532 604 30 42

duvartarimi
31-08-2012, 09:35
saanen keçiler peyniraltı suyunu içerken - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SaqfV6iaxKw&feature=youtu.be)

saanenler peyniraltı suyunu iştahla hatta kavga ederek içiyorlar süt verimi %50 arttı

duvartarimi
31-08-2012, 14:41
hasıl üretme makinası - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ve02Hg61UbQ&feature=youtu.be)

makinanın birde videosunu kaydediyorum VATANA VE MİLLETE HAYIRLI OLSUN ne klima nede aydınlatma ne küf nede mantar sadece 12 volt (veya pompanın harcıyacağı kadar )
elektrikle çalışıyor

ansateknik
10-10-2012, 15:02
yaklaşık 2 saat de bu konuyu okuyup bitirebildim sonuç olarak epey bir mesafe kathedilmiş banada bayağı bir faydası oldu bende bu konuyla alakalı bir araştırma yapmakdayım çimlenmeden sonraki evrede fotosentez olayı ve bunu hızlandırmak amacım sonuçta yaptığım denmeler sonrası oartaya çıkan bir aydınlatma var bunları ledlerin değişik renk kombinasyonları ile yapdım ve en sonunda yaklaşık 4 aylık testlerin sonunda en doğru karışımı buldum

umttrk
16-10-2012, 19:47
arkadaşlar merhaba AYDIN'da şu an itibarı ile 20 başlık besi çiftliğim var bu rakamı bu yıl 50 ye çıkarmak istiyorum. ancak yem fiyatlarının bu denli yüksek olması beni biraz ürkütüyor. çiftliğin yanında kullanılmayan 30 metre karelik boş bir odamız var. bu sistemi o odaya kurmak istiyorum zemin, duvarların izole edilmesi, raf seçimi ve tava seçimi için fikir edinmek istiyorum.

Ginesmatik GM
08-11-2012, 20:30
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu baştan sona okudum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Şartlandırılmış ortamda bitki çimlendirme konusunda uzun süredir çalışan bir firmayız. Ne tesadüf ki 2012 yılı Şubat ayında YEM olarak kullanılması amacıyla tahıl çimlendirme konusunda ticari bir adım atmıştık. Şubat ayından beri sadece kendi dost ve arkadaşlarımıza çiftliklerinde kullanmak üzere değişik kapasitede makineler yapıp teslim ettik.

Bu işe bizden daha önce ticari ürün olarak piyasaya sürerek adım atan birkaç firma ile temelde aynı olan yaygın adıyla ''arpa çimlendirme'' makinelerini imal etmekteyiz.

Günlük 350Kg mobil sistem ile kapasite üst sınırı olmayan sabit sistemler kurmaktayız.

Bu konuda bireysel çalışmalara elimizden geldiği kadar bilgi desteği vermeye hazırız. Aynı zamanda, bu konuda ''sır'' olarak görülen tüm hususlarda kendi sorumluluğumuzla ve gayri ticari olarak ''BİLGİ PAYLAŞIMI'' amaçlı cevap vermeye de hazırız.

Biz %100 Türk sermayeli ve tüm Ar-Ge çalışmaları da talaşlı imalat da dahil %100 Türk malı ürünler üretiyoruz.

Bireysel çalışmaların haricinde, ticari olarak makine ihtiyacı olan arkadaşlar bize ulaşabilirler.

Saygılarımızla
Ginesmatik GM

iyibirinsan
10-12-2012, 17:34
sizlerin güzel paylaşımlarınızdan dolayı hepinizi kutlarım yeni eklemelerinizin devamını beklerim sizlere teşekkür ederim.

hkocabucak
12-12-2012, 11:01
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu baştan sona okudum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Şartlandırılmış ortamda bitki çimlendirme konusunda uzun süredir çalışan bir firmayız. Ne tesadüf ki 2012 yılı Şubat ayında YEM olarak kullanılması amacıyla tahıl çimlendirme konusunda ticari bir adım atmıştık. Şubat ayından beri sadece kendi dost ve arkadaşlarımıza çiftliklerinde kullanmak üzere değişik kapasitede makineler yapıp teslim ettik.

Bu işe bizden daha önce ticari ürün olarak piyasaya sürerek adım atan birkaç firma ile temelde aynı olan yaygın adıyla ''arpa çimlendirme'' makinelerini imal etmekteyiz.

Günlük 350Kg mobil sistem ile kapasite üst sınırı olmayan sabit sistemler kurmaktayız.

Bu konuda bireysel çalışmalara elimizden geldiği kadar bilgi desteği vermeye hazırız. Aynı zamanda, bu konuda ''sır'' olarak görülen tüm hususlarda kendi sorumluluğumuzla ve gayri ticari olarak ''BİLGİ PAYLAŞIMI'' amaçlı cevap vermeye de hazırız.

Biz %100 Türk sermayeli ve tüm Ar-Ge çalışmaları da talaşlı imalat da dahil %100 Türk malı ürünler üretiyoruz.

Bireysel çalışmaların haricinde, ticari olarak makine ihtiyacı olan arkadaşlar bize ulaşabilirler.

Saygılarımızla
Ginesmatik GM

sayın ginesmatik ,

açıklamalarınız çok güzelde aynı zamanda sizin ürünlerinizin daha çok satılması anlamında
bu siteye çeşitli rasyonlar koysanızda insanlar daha rahat karar verseler olmaz mı?

sadece benim nacizane görüşüm,
herkes ürün tanıtımı yapıyor ama rasyonla ilgili bilgi verilmiyor.her türlü açıklamalarda bulunarak verilebilir.

doğadostu..
23-01-2013, 11:48
Teşekkür ederim sevgili Sarıcan...

İyi dileklerinizi umarım güzel bir son ile bitiririz.

Ama Kudret Hoca ve Envor arkadaşımızdan ses seda çıkmayınca kendimi biraz eksik hissettim.Acaba bu konu ilgilerini mi çekmiyor acaba ne dersiniz...!
sayın wıskhy biz de hayvancılıkla uğraşıyoruz bu arpa çimi makinası bizede pahalı geldi siz İzmirde neredesiniz ziyaretinize gelmek isteriz teşekkürler

iyibirinsan
23-01-2013, 20:31
Ginesmatik Taze Yeşil Yem Üretme Makinası Hayvanlar Yem ve Mama Küçükbaş & Büyükbaş Yem bedava ilan ver Yem istevitrin.com (http://www.istevitrin.com/hayvanlar/yem_ve_mama/kucukbas_buyukbas/yem/ginesmatik-taze-yesil-yem-uretme-makinasi_12454-ilani.html)
Ginesmatik Taze Yeşil Yem Üretme Makinası
DETAYLAR

İlan Tarihi 18.11.2012 23:11:33
Fiyatı 35000
Marka Ginesmatik
Para Birimi TL
Kimden Sahibinden
Aktiflik 365 gün
İl / İlçe / Semt Adana / Seyhan
Kullanıcı Bilgileri
Ad, Soyad Mustafa KAVCI
Üye Offline
Telefon 05073029900
Telefon (cep) 05073029900

Detaylı Bilgi ;
Belirtilen fiyat günlük 350-400kg üretim kapasitesi olan model içindir.

Ülkemizdeki hayvancılık sektörünün en büyük gider kalemi olan YEM giderlerine kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla yola çıkan şirketimiz, yurtdışında uzun süredir kullanılan ve kullanılabilirliği kanıtlanmış en iyi çözüm ile Türk hayvancılık sektörüne yeni bir ürün kazandırmıştır.

Süt ve et besiciliğinde tüm hayvanlarda kullanılan Taze Yeşil Yem üretim sistemleri ile, sektörün en önemli sorunu olan yem konusunda faaliyete başlamış ve GİNESMATİK markası ile sektöre girmiştir.

Taze yeşil yem olarak kullanılan arpa, buğday, fiğ otu, mısır, yulaf, çavdar ve benzeri birçok tahıl grubu ürünü sadece 7 günde yem olarak kullanılan TAZE ÇİM lere dönüştürmektedir. Sistemde hiçbir kimyasal madde ve/veya gübre kullanılmamakta olup %100 organiktir.

SIK SORULAN SORULAR

• Bilimsel Analiz Sonuçları
Bağımsız labratuvarlar tarafından yapılan analiz sonuçları: (6 Gün lük taze arpa çimi için)

Kuru Madde 25.10
Ham Protein 9.3
Ham Selüloz 6.95
Ham Yağ 0.75
Kül 2.10
Adf 7.65
Ndf 14.4
Enerji 2.100

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Taze Yeşil Yem Organik Hayvancılıkta Kullanılabilir mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşik yemler %100 organiktir ve organik hayvancılıkta kullanılmaktadır.

• Ginesmatik’te Hangi Bitkiler Çimlendirilebilir?
Ginesmatik’te birçok serin iklim tohumu çimlendirilir. Bunlar arasında arpa, buğday, tritikale, yulaf, mısır, çavdar v.b. gibi tahıllar vardır.

• Ginesmatik Arıza Yapması Durumunda Sistem Durur Mu?
Ginesmatik’in tüm otomasyon, yazılım ve mekanik parçaları %100 yerli tasarım ve %100 yerli üretimdir.Bu nedenle, oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda hiçbir yurtdışı kaynağa bağlı kalmadan en geç 1 gün içerisinde müdahale edilerek sistem çalışır halde tutulmaktadır.

• Ginesmatik Başka Maliyetler Getirir Mi?
Ginesmatik, taze yeşil yem yetiştirmek için kullandığınız arpa tohumu, elektrik, su ve işçilik giderlerinizin haricinde herhangi bir maliyet getirmez. Sisteme 6 ayda bir periyodik bakım yapılmaktadır. İlk bakımdan sonraki her bakım için üretici firma olarak uygun fiyata bakım yapılmaktadır. Arzu eden müşterilerimiz bakım işlemlerini kendileri yapmaktadır.

• Ginesmatik İle Ne Kadar Tasarruf Edilir?
Ginesmatik ile, mevcut yem giderlerinizden %40 ile %70 arasında tasarruf edebilirsiniz.2

2 Tasarruf oranı işletme modeli, besi hayvanlarının durumu, bölgesel ve mevsimsel şartlara göre değişiklik gösterebilir.

• Ginesmatik’in Yatırım Maliyeti ve Amortisman Süresi Ne Kadardır?
Ginesmatik’in yatırım maliyeti ihtiyaca göre değişmektedir. Günlük ihtiyacınız olan taze yeşil yem miktarına göre uygun bir model seçilerek fiyatlandırılır. Amortisman süresi 12 ay ile 18 ay arasında (sistemin büyüklüğüne göre) değişmektedir.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Süt Kalitesini Etkiler mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşil yem süt kalitesini olumlu olarak doğrudan etkiler. Sütün kalitesini arttırır.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Süt Verimini Etkiler mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşil yem süt verimini olumlu olarak doğrudan etkiler. Hayvanın yaşı, ırkı, cinsi ne olursa olsun, mevcut durumuna göre süt verimini %5 ile %20 oranında arttırır.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Nasıl Kullanılır?
Ginesmatik’te yetiştirilen tazen yem günlük yem rasyonuna uygun miktarda veteriner veya uzman personel tarafından hesaplanarak konulur. Kullanılan diğer pahalı yemlerin (yonca, mısır, silaj, fenni yem v.b.) kullanım miktarları ciddi oranda düşürülür. Taze yemin içeriğindeki doğal kimyasallar sayesinde hayvanın tüm besi ihtiyacını çok daha ucuza karşılar.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Taze Yem’in Maliyeti Ne Kadardır?
Ginesmatik 1kg arpa tohumundan ortlama 8kg taze çim üretmektedir. Sistemde kullanılan arpa tohumu, elektrik, su ve işçilik giderlerinin tamamı hesaplandığında 1kg taze yem’in maliyeti kullanılan arpa tohumunun %16’sına eşittir. Örnek olarak arpa tohumunun kg fiyatını 0,50TL olarak hesapladığımız yetiştirilmiş taze yem’in kg fiyatı 0,08TL’ye gelmektedir. Bu durumda 25kg’lık taze yeşil yem’in balya fiyatı 0,08 X 25 = 2TL olmaktadır.1 Görüldüğü gibi, saman’dan bile çok daha ekonomik, taşıma ve depolama sorunu olmayan, yetiştirmek için tarla, traktör, yakıt, işçilik v.b. masrafların olmadığı bir yem üretme tesisidir.

1 Kullanılacak arpa tohumunun kalitesi, bölgesel ve/veya mevsimsel etkiler, genel piyasa durumlar, yem fiyatları v.b. gibi etkiler sonucu fiyatlar farklılık gösterebilir. Belirtilen rakamlar sadece örnek olması açısından verilmiştir ve herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.

• Ginesmatik Sistemlerinin Kapasitesi Ne Kadardır?
Ginesmatik’te herhangi bir üst sınır yoktur. Günlük 100kg ile günlük 10Ton arasında değişen boyutlarda tesisler kurulmaktadır. (İhtiyaç duyulan işletmelere daha büyük sistemler de kurulabilmektedir.)

• Ginesmatik İle Ne kadar Yem Üretilebilir?
Ginesmatik 1kg arpa tohumundan 7 günde 7-10kg arasında taze çim üretmektedir. Örnek olarak günlük 56kg arpa tohumu kullanılan bir sistemden her gün günlük 500kg taze çim alınmaktadır.

• Ginesmatik Sistemlerde Gübre veya Kimyasal Kullanılıyor mu?
Ginesmatik’te hiçbir gübre (doğal veya suni) kullanılmamaktadır. Tohum ve sulama tamamen işletmenin kontrolünde olduğu için işletme eğer isterse sulama suyu ile gübre kullanabilir. Normal şartlarda hiçbir kimyasal katkı veya gübre kullanılmadan sistem tohumları 7 günde hasat edilebilir hale getirmektedir.

• Ginesmatik Nasıl Çalışır?
Ginesmatik, tasarımında kullanılan üstün otomasyon özellikleri ile hiçbir insan müdahalesi olmadan, yılın 365 günü ve tüm ağır iklim koşullarında (yaz – kış) taze yeşil yem üretir. Sistemde ekim için toprak yerine özel tasarlanmış ve anti bakteriyel özellikli tavalara serilen tohumlar sadece 7 günde taze hayvan yemi olarak kullanılacak çimlere dönüşür. Ginesmatik taşınabilir modeller şehir şebeke elektriği ile (220V ), sabit tesisler ise sanayi elektriği ile (380V) çalışır. Ayrıca sulama için pH değeri ayarlanmış su gerekir.

• Ginesmatik Nedir?
Ginesmatik, topraksız tarım ve bilgisayarlı otomasyon sistemlerinin bir arada kullanıldığı taze yeşil yem üretme sistemleridir.

• Ginesmatik Hakkında Diğer Bilgier
Arpa çimi ve vitaminler: Arpa çiminde 5 adet B vitamini (B12 dahil) vardır. Ayrıca folik asit, pantotenik asit, B1, B2, B6, beta karoten, C ve E vitamini içerir. Son yapılan laboratuar tahlillerinde arpa çiminde 70 in üzerinde mineral bulunmuştur - bunlardan bazıları kalsiyum, demir,magnezyum ve fosfordur.

Dolaylı Faydaları: Taze yeşil yem üretmek için tarla veya mera gerektirmez. Tarla ve/veya mera sulama için gerekli elektrik trafosu, nakil hatları, tesis, yakıt, traktör, işçi v.b. Masrafları tamamen ortadan kaldırır.

İşçilik Tasarrufu: Taze yeşil yem üretmek için çok sayıda işçiye ihtiyacınız yoktur. Çoğu sistemde mevcut işçinin günlük 1 saat zamanını Ginesmatik için ayırması yeterli olmaktadır. İşçilik sadece ekim ve hasat yapılırken gerekmektedir.

Süt Verimine Etkileri: Ginesmatik’te yetiştirilmiş taze yeşil yem kullanmak süt miktarı arttırır. Bu sayede yıllık toplam kazancınız ortalama %10 artar. Ayrıca sütteki yağ miktarını ve kalitesini arttırması da dolaylı bir diğer getirisidir.

Bilimsel Geçerliliği: Ginesmatik’te yetiştirilmiş taze yeşil yemin laboratuar testleri sonucunda organik hayvan besiciliğinde %100 güvenle kullanılabileceği kanıtlanmıştır. Besin değerleri, enerji, protein, kuru madde oranı, sindirilebilirlik oran v.b. Gibi tüm veriler ile üstün bir yemdir.

http://youtu.be/uVSfTkC449o

iyibirinsan
23-01-2013, 20:37
sayın wıskhy biz de hayvancılıkla uğraşıyoruz bu arpa çimi makinası bizede pahalı geldi siz İzmirde neredesiniz ziyaretinize gelmek isteriz teşekkürler
Ginesmatik firması Adana dır bir firmadır.

Ginesmatik Taze Yeşil Yem Üretme Makinası
DETAYLAR

İlan Tarihi 18.11.2012 23:11:33
Fiyatı 35000
Marka Ginesmatik
Para Birimi TL
Kimden Sahibinden
Aktiflik 365 gün
İl / İlçe / Semt Adana / Seyhan
Kullanıcı Bilgileri
Ad, Soyad Mustafa KAVCI
Üye Offline
Telefon 05073029900
Telefon (cep) 05073029900

Detaylı Bilgi ;
Belirtilen fiyat günlük 350-400kg üretim kapasitesi olan model içindir.

Ülkemizdeki hayvancılık sektörünün en büyük gider kalemi olan YEM giderlerine kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla yola çıkan şirketimiz, yurtdışında uzun süredir kullanılan ve kullanılabilirliği kanıtlanmış en iyi çözüm ile Türk hayvancılık sektörüne yeni bir ürün kazandırmıştır.

Süt ve et besiciliğinde tüm hayvanlarda kullanılan Taze Yeşil Yem üretim sistemleri ile, sektörün en önemli sorunu olan yem konusunda faaliyete başlamış ve GİNESMATİK markası ile sektöre girmiştir.

Taze yeşil yem olarak kullanılan arpa, buğday, fiğ otu, mısır, yulaf, çavdar ve benzeri birçok tahıl grubu ürünü sadece 7 günde yem olarak kullanılan TAZE ÇİM lere dönüştürmektedir. Sistemde hiçbir kimyasal madde ve/veya gübre kullanılmamakta olup %100 organiktir.

SIK SORULAN SORULAR

• Bilimsel Analiz Sonuçları
Bağımsız labratuvarlar tarafından yapılan analiz sonuçları: (6 Gün lük taze arpa çimi için)

Kuru Madde 25.10
Ham Protein 9.3
Ham Selüloz 6.95
Ham Yağ 0.75
Kül 2.10
Adf 7.65
Ndf 14.4
Enerji 2.100

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Taze Yeşil Yem Organik Hayvancılıkta Kullanılabilir mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşik yemler %100 organiktir ve organik hayvancılıkta kullanılmaktadır.

• Ginesmatik’te Hangi Bitkiler Çimlendirilebilir?
Ginesmatik’te birçok serin iklim tohumu çimlendirilir. Bunlar arasında arpa, buğday, tritikale, yulaf, mısır, çavdar v.b. gibi tahıllar vardır.

• Ginesmatik Arıza Yapması Durumunda Sistem Durur Mu?
Ginesmatik’in tüm otomasyon, yazılım ve mekanik parçaları %100 yerli tasarım ve %100 yerli üretimdir.Bu nedenle, oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda hiçbir yurtdışı kaynağa bağlı kalmadan en geç 1 gün içerisinde müdahale edilerek sistem çalışır halde tutulmaktadır.

• Ginesmatik Başka Maliyetler Getirir Mi?
Ginesmatik, taze yeşil yem yetiştirmek için kullandığınız arpa tohumu, elektrik, su ve işçilik giderlerinizin haricinde herhangi bir maliyet getirmez. Sisteme 6 ayda bir periyodik bakım yapılmaktadır. İlk bakımdan sonraki her bakım için üretici firma olarak uygun fiyata bakım yapılmaktadır. Arzu eden müşterilerimiz bakım işlemlerini kendileri yapmaktadır.

• Ginesmatik İle Ne Kadar Tasarruf Edilir?
Ginesmatik ile, mevcut yem giderlerinizden %40 ile %70 arasında tasarruf edebilirsiniz.2

2 Tasarruf oranı işletme modeli, besi hayvanlarının durumu, bölgesel ve mevsimsel şartlara göre değişiklik gösterebilir.

• Ginesmatik’in Yatırım Maliyeti ve Amortisman Süresi Ne Kadardır?
Ginesmatik’in yatırım maliyeti ihtiyaca göre değişmektedir. Günlük ihtiyacınız olan taze yeşil yem miktarına göre uygun bir model seçilerek fiyatlandırılır. Amortisman süresi 12 ay ile 18 ay arasında (sistemin büyüklüğüne göre) değişmektedir.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Süt Kalitesini Etkiler mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşil yem süt kalitesini olumlu olarak doğrudan etkiler. Sütün kalitesini arttırır.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Süt Verimini Etkiler mi?
Ginesmatik’te yetiştirilen taze yeşil yem süt verimini olumlu olarak doğrudan etkiler. Hayvanın yaşı, ırkı, cinsi ne olursa olsun, mevcut durumuna göre süt verimini %5 ile %20 oranında arttırır.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Yem Nasıl Kullanılır?
Ginesmatik’te yetiştirilen tazen yem günlük yem rasyonuna uygun miktarda veteriner veya uzman personel tarafından hesaplanarak konulur. Kullanılan diğer pahalı yemlerin (yonca, mısır, silaj, fenni yem v.b.) kullanım miktarları ciddi oranda düşürülür. Taze yemin içeriğindeki doğal kimyasallar sayesinde hayvanın tüm besi ihtiyacını çok daha ucuza karşılar.

• Ginesmatik’te Yetiştirilen Taze Yem’in Maliyeti Ne Kadardır?
Ginesmatik 1kg arpa tohumundan ortlama 8kg taze çim üretmektedir. Sistemde kullanılan arpa tohumu, elektrik, su ve işçilik giderlerinin tamamı hesaplandığında 1kg taze yem’in maliyeti kullanılan arpa tohumunun %16’sına eşittir. Örnek olarak arpa tohumunun kg fiyatını 0,50TL olarak hesapladığımız yetiştirilmiş taze yem’in kg fiyatı 0,08TL’ye gelmektedir. Bu durumda 25kg’lık taze yeşil yem’in balya fiyatı 0,08 X 25 = 2TL olmaktadır.1 Görüldüğü gibi, saman’dan bile çok daha ekonomik, taşıma ve depolama sorunu olmayan, yetiştirmek için tarla, traktör, yakıt, işçilik v.b. masrafların olmadığı bir yem üretme tesisidir.

1 Kullanılacak arpa tohumunun kalitesi, bölgesel ve/veya mevsimsel etkiler, genel piyasa durumlar, yem fiyatları v.b. gibi etkiler sonucu fiyatlar farklılık gösterebilir. Belirtilen rakamlar sadece örnek olması açısından verilmiştir ve herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.

• Ginesmatik Sistemlerinin Kapasitesi Ne Kadardır?
Ginesmatik’te herhangi bir üst sınır yoktur. Günlük 100kg ile günlük 10Ton arasında değişen boyutlarda tesisler kurulmaktadır. (İhtiyaç duyulan işletmelere daha büyük sistemler de kurulabilmektedir.)

• Ginesmatik İle Ne kadar Yem Üretilebilir?
Ginesmatik 1kg arpa tohumundan 7 günde 7-10kg arasında taze çim üretmektedir. Örnek olarak günlük 56kg arpa tohumu kullanılan bir sistemden her gün günlük 500kg taze çim alınmaktadır.

• Ginesmatik Sistemlerde Gübre veya Kimyasal Kullanılıyor mu?
Ginesmatik’te hiçbir gübre (doğal veya suni) kullanılmamaktadır. Tohum ve sulama tamamen işletmenin kontrolünde olduğu için işletme eğer isterse sulama suyu ile gübre kullanabilir. Normal şartlarda hiçbir kimyasal katkı veya gübre kullanılmadan sistem tohumları 7 günde hasat edilebilir hale getirmektedir.

• Ginesmatik Nasıl Çalışır?
Ginesmatik, tasarımında kullanılan üstün otomasyon özellikleri ile hiçbir insan müdahalesi olmadan, yılın 365 günü ve tüm ağır iklim koşullarında (yaz – kış) taze yeşil yem üretir. Sistemde ekim için toprak yerine özel tasarlanmış ve anti bakteriyel özellikli tavalara serilen tohumlar sadece 7 günde taze hayvan yemi olarak kullanılacak çimlere dönüşür. Ginesmatik taşınabilir modeller şehir şebeke elektriği ile (220V ), sabit tesisler ise sanayi elektriği ile (380V) çalışır. Ayrıca sulama için pH değeri ayarlanmış su gerekir.

• Ginesmatik Nedir?
Ginesmatik, topraksız tarım ve bilgisayarlı otomasyon sistemlerinin bir arada kullanıldığı taze yeşil yem üretme sistemleridir.

• Ginesmatik Hakkında Diğer Bilgier
Arpa çimi ve vitaminler: Arpa çiminde 5 adet B vitamini (B12 dahil) vardır. Ayrıca folik asit, pantotenik asit, B1, B2, B6, beta karoten, C ve E vitamini içerir. Son yapılan laboratuar tahlillerinde arpa çiminde 70 in üzerinde mineral bulunmuştur - bunlardan bazıları kalsiyum, demir,magnezyum ve fosfordur.

Dolaylı Faydaları: Taze yeşil yem üretmek için tarla veya mera gerektirmez. Tarla ve/veya mera sulama için gerekli elektrik trafosu, nakil hatları, tesis, yakıt, traktör, işçi v.b. Masrafları tamamen ortadan kaldırır.

İşçilik Tasarrufu: Taze yeşil yem üretmek için çok sayıda işçiye ihtiyacınız yoktur. Çoğu sistemde mevcut işçinin günlük 1 saat zamanını Ginesmatik için ayırması yeterli olmaktadır. İşçilik sadece ekim ve hasat yapılırken gerekmektedir.

Süt Verimine Etkileri: Ginesmatik’te yetiştirilmiş taze yeşil yem kullanmak süt miktarı arttırır. Bu sayede yıllık toplam kazancınız ortalama %10 artar. Ayrıca sütteki yağ miktarını ve kalitesini arttırması da dolaylı bir diğer getirisidir.

Bilimsel Geçerliliği: Ginesmatik’te yetiştirilmiş taze yeşil yemin laboratuar testleri sonucunda organik hayvan besiciliğinde %100 güvenle kullanılabileceği kanıtlanmıştır. Besin değerleri, enerji, protein, kuru madde oranı, sindirilebilirlik oran v.b. Gibi tüm veriler ile üstün bir yemdir.

http://youtu.be/uVSfTkC449o

iyibirinsan
23-01-2013, 21:22
yaklaşık 2 saat de bu konuyu okuyup bitirebildim sonuç olarak epey bir mesafe kathedilmiş banada bayağı bir faydası oldu bende bu konuyla alakalı bir araştırma yapmakdayım çimlenmeden sonraki evrede fotosentez olayı ve bunu hızlandırmak amacım sonuçta yaptığım denmeler sonrası oartaya çıkan bir aydınlatma var bunları ledlerin değişik renk kombinasyonları ile yapdım ve en sonunda yaklaşık 4 aylık testlerin sonunda en doğru karışımı buldum

Bu ledlerin kombinesyonunu bize yazarmısın inansayticaret@hotmail.com mail adresime veya bura siteye nere uygun görürseniz.

duvartarimi
01-02-2013, 20:19
Ne led ampullere nede ısıtmaya nede devirdaim pompasina gerek var sadece kucuk bir seraalti delikli aliminyum veya su kontrapilagıda olabilir tepsiler ve raf yeterli sabah aksam sulayin sadece arpalarin uzerini bir bezle. Kapatin 6gun sonra hasat yapin

badembaba
12-04-2013, 08:38
1 kilo arpadan 9 kilo taze yeşil yem - GÜNCEL Haberleri (http://www.haber7.com/guncel/haber/1013179-1-kilo-arpadan-9-kilo-taze-yesil-yem)

Sayın duvartarimi bugün haberi görünce hemen burası aklıma geldi paylaşayım dedim.

iyibirinsan
12-04-2013, 20:25
1 kilo arpadan 9 kilo taze yeşil yem - GÜNCEL Haberleri (http://www.haber7.com/guncel/haber/1013179-1-kilo-arpadan-9-kilo-taze-yesil-yem)

Sayın duvartarimi bugün haberi görünce hemen burası aklıma geldi paylaşayım dedim.

Çok sağolasınız teşekkür ederim.

westy
30-04-2013, 22:11
yakında bir arkadaşımın çiftliğinde yapmayı düşünüyoruz
Yalnız anlamadığım bir şey var.ozonlama derken havayı mı suyu mu ?halen doğru düzgün bir yanıt yok.ozonla duvarlarında sterilizasyonundan bahsediliyor .Suya veriliyorsa nasıl oluyor.havaya veriliyorsa ,bu da bitkinin fotosentezini engelliyor diye biliyorum

DeHLiZ
17-05-2013, 18:23
Bunu gübre üstü yapmayı deneyen oldu mu? Bir de arpa çimlendirmede sadece su verildiği için bir ihtimal diyorum ki yeterli mineral değerlere ulaşamayabilir çimler. Gübre üstü yapmak denenebilir diye düşünüyorum.

iyibirinsan
18-05-2013, 14:34
yakında bir arkadaşımın çiftliğinde yapmayı düşünüyoruz
Yalnız anlamadığım bir şey var.ozonlama derken havayı mı suyu mu ?halen doğru düzgün bir yanıt yok.ozonla duvarlarında sterilizasyonundan bahsediliyor .Suya veriliyorsa nasıl oluyor.havaya veriliyorsa ,bu da bitkinin fotosentezini engelliyor diye biliyorum

OZON üç oksijen atomonun birleşmesi ile meydana gelir en iyi en sağlıklı dezenfektandır tarımda sağlıkda şişe suyu üretiminde ozonlu yağ üretiminde kullanılır tuz gibi azı yarar çoğu zara verebilir dozajında olursa çok iyidir.ozonlama.

gazeteci28
19-05-2013, 08:52
Suyun dezanfaktanı için sazanı öneriyorum.
Geçen yıl marul üretiminde suda mantarlaşma oluyordu. Bir kaç kez havuza mantar önleyici ilaç kattım ve mantar yok olmuştu.
Seranın yanında suni bir göl kurutulmuş ve içindeki sazan balıklarını toplayıp havuza atmıştım. Havuzdaki su yaklaşık 20 tondu. Sazan suyu gayet iyi bir şekilde temizledi. Sazandan sonra mantar ilacı kullanmadım.
Sazan balığı dayanıklı bir balık olup EC 2 civarındaki suda gayet iyi yaşıyor. Suyun kalitesi sazan için o kadar önemli değil. Çamurun içinde bile yaşayabiliyor. Yalnız arada sırada beslemek gerekli. Yeşillik vermeniz yeterli.

duvartarimi
30-05-2013, 00:50
sıcaklarda küf ve mantar oluşumuna karşı açık sistemi öneririm havadar bir yerde 4 tarafı açık sadece üzeri sera naylonu ile kaplı ve naylonun üzeride kireç boyalı (gerçekten gündüz serin yapıyor ) ayrıca ozon değilde şu an bitkilerde topraktan çiçeğe zararlılar için çalıştığım bir sistem deniyorum eğer başarılı olursam burada paylaşacağım.

iyibirinsan
30-05-2013, 01:46
sıcaklarda küf ve mantar oluşumuna karşı açık sistemi öneririm havadar bir yerde 4 tarafı açık sadece üzeri sera naylonu ile kaplı ve naylonun üzeride kireç boyalı (gerçekten gündüz serin yapıyor ) ayrıca ozon değilde şu an bitkilerde topraktan çiçeğe zararlılar için çalıştığım bir sistem deniyorum eğer başarılı olursam burada paylaşacağım.

Başarınızın devamını ve burada paylaşımınızı beklerim Sizi çalışmanızdan dolayı tebrik ederim.Sisteminizde acaba sirke denemeyi düşünüyormusunuz?

duvartarimi
03-06-2013, 23:32
arpalar açık ortamda ve sabah, öğle ve akşamları sulama yapılarak bu meyanda düşük voltaj elektik verilerek 3. günde arpalarda 4 cm kadar çim oluştu arpalarda herhangi bir küf , mantar ve koku oluşmadı sanırım bu metod başarılı olcak gibi çünkü havalar sıcak olmasına rağmen şu ana kadar koku oluşurdu bakalım 3 gün sonra ne ile karşılaşacağız
hayvan yemi olarak arpa çimi 3. gün - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=T7l53lcnI5Q)

vetman996
04-06-2013, 14:24
Sayın Duvartarimi Merhaba.
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Biz de kendi çapımızda araştırarak ve formdaki paylaşımlardan yararlanarak ÇİMMATİK adını verdiğim bir düzenek kurduk (Aslı Hasılmatiktir ama bu isim bir firma adına patentlidir.)

Frigofirik konteyner içine kurduğumuz ve klima monte ederek oluşturduğumuz çimmatikte verimli üretim yaparken klimamız arızalandı. Klimayı sökmek-değiştirmek zorunda kaldık. Klima yokken biz doğal havalandırma yöntemiyle (konteynerin kapıları açılarak) üretime devam ettik. Bu üretim esnasında biz şunu gördük. Klima çalışıyorken 1 kg. arpa ile 7-8 kg. arpa çimi elde ederken doğal havalandırma yöntemiyle 3-4 kg. çim elde etmeye başladık. Ayrıca klimalı üretim yaparken arpa çiminin altındaki samur halı biçimindeki kök bölgesi (Besleyici değeri en yüksek kısım) çok güzel gelişiyordu ama klima arızalanınca bu kısmın çok az geliştiğini gördük.

Siz açık havada üretim yapıyorsunuz acaba 1 kg. arpa ile kaç kg. çim elde ediyorsunuz ve çimin alt kısmındaki samur halı gibi kısım ne kadar gelişiyor. Bizi aydınlatabilirseniz memnun olurum.
Paylaşımlarımızı aşağıdaki linkten görebilirsiniz.. Selamlar... Saygılar...

http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm

duvartarimi
04-06-2013, 15:59
4.gündede gelişme devam ediyor bugün 4 haziran 2013 salı havalarda izmirde sıcak geçen yıl bu aylarda hatta nisan ayıyla birlikte çimlerde küf mantar ve koku oluşuyordu kontrollü elektrik sistemi bunlara engel oldu ve arpalara herhangi bir zarar vermediği gibi gelişimini daha güzel tamamlıyor kök bölgesinin gelişimine gelince 60x60 ebatta tepsilere 2 kg arpa konulmuştur kök bölgesi gayet iyi bir şekilde gelişme göstermiştir 2 gün sonra artık hasat zamanı gelince kantarda tartarak bunu göreceğiz

kontrollü elektrik sistemini gerçekten kafama yattı bunu yaptığım duvar tarımındada sebzelerdede deneyeceğim
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31394.htm

sebzelerin elektrik değerlerini ölçtüm 0.6 voltluk bir elektrik üretiyorlar demekki elektriğin bitkiler ile bir bağı var
şimdi kontrollü elektrik sistemini buradaki sebzelerede uygulayıp kök ve bitki zaralılarında belki yeni bir buluşa imza atmak üzereyim böylece %100 tam organik bol sebze yetiştirmenin yeni bir yolunu bulmuş olacağım
arpa çimlendirmede 4. gün - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wD_FtIb5UYw)

canerman1
05-06-2013, 14:21
Arpa çimlendirerek hayvanlarının bir kısım yemini oluşturan bir çiftliği ziyaret etmek istiyorum arkadaşlar. Bunun sonucunda yapılan yemleme örneklerini, sağlık durumlarını, karlılık ya da varsa zarar durumlarını bir rapor haline getirip sunmak istiyorum.

Yardımcı olabilecek çiftlik sahibi olan arkadaşlar varsa lütfen mesaj ya da mail atabilirlerse sevinirim.

duvartarimi
05-06-2013, 18:50
5. günde arpalar
5. gün - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5e-imhk0riY)

duvartarimi
10-06-2013, 11:10
6.günde arpalar
arpa çiminde 6 gün - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jc-yDk3y70U)

koyunlar arpaları yerken
koyun - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jfeqyD1Q-f4)

tavuklar ve ördek yavruları arpaçimini yerken
horoz - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5EJtzt3ZdNA&feature=youtu.be)

tavuk ördek - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gGTYmHplnYg&feature=youtu.be)

idris şenol
11-06-2013, 09:06
arapa çimi ,buğday çimi gibi suyu sıkılıp içilebilirmi?
kimbilir belkid yeni bir girişimcilik bu yöndede başlayabilir ...AVM lerde taze arpa çim suyu

vetman996
11-06-2013, 21:46
Sayın Duvartarimi merhaba.
Çalışmalarınızda başarılar. Kaç kilogram çim aldığınızı öğrenebilirmiyim. Sanırım 2 kg. arpa koymuştunuz. Selamlar... Saygılar...

duvartarimi
11-06-2013, 23:30
arapa çimi ,buğday çimi gibi suyu sıkılıp içilebilirmi?
kimbilir belkid yeni bir girişimcilik bu yöndede başlayabilir ...AVM lerde taze arpa çim suyu

ben çıkartıp içtim acı biber suyu gibi oluyor fakat çok şifalı

duvartarimi
11-06-2013, 23:32
Sayın Duvartarimi merhaba.
Çalışmalarınızda başarılar. Kaç kilogram çim aldığınızı öğrenebilirmiyim. Sanırım 2 kg. arpa koymuştunuz. Selamlar... Saygılar...

evet onu unuttum 8 kg geldi

n yildirim
27-07-2013, 00:36
öncelikle selamlar
Hasılmatik adı altındaki yazılarınızı okudum
doğru **** yanlış çok fazla bilgi kirliliği olduğunu gördüm
Hasılmatik patentli bir ürün olup bu konu hakkında art niyeti olmayan arkadaşlara ve sorusu olan arkadaşlara yardım etmek isterim

iyibirinsan
27-07-2013, 16:23
Ben hasılmatik fiyatını tam olarak öğrenmek istiyorum.
Bende bu tür makinları Gaziantep çevremde tanıtmak istediğimde Gaziantep de yakın bir köyde hasılmatik makinası olduğunu ve kullanıcının bundan verim alamadığı için atıl bekletildiğini duydum.Üzüldüm nedenini bilmiyorum.
Siz sizteminizi kurduğunuz yerde en az bir hafta boyunca çalıştırıp verimini randımanını ilgili müşterinize göstermiyormusunuz neden bu duyum bana geldi anlamış değilim hiç bir art niyetimde olamaz çünkü ben rakip makina üreticisi değilim tanıtımcısı da değilim.Sadece çözüm yolunuz nedir işletim sistemi bilgisi eğitiminiz nedir.Birde başka firma ların makinasında 1 kg kuru arpadan 8- kg yeşil ot üretildiğini belirtmelerine rağmen siz 2 kg arpadan 8 kg yeşil ot üretimini yazmış olmanı beni şşaırttı doğrusu.

kyme06
22-10-2013, 21:05
yeşil bitkilerin vücuttaki sindilirme oranı yüzde doksanbeşe kadar çıkıyor. Kuru yemlere göre 2 katı kadar.

teewfix
24-10-2013, 11:12
Bahsi geçen ürünün Patent Koruması 2-3 yıldır Agri Makina Ltd. Şti. nin koruması altındadır, adını zikrettiğiniz firmanın ise patent değil faydalı modeli vardır ve sadece kendi, üretimini devam ettirebilir, detaylı bilgileri Türkiye Patent Enstitüsü web sistesinden bulabilirler.
Sadece bilgi vermek amacı ile yazdım, kendi işletmesi için üreten arkadaşlar için yasal bir problem yoktur allah kolaylıklar versin.
Saygılarımla,
tevfik çağlan
agri makina ltd. şti.
(Agritom)

vetman996
24-10-2013, 14:29
Ben hasılmatik fiyatını tam olarak öğrenmek istiyorum.
Bende bu tür makinları Gaziantep çevremde tanıtmak istediğimde Gaziantep de yakın bir köyde hasılmatik makinası olduğunu ve kullanıcının bundan verim alamadığı için atıl bekletildiğini duydum.Üzüldüm nedenini bilmiyorum.
Siz sizteminizi kurduğunuz yerde en az bir hafta boyunca çalıştırıp verimini randımanını ilgili müşterinize göstermiyormusunuz neden bu duyum bana geldi anlamış değilim hiç bir art niyetimde olamaz çünkü ben rakip makina üreticisi değilim tanıtımcısı da değilim.Sadece çözüm yolunuz nedir işletim sistemi bilgisi eğitiminiz nedir.Birde başka firma ların makinasında 1 kg kuru arpadan 8- kg yeşil ot üretildiğini belirtmelerine rağmen siz 2 kg arpadan 8 kg yeşil ot üretimini yazmış olmanı beni şşaırttı doğrusu.

Sayın İyibirinsan merhaba.

Gerek hasılmatik olsun gerekse diğer makinalar, kullanırken temizlik dezenkefsiyona dikkat edilmez ise mantari hastalıklar, küflenme vs. sebeplerle toksikasyona neden olabilmektedir. Gaziantep'deki üretici bunlara dikkat etmemiş olabilir. Ticari olarak bu makinaları yapan firmaların ürünleri daha kaliteli olmakla birlikte bizim yaptığımız gibi bir sistem yapabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm

Selamlar... Saygılar....

Poseidon
26-11-2013, 22:31
Konuyu 26. sayfaya kadar okudum , sanki bu sistemden sadece inekler faydalanıcakmış gibi yarardı yaramazdı kavgası verilmekte.

Türkiye'de bu sistemden faydalanacak
Tavşan , tavuk , kaz , ördek , at , eşek , keçi , koyun yetiştiricileri var .Şahsım adına bu olayı çok yararlı görüyorum. Aşağıda faydası olacağını düşündüğüm bazı linkler vereceğim.

Burada 8 sayfa var incelemenizde fayda var , farklı biryerde tabana onduline koyarak tahiye suyunu biryere toplamışlar o uygulana bilir .
ADRES İÇİN TIKLYIN (http://grannysbest.blogspot.com/2013/01/growing-fodder-part-8-success.html)

Buda Facebook yetiştiriciler grubu çok faydalı bilgiler edineceğinizi umuyorum.
ADRES İÇİN TIKLYIN (https://www.facebook.com/groups/316422451737424/)

aşağıda arşivimden birkaç resim ekliyorum.

seaa
28-11-2013, 17:27
Bende kendi sistemimin denemesini yapacağım farklı bir modelle.

seaa
03-12-2013, 20:43
Farklı bir sistem olsa da paylaşmak istedim

458707

458708

ömer yüksel
16-03-2014, 15:48
Arkadaşlar kendi firmamız YEŞİL OT TARIM : YEŞİL OT TARIM ALET VE MAKİNELERİ (http://www.yesilottarim.com)
siteyi inceleyebilirsiniz. aklınıza takılan sorularda yardımcı olabilirim

ysfaydn
03-04-2014, 10:09
Arkadaşlar kendi firmamız YEŞİL OT TARIM : YEŞİL OT TARIM ALET VE MAKİNELERİ (http://www.yesilottarim.com)
siteyi inceleyebilirsiniz. aklınıza takılan sorularda yardımcı olabilirim

Web sitenizde bedel yazmıyor. Kapasiteye göre fiyat bilgisi verebilir misiniz?

mehmetduman
24-04-2014, 14:33
32 sayfanın tamamını okudum. Konuyu her yönü ile beğendim. Bir sorum olacak umarım yardım alabilirim. 20 m2 sabit oda şeklinde bir sistem yapmak istiyorum. Arsamın bir kısmı yamaç odanın kapısı yamaça gelecek şekilde toprağın altın odayı yapsam. Bana avantaj ve dezavantajı neler olabilir. İklimlendirme masraflarımın düşeceğini düşünüyorum. Havalandırma için boru ile delik bırakılabilir. Alanı 20 m2 olan yüksekliği 2,5 mt olan bir oda için (bu oda toprağın en az 1 mt altında ve yamaçtan 1 kapısı olacak) Raf, tepsi, ozon jeneratörü, klima masrafım ne kadar olur. (bu sorum şirketlere olacak bana özelden bir teklifte bulunabilirler). Önerilerinizi beliyorum.

İyi çalışmalar

mavivesiyah
06-05-2014, 09:58
Hayvanları için kapalı mekanda ot üretiyor (http://www.tarimtv.gov.tr/HD3448_hayvanlari-icin-kapali-mekanda-ot-uretiyor.html)

CmC
24-06-2015, 18:32
Merhaba arkadaşlar. Arpa çimlendirme hala yapan var mı devam ediyor musunuz?

CmC
27-06-2015, 16:12
Merhaba arkadaşlar. Yeni kuracağım tavuk kümesi için arpa çimlendirme odası yapmayı düşünüyorum. Bunu deneyenler olmuş yapmış fakat benim sorum şu yönde. Tavuğun güzel yumurta vermesi için ot yemesi lazım. Fakat araziye ekilen otu hemen silip süpürüyorlar. Devamlılığı olduğunu pek sanmıyorum. Çimlendirme odasında bir çok ürün(yonca, fiğ, vs.) yetiştirip tavuklara vermeyi düşünüyordum. Ama yonca falan bu odaya koymak için çok pahalı. Sadece arpa koysam tavuklar için bi zararı olur mu? Tavuklara yeşil yedirme konusunda tıkanmaktayım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

merakliseyit
08-08-2015, 15:01
Konu öylece kalmış tüm sayfaları okumama rağmen sonuç hala soru işaretleriyle dolu neden bu konu bir anda ivme kaybetti başarısızmı oldu **** insanlar ticaretini düşünükleri için bilgi vermektenmi kaçar oldular.Konuyla hala ilgilenen arkadaşlar bilgilerinizi esirgemeyin bu sistemle güzel sonuçlar alınabilirmi üretim maliyetkeri uzun dönem kullanımında hayvana eksileri artıları nelerdir lütfen paylaşın...

Stronger
11-08-2015, 15:39
Sistem başarılı olmuştur diye düşünüyorum ancak şöyle bir durum var.
Sistemde küf mantar ve benzeri sıkıntılar yaşanmakta bunların önlenmesi fazladan iş gücü ve maliyet getiriyor. Bunun yanında yapılan analiz değerlerindeki protein oranları kuru madde üzerinden hesaplanıyor. Kısaca Arpa Hasılı %19 oranında kuru madde içeriği olduğundan protein oranı çok düşük olmaktadır. Maliyetler konusu var ki tam net değil. Arpa maliyeti enerji maliyeti işçilik maliyeti ve gözden kaçan yatırım maliyeti var. Yatırım maliyeti öyle 8 10 ayda kendini amorti etmiyor. Birde bu ürüne alternatif ürün olan mısır slajını düşündüğümüzde mısır slajı çok daha ekonomik. Dışarıdan alınsa bile ekonomik durumda. Ülkemizdeki enerji ve işçilik maliyetleri yüzünden arpa hasılı ülkemiz şartlarında ekonomik değil. Arpa hasılının mısır slajına göre vitamin değerleri daha iyi deniyor. Evet doğru ama bu vitamin katkıları ile çok daha fazlası eklenebildiğinden sorun değil. Kısaca her şey ekonomidir. Bu sistemi kendiniz bile yapsanız elde edilen ürün ekonomik olmadığından emeğiniz tam karşılığını bulmamaktadır.

kuzen38
24-09-2015, 02:30
Harika bir konu. Basarive yeterlilik konusunda bilgi var mi?

bendensin
09-01-2016, 02:42
İlk 7 gün ışığa gerek yok çünkü 7 den sonra fotosantes yapmak istiyor o yüzden 7 günde veriyolar 7 günden sonra ışık verip dahada büyütmeye gerek yok o boy iyi

Expertek_Mhnds
16-01-2016, 11:00
Merhaba Arkadaşlar; uzun zamandır konuyu takip ediyorum. sevindiğim ve üzüldüğüm olaylar oldu. Konuya yazıları ve fikirleri ile destek verenlere teşekkür ederim.

Ben mesleğim olan Endüstriyel Soğutma Sistemleri olarak elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Kontainer olarak cihazı bizde yapıyoruz, Ticari olmamak şartıyla elimden gelen yardımı yaparım sizlere, öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, küf ve bakteri oluşmasını önlemek için. Kontrol etmeniz gereken şey. Çim'in altıdır Dijital mikro işlemci set değerini 18 derecede tutunuz. Cihazda ısıtma ve soğutma modunu otomatik yapıp. ısı yükselirse soğutma, ısı düşerse ısıtma çalışmalı. Bu şekilde sabit aralıklı, set değeri yapmanız lazım. Bu şekilde küf ve mantar oluşumu oluşmaz. bazı meslektaşlarımız tabi çorbalarını kaynatmak için, para kazanacaklar fakat astronomik rakam ve aldatmacalara,polemiklere gerek yok. Yapmak isteyene Çizim, proje, devre paylaşımını yapabilirim, gerekirse yedek parça.

İşiniz rast gitsin Allah'a Emanet olun

Saygılarımla
Expertek Mühendislik
Proje ve End Soğutma Sistemleri

Mumin OKAN
13-07-2016, 23:52
Konuyu hortlattık ama, devam eden, sonuç alan, rasyon, masraf, kar oranı vs nedir? bunlar hakkında bilgi bulamazmıyız?

baydilek
10-09-2016, 17:52
konuyu incelediğimizde genellikle tartışılan mevzu, besleyiciliği, besin değerlerinde artış olup olmadığı.... bu makineleri üreten veya satan firmaların sitelerinde verilen sayısal analiz verilerine dayanarak küçük bir matematik hesabı yapacak olursak;

1kg arpadan 6-9 kg hasıl---- (biz ortalama 7kg alalım)
hasıl kurumadde miktarı (KM) %15-20---- (biz ort. %18 alalım)
hasıl hamprotein oranı %15-21/KM------ (biz ort. %18alalım)
hasıl enerji değeri 2500-2800 ME/KM---- (biz ort. 2600ME/KM alalım)

olarak veriliyor... bunlara göre hesaplarımızı yapalım. bakalım 1kg arpadan elimizde ne vardı, üretim sonunda elimizde ne olacak, hepsini görmeye çalışalım.

ELİMİZDE OLANLAR

arpanın KM oranı %90
1kg arpa x 0.90=0.9 kg (900 gr) kuru madde
ham protein 0.9x0.12=0.108kg (108 gr) ham protein (arpa HP oranı %12 HP/KM)
enerji 2000ME/KM x 0.9= 1800ME (1kg arpadan KM bazında gelen enerji)

ÜRETİM SONUNDA HASILDAN ELDE EDİLEN ORTALAMA DEĞERLER
7kg x 0.18=1.26 kg Kuru madde(KM) yani 1 kilo 260 gram KM
1.26kg KM x 0.18=0.2268 kg ham protein(HP) yani yaklaşık 227 gram HP
2600 ME/KM x 1.26KM= 3276 ME enerji

SONUÇLAR: (HASIL - ARPA)

1260 gr KM - 900 gr KM= + 360 gr fazladan kuru madde
227 gr HP - 108 gr HP= + 119 gr fazladan ham protein
3276 ME - 1800 ME= + 1476 ME fazladan enerji

elde edildiği görülüyor.

yanlız başta da söylediğim gibi hesaplamada kullandığım hasıl'a ait sayısal değerler bu işi yapıp makinesini satan firmaların sitelerinden alınmış değerlerdir. her ne kadar sitelerinde "falanca ünüversite analiz sonucuna göre" ifadesi bulunsada dikkate alıp almamak size kalmıştır. en kesin yolu küçük çaplı denemesini yapmaya çalışmak olsa gerek... sonuçta adamlar satış yapmak uğruna sonuçları kendi yararına göre de yansıtabilir....

hesaplaması benden, bir karara varması sizden... umarım fikir verebilir...

(not:arpa tanesinin sayısal değerleri zaten bilinen bir şey ona kaynak göstermeme gerek yok sanırım)

baydilek
10-09-2016, 19:15
ayrıca tüm bu hesapların yanında aynı sitelerde 20-25 hayvanlık (50-60 kg/gün arpa) makinelerin günlük maliyetlerini 4,5 ila 5,2 KW arası elektrik tüketimi (bana az geldi ), 400-600 Litre su tüketiminden bahsediyor. veriler güvenilir gelirse günlük maliyetlerini de ona göre hesaplayabilirsiniz...

kabaca elektrik ve su hariç;

arpayı satın aldığınız fiyata göre (Buna birim fiyat diyelim),

Kuru Madde de %28,6
Ham Protein de % 52,3
enerji de (ME) %45,4

bir tasarruf sağlıyor gibi duruyor. buna elektrik ve su maliyetleri eklenecek olursa tasarruflar %2 ile %5 arasında azalır.

yine kabaca bir hesapla;

KM de % 26
HP de % 47
ME de % 41

civarında bir tasarruf sağlanabilir...

tabi bunlara emeğinizi, her gün başına gidip yaptığınız hasat zahmetini (veya varsa işçilik maliyeti) de katarsanız tasarruflar biraz daha düşecektir.

baydilek
10-09-2016, 20:41
son bir iyilik daha....

1 kilo yeni hasat edilen taze arpa hasılını, 1 kilo KM si %30-35 kaliteli bir mısır silajı ile karşılaştırırsak;

MISIR'dan gelen;
* KM ortalama 320 gr
* HP 28,2 gr
* ME 520 Mcal/kg dır.

HASIL'dan gelen;
* KM 180 gr
* HP 32,4
* ME 589 Mcal/kg dır.

görüldüğü üzere arpa hasılı, mısır silajına göre Kuru Maddece zayıf kalıyor. HP ve ME anlamında ise arpa hasılı daha kuvvetli... bir başka ifadeyle arpa hasılı, mısır silajına göre ortalama %12 da fazla HP ve ME içeriyor.. ancak KM si yaklaşık %44 daha az durumda.

eğer kuru maddedeki olumsuz havayı telefi edecek bir yönteminiz varsa (rasyona fazladan saman eklemek gibi) silaj maliyetinizi %12 azaltacak diyebilirsiniz. (silajın fiyatı 150tl/ton olarak alınmıştır) ancak Kuru maddeyi (KM) dengelemekte bir maliyet doğuracağından bu oran %11 civarına düşecektir.

Özetle Mısır silajına örneğin 1000 TL harcayan biri, aynı beslenme değerlerine göre arpa hasılıyla 890-900 TL öder. (silaj fiyatı 150TL/Ton)

Şimdi şunu sormak lazım, Mısır silajı almak yerine bu makineyi alıp/yapıp hasıl üretmeye değer mi?

Eğer orta veya büyük bir işletme değilseniz ve silajı 150TL/Ton fiyattan temin edebiliyorsanız, %11-12 tasarruf edecek diye makinenin maliyeti düşünüldüğünde arpa satın alıp hasıl yapmak yerine Mısır silajı almak bence daha mantıklı...Çünkü makine kendini amorti edene kadar randımandan düşebilir vs. vs.

ancak mısır silajı fiyatı değişkenlik gösteriyor 200-230TL/ton fiyat isteyenlerde olabiliyor. (uzaklık,nakliye vs.) işte o zaman hasıl makineleri daha karlı olabilir. çünkü fiyatta 50 TL lik bir artış (150 TL nin %33 ü) baştaki %11-12 lik bir tasarrufla birleşince %70 lere varan bir maliyet indirimi oluşturuyor. buda önemli bir miktar ve karlı duruyor...

özetlersek;

olumlu yanı arpa fiyatı 1 birim/kg iken, Mısır silajı fiyatı 200 birim/TON ise tasarrufunuz %70lere varabilir(!). olumsuz yanı kuru maddeyi telafi etmeniz gerekir.

tabi tekrar hatırlatıyorum bu hesaplarda hasıl a ait sayısal veriler bu makineleri yapıp satanların İnternet sitelerinin verdiği ve idda ettiği analiz sonuçlarına göre alınan değerlerdir.

DeHLiZ
14-09-2016, 14:23
son bir iyilik daha....

1 kilo yeni hasat edilen taze arpa hasılını, 1 kilo KM si %30-35 kaliteli bir mısır silajı ile karşılaştırırsak;

MISIR'dan gelen;
* KM ortalama 320 gr
* HP 28,2 gr
* ME 520 Mcal/kg dır.

HASIL'dan gelen;
* KM 180 gr
* HP 32,4
* ME 589 Mcal/kg dır.

görüldüğü üzere arpa hasılı, mısır silajına göre Kuru Maddece zayıf kalıyor. HP ve ME anlamında ise arpa hasılı daha kuvvetli... bir başka ifadeyle arpa hasılı, mısır silajına göre ortalama %12 da fazla HP ve ME içeriyor.. ancak KM si yaklaşık %44 daha az durumda.

eğer kuru maddedeki olumsuz havayı telefi edecek bir yönteminiz varsa (rasyona fazladan saman eklemek gibi) silaj maliyetinizi %12 azaltacak diyebilirsiniz. (silajın fiyatı 150tl/ton olarak alınmıştır) ancak Kuru maddeyi (KM) dengelemekte bir maliyet doğuracağından bu oran %11 civarına düşecektir.

Özetle Mısır silajına örneğin 1000 TL harcayan biri, aynı beslenme değerlerine göre arpa hasılıyla 890-900 TL öder. (silaj fiyatı 150TL/Ton)

Şimdi şunu sormak lazım, Mısır silajı almak yerine bu makineyi alıp/yapıp hasıl üretmeye değer mi?

Eğer orta veya büyük bir işletme değilseniz ve silajı 150TL/Ton fiyattan temin edebiliyorsanız, %11-12 tasarruf edecek diye makinenin maliyeti düşünüldüğünde arpa satın alıp hasıl yapmak yerine Mısır silajı almak bence daha mantıklı...Çünkü makine kendini amorti edene kadar randımandan düşebilir vs. vs.

ancak mısır silajı fiyatı değişkenlik gösteriyor 200-230TL/ton fiyat isteyenlerde olabiliyor. (uzaklık,nakliye vs.) işte o zaman hasıl makineleri daha karlı olabilir. çünkü fiyatta 50 TL lik bir artış (150 TL nin %33 ü) baştaki %11-12 lik bir tasarrufla birleşince %70 lere varan bir maliyet indirimi oluşturuyor. buda önemli bir miktar ve karlı duruyor...

özetlersek;

olumlu yanı arpa fiyatı 1 birim/kg iken, Mısır silajı fiyatı 200 birim/TON ise tasarrufunuz %70lere varabilir(!). olumsuz yanı kuru maddeyi telafi etmeniz gerekir.

tabi tekrar hatırlatıyorum bu hesaplarda hasıl a ait sayısal veriler bu makineleri yapıp satanların İnternet sitelerinin verdiği ve idda ettiği analiz sonuçlarına göre alınan değerlerdir.

Sayın baydilek, mesaj için teşekkürler.

Arpa çimlendirme bana göre zaten mısır silajının yerini tutacak bir ürün değildir. Çimlenmiş arpa, buğday ve hatta mısır kesif yemini bunların danelerini kullanarak yapanlar için dane yerine çimlendirilmiş formlarını kullanarak süt veriminde artış, kesif yemden tasarruf demektir.

Kendi kesif yemini yapan bir işletme ele alalım, 1000 kg kesif yem içeriğinde 180 kg arpa, 150 kg buğday ve 180 kg mısır kullanılmış olsun. Biz bunları dane olarak vermek yerine eğer çimlendirirsek, fotosentez gereği içerdiği glikoz da artacaktır, yani sadece su alarak şişmiş bir bitkimiz olmaz. Eğer su içerisine 15-15-15 NPK kullanırsak, gerekli elementlerin bir kısmını da vermiş oluruz. Bu şekilde de dane olarak vereceğimiz bu tahıllardan çimlendirilmiş halde daha fazla verim alınır. Mısır silajı da kullanılmaya devam eder, ama muhtemelen daha az mısır silajı verilecektir. Peki bunun bize ne gibi yararı var;

1) Çok büyük bir ihtimal kesif yem miktarında azalma olacaktır, kesif yem ne kadar az olursa o kadar az masraf. Aynı zamanda lümen, ayak problemi demektir.

2) Taze ot süt üretimini arttırıcı bir etken, taze ot verilen hayvanlarda süt üretiminde artış olduğunu birçok araştırmada görürüz. %10 bile artış bizim için oldukça iyidir.

Sonuç olarak, yem giderinde %10-12 azalma, süt veriminde %10-12 artış bizim için %20-25 arasında sütün birim litre fiyatının azalması demektir. Hem çiftlikler hem de ülke ekonomisine kazanç demektir bu da :)

Stronger
30-11-2016, 22:27
Bu sistemi kuran arkadaşlar resim ve tecrübelerini paylaşır mısınız.

İbo
29-01-2017, 12:24
En baştan okursan hepsi burada mevcut

makber
07-06-2017, 21:44
Fevkalade güzel bir başlık ve içerik. Bilgilerini ve çalışmalarını paylaşan herkese teşekkürler.

arista
08-10-2017, 16:14
Sayın Delimus yaptığın düzenekle ilgili son bilgileri verirsen sevinirim...ışık taktıktan sonra filizler yeşil renke dönüştümü

kuzen38
20-11-2017, 00:10
Bu sistemin fiyati inanilmaz pahali malasef

kuzen38
26-11-2017, 23:33
sonuc olarak 7 yıl olmasına ragmen ciddi anlamda bu ürün kullanılmalımı kullanılmamalıkısmı hala net degil. baska yerlerdede arastırmama ragmen bu konuda net bilgiye ulasamadım.

kiziltan
28-11-2017, 09:53
Kullanilan tohumlarin kuru madde hesabi ile elde edilen cimlenmis urunun kuru madde hesabi yapildiginda herhangi bir artis olmuyior. Yani tohum uzerine birsey koymuyor, cimlenme icin icerisinde bulunan nisasta kullaniliyor okadar. By nedenle hayvana bir katkisi yok, tek katkisi durdugu yerde hizla tohumlari ( daneleri ) yiyecegine, yere sacilmis yesillik yemenin psikolojik etkisi oluyor, yemin hazmedilmesi biraz kolaylasiyor.

netqolik
15-04-2019, 16:25
Arkadaşlar forumunuzda bu konuya ulaştım. Test amaçlı bir çalışma yapmak istiyorum. Tahil tohumunu nereden alabilirim bilgi verir misiniz ? Birde kimisi sadece arpa degil , bir kaç çeşit tohum karıştırıp yapıyor. Youtube de rizeli hocayı izledim ama bana biraz hayvanları zayıf geldi. Kendisi ise daha çok verim aldığını iddia ediyor. ben haycanları zayıf görünce pek içime sinmedi. Acaba bu yemden midir ? cevaplar için şimdiden çok sagolun...

Maillevent
25-04-2019, 05:31
sayın akınselçuk ; dediğiniz ülkelerde bu sistem sesktör olabilir fakat bizim ülkemizde arpa dahil bütün hepsi pahalı. en pahalı akaryakıtla üretimden yola çıkın. o yüzden sorum size bu sistem ile dane arpa da yetişirmi diye. yeşil ot verildiğinde hayvan suya daha fazla yüklenir ve daha fazla su içer bununla oranla süt artar fakat yağ oranı kuru madde oranı süt içinde bariz düşer bunu da mandıracılar asla istemez ya da süt fiyatında ciddi değşiklikler olur. ülkemiz hayvancılığının tek eksiği ucuz hammadde yokluğudur. devlet ha bire ithal düve getirmeye insanları borçla bu sektörde tutup tekerleği döndürme çabasına girmekte. bize çuvalı 35 tl değil de 10 tl den süt yemi besi yemii getirsinler ithal bizde seve seve 25 krş"a süt satalım **** etin kilosu 10 tl olsun.

birde ben az önce zaten saman vs rasyonuma eklemiştim, birde 10 kg çim + 7-8 kg saman +süt yeminin bir ineği doyurabileceği kesinlikle yanlış çünkü ben aynı rasyonu slajla yapıyorum ki slajı kendim yaparım mısır dane oranı oldukça yüksek, hayvanlar yemlikleri yalıyor. denk geliyor yani. siz dışarıdan bakanların **** amatör uğraşı sahilerinin göremediği çok şey var mesela protein fazlası ineklerde tırnak uzaması kısırlık topallama gibi çok olumsuz etkilere sebep olmakta enerji fazlası da aynı şekilde metabolik faliyetlerinde aksamalar yaratmakta yani demem o ki uç değerler hayvanların dengesini bozuyor. ben elimden gelse slaj bile vermem ineklerime ama maliyetler sebebiyle vermek zorunda kalıyorum.
benim şu an işletme süt ortalamam 32 ki bu kadar süt için minimum tüketim miktarlarım şunlar.

yem karma makinasında hazırlanmış
saman 4 kg
yulaf 3 kg
mısır sılajı 20-25 kg
21 protein 2800cal süt yemi 10 kg

gördüğünüz üzere 35-40 kg yem yemesi gerekiyor dediğiniz gibi 10 kg ot 8 kg saman bu işin üretim kısmın da hiçbir işe yaramaz pratikte tamam sütünüz artar vs ama süt yağ oranları düşer. hayvanlarınızda bir sürü problem çıkar. bakınız ben bütün bunları yazıyorum diye yanlış anlamayın yaptınız emeğe saygı duyuyorum fakat bu sistemin ucuca gelmesi için arpa ucuz olması gerek. benim günde 70 kg arpa ota ayırmaya hiç mantıklı bakasım yok 70 kg arpa demek iki çuval kuru pancar küspesi demek o da 700 kg yaş pancar küspesi demek

70 kg arpa= en az 40 tl
40 tl demek bir çuval en kaliteli süt yemi demek
40 tl demek 400 kg mısır sılajı demek
40 tl demek çok para demek. bunlara gerek yok demek

yurdışında bunun bir sektör olması hammaddenin ucuz olmasından tarla traktör vs uğraşmak yerine adamlar bir kabinde bütün işlerini hallediyorlar.
bana göre insanların bu sistemde yoğunlaşması gereken sistem şu arpayıda aynı sistemle üretin gerçekten bu bir hayvancılık devrimi olsun heycanlanalım.
(çan ilçesinde oturuyorum)

Arkadaşım niye inatla 70 kg Arpa diyorsun? 200 yeşil ot için 12,5 kg arpaya ihtiyacın var, 70 kg arpadan 560 kg üstü ot alıyorsun! Hayvanlar isal olmuşsa demekki protein miktarı iyimiş otun!

yelmurat
18-08-2019, 11:06
Tavuklar için eski bir çelik tereği ters çevirerek içine 2 gün suda beklettiğim arpayı koydum. 3-4 gün 3-5 saat arayla hafif suladım. Sonra da terekten çıkarıp götürdüm bahçede toprak bi yere koydum. Tavuklar bir iki yokladılar biraz yediler ama artık yemiyorlar. Ben hala arada sırada suluyorum. Dün kaldırmaya çalıştım toprağa kök atmış kalkmiyor. Tavuklar da yemiyor.

yasinercan
13-10-2019, 12:42
Tavuklar için eski bir çelik tereği ters çevirerek içine 2 gün suda beklettiğim arpayı koydum. 3-4 gün 3-5 saat arayla hafif suladım. Sonra da terekten çıkarıp götürdüm bahçede toprak bi yere koydum. Tavuklar bir iki yokladılar biraz yediler ama artık yemiyorlar. Ben hala arada sırada suluyorum. Dün kaldırmaya çalıştım toprağa kök atmış kalkmiyor. Tavuklar da yemiyor.

Muhtemelen alternatifleri çoktur. Benim tavuklara kestane ağacı budadım, onun yapraklarını bile yiyip bitirdiler. Ne kadar önlerinde devamlı yem olsa da alternatif yeme hayır demiyorlar.

kiziltan
20-10-2019, 11:51
Yem fiyatlari surekli artarken tum alternatifleri denemek lazim

fikirpara.com
05-06-2020, 04:00
Geçen gün gördüğüm bir firma Hayvan yeminde maliyeti azaltmak için bir unite yapmış.Reklam olmaması için vermiyorum fakat istenirse iletirim.
Makine bu arkadaşlar
85552
Arpa tohumlarını tepsilere sermişler.
85553

6 gün sonra 20 cm boyuna erişiyormuş
85555
85554
85556

Makine belirli aralıklarla yağmurlama sulama yapıyor her rafa.
Hiç katkısız sadece su ile
6 gün sonunda 1 kg arpa tohumundan 7-9 kg arası organik arpa çimi elde ediliyormuş.

Makine çok basit bir sistem olduğundan kendim yapmaya karar verdim haziran sonunda başlıyacam.
Çimlenme = su , sıcaklık , nem , oksijen
Sizden tavsiye istiyorum arkadaşlar .

Çimlenme için en uygun sıcaklık nedir ? ( 20 C uygun mu ve çok önemlimi sonuçta 15-25 C arasında hatta yazın daha fazlası arpa tohumu için sorun teşkil edermi ) Yani biz NEmi dengeleyecek sıcaklığı sağlamamız yeterlimi.
Çimlendikten sonra ışık gerekir mi ( ben çimlenme evresi durana kadar gereksiz diye biliyorum )
Işık Gerekiyorsa çimlenmenin hangi aşamasında kaç lux ve hangi cins lamba kullanmalıyım.
Verilecek su oranı fazlalığı verimi etkiler mi ? ( tohum kg başına %50 %60 oranı düşünüyorum ben 6 gün toplamında )

Birde Ek gübre veya besin verilerek 6 günlük verim artıralabilir mi ?
Tabii hayvanlar için zararsız olmalı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
bende bu makinayi yapmaayi dusunuyorum fakat bi konteynır bulamadim şöyle 4 metrex2 metrex2.5 metre lik bi konteynır bulsam kendimiz yapmak mantikli aslinda isterseniz icinin elektronik ve yazilmsal olarak otomasyonunu hazir set halinde yapip yollayabilirim size

Çanakkaleli
23-01-2021, 22:34
Hasılmatik olarak genelleyeceğim bu makinelerin artık sırrı kalmadı gibi geliyor bana. Başarılı örnekler ve verilen detaylı bilgiler ışığında kendim de denedim. Makine ya da tesis olmadan da çimlendirme yapmak mümkün. yeterki yönergeleri iyi takip edelim. Ben denedim ama olmadı diyen varsa tekrar anlatmaktan mutluluk duyarım.