View Full Version : Lale
Benim eve de lazım bu
halıdan Hira ablacım :p :D Ayrıca buralara gitmeyen bir ben kalmışım her
halde ya :o
Bende gitmedim laleci, fotograf netten :) 3 mayıs'a kadar gidilebilirmiş, laleler dökülmeden git :)
Laleci_03
19-04-2015, 12:08
:D Ben de bugün Emirgan'da idim, sabah erkenden gittik trafik falan yoktu ama hava buz gibiydi ya donduk :D Şimdi bayağı yorgunum çok dolaştım, fotoğrafları sonra atacağım ;) 3 Mayısa kadar gidilebiliyorsa haftaya da "Lale halısı"na giderim inşallah :p
Laleci_03
19-04-2015, 18:10
Birkaç Emirgan fotoğrafı da benden olsun ;)
Kendimi kaybettim bu lale deryasının içinde :eek:
Laleci_03
19-04-2015, 18:11
Devam... ;)
Laleci_03
19-04-2015, 18:13
... ;)
Laleci_03
19-04-2015, 18:15
Kamera daha iyi olsaydı keşke...
eneskrky
19-04-2015, 21:02
Fotoğraflarınızdaki açılarınız şahane :D tam ruhu yakalamışsınız ..
(Bende yükleye bilsem ,öğrenmem lazım)
resimlerde aynı yerleri gezdiğimizi hissettim şuan :D :D
Laleci_03
19-04-2015, 21:10
Teşekkürler Sn. eneskrky, ama nasıl çektiğimi hatırlayamıyorum tam olarak, o güzellikler içinde kendimde değildim çünkü :D :D Bir de sizin dediğiniz "İce cream" lalesini tam bulamadım derken son anda gözüme takıldı hemen gittim yanına ama çiseleyen yağmur sağanağa dönünce fazla duramadım ;)
Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm buradan öğrenebilirsiniz :rolleyes:
Dumlupınar
19-04-2015, 22:05
Laleci_03,hira,telato bu muhteşem güzellilkler ancak bu kadar güzel fotoğraflarla bizlerle paylaşılabilirdi.Ellerinize,gözlerinize,emeğinize sağlık.
Sayenizde sizlerle Emirgan ve Sultanahmet'i lalelerin güzellikleriyle beraberce gezdik.
Edirnekapı Şehitliğini beraber ziyaret ettik.
Tekrar kendi adıma bu harika lale fotoğrafları için sizlere teşekkür ediyorum.SELAMLAR GÖNDERİYORUM...
Laleci_03
19-04-2015, 22:20
Ne demek Dumlupınar ağabeyim sağ ol, ben zevkle yaptım, seve seve ;) Ah bir de canlı canlı görebilseniz keşke buraları :rolleyes:
Dumlupınar
19-04-2015, 22:33
Bence elindeki bütün çektiğin fotoğrafları sayfada paylaş derim.Ne diyelim Laleci_03 kardeşim.Oraları gezmiş görmüş kadar olduk.Tekrar SELAMLAR...
eneskrky
20-04-2015, 16:43
Bunları yüklemeye çalıştım :) ilk fotoğraf yüklemem :D
547872
eneskrky
20-04-2015, 16:44
Başlıyayım bende yüklemlere artık :)
eneskrky
20-04-2015, 16:48
547882
eneskrky
20-04-2015, 16:59
Bende artık yükleye biliyorum çok saol laleci_03 :D
547888
547889
547890
547891
547892
eneskrky
20-04-2015, 17:15
547894
547895
Laleci_03
20-04-2015, 18:28
Bende artık yükleyebiliyorum çok saol laleci_03 :
Ne demek kardeşim, estağfurullah :rolleyes: Ayrıca fotoğraflarından fark ettim, benim görmediğim daha çok yer varmış, soğuktan gezemedim ki tam olarak :D Bir daha mı gitsem ki :dilli:
eneskrky
20-04-2015, 19:30
:D ben her yerini gezdim eminim :D her biri birbirinden güzel , iyi bir havada gidip dikkatli dolaşın tavsiyem :)
Laleci_03
20-04-2015, 19:33
Bu hafta sonu hava sıcak olacakmış ama bakalım, nasip olacak mı? ;) Sağ olun :rolleyes:
eneskrky
20-04-2015, 19:42
ben bidaha gitmek istiyorum :) ama zor biraz
hidiv kasrına gittim,sultan ahmetede hepsi içinden en güzeli emirgandı :)
çiçeksever
21-04-2015, 08:20
Afyonkarahisar da da belediye bazı park ve kavşak göbeklerine 3 senedir lale ve sümbül ekiyor. Pazar günü eşimle Anıtpark (Afyondaki meşhur Zafer (Utku) Anıtı (Türk'Ün üstte Yunanlının ayak altında olduğu) heykelin bulunduğu yer) a gittik. Lale ve sümbüller çok güzel resital sunuyordu.
Tolga Özmeral
21-04-2015, 10:27
Son fotoğraflar kadar görkemli değil tabii :).
Sadece bu sayfada bizim bahçemizden de bir renk olsun istedim;
548090
Rengarenk günler dilerim.
Laleci_03
21-04-2015, 15:54
Bu fotoğrafları unutmuşum :o :D
akçabardak
26-04-2015, 23:25
Geçen senenin yavru lale soğanları.
Bu gün yapraklarının kuramaya başladığını görünce soğanları söktüm. Sanırım biraz erken söküm oldu, ben biraz büyümüşlerdir diye düşünürken, anneleri kadar bile büyüyememişler, bebişlerin minik anneleri ölürken bebişlerin kordonları 10 cm. uzunluğunda aşağıda oluşmuşlar, baksanıza daha plasentalarından bile çıkamamışlar :D
Bunları neden mi paylaşıyorum... son zamanlarda ana soğan çiçeğini açtıktan sonra ana soğan ölür mü ölmez mi? diye merak edenler için.
Görüldüğü gibi geçen seneki ana soğan ölmüş, ölürken de arkasında yavrusunu bırakmış.
Soğanlı bitkilerin dilinden tam manasıyla ben de anlamış değilim, bilgisi olan Üstatlara soruyorum... bu seneki yeni soğanlar annelerinden biraz daha büyük olması gerekmez miydi ?
Bunlar her sene bu büyüklükte devam edip hep bukadar mı kalacaklar, ben nerede hata yapıyorum, çiçek açma dönemine ne zaman gelirler?
Yaprakları kurumadan önce 2 defa besin de verdim. Teşekkür ederim.
548992
548993
Geçen senenin yavru lale soğanları.
Bu gün yapraklarının kuramaya başladığını görünce soğanları söktüm. Sanırım biraz erken söküm oldu, ben biraz büyümüşlerdir diye düşünürken, anneleri kadar bile büyüyememişler, bebişlerin minik anneleri ölürken bebişlerin kordonları 10 cm. uzunluğunda aşağıda oluşmuşlar, baksanıza daha plasentalarından bile çıkamamışlar :D
Bunları neden mi paylaşıyorum... son zamanlarda ana soğan çiçeğini açtıktan sonra ana soğan ölür mü ölmez mi? diye merak edenler için.
Görüldüğü gibi geçen seneki ana soğan ölmüş, ölürken de arkasında yavrusunu bırakmış.
Soğanlı bitkilerin dilinden tam manasıyla ben de anlamış değilim, bilgisi olan Üstatlara soruyorum... bu seneki yeni soğanlar annelerinden biraz daha büyük olması gerekmez miydi ?
Bunlar her sene bu büyüklükte devam edip hep bukadar mı kalacaklar, ben nerede hata yapıyorum, çiçek açma dönemine ne zaman gelirler?
Yaprakları kurumadan önce 2 defa besin de verdim. Teşekkür ederim.
548992
548993
Sn Akçabardak,
Önce, çok erken söküm. Elbette yapraklar sararınca sökülür, ama yaprakları erken sararmış!! " Lale soğanı üretimi " genellikle yaprakları uzun süre yeşil kalabilecek iklim ve koşullarda yapılır ki sooğan uzun süre beslenip irileşebilsin.
Ayrıca, toprağa besin vermek yeterli değildir, o besini bitkinin alabilmesi gerekir bu da ancak yaprakları yeşil kaldığı süreçde mümkün olur.
öte yandan Lale soğanı tarlaları Bol güneş alan yerlerdir. Bol güneş ve yeşil yaprak "FOTO SENTEZ" demektir yani besin yapmak demektir. Evlerimizdeki ışık miktarı ve ışık şiddeti genellikle düşüktür. Fotoğraf makinası ile resim çekerken genellikle Flaş gerekir!!
Fotolarınızdaki "Drop" soğanların oluşması, Lale soğanlarının yerinde kalınca neden derine kaçtığını gösterir. Toprağın üst kısımlarında bazı şeyler iyi gitmiyor ki ve bitki soyunu devam ettirmek için derinde yavru oluşturmuştur.
İyi gitmeyen şeyler de iklim özellikleri, yetişme sezonundaki dalgalanmalar, don olayları vs. dir. Kar yağmayan yerlerde toprak donar!. Oysa lale soğanı en iyi KAR YAĞAN yerlerde olur. kar soğanı yorgan gibi korur., Kar suları yavaş yavaş erir ve soğanı yavaş yavaş besler ve irileştirir. Lalenin GEN MERKEZ lerinde durum böyledir..
kolay gelsin.
B e t ü l
27-04-2015, 13:55
Bunlar da benim kara prensesler... Lale sezonumuzun son güzelleri. Gelecek sezon daha çok dikmeyi düşünüyorum. Hem zahmetsiz hem de soğuğa dayanıklılar. Keşke bunların soğuğa dayanıklılık genini diğer türlere de transfer etseler
B e t ü l
27-04-2015, 14:13
Minyatür lalem de açacak galiba. Sol alt köşede beyaz minnak. En minik lalemiz açar mı bilmem.
Bir kaç tane de benden...
eneskrky
30-04-2015, 15:29
kırçıllılar en sevdiğim :D :D nerden edindiğinizi özel mesaj olarak atabilirmisiniz sayın musk :)
kırçıllılar en sevdiğim :D :D nerden edindiğinizi özel mesaj olarak atabilirmisiniz sayın musk :)
2012 senesinde kağıthanedeki bauhous dan almıştım...
eneskrky
30-04-2015, 17:37
puff çok eski bakalım seneye gelirse bizim burdakinden bende alırım saolaun yinede :)
türü hakkında bilgi sahibi olanlar
eneskrky
04-05-2015, 16:33
bu hakiki osmanlı lalesidir ve türkiyenin endemik türü çok değerli bir laledir.
Nereden belli "Hakiki osmanlı lalesi" olduğu?
eneskrky
04-05-2015, 18:43
şek kamil abicim ben bitki fizyolojisi dersini okulumda anlatırken bu konuyu anlattım baya araştırma yapmıştım.
-bi araştırmacınındanda yardım almıştım o söylemişti ,http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3391800.jpg
http://www.hamlegazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2014/04/laleler6516161.gif
bu laleden bahsediyorum.
eneskrky
04-05-2015, 18:51
aslında tam türü ''T. orphanidea '' dır ancak biz bizim oralarda (akdeniz tarafları)da bulunuyor bol miktarda.
-yanlışım varsa düzelt abicim
eceyıldız
28-09-2015, 12:54
Lale sağonlarını ne zaman ekeceğiz acaba...
YeniGine
28-09-2015, 23:51
Sevgili eceyıldız, soğanları dikmeye başladık; rastgelsin inşallah!..
eceyıldız
29-09-2015, 09:29
O zaman bende başlayayım herkesin laleleri bol çiçekli olsun. Kaç yldır ekiyorum olmuyor bu sene İstanbul park ve bahçelerinde ekilen lale soğanlarından edindim bakalım olacak mı...
YeniGine
30-09-2015, 00:09
Sevgili eceyıldız, teşekkürler, bütün diktiğimiz laleler çiçeklensin inşallah!.. Ben merak ettim sizin diktikleriniz neden olmamış acaba? Dikim zamanı mı, sulama mı, diktiğiniz yer mi ya da soğanlarınız mı? Bu sene edindim derken ne zaman aldınız soğanları?
eceyıldız
30-09-2015, 01:10
Yok dikim zamanı değil hep siteyi takip ederek ve hatta sorarak ektim.Saksıya ekiyor bahçe toprağı kullanıyorum. İlk yıl önce Adana'dan bir yapı marketten almıştım hastalıklı çıktılar. ikinci yıl yani geçen sene A-101 den aldım çürüdüler sanırım benim hatam yağmurun altında kaldılar. Bu yıl satın almadım halam İstanbul da yaşıyor bende ona dedim ki laleler sökülürken rastlarsan iste belki verirler sana soğan, tesadüf bu ya rastlamış ve istemiş gerçekten bolca vermişler bende bu gün üç uzun balkon saksısına ektim daha var eşe dosta dağıtacağım biraz daha ekeceğim bakalım inşallah olurlar ama gel gör ki bu gün ektim dışarıdalar ve şimdi sağanak yağmur yağıyor dışarı çıkamıyorum... Artık yarın içeri alırım ve iyice kurumadan sulamam. Bu gün işim yoktu ve bende soğanlı ne varsa erengüller dışında hepsini ektim ve hepsi bolca yağmur yedi bu gu gece...
YeniGine
30-09-2015, 01:30
Tahmin etmiştim saksıya diktiğinizi ve belediye sökerken soğanları edindiğinizi.
Saksıda ben de başaramadım. Sulama önemli. Yeni dikmişsiniz sulanmışlar artık bundan sonra sulamayın, içeri de almayın, kışın da üşüsünler.
Belediyelerin söktüğü ve kalan soğanlar ben de çook edindim onlardan; zamansız diktim, sakladım olmadı; bir sürü hata.
:) Ailede bir sürü soğanlılarla ilgilenen ustalarımız var, eminim mutlaka bir ustamız yardımcı olacaktır size.
Rastgelsin inşallah sevgili eceyıldız.
Dumlupınar
14-10-2015, 15:34
Arkadaşlar,belediyelerin park ve bahçelere dikip,çiçeklenme bittikten sonra söktükleri lale soğanlarından fazla bir şey beklememek gerekir.
Soğanların çiçeklenmeden sonra sökülmeden toprakta kalıp,bitkinin yeşil aksamı kuruyana dek güneşli alanda fotosentez yapmaları gerekir.
Bu sayede gelecek sezonun soğanları çiçek açabilecek yeterli büyüklüğe ulaşır.Yavru soğanlarda daha fazla irileşirler.
Lale soğanlarının fazla su tutmayan,geçirgen topraklara,ılıman iklime sahip bölgelerimizde Kasım ayının içinde dikilmesi gerekir.
O zaman bende başlayayım herkesin laleleri bol çiçekli olsun. Kaç yldır ekiyorum olmuyor bu sene İstanbul park ve bahçelerinde ekilen lale soğanlarından edindim bakalım olacak mı...
Lale soğanlarının çiçek açması için; Soğanlar yaz boyunca gereken koşullarda muhafaza edilmezlerse çiçek vermez.!! Ayrıca Soğan söküldükleri zaman iyi beslenmiş olmaları şarttır...Beslenmeleri için Haziran ortasına kadar yeşil kalmalıdır. Yani hazirandan önce sökülen soğanlar beslenememiştir ve çiçek yapmaz.
celalim01
19-10-2015, 15:30
Elbette ,arkadaşlar haklılar. Bu zamanda aşırı su alan lale soğanları çürüme gösterebilirler.Aslında bir müddet bekletip soğanın kendine gelmesini bekleseydiniz daha güzel olurdu. Zamanda vardı ekim yapmak için.
Şimdi onların saksıdaki topraklarının balçık şeklinde kalmaması için kuruması gerekir.Gerekirse söküp ,toprak yenileyip tekrar dikilebilir.Henüz vakit geç değil.**** serin bir yerde bir hafta dinlendirin soğanları.Böylece toprakta çürüme olmamasını sağlayabiliriz belki.
Laleyi suda yetiştirebilir miyim? Sümbül yetişiyor ya hani, o şekilde.
eceyıldız
03-12-2015, 16:04
Ektiğim laleler hala çimlenmedi, saksının birini eşeleyip kontrol ettim sağlam ve hala ektiğim gibi duruyor çimlenmeyecekler mi yoksa.. Kgursan haklı galiba bakalım ne olacak...
Ektiğim laleler hala çimlenmedi, saksının birini eşeleyip kontrol ettim sağlam ve hala ektiğim gibi duruyor çimlenmeyecekler mi yoksa.. Kgursan haklı galiba bakalım ne olacak...
LALELERİN KIŞ AYINDA AÇMASI İÇİN :
Lale soğanlarını ekmeden önce kuru gazete kağıdına sarıp poşete koyun ve ağzını bağlayıp sebzelik bölümüne yerleştirin
ÖNEMLİ: Fakat dikkat edin soğanlar donmasın !!!!!!
Ve buzdolabında en az 3 hafta bekletin !!!!!!!!!!
daha sonra saksıya dikin en az 20 - 25 derece de tutun
saksı toprağı nemli olsun kurumasına izin vermeyin
ama sürekli de sulamayın !!!
Toprak kurumaya başladıkça sulayın yoksa soğanlar çürür
saksılar sıcak ve güneş alan bir pencere kenarında beklesin !
Bu yöntemle benim lalelerim 31 Aralık ta açmaya başladı..
Resimler siteye yüklenmemiş ve aşırı büyükler ekrana sığması için monitörün yanlarına ilave attırdım. :D Espiri
Yöneticiler görmesin çekiciyi çağırır garaja çekerler üste para da versen geri alamazsın. :D Başıma geldi benim sümbüller ve şebboylar garajda çürüdü gittiler.
Galip Kuzucu
02-01-2016, 03:03
Lale soğanlarınızı ne zaman ekmiştiniz sayın:dreams ??
Dört ay kadar önce diktim.
Laleyi suda yetiştirebilir miyim? Sümbül yetişiyor ya hani, o şekilde.
Normal suda sağlıklı gelişmez..
ancak özel besleyici solisyonda ve sadece kökleri besleyici solisyona değecek şekilde yetişir...
Bu şekilde yetiştirilmiş ve açmış laleleri markette görmüştüm..
Arkadaşlar eğer saksıda lale ekecekseniz tavsiyem lale soğanlarını mümkünse hazır paket olarak alın... çünkü bu soğanlar mantar vs hastalıklara karşı ilaçlanmış oluyor..ve tam olgunlaştığında paketleniyor!!!!!! diğer bir konu soğanlar mümkün olduğunca iri ve tam kabuklanmış olsun... böylece lale daha kolay çiçek açabilir.. çünkü lale gerekli besinin en az yarısını soğandan sağlar
eceyıldız
03-01-2016, 12:50
Benim lale soğanlarımdan hala ses seda yok...
Sizin soğanlar sağlıklıysa laleleriniz baharda canlanır... seneye kışın yetiştirmek isterseniz daha önce belirttiğim gibi buzdolabında üç hafta soğuklama yapmanız gerekir ... nasıl yapılacağını yukarıda anlatmıştım...
ve böylece lale soğanları kışın gelip bittiğini düşünür
ve sıcak ortamda yetişmeye başlar..
Dumlupınar
04-01-2016, 23:47
Sn.eceyıldız,yeni lale soğanı alıp hala ekebilirsiniz.
Sn eceyıldız, Diktiğiniz soğan sağlam ise ve iriliği de yeterli ise şubat-Mart da çıkar ve çiçek verir merak etmeyin.
akçabardak
07-01-2016, 08:55
Sn. dreams, fotoğraflarınız o kadar çok büyük ki tam ekran, tek bir fotoğrafın eni 30cm. boyu 50 cm. yazılar yarıdan kesilmiş, sağa kaymış okunmuyor. Bir fotoğraftan diğerine geçmek için epey mesafe yürüyorum, sizin anlayacağınız sayfanın özelliği bozulmuş.
En son Sn. KGursan'ın alıntıladığı mesajınıza cevap olarak verdiği yazılar sağa doğru kaymış vermiş olduğu bilgilerin yarısı görünmüyor. Sağ tarafta beğeni tuşu ve diğerleri görünmüyor.
eceyıldız
07-01-2016, 14:25
Yılın ilk günüyle beraber belki de son on yılın en soğuk günleri yaşanıyor iskenderun da, eksilerin altına düştü soğuklar. ve benim laleler hala toprakta uyuyorlar bıraktım bende artık ne zaman çıkarsa inşallah çiçek açarlar artık ne diyeyim.
Sn dreams, verdiğiniz tarihlerde bir yanlışlık olmalı, Zira 31 aralık da dikilen lalel soğanları, 5 ocakta çiçek açmaz!!!
Diğer taraftan önerdiğiniz yöntem de sağlıklı değil, Şöyle ki Lale soğanları soğuk ister bu 5 oC veya 9 oC dır ve 3 ay soğukta beklemesi gerekir, eğer 5 oC da beklediyse ve dikimden 21-45 gün sonra çiçek açar.
Bunlardan önemlisi; Soğuk depoya girmeden önce soğanın içinde çiçek oluşumu tamamlanmış (G dönemi) olmalıdır, çiçek oluşmadan soğuk dönem verilirse çiçekler bozuk açar. Çiçek oluşumu tamamlanması ise normalde, Türkiye de Ağustos ilk yarısı, Avrupada ise Eylül ortasıdır.
Bu konuları (Yukarıda) çiçek soğanlarının depolanması başlığında ayrıntılı açıklamıştım. Kolay gelsin.
Yanlış anlamışsiniz :) Lalelerimi 31 Aralıkta dikmedim
yaklaşık dört ay önce diktim...
ve 31 Aralıkta ilk lalem açtı o tarihler lalelerimin açış tarihiydi :) aslında tam yeniyılda açtığını müjdelemiştim ayarlasam bu kadar olmazdı..
Ben üç hafta buzdolabında tuttum daha sonra saksılara diktim ve yaklaşık dört ay kadar zaman geçti büyüdüler ve çiçek açtılar
Bir iki gün sonra üçüncü lalem de açacak....
Lalelerim de bir sorun görmedim gayet normal açtılar renkleri de çok güzel hatta birini saksısıyla birlikte hediye verdim..
İklim konusuna gelince Amerika / North Carolina eyaletinde yaşıyorum...lale soğanlarını aldığımda dikime hazırdı fakat baharı beklemeden soğuklama yapıp diktim ve sorunsuz çiçek açtılar.
Lale soğanları değişik sıcaklıklarda depolanarak değişik zamanlarda çiçek açtırılabilir. Burada benim bizzat yürüttüğüm (Antalya, ve Yalovada) 15 değişik depolama uygulamasının sonucudur. Aynı uygulama Yalova da 15 Şubatta çiçek açmıştır
eceyıldız
21-01-2016, 09:58
Bu saatten sonra lalelerim uyanmaya karar verip başlarını topraktan çıkarmış. Acaba çiçek açarlar mı yoksa nergizler gibi yine beni hayal kırıklığına mı uğratacaklar.
Lallerim yeşil yapraklarını kestim Şubat'ta, çok çok yumuşamışlardı ve sarkıyorlardı.
Ben onları hep saksıda bırakırım her sene yazın çiçek verirler. Şimdi vermezlermi diye korktum. Hatamı yaptım?
Lallerim yeşil yapraklarını kestim Şubat'ta, çok çok yumuşamışlardı ve sarkıyorlardı.
Ben onları hep saksıda bırakırım her sene yazın çiçek verirler. Şimdi vermezlermi diye korktum. Hatamı yaptım?
Bu sene (BELKİ?!)çıplak bir çiçek alırsınız ama gelecek seneler artık çiçek vermez. Yapraklarını tam da bu zamanda kesmek, akciğerlerini sökmek gibi olmuş. yaprakların sarkması doğaldıri yumuşaklıkla ilgisi yoktur.
Bu saatten sonra lalelerim uyanmaya karar verip başlarını topraktan çıkarmış. Acaba çiçek açarlar mı yoksa nergizler gibi yine beni hayal kırıklığına mı uğratacaklar.
topraktan çıkan tomurcuk ise çiçek verirler, yaprak ise ????? kolay gelsin
eceyıldız
14-02-2016, 21:24
Henüz yaprak mı tomurcuk mu belli değil sayın kgursan.
Topraktan çıkar çıkmaz tomurcuk görünüyor mu ki?
merhaba arkadaşlar Ankara'da oturuyorum. Bitkilere çok meraklıyım. Yaz sonu Bauhausstan pembe lale güz soğanları aldım. Üzerinde aralık ayına kadar dikilebileceği yazıyordu. Bende orta boy bir saksıya toprağı doldurdum üzerinde tarif edildiği gibi soğanları ektim kasım ayında diktim 2-3 ay oldu toprakta hi hareket yok. kurudukça suladım laleler çok derinde de değil 5-10 cm derinlikte, toprağı da çok sıkı değil 2-3 ay geçti neden çıkmıyorlar bilgisi ve tecrübesi olan aktarırsa çok memnun olurum . Mutlu günler
akçabardak
27-02-2016, 22:57
merhaba arkadaşlar Ankara'da oturuyorum. Bitkilere çok meraklıyım. Yaz sonu Bauhausstan pembe lale güz soğanları aldım. Üzerinde aralık ayına kadar dikilebileceği yazıyordu. Bende orta boy bir saksıya toprağı doldurdum üzerinde tarif edildiği gibi soğanları ektim kasım ayında diktim 2-3 ay oldu toprakta hi hareket yok. kurudukça suladım laleler çok derinde de değil 5-10 cm derinlikte, toprağı da çok sıkı değil 2-3 ay geçti neden çıkmıyorlar bilgisi ve tecrübesi olan aktarırsa çok memnun olurum . Mutlu günler
Ankara iklimi için çok normal, soğanlar sağlıklıysa eğer endişe etmeyin bence. Ben Ankara'da iken Nisan ayında açan lalaelerim şimdi bulunduğum yerde Şubat Mart gibi açıyorlar.
teşekkür ederim beklemeye devam o zaman :)
Kök yapıyorlar, yani meşguller!.Mart nisan gibi sizi sevindirecekler. kolay gelsin.
gerçekten doğruymuş toprağını sularken bir baktım 2 tanesi topraktan çıkmış geliyorlar, 5 tane ekmiştim diğerleri de sanırım yolda geliyor :) çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)
Bu sene aldığım lale soğanları tuhaftı. Bazıları hiç gelişmezken, bazıları oluşturduğu yavru soğanlardan bile çiçek verdi. Beyaz lalem çift çiçekli :)
kerkenez
25-03-2016, 21:18
Aldığım lalenin soğanı parçalanacak gibi ne yapayım. Bölersem seneye çimlenir mi?
akçabardak
26-03-2016, 19:25
Sn. kerkenez şimdi bölmeyin, beslenebildikleri kadar beslensinler annenin yaprakları iyice kuruduktan sonra yavruları ayırabilirsiniz.
Lale yavru soğanları anaç soğandan yeşil aksamları kuruduktan sonra ayırmak gerekiyor. Geçen sene yavruları ayırmamıştım. Soğanları da yerlerinde bırakmıştım. Hepsi çürümüş sadece 7 yavru soğan kalmış. Bu sene aynı hatayı yapmamak lazım.
kerkenez
28-03-2016, 08:28
Bunlarda hibrit tohumlardaki gibi sorunlar olur mu? Yani aynı şekilde çiçek açar değil mi? Her tür lale bu şekilde çoğaltılır mı?
Aldığım lalenin soğanı parçalanacak gibi ne yapayım. Bölersem seneye çimlenir mi?
Şimdi değil, Haziran-temmuz da çıkarılır bölünmüş olarak. Şu anda bişey yapmayın
Bunlarda hibrit tohumlardaki gibi sorunlar olur mu? Yani aynı şekilde çiçek açar değil mi? Her tür lale bu şekilde çoğaltılır mı?
Her tür lale yavruları ile çoğaltılır, ama çiçek açması için soğan iriliğinin yeterli olması gerekir, bunun için de yavruların bol ışık altında iyi beslenmesi gerekir. Yavrular 2 yıl ekilip dikildikten sonra çiçek verme iriliğine ulaşr.
Gül-bahar
31-03-2016, 08:44
Mevsimin en güzellerinden laleler...
Sonuncusu üçüncü haftasında ve de kokulu ★
Sûz-i Dilârâ
19-04-2016, 10:55
Bir de dağ laleleri ekleyelim. Bunlar da ters lale ve sümbülle aynı dağdan çekildi.
YeniGine
19-04-2016, 23:55
Maşallah, bizler de gözlerinin içine bakıyoruz ki, çiçek açsınlar diye... Hayret valla şimdi bu doğadakilerin çiçekleri geçince, saplarını kim koparıyor ki?
Sûz-i Dilârâ
20-04-2016, 09:12
Yanlarında veya birkaç adım ötelerinde dünya kadar yavru laleler var. Rüzgârla, yağmur suyuyla taşınan tohumlar için taşlar, hem soğuktan hem de kavurucu sıcaktan koruyucu etki yapıyor, çimlenmeleri için süper bir ortamları var. Tabiat kendi işini hallediyor.
Diken toplarının, kayaların içinde sümbüller, lâleler, mağara ağızlarında ters lâleler, ismini bilmediğim nice güzellikler, su kenarlarında ve içlerinde nilüfere benzeyen bitkiler ve su tereleri (ıspatan) var. Ortam harika ötesi.
YeniGinecim, bizimkiler gibi gelip gidip açtı mı, yaprak çıkardı mı, e hadi neden açmadın, diyenleri yok:D Stresli değiller, tertemiz havada, özgürce yaşıyorlar:D onlar açmasın da kim açsın:D
Mücevher Çalısı
20-04-2016, 13:57
Yanlarında veya birkaç adım ötelerinde dünya kadar yavru laleler var. Rüzgârla, yağmur suyuyla taşınan tohumlar için taşlar, hem soğuktan hem de kavurucu sıcaktan koruyucu etki yapıyor, çimlenmeleri için süper bir ortamları var. Tabiat kendi işini hallediyor.
Diken toplarının, kayaların içinde sümbüller, lâleler, mağara ağızlarında ters lâleler, ismini bilmediğim nice güzellikler, su kenarlarında ve içlerinde nilüfere benzeyen bitkiler ve su tereleri (ıspatan) var. Ortam harika ötesi.
YeniGinecim, bizimkiler gibi gelip gidip açtı mı, yaprak çıkardı mı, e hadi neden açmadın, diyenleri yok:D Stresli değiller, tertemiz havada, özgürce yaşıyorlar:D onlar açmasın da kim açsın:D
Evet doğru tespit. "Doğa" dengesini her şekilde buluyor...
Ama unutulmamalı ki doğada değişen koşullara ayak uyduramayan tarih sahnesinden silinir. Zor koşullarda varlığını sürdürecek enerjisi olan canlılar yaşar. Oradaki koşullar bizim evimizden-seramızdan çok daha zorlu ve toprakla (taşla) buluşan pek çok tohum yakınındakinin besini, korunağı olur. Misal, her bir "Lale" her sene onlarca (belki de yüzlerce) tohum savurur dağlara taşlara ama güçlü olanlar çimlenip yetişkin hali alır. Bu her sene bu şekilde süregeldiğinde pek tabii ki dağlar taşlar bir zaman sonra çeşitli bitkilerle dolar (dolmaz:D). İşte bu şanslılar da bir "keçiye" bakar:D
Batı Rüzgarı
24-04-2016, 17:20
Evet doğru tespit. "Doğa" dengesini her şekilde buluyor...
Ama unutulmamalı ki doğada değişen koşullara ayak uyduramayan tarih sahnesinden silinir. Zor koşullarda varlığını sürdürecek enerjisi olan canlılar yaşar. Oradaki koşullar bizim evimizden-seramızdan çok daha zorlu ve toprakla (taşla) buluşan pek çok tohum yakınındakinin besini, korunağı olur. Misal, her bir "Lale" her sene onlarca (belki de yüzlerce) tohum savurur dağlara taşlara ama güçlü olanlar çimlenip yetişkin hali alır. Bu her sene bu şekilde süregeldiğinde pek tabii ki dağlar taşlar bir zaman sonra çeşitli bitkilerle dolar (dolmaz:D). İşte bu şanslılar da bir "keçiye" bakar:D
dünyadaki bitki çeşitliliğine bakıldığında aslında durum güçlü olanın varlığını sürdürmesinden çok bitkilerin doğal koşullarına olan uyumu söz konusudur.
her bitkinin kendine özgü karakteristiği var.normalde metabolizma sıcak ile birlikte artar.ancak mesela soğunlanmamış bir lale soğanı çiçek açmaz.bunu lale zarar görecek korkusuyla dışarıya almadığım saksımdan kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum.eğer o dağ havasına uygun olmayan bir bitki koyarsanız ömrü billah yaşamını devam ettiremez.yine bitkilerin kaderi bir keçiye baksaydı günümüzde bu kadar bitki çeşitliliği ile karşılaşmazdık.kimi arsız kimi narin kimi korunaklı kimi donanımlı bitkiler aynı anda aynı gezegende yetişmekte.bu bakımdan hayat denen şey tamamen bir denge çerçevesinde işler.kimsenin kaderi kimsenin elinde değil.herşey birbirine muhtaç ve herşey bir bütünün parçası.
tüm lalelerim bitlendi. el ile temizlemekten başka bir şey yapmıyorum, zaten o şekilde de kökünü kesemiyorum. soğanları söküp atasım var.
YeniGine
24-04-2016, 23:57
Sevgili hira pek bilemiyorum fakat çiçekler geçmiştir, çiçek saplarını kopartmışsındır artık zaten. E yapraklarının da bol güneşte kuruması gerekiyor öyle yap, neden soğanları söküp atasın ki?..
neden soğanları söküp atasın ki?..
bitler diger çiçeklerime sıçrar diye YeniGine ablacım. Kıyamıyorum da ama bakalım ne yapacağım.
Batı Rüzgarı
25-04-2016, 14:51
bitler diger çiçeklerime sıçrar diye YeniGine ablacım. Kıyamıyorum da ama bakalım ne yapacağım.
bitler çok sıkıntı bi kez musallat oldumu uğraşmak gerekiyor.kışdan dondan bi şekilde kurtulup seneye de çıkıyorlar.şöyle kökünü kazıyacak bir formül bana da lazım.arapsabunu yapraklara zarar veriyor.
Sûz-i Dilârâ
10-11-2016, 07:59
A101'den sonuna yetiştiğim lâle soğanlarından iki paket aldım. Dikim aşamalarını ekliyorum.
Saksı dibine lav taşı, su tahliyesi ve soğanların fazla sudan çürümemesi için bir de bu şekilde saksı alttan da hava alabiliyor. Tabii saksı altını yükseltirseniz.
632691
632692
Torf, perlit, vermikülit(isteğe bağlı), solucan gübresi (bulamazsanız yanmış küçükbaş gübresi), bahçe toprağı, küçük ponza taşlarından oluşan karışımla gevşek, havadar bir toprak hazırladım. Saksıyı yarısına kadar doldurdum.
632693
Beş adet soğanı aralarında 10'ar cm bırakarak toprağa yerleştirdim.
632694
Üzerini toprakla kapatıp elimle hafifçe bastırdım.
632695
Sûz-i Dilârâ
10-11-2016, 08:02
Diğer saksıya da aynı işlemi uyguladım. Sonra bolca suladım. Balkonun soğuk bir bölgesine yerleştirdim.
632696
İşte yeşermeye hazır lâleler. Geriye toprağı kurudukça sulamak ve baharı beklemek kaldı.
632697
abasoglu
19-11-2016, 18:50
uygun fiyata lale soğanı satan tanıdığınız var mı? Forum da satıldığı söylendi ama sitede yeni olduğum için bulamadım, yardımcı olur musunuz
uygun fiyata lale soğanı satan tanıdığınız var mı? Forum da satıldığı söylendi ama sitede yeni olduğum için bulamadım, yardımcı olur musunuz
Soğan, Yumru, Rizom Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/)
Forum kullanma kılavuzu (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11
Beş adet soğanı aralarında 10'ar cm bırakarak toprağa yerleştirdim.
632694
Üzerini toprakla kapatıp elimle hafifçe bastırdım.
632695
Soğanları çok derine ekmişsiniz..Genelde insanlar bu hatayı hep yapıyor, saksı ekimlerinde, soğanların altında beslenme için yüksek bir toprak tabakası bırakmıyor..Saksı toprağınızın 3-4 santim derinine gömmeniz daha iyi olurdu bence..
Sûz-i Dilârâ
20-11-2016, 05:37
Sayın pria, saksılar derin, aşağıda yeterince toprak bıraktığımı düşünüyorum. Pakette tarif edildiği gibi dikim yaptım.
atakan5858
05-01-2017, 14:52
*** arkadaşlar ben lale nergiz sümbül ve düğün çiçeği soğanlarını saksıya dikip boşta olan bir buzdolabına koydum soğuklanması için malum sivas dışarı koysam donar. 5 derecede ayarlı şekilde yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama deneyeceğim 2 ay tutup sıcak yere alacağım teçrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
*** arkadaşlar ben lale nergiz sümbül ve düğün çiçeği soğanlarını saksıya dikip boşta olan bir buzdolabına koydum soğuklanması için malum sivas dışarı koysam donar. 5 derecede ayarlı şekilde yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama deneyeceğim 2 ay tutup sıcak yere alacağım teçrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
İyi yapmışsınız ama...Bu işlemi Eylülde yapmanız gerekirdi ki şimdi çiçek alırdınız. Bu durumda lalelerin normal çiçek açtığı zaman (NİSAN) da çiçek alırsınız..
kolay gelsin.
atakan5858
06-01-2017, 07:14
ilginiz için çok teşekkürler sağlık olsun nisanda iyi kasım ilk haftası diktiklerimde var onlar erken acarsa onlardan sonra bunlar iyi olur
Balkonumda bu yılın son laleleri... Bunlar da yakında aksılarını yazlık çiçeklere bırakacaklar.
Bugün bahçeden çektiklerim.
Tulipa sp.
Hangi tür olduklarını hatırlayamıyorum saksılarında yazıyor.
Batuhan Yılmaz
09-04-2017, 19:10
Merhabalar üstadlara çok önemli bir kaç sorum var kesinlikle bu sorularda ki amacım ticaret değildir kastamonu cide bölgesinde (tipik karadeniz iklimi her mevsim yağışlı (yazın 1-2 haftada bir gün illaki yağış oluyor )) Benim küöüklükten beri hayalim dev bir lale tarlam olması ben her bahar gidip içinde 1 hafta geçirebileceğim bir lale bahçesi yapmak istiyorum bu arada en az 100-200 soğanla başlamayı planlıyorum şimdi sorularıma gelmek istiyorum .
1- Kar yağışı kışın çok oluyor nerdeyse 30-40 cm kar olduğu oluyor kaç cm derine dikmeliyim ?
2-Soğanları belediyeden alıcağız bu söküp çuvallarla ölüme terkettikleri soğanları değerlendirmek istiyoruz verim alabilir miyiz ?
3- Bu sökme soğanları iyice yaprakları kuruduktan sonra renk ve cinslerine göre ayırmayı planlıyorum bu soğanları bölgeye ne zaman dikmeliyim ?
4- Diyelim başarılı oldum soğanlar filizlendi çiçek açtı yaza girdik ben o soğanları sökmek zorunda mıyım ?
5- Doğal olarak bölgede yayılmalarını istiyorum her sene ilaçlama ve gübrelemeleri yapılıcak doğal olarak yayılım gösterirler mi ?
6- Bölgede Muscari bitkisi ve sahlep bitkisi doğal olarak yetişiyor lale bölgeye uyum sağlar mı ?
7- Lale soğanlarını hangi cepheye ekersem verimim artar vede büyük bir ağaç gibi gölgelik bir alana mı idkmeliyim yoksa her dem güneş alan güney düz cepheye mi dikmeliyim ?
yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)
çiğdem42
09-04-2017, 22:39
Sayın Batuhan Yılmaz forumda çok değerli ustaların bilgileri ve yorumları var.Düşüncem,bu yıl çiçek açan lale,üzerinde çiçeği uzun süre kaldığı için öteki seneye çiçek açmayabilir.Kolay gelsin
Batuhan Yılmaz
10-04-2017, 11:32
Cevabınız için teşekkür ederim çiğdem42 diğer sorularıma amdde madde cevap verebilecek arkadaşlar varsa gerçekten çok mutlu olurum :) .
Batı Rüzgarı
10-04-2017, 14:15
benim bildiğim güz soğanlarının çiçek açması bi önceki sene yeterince güneş alıp verimli bir toprakta düzgün beslenmesine bağlı bir şey...
yine lale soğanları bildiğim kadarıyla diğer soğanların aksine anaç soğanın ölüp yavru soğanların büyümesiyle kalıcı olabiliyor...
tabi her lale türü aynı şekilde mi emin değilim...
Laleler gerçekten çok güzel renkleri olan büyüleyici çiçeklerdir...
ama şahsen dikecek bir alanım olsa bunun çok az bir kısmını laleye ayırıp zambak nergis güngüzeli şebboy gibi görece daha az uğraştırıcı sorunsuz çiçekleri tercih ederdim...
çiğdem42
17-04-2017, 22:52
Kendi çiçeklerime göre Cevaplar
1-12 cm derinlikte 1300 rakımda kardan etkilenmiyorlar.Drenaj önemli
2-Verim?
3-Ben bir yandan söküp bir yandan dikiyorum.Bakımınıa başları görününce başlıyorum.
4-10cm ara ile 3-4 yıl idare ederler.çok sıkışırlarsa çiçek açmazlar.Lalenin çoğalma yeteneğine göre değişir.benim kaybolan bir çeşidim oldu.
5-Lale soğanları iyi bakılırsa yanlarada saçak atıp yavru yapıyor.Drop soğan gibi
6-Lale soğuklama istiyor.Cide ?
7-Lale güneşte kısa boylu gölgede uzun boylu oluyor.En az 3 saat güneş şart.
Güney ve kuzey arası bende 10-15 gün fark ediyor.Yeşermesi çiçek açması.
Çok yardımcı olabildiğimi düşünmesemde bildiklerim bunlar.İnşallah başarılı olursunuz
Merhabalar üstadlara çok önemli bir kaç sorum var kesinlikle bu sorularda ki amacım ticaret değildir kastamonu cide bölgesinde (tipik karadeniz iklimi her mevsim yağışlı (yazın 1-2 haftada bir gün illaki yağış oluyor )) Benim küöüklükten beri hayalim dev bir lale tarlam olması ben her bahar gidip içinde 1 hafta geçirebileceğim bir lale bahçesi yapmak istiyorum bu arada en az 100-200 soğanla başlamayı planlıyorum şimdi sorularıma gelmek istiyorum .
1- Kar yağışı kışın çok oluyor nerdeyse 30-40 cm kar olduğu oluyor kaç cm derine dikmeliyim ?
2-Soğanları belediyeden alıcağız bu söküp çuvallarla ölüme terkettikleri soğanları değerlendirmek istiyoruz verim alabilir miyiz ?
3- Bu sökme soğanları iyice yaprakları kuruduktan sonra renk ve cinslerine göre ayırmayı planlıyorum bu soğanları bölgeye ne zaman dikmeliyim ?
4- Diyelim başarılı oldum soğanlar filizlendi çiçek açtı yaza girdik ben o soğanları sökmek zorunda mıyım ?
5- Doğal olarak bölgede yayılmalarını istiyorum her sene ilaçlama ve gübrelemeleri yapılıcak doğal olarak yayılım gösterirler mi ?
6- Bölgede Muscari bitkisi ve sahlep bitkisi doğal olarak yetişiyor lale bölgeye uyum sağlar mı ?
7- Lale soğanlarını hangi cepheye ekersem verimim artar vede büyük bir ağaç gibi gölgelik bir alana mı idkmeliyim yoksa her dem güneş alan güney düz cepheye mi dikmeliyim ?
yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)
sn Batuhan yılmaz.,
1. Lale bir soğuk iklim bitkisidir. iran-türkmenistan arası doğal yayılma alanlarıdır. türkiyede de toroslar dan doğuya doğru yayılır.
2. lale soğanları, çiçekleri geçtikten sonra yeşil yaprakları ile hazirana kadar yaşamalıdır.Dikimden sonra eski soğan ölür, yeni soğan ve yavru yapar. Bu yeni soğanların beslenmesi için uzun süre yeşil kalmalı( Foto sentez yapmalıdırlar)
3, lale soğanları dikimi sonbahar ayları dır. Ekim kasım
4. Evet her yıl sökmek, oluşan yeni soğanları ayırıp boylandırmak gerekir. sökmezseniz irili ufakl bi dolu lale bitkisi olur yaşayabien yaşar
5. her bölgede doğal yayılmaz. Doğal yaşama koşulları: Sonbaharda yağışlar ile kök salacak, kışı kar altında geçirecek ve kar don olayından koruyacak, ilk baharda kar suları ile uyanıp köklenip 10-15 oC cıvarında çiçek açacak ve uzun bir ilkbahar periyodu ile otosentez yapıp yeni soğanı besleyecek ve sıcak bir yaz geçirerek (25 0C) dinlenecek ve yazın sonunda tekrar hayata merhaba diyecek.
6. genelde yazın çok sıcak olmayan cepheler, kuytu yerler, gölgeli yerler
Batuhan Yılmaz
18-04-2017, 19:47
Sayın Kgursan ve Sayın Çiğdem42 değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim ben bu işe adım atmayı düşünüyorum inşallah başarılı olurum sevgiler . (Başarılı olursam seneye fotoğraflarla görüşmek üzere :) )
Sayın Kgursan ve Sayın Çiğdem42 değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim ben bu işe adım atmayı düşünüyorum inşallah başarılı olurum sevgiler . (Başarılı olursam seneye fotoğraflarla görüşmek üzere :) )
Her mevsim yağış oluyorsa yaz aylarında soğanlar çürür diye düşünüyorum.
Bu yıl Eskişehir'de bile yağışlar hazirana kadar devam ettiğinden küf ve çürüme yaşadık ve soğanları toprakta bırakmadık.
Bu ağacın çevresine 15 kadar lale soğanı dikmiştim 1 ay önce, ama drenaj çok kötüymüş, yağışlar biraz artınca göllenme oldu, soğanlar henüz uç vermemişken çıkarıp başka yere diksem mi? Böyle suyun içinde çürüyüp gidecekler sanki :(
Batı Rüzgarı
06-12-2017, 20:48
Bu ağacın çevresine 15 kadar lale soğanı dikmiştim 1 ay önce, ama drenaj çok kötüymüş, yağışlar biraz artınca göllenme oldu, soğanlar henüz uç vermemişken çıkarıp başka yere diksem mi? Böyle suyun içinde çürüyüp gidecekler sanki :(
soğanlar kök verdiyse değiştirmemeniz gerekir.
nanemolla
08-12-2017, 09:40
662285
Sürgün vermeye başladılar.5 -6 renk ektim.çoğunuda geçen yazdan kendim çoğaltmıstm.
laleler sanırım ılık giden havalardan dolayı uç verdiler, haftaya soğuk hava başlıyacakmış geceleri ısı eksiye düşecek, donmazlar inşallah
Batuhan Yılmaz
13-01-2018, 22:38
Merhabalar elimde en az 30-40 tane lale yavru soğanı var ben 10 yaşından beri bu çiçeğin yavru soğanlaronı ne yaptım ne ettiysem büyütemedim ne yazık ki irileşmiyorlar ve bu beni biraz soğutuyor aynı durum şu sıra üzüm sümbülleri ve sümbüllerde de geçerli hazır gübre kullanmıyorum ama çürümüş bitkisel kompostlardan versemde bitkiler mutsuz sizce neden bana önericeğiniz bir yöntem teknik var mı ? Cephe Kuzey Doğu. ( Frezyalardan çok memnunum gayet kaliteli ve iri soğanlar ve yavrular oluşturuyorlar.)
İklim değişikliğinin son kurbanları, ne yapacaklarını şaşıran laleler... Bunlar açarken daha uç bile çıkarmayanlar var.
Bahar gelmiş, ben ikna oldum :)
Batı Rüzgarı
29-01-2018, 19:47
lale çiçek açmış yaz mı gelecek.
gönül bu diyardan vazmı geçecek...
:)
bu sene acayip bir mevsim oldu. geçen sene yaz geç geldi bu sene kış gelmedi.
bakalım bu sene de yaz geçme durumu olabilir.
laleler güzel çiçek açmış ama. keşke soğanları seneye kalabilse...
yani profesyonel bakım uygulamadıktan sonra saksıda lale biraz zor..
lale çiçek açmış yaz mı gelecek.
gönül bu diyardan vazmı geçecek...
:)
bu sene acayip bir mevsim oldu. geçen sene yaz geç geldi bu sene kış gelmedi.
bakalım bu sene de yaz geçme durumu olabilir.
laleler güzel çiçek açmış ama. keşke soğanları seneye kalabilse...
yani profesyonel bakım uygulamadıktan sonra saksıda lale biraz zor..
Bakalım, yapraklar kuruduktan sonra mümkün olduğunca saksı toprağıyla beraber sitenin bahçesine gömeceğim lale ve sümbülleri.Sonbaharda da alıp tekrar saksılara. Şansım yaver giderse seneye de çiçek alırım belki :)
Bakalım, yapraklar kuruduktan sonra mümkün olduğunca saksı toprağıyla beraber sitenin bahçesine gömeceğim lale ve sümbülleri.Sonbaharda da alıp tekrar saksılara. Şansım yaver giderse seneye de çiçek alırım belki :)
Sn wakan, yaprakları uruduktan sonra gömmenin bir mantığı yok! Bence topraktan çıkarın, gölge bir yerde kendiliğinden kurusun, sonra (Temmuz ağustos gibi) temizleyip gazete içinde veya bez torbada serin gölge bir yere koyun ve Ekim-kasım ayında tekrar dikin. kolay gelsin
laleler yavaş yavaş büyüyorlar :)
Sn wakan, yaprakları uruduktan sonra gömmenin bir mantığı yok! Bence topraktan çıkarın, gölge bir yerde kendiliğinden kurusun, sonra (Temmuz ağustos gibi) temizleyip gazete içinde veya bez torbada serin gölge bir yere koyun ve Ekim-kasım ayında tekrar dikin. kolay gelsin
Teşekkür ederim, bakalım kurtulan olursa öyle yapayım.
Bir kaç tane lale kurudu, soğanlara baktım minik minik beyaz kurtçuk gibi bir şeyler var, soğanı bitirmişler nerdeyse. Toprak altı olduğu için de ne yapacağımı bilemedim, oluruna bırakacağım sanırım. Kurtulan olursa o zaman saklamaya çalışırım.
nanemolla
06-03-2018, 11:35
667149
Pembe diye aldığım ama kırmızı çıkan lalelerim:p
bizde de laleler açmaya başladı:)
nanemolla
16-03-2018, 14:35
668108
Geçen seneden soğanları karışmıştı hangi renk açacaklar nasıl gozukecekler merak içindeyim.aslında ufaktan ufaktan renkleri belli oldu gibi bazılarının
Melisa16
17-03-2018, 18:28
Açmaya başladılar ;)
nanemolla
25-03-2018, 13:15
668807
668808
Hepsi açtı artık.
son kalanlarda açıyor artık:)
en sona kalan sarı osmanlı laleleri hala tomurcukta
1364 no’lu mesajdaki laleler kışı neredeyse su içinde geçirdiler ama çürümeden bahara çıktılar çok şükür :)
AkisSoftware
17-04-2018, 08:33
Verilen bilgiler için teşekkürler
MaynaVira
05-05-2018, 06:04
Bu sene başında Hollanda’dan -buzdolabında beklemekte olan- lale soğanları almıştım. Bir süre sonra kutuyu açtığımda, soğanların bazılarının yüzeyinde belli belirsiz turkuaz rengi lekeler farkettim. (Güya sağlık sertifikaları da vardı soğanların). Küf olduklarını anladım ancak nedense (üşendiğimden) müdahale etmedim. (Tahminimce buzdolabı içerisinde hava sirkülasyonu olmamasından ve kapağın açılıp kapandığında, içeride nem yapmasından kaynaklı bir sorundu bu).
Kış günlerinde saksılara diktiğim lalelerden yalnızca bir tanesi açtı. Geri kalanlardan kimisinin yaprakları çıktı ve çiçeklenemeden, kısa sürede soldu. Bazısı da saksı içerisinde küflenmişti.
Tüm yapraklar kuruyunca, soğanları söktüm ve sağlıklı olduğunu düşündüklerimi ayırdım, hastalıklıları ise imha ettim. Elimde bir fungusit olmamasından dolayı, söktüğüm ve çoğunluğunun kabuklarını soyduğum soğanlara uygun bir ilaçlama yapamadım. Onları bakır sülfat ile hazırladığım derişik bir çözeltide beklettim ve kısa süre seyreltik bir çözeltide duruladıktan sonra, aralarında mesafe bırakacak şekilde bir tepsiye dizerek güneş görmeyen, yarı aydınlık bir yere aldım. Bir süre sonra, iki adet soğanın kendinden geçercesine büzüştüğünü görünce, hemen onları da ortamdan uzaklaştırdım. (Tabii aylar öncesinde cereyan etmişti bu olaylar).
İlk lale deneyimim başarısız olarak sonuçlanmıştı özet olarak. Gerçi amacım hediye olarak dağıttıklarımdan geriye kalanların boşa gitmemesiydi. -_-
Evet, laleler ile gönül ilişkim -şimdilik- bu düzeyde olsa da, baştan sona nerelerde yanlış yapmış olabileceğimi bilmek, kendimi geliştirmem açısından güzel bir fırsat teşkil edebilir diye düşünerek bu yazıyı yazdım.
Son olarak; başkalarına verdiğim lalelerde hiçbir sorun çıkmamış. Acaba onlara ayıp olmasın diye, iyi durumda olmadığını düşündüğüm soğanları kendime mi ayırmıştım? Öyleyse pek de başarısız sayılmam... :rolleyes:
Batı Rüzgarı
06-05-2018, 08:35
Bu sene başında Hollanda’dan -buzdolabında beklemekte olan- lale soğanları almıştım. Bir süre sonra kutuyu açtığımda, soğanların bazılarının yüzeyinde belli belirsiz turkuaz rengi lekeler farkettim. (Güya sağlık sertifikaları da vardı soğanların). Küf olduklarını anladım ancak nedense (üşendiğimden) müdahale etmedim. (Tahminimce buzdolabı içerisinde hava sirkülasyonu olmamasından ve kapağın açılıp kapandığında, içeride nem yapmasından kaynaklı bir sorundu bu).
Kış günlerinde saksılara diktiğim lalelerden yalnızca bir tanesi açtı. Geri kalanlardan kimisinin yaprakları çıktı ve çiçeklenemeden, kısa sürede soldu. Bazısı da saksı içerisinde küflenmişti.
Tüm yapraklar kuruyunca, soğanları söktüm ve sağlıklı olduğunu düşündüklerimi ayırdım, hastalıklıları ise imha ettim. Elimde bir fungusit olmamasından dolayı, söktüğüm ve çoğunluğunun kabuklarını soyduğum soğanlara uygun bir ilaçlama yapamadım. Onları bakır sülfat ile hazırladığım derişik bir çözeltide beklettim ve kısa süre seyreltik bir çözeltide duruladıktan sonra, aralarında mesafe bırakacak şekilde bir tepsiye dizerek güneş görmeyen, yarı aydınlık bir yere aldım. Bir süre sonra, iki adet soğanın kendinden geçercesine büzüştüğünü görünce, hemen onları da ortamdan uzaklaştırdım. (Tabii aylar öncesinde cereyan etmişti bu olaylar).
İlk lale deneyimim başarısız olarak sonuçlanmıştı özet olarak. Gerçi amacım hediye olarak dağıttıklarımdan geriye kalanların boşa gitmemesiydi. -_-
Evet, laleler ile gönül ilişkim -şimdilik- bu düzeyde olsa da, baştan sona nerelerde yanlış yapmış olabileceğimi bilmek, kendimi geliştirmem açısından güzel bir fırsat teşkil edebilir diye düşünerek bu yazıyı yazdım.
Son olarak; başkalarına verdiğim lalelerde hiçbir sorun çıkmamış. Acaba onlara ayıp olmasın diye, iyi durumda olmadığını düşündüğüm soğanları kendime mi ayırmıştım? Öyleyse pek de başarısız sayılmam... :rolleyes:
buzdolabında soğan saklanmıyor. diğer yeşilliklerden çıkan gaz soğanları çürütür.
ayrıca hollandadan aldığınız soğanlar muhtemelen zaten soğuklanmış soğanlardır. buzdolabında bekletmenize gerek yoktu.
saksıda lale olmaz. hele o saksılara hazır poşet topraklardan koyduysanız hiç olmaz.
sakladığınız soğanlar muhtemelen gelecek sene de açmazlar. böylesine sağlıksız bir döngüde verim alacağınızı sanmam.
fazla uzatmadan yapacağınız şey şudur.
elinizdeki soğanları çöpe atmak yerine bahçe varsa bahçeye dikin. yoksa doğanın ayak basılmadık bir yerine dikebilirsiniz. ziyan olmasın..
sonra bi cuma akşamı saksıda lale yetiştirmeye tevbe edin:D
yani hiç birşey doğa kadar verimli olmuyor. bazı bitkiler doğaya çok düşkün olurlar. onları yapay koşullara alıştıramazsnız. lale de bunlardan bir tanesi. saksıda lale imkansız değil ama çok zor. ve hataya asla yer yok. sulaması besini toprağını yapısı havası vs....
dağıttığınız soğanlarda bu sene problem çıkmayabilir. ama sizin yaptığınız gibi saksıya dikmişlerse gelecek sezon yüksek bir ihtimal problem yaşayacaklar.
MaynaVira
07-05-2018, 22:36
Görüşleriniz için teşekkür ederim Sn. Batı Rüzgarı.
Soğanları aldığımda “dikime hazır” olarak satılıyorlardı. Yani buzdolabında bekleten, oradaki satıcılar... Tamamen ticari kaygılarla yapılan bir iş elbette. Bahçede dikebilecek yerim var ancak bitki düşmanı ya da en azından benim diktiklerime karşı alerjisi olan birileri mevcut. Bir sonraki denememi yine saksıda yapmayı düşünüyorum. Elimde solucan gübresi var, inorganik gübrelerle sulama suyu yardımıyla da besin takviyesi yapılabileceği kanaatindeyim. En azından denemiş olurum, kaybedilecek pek bir şey yok gibi zira. :p Ek olarak, pimpirikli birisi olduğumu söylemeliyim. Acaba yurt dışından getirdiğim hastalığı buralara bulaştırır mıyım gibisinden subjektif düşüncelerim, daha doğrusu soru işaretlerim var.
Batı Rüzgarı
09-05-2018, 04:50
Görüşleriniz için teşekkür ederim Sn. Batı Rüzgarı.
Soğanları aldığımda “dikime hazır” olarak satılıyorlardı. Yani buzdolabında bekleten, oradaki satıcılar... Tamamen ticari kaygılarla yapılan bir iş elbette. Bahçede dikebilecek yerim var ancak bitki düşmanı ya da en azından benim diktiklerime karşı alerjisi olan birileri mevcut. Bir sonraki denememi yine saksıda yapmayı düşünüyorum. Elimde solucan gübresi var, inorganik gübrelerle sulama suyu yardımıyla da besin takviyesi yapılabileceği kanaatindeyim. En azından denemiş olurum, kaybedilecek pek bir şey yok gibi zira. :p Ek olarak, pimpirikli birisi olduğumu söylemeliyim. Acaba yurt dışından getirdiğim hastalığı buralara bulaştırır mıyım gibisinden subjektif düşüncelerim, daha doğrusu soru işaretlerim var.
bulunduğunuz koşullar için üzüldüm.yapacak bişey yok.hiç bulaşmayın ve üstüne gitmeyin. çünkü böyle tip insanlarla lafla sözle veya başka birşeyle başedemezsiniz.
saksıda lale için o zaman şunları önerebilirim. büyük bir saksıyı balkona koyun. ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. sonra sonbaharda yeni aldığınız lale soğanlarını dikin. bahara yüksek bir ihtimal açarlar. ama sonraki seneler daha iyi mi olur çiçek açmaz hale mi gelir veya yok mu olurlar o biraz sizin deneyimleriniz ve uygulamalarınız ile alakalı.
veya her sene lale soğanı alıp dikecekseniz. biraz masraflı ve israf olacaktır ama lale yetiştirmenin ne yazık ki en kesin yolu bu.bu şekilde sığ saksılara da dikebilirsiniz sıkıntı olmaz.belediyeler bile laleleri her sene yeniden ekiyor bildiğim kadarıyla...ama bence kesinlikle ısraf. gerçi işin ticari boyutu zaten ısrafı destekliyor ya iki ucu boyalı değnek.. yapcak bişey yok.
yurt dışından aldığınız soğanlar eğer kayıtlı bir resmi üretici ise hastalık taşıma ihtimalleri yok.hele hollanda gibi çiçeğin merkezi bir yerde sertifikasız üretici olduğunu hiç sanmam.burada da hollandadan gelen bir çok çeşit lale soğanları var.
Batuhan Yılmaz
09-05-2018, 21:54
Merhabalar, söylemeden edemeyeceğim... Rahatsız olacaklar için şimdiden özür dilerim. Takıntılı bir insan olduğum için çok araştırma yaparım ve ortalama bir buzdolabı rafında bulunan dışkı bakterisi klozetin üzerinde bulunandan 20 kat fazlaymış... Aslında buzdolabı steril bir ortam değil ne yazık ki Sayın MaynaVira :p :p :p Bu arada Sayın Batı Rüzgarı haklı meyve ve sebzelerden çıkan etan (aslında çoğu başka bitkiler için faydalı iken hızlı gelişmesini ve çiçek açtırmaya teşfik eder) gazı soğanların çiçek taslaklarını iöten çürütüyr ve genelde o soğandan daha sonra pek hayır beklenmiyor. Geçmiş olsun ama bence pes etmeyin.
Elif çiçek
23-08-2018, 21:07
Merhaba bende ekmek istiyorum bu sene Antalya da ne zaman dikimi yapılır lalenin bilgisi olan yazabilir mi?
Merhaba bende ekmek istiyorum bu sene Antalya da ne zaman dikimi yapılır lalenin bilgisi olan yazabilir mi?
kasımda dikilir kış soğuklarını alması gerek
Elif çiçek
29-10-2018, 16:55
kasımda dikilir kış soğuklarını alması gerek
Peki nerden satın alabilirim. Sitelere hiç güvenmiyorum istanbul da eminönü nde çok imiş nasıl temin edebilirim
satış sayfasında hocam100 veya başkasından alabilirsiniz
Dumlupınar
08-03-2019, 11:38
Canım kızımız ve damadımız gittikleri Amsterdam seyahatinden Ağustos ayında bana hediye lale soğanları getirmişlerdi.
Soğanları 22 Kasım'da dikmişim.Bugün itibari ile gelişimlerini sizlerlede paylaşıyorum...
Melisa16
10-03-2019, 08:22
Sezonun ilk açan lalesiyle siftah bizden bereket Allah'tan olsun ;)
Dumlupınar
16-03-2019, 11:00
Amsterdam’dan İzmir’e... Laleler açıyor.Diğer saksıda çiçek sapları henüz görünmüyor.Beklemedeyiz.
Dumlupınar
24-03-2019, 10:58
Laleler artık tamamen açtı.Tam bir güzellik...
Diğer saksıya diktiğim soğanlarda 1 hafta içinde çiçeklenirler.
Cymbelina
26-03-2019, 09:00
Geçtiğimiz yıl, Nisan sonu - Mayıs başı gibi lalelerin geçmeye başladığı günlerde İstanbul'a gitmiştim. İstanbul'un 3 ayrı ilçesinde gördüğüm durum şu: çiçekleri geçince lale soğanları çöpe gidiyor ne yazık ki:( Ayasofya Camii yakınında bankların kenarındaki ve Beşiktaş Yıldız Korusu'ndaki laleler belediye işçileri tarafından sökülüp kocaman poşetlere doldurulup atılmak üzere toplanıyordu. Üsküdar'daki laleler daha da şanssızdı. Meydanı genişletme - yol çalışması sebebiyle dozerler/iş makinaları tarafından toprak altında kalmış, çoğu da ezilmişti :(
Belediye işçilerine alıp alamayacağımı sordum. "Çöpe gidecek, al istediğin kadar" yanıtını alınca hazineye konmuş gibi hissettim:) Eve epey fazla lale soğanı ile döndüm.
Bazıları halen yeşil yapraklıydı, bazıları ise sadece soğan şeklindeydi. Yapraklıları saksıya diktim. Soğanların bir kısmını da güneş almayan yerde bir karton kutuya koydum. Bir kısmını da kuru kum - kuru toprak karışımı dolu yoğurt kabına koydum (kum oranı epey fazla). Bu noktada soğanlılar konusunda çok tecrübem olmadıgı için de forumdan deneyimli büyüğümüz Sn Pria'dan da bilgi almıştım, sağolsun (danıştıgım başka üyelerimiz varsa unuttuğum affola).
Sonuç: lale soğanlarının bir kısmı çürüdü, öldü, bir kısmı sağlam kaldı. Kalanları arada çıkarıp kontrol ettim, bazıları kök yapmaya başlayacak gibime geldi (kök öncesi çıkıntılar oluşmuştu). Hepsini 1-2 ay önce tekrar diktim saksılara. Ve onları kapalı balkonda unuttum, aferin bana:dilli:
Neyse, yakın zamanda açık balkona çıkardım, direkt güneş ışığı da alabiliyorlar. Dikim sırasında yavru soğanlar filizlenmişti bile. Şimdi bu dikilenler içinden de büyük ihtimalle kayıplar olacak. Büyük ihtimalle çoğu bu bahar çiçek açmayacak, yavrular zaten kesin açmayacak.
Ancak gene de büyük olanlar da uyanmaya başladı ve görünce mutlu oldum. ;)
Sulama sıklığını nasıl yapacağımdan emin değilim şu an, artık göz kararı gidiyorum. İnşallah bir kaç tanesinin olsun çiçeğini görebilirim.
Yaklaşık 1 ay sonra, Nisan sonu- Mayıs başı gibi İstanbul'a yolunuz düşerse veya zaten orada yaşıyorsanız lale soğanlarını es geçmeyin. Çöpe atılmasındansa çiçeksever insanların evinde olsunlar.
Dumlupınar
28-03-2019, 13:24
Lale'lerin ciçekleri geçmeden son kez fotoğraflarını paylaşıyorum.
Dumlupınar
28-03-2019, 13:25
Devamı
Dumlupınar
10-04-2019, 07:33
Çiçek yetiştirirken her zaman her şey yolunda gitmeyebilir.
2.saksıdaki 10 lale soğanından sadece 1 tanesi zar zor çiçek açabildi.
Tomurcuklar açamadan kurudu.Hiç olmazsa rengini görebildik.Artık çok güzel turuncu çiçeklerini kısmetse seneye görürüz.
Dumlupınar
26-04-2019, 16:11
Burhaniye'de diktiğim lale soğanlarından açan son çiçek...
Selma_321
26-04-2019, 18:20
Burhaniye'de diktiğim lale soğanlarından açan son çiçek...
Çok güzel çok asil... ;)
İyi günler benim lale soğanlarım vardı aralık ayında dikmişti m yaprak çıkardı ama birden sarardı söndü sorun ne olabilir
Dumlupınar
29-04-2019, 13:39
İyi günler benim lale soğanlarım vardı aralık ayında dikmişti m yaprak çıkardı ama birden sarardı söndü sorun ne olabilir
Merhaba,tahminime göre soğanlar çürümüştür.İzmir'de laleler Mart sonu ile Nisan ayının ilk haftasında çiçek açıyor.
Bu yıl Kasım ayı sonunda lale soğanlarından tekrar dikmek isterseniz,su tutmayan yapıdaki kumlu süzek bahçe topraklarını tercih edin.
Toprak yerine torfta kullanabilirsiniz.Ancak bazı torflar aşırı su tutarak soğanların çürümelerine neden olabiliyor.Torf kullanılacağı zaman derin saksılar yerine daha çabuk kuruyan sığ saksıları tercih etmek gerekir.Selamlar...
Dumlupınar
30-04-2019, 20:13
Bugün ailece Konya'nın İsmil ilçesindeki Asya Lale'nin tarlalarını gezmeye gittik.
Muhteşem güzellikteki laleleri elimden geldiğince görüntülemeye çalıştım.Sıra çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmaya geldi.
Dumlupınar
30-04-2019, 20:47
Sarı lale tarlası ile başlıyorum.
Dumlupınar
01-05-2019, 02:01
Lale'lerin yakın plan çekimleri...
Dumlupınar
01-05-2019, 02:02
Devamı...
Dumlupınar
01-05-2019, 12:01
Karışık renkli lale tarlası...
Lale'lerin güzelliklerini fotoğraflarla paylaşabilmek öyle çok kolay değil.Hele rüzgarlı bir havada birde amatör olarak fotoğraf çekmek biraz sıkıntılı olabiliyor.
Çok büyük bir alanda yüzbinlerce lale arasında hangi birinin nasıl fotoğrafını çekeceğimi şaşırdım kaldım.
Kesinlikle tarlaların gezilip görülmesi,emeği geçen herkese binlerce kere teşekkür etmek gerekiyor.
Ülkemizde böyle muhteşem lalelerin Konya'mızın ovalarında,Asya Lale firması tarafından yetiştirildiğini yakından görebilmek beni çok mutlu etti.
Son olarak şunu söyleyebilirim.Ben ve ailem için rüya gibi bir gündü...
Dumlupınar
01-05-2019, 12:04
Lalelere devam🌷
Dumlupınar
01-05-2019, 12:28
Lale tarlalarında çok sayıda fotoğraf çektim.Hepsini yavaş yavaş paylaşıyorum.
Dumlupınar
02-05-2019, 12:43
Dumlupınar sarı lale tarlasında...
Dumlupınar
02-05-2019, 12:44
Laleler...
Dumlupınar
02-05-2019, 12:47
Lalelerin devamı...
Dumlupınar
02-05-2019, 12:49
#lale
Dumlupınar
02-05-2019, 17:13
Lale'lerin renklerini daha net görebilmeniz için yakın plandan çok fotoğraf çektim.
Dumlupınar
02-05-2019, 17:14
Devamı..
Dumlupınar
02-05-2019, 17:15
Devamı....
Dumlupınar
02-05-2019, 17:39
Laleye devam
Dumlupınar
02-05-2019, 17:42
Laleye devam...
Dumlupınar
02-05-2019, 18:35
Devam...
Dumlupınar
02-05-2019, 19:07
Devamı...
Dumlupınar
02-05-2019, 19:24
Devamı...
Dumlupınar
03-05-2019, 09:51
Asya Lale'nin üretim tarlalarından çektiğimiz fotoğrafları paylaşmaya devam ediyorum.
Dumlupınar
03-05-2019, 11:03
Devamı...
Dumlupınar
03-05-2019, 11:04
Lalelere devam
Dumlupınar
03-05-2019, 11:05
Lalelere devam...
Merhaba,tahminime göre soğanlar çürümüştür.İzmir'de laleler Mart sonu ile Nisan ayının ilk haftasında çiçek açıyor.
Bu yıl Kasım ayı sonunda lale soğanlarından tekrar dikmek isterseniz,su tutmayan yapıdaki kumlu süzek bahçe topraklarını tercih edin.
Toprak yerine torfta kullanabilirsiniz.Ancak bazı torflar aşırı su tutarak soğanların çürümelerine neden olabiliyor.Torf kullanılacağı zaman derin saksılar yerine daha çabuk kuruyan sığ saksıları tercih etmek gerekir.Selamlar... Soğanlara baktım sağlam ama yaprakları büyüdü tam filizlendi soldu sarard
Dumlupınar
04-05-2019, 06:34
O zaman soğanları Kasım sonu tekrar dikin.
Dumlupınar
07-05-2019, 12:58
Hazreti Mevlânâ'nın türbesinin bahçesinde açan laleler...
Dumlupınar
08-05-2019, 21:29
Türbe bahçesinden lalelere devam ...
Dumlupınar
09-05-2019, 00:31
Asya lale tarlalarından son fotoğraflar...
Dumlupınar
09-05-2019, 00:32
Devamı...
Sûz-i Dilârâ
17-12-2019, 13:36
Oyy :(sarı ve mor laleleri görünce aglayasim geldi, ne güzel renkler oyle:( çok güzel bı yer çok, bunlar işçi alımı yapıyor mu bilgin var mı abicim, en son bir seraya işçi olarak girecegim:( Başka kurtarmayacak.:D
Dumlupınar
18-12-2019, 21:54
Oyy :(sarı ve mor laleleri görünce aglayasim geldi, ne güzel renkler oyle:( çok güzel bı yer çok, bunlar işçi alımı yapıyor mu bilgin var mı abicim, en son bir seraya işçi olarak girecegim:( Başka kurtarmayacak.:D
Hiç sorma kardeşim.Bende tarlalarda işçi olarak çalışmak isterdim.Şaka bir yana muhteşem lalelerin güzelliklerini yakından görmek bambaşka bir duygu.Çocukların tayinleri Konya'dan Kırıkkale'ye çıktı.Bilmiyorum bir daha oraları görmek nasip olur mu?
Çumra merkezden,Asya Lalenin İsmil'deki tarlalarına 1 saatte ulaştık.Tarlaların son ziyaret gününe yetiştik.10 gün önce daha güzelmiş.
Güzel ülkemizde harika güzelliklerin içinde,rahat rahat tarlaları dolaşma imkanını bizlere sunanlar sağolsunlar...Selamlar...
celalim01
23-02-2020, 18:33
Lale satışı var mı sizde
Sayın Dumlupınar..Gözlerimiz bayram etti resmen...Evn bahçesindeki lalerim solda sıfır kaldı...ama olsun..Maşallah yani..Yazacak kelime bulamadım...
salihcan
16-11-2021, 18:55
Toprak yerine torfta kullanabilirsiniz.Ancak bazı torflar aşırı su tutarak soğanların çürümelerine neden olabiliyor.Torf kullanılacağı zaman derin saksılar yerine daha çabuk kuruyan sığ saksıları tercih etmek gerekir.Selamlar...
Sayın Dumlupınar, lalelerinizi çok beğendim. Elinize, emeğinize sağlık. Bu ben de sene lalelere merak sardım. :o Umarım ben de sizin kadar başarılı olabilirim.
Bahsettiğiniz torf sphagnum torfu mu? Yoksa çiçekçilerde satılan poşet torflar mı?
Dumlupınar
17-11-2021, 09:57
Sayın Dumlupınar, lalelerinizi çok beğendim. Elinize, emeğinize sağlık. Bu ben de sene lalelere merak sardım. :o Umarım ben de sizin kadar başarılı olabilirim.
Bahsettiğiniz torf sphagnum torfu mu? Yoksa çiçekçilerde satılan poşet torflar mı?
Merhaba,ben sadece Kekilla ve İlpasol marka torf kullanıyorum.Selamlar...
megbilgi
09-12-2021, 18:48
Lale, Sümbül ve Nergis soğanları...
Son soğanları yakalayın.
.
https://cicektohumlari.com.tr/urun-kategori/soganli-bitkiler/
.
Melisa16
25-04-2022, 14:24
Lale zamanı...
Melisa16
04-05-2022, 17:51
"Lambada Tulip"
Melisa16
16-11-2022, 16:35
Lale ve diğer güzün ekilen çiçek soğanlarımızı toprakla buluşturduk. İnşallah önümüzdeki bahar şenlenecek buralar.
Merhaba soğanlı bitkilere heves edip bi kaç lale soğanı aldım ama bu şekilde küflü geldi kurtarmanın bi yolu var mıdır acaba?
Birde bazı soğanlar yumuşamış, hani bazen sarımsakları içi ekme zamanı gelince boşalıyor ya onun gibi. Bu yumuşayan soğanları eksem çıkar mı?
Melisa16
24-04-2023, 08:56
Lale zamanı...
Altınordu sahilindeki laleler...
730134
730137
730136
730135
730138
Melisa16
20-04-2024, 20:29
Lale zamanı...
chelik26
09-05-2024, 10:21
Merhaba soğanlı bitkilere heves edip bi kaç lale soğanı aldım ama bu şekilde küflü geldi kurtarmanın bi yolu var mıdır acaba?
Birde bazı soğanlar yumuşamış, hani bazen sarımsakları içi ekme zamanı gelince boşalıyor ya onun gibi. Bu yumuşayan soğanları eksem çıkar mı?
Sn Yavuz 10 ne yaptınız bu soğan hakkında gelişme nedir? Benim tüm soğanlarda bu şekilde hatta daha da küflüydü.
Sn Yavuz 10 ne yaptınız bu soğan hakkında gelişme nedir? Benim tüm soğanlarda bu şekilde hatta daha da küflüydü.
Merhaba soğanları bir kaç gün daha havalandırıp ektim, küfleri geçmiş gibiydi ama bir tanesi çürüdü toprak altında.
Herkese esenlikler! Açtıktan sonra soğanı kaybolmayan; kardeşleyen, çoğalan lale soğanı arıyorum ama yardımcı olabilecek var mı?(ücreti mukabilinde)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.