Bağlan

View Full Version : Bardak menekşe (Gloxinia)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7

eceyıldız
14-11-2013, 08:34
Sayın Eceyıldız,elimde çok az Gloxinia tohumu kaldı.Şayet isterseniz,mesajdaki adresinizde değişmediyse mektup ile bir miktar tohum yollıyabilirim.
Genel bir bilgi olarak vereyim,ekme zamanına kadar tohumlar hava almıyacak bir şekilde kapalı küçük bir şişede veya naylonda saklanmalı.
Esenlikler diliyorum.

Çok teşekkür ederim özelinize yazdım.

redbullah
14-11-2013, 14:52
Günaydınlar,
Sayın Redbullah..Sizle konuşmadık ama ben aynen de anlattığınız gibi yaptım ekim işlemini :D Umarım bir sürü gloksinyam olur.Ev kaloriferli ve tüm önerileriniz bir bir uygulandı.Evde var olan 5 minik yaprak gloksinyama sabah bi bakayım dedim 2 minik yaprak daha açmış.geliyor.suyun kesilmesi konusunda halen tereddütüm var.neden mi?zavallıcım kaç kez öldü,yeniden diktim,yumrunun yeri değişti bekledi bişey olmadı.daha ben onun hiç çiçekli halini görmedim.yapraktan bu konuma geldim..
not:bu arada. kaybedersem alırım bi gloksinya diyorum da, sesiniz çıkmıyor hiç :eek:
Tamam,eviniz kaloriferliyse mesele yok.Çiçeğinizin suyunu kesmeyin,bakımına devam edin.Fazla sulamayın,çokta kurutmayın.Birde Gloxinia gübreyi seviyor.Çiçek coşturan v.s eklerseniz farkı görürsünüz.Aman gübreyi çok kaçırmayın.

Gloxinia alırım falan yazmışsınız..Cevabım;Kem..Kümm..Kem..:cool:

SUDEM
18-11-2013, 09:13
ohh şimdi içim daha rahat. :cool: bir uzman olarak sizin fikirleriniz benim için önemli.benim minikler büyümeye devam ediyor.güler abladan huy kaptım sanırım.minik yaprakları öpüp duruyorum.:dilli: .Allahım deliriyorum herhalde.bir de çiçek açsalar nolur halim?İnşallah bu sefer kaybetmem onları.
Not: cevabınız hiç hoşuma gitmedi.:D

eceyıldız
18-11-2013, 10:43
Açınca da çiçeklerini öpeceksiniz Sevgili Sudem.

ngr33
01-01-2014, 19:24
gloxinia severler nerelerdesiniz bir kaç resim koysanızda bari resimlerini görebilsek bu güzelliğin..hala rüyalarıma giriyor bu çiçek..ah nasıl almadım o gün pazardan ama iki gün sonra taşınacaktım. hala çok pişmanım almadığım için :( resimlerinizi bekliyorum ... ;)

eceyıldız
02-01-2014, 09:09
Gloxsinyalar uykuda şimdi baharı beklemeniz gerek Sayın ngr33...

çiçeksever
21-01-2014, 14:36
Bu çiçeği yazın bahçede yetiştiriyordum.Kışın işyerine getirdim.O da güzel çeçeğini esirgemedi.

çiçeksever
21-01-2014, 14:37
Sanki minyatür gibi çiçeği biraz küçük açtı.

SUDEM
22-01-2014, 08:26
benim gloxinyam şu an o kadar canlı duruyorki.(maşallah) ***.en kısa zamanda çiçeklerini de görürüm.bu arada sevgili çiçeksever farkettiniz mi bilmiyorum.her yeni yaprakla alttaki eski yaprak hemen kuruyor sanki..ya da benimki öyle yapıyor...

eceyıldız
22-01-2014, 09:23
Ne güzel canlı kalmış benimkiler havanın soğuması ile kurudu uykuya geçtiler artık güzel çiçeklerini görmek için yazı beklemekten başka yapacak birşey yok sanırım.

SUDEM
24-01-2014, 07:32
Veee...sanırım mutlu son geliyor..:D bugün şehir dışına çıkacağım diye nazlı çiçeğimi sularken.yaprakların altında çiçek tomurcuğuna benzer şeyler farkettim.. :p Allahım açmış halini görebilecek miyim? Açınca buradan eklerim inşallah.

eceyıldız
31-01-2014, 21:14
Bu gün gloxsinyalarımın saksı ve toprak değişimi ile uyandırma zamanının geldiğini düşünerek onları uyudukları yerden çıkardım ne göreyim dersiniz aylardır sulanmadan uyuyan bardak menekşelerim filizlenmişler nasıl bir mutluluk bu anlatamam. Onları eski topraklarından arındırıp yeni toprak ve saksılarına tekrar gömdüm biraz da su verdim çünkü toprak çok kuruydu şimdi o filizlerin başlarını topraktan çıkarıp hayata merhaba demelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Gül Batur
01-02-2014, 17:37
Canları istediği zaman açıyorlar sanki bende hiç beklemiyordum birde baktım çiceklenmiş üzeri tomruk dolu hepsi birden açmıyor bir bir açıyor

SUDEM
18-02-2014, 07:11
470195

470196

Arkadaşlar günaydın,
Uzun zamandır beklediğim,bi küçük nohuttan bu hale getirdiğim bardak menekşemin son hali bu.:( Ancak sanki üzerinde tomurcuk olarak gördüğüm,sevindiğim bu keseciklerin içi boş gibi.:o .Kaç haftadır bu haldeler..Biri bana yardım etsin.Ne zaman çiçeklerini görücem bu miniğin..Ya da bu oluşumlar nedir?

Not:Sayın Redbullah üstadım ve diğer gloxinya severler yorumlarınızı bekliyorum..

ezafma
04-03-2014, 09:59
Merhaba,bakımı ile ilgili güzel bilgiler var linkte: http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Sinningia%20Yeti%C5%9Ftiricili%C4%9Fi.pdf

aliustuner
04-03-2014, 15:47
merhaba,
Yazdıklarınızdan tohumdan da yetiştirdiğiniz anlaşılıyor.Ben de vakitsiz Gloksinniaya merak saldığımdan saksıda hazır bulamayınca İngiltereden tohum satın alıp diktim.Şu anda beş minicik fidem var.henüz üç yapraktalar,ve birtürlü büyümüyorlar.Neyapmam lazım? Afrika menekşesi kök geliştirici gübre versem alttan uygun olurmu?Veya sizin öneriniz ne olabilir?
Deneyiminizden yararlanmak isterim.İyi günler.Ali

aliustuner
04-03-2014, 15:54
Sayın redbullah,
Bir önceki merhaba ile başlayan mesajım size idi.Ali

redbullah
28-03-2014, 04:46
Bu çiçeğin sayfasına epeydir girmiyordum.O yüzden özür dilerim,ancak gördüm.Sayın SUDEM,belkide çekim şeklinizden yanılmış olabilirim,sanki çiçeğinizin gövdesi normalden uzun gibi geldi.Buda yeterli ışık almadığını gösterir.Işık yeterli olmayınca çiçek verimi düşük oluyor.Biraz daha aydınlığa koyun.İçi boş tomurcukları koparın.Toprağına azda organik gübre serpiştirin.(Kanatlı gübresi olmasın).Tomurcuklar olupta açmadan kararıp düşerse bu fazla suladığınızı gösterir.Su periyodunu değiştirin.En önemliside beni dinlemediniz.Her canlı gibi onlarında uyumaya ihtiyaçları vardı.Yumruyu uyutmayıp sulamaya devam ettiniz.Kışın uyutmayıp bakımına devam edilen çiçeklerin randımanı düşük oluyor.Yani bir bakıma uykusuz insanın çalışması gibi.Oluyor ama eh.. işte. Gloxinia kalender çiçektir.Fazlada ilgi istemez.Sizinki güzel görünüyor.Biraz aydınlık,azda güneş alırsa çok daha iyi olur.Birde verim için mevsimde önemli.Sıcakla beraber gün ışığı süreside bitkileri harekete geçiriyor.
Yolladığım tohumları ektinizmi,merak ettim.Eceyıldız ve Kılıch sizler ne yaptınız,tohumlar ne alemde.

Sayın Aliustuner;Fide aldığınıza göre zoru geçmişsiniz.Merak etmeyin,havalar ısındıkça,gündüzler uzadıkça fideler kendini toparlar.Yeterki fazla su verip çürütmeyin.Özellikle küçükken fazla sudan hoşlanmıyorlar.Ama susuzda bırakmayın.Sulamalarınız hep alt tabaktan olsun.Ayda bir-ikide fısfıs la yapraklarını az bişey nemlendirin.Ayın 4 ünde yazmışsınız,ben bu gün gördüm.24 gün olmuş.Belkide çiçekleriniz yoluna girmiştir.
Herkese esenlikler diliyorum..

SUDEM
28-03-2014, 07:39
Sayın Redbullah,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim..Gelelim bendeki haberlere..Caaanım çiçeğimin tomurcukları meğerse boş değilmiş. sadece zaman alıyor sanırım gelişimleri...Bulunduğu yer sabah güneşi alan bir pencere önüydü.Ben şimdi onu öğlen güneşinin aydınlattığı bi köşeye koydum..Ve o minik beyaz renkteki tomurcuklar büyüdü büyüdü büyüdükçe çiçek sapı uzadı.şu an erik tanesi kadarlar.Dışa yansıyan haline bakılırsa mor açacak gibi :D tomurcuğun renginde değişimler başladı.ama henüz açılmadı..açılınca buraya yeni bi foto yükleyeceğim. :p
Maalesef gönderdiğiniz tohumlarım çimlenmedi..:( Bozmadım da saksıyı o halde bekliyorum bi umut çıkarlar diye. ;)ne denediysem başaramadım..tekrar teşekkürler.

ngr33
28-03-2014, 07:58
biran yeni resim mi eklediler diye heyecan yaptım.. ;)
hadii gloxinia lar ciceklenin artık resimlerinizi bari görelim.. sevgili Sudem biraz da ben burdan dil doksem açar mı ki? ;)

ne güzel çiçek yaa..çok zarif ve ben hala o gün almadıgım alamadığım için çok üzgünüm içimde kaldi resmen..
birgün benim olacaksın gloxinia ;)

aliustuner
28-03-2014, 22:18
Sayın redbullah;Geç te olsa ilginize ve cevabınıza teşekkür ederim.O geçen zamanda yaprakçıklar beşe çıktı.tabii halen pek minikler.Afrika menekşelerime kullandığım kök geliştirici gübreyi alttan uyguluyorum.Dediğiniz gibi güneş belki hızlı bir büyüme sağlar.Acaba şaşırtma yapsam nasıl olur.Yumru yapmaya başlamışmıdır.Yabancı sitelerdeki renk ve modelleri görünce insan hertarafı bardak menekşe ile doldurası geliyor.Satışa nezaman çıkar?Arkadaşınıza gönderdiğiniz tohumlar acaba hybrit çiçekten alınmış tohumlarmı da çimlenmemiş.Bu arada bir hafta önce altıncı fide de başını gösterdi.İnşallah büyür, açar,ben de resimlerini yüklerim.Biryerde çökerten mantarının menekşeyi bozduğunu okudum.İlacını aldım ama o minicik fidelere uygulamaya korktum.Uygulasım mı acaba?Sevgiler

redbullah
29-03-2014, 01:37
Sayın redbullah;Geç te olsa ilginize ve cevabınıza teşekkür ederim.O geçen zamanda yaprakçıklar beşe çıktı.tabii halen pek minikler.Afrika menekşelerime kullandığım kök geliştirici gübreyi alttan uyguluyorum.Dediğiniz gibi güneş belki hızlı bir büyüme sağlar.Acaba şaşırtma yapsam nasıl olur.Yumru yapmaya başlamışmıdır.Yabancı sitelerdeki renk ve modelleri görünce insan hertarafı bardak menekşe ile doldurası geliyor.Satışa nezaman çıkar?Arkadaşınıza gönderdiğiniz tohumlar acaba hybrit çiçekten alınmış tohumlarmı da çimlenmemiş.Bu arada bir hafta önce altıncı fide de başını gösterdi.İnşallah büyür, açar,ben de resimlerini yüklerim.Biryerde çökerten mantarının menekşeyi bozduğunu okudum.İlacını aldım ama o minicik fidelere uygulamaya korktum.Uygulasım mı acaba?Sevgiler

Sayın Aliustuner,daha pek küçükler,şaşırtma sarsabilir.Biraz büyüsünler.Onlar şimdi hayata tutunmaya çalışıyor.Yumru yapmaya hallerimi var.Bu sene çiçek bile açmaları zor.Az besleyici gübrenin zararı yok.O dediğiniz hastalıkla hiç karşılaşmadım.Ayrıca menekşeler içinde hiç ilaç kullanmadım.Sadece bir kere Mühendis Tırtılı musallat olmuştu.Onlarıda tek tek toplayıp attım.Siz yinede madem ilaç aldınız,az bir şey kullanın.Hani derler ya insan bazen belayı ağzıyla çağırır:p
Önümüzdeki günlerde büyük AVM lerde satışa çıkması lazım.Saksıda alırsanız katmerli oluyor.Birde AVM lerde çiçek soğanı satılan reyonlarda küçük fileler içerisinde yumru olarak satılıyor.Her zaman görüyorum.Bunlar katmersiz oluyor.Alırsanız şayet,öncelikle Mart-Nisan-Mayıs ayında alın.Daha sonra yumrular genelde ölmüş oluyor.Öncelikle file içerisini kontrol ederek yumru varmı yokmu ona bakın.Bazı arkadaşlar yandan yırtarak yumruları gezmeye götürüyor.Geriye sadece dolgu malzemesi kalıyor.Sonra yumru patates kıvamında sert olmalı.Yumuşak olanlar iflah olmuyor.Birde küçük sürgünleri oluyor,bunlarıda kırmamaya özenin.
Tohumlarıma gelince hibrit falan değillerdi.Hepsini katmersiz analardan almıştım.Katmerli tohum yapmıyor.Ama tozları katmersiz,katmerli karışık tozladım.Çok sürpriz harika renk ve çeşitler çıkabilirdi.SUDEM hanım da çiftçi sabrı yok.Kasım-aralık gibi tohumları alınca kaloriferine güvenerek hemen dikti.Tabikide tohumlar çıkmadığı gibi küf ya da mantarlarda olayı bitirmiştir.Bu çiçekler gün ışığı sürelerine çok bağımlılar.Hayat döngülerini mümkün mertebe ona ayarlıyorlar.Şu sıralar tohum,yumru ekim zamanları(İzmir için).Bende bir dostluk tohum kaldı.Özelime adresinizi yazarsanız size hediye gönderebilirim.Zaten ekimi konusunda tecrübeniz var.
Esenlikler diliyorum..

rukiyeözgür
01-04-2014, 09:30
Ben Sayın Redbullah'tan gelen tohumları ektim..Çok güzel çimlendiler.. Kendisine teşekkür ediyorum..

ngr33
01-04-2014, 09:53
Güle güle büyütün sevgili Rukiyeözgür hemencecik büyüsün ve bol çiçekli olsunlar inşallah ( büyüsünlerde bende sizi rahatsız edeyim paylaşımda bulunur musunuz diye ;) )
sevgiler..

redbullah
03-04-2014, 02:11
Ben Sayın Redbullah'tan gelen tohumları ektim..Çok güzel çimlendiler.. Kendisine teşekkür ediyorum..

Sayın Rukiyeözgür,Gloxinia tohumlarının çimlenmesine çok sevindim.Ayrıca merak ettim,Sarkan Begonya tohumları ne alemde,ektinizmi?
Esenlikler diliyorum..

Milla
03-04-2014, 07:20
Merhaba,
Acaba elinizde başka gloxinia tohumu var mı?

aliustuner
03-04-2014, 12:34
Merhaba redbullah,
Dün Bauhaus a uğradım her ikiside yoktu.Mayıs sonu civarı dediler.fırsat buldukça uğrayacağım.

redbullah
04-04-2014, 06:57
Değerli arkadaşlarım,maalesef elimde Gloxinia olarak ne yumru,nede tohum kaldı.Son tohumlarıda Ali Üstüner beye yolladım.
Ali bey,KİPA ya,ya da METRO ya ne zaman gitsem reyonlarda yumrularını görüyorum.Bu mağazalar herhalde sizin o taraflarda yok.
Esenlikler diliyorum..

rukiyeözgür
04-04-2014, 16:45
Sayın Rukiyeözgür,Gloxinia tohumlarının çimlenmesine çok sevindim.Ayrıca merak ettim,Sarkan Begonya tohumları ne alemde,ektinizmi?
Esenlikler diliyorum..

Sayın Redbullah ektim fakat çimlenmediler malesef :( İşte gloksiniyalar:

rukiyeözgür
04-04-2014, 16:48
Bu da açan :D Çok mutluyum..Değerli arkadaşıma teşekkür ediyorum..

Milla
04-04-2014, 17:25
Sayın Redbullah ektim fakat çimlenmediler malesef :( İşte gloksiniyalar:

Rukiye hanım,
Tohumlarınız tutarsa bana bir filiz verir misiniz acaba?

redbullah
04-04-2014, 23:37
Sayın Rukiyeözgür,çok sevindim.Artık yüzlerce Gloxinia nız var.Bu tohumları tozlarken bir sürü rengi alt üst ettim.Onlardan kimbilir ne değişik,ne muhteşem çiçekler olacak.Özellikle aralarında katmerli mor ve pembe de var.Güle güle büyütün.
Esenlikler diliyorum.

rukiyeözgür
05-04-2014, 08:23
Sayın Rukiyeözgür,çok sevindim.Artık yüzlerce Gloxinia nız var.Bu tohumları tozlarken bir sürü rengi alt üst ettim.Onlardan kimbilir ne değişik,ne muhteşem çiçekler olacak.Özellikle aralarında katmerli mor ve pembe de var.Güle güle büyütün.
Esenlikler diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum Sayın Redbullah ;) İnşallah büyürler de açtıklarını görürüz hep beraber..Bir şeylerin büyüyüp güzelleşmelerine tanıklık etmek bütün bunlarda emeğimizin olduğunu bilmek harika ve gurur verici bir duygu..Sağlıklı günler :D

rukiyeözgür
05-04-2014, 08:26
Rukiye hanım,
Tohumlarınız tutarsa bana bir filiz verir misiniz acaba?

Sayın Milla yavrular bayağı bir büyümeden en azından yumru yapmadan ayırmayı düşünmüyorum..Ama şöyle yazdan sonra hatırlatırsanız tekrar inşallah göndermek isterim..Saygılarımla..

eceyıldız
05-04-2014, 09:52
Sayın Redbullah, bende uzun zamandır foruma girmiyordum teknik aksaklıklar yüzünden. Tohumları dediğiniz gibi ektim ama havalar çok güzelken birden soğudu, tohumlar çıkmadı yaklaşık bir ay oldu hala umutla bekliyorum havaların birden soğuması filizlenmelerine engel mi. Ben filizlenmemelerine karşılık hepsini ekmedim şimdi havalar yine güzel ekeyim mi tekrar...

eceyıldız
05-04-2014, 10:49
Bu gün bir deneme daha yaptım afrika menekşesi toprak karışımına biraz tohum ektim bakalım çıkacaklar mı... Az bir tohumum daha kaldı onuda Sayın Redbullah Bey'in talimatları doğrusunda ekeceğim ama bir hafta sonra bekleyeceğim bakalım önce ektiklerim ve bu gün ektimlerimde bir hareket olacak mı....

ngr33
05-04-2014, 11:32
tohumdan yetiştiren arkadaşlar bizimle paylasirlarsa ne güzel olur.. ;)

minenine
05-04-2014, 15:38
Sayın rukiyeözgür gloksinialarınız büyürse bana da bir tane paylaşır mısınız ?Nasıl bütün çiçekler elinizde güzelleşiyor siz bu işi çok iyi biliyorsunuz

rukiyeözgür
05-04-2014, 19:08
Arkadaşlar tohumlar karışık tür olduğu için alında açana kadar beklemek istiyorum..Aynı türleri paylaşabilirim tabi :)

hasarigirl
05-04-2014, 22:07
Bugun kipaya gittim ancak bu cicek tohumundan bulamadim..nerden bulabilirim acaba??

redbullah
06-04-2014, 00:31
Bugun kipaya gittim ancak bu cicek tohumundan bulamadim..nerden bulabilirim acaba??

Sayın Hasarigirl,ben İzmir-Balçova daki KİPA da olsun,Gaziemirde ki METRO da olsun her zaman görüyorum.Tohum olarak değil,yumru olarak satılıyorlar.Diğer yumrulu çiçeklerin arasında.İki taraftada fiyatları aynıydı.5.95 TL.Demekki Aydın daki KİPA ya gelmiyor.
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor.:p)
Esenlikler diliyorum..

redbullah
06-04-2014, 10:41
Bu gün bir deneme daha yaptım afrika menekşesi toprak karışımına biraz tohum ektim bakalım çıkacaklar mı... Az bir tohumum daha kaldı onuda Sayın Redbullah Bey'in talimatları doğrusunda ekeceğim ama bir hafta sonra bekleyeceğim bakalım önce ektiklerim ve bu gün ektimlerimde bir hareket olacak mı....

Sayın Eceyıldız,Siz gerçi biliyorsunuz ama ben yinede yazayım.Ekim toprağınızı kumla karıştırın,derinliği en fazla 5 cm olsun.Ekim kabının ağzı Streç film ile kapanmaya uygun olsun.Tohumlar en üstte,üzerlerinde toprak,kum v.s olmıyacak.Bulunduğu yer aydınlık olup güneş almasın.Sulamayı pet şişede satılan su ile,FISFIS ile yapın.Aşırı olmasın,günlük yapın,yani az ama günlük.Bir hafta üzerine gerdiğiniz streç filmi sulama haricinde açmayın.Hadi bakalım İnşallah bu sefer olur.Bende buradan okuyup üflüyeceğim.;)
Esenlikler diliyorum..

482707

rukiyeözgür
06-04-2014, 21:33
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor.:p)
Esenlikler diliyorum..

:D Evet afrika menekşelerimi de sayarsak yabana atılamayacak bir servetim var :p

eceyıldız
07-04-2014, 09:59
Sayın Eceyıldız,Siz gerçi biliyorsunuz ama ben yinede yazayım.Ekim toprağınızı kumla karıştırın,derinliği en fazla 5 cm olsun.Ekim kabının ağzı Streç film ile kapanmaya uygun olsun.Tohumlar en üstte,üzerlerinde toprak,kum v.s olmıyacak.Bulunduğu yer aydınlık olup güneş almasın.Sulamayı pet şişede satılan su ile,FISFIS ile yapın.Aşırı olmasın,günlük yapın,yani az ama günlük.Bir hafta üzerine gerdiğiniz streç filmi sulama haricinde açmayın.Hadi bakalım İnşallah bu sefer olur.Bende buradan okuyup üflüyeceğim.;)
Esenlikler diliyorum...

481057

Ay demekki bu yüzden çıkmadı benim bebişler ben o kısmı yanlış anlamışım. İlk denemede sera kabı şeklinde bir peynir kapı kullanmıştım ilk ektim ve bir daha hiç açmadım yani sulamadım :D Siz bir hafta dokunmayın diye yazmıştınız ama günlük fısfısla kısmını kaçırmışım.. bu günden sonra hergün fısfıslarım...

eceyıldız
07-04-2014, 10:11
Sürprizz,,, geçen günkü yeni denememde bir önceki ektiğim tohumları fısfıslamış tekrar kapatmıştım bilin bakalım şimdi fısfıslama gittiğimde ne gördüm minik minik yeşillikler gloksinya bebişlerim çıkmış galiba :D

ngr33
07-04-2014, 11:15
maşallah sevgili eceyıldız gözün aydin ;)
büyüsünler hayirlisiyla inşallah..
forumda gloxinia patlaması olacak gibi görünüyor..
umarım bir tanede benim kismetime düşer denen edemeyeceğim ;)

hasarigirl
07-04-2014, 14:47
Sayın Hasarigirl,ben İzmir-Balçova daki KİPA da olsun,Gaziemirde ki METRO da olsun her zaman görüyorum.Tohum olarak değil,yumru olarak satılıyorlar.Diğer yumrulu çiçeklerin arasında.İki taraftada fiyatları aynıydı.5.95 TL.Demekki Aydın daki KİPA ya gelmiyor.
Esenlikler diliyorum..

Cevabiniz icin tesekkurler sn.redbullah. iki kipa var bu haftada digerine bakayim.
Dun migtosa gittim ordada yok saksida ve tohum olarakda hepsini inceledim fakat yoktu:(
Diger kipada umudum insallah vardir..
Burada metro yok maalesef..
Esenlikler benden..

SUDEM
08-04-2014, 07:21
İşte nazlı bardak menekşemle geldiğim son durum. ;) Rengini gösterdi şükürler olsun.Ancak tam sefasını sürme vaktindeyken açılmak üzere olan bazı tomurcukların tepesinin büzüştüğünü,kuruyacak gibi olduğunu gördüm..:( suyuna, ışığına o kadar da dikkat ediyorum oysa..sağlıkla çiçeklenme sürecini tamamlamaları için neler yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

481712

481713

481714

ngr33
08-04-2014, 09:56
sevgili SUDEM gözün aydin..rengi çok tatli tam menekşe rengi..inşallah birsey olmadan açar tüm tomurcuklar..

Aysel Yavuz
09-04-2014, 10:59
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim..

redbullah
09-04-2014, 23:41
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim..

Sayın Aysel Yavuz,yumrunun bulunduğu saksıyı aydınlık ve sıcak bir yere koyun,üstten sulayın.On gün bekleyin.Sürgün verip vermediğini iyi takip edin.Sürgün vermeye başladıysa sulamayı saksının alt tabağından yapmaya devam edin.Şayet herhangi bir sürgün yoksa,saksıyı bir gazete üzerine boşaltın.Yumrunun olması gereken yer üstten 3-4 santim aşağıda ortalarda bir yerdedir.Yumruyu bulduğunuzda inceleyin.Patates kıvamında sert olmalıdır.Yumuşaksa çürümüş demektir.Boşa uğraşmayın.Birde yumru kurumuş olabilir.Saksı sıcak bir yerde kaldıysa olur.Yumrunun bir kısmı çürüdüyse o kısmı kesin,kestiğiniz yere kükürt veya mangal kömür tozu sürün.Yumruyu normal buldunuzsa,bir yerinden küçük filizlenmeler başlamıştır,onları kırmamaya çalışın.Saksınıza yeni çiçek toprağı koyun.Sonra yumrunun üzerinde geçen yıldan kalan yaprak sap kalıntılarını bulun.Veya yumruyu çıkardığınızda üst kısmı aklınızda tutun.Bulamazsanız üst kısmı tesbit için yumrunun daha düz hatta birazda çukurca olan yeri üst kısmıdır.Çünkü yumruyu ters ekerseniz çok zor sürgün verir,ya da hiç vermez,çürür.Yumruyu saksıya orta kısma üstten bir cm.aşağı dikin.sulayın.Fazla değil,ama toprak nemli kalacak şekilde.Sürgünler çıktığındada yukarıda dediğim gibi sulamaya alt tabaktan devam edin.Umarım çiçeğin tekrar canlanır.
Esenlikler dilerim..

Aysel Yavuz
10-04-2014, 07:34
Sayın Aysel Yavuz,yumrunun bulunduğu saksıyı aydınlık ve sıcak bir yere koyun,üstten sulayın.On gün bekleyin.Sürgün verip vermediğini iyi takip edin.Sürgün vermeye başladıysa sulamayı saksının alt tabağından yapmaya devam edin.Şayet herhangi bir sürgün yoksa,saksıyı bir gazete üzerine boşaltın.Yumrunun olması gereken yer üstten 3-4 santim aşağıda ortalarda bir yerdedir.Yumruyu bulduğunuzda inceleyin.Patates kıvamında sert olmalıdır.Yumuşaksa çürümüş demektir.Boşa uğraşmayın.Birde yumru kurumuş olabilir.Saksı sıcak bir yerde kaldıysa olur.Yumrunun bir kısmı çürüdüyse o kısmı kesin,kestiğiniz yere kükürt veya mangal kömür tozu sürün.Yumruyu normal buldunuzsa,bir yerinden küçük filizlenmeler başlamıştır,onları kırmamaya çalışın.Saksınıza yeni çiçek toprağı koyun.Sonra yumrunun üzerinde geçen yıldan kalan yaprak sap kalıntılarını bulun.Veya yumruyu çıkardığınızda üst kısmı aklınızda tutun.Bulamazsanız üst kısmı tesbit için yumrunun daha düz hatta birazda çukurca olan yeri üst kısmıdır.Çünkü yumruyu ters ekerseniz çok zor sürgün verir,ya da hiç vermez,çürür.Yumruyu saksıya orta kısma üstten bir cm.aşağı dikin.sulayın.Fazla değil,ama toprak nemli kalacak şekilde.Sürgünler çıktığındada yukarıda dediğim gibi sulamaya alt tabaktan devam edin.Umarım çiçeğin tekrar canlanır.
Esenlikler dilerim..

çok teşekkürler..akşam eve gittiğimde yumruyu çıkarıp bakıcam..gelişmeleri paylaşırım..inşallah ölmemiştir.

SUDEM
10-04-2014, 07:50
Sayın Redbullah,
Bana bir öneri sunmamışsınız :( Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden.. :confused:

redbullah
10-04-2014, 13:25
Sayın Redbullah,
Bana bir öneri sunmamışsınız :( Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden.. :confused:

Sayın SUDEM,çiçeğiniz gayet güzel.Ne önerebilirimki?Bazı tomurcukların kararmaları fazla sudan olabiliyor.Sulamayı azaltın,bir müddet tabağına biriken suyu dökün.Çiçek coşturan veya bulursanız organik güre verebilirsiniz.Gübreyi çok seviyor.Aynı şekilde bakmaya devam edin.Bu arada rengide çok güzel..
Esenlikler diliyorum..

SUDEM
10-04-2014, 14:01
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?

redbullah
10-04-2014, 23:37
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?

Sayın SUDEM,ben her zaman sulamayı saksı tabağından yaptım.Tabaklardan suyu eksik etmedim.Ancak sizinki gibi tomurcuklarda kararma olduğunda o saksının suyunu azalttım.Suyunu azaltınca sorun kalmıyor.Toprakta çok önemli.Bazı topraklar killi olduğundan suyu içerilerine hapsediyorlar.Siz sulamayı azaltsanız bile yinede saksı toprağı çamur gibi ve çok sulu oluyor.Toprağınızı güzelleştirmek istiyorsanız,içerisine marangoz hızarı tozu,odun satanların testere altına biriken tozlarını karıştırabilirsiniz.Eski olursa daha iyi olur.Birde çam ağacı kepeği olmasın.Yine ormanlık veya kırlık yerlerden,çam ağacının olmadığı kısımlardan,toprağın yüzeyinden alınmış içerisinde ağaç kırıntıları,yaprak çürükleri olan toprak da olabilir.Eski yıpranmış ağaçların bir yanları yırtık veya yanmış olur.Bu oyuklarda zamanla ağaç kurtlarının ağaçtan döktükleri çürük odun parçaları olur.Özellikle zeytin,dut veya söğüt ağaçları.Bu kurt döküntüleride toprağı iyileştirir.Yine çam olmıyacak.Tüm bunları temin edemiyorsanız,dere mili denilen çok ince kum vardır.Bununlada toprağınızı zenginleştirebilirsiniz.Hiç bir şey bulamadınız,günde saksı başına yarım kilo TUZSUZ ayçekirdeğini yiyin,kabuklarını toprakla harmanlayın.Kilo da alsanız önemli değil,Diyetisyene gidersiniz:dilli:
Esenlikler diliyorum.

eceyıldız
12-04-2014, 07:42
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.

redbullah
13-04-2014, 00:25
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.

Gloksinya (bardak menekşesi) – Florist’s Gloxinia | Adan Zye Bitkiler Dünyası (http://azbitki.com/gloksinya)

Sayın eceyıldız,yukarıda verdiğim linki tıklarsanız her konuda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.Ben bile bilmediğim,ya da yanlış bildiğim pek çok şeyi buradan öğrendim..
Esenlikler diliyorum..

rukiyeözgür
17-04-2014, 21:45
Benimki de harika ..Bayılıyorum bayılıyorum çok güzel maşallah :) İlk gloksinyam..:D

rukiyeözgür
17-04-2014, 21:47
Bu da bir başka türüm maşallah çok canlı bir renk ;)

atilla1106
17-04-2014, 23:09
cok güzel

eceyıldız
20-04-2014, 09:43
Bu bebişler 45 gün önce ekildi ama daha 3 haftalıklar...

484442

Bu miniklerde 15 günlük...

484443

Bebişlere gözüm gibi bakıyorum büyümelerini beklemek çok zevkli....

Redbullah hocam. bundan sonrası için önerilerinizi bekliyorum....

redbullah
21-04-2014, 01:07
Sayın Eceyıldız,bebişlerin yeteri kadar büyümüşler.Önce artık üzerlerine kapadığın streç veya kapak herneyse onu kaldır.Kabın bir kenarına toprağa bir delik aç,suyu mümkünse bir huni ile yavaşça orada kabın altına yolla.Artık fısfıs yok.Çiçek coşturan ya da gübre gibi şeyleri sakın verme.Suyu fazla koyma,çürütürsün.Toprağin yüzeyi az bişey nemli olacak kadar koy.Tabana koyduğun su zaten hemen yukarıya doğru emilecektir.Kabı aydınlık ama güneş görmeyen bir yere koy.Büyümüş olanlar için en fazla bir saat güneş olabilir.küçükleri güneşe daha koyma.Bu şekilde şu andaki yapraklarından başka esas yaprakları iki üç tane olana kadar beklet.İki-üç yaprak olunca ya viyollere ya da plastik bardaklara iyisinden çiçek toprağı koy.Viyollerin zaten altı delik.Ama bardak olacaksa toprak koymadan önce,bir sigara yak.Onunla taban kenarlarına üç yerinden delik aç.Çiçeklerden en gelişmiş olanları çay kaşığı ile dikkatli bir şekilde kökünü zedelemeden,toprağı ile alarak hazırladığın kaplara her birine bir tane olmak üzere dik.Fidelerin sık dikildiği için bu söküm esnasında bir kısmının telef olması kaçınılmaz.Sen sökeceğin fidenin sağlıklı olarak diğer kaba aktarılmasına odaklan.Sonra içerisinde su bulunan tepsi gibi bir şeyin içine koy.Susuz kalmasın,ama çokta su olmasın.Yine aydınlık bir yere koy.Bir ay sonra,ayda bir sulama suyu ile çiçek coşturan ya da yanmış,organik gübre bulursan toprağının üstüne bir kereye mahsus koy.Çiçek büyüdükçe,saksısını büyülterek değiştir.Bu şekilde kaç tane fide şaşırtırsın sana kalmış.Ama sen şimdi hiç birine kıyamazsın,evi bardakla doldurursun.Olsun komşularına verirsin.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

eceyıldız
21-04-2014, 07:39
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak :D.... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...

redbullah
21-04-2014, 11:44
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak :D.... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...

En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

SUDEM
21-04-2014, 14:32
;);)
484975

484976

eceyıldız
22-04-2014, 06:29
En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

Çok teşekkür ederim hocam iyiki üflemişsiniz şu minik seramı yoksa çıkmayacaktı tohumlar :D tavsiyelerinize harfiyyen uyacağım koyun gübresi bayağı yanmış eski yani bebişleri asıl saksılarına alınca kullanırım. Şaşırtma bardaklarına aldığımda çiçek çoşturan takviyesi yaparım uygundur değil mi...
Tekrar teşekkürler mutluluklar sizin olsun iyi günler....

ALODA
07-05-2014, 09:19
Bunlar benim 3 yıldır birbirinden üreterek devam ettirdiğim gloksinyalarım. Bu sene biraz fazla uzadılar ama :rolleyes:
490275
490276
Bu da diğeri...
490277

ALODA
15-05-2014, 09:47
492807
492808

cherry
15-05-2014, 14:58
Sayın rukiyeözgür maaşallah 41 kere çiçekler harika gözüküyor. Benekli olandan sizin için de mümkünse yaprak gönderme ihtimaliniz olabilir mi? Bende şu an köklenmek üzere çok sayıda yaprak var. Kendi çiçeklerimden çoğaltıyorum. Ancak benekli yok. Gönderirseniz çok makbule geçer.

hlycd
21-05-2014, 15:09
Ancak bu kadar büyüyebildik.

özlemsoylu
21-05-2014, 17:35
Ancak bu kadar büyüyebildik.

merabalar bende bu sene gloksinya yumrusunu sakladım kışın bakdım sağlıklı çürümemiş hemen gömdüm toprağa 2hafta kımıldama olmadı dökdüm toğrağı konturol ettim 2tane filizlenme gördüm tekrar gömdüm hemen :D 2hafta oldu ama hala cıkmadıı yerini oynatınca ya öldü **** geç çıkacak sizce ? şimdiden teşekkürler...

hlycd
22-05-2014, 08:46
merabalar bende bu sene gloksinya yumrusunu sakladım kışın bakdım sağlıklı çürümemiş hemen gömdüm toprağa 2hafta kımıldama olmadı dökdüm toğrağı konturol ettim 2tane filizlenme gördüm tekrar gömdüm hemen :D 2hafta oldu ama hala cıkmadıı yerini oynatınca ya öldü **** geç çıkacak sizce ? şimdiden teşekkürler...

Yapraktan çoğalan menekşeleri küçük saksılara aldıktan sonra hiç ellemedim. Kış boyu pek bi değişim olmadı. Yeni küçük saksılarda birazcık büyüdü filizler ve öylece kaldı. Bi tanesi kızımın hışmına uğradı :) filizi kopunca sadece yumru olarak kaldı toprakta. Ama bu baharda o da tekrar filiz verdi. Kontrol ederken mümkün olduğunca yerinden oynatmamak ve köklerine zarar vermemek lazım. Bilirim o merakı acaba ne durumda diye kurcalar insan :) sizin yumru hala iyi durumda ise filiz verecektir bence. Sabredin.

özlemsoylu
23-05-2014, 16:07
[QUOTE=hlycd;1286803]Yapraktan çoğalan menekşeleri küçük saksılara aldıktan sonra hiç ellemedim. Kış boyu pek bi değişim olmadı. Yeni küçük saksılarda birazcık büyüdü filizler ve öylece kaldı. Bi tanesi kızımın hışmına uğradı :) filizi kopunca sadece yumru olarak kaldı toprakta. Ama bu baharda o da tekrar filiz verdi. Kontrol ederken mümkün olduğunca yerinden oynatmamak ve köklerine zarar vermemek lazım. Bilirim o merakı acaba ne durumda diye kurcalar insan :) sizin yumru hala iyi durumda ise filiz verecektir bence. Sabredin.[/QU

teşekkürler ,
sabırla bekliyorum tekrar bakmam artık belki çok dipte kalmışdır ...seneye tecrübem olur :D ümidim var ama çıkacak inşallah :) filizler cıkınca sizide bilgilendiririm ...

redbullah
30-05-2014, 02:26
Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak.
Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin...
Esenlikler diliyorum..

SUDEM
30-05-2014, 09:25
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?

aliustuner
30-05-2014, 10:09
Merhaba sayın Redbullah,
Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler

redbullah
30-05-2014, 14:14
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?

Sayın SUDEM,söylediğiniz durum öncelikle aşırı sulamadan olabilir.Suyu azaltın.Bir diğer ihtimal sert-kireçli-alkali sudan olabilir.Bununda en kolay yolu vereceğiniz suya az bir parça aspirin veya çok az limon tuzu ya da az bir şey sirke,limon damlatın.Bu çiçek gübreyi seviyor.Toprağı besinsiz kalmış olabilir.Birde toprağı sert,killi toprak olabilir.Nice çiçek toprağı diye aldığım toprak daha sonra tuğla gibi oldu.Toprağı terbiye etmenin en güzel yolu,bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ile karıştırın.Bir yapsanız,çiçekleriniz bayılır.Çiçekte önce yaprak çıkması lazım.Daha sonra bu yaprakların besliyeceği çiçekler ile yumru oluşur.Siz çiçek tomurcuklarının birazını koparın.Az yaprağa versin.Yapraklar küçükse,gelişemiyorsa toprakta besin yok demektir.Bazen bir sürü gübre v.s verdiğimiz halde faydası olmadığını görürüz.Eğer sulama suyunuz kireçli ise,bu kireç kökleri sarar,diğer besinlerin girmesine,çiçeğin gelişmesine engel olur.Birde bir mercek ile yaprak saplarının köklerine,yaprak altlarına,az eşelediğiniz toprağına dikkatlice bakın.Gözün göremiyeceği börtü böcek varmı.
Diyeceklerim bu kadar.Uzaktan doktorluk ancak bu kadar olur.
Esenlikler diliyorum..

redbullah
30-05-2014, 14:27
Merhaba sayın Redbullah,
Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler

Sevgili Ali bey,tohumların çimlenmesine çok sevindim.Başarılarınızın devamını diliyorum.Ben ilgi alanımı Gloxinia dan Af.Menekşesine çevirdim.İyimi yaptım bilmiyorum.Beni usandırdılar.Her hafta bir ikisi önce yumuşuyor,sonrada bay-bay.Çok nazlılar.Halbuki Gloxinialarımın yanına bazen on gün uğramadığım olurdu.Asmalara kullandığım bir kaç çeşit Fungisit ilacı tatbik ettiğim halde bu yumuşatan mantara çare bulamadım.
Esenlikler diliyorum..

SUDEM
30-05-2014, 14:48
teşekkür ederim..uygulayacağım..inşallah düzelir.

aliustuner
30-05-2014, 16:15
Redbullah bey selam,
Daha önceleri de söylemiştim,ben de çok çok ağırlık menekşede.menekşe sevgim uzun yıllar önceye dayanır ,ama kapsamlı ve bilinçli olarak uğraşımın 6 aylık mazisi var.Çiçekçiler ve market çeşitlerinin dışında hybrid çeşitlere yöneldim.Henüz açmayan yavrularım,yavrulasın diye dikilmiş yapraklarım ve çimlenen tohumlarım var.Zamanla açtıkça facebook ta yayınlıyacağım.Size arzu ederseniz önümüzdeki aylarda yavru ve yaprak göndermek isterim.Son menekşem Chimera sharon (Humako)Fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama beceremedim galiba.Selamlar

aliustuner
30-05-2014, 16:19
Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum

redbullah
02-06-2014, 01:36
Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum

Sayın Üstüner,bahsettiğiniz ilacın markası,ya da muadilini alabilmem için etken maddesi nedir?

masallale
05-06-2014, 14:26
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim

yesilgiresun
06-06-2014, 23:09
Yy[ATT
ACH]500214[/ATTACH]bu menekşeyi hasta olarak almiştim ve yerini sevdi.cicek acti şimdi yeni bir cicek daha geliyor.o mutlu bende mutlu:.

yesilgiresun
09-06-2014, 15:34
500879

500880bu yeni gelen ciceģimiz.ama sanki bir bitlenme goruyorum.acaba nasil temizlerim.

özlemsoylu
09-06-2014, 16:39
Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak.
Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin...
Esenlikler diliyorum..

sayın rebdullah 1,5 ay sonra benim yumrudan bi yaprak belirtisi göründü lakin hala yavaş ilerliyor azimliyim inşalah büyüyecek yaprakalr ozman fotoğraf yüklerim şuan yüklesem kuru toprak gibi görünür :)

özlemsoylu
09-06-2014, 16:42
500879

500880bu yeni gelen ciceģimiz.ama sanki bir bitlenme goruyorum.acaba nasil temizlerim.

sayın yeşilgiresun aynı şekilde benim gloxniamada olmuşdu yetersiz güneş ıslak toprakda çoğalıyorlar ben ince yumuşak pasta fırçasını ıslattım yaprak ve tomurcuk üzerindeki bitleri temizlemişdim bu şekilde kurtuldular ...

redbullah
09-06-2014, 17:24
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim

Sayın Masallale,görüntü gerçekten tuhaf.Geç oldu ama,yinede akıl vereyim.Halen bir şey yapmadıysanız,o yaprakları saksıdaki toprağın üzerine koyun.Kök veya sürgün görülen yerlerin üzerine yarım santim kalınlığında toprak dökün.Sulamayı yaprakları ıslatmadan toprak az nemli kalacak şekilde kenardan yapın.Bir ay kadar böyle devam edin.Az güneş,bol aydınlık.Kökler ve sürgünler kuvvetlenince umarım durum normale döner.
Esenlikler diliyorum..

redbullah
09-06-2014, 17:36
sayın rebdullah 1,5 ay sonra benim yumrudan bi yaprak belirtisi göründü lakin hala yavaş ilerliyor azimliyim inşalah büyüyecek yaprakalr ozman fotoğraf yüklerim şuan yüklesem kuru toprak gibi görünür :)

Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın çok nazik olduğu bir dönem.İlk çıkan o sürgünler ya kısa zamanda kendisini toparlıyor,normale dönüyor,ya da bir türlü gelişmeyip,ya kuruyor,ya da çürüyor.Bu olay aslında yumrunun hastalanmasıyla başlıyor.Yumruyu hasta eden şeyler ise,aşırı su,aşırı nem sonucu oluşan mantar,küf v.s.Sakın fazla su vermeyin.Saksınızı aydınlık,azda güneş gören havadar bir yere koyunToprak az nemli olsun yeter.Gübre,Ç.coşturan falan da vermeyin.Sürgünlere su değdirmeyin.Suyu ya kenardan,ya da alt tabaktan verin.
Esenlikler diliyorum..

redbullah
09-06-2014, 19:10
500879

Sayın Yeşilgiresun,aslında bu yaprak bitlerinden bir önceki kırmızı çiçeğinizdede var.Bunlar atlar,zıplar,diğer çiçeklerinizide istila ederler.Size zararsız gelebilir ama,zamanla kökleride,yumrularıda yerler.Havasız yerlerdeki nemli bitkilerde oluşurlar.Bu gibi yerler genelde satıldıkları marketler oluyor.Kullanacağınız ev yapımı ilaçlar yapraklar tüylü olduğu için pek etkili olmaz.Yaprakları temizlemek,bitkiyi yıkamak geçici çözüm olur.Siz en iyisi çevrenizdeki tarımcılardan insektisit/akarisist ya da sadece insektisit olan,sistemik etkili bir ilaç edinin,tavsiyelerine göre kullanın.
Esenlikler diliyorum..

aliustuner
09-06-2014, 23:35
Sayın redbullah,Şuanda istanbul da olmadığımdan cevap veremiyeceğim.Ayın 20 sinde dönünce yazarım.

özlemsoylu
10-06-2014, 13:08
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın çok nazik olduğu bir dönem.İlk çıkan o sürgünler ya kısa zamanda kendisini toparlıyor,normale dönüyor,ya da bir türlü gelişmeyip,ya kuruyor,ya da çürüyor.Bu olay aslında yumrunun hastalanmasıyla başlıyor.Yumruyu hasta eden şeyler ise,aşırı su,aşırı nem sonucu oluşan mantar,küf v.s.Sakın fazla su vermeyin.Saksınızı aydınlık,azda güneş gören havadar bir yere koyunToprak az nemli olsun yeter.Gübre,Ç.coşturan falan da vermeyin.Sürgünlere su değdirmeyin.Suyu ya kenardan,ya da alt tabaktan verin.
Esenlikler diliyorum..
çokkk teşekkür ederim tam tersi bende üzerinden döküyordum suyu o gözüken minik sürgünlere direk su değiyordu toprak kurudukca döküyordum iyiki yazmışım size bundan sonra kenardan sürgünlere değdirmeden sularım tabi hastalanmadıysa :)

masallale
11-06-2014, 08:44
Sayın Masallale,görüntü gerçekten tuhaf.Geç oldu ama,yinede akıl vereyim.Halen bir şey yapmadıysanız,o yaprakları saksıdaki toprağın üzerine koyun.Kök veya sürgün görülen yerlerin üzerine yarım santim kalınlığında toprak dökün.Sulamayı yaprakları ıslatmadan toprak az nemli kalacak şekilde kenardan yapın.Bir ay kadar böyle devam edin.Az güneş,bol aydınlık.Kökler ve sürgünler kuvvetlenince umarım durum normale döner.
Esenlikler diliyorum..

çok teşekkür ederim yapraklara dokunmadım henüz. size birazdan diğer yapraklarıda fotoğraflar gönderirim. onlarda gerçekten çok tuhaf oldular.
önerinizi dinleyeceğim. bugün deneme yaparım mutlaka

özlemsoylu
12-06-2014, 22:37
Esenlikler diliyorum..
Sayın Redbullah bey,benim yumruya çok su dökmüşüm yumuşamış çıkan filizlerde çürümüş :( sormakda geç kalmışım ben gene bir umut yumrunun sağlam yerlerini kesip tekrar gömdüm saçma gibi ama umutsuzca olsada şansımı denemek istedim...hayırlı akşamlar...

redbullah
13-06-2014, 03:45
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın yumrusu keşke patates gibi olsaydı.Üzerinde göz olan parçaları kesip,dikerdik.Fakat bu yumruda göz sadece bir tane.Orasıda çürüdüyse yapacak bir şey yok.Çürüyen kısımlar yanlarda pek derin değilse,en fazla bütünün 1/5 i kadarsa,sürgün yeri sağlamsa,kestiğiniz yerlere kükürt veya kömür tozu sürerek şansınızı deneyebilirsiniz.Sizin yeniden ektiğiniz yumru böyle olsa dahi,kesilen yerlere söylediğim şeyleri sürmezseniz oralardan tekrar çürüme yapacaktır.Bir de sağlıklı bir yumruyu tuttuğunuzda sertliği patates kıvamında olmalıdır.Yumuşaksa çürüme ya da diğer hastalıklar başlamış demektir.İnşallah şansınız tutarda o ektikleriniz çok zor ama,sürgün verirler.Kesik yerler dediğim gibi mantar v.s olmaması için kükürt ya da kömür tozu ile izole edilmeli.
Esenlikler diliyorum..

özlemsoylu
13-06-2014, 09:35
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın yumrusu keşke patates gibi olsaydı.Üzerinde göz olan parçaları kesip,dikerdik.Fakat bu yumruda göz sadece bir tane.Orasıda çürüdüyse yapacak bir şey yok.Çürüyen kısımlar yanlarda pek derin değilse,en fazla bütünün 1/5 i kadarsa,sürgün yeri sağlamsa,kestiğiniz yerlere kükürt veya kömür tozu sürerek şansınızı deneyebilirsiniz.Sizin yeniden ektiğiniz yumru böyle olsa dahi,kesilen yerlere söylediğim şeyleri sürmezseniz oralardan tekrar çürüme yapacaktır.Bir de sağlıklı bir yumruyu tuttuğunuzda sertliği patates kıvamında olmalıdır.Yumuşaksa çürüme ya da diğer hastalıklar başlamış demektir.İnşallah şansınız tutarda o ektikleriniz çok zor ama,sürgün verirler.Kesik yerler dediğim gibi mantar v.s olmaması için kükürt ya da kömür tozu ile izole edilmeli.
Esenlikler diliyorum..
günaydın..daha önceden duymuşdum kömür tozunu ama maalesef olmadığı için süremedim yok yok olmaz artık yaşamaz kendi ellerimle öldürdüm resmen hersene alırım bu çiçeği patatesini gömerim ya seneye sağlam çıkmaz **** böle yumruyu yaşatamam olan gloxinlere oluyorr ....yardımseverliğiniz için teşekkürler...

eceyıldız
13-06-2014, 10:33
Yavru gloxsinyaları bu şekilde şaşırttım... Redbullah Hocam nasıl görünüyorlar

501754

Yaklaşık bir hafta oldu ve gelişimleri çok güzel alttan sulama yapıyorum ve bitkiler için olan genel kullanım toprağına ektim...
Toprak kurudukça alttan suluyorum....
Eksik olan ya da yapmamı önereceğiniz bir şey var mı acaba...

eceyıldız
13-06-2014, 10:40
Bu da yeni aldığım gloxsinyam... Geriside gelecek inşallah...

redbullah
14-06-2014, 03:56
Harikalar..Sen bu işi biliyorsun.O şeffaf kabın üstünü örtmüyorsun değilmi?Sıcak ve nemden çürürler sonra.Havadar bir yerde dursunlar.Şeffaf kabın yan duvarlarını makasla alçalt.Hava sirkülasyonuna engel olmasın.Su kapları ortak olduğundan,birisinde küf,mantar olursa,ortak sudan diğerlerinede bulaşır.
Güle güle büyüt.
Bu arada,resmini eklediğin gibi yetişkin çiçeklerin varsa,en kısa zamanda yapraklarından bir kaç tane köklendirerek yedekle.Yerin müsait değilse yakınlarına,komşularına ver.Seninkinin başına bir şey gelirse temin edebilirsin.
Rukiyeözgür hanım,sizin yavrular ne alemde.Resimlerseniz seviniriz..
Esenlikler diliyorum..

eceyıldız
14-06-2014, 10:57
Çok teşekkür ederim Redbullah Hocam, o şeffaf kabı sadece sulama amaçlı içine koymuşum hemen bu gün dediğiniz gibi keseceğim. Daha çok yavru var Hocam ama büyümüyorlar :( ...
Yapraktan üretmeye gelince ben başarılı olamıyorum malesef Sevgili Masallale toprağa atsa köklenip yumru yapıyor maşallah o benim için bir çok renk yavrulattı sağolsun. Ama ben yeni aldığım bu gloxsinyadan yine bir yaprak ekeyim belki bu sefer olur...

sarigoz
14-06-2014, 16:57
Merhaba arkadaşlar..Bu yıl bende edindi bu güzelden.Aslında geçen yıl almıştım fakat fotograflamadan es geçti.Bu yıl bir güzeli daha arkadaşlarına eklendi..
Şimdilik sadece tekini ekliyorum.Diğerini makinede oldugu için daha sonra.

ngr33
16-06-2014, 11:24
eceyıldız miniklerin çok tatli maşallah..buyusunler cogalsinlarda bizimle de paylasin inşallah..

eceyıldız
17-06-2014, 08:53
İnşallah ngr33, daha çok var ama büyümüyorlar ne yapacağımı bilmiyorum vallahi şaştım kaldım....

sarigoz
19-06-2014, 19:52
Merhabalar arkdaşlar..
Söz verdiğim gibi değier güzeli de fotografladım şükür.
Elbette katmerlisii de edinmek istesemde.bulundugum bölgede o tür yok..

çiçeksever
20-06-2014, 16:26
Katmerlisinden 2-3 sene evvel Eminönünden almıştım.Fakat bence bu tek katlılar katmerlilerden dayanıklı.Geçen sene aldığım 5 saksıdan 2 tane kaldı.

yesilgiresun
21-06-2014, 22:00
Sayin ozlemsoylu ve redbullah tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum.bunlari dikkate alarak bakim yapacagim.cicekler benim icin cok onemli.kaybetmek istemiyorum.

yesilgiresun
21-06-2014, 22:12
Sayin ozlemsoylu ve redbullah ikinizede vermis oldugunuz bilgilerden dolayi tesekur ederim.bunlari dikkate alarak uygulama yapacagim.insallah sonucta guzel olur.bardak meneksenin buralarda harika cesitleri var.almamak icin kendimi zor tutuyorum.simdilik bir tane yeter diyorum.

sarigoz
01-07-2014, 21:07
Sayın çiçeksever.teşekkürler..Tekli olanlar gerçekten çok dayanıklı.Maşallahları var şu an için..

sarigoz
01-07-2014, 21:14
Bu da son hali...

hasarigirl
01-07-2014, 21:14
Merhaba bunlari yeni edindim.uc ayri renk diye aldim.birinin tumtomurcuklari acmadan kurumus neden olmus napmaliyim onlari koparmali miyim ??

eceyıldız
02-07-2014, 10:46
Bir ay önce aldığım kırmızı gloxsinyaya yalnız kalmasın diye arkadaş aldım... Mor olanını rengini bilmeden aldım sürpriz oldu çok sevindim mor olmasına...

BU yılki ilk gloxsinya kırmızı melek...
506369

Sürpriz gloxsinya mor melek...

506370

kırmızı beyaz biyeli ebruli melek...

506371

çiçeksever
08-07-2014, 14:40
Çiçeksever olur da gloksinyasız olur mu?.2 Hafta önce Eskişehir'e gittim.Pazardan 3 tane 10 liraya ve başka birinden 5 liraya 4 tane aldım.Birini kaynanama hediye ettim.

hasarigirl
14-07-2014, 16:26
Bardak meneksemin birinin yapraklari soldu tek dal kaldi bugun..noluyor acaba menekseme :(
Bu dalda yarin gidebilir :(
Yanyana 3 menekseler sma bu neden boyle oldu kj :( napmaliyim bir bilen yok mu ?

Seabert74
17-07-2014, 15:22
12.07.2014 tarihinde 3 tane katmerli gloxinia aldım ben de..
Dış mekan bitkisi almak istediğim için cam önüne dışarıya koyacagımı belirterek bakımını sordum çiçekçiye.
"Direk güneş almıyorsa dışarıda cam önünde durabilir" dedi.. Sonra buradan araştırdıgımda genelde iç mekanda bakıldıgını farkettim. Şu an içerideler ama aslında yerim yok.
Uzun cam önü saksıya üçünü yanyana diktim ve içeride çok yer kaplıyor.

Gloxiniaları dışarıda yetiştireniniz var mı?? İstanbul gündüz 26-27 derecelere çıkıyor. Ancak cam önüne koymak istediğim yerin üst katın çıkma tavanı sayesinde direk güneş ışıgı alma sorunu yok.

Ne dersiniz çıkarayım mı bardakları dışarıya ??

lusoari
17-07-2014, 17:55
12.07.2014 tarihinde 3 tane katmerli gloxinia aldım ben de..
Dış mekan bitkisi almak istediğim için cam önüne dışarıya koyacagımı belirterek bakımını sordum çiçekçiye.
"Direk güneş almıyorsa dışarıda cam önünde durabilir" dedi.. Sonra buradan araştırdıgımda genelde iç mekanda bakıldıgını farkettim. Şu an içerideler ama aslında yerim yok.
Uzun cam önü saksıya üçünü yanyana diktim ve içeride çok yer kaplıyor.

Gloxiniaları dışarıda yetiştireniniz var mı?? İstanbul gündüz 26-27 derecelere çıkıyor. Ancak cam önüne koymak istediğim yerin üst katın çıkma tavanı sayesinde direk güneş ışıgı alma sorunu yok.

Ne dersiniz çıkarayım mı bardakları dışarıya ??

Sevgili Seabert eğer güneş üzerine gelmiyorsa ama kuvvetli aydınlık bir yerse sorun olmaz. Ben de bağzılarını bahçede bağzılarınıda içeride bakıyorum.

eceyıldız
23-07-2014, 13:18
Arkadaşlar şimdi bir mucizeye tanık olacaksınız bu fotolar masallale arkadaşımızın kendi yükleyemediği için bana yolladı inşallah ben yükleyebilirim...

510541

bu yaprakların köklerinde de öyle yumrular ve yavrular var ekildikten sonra da yapraklardan yavru ve yumru vermeye devam ettiler...

510542

Redbullah Hocam nerdesin yardımın lazım ne yapalım bütün yapraklar bu durumda...

510543

Maşallah Masallale elini hangi yaprağa dokundurduysa öyle çoştu...

510544

Bense ne yaptımsa başaramadım :(

Evet arkadaşlar bu konuda bilgisi ve fikri olan varsa yazsın lütfen...

hasarigirl
29-07-2014, 18:07
Lusoari benimde cok bi bilgim yok ama kisin fazla yagmur yagarsa ve cok ruzgar cikarsa o Menekseler buna dayanamaz :(

lusoari
29-07-2014, 18:19
Kış aylarını dışarıda geçirmeleri doğru olmaz. En güzeli sonbaharda uykuya geçerken içeri alıp serin ve kuru bir köşede uykuya yatmalarını beklemek.

redbullah
02-08-2014, 14:41
Sayın Eceyıldız,dikilen yapraktan çıkan bu sürgünler esas köklendirilmek istenen kökün gelişimini yavaşlatır.Ben olsam onları temizlerdim.Ama illa onlarıda yetiştireceğim diyorsanız,ana yapraktan enine bir şekilde keserek sürgünlü bölgeyi ayırın.Keserken ana damardan çıkan yan damarlara mümkün mertebe zarar vermeyin.Kesim işlemi düz değilde yanlara açılan damarların üst kenarları boyunca geniş açılı "V" şeklinde olsun.Kestiğiniz yere çürümemesi için,kömür tozu veya kükürt sürün.Kestiğiniz yerle sap arasında kalanları temizleyin.Kesilen parçayı sürgünler üste gelmek üzere yarım santim derinliğe bir saksıya dikin.Üzerlerine direk su vermeyin.Saksının kenarından toprağı nemli tutacak kadar olsun.Şu halleriyle daha kökleri yoktur ama o küçücük yumruları en kısa zamanda kök yaparlar.Kolay gelsin..

masallale
07-08-2014, 15:30
fotoğraf çekiyorum sevgili redbullah ama sanırım makinanın azizliğinden olsa gerek ssayfaya yükleyemiyorum. yapraktaki yumrular büyüyor hızla. diptende minik yapraklar belirdi bile. birkaç tanesini tavsiyenize uygun biçimde dikeceğim. umarım başarılı olurum

redbullah
08-08-2014, 14:24
Bardak meneksemin birinin yapraklari soldu tek dal kaldi bugun..noluyor acaba menekseme :(
Bu dalda yarin gidebilir :(
Yanyana 3 menekseler ama bu neden boyle oldu kj :( napmaliyim bir bilen yok mu ?

Sayın Hasarigirl,ancak bu gün görebildim mesajınızı.Herhalde de geç kaldım.Çiçeğinizin resmini inceledim.Uzaktan görebildiğim kadarıyla çiçeğinizi örümcek sarmış.Tahmin ediyorum siz diğer Menekşeleri bunun yanından ayımamışsınızdır.Parmağınızı sürdüğünüzde toz ya da ağ gibi bir olgular parmağınıza bulaşıyorsa bunlarıda sarmıştır demekki.Şayet böyle ise çaresi saksıları musluğun altına koyup yaprak tüylerini hırpalamadan yıkayın.Bilhassa topraktan çıkış yerini.Sonra havadar bir yere koyup hem sularının sızmasını,hemde çiçeğin kurumasını sağlayın.Daha sonra bulabilirseniz çiçeğin üzerine kükürt serpiştirin.Bayan naylon çorabından olan küçük bir keseciğe kükürdü koyarak üzerine parmağınızla pıt pıt vurun.Bu işlemi yıkama yapmadanda yapabilirsiniz.Resimdeki çiçeğin ise belki yumrusu kalmıştır.Onu yıkayıp kükürt serpiştirip yeniden ekin.Kırmızı örümcek denen bu haşarat havasız ve sıcak ortamları sever.Çiçeklerinizde bu durumu gözetin.

Yinede ben uzaktan yanılıyor olabilirim.Bir başka sebep Trips denilen böcekler olabilir.Örümcekleride tripsleride bir mercekle dikkatlice incelerseniz görebilirsiniz.Tripsler küçücük çekirge gibi zıplayan böceklerdir.Şayet trips varsa mücadele epey zor.Tripsler için ilgili tarım ilacı gerekir.Bir başka mücadele ise kurtarması zor ama,bitkiyi özenle toprağından çıkarıcaksınız.Çeşmenin altında nazikçe,yaprakları saplarını,yumrusunu yıkayacaksınız.Daha sonra yarım litre suya bir yemek kaşığı koyduğunuz oksijenli suda çalkalıyacaksınız.Orta sert bir fırça ile özellikle yumruyu ve köklerini temizleyin.Aynı işlemi saplara ve yaprak ayalarınada yapın.Daha sonra tekrar çeşmede hafifçe durulayınYepyeni bir saksıya,yepyeni bir toprakla tekrar ekin.

Ben size en kötülerini anlattım.Başka sebepte olabilir.Her hangi bir bitkide kötüleme başladıysa önce sulama rejimini değiştirin.Miktar ve zamanlamasını yeniden ayarlayın.Düzelmezse yerini,ışık ve havalanması farklı olabilecek şekilde değiştirin.Olmadı toprağını değiştirin.
Esenlikler diliyorum.

eceyıldız
25-08-2014, 16:26
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi.
Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar...
Herkese selamlar sevgiler iyi günler.

lusoari
25-08-2014, 16:50
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi.
Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar...

Sevgili eceyıldız, gloxinia tohumlarından en iyi performansı ocak ayının ikinci haftası ektiğim tohumlardan aldım ve bu durumu sizlerlede paylaşmak istiyorum.
Çok uzun senelerdir gloxinia yetiştiriyorum ama bu bitkiyi tohumdan yetiştirmek ayrı bir başarıdır. Ben topladığım tohumları iyice kuruttuktan sonra, ocak ayının ikinci haftasından itibaren geniş bir kaba serpiştirip üzerini streç film ile kapatıp güneş gören cam önüne yerleştiriyorum, bu işlem sonucu ortalama bir ile iki hafta sonra filizler meydana geliyor ve yavaş yavaş streç filmi kaldırmak gerekiyor. Havalar iyice ısınana kadar ( hazirana kadar mesela ) oldukları yerde kalabilirler ama tohumları ekerken sık ekmemeye çalışın her biri beşer cm birbirlerinden uzak olsalar yeterli, eğer çok sık olurlarsada seyreltme işlemi yapılmalı. Genç fideler ikişer yapraklarını verdikten sonra dozaşı azaltılmış azot oranı yüksek bitki besini ile takviye yapmak faydalı olacaktır ama elinizde yoksa yapmasanızda olabilir. Eylül ayının 10undan itibaren küçük fideler kış uykusuna yatmadan önce minik bir kaşık yardımı ile çok büyük olmayan esas saksılarına şaşırtılıp normal bakımlarına devam edilebilir.

lusoari
25-08-2014, 19:29
Buda bu sene kendiliğinden özensiz bir şekilde tohumdan yetişen bir gloxinia tam ayrı bir saksıya alınabilecek büyüklükte.
Örnek olması için paylaşmak istedim.

redbullah
26-08-2014, 03:24

Sayın Eceyıldız,Gloxinia'larının başına gelenlere üzüldüm.Ölümlerine neden havanın sıcağı veya nemi değildir.Bu bitki zaten nemli ve sıcak ülkelerin bitkisi.Genelde çürümelerinin sebebi aşırı sulama veya bulundukları toprağın çok su tutması oluyor.Bence sulamayı azalt veya bir müddet kireçsiz su ile fıs fıs yaparak sula.Ancak fazla olmasın.Birde ölen fidelerle aynı kapta veya su kabında bulundurma.Hepsinin saksısıda,su kabıda ayrı olsun.Hatay çabuk ısınıyor.Aralığın sonlarında bile eksen tohumlar yeşerir.Seneye birde öyle dene.Bu beş fideyi kurtarırsan,önümüzdeki yıl onlardanda kendin tohum alabilirsin.Hatta senin diğer üç gloxinianla karıştırıp çok değişik türler çıkarırsın.Şu anda elindeki tohumları,küçük bir naylona hava almıyacak bir şekilde sar,hatta bantla,buzdolabının sebzeliğine bir kenara koy.
Bol çiçekler,bol,bol mutluluklar...

eceyıldız
26-08-2014, 16:29
Sayın Lusoari ve Sayın Redbullah bilgilendirme için çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım tekrar teşekkürler.

masallale
03-09-2014, 21:45
iki farklı gloksinyayı verev keserek iple bağladım. kökler yumrular belirdi ve iki yaprak birbirine kaynamış durumda

uyap
06-09-2014, 19:08
İyi akşamlar. Bir ay kadar önce satın aldığım bardak menekşem günden güne sararıyordu, bu gün sulamadan önce toprağın saksıdan dağılmadan çıkacağını farkedip çıkarttığımda toprakta solucanlar ve ince beyaz kurtlar gördüm. Sizce toprak değişimi yapmalı mıyım ? Solucanları çiçeğe zarar vermeden yok etmenin bir yöntemi var mı?

eceyıldız
15-09-2014, 09:44
Gloksinyalarımın tomurcukları kuruyor Redbullah hocam Sayın Lusori ve bu konuda bilgi sahibi olan değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var...

hasarigirl
20-09-2014, 00:17
Redbullah bey cevap icin tesekkurler.burdan cevap gelmeyince topragini soyle bi kurcaladim ve bite benzer bocekler vardi.aldim ciceklerimi suyun altina sabunla yikadim.ancak bir meneksemi kurtarabildim cunku digerlerinin govdesi tamamen kudu.yeni cikan yavrular da sabuna ve bite benzettigim bocege dayanamadilar.saglikli sandigim meneksemde de bocekler vardi.onu kurtarabildim.ancak iki menekse kaybettim cok uzgunum :(
Kurtardigim meneksede dipten gelen iki tane yavru var onlari nasil syirabilirim bilemedim .ne onerirsiniz ?
O uzuuun uzuuuun uzananlar yavru :) isiga uzanmak icin oyle uzunlar..

redbullah
20-09-2014, 01:08
Gloksinyalarımın tomurcukları kuruyor Redbullah hocam Sayın Lusori ve bu konuda bilgi sahibi olan değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var...

Sayın Eceyıldız,tomurcuklar önce çürür gibi olup,kararıp,sonra kuruyorlarsa ilk sebebi aşırı sulama,ikinci sebep,toprakta besin yetersizliği,en kötüsüde böcek v.s musallat olması.Fakat küçük tomurcuklar gelişmeden kuruyorlarsa,bu çiçeğin kendine yaptığı bir nevi ayarlama.Işık, besin,toprak veya su yeterli değilse bitki öncelikle denge için tomurcuklarından feda eder.Buna göre çareyi siz bulun.
Mutlu,sağlıklı günler dilerim.

redbullah
20-09-2014, 01:48
Redbullah bey cevap icin tesekkurler.burdan cevap gelmeyince topragini soyle bi kurcaladim ve bite benzer bocekler vardi.aldim ciceklerimi suyun altina sabunla yikadim.ancak bir meneksemi kurtarabildim cunku digerlerinin govdesi tamamen kudu.yeni cikan yavrular da sabuna ve bite benzettigim bocege dayanamadilar.saglikli sandigim meneksemde de bocekler vardi.onu kurtarabildim.ancak iki menekse kaybettim cok uzgunum :(
Kurtardigim meneksede dipten gelen iki tane yavru var onlari nasil syirabilirim bilemedim .ne onerirsiniz ?
O uzuuun uzuuuun uzananlar yavru :) isiga uzanmak icin oyle uzunlar..

Haşare savaşında iki şehit,bir gazi vermişsiniz.Geçmiş olsun.Sabun kullanmayı neden tercih ettiniz bilmiyorum ama,günümüzde sabunlarda çeşitli kimyasallar kullanılıyor.Sabun uzun süre bitkilerde kalırsa zarar verebilir.Umarım eskilere ait,böcek bulaşığı toprakları ve saksıları atmışsınızdır.Gerçi saksılar iyice kloraklı suyla yıkanmak suretiyle tekrar kullanılabilir.Ayrıca sitemizde tarifi var,bence yapacağınız arap sabunlu,acı biberli ilaçla tüm çiçeklerinizi bir güzel fısfıslayın.Defettiğiniz böcekler diğer saksılarda,veya saksı diplerindeki kuru yaprak v.s içinde saklanıyor olabilirler.İki yavruya gelince,nasıl durduklarını pek anlamadım ama,bırakın analarının yanında kalsınlar.Havadar ve aydınlık bir yerde büyütün.Gelişsinler,seneye baharda ayırırsınız.
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

hasarigirl
21-09-2014, 12:18
Sabun kullanimini atercih etme sebebim afrika menekselerine olan ilgimden geliyor.
Sinek bocek vs olunca sabunla yikamak iyi geliyordu.arap sabunu da var evde ancak once normal sabunla yapayim gecmezse arap sabuniyla yaparim dedim.ilk 15 gin sinek yoktu.ancak bir aydir gormedim gloxinalarimi.saksi degistirmedim..evine donunce iyice yikayayim..
Su uzuun uzunlar yavru farkedemediniz sanirim o pembe saksi bos ve uzerinde duran yavrulardan biri.
Bu sekilde sanki heran kirilacakmis gibi duruyor.ancak kirip dikersem yavruyu kaybederim sanirim.

eceyıldız
23-09-2014, 16:32
Sayın Eceyıldız,tomurcuklar önce çürür gibi olup,kararıp,sonra kuruyorlarsa ilk sebebi aşırı sulama,ikinci sebep,toprakta besin yetersizliği,en kötüsüde böcek v.s musallat olması.Fakat küçük tomurcuklar gelişmeden kuruyorlarsa,bu çiçeğin kendine yaptığı bir nevi ayarlama.Işık, besin,toprak veya su yeterli değilse bitki öncelikle denge için tomurcuklarından feda eder.Buna göre çareyi siz bulun.
Mutlu,sağlıklı günler dilerim.

Çok teşekkürler Sayın redbullah, yetişkin tomurcuklar çürür gibi olup kararıyor ve sonra kuruyor. Sulamalarına çok dikkat ediyor ve sadece alt tabağından suluyorum sudan olduğunu sanmıyorum ama besin yetersizliği olabilir, saksılarını değiştimedim çünkü, böcek türü bişeyde görmedim. Bir arkadaşım demir eksikliği dedi ve bunun için toprağa çivi gömmemi söyledi böyle bişey doğrumudur hocam. Besin takviyesini nasıl yapabilirim afrika menekşesi için aldığım sıvı besin gloxsinyalara olur mu acaba... diğer bitkilerim için kullandığım koyun gübresini suda çözdükten sonra gloxsinyalara versem olur mu.
Tekrar teşekkürler iyi günler dilerim.

redbullah
24-09-2014, 01:37
Sabun kullanimini atercih etme sebebim afrika menekselerine olan ilgimden geliyor.
Sinek bocek vs olunca sabunla yikamak iyi geliyordu.arap sabunu da var evde ancak once normal sabunla yapayim gecmezse arap sabuniyla yaparim dedim.ilk 15 gin sinek yoktu.ancak bir aydir gormedim gloxinalarimi.saksi degistirmedim..evine donunce iyice yikayayim..
Su uzuun uzunlar yavru farkedemediniz sanirim o pembe saksi bos ve uzerinde duran yavrulardan biri.
Bu sekilde sanki heran kirilacakmis gibi duruyor.ancak kirip dikersem yavruyu kaybederim sanirim.

Sayın hasarigirl,Tamam o yavruları ayrı bir yere dikin ama,bu zamandan sonra zor köklenirler.Yinede toprağını nemli tutarak bir deneyin.
Başarılar,mutluluklar...

redbullah
24-09-2014, 01:44
Çok teşekkürler Sayın redbullah, yetişkin tomurcuklar çürür gibi olup kararıyor ve sonra kuruyor. Sulamalarına çok dikkat ediyor ve sadece alt tabağından suluyorum sudan olduğunu sanmıyorum ama besin yetersizliği olabilir, saksılarını değiştimedim çünkü, böcek türü bişeyde görmedim. Bir arkadaşım demir eksikliği dedi ve bunun için toprağa çivi gömmemi söyledi böyle bişey doğrumudur hocam. Besin takviyesini nasıl yapabilirim afrika menekşesi için aldığım sıvı besin gloxsinyalara olur mu acaba... diğer bitkilerim için kullandığım koyun gübresini suda çözdükten sonra gloxsinyalara versem olur mu.
Tekrar teşekkürler iyi günler dilerim.

Sayın Eceyıldız,bana demirden ziyade kalsiyum eksikliği gibi geldi.Sabahları yumurta kaynatırsan suyunu soğutup,çiçeğe dök.Koyacağın çivi kimbilir kaç sene sonra bitkinin alabileceği iz element haline dönüşür.En iyisi dediğin besin takviyesinden kullan.Ayrıca Gloxinia organik gübreyi çok sever.Koyun gübresini dediğin gibi uygula..
Başarılar,mutluluyklar..

masallale
26-09-2014, 08:08
bunlar meleklerimin son hali. yapraktan çıkan sürgünü koparmaya kıyamayınca oda teşekkür etmek için tomurcuk açtı :)

masallale
26-09-2014, 08:14
bunlarda iki yaprağı iple bağlayıp çimlendirdiğim meleklerim. iki gövde kaynadı ortak yumrular verdi. bu sürgünlerde o yumruların mucizeleri

redbullah
27-09-2014, 10:03
Sayın Masallale,hani şu kaynaştırdığınız iki yaprak varya.Yanılmışta olabilirim,galiba üzerlerinde beyaz beyaz görülenler Trips.Bir mercekle inceleyin.Şayet öyleyse tüm çiçeklerinizi sarar ve kurutur.
İyi günler diliyorum...

eceyıldız
28-09-2014, 18:25
Redbullah hocam cevap ve bilgilendirme için teşekkürler... Haşlanmış yumurta suyunu sürekli kullanıyorum zaten yarından sonra 15 günde bir menekşe gübresi ve koyun günresi vereyim o zaman...
sanırım benim gloksinyaların birinde trips var bununla nasıl mücadele edeceğim, Çok üzülüyorum. Yarın fotosunu çekeyimde görün sizde fikrinizi söyleyin.

redbullah
29-09-2014, 02:15
Redbullah hocam cevap ve bilgilendirme için teşekkürler... Haşlanmış yumurta suyunu sürekli kullanıyorum zaten yarından sonra 15 günde bir menekşe gübresi ve koyun günresi vereyim o zaman...
sanırım benim gloksinyaların birinde trips var bununla nasıl mücadele edeceğim, Çok üzülüyorum. Yarın fotosunu çekeyimde görün sizde fikrinizi söyleyin.

Şüphelendiysen hemen vakit geçirmeden diğer çiçeklerinden ayır.Ayrı bir odaya,ya da balkona falan koy.Fotosunu daha sonra çekersiniz.Tedavisi ise,önce incele,Kırmızı örümcekmi(Adı böyle,yoksa rengi değişik renklerde oluyor)http://www.youtube.com/watch?v=RMX7sr-__fY ,yoksa küçük pirelere benziyen hareketli böceklermi.(Trips)http://www.youtube.com/watch?v=Tjkuh8e07NE
Buraya linkini verdiğim iki video tanımanı sağlıyacaktır.

Bu link sitemizdedir.http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/28224.htm .Kırmızı örümcekle mücadelede çeşitli ev yapımı ilaçlar anlatılmaktadır.
Bu linkte ise yine böcekler için çeşitli ilaç tarifleri vardır.http://www.cine-tarim.com.tr/dergi/arastirma02.htm .Bunların içinde Trips için olanlarıda var.Hiç bir şey bilmiyorsan,20-30 tane içilmiş sigara izmaritini filtresiyle birlikte bir litre suda 24 saat beklet,Süzdükten sonra bu suya 1 tatlı kaşığı deterjan,bir tatlı kaşığı evlerde olan dikiş makinesi v.s de kullanılan Singer yağları vardır ondan,bir tatlı kaşığıda şayet varsa ağız gargarası(Olmasada olur)karıştır.Bu belki sert gelebilir.Önce bir litre suya bu karışımdan bir su bardağı koyarak fısfıs la bitkinin her tarafına sık.Birazda toprağına sık,köke,yumruyada ulaşsın.Bu karışımı su bardağına alırkende,fısfıs kabına koyduğundada,fısfıs ile sıkarkende devamlı çalkala,koyduğun yağ üste çıkmasın.Kolay gelsin.
Mutlu,bol çiçekli günler dilerim..

masallale
29-09-2014, 08:50
Sayın Masallale,hani şu kaynaştırdığınız iki yaprak varya.Yanılmışta olabilirim,galiba üzerlerinde beyaz beyaz görülenler Trips.Bir mercekle inceleyin.Şayet öyleyse tüm çiçeklerinizi sarar ve kurutur.
İyi günler diliyorum...

evet redbullah bende hastalık sanmıştım yapraktaki beyazlıkları ama çimlenmesi için bıraktığım kaptan su değen yerler o şekilde kireç kalıntısı olmuş malesef. Mersinde sular aşırı kireçli ve ben musluk suyu katmıştım çimlendirme kaplarıma. Tırnakla kazıtınca çıkıyo ama yaprak zedeleniyo diye ben öyle kalsın dedim artık

eceyıldız
29-09-2014, 16:31
Çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için sayın redbullah, bu sabah inceledim çok şükür trips **** kırmızı örümcek değil pamuklu bitmiş... çiçek sapında gördüm hemen o çiçeği kopardım ve kalıntıları temizledim... inşallah bir daha olmaz neyseki pamuklu bitle mücadele kolay ve ben bu konuda uzmanlaştım sayılır :D çünkü bu yıl pamuklu bitten nasiplenmeyen bitkim kalmadı...
Tekrar teşekkürler size de mutlu günler dilerim.

eneskrky
29-09-2014, 17:43
merhabalar afrika menekşesi nasılbir toprak yapısı sever ?.teşkkürler

hasarigirl
09-12-2014, 10:20
Merhabalar.nasil olduysa o mrnekseleride kuruttum.sonra bi topragini yokladim patatesi vardi.nemli tuttum ve 5 yeni gepegenc yavrum oldu :) henuz basparmak uzunlugundalar.insallah ciceklerini de gorurum artik ..
Sunu merak ediyorum patatesi suanda yariya bolsem uzerindeki yavrular kururmu yoksa onlari ayirip cogaltmis olur muyum ?

Periş
07-01-2015, 20:22
Bardak menekşesini yeni aldım aldıgımda sorun yok gibiydi ama çürüme başladı dallarda ne yapmam lazım yardım lütfen ?

ya-so
28-01-2015, 16:17
Çiçeksever olur da gloksinyasız olur mu?.2 Hafta önce Eskişehir'e gittim.Pazardan 3 tane 10 liraya ve başka birinden 5 liraya 4 tane aldım.Birini kaynanama hediye ettim.

eskişehirden hangi pazardan aldınız acaba bu güzelleri:)

hasarigirl
31-01-2015, 15:03
Sevgili peris fotograf atarsaniz tecrubeli arkadaslar bi yorumda bulunacaklardir..
Bunun yanisira topragi ve yapraklarini dikkatlice kurcalayin sinek bocek benzeyi canlilar var mi diye..

hasarigirl
31-01-2015, 15:06
Ben bu sekilde birlestirdim.memlekete gidecegim icin..
15 gundur mutlu mesut yasiyolar..

çiçeksever
03-02-2015, 12:38
eskişehirden hangi pazardan aldınız acaba bu güzelleri:)

Bağlar-Bahçelievler mahallesinde kurulan Pazartesi pazarından aldım. Haziran-Temmuz gibi oluyor. 2-3 satıcıda bulunuyor.

eceyıldız
14-02-2015, 13:38
Merhabalar benim Gloksinyalar uyanmaya başladı çok sevinçliğim, inşallah hepimizin gloksinyaları sağlıklı ve güzel çiçekler verir...

ya-so
25-02-2015, 14:40
Bağlar-Bahçelievler mahallesinde kurulan Pazartesi pazarından aldım. Haziran-Temmuz gibi oluyor. 2-3 satıcıda bulunuyor.

çok teşekkürler.çok yakınım oraya .uğramaya çalışacağım.

ceyda-tuna
16-05-2015, 17:10
Merhaba arkadaşlar, bendede kırmızı beyazlı gloksinya dan var.Gecen yil yapraklarını suya koyup koklendirerek iki yavru daha ürettim .Kuzucuklarim şimdi üç tane .Anne henüz açmadı ama bol tomurcuklu .Bu güzellikleri sizinle paylaşmak istedim :p

bay tömürcek
16-05-2015, 18:58
Merhaba arkadaşlar, bendede kırmızı beyazlı gloksinya dan var.Gecen yil yapraklarını suya koyup koklendirerek iki yavru daha ürettim .Kuzucuklarim şimdi üç tane .Anne henüz açmadı ama bol tomurcuklu .Bu güzellikleri sizinle paylaşmak istedim :p

41 kere maşallah ceyda-tuna gloksinyalarınız çıldırmış. Bakımını nasıl yapıyosunuz? Besin gübre falan kullanıyo musunuz? Bulundukları yer güneş görüyor mu?

Bende de iki tane var geçen sene kışın çiçeksiz ucuz diye aldım üstü kurudu bu baharda her yerinden yavru verdi yumuruyu ikiye böldüm iki saksı yaptım şuan büyüyorlar ama açmalarına daha çok zaman var bakım bilgilerini paylaşırsanız ben de gloksinyalarıma uygularım :)

ceyda-tuna
18-05-2015, 20:39
Merhabalar,gloksinya larım için hiçbir vitamin kullanmıyorum.Mutfak penceresinin önünde bol güneş alıyorlar.Hergün saksıları elime alıp bakarım hafiflemişse doyana kadar direk musluk suyuyla sularım.Hatta bazen musluğun altına tutuyorum:p.Yapraklarını ıslatmamaya çalışıyorum.Saksı iyice ağırlaşmışsa doymuştur ,hepsi bu gerisini kendileri hallediyor;)

bay tömürcek
18-05-2015, 21:27
Merhabalar,gloksinya larım için hiçbir vitamin kullanmıyorum.Mutfak penceresinin önünde bol güneş alıyorlar.Hergün saksıları elime alıp bakarım hafiflemişse doyana kadar direk musluk suyuyla sularım.Hatta bazen musluğun altına tutuyorum:p.Yapraklarını ıslatmamaya çalışıyorum.Saksı iyice ağırlaşmışsa doymuştur ,hepsi bu gerisini kendileri hallediyor;)

Bence fazla üstüne düşüyoruz biz nazlanmalarının tek sebebi bu :)

Seremon
20-05-2015, 12:20
Çok güzeller

çiçeksever
20-05-2015, 15:55
Maşallah. Şimdiye kadar gördüğüm en çok çiçekli gloksinyalar.

masallale
21-05-2015, 09:27
Bunlarda benden

masallale
21-05-2015, 09:31
Dört saksı bardağın yapraklarından bu kadar oldular. Tohum çıkarmayı sanırım yapamadım ama 😞

çiçeksever
24-05-2015, 10:22
Bende pazara gelmesini bekliyorum. Dün sordum. Haftaya gelebilir dediler. Bir türlü kışı atlamadaım.

masallale
25-05-2015, 08:24
Yüzümü güldürmeye devam ediyor meleklerim.

çiçeksever
25-05-2015, 08:27
Maşallah çok güzel bakmışsınız.

Sûz-i Dilârâ
25-05-2015, 08:33
Sabah sabah keyif çayı oldu bu güzellikler bana sevgili masallale;) Maşallah kırk bir kere;)

Bu kadar başarılı olduğunuza göre nasıl baktığınızı da kısacık paylaşabilir misiniz bizimle:confused:

masallale
25-05-2015, 16:28
Memnuniyetle paylaşırım arkadaşım. Ama inanın yaptığım özel bişey yok. Salona misafir ettim onları ve sulama dışında varlıklarını unutuyorum. Dört saksıyla çıktık yola şimdi otuza yaklaştık. Yaprak çimlendirme için bu ay kaçırılmamalı. Ben birkaç gün içinde yine yaprak çimlendirmeye başlarım

Jakin
25-05-2015, 16:47
Ay ay ay masallale.. Gloxinialarınız inanılmaz.. Bayıldım.. Ellerinize sağlık.. Renkleri de çok güzel..

minearas
25-05-2015, 19:09
Sayın masallale ben tuncelide görev yapıyorum internette bir sitede buldum bu menekşelerden tanesi için 20 lira istiyor kargo hariç sizce uygun mu başka yerde yok bana yardımcı olurmusumuz fiyatlarını hiç bilmiyorum

bay tömürcek
25-05-2015, 20:16
Sayın masallale ben tuncelide görev yapıyorum internette bir sitede buldum bu menekşelerden tanesi için 20 lira istiyor kargo hariç sizce uygun mu başka yerde yok bana yardımcı olurmusumuz fiyatlarını hiç bilmiyorum

20 mi :eek: pazarda 5 ile 7 arasında değişiyor fiyatları o kadar para vermeyin derim illa ki biyerde çıkar karşınıza acele etmeyin bence 20 çok fazla :(

Milla
25-05-2015, 22:52
20 mi :eek: pazarda 5 ile 7 arasında değişiyor fiyatları o kadar para vermeyin derim illa ki biyerde çıkar karşınıza acele etmeyin bence 20 çok fazla :(

Sevgili bay tömürcek,
Bulursan ve bahsettiğin fiyatlardan olursa lütfen bana da her çeşidinden al. Kargoyu yolladığın anda parasını çıkarır ve sana çok güzel bir sürpriz paketi yaparım :)

bay tömürcek
26-05-2015, 13:01
Sevgili bay tömürcek,
Bulursan ve bahsettiğin fiyatlardan olursa lütfen bana da her çeşidinden al. Kargoyu yolladığın anda parasını çıkarır ve sana çok güzel bir sürpriz paketi yaparım :)

Abla var gloksinya denizlide pazarlarda ama beğenip de alamadım açıkçası. Perişan olmuş durumda çoğu ve 7 liraya satıyolar. Sakaryada benim çiçekçim var ordakiler yalovadan geliyor ve gloksinyalar çok güzel bu yıl yine gelmiş sanırım 7 liraydı orda da. Kargoda zarar görmez mi abla? Yaprakları falan çok kırılgan ya. Ama her şekilde kabul diyosan gene de senin için pazara bakarım abla yarın.

EAkpınar
26-05-2015, 13:28
Sayın masallale 41 kere maşallah hepsi de çok güzeller. Ankarada çiçekçilerde 15 lira. Pahalı geldi alamadık arkadaşımla. 7 liraya bulsak bir kaç renk alırdık eminim. Çok güzel çiçekler. Çiçekçiden elimiz boş çıkmak üzdü bizi.

çiçeksever
26-05-2015, 14:10
Arkadaşlar burada da geçen sene 5, bir önceki sene 3 tane 10 liradan aldım. bay tömürcek'in dediği gibi dalları çok kırılgan kargoda zarar görür mü bilmem.
Ben şeyma çiçekçilikten yumrusunu 15 nisanda KAİSER FRİEDRİCH ve TİGRİNA BLUE cinsini 6 şar liradan aldım.

masallale
26-05-2015, 16:33
Bende Yalova'dan getirttim . İsteyen olursa özel den iletişim bilgilerini verebilirim. Kargoda yıpranmadan geliyor.

masallale
26-05-2015, 16:36
Sevgili Jakin sizde mersindesiniz sanırım. Burda gloksinya bulabileceğimiz nereler var biliyor musunuz

bay tömürcek
26-05-2015, 16:57
Bende Yalova'dan getirttim . İsteyen olursa özel den iletişim bilgilerini verebilirim. Kargoda yıpranmadan geliyor.

Sevgili masallale bence buraya iletişim bilgilerini yazarsanız almak isteyen çok olacaktır herkes gloksinya bulamamaktan ve pahalılığından yakınıyor. Yalova seraları çok kaliteli oluyor çünkü sakaryaya hep ordan geliyor. Fiyatlar da uygunsa ve yıpranmadan geliyorsa almak isteyen olacaktır.

minearas
26-05-2015, 21:06
Bende baytömürcek e katılıyorum aramadığım yer kalmadı buralardaki seralarda yok eğer yazarsanız hemen alacağım

Milla
27-05-2015, 08:46
Abla var gloksinya denizlide pazarlarda ama beğenip de alamadım açıkçası. Perişan olmuş durumda çoğu ve 7 liraya satıyolar. Sakaryada benim çiçekçim var ordakiler yalovadan geliyor ve gloksinyalar çok güzel bu yıl yine gelmiş sanırım 7 liraydı orda da. Kargoda zarar görmez mi abla? Yaprakları falan çok kırılgan ya. Ama her şekilde kabul diyosan gene de senin için pazara bakarım abla yarın.

Sevgili bay tömürcek,
Pazardan ya da fidancından bu fiyatlara bulabilirsen lütfen al benim için. Yaprakları kargoda zarar görse bile nasıl olsa yumrusu bizde kalır :)

Milla
27-05-2015, 08:48

Ben o bilgileri rica edeyim :)

çiçeksever
27-05-2015, 09:04
Sayın Milla ben sizin yerinize olsam Eminönüne bakardım.Ben 2-3 sene önce oradaki çiçekçilerde görmüştüm.

Milla
27-05-2015, 10:31
Sayın Milla ben sizin yerinize olsam Eminönüne bakardım.Ben 2-3 sene önce oradaki çiçekçilerde görmüştüm.

Geçen sene eşim tüm Eminönü'nde aradı. Geçmiş yıllardan kalma üçlü bozulmaya yüz tutmuş bir paket bulabildi ama yaşamadılar. Bu sene gittiğimde de henüz gelmemişti. Geldi mi acaba giden alan var mı?

Mücevher Çalısı
27-05-2015, 11:00
Haftasonu migrosta görmüştüm, almayı düşünmediğim için fiyatına bakmamıştım...

eneskrky
27-05-2015, 11:18
sayın milla ben geçen hafta sonu ordaydım ama soğan şeklinde yoktu bende görmedim..
ama bi dükkan gelir dedi.
eğer yapraksız isterseniz 5,90 na şeyma çiçekçilikte var ben aldım her renginden çimdi açmak üzereler yumrulu şekilde

Milla
27-05-2015, 12:34
Haftasonu migrosta görmüştüm, almayı düşünmediğim için fiyatına bakmamıştım...

Ben de bu gün gider bir bakarım, belki bir ihtimal :)

Milla
27-05-2015, 12:37
sayın milla ben geçen hafta sonu ordaydım ama soğan şeklinde yoktu bende görmedim..
ama bi dükkan gelir dedi.
eğer yapraksız isterseniz 5,90 na şeyma çiçekçilikte var ben aldım her renginden çimdi açmak üzereler yumrulu şekilde

Sayın eneskrky,
Şeyma çiçekçilikten baktım ama bulamadım. Siz bulursanız linkini kopyalayabilir misiniz?

eneskrky
27-05-2015, 12:55
sayın milla ; web sayfası yenilenme sürecinde olduğundan baya bir ürünü daha sitede değil.
O yüzden '' https://www.facebook.com/seymacicekcilikcom '' burdan irtibata geçerseniz size yardımcı olabilirler :)

Milla
27-05-2015, 12:58
Teşekkür ederim, hemen bakıyorum.

çiçeksever
27-05-2015, 13:31
Sayın Milla;
Benim gördüklerim saksıda çiçek açmış şekilde Mısır Çarşısı Çiçekçiler kapısı yanındaydı.
Yumrularını da Metro, bauhaus, praktiker, koçtaş ta çiçek soğanı poşeti gibi satıyorlar.

çiçeksever
27-05-2015, 13:53
Gloxinia bulbs for Sale! Buy Gloxinia for only £2,95 (http://www.gardencentrekoeman.co.uk/flowerbulbs/gloxinia/index.html)
Bu sitede çeşit ve satış var.

Milla
27-05-2015, 15:11
Sayın Milla;
Benim gördüklerim saksıda çiçek açmış şekilde Mısır Çarşısı Çiçekçiler kapısı yanındaydı.
Yumrularını da Metro, bauhaus, praktiker, koçtaş ta çiçek soğanı poşeti gibi satıyorlar.

Bu hafta bakmadım ben ama geçen pazar Bauhaus'a gittim gelmemişti.

Milla
27-05-2015, 15:13
Gloxinia bulbs for Sale! Buy Gloxinia for only £2,95 (http://www.gardencentrekoeman.co.uk/flowerbulbs/gloxinia/index.html)
Bu sitede çeşit ve satış var.

Bir çok yabancı sitede var ama gümrükte zor oluyor. Taktım kafaya bulacağım. Ben daha önceleri defalarca alıp yetiştirdim. Şimdi neden zor bulunuyor anlamıyorum. Üstelik hiç nazı olmayan bir çiçek.

Milla
27-05-2015, 15:14
Ben de bu gün gider bir bakarım, belki bir ihtimal :)

Bizim Migros'ta yok :( Şimdi baktım, geldim.

minearas
27-05-2015, 15:42
Aranınca bulunmuyor tüm netti talan etmiştim ama yok olanda çok Pahalı Şeyma çiçekçilik e bakacağım şimdi

Milla
27-05-2015, 15:48
Aranınca bulunmuyor tüm netti talan etmiştim ama yok olanda çok Pahalı Şeyma çiçekçilik e bakacağım şimdi

Bulabilirseniz bana da o sayfanın linkini atar mısınız. Siteyi düzenliyorlar, face üzerinden de bulamadım.

minearas
27-05-2015, 15:58
Msj gönderdim cevap yazarlarsa size de bilgi veririm

özlemsoylu
27-05-2015, 15:59
Bir çok yabancı sitede var ama gümrükte zor oluyor. Taktım kafaya bulacağım. Ben daha önceleri defalarca alıp yetiştirdim. Şimdi neden zor bulunuyor anlamıyorum. Üstelik hiç nazı olmayan bir çiçek.

milla deseydin aşk merdivenin ortasına sıkışdırırdım bizim pazarda çok vardı ben almıyorum artık salonumda çok güzel oluyor ama kışın yumrusunu saklayıp seneye tekrar sürgün vermesini bir türlü yapamadım her sene öldü yumrularım yanlış sulamadan almıcam bu sene içim gitsede :D fiyatı 5ile 7arası ama acele etme gelir oralarada geçen sene 2-3 ay sattılar pazarda hemen mevsimi geçen bi çiçek değilki...

çiçeksever
27-05-2015, 16:22
Sayın özlemsoylu;
Görüşlerinize katılıyorum. Eskiden bende rahat yetişiyordu. Geçen sene 5 saksı aldım. 4 saksı öldü.1 saksı işyerinde yaşayacağım diye çabalıyor.
Bazı arkadaşlara helal olsun çok güzel yetiştiriyorlar.

özlemsoylu
27-05-2015, 16:31
yetişdirmede ilk sene bilemedim az güneşden tomurcuklarını öldürdüm sonra menekşe gibi dediler menekşelerin yanına aldım çok güzel oldular bir sezon yetişiyor büyüyor açıyor benim sıkıntım ben seneye yumruyu saklıyorum dönemi gelipde sulamaya başladığımda bir türlü filizlendiremiyorum ....

hasarigirl
27-05-2015, 20:33
Yurtdisindan gloksinya tohumu getirttim .cimlendirebilmek icin napmaliyim bilgi verebilecek olan var mi ?

minearas
27-05-2015, 20:46
Bu çiçek sürekli aftika menekşesi gibi değil mi sürekli yapraklı değil mi yıl boyunca kalmıyor mu ben sümbül nefgis gibi düşünmedim

Milla
28-05-2015, 08:59
milla deseydin aşk merdivenin ortasına sıkışdırırdım bizim pazarda çok vardı ben almıyorum artık salonumda çok güzel oluyor ama kışın yumrusunu saklayıp seneye tekrar sürgün vermesini bir türlü yapamadım her sene öldü yumrularım yanlış sulamadan almıcam bu sene içim gitsede :D fiyatı 5ile 7arası ama acele etme gelir oralarada geçen sene 2-3 ay sattılar pazarda hemen mevsimi geçen bi çiçek değilki...

Tamam sevgili arkadaşım takipte olacağım. Yine de burada bulamazsam senden isteyeceğim :)

masallale
28-05-2015, 10:38
Face de sera cennet bahçesi adlı sayfadan veya 0535 929 85 55 nolu telefondan Nuran Şahin hanıma ulaşabilirsiniz. Ben tüm çiçek alışverişlerimi oradan yapıyorum. Çiçekler gerçekten yıpranmadan geliyor kapıma ve hepsi sağlıklı çiçekler.

masallale
28-05-2015, 10:48
Sevgili Hasarigirl ben tohumları tavuk kabına koyduğum hazır toprak üzerine serpiştirip streçle üzerini kapattım. Aralarda sprey şişesiyle suladım. Şimdi minnak saksılara aldım. Çok yavaş gelişiyorlar. Biraz sabır işi. Ama yapraktan çoğaltmak daha kolay geldi bana. Fotoğraftaki çiçeklerin tamamı yapraktan yetişme diyebilirim. Bebek bardaklarımda şuanda böyleler 👶😊

Milla
28-05-2015, 11:50
Face de sera cennet bahçesi adlı sayfadan veya 0535 929 85 55 nolu telefondan Nuran Şahin hanıma ulaşabilirsiniz. Ben tüm çiçek alışverişlerimi oradan yapıyorum. Çiçekler gerçekten yıpranmadan geliyor kapıma ve hepsi sağlıklı çiçekler.

Çok teşekkür ederim, hemen göz atacağım.

çiçeksever
28-05-2015, 12:52
Sayın masallale;
çok güzeller maşşallah.

EAkpınar
28-05-2015, 13:44
Sevgili Hasarigirl ben tohumları tavuk kabına koyduğum hazır toprak üzerine serpiştirip streçle üzerini kapattım. Aralarda sprey şişesiyle suladım. Şimdi minnak saksılara aldım. Çok yavaş gelişiyorlar. Biraz sabır işi. Ama yapraktan çoğaltmak daha kolay geldi bana. Fotoğraftaki çiçeklerin tamamı yapraktan yetişme diyebilirim. Bebek bardaklarımda şuanda böyleler 👶😊

Sayın masallale tekrar tekrar 41 kere maşallah diyorum ve sizi çook kıskanıyorum :)

masallale
28-05-2015, 17:11
Sayın masallale tekrar tekrar 41 kere maşallah diyorum ve sizi çook kıskanıyorum :)

Çok teşekkür ederim. Ama inanın ben pes etmenin eşiğinden döndüm. Kaç gloksinyam çöp oldu. Artık üstüne düşmüyorum. Fazla ilgiyi sevmiyorlar bunu anladım. Birde paslı çivi. Her saksıda birkaç tane çivi var. Sanırım onunda büyük etkisi var. Bende Mersinde gloksinya avına çıktım. Pazarda maalesef çiçek satıcısı yok. Bir kaç sera gezdim ordada bulamadım 😞

minearas
28-05-2015, 19:11
Ben nette bulduklarım çok pahalı sanırım hayallerim suya düştü

esnes
29-05-2015, 08:17
sonbaharda toprağına baktım ufak ufak 2-3 tane yavru yapmış.onu ayrı saksıya diktim.bakalım nasıl olacak.Afyona yolu düşene yumrusundan verebilirim.ben şu anda 2-3 tane yumruyu dinlenmeye bıraktım.1-2 tanesini suluyorum.Üzerinde yaprağı var.2 ay önce açtı.Kırmızı-beyaz cinsli olanı.
Aradan 8 yıl geçmiş ama çiçeksever kardeşim bu çiçeklerin hala duruyormu

alacakaranlik
29-05-2015, 10:13
Suan 8 renk var

esnes
29-05-2015, 11:01
Bende pazara gelmesini bekliyorum. Dün sordum. Haftaya gelebilir dediler. Bir türlü kışı atlamadaım.
Hangi pazardan alıyorsunuz esk.den mi afyondan mı.bende eskişehirliyim.haftasonu gidersem bakayım bende

masallale
29-05-2015, 13:58
Suan 8 renk var

Nerde bu güzeller Alacakaranlık

alacakaranlik
29-05-2015, 14:10
Nerde bu güzeller Alacakaranlık

seymacicekcilik.com da

masallale
29-05-2015, 14:34
Çok teşekkür ederim hemen bakıyorum

masallale
29-05-2015, 14:47
Ben her renkten siparişimi verdim. Pazartesiye inşallah sağ salim elimde olacaklar �� alacak olanlara şiddetle tavsiye ederim çünkü fiyat oldukça makul

bay tömürcek
29-05-2015, 14:50
Ben her renkten siparişimi verdim. Pazartesiye inşallah sağ salim elimde olacaklar �� alacak olanlara şiddetle tavsiye ederim çünkü fiyat oldukça makul

Abla bana da çok uygun geldi de geç olmadı mı biraz bu yüzden tereddüt ettim :( Yumrular ne zaman gelişip de çiçeğe geçicekler? Ben geçen seneki yumrumu diktim hala iki kulak yaprakları. Hoş 3 kere kedim saksıyı devirdi o yüzden de olabilir. Eğer yetişir daha erken dersen ben de alıcam abla?

çiçeksever
29-05-2015, 16:13
Hangi pazardan alıyorsunuz esk.den mi afyondan mı.bende eskişehirliyim.haftasonu gidersem bakayım bende

Ben Eskişehire gittiğimde pazartesi Bağlarda kurulan pazardan alıyorum. Ayrıca gidebilirseniz Tıp Fakültesinin orada Karaca ve Eskişehir Yaşam Bahçesi çok büyük 2 tane çiçekçi var. Oraya da bakın.
Facebook ve siteleri aşağıdaki adreste.
https://tr-tr.facebook.com/pages/Karaca-Peyzaj-Botanik-Ormancilik-Ve-S%C3%BCs-Bitkileri/747473061932333
http://www.karacabotanik.com/index.php
https://tr-tr.facebook.com/eskisehiryasambahcesi
http://www.eskisehiryasambahcesi.com/default.asp

çiçeksever
29-05-2015, 16:18
Aradan 8 yıl geçmiş ama çiçeksever kardeşim bu çiçeklerin hala duruyormu

Hayır yaşatamadım. Eskiden sobalı evdeyken kırmızı beyaz yalınkat cinsini 3-4 sene aynı saksıda ve topraktan çıkarmadan yaşatmıştım. Fakat şimdi 2. seneye çıkan kolay kolay olmuyor.

esnes
29-05-2015, 16:45
Ben Eskişehire gittiğimde pazartesi Bağlarda kurulan pazardan alıyorum. Ayrıca gidebilirseniz Tıp Fakültesinin orada Karaca ve Eskişehir Yaşam Bahçesi çok büyük 2 tane çiçekçi var. Oraya da bakın.
Facebook ve siteleri aşağıdaki adreste.
https://tr-tr.facebook.com/pages/Karaca-Peyzaj-Botanik-Ormancilik-Ve-S%C3%BCs-Bitkileri/747473061932333
Karaca Botanik Eskişehir (http://www.karacabotanik.com/index.php)
https://tr-tr.facebook.com/eskisehiryasambahcesi
Eskişehir Yaşam Bahçesi | Eskişehir ASN İnşaat | Eskişehir Akasya Peyzaj (http://www.eskisehiryasambahcesi.com/default.asp)
Çok teşekkürler

masallale
29-05-2015, 16:59
Abla bana da çok uygun geldi de geç olmadı mı biraz bu yüzden tereddüt ettim :( Yumrular ne zaman gelişip de çiçeğe geçicekler? Ben geçen seneki yumrumu diktim hala iki kulak yaprakları. Hoş 3 kere kedim saksıyı devirdi o yüzden de olabilir. Eğer yetişir daha erken dersen ben de alıcam abla?

Yerini severse kışında açıyor. O yüzden geç değil. Bence hemen alın kaçırmayın derim

çiçeksever
01-06-2015, 07:50
Cumartesi günü pazardan 2 tane katmerli aldım.5 liradan. Resmini yarın eklerim.

esnes
01-06-2015, 09:06
Bende internetten yurt dışındaki bir siteden tohumunu sipariş ettim.bakalım ne zaman gelir ve ekerim.evde bir tane yapraktan ekmiştim hala öyle duruyor. suyun içinde köklendirdim ,fındık kadar soğan gibi birşey oldu bende ektim.ilk defa yetiştiriyorum

hasarigirl
01-06-2015, 15:00
Cevap icin tesekkur ederim .bi kere diktim hicbiri tutmadilar .simdi denemelik bi tanecik tohum diktim (tatildeyim) fisfisla suluyorum dediginiz gibi .insallah cikar ne diyeyim pek umutlu degilim.tohumlari nerden temin ettiniz ? Ben aliexpress ten aldim .eve gidince hepsini bir dikicem bakalim ..

masallale
01-06-2015, 17:47
Ben tohumu kendim ürettim. Yalnız gerçekten çok nazlılar yavaş büyüyorlar. Bugün de şşeyma çiçekçilikten yumrularım geldi. İki tanesi hariç hepsi sürgün vermiş inşallah onlarda gelişirler. Bu yıl tekrar yaprak çoğaltmayı düşünüyorum. En hızlı ve garanti o sanırım

hasarigirl
01-06-2015, 18:54
Vayyy uretmek haa .tebrikler :)sanirim en garantisi yaprak ..evime gidince biraz ugrasirim olmadi seymacicekciligin yolunu tutariz :) gule gule buyutun .yumru buyutmek cok zevkli ve kolay ..

esnes
01-06-2015, 21:05
Ben tohumu kendim ürettim. Yalnız gerçekten çok nazlılar yavaş büyüyorlar. Bugün de şşeyma çiçekçilikten yumrularım geldi. İki tanesi hariç hepsi sürgün vermiş inşallah onlarda gelişirler. Bu yıl tekrar yaprak çoğaltmayı düşünüyorum. En hızlı ve garanti o sanırım
Tohumdan yetiştirdiğinizde yaklaşık olarak ne kadar zamanda yetişip çiçek açarlar.Birde gloxinialar kışın ölüyor mu, yoksa afrika menekşesi gibi devamlı duruyormu.Hiç yetiştirmedim de sizin resimlerinizi görünce çok heveslendim

çiçeksever
02-06-2015, 15:32
Yeni aldığım bardak menekşelerim.

çiçeksever
04-06-2015, 12:58
Eski eşyaları karıştırırken daha önce aldığım gloksinyaların tanıtım kartını buldum.

çiçeksever
04-06-2015, 13:00
Benim aldıklarım dikkat ederseniz pakette 2 yumru vardı. O zamanlar metro markette aynı firmanın 1 yumrulu olanını da görmüştüm. 2-3 senedir pazarda satılanlar katmerli, bunlar ise yalınkat.

çiçeksever
04-06-2015, 13:04
Kartların arkasında yetiştirilmesi ile ilgili bilgi var.

çiçeksever
04-06-2015, 13:27
GLOKSİNYA
Kadifemsi yaprakları ve büyük zil şeklindeki çiçekleri ile tanınan ve yetiştirilmesi çok kolay olan, yazın çiçeklenen çok güzel renkli iç mekan bitkileridir. Yuvarlak kısmı aşağı gelecek şekilde, soğanın yarısını nemli torfa gömerek, her saksıya 1 yumru dikiniz ve sıcak ve iyi ışık alan bir yere koyunuz. Aşağıdan sulama yapınız. Boyları yaklaşık 30 cm kadar uzayacaktır ve dikimi takiben 2-4 ay kadar çiçekleneceklerdir. Yumrularınızı sıcak, kuru ortamda saklayınız. Dona ve hava cereyanına karşı dayanıksızdırlar. Satın aldıktan sonra en yakın zamanda dikiniz..
Mantel Holland

ceyda-tuna
07-06-2015, 14:13
Selam arkadaşlar.Gloksinya ailem büyüyor, gecen hafta iki farklı rengini daha aldım. Hemen yapraklarindan suya koydum.Hepsinden aldığımı zannediyodum ama sizler burada daha fazla çeşit paylasmissiniz , onlardanda almam lazım. Beyaz olanını hiç görmemiştim, çok güzelmiş.

masallale
11-06-2015, 17:21
Biz açmaya devam ediyoruz şimdilik

masallale
11-06-2015, 17:23
Bunlarda devamı 😊

masallale
12-06-2015, 11:39
Bunlarda Şeyma Çiçekçilikten gelen yumrularım. Kendilerine de gösterdikleri özenden dolayı teşekkür ederim. Sanırım bu yıl çiçeklerini görebilirim

hobiciakvarist
12-06-2015, 14:38
Sayın Masallale'nin almış olduğu yerden ben de gloxinia almak istiyorum ancak toplu halde almak icab ediyor anladığım kadarı ile ve adet fiyatı böyle olunca uygun olsada toplu olunca benim gibi bir öğrencinin bütçesine çok uygun değil.

Acaba İstanbul'da oturan ve bu bitkileri almayı düşünen birkaç arkadaş var mı? Toplu halde bitkileri alıp sonra bölüşeceğimiz (herkes farklı renk alıp daha sonra paylaşarak da farklı renkleri edinmiş olabiliriz ayrıca, sanırım yapraktan çoğaltılabiliyor).

masallale
12-06-2015, 17:00
Sevgili hobiciakvarist toplu almanız şart değil sanırım. Şeyma Çiçekçilikle irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Ama iyi fikir aslında sizinki de. Toplu alıp paylaşılabilinir

çiçeksever
21-06-2015, 10:38
Arkadaşlar;
Gloksinya için buradaki çiçekçiyle görüştüm. 6 liradan isteyene kargo ile gönderebilirim dedi. Renk olarak 2-3 tane pembe tonu, 2 tane de mor tonu var. Almak isteyen bana özelden ulaşsın. Ben İşbankası hesap numaramı vereceğim. Siparişleri ve parasını 26 sına kadar alıp 27.06.2015 tarihinde satıcıya bildireceğim. O da 29 haziran gibi gönderecek.

çiçeksever
21-06-2015, 10:41
Çiçekler aşağıdaki resimdeki gibi ve mor olanda avatarımdakinin beyazlısı.
http://www.agaclar.net/forum/1384403-post1484.htm

çiçeksever
21-06-2015, 11:04
Geçen hafta İstanbuldaydım. Bauhaus Kağıthane şubesinde Gloksinya-Külah çiçeği olarak 8,25 liradan satılıyordu.
Eminönü çiçek pazarında bulamadım.

zynpo
25-06-2015, 12:23
Gloksinyalarımı çok seviyorum,düzenli sulayıp vitamin vermeme rağmen çiçek tomurcukları açmadan kahverengileşip çürüyor.Neyi yanlış yapıyorum :( Bu konuda bilgisi olanların yardımını bekliyorum.Gloksiyamı bu şekilde gördükçe çok üzülüyorum

çiçeksever
26-06-2015, 09:12
Aynı sorun bende de oldu. Aldığımda üzeri tomurcuk doluydu. Yaklaşık yarısını döktü veya kurudu.

masallale
27-06-2015, 23:29
Diplerine Paslı çivi sağlayın. Faydasını göreceksiniz. Demir eksikliği nedeniyle böyle oluyor

zynpo
29-06-2015, 22:58
Diplerine Paslı çivi sağlayın. Faydasını göreceksiniz. Demir eksikliği nedeniyle böyle oluyor

Teşekkür ediyorum hemen uygulayacağım ;)

çiçeksever
03-07-2015, 09:11
3 tane gloksinyadan durumu en iyi olan bu.

cengizildas
26-09-2015, 21:31
Sn. masallale, gloksınyalarınızı kıskanmadım dersem yalan söylerim. Ben de Mersin'liyim. Yeni adliye binasının karşısındaki çiçekçide bir adet buldum. Yayla komşularıma da aldırdım. Ama şimdi Şeyma Çiçekçilik'teki gloksınyaları görünce eksiklik hissettim. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bu arada Mersin sayfasına da bekleriz.

cengizildas
26-09-2015, 21:33
Biz kopan yaprağını tekrar saksısına gömdük fakat sonuç alamadık. Yapraktan yetiştirme konusunda yardımcı olursanız seviniriz.

esnes
05-10-2015, 15:18
Biz kopan yaprağını tekrar saksısına gömdük fakat sonuç alamadık. Yapraktan yetiştirme konusunda yardımcı olursanız seviniriz.
yaprağı bir süre kök salana kadar suda bekletmeniz gerekiyor.Ben Mayıs ayında suya koydum bir süre bekleyince soğan gibi kökü kalınlaştı,Haziran da da ektim.Şimdi yaklaşık 1 karış kadar oldu.yapraklar çıkarıyor.Dün baktım sanırım çiçek tomurcuğu veriyor gibi.Merakla bekliyorum bakalım açacak mı.İlk gloxiniam

cengizildas
05-10-2015, 18:21
Sn. esnes, benim çiçeğim düşüp kırılmıştı. Sadece 2 yaprak kalmıştı. Şimdi onların dibinden yeni yapraklar fişkırmaya başladı. Ama eski yaprağı sizin dediğiniz gibi suya koyup çoğaltacagım. Çok teşekkür ederim. İnşaallah sizin çiçeğiniz de açar, komşuları kıskandırırsınız.

Muda
17-10-2015, 23:34
Satış yerinde çiçekçide çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum.

581425

581426

581427

581428

581429