PDA

View Full Version : Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında




Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7

Oğuz Alper
04-01-2009, 21:31
Bionem (Pseudomonas Fluorescens)

Bionemin içerisindeki Pseudomonas Fluorescens çıkarmış olduğu enzimlerden bir tanesi kitinaz enzimidir.

Kitin tabakası hem funguslarda , hem zararlı böceklerin larvasında hemde nematodun hücre duvarında, yumurtasında bu tabaka bulunmaktadır.

Kitinaz enzimi sayesinde kitin tabakasını parçalayarak fungusları yani mantarları , nematodları , zararlı böceklerin yumurtaları nı çatlatarak yeni bireylerin oluşmasına engel olmak sureti ile DÜZENLİ UYGULAMADA popülasyonlarını minimum seviyede tutar..

Bionem’in etki ettiği zararlı böcekler ve mantar ile hastalıklar:

1- Kırmızı örümcek kendisi ve yumurtası.
2- Beyaz sinek kendisi ve yumurtası.
3- Nematod kendisi ve yumurtası
4- Rhizoctonia solani
5- Helminthosporium sativum
6- Ophiostoma ulmi
7- Botrytis cinerea
8- Fusarium solani
9- Phytophthora capsici
10- Sclerotinia sclerotiorum
11- Oidium tuckeri ( KÜLLEME )
12- Erwinia amylovora ( Ateş Yanıklığı )
13- Venturia inaequalis ( Kara Leke )
14- Verticillium


Bionem ne işe yarar ?

Bionem içerisindeki faydalı bakteri sayesinde ve bu bakterinin çıkarmış olduğu enzimlerle Toprağınızdaki zararlıları baskılar aynı zamanda da mevcut olan besinlerin bitki tarafından alınabilirliğini sağladığı gibi , bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ;bitkilerinizin hastalıklara ve zararlılara daha dirençli olmasını sağlar.

Yapraktan uyguladığınızda yaprak yüzeylerinin genişlediğini , kökten uyguladığınızda daha koyu bir yeşil olmasını , bol saçaklar atmasını da sağlayacaktır.Bitkilerinizde yeni filiz oluşumlarını uygulamadan sonra görebilirsiniz.


Bionem in bir özelliğide eğer kullanım kurallarına uyduğunuzda ,düzenli yaprak ve kök uygulama periyotlarına uyulduğunda Hiçbir Kimyasal ilaç , bakırlı ve kükürtlü preparat , bitki gelişim düzenleyicisi , köklendirici kullanılmasına ihtiyaç bırakmaz. Olmayan şeylerle mücadele etmenize gerek olmayacağı için .

Zararlı böcekler zarar eşiğinin altında kaldığından böcek ilaçları da kullanmanıza ihtiyaç bırakmayacaktır. Olmayan şeylerşle mücadele edilmeyeceği için.

Çünkü düzenli uyguladığınızda sizi zehirli ilaç kullanımına iten zararlı böcekler , mantarlar , zararlı mikroorganizmalara bitkilerinizde rastlamayacaksınız . Dolayısı ile de ürünlerinizi doğal olarak yetiştirmenizi sağlayacaktır.

Bionem kullanırken mutlaka ve mutlaka bitkilerinizi besleme yaparken dönüşümlü olarak NPK , organik gübre , hayvan gübreleri ile dönüşümlü kullanabilirsiniz.

Bionem bitkilerinizi mevcut olan toprakta eğer besin eksikliği var ise bunu tamamlayamaz. Yoktan hiçbir şeyi var edemeyeceğimiz gibi.

Bionem i NPK larla ve diğer organik gübrelerle ,hayvansal gübrelerle kullanabilirsiniz.

Tek dikkat edeceğiniz husus aynı anda kullanmamanız. Dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.

Bunların yanı sıra hayvan gübrelerinizi kullanmadan önce mutlaka bionemli su ile püskürtüp iyice nemlendirdikten sonra kullanırsanız ; Hem zararlı mikroorganizmaları , varsa nematodları , fungusları vb.. düşmanlara steril etmiş olursunuz.

Bionemin içerisindeki bakterinin de bu hayvan gübresindeki organik maddeleri işleyerek bitkinizin alınabilir seviyesine getirmiş olur.

Ayrıca Bitkilerinize kök bölgesinden Bionem i uyguladığınızda faydalı mikroorganizmayı toprağa aşılamış ve toprağınızda ki mevcut gübrelerinde alımını sağlatmış olduğunuz gibi zararlı mikroorganizmaları baskılamış ve bertaraf etmiş olursunuz.

Bu şekilde hazırladığınız hayvan gübresini bitkilerinize verdiğinizde bahçenizin keyfine doyum olmaz.



Bionem geç donlarda -4,-5 dereceye kadar antifiriz görevi görmektedir.

Meteorolojiden don tehlike çanları çaldığında hemen 200lt suya 1lt Bionemi uygun şekilde karıştırıp tüm ağaçlarınızın dallarına , gövdesine püskürtmeniz yeterli olacaktır.


Evdeki bitkilerinize uygulaması :

Tüm uygulamalarda Bionem iyice çalkalandıktan sonra zaman geçirmeden bölünerek kullanılmalıdır..

Süs Bitkileri :

Yaprak Uygulaması :
İyice çalkalanmış 3 cc Bionem, 1 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir.

Kök Uygulaması :
İyice çalkalanmış 5 cc Bionem, 1 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz.

Tüm meyve ve sebzeleriniz için kök ve yaprak uygulaması :
İyice çalkalanmış 5 cc Bionemi, 1 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkilerinizin kök (bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz ) ve yapraklarına uygulayabilirsiniz.




Meyve Ağaçlarında Uygulama:

Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek. Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.

Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.

Fide Yetiştirmede Uygulama :

200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her viyole torfun üzerine veya toprağın üzerine nemlendirecek şekilde püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama fidelerinizin her sulama ihtiyacında tekrar edebilirsiniz.

Sebze Yetiştirmede Bionem Uygulaması :

Kök Uygulaması: Fideler dikildikten ve can suları verildikten sonra 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her fidenin kök boğazından bu karışımdan( 200cc ) 1 su bardağı dökülerek uygulanır.Bu uygulama sezon boyu 15gün ara ile 3 sefer tekrar edilir.
Damlama sulama yöntemi ile verilirken 1 Dönüme 2lt Bionem karıştırılarak hızlıca emdirilerek uygulanır.

Yaprak uygulaması : Sera uygulamalarında 7 ila 10 günde 1 tekrar edilir. Taral gibi bir makinede 200lt suya 1 lt Bionem karıştırılarak ve makinenin devridaimi açıkken karışım tazyikli bir şekilde devam ederken yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürtülerek uygulanır.Açık tarlalarda yetiştiricilikte bu uygulama sezon boyunca 15 günde 1 tekrar edilir.

Karpuz : Dikim yapılıp can suları verildikten sonra damlamadan dönüme 2 lt Bionem kısa su programı ile ( 10dk da emdirilecek ) 1. kök uygulaması yapılır. 1 hafta sonra ikinci kök uygulaması ve son olarak 2.kök uygulamasından 15 gün sonra 3.kök uygulaması yapılır ve kök uygulamamız sona erer.

Yaprak uygulaması 1.kök uygulaması yapıldığında başlanacak 100Lt suya 1/2 lt Bionem yaprakların altına üstüne püskürtülerek uygulanır bu uygulama hasat zamanına kadar 1 er hafta ara ile devam edilir.

Salatalık , domates ve kabak ta da aynı uygulama geçerlidir.Aynı anda aynı dozajları uygulayabilirsiniz. Yaprak uygulaması su harcama miktarı sizin ilacı atış şeklinize göre değişir. İlk dikimlerde fidanlarınız ufak olduğundan çok su harcamassınız , fidanlar geliştikçe su miktarıda artar. Yukarıda bahsettiğim uygulamaların arasına npk ve izelement vermeyi ihmal etmeyiniz.

Nematod , kök çürüklüğü , köklendirici , beyaz sinek , kırmızı örümcek ve külleme ilaçları kullanmanıza gerek yoktur.

Uygulama esnasında kırmızı örümcek veya külleme görüldüğünde uygulama periyodumuzu değiştirmeden devam ediniz.Zararlılar zarar eşiğinin altında kalacaklardır.

ÖNEMLİ NOT : Bionemi su haricinde hiçbir madde ile karıştırmayınız.Bionemi 1lt ambalajı 200lt suda karıştığından daha az su karıştırmak istediğinizde 1lt ambalajı hızlıca çalkalayıp veya blender dan geçirip homojen hale getirdikten sonra bölebilirsiniz. Sistemik ilaçlar ve bakırlı preparatlar ile arasındaki uygulama periyodu 15 gündür. Kontak etkili zehirlerde 3gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.

Taral Makinalarının ve sırt pompalarının temizliği :Daha önceden kimyasal ilaç atılmış Taral makinalarının sadece tank kısmının yıkanması ( Kimyasal ilaçlardan , Bakırlı preparatlardan arındırılması ) yeterli değildir. Mutlaka filitrelerinin de arındırılması gereklidir. Kullandıkları ilaçlama hortumlarının da temizlenmesi gerekmektedir. Bu iş için arap sabunu yeterli gelecektir.

Aksi taktirde Tankın ve ya sırt pompalarının içinde kalan Bu zehirler ve kimyasal kalıntılar Bionem in ve ROA ' nın içerisindeki bakteriyi öldürebilir. Tıpkı bizleri etkilediği gibi !!!


EL MİKSERİ İLE KARIŞTIRMASI İLE İLGİLİ:Yüklediğim resimlerden birincisi Bionem in su ile karışmamış , hali ikincisi el mikseri ile karıştırırken ki durumu ( El mikserini tutuşuma dikkat edin parçalanmayı ve karışmayı tam olarakvgerçekleştiriyor) , üçüncüsü de 3 dk el mikseri ile karışmış hali , dördüncü resim ise 15 dakika bekledikten sonraki durumu . Sonuç olarak el mikseri ile parçalama yaparsak ( Minimum 3dk ) Bionem hatasız bir şekilde kullanıma hazır hale gelmiş oluyor. 31. sayfa 918.mesajda resimleri görebilirsiniz.


KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR.

Su ile bionem'in çok iyi karışması gerekir. Bunun için el blenderi kullabilirsiniz. Ev kullanıcıları, ağzı kapalı bir şişede, 4 parmak boşluk bırakıp, hızlıca çalkalayarak bunu sağlayabilir. Karışımın süt beyaz olması, işlemin tamamlandığını gösterir.

Hazırladığınız karışımdaki bakterilerin sayısı ne kadar çok olursa, o kadar etkili olacaktır.

Bu nedenle bionemi suyla karıştırdıktan sonra en az 15 dakika beklemelisiniz.
24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur.Uygulamadan önce mutlaka blendır ile karıştırmayı unutmamalıyız.

Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler karışım başladıktan sonra fermentasyona uğrar, hem sayıları artmaya başlar, hem de enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz (Rakı normunu) renk oluşur.


Bionem in su ile karışmamış hali
89311

El mikseri ile karıştırırken ki durumu ( El mikserini tutuşuma dikkat edin parçalanmayı ve karışmayı tam olarak gerçekleştiriyor) ,
89312

3 dakika el mikseri ile karışmış hali
89313

30 dakika bekledikten sonraki durumu
89314

Sonuç olarak el mikseri ile parçalama yaparsak ( Minimum 3dk ) Bionem hatasız bir şekilde kullanıma hazır hale gelmiş oluyor.Bu şekilde hazırladığımızda karıştırma problemini halletmiş bulunuyoruz.Hazırladığımız karışımı püskürtme aletinize koyup uygulamayı gönül rahatlığı ile yapabiliriz. (Arada tekrar çalkalamanıza ve karıştırmanıza gerek yoktur)

BİONEM KULLANAN FORUM ÜYELERİMİZİN OLUMLU VE OLUMSUZ YORUMLARI


SN.LERDEMİR :Geçmiş olsun Sn.omar,
Bunlar olağan şeyler; her yıl karşılaşıyoruz bu gibi zararlılarla. Ben daha önce koşnil ile karşılaşmadım; hep kırmızı örümcek ile yaprak biti gördüm ben.
Fakat ilk kez bu yıl baharın başlangıcı ile birlikte bu forumdaki arkadaşlardan birinden Bionem edindim. Kıştan çıktığımızdan bu yana gardenyamda ve diğer bitkilerimde hiç zararlı ile kaşılaşmadım. (Bir tek, bir arkadaşımın bana toprağı ile verdiği biber fidelerinde bir hafta içinde yeşil yaprak biti oluştu; o da sanırım zaten yetiştirilme ortamından gelmişti)

SN.KOYU YEŞİL : Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba.

SN.NEVSUNE :Evet koyu yeşil, biraz toparlansın diye bekledim. Yarından sonra şeker gübresi vermeyi düşünüyordum. Önerinizle demir takviyesi de yapayım biraz. İkisinin birarada olması bir sakınca yaratmaz umarım.
Bionem gerçekten çok etkili oldu küllemenin geçmesinde.

SN.Ayine – i Esma :Sn.kgursan fideleri ekeli 2 gün oldu. İnşaallah çok iyiler şimdilik. Ektikten sonra bionemle suladım ve sabahda üstlerine bolca bionem sıktım. Keyifleri yerine gelmiş şükür. Herşey için teşekkürler.

SN.Feriha : Sn. Oğuz bey, terasta sizin katkınız büyük.. Bionem uygulamarını çok önemsiyorum. Çünkü geçen yıl bir hastalık geldi ve terasın yarısında ancak durdurabildim. Çok teşekkür ederim. Heyecanla Roa yı bekliyoruz..

Forumda Bionem Mikrobiyal Gübre Başlığı altında En son yorumların eklenmiş hali :

Sn.Ayine- i esma :Selamlar. 50 kadar saksının içindeki tüm çiçeklerin rahatı çok yerinde gibi görünüyor. Sıklemende hâlâ o minik böceklerden olmasına rağmen, sağlıklı, çiçekli ve tohum gönderilmiş durumda. 3 saksı olan Açelyalar yeni yeni sürgünleriyle çok sanatlı görünüyor. Ölmek üzere olan Yeni ginenin üzeri çiçek ve tomurcukla dolu. En müthiş değişiklikte mum çiçeği yapraklarında. Kocaman, parlak ve koyu yeşiller...Her saksıyı anlatırsam yazmakla bitmeyecek. Yani bionemden inşaallah çok memnun kaldık. Selametler dilerim.

Sn.Güneyerer: İnanılmaz bir şey üç günde bir türlü büyümeyen fidelerim ,kabarmaya minik yapraklar vermeye başladı..gerçekten hızla büyümeye başladı..bunun üzerine bahcemde ne varsa kullanmaya başladım yapraktan kökten .yama yaptığım çim tohumlarına her şeye uyguladım..sürekli kekik kokuyorum..dört adet ladin fidanlarıma bile uyguladım..hepsi gayet iyi..hepsinin yanakları al al ,sağlıklı tosuncuk gibi görunüyorlar şaka bu yana hakikaten fark edilir gelişmeler var..Alper bey teşekkur ederim.

Sn.Feriha :Ben de son bir resim paylaşayım yarın karalahana hasatı var..Artık oldukça irileştiler ve sağlıklı bir şekilde bir sorun yaşamadan tam yemelik oldular. Yenilebilecek kalitede ilk sebze yetiştirme deneyimim oldu ve bionem sayesinde sorun yaşamadım. Teşekkür ederim Oğuz bey.

Sn.Güneyerer: Alper bey,salatalık fidelerime de uygulamıştım.bugun onları bahceye dikmek için dikkatlice çıkarıyorduk ki o da ne ,bir kök yapmış inanılmazdı .fideciden aldıklarım da minicik kök vardı .benimkiler beşer kez turlamışlar.ben bu arada domates fidelerime cok fazla kullandım galiba 25 fideden 7 tanesi aynı gün yandı..kalansağlar bizimdir dedik moral bozmadık ama kalanlar harika görunuyorlar ingiliz lordları gibi tepeten tepeden etrafı süzüyorlar yarında onları dikecegiz behhh beh behhh nidalarıyla (kökleri görünce cıkardığımız ses) ya şimdi ben bu gazla çimleredemi versem diye düşünüyorum nedersiniz hocam uygunmudur?

Sn.20horoz: oğuz beyle görüştükten sonra bugünkü asma kontrolunde asmaların artık çiçeğe girmek üzere olduğunu gördüm.Bunuda sizleri fotograflayayım istedim .Bir tane asmamızı feda ettik bu arada yine zaten biyolojik kontrol için bütün asmalarım feda oldu ama herhalde ben bundan büyük zevk duyarak çiçek başlangıcındada bionem uyguladım ve dediğiniz gibi oğuz bey asmanın bir tanesini boy abdestini aldırdım . Bakarsınız bir hafta sonra çiçekten çıkamaz derhal cenaze namazını kıldırırım.
Bu asmadaki külleme hastalığı sadece bir yaprakta vardı ama külleme hastalığını kurumaya yüz tuttugunu ayrıca başka hiç bir yerinde rastlamadım.Bunu özellikle belirteyim kimsenin aklında şüphe kalmasın .Ayrıca bunu niye çiçekteyken bionem uyguladığımı sorarsanız bu asma karantina altında hem külleme ilerliyebilecekmi çünkü halen küllemeli yaprak üzerinde hem çiçekteyken attım .Acaba çiçeğe zarar verecekmi.Ayrıca sizi kutlarım oğuz bey başarınızdan dolayı.

Sn.Bgozcan : 2008 Mart ayından itibaren açık alanda örtü üzerinde yetiştirdiğim çileklerime 3 defa topraktan damlama sulama ile, 5 defa yapraktan Bionem uygulaması yaptım. Gerekli bakımları (kol kesme, kuru yaprakları koparma, erken açıp donan çiçekleri koparma, fide dipleri ve sedde aralarındaki otların koparılması) zamanında yaptım. Ekdeki fotoğraflarda görüldüğü gibi hastalıksız sağlıklı çilekler yetiştirmekteyim. Küf, kırmızı örümcek, yaprak biti, külleme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Meyve üzerindeyken bile kalıntı bırakmayan Bionem kullanabilmem bana hasatta büyük kolaylık ve iç huzuru sağlıyor. Bionemin kullanılması ve çilek yetiştiriciliği konusunda özverili, içten yardımlarından dolayı Alper YEĞİN’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Sn.Meyvelitepe:Arkadaşlar, ben bu ürünü gerek ruhsatta belirtilen, gerek ilacın içerdiği bakteri hakkında yabancı kaynaklı makalelerde gördüğüm etkilere göre kullandım. Her ne kadar Oğuz bey muhtelif mesajlarında böcek, sinek, larva vb. zararlılara karşı etkilerinden söz etmiş ise de benim böyle bir beklentim olmadı.
Uzun sözün kısası Bionem'i zararlı mantarlara karşı koruyucu olarak kullandım. Etkisi konusunda da çok net bir şey söyleyemem. Ağaçlarımda böyle bir mantar hastalığına henüz rastlamadım (şeftali fidanlarındaki yaprak kıvırcıklığı hariç. Onu da hastalık fazla ilerlemeden bakır içerikli ve organik sertifikalı başka bir ilaçla durdurdum).
Bu yüzden Bionem'in etkisini tam olarak söyleyebilmek bu aşamada benim için çok kolay değil. Ağaçlarımda mantar türü şeyler zaten yoktu. Bionem gelmesini engelledi mi, yoksa zaten olmayacak mıydı bu anlamda yeterli deney sonucuna sahip değilim.
Kırmızı örümcekte de henüz deneyebilmiş değilim. Fakat onu ölçmem de zor olacak. Köklenme konusunda da bir etki ölçebilmiş değilim. Zira, köklenme, çimlenme gibi bitki gelişimlerinde, toprak, nem, ısı vb. durumlar esas etkiyi yaratıyorlar. Böyle bir durumda uygulanan veya uygulanmayan Bionem'i ölçmek benim için kolay değil. Bunun için çok detaylı kontrol ortamları oluşturmak gerekir.

Sn.İklimsiz: Kırmızı örümcek bana pek uğramıyor fakat beyaz sineklerle çok sıkı arkadaşız. Bionemi henüz bir kez uyguladım, pazartesi ikinci uygulamayı yapacağım.Bir haftada gözlemlediğim hem sayıları azaldı, hem de daha uyuşuklar sanki.Bionemin kekik kokusu çok hoş, belirtmeden geçemeyeceğim

Sn.Koyuyeşil : Bahçemde ve balkonumda her sene başıma dert olan kırmızı örümceklerle bu yaz pek karşılaşmıyorum. Açıkçası bionemi 4 kez uyguladım henüz. Sadece 2 adet örümcek gördüm, onları da elle ortadan kaldırdım. Güllerimde ve oya ağacımda hafif bir külleme var, bu hafta sonu bionem uygulayacağım. Bitkilerim genel olarak oldukça sağlıklı görünüyorlar. İlk etapta özellikle gül filizlerine musallat olan yeşil bitleri nisbeten azalttı, tamamen ortadan kaybolmaları için daha sık bir uygulama yapmak gerekiyor sanırım.

Sn.20horoz: syn oğuz bey bugün için gelip ziyaret edip bağların burdaki durumunu görüp benimle tanıtığınız için teşekkür ederim.Bence bu işin en güzel tarafı teşisi yerinde koymak ona göre tedbir almaktır sizde bunu başardınız .Verdiğiniz ürün üzerinde bana samimiyet göstermiş oldunuz.
Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa

Sn.gilan: Bahçede mantari bir sorun görünmüyor. Her yaz frambuazlarımda olur, bakalım bu sene olacak mı.
Vişne ağacına bu sene insektisit atmadım, vişneler olduğunda göreceğiz
Komşumun sınır çalılarında bolca mantar vardı 2 senedir, onlara uyguladım, mantar oldukça azaldı. Ortancalarımda külleme benzeri birşey vardı, geçti. Red robin domates fideciklerimde Bionem'in köklendirme etkisini test ediyorum. Henüz 1cm boyundalar şaşırtma yaparken sonuçları paylaşırım.Gül bitlerinde hiç düzenli uygulamadığım için başarılı olamadım ama şimdi 3 gün aralıklı uygulamaları deneyeceğim. Özellikle reçellik güle ilaç atmak istemiyorum çünkü.

Sn.Lerdemir: Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım.
Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim.
Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim.
Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi.
Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim.Şimdilik gözlemlerim bunlar.

Sn.Güneyerer: Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz ..sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı.. damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var.çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı? en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok.bu bile bahçıvanı ikna edemedi.bahcıvan bionemi söyle bir koklayıp''Abla yaw ,bunda mikrop falan yok bu kekik suyu,böcekler kokuyu duyunca toz oluyorlar sonra geri geliyorlar ,böyle herşeye inanma allahsen dedi ve gitti.Herhalde aralarında konuşup tuaf olduğuma karar verdilerki bir haftada işe aldığım iki bahcıvanda başlamadan vazgeçtiler..Eşim ne yapıyorsun sen bu adamlar kaçıyor diyor Valla bir şey yapmıyorum organik tarım yapıyorum sadece diyorum..bilmiyorki, sümüklü böcek ilacı bile kullanmayıp(toprakta kalıp zarar veriyor diye)bahcıvanla beraber yüzlerce topladığımızı.

Sn.Feriha: Beyaz sineklerin ele geçirdiği Physalis bitkimde birkaç binonem uygulamasıyla iyi sonuc aldım. Birkaç yaprağı mahvetmişlerdi yok oldular. Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız..

Sn.Lerdemir: Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz.
Hemen hemen haftada 3-4 kere de balkonumda bitkilerimi yakından gözlemler, incelerim.
Dün akşam ise hayretler içinde kaldığım bir şey gerçekleşti:
İrkilerek gördüm ki, 15 cm boyuna ulaşmış biber fidemin bir büyük yaprağının üzerinde onlarca yeşil renkte yaprak biti vardı. Bir kaç tanesi tam ergin boya gelmiş, bir düzine larva ve bir o kadar da larvadan çıkmış yavru yeşil yaprak bitleri. Yaprağın altını çevirdim, orada ağırlıkla larvalar vardı. Panikle bitkinin diğer kısımlarını da kontrol edip, hemen o bit sarmış yaprağı gövdeden ayırıp imha ettim. Bitkinin diğer kısımlarında ağır bir durum yoktu, akan suyun altında güzelce mekanik temizleme yaptım.

Sn.Levsel : Aynı sorun bende de var ne yapacağım bilmiyorum.Kök uygulaması yapmıştım tüm fidlerime ; ama biberlerimi yeşil yaprak bitleri sardı hatta kol atan çilek fidelerimide sarmışlar..Buda yetmezmiş gibi biber fidelerim açan çiçekleri kopup düşüyor RR leriminde çiçekleri aynı durumda aynı zamanda RR lerimin yapraklarında küllenmeler var.Oysaki hepsinde bionemi düzenli bir şekilde kullandım.Nasıl bir yol izlemeliyim yardım lütfen...

Sn.Balıkçı Serdar : Oğuz Bey;

Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun.

Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar Genel olarak bütün fidanlarda çok sağlıklı bir görünüme kavuştu.

Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah.

Bizi Bionemle (kekiksuyu ) tanıştırdığınız için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.

Sn.Feriha: Bionemin üreticilerimiz tarafından uygulanması konusu çok önemli.. Pazarda ya da markette satıştaki bir üründe bu ürün üretilirken kimyasal yerine Bionem kullanılarak korunmuştur ibaresi görürsem hiç düşünmem onu tercih ederim. O günleri görmek dileğiyle soruma geçiyorum.

Sn.20Horoz: deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi .
Bunun yanında gerçekten hayretler içinde kaldığım hiç bir akarist kalmaması ve bu sorunu ortadan kaldırması bile bir ayrıcalık diiyebilirim.Ama özellikle bu ürünlere hale devam etmeyi düünüyorum.

Sn.Balıkçı Serdar : Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmış fidanların fotoğraflarını yüklüyorum. Bu fotoğraflar 30 Mayıs 2009 Cumartesi günü çekildi, Pazar günü hastalıklı yapraklar temizlenip, 2 Mayıs Salı günü Bionem uygulandı. Müteakip uygulama hava yağmurlu olduğu için 3. günde yapılamadı, 4. gün (6 Haziran Cumartesi) 2. Bionem uygulaması yapıldı. 2. Uygulama yapılırken, yeni yaprak filizlerinde, sağlıklı ve oldukça hızlı gelişmeler izlendi. Fotoğraflamadığım armut fidanlarındaki siyah böceklerin 2. uygulama yapılırken oldukça azaldığı da gözlendi.

2. Uygulamadan bir gün sonra (7 Haziran Pazar) tüm fidanlarda gözle görülür bir canlılığın yanı sıra, armut fidanlarındaki böceklerin kaybolduğu gözlemlendi. Bakalım bu hafta sonu durumlar nasıl olacak

Bu hafta sonu alacağım fotoğrafları da, Pazar veya Pazartesi yüklerim nasip olursa gelişmeyi beraber izleriz.

Sn.Nevsune : Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.

İki hafta kadar önce aldığım bir petunya fidesini diktikten bir kaç gün sonra yaprakları yatmaya başlayınca (geçen yıl bu şekilde başlayan hastalıktan hiç bir petunyamı kurtaramamıştım, birinde başlayınca sırayla diğerleri de aynı şekilde ölüyorlardı) hemen bionem püskürttüm. Ertesi gün yapraklar toparlanmaya başladı. Şu anda gayet iyi durumda.Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım.

Sn.Müjgan Yılmaz :Sn Oğuz Bey
Bionemi düzenli olarak uyguladım,sonuçları paylaşma sorumluluğu nedenıyle ;
Güller de Sebzeler de de;(Bakla )tarihine dikkat ederseniz,(9 mayıs) bulunduğumuz bölgenin iklim koşullarına göre bir hayli erken bir dönem ve oldukça bol ürün aldım.[

Sn.Balıkçı Serdar : Şeftali fidanlarının geçen haftaki ilaçlanmasından (bionem ile) sonraki durumu. Şeftali yaprak kıvırcıklığından eser kalmadı
Armut fidanlarında ki siyzh böceklerde oldukça temizlemiş, sadece bir fidanda 8-10 adet böcek olan bir kümeye rastladım, o da ilaçlama yaparken muhtemelen değmemiş bir yer, elle temizledim, şu an orası da tertemiz

En büyük artısı ise; bahçede uğur böceği dolu, teşekkürler Oğuz Bey

NOT: Roa'yı bekliyoruz.

Sn.ialp32 : ayrıca hakkının hakkınıda vermeli bionem kullanmaya başladıktan sonra bahçede gözle görülür bir yeşillenme ve uğurböceklerinin sayısında artış var(uğurböcükleri 20 gündür kimyasal ilaç atmadığım için de çoğalmış olabilirler tabi ki )birde açan çiçekler tutarsa zaten;hemen tanıdık kabzımal arayacağım bu gidişle

Sn.Oğuzhan: Benimde Limon,Lime ve Kolonya Çalıma uyguladığım Bionem iyi geldi.Yeni filizler ve yeni tomurcuklar çıkmaya başladı.Gelişmeleri bildiririm

Sn.Akcan67;Uzun zamandır ben de bir şeyler yazmak istiyordum.Kısmet bu günmüş.Şu anda ürünlerin resimlerinide yülemek isterdim ama daha sonra inşallah.
Fideleri ilk diktiğimden beri gerek yaprak gerek kök uygulamalarına nizami olarak dikkat ettim.Hiç bir şekilde bahçemde kimyasal bir ilaç kullanmadım.İlk dikkatimi çeken şu oldu ;çevremdeki insanlar bitkilerde ki değişik hastalıklardan bahsederken ben bu sorunların hiç birini yaşamadım.Kırmızı örümcek , yaprak biti vb.. zaralılarla bu sene tanışma fırsatım olmadı.Hayatımda ilk defa bahçemden bu kadar çok salatalık biber topluyorum.Domateslerin zerafetini de anlatmadan geçemem.Bionem kullanmadığım ürünlerden henüz ne bir salatalık nede bir biber alabilmiş değilim.
Bionemi kullanırken tek şikayetim ( ! ) 19 LT lik damacanı çalkalamak hiç de kolay olmadı.
Bionemin özelliğini kendi açımdan kısaca özetlemek gerekirse birincisi sağlıklı ve tamamen organik ürünler.İkincisi ise adaleli bir kol yapısı.
Kısaca özetlemek gerekirse OĞUZ BEY sizin her soruya neden bu kadar sabır ve azimle cevap vermenizi şimdi daha iyi anlıyorum.Biz bile bazen okurken sıkılsak bile siz tekrar tekrar aynı sorulara bıkmadan cevap veriyorsunuz.Bionemi kullandıktan sonra kıymetini çok daha iyi anladım.Umutla ve sabırla roayı da bekliyoruz.Benim 200 metrekarelik bahçeme bakıpta bir arkadaşım 20 dönümlük tarlasında kullanmak istiyorsa varsın gerisini bu ürünü kullanalımmı kullanmayalımmı diye düşünenler düşünsün.Başta bu ürünü tanımama vesile olan size ve bütün ekip çalışanlarınıza teşekkür etmeyi kendime bir borç bildim.
EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞKKÜR EDERİM.




MeyveliTepe
04-01-2009, 21:31
Arkadaşlar,
Bu başlık altında Alternatif Toros Tarım Ltd. firması tarafından üretilen, organik mikrobiyal gübre tescilli, içinde 10^8 cfu/ml oranında Pseudomonas Fleuresceas isimli bakretinin bulunduğu, ayrıca Bulgaristan Tarım ve Orman Bakanlığınca biber kök boğazı yanıklığına karşı organik fungusit olarak ruhsatlandırılmış olan bu ürünü tartışmaya açmak istiyorum.

(Esasında Bordo Bulamacı başlığının #83'cü mesajından itibaren kısmen tartışılmaya başlamış olan konu, başlığın uygun olmaması sebebiyle kesilmişti)

Alternatif Toros Tarım sitesinde :
"Bu preparat, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22.04.2003 tarih ve 25087 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Bitkilerde gelişimi engelleyen veya bitkilerde verim kaybına neden olan patojenlere karşı koruyucu etkisi ile hastalıklardan dolayı oluşacak tarımsal üretimde karşılaşılacak verim kayıplarını güvence altına alan mikro organizmaları ihtiva etmesi gerekir” hükmü gereğince hazırlanmış ve ruhsatlandırılmış, bitkisel eterik yağ ve ekstraktlardan oluşan tamamen doğal bir preparattr. Bu preparat uygulandğında, toprakta veya bitki yaprak yüzeyinde saprofit olarak yaşayan, bitkilere, hayvanlara ve insanlara hiçbir zararı bulunmayan, bir bakteri tarafından parçalanarak, Indol Asetik Asit gibi bitkiye yararlı maddelere dönüştüğü ,bazı antibiyotikler oluşturduğu, aynı zamanda bitkilere zararlı etmenlere (Mantar, Bakteri ve Böcekler) etkili enzimler (Kitinaz) oluşturabildiği saptanmıştır.


Bu şekilde oluşturulan salgılar, bitkilerin yeni kök oluşumunu teşvik etmekte ve topraktaki mikro elementlerin bitki kökleri tarafından daha kolay alınımını sağlamaktadr. Bionem, bitkileri stres faktörlerine karşı kuvvetlendirir, bakteri tarafından üretilen enzim ve antibiyotikler bitkileri olumsuz çevre koşullarına karşı mukavemetlendirir, antifiriz görevi yaparak bitkilerin soğuğa karşı olan direncini arttırır. Ayrca bakterinin üretmiş olduğu kitinaz enzimi, bitki zararlısı böceklerde ve fungal bitki patojenleri bünyesindeki kitin tabakasını etkileyerek onlara zarar vermekte ve populasyonlarını azaltmaktadır."

denilmektedir.

Hoş bir tesadüf, üyelerimizden Sn.Oğuz Alper'in söz konusu firmanın sahiplerinden biri olduğu ortaya çıkınca ürün hakkında detaylı bilgi alma ve sorularımızı yöneltme imkanı doğmuş olabilir.

Ayrıca daha önce ürünü kullanmış, deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyen, **** ürün hakkında bilgi sahibi başka arkadaşlarımız da mevcut olabilir.

ürünün mikrobiyal olması, adı geçen bakterinin insan ve hayvanları enfekte edebilme özelliği açısından ortada pek çok kaynak olduğundan, kendi adıma, tatmin olmak istediğim ilk soru grubu öncelikle ürünün kullanım güvenliği ile ilgili. Ürünün bitkilere etkileri, yararları, kullanım şekilleri vs. benim için ikinci sırada geliyor.

Başka bir anlatımla ürünü rahatlıkla elime almamda yeterince güvendemiyim? Enfekte olurmuyum? Olmamam için ne yapılması gerekiyor. Ya da bu bakterinin insan ve hayvanları olumsuz etkilememesi nasıl sağlanmış. Bu konudaki analizler, raporlar vb. nelerdir? Firmanın sitesinde adı geçen TR2000 nedir? Zira bu bakteri adına başka hiç bir yerde rastlayamadım.

İkinci merak ettiğim de Bionem isimli iki ürün daha var. Biri Amerikan kaynaklı, diğeri İsrail kaynaklı. İlginç tesadüf her ikisi (aslında üçü) de benzeri etkilere sahip ve benzeri sebeplerle kullanılıyor. Bir bağlantı olup olmadığını da anlamak yararlı olurdu.


Teşekkürler

denizakvaryumu
04-01-2009, 21:55
Benim aklım karıştı

Pseudomonas fluorescens tehlikeli mi değil mi ?

Bir yandan insanlar için öldürücü olabilen bir bakteri, bir yandan ruhsat alındığına göre hiç bir zararı olmayan bakteri tanımları.

Gübre ruhsatı ile pestisit ruhsatı arasındaki farklılıkları da tartışsak iyi olur.

USA veya AB ülkelerinde Pseudomonas fluorescens bakterisi için alınmış bir ruhsat var mı? Eğer bu bakteri bu kadar tehlikeli ise pestisit veya gübre içinde nasıl tehlikesiz oluyor?

----------------------

Diye yazmıştım.

denizakvaryumu
04-01-2009, 21:55
Sayın Deniz Akvaryumu;
Pseudomonas Fluorescens ın bir çok ırkı var bunlardan insanlara ve hayvanlara toksit etkisi olmayan türü öncelikle şunu anlamamız lazım kısacası pseudomonas fluorescens ın bir çok ırkı var kendi içerisinde mesela her ülkenin profesörü kendine göre isim tescillemiş bulduğu türe örnek olarak

P. fluorescens 2-79 weller ve cook yayın sahipleri (1983)
Pyoluteorin(Antibiyotik üretimi) P. fluorescens P. ultimum HıyarMaurhofer et al.,
1992Girlanda et al., 2001Pyrrolmirin(Antibiyotik üretimi) P. chlororaphis 1-112 P. ultimum Çilek Gulati et al., 1999
2,4-Diacetylphloroglucinol
(Antibiyotik üretimi)
P. fluorescens CHAO
P. fluorescens 113
Pythium spp.
P. ultimum
Hıyar
Bezelye
Girlands et al., 2001
Landa et al., 2002
Phenazin-1-carboxamide
(Antibiyotik üretimi) P. chlororaphis PCL1391 F. oxysporum f.sp.
radicis lycopersici Domates Chin-A- Woeng et al.
2000, 2001
Pyoverdin
(Siderophore)
P. putida
P. aeruginosa
Fusarium oxysporum
Pythium splendens
Hıyar
Domates
Park et al., 1988
Buysens et al., 1996
Dayanıklılığı artırma P. fluorescensWCS365 F. oxysporum f.sp.
radicis lycopersici Domates Dekkers et al., 2000

TÜRKİYEDE DE PSEUDOMONAS FLUORESCENS( TR 2000 )IRKI

Öncelikle kafanızdaki bir problemi daha çözmek adına bu bakterilerin zararlı olanlarının tümünün Dünyada ve Türkiyede Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığında parmak izleri mevcuttur. Bizim ürünümüzdeki pseudomonas fluorescens (TR 2000 ) inin Parmak İzi de bu kurumlarda mevcut zararlı olan türle parmak izleri farklıdır. Zaten Üniversitelerde ve Tübitak daki analizlerde bu iş için gerekli ürünün içerisindeki sayısına kadar tescillenmiş durumda hem Türkiyede hem Bulgaristanda ve Almanyada şimdi biraz daha açıklayıcı oldu sanırım.
--------------------
Cevap gelmişti.

denizakvaryumu
04-01-2009, 21:57
Oğuz bey,
Bu bakterinin bir türü olarak TR2000'in adı geçiyor sanırım. TR2000 ile ilgili hiç bir bilgiye ulaşamadım. Sözünü ettiğiniz Tubitak analizlerinden mahzuru olmayan ve bizim anlayabileceğimiz türde olan varsa burada yayınlamanız mümkün müdür?
Teşekkürler.

Sorusunda kalmıştık :)

Adalet Yağcı
04-01-2009, 22:42
Bu başlığı ve konunun uzmanlarının tartışmalarını ilgi ile izleyeceğim.
Doğaya ve insana zarar vermeyen her türlü yeni oluşuma, maddi değeri ne olursa olsun sıcak bakarım, ancak ben kendime yetecek kadar üretiyorum, profesyonel üreticilerin bu konuda daha ekonomik ürünleri desteklemeleri doğaldır.

Mevsim boyunca yaptığım harcamaları ürüne böldüğümde, domatesin kilosunu 3 TLden aşağı yemiyorum, belki dahada fazla.
Ne varki kendi üretimim olan sebzelerimi güvenle tüketiyorum, bu da benim için yeterli.

Oğuz Alper
10-01-2009, 00:05
Sayın ; Meyveli Tepe
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Ne bizim ülkemizde ne de diğer ülkelerde insanlara ve hayvanlara veya çevreye toksit etki yapan veya enfekte yapan hiçbir ürüne mikrobiyal olarak ruhsat alamassınız.Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıkları bu konuda oldukça duyarlı ve hepimizin sağlığı için olması gerekende budur.Ruhsatlarımızı sitemizde inceleyebilirsiniz.
Ruhsatlarımızın açılımı şu şekildedir.
Türkiyede : Mikrobiyal Gübre olarak bakterinin ismi ve şişe içersindeki sayısına kadar tescilli ve tamamen Türk ürünüdür.Ayrıca Yurt dışına ilk kez Türkiyeden ihraç edilmiş bir üründür.Diğer ülkelere ihraç edebilmeniz için o ülkede ki Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarından aynı kendi ülkemizdeki ruhsat prosedürleri geçerlidir,kısaca özetleyebilirsek Bulgaristandaki ruhsatımızın alımı tam 4 yıl sürdü.Tüm araştırmalar ve denemeler bu kadar uzun yıllar aldı.
Bulgaristanda ki Ruhsatlarımız :

1-Biber Kök Boğazı Yanıklığı Bilmiyorum bu hastalıktan haberiniz varmı ancak kısaca özetlersek biberde bu hastalığa dünyada ruhsat almış kimyasal bir fungusit bile yok .Firmam bu hastalıkla ilgili dünyada tek olan biberde 10 yıllığına organik fungusit ruhsatı almış ve ürünümüzü o ülkede Aksebio olarak satışiına devam etmekteyiz.
2-Üzüm Bağlarında Külleme : Bu hastalığada üzüm de fungusit olarak ruhsatlanmış durumdadır.Aynı şekilde satışa devam edilmektedir.
3-Almanyada Bitki Aktivatörü Olarak ruhsat sahibiyiz ve kendi ülkemizden almanyaya konsantre olarak ihrac etmekteyiz.

Kısaca özetlemem gerekirse bu biyolojik ürünlerimizin haricindede 120 dönüm örtülü sistemde ticari çilek yetiştiriciliği yapmaktayız.Çileklerimizi de yurt içi ve yurt dışı ihracatı olmak üzere değerlendiriyoruz.Yine bu yıl başlattığımız diğer bir iş koluda viyolde çilek fidesi satışı gerçekleştiriyoruz. Ve ürünlerimizi yetiştirirken sadece npk ve Bionem kullanıyoruz.Köklendirici ye bile gerek kalmadan hiçbir zehir kullanmadan ürünlerimizi yetiştiriyoruz.
Bionem kullanışlan bir viyolün resmini koymak istedim bu resim Fide tesisinde çekilmiş ve o tesisin mühendisleri tarafından denetlenerek uygulanmıştır resimdeki sol taraf bionemli sağ taraf kontroldür. Daha bunun gibi bir çok resim , bilimsel yayınlarla sorularınızı yanıtlamaktan zevk duyarım.Sevgiler

MeyveliTepe
10-01-2009, 00:28
Daha bunun gibi bir çok resim , bilimsel yayınlarla sorularınızı yanıtlamaktan zevk duyarım.Sevgiler

demişsiniz. Teşekkürler, benim de beklentim bu yöndedir.

bakterinin insan ve hayvanları olumsuz etkilememesi nasıl sağlanmış. Bu konudaki analizler, raporlar vb. nelerdir? Firmanın sitesinde adı geçen TR2000 nedir? Zira bu bakteri adına başka hiç bir yerde rastlayamadım.

Buradaki sorulardan başlayabiliriz sanırım.

Oğuz Alper
10-01-2009, 00:46
Bakterinin Irkının tesbit edildiği yıl ve ülke kodu = TR 2000 tarım bakanlığı gizli dosyasında parmak izin de belirtilmiştir.Ama size mail olarak atabilirim.
Bu bakteri daha öncede belirttiğim gibi zaten insanlara ve hayvanlara zararsız yani biz bunu zararsız hale getirmiyoruz sadece diğer bakterilerden ayırıp izole ediyoruz teknik tam olarak bu şekilde kısaca içtiğiniz suda bile mevcut . Mail adresinizi verirseniz tüm yayınları yollayabilirim burdan ne yazıkki ekleyemiyorum.Ayrıca yine belirtmek istiyorum Biyolojik bir üründe insanlara ve hayvanlara zararı olsa idi , gerek bizim Tarım Bakanlığımız gerekse Almanya ve Bulgaristanda ruhsat asla alınamazdı.Bahsettiğimiz ürün ruhsatlı bir üründür.Teşekkür ederim

Oğuz Alper
10-01-2009, 01:25
Resimleri ekledim.

MeyveliTepe
10-01-2009, 09:51
Oğuz bey,
Sözlerinizden anladığım TR2000, Pseudomonas Fleuresceas'ın bir varyasyonu ve bir şekilde insan ve hayvanları enfekte etme özelliği bulunmuyor. Doğru mu?

Sözünü ettiğiniz bilgileri meyvelitepe@gmail.com adresine gönderebilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

Oğuz Alper
10-01-2009, 10:49
Oğuz bey,
Sözlerinizden anladığım TR2000, Pseudomonas Fleuresceas'ın bir varyasyonu ve bir şekilde insan ve hayvanları enfekte etme özelliği bulunmuyor. Doğru mu?

Sözünü ettiğiniz bilgileri meyvelitepe@gmail.com adresine gönderebilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

Sayın Meyveli Tepe ;

Kesinlikle doğru.İstemiş olduğunuz belgeleri mailinize yolluyorum teşekkürler.

Oğuz Alper
12-01-2009, 21:36
Ekte Bionemin bazı Fungal Hastalıklara olan etkisi labaratuvar ortamında yapılmıştır.

Oğuz Alper
12-01-2009, 22:12
Bionem ile yetişen çileklerimizden görüntüler.

Oğuz Alper
16-01-2009, 21:04
Antalya da fidelikte uygulamamız sonuçlandı. Viyolde domates tohumları çifçiye teslim süresini tam 17 gün kısalttı ve resimdeki farkları görebilirsiniz.Resimde soldaki viyolde sadece Bionem uygulanmış olup sağdaki viyolde köklendirici ve gübreler,koruyucu ilaçlar atılmıştır.Sonuç olarak fideliğin hem üretim kapasitesinin arttırılabileceği hemde ilaç ve gübre maliyetlerinde yüzde 60 avantaj sağlanmıştır.

Oğuz Alper
16-01-2009, 21:09
Biyolojik Mücadelenin Üretime ve Üreticiye katkısı Mantar ilaçları , Böcek İlaçları , Köklendirici kullanmadan ilaç kalıntı derdi olmadan hasat süresinde toplarken uygulama yapılabilmesi ve arıların kapatılmaması gibi faydaları cabası.

Oğuz Alper
16-01-2009, 21:18
Bu bela yüzünden incirlerimiz , fındıklarımız yurt dışından geri dönüyor!

Bionem (Drying), tamamen organik bir ürün olup, içerisinde insan ve sıcak kanlı hayvanlara hiçbir toksik etkisi olmayan bitkisel yağlar ve enzimler bulunur. Bu ürün bitki yüzeyine püskürtüldüğünde, doğada, örneğin bitki yaprak yüzeyinde veya toprakta, zaten var olan ve yine insan ve hayvanlara hiçbir zararlı toksik etkisi olmayan TR2000 ismi verilen faydalı bir bakteri tarafından karbon kaynağı olarak kullanılarak bu ürünün uygulandığı materyalde, bu bakterinin kolonize olması, daha anlaşılır bir ifade ile, artışı sağlanır. İnsanlara ve sıcak kanlı hayvanlara hiçbir negatif etkisi olmayan bu bakterinin oluşturduğu KİTİNAZ ENZİMİ sayesinde, kurutulmak üzere hazırlanıp serilen bitkisel materyalin, dışarıdan özellikle fungal etmenler tarafından istila edilerek kokuşması ve bu fungusların çıkardığı salgılar olan MİKOTOKSİN’lerle kirlenmesi önlenir.



Hasattan hemen sonra kurutma işlemi başında Bionem (Drying) uygulanarak kurutulan ürünlerde kesinlikle Aflatoksin dahil hiçbir mikotoksin oluşmaz.

Bionem (Drying) nasıl ve hangi ürünlere uygulanır :
100 Litre suya 0.5 litre Bionem (Drying) karıştırılır. Bu çözeltiden kurutulmaya serilen Biber, Fındık, İncir, Kayısı, Üzüm gibi taze ağırlık olarak 10 ton bitkisel ürünün üzerine ve bitkisel materyali kaplayacak şekilde, ince zerreler halinde, hasadın hemen arkasından zaman geçirilmeden, kurutulma işlemine başlandığı ilk gün püskürtülür.

Oğuz Alper
16-01-2009, 21:24
Fidelerden bir resim daha.

Adalet Yağcı
17-01-2009, 11:04
Sayın Oğuz Alper, ben geçen yıl B5A kullanmıştım, uygulama şartları benim için oldukça zordu, güneş battıktan iki saat sonra bu işlerle uğraşmak oldukça yorucu oluyordu.
Bionem in uygulaması sırasında da buna benzer şartlar varmıdır, bizim gibi kendi ürününü yetiştirecek kadar bir yere sahip olanlar için ölçüler nasıl olmalı, uygulama aralıkları nedir.

Oğuz Alper
17-01-2009, 14:28
Sayın Oğuz Alper, ben geçen yıl B5A kullanmıştım, uygulama şartları benim için oldukça zordu, güneş battıktan iki saat sonra bu işlerle uğraşmak oldukça yorucu oluyordu.
Bionem in uygulaması sırasında da buna benzer şartlar varmıdır, bizim gibi kendi ürününü yetiştirecek kadar bir yere sahip olanlar için ölçüler nasıl olmalı, uygulama aralıkları nedir.

Sayın Adalet Hanım ;

Bionemin uygulaması :

Ağaçlar için :
Yapraktan uygulaması: 200lt suyun içerisine 1lt Bionemi karıştırıyoruz ve ağacın gövdesi dahil yaprakların altı üstü dallara tamamen püskürtülerek uygulanır eğer ilaçlama makinanızın su alma litresi kaçsa yukarıdaki oranı ona göre hesaplayacaksınız.
Kök Uygulaması : 200lt suyun içerisine 1lt Biyonemi karıştırıp her ağacın taç iz düşümü bölgesine bu karışımdan 5 lt uyugulayacaksınız.

Sera Uygulaması :

Yaprak uygulaması : 200 lt suya 1lt karıştırılacak ve yaprakların altı üstü ve gövdesine püskürtülecek

Kök Uygulaması : Damlamadan 1 dönüme 2lt Bionem kısa su programı ile verilecek.

Uygulamada dikkat edilecek husus Başka hiçbir ilaç ve gübre ile karıştırılmaması ve Bionemin su içerisinde 15 dk gibi çok iyi karıştırılması .
Tamamen organik olup doğal yaşama ve insanlara ,hayvanlara herhangibir zararı yoktur.

Yine sorularınız olursa cevaplandırırım.Sağlıcakla kalın.

Lonicera
17-01-2009, 14:50
Sn oğuz alper, Bionemin karıştılıp uygulanacağı su kalitesinden bahsedermisiniz?

Oğuz Alper
17-01-2009, 18:16
Sn oğuz alper, Bionemin karıştılıp uygulanacağı su kalitesinden bahsedermisiniz?

Bionemin karışacağı suyun kuyu suyu olmasını tercih ediyoruz.

Oğuz Alper
18-01-2009, 13:21
Ateş yanıklığı hastalığına inanılmaz etkileri var . jade çifliği ürün hakkında internette konuyu bahsetmiş bilgilerinize.

denizakvaryumu
18-01-2009, 20:39
Oğuz bey,
Sözlerinizden anladığım TR2000, Pseudomonas Fleuresceas'ın bir varyasyonu ve bir şekilde insan ve hayvanları enfekte etme özelliği bulunmuyor. Doğru mu?

Sözünü ettiğiniz bilgileri meyvelitepe@gmail.com adresine gönderebilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

Sn.MeyveliTepe

bilgileri değerlendirebildiniz mi?

Oğuz Alper
19-01-2009, 17:58
Arkadaşlar , Özel ege lisesi çok ilginç bir çalışma yapmış Biyolojik Savaşım Yoluyla Domateslerde Fusarium Solgunluk Hastalığının önlenmesine üzerine harika bir proje yapmışlar Bionemin etkisini bu projedende anlayabilirsiniz .Linki allta veriyorum.

http://www.egelisesi.k12.tr/basarilarimiz/Projeler/proje2007/proje21.pdf

Oğuz Alper
19-01-2009, 22:16
Bionemle yetişen saksıdaki çileğimiz.

Telefondan çekilmiş bir foto daha.

feriha
20-01-2009, 15:25
Oğuz bey bionem topraksız tarımda besin olarak kullanılabilir mi? Mesela cocopeat de çilek biber gibi sebze meyve yetiştirmeyi denesek organik besin yerine geçer mi?

MeyveliTepe
20-01-2009, 23:48
Bana ulaşan mesajdaki eklentileri incelemeye çalıştım.

10 adet eklentiden ikisi Almanca. Birinde AkseBio-2 isimli ürün ve bunun kekik yağı ile ilgili içeriğinden söz ediyor. Söz konusu bakteri ve ürün olarak Bionem'den söz edilmiyor. Diğer Almanca sayfanın neden bahsettiğini anlamadım.

Üçüncü eklenti sanırım bir kitaptan çekilmiş bir fotokopi. İngilizce olan sayfada İspanyol kekik yağından söz ederek farelerin derilerinde meydana gelen reaksiyonlardan bahsediyor. 1966'da 25 gönüllüde yapan deneyde ciddi bir hassasiyet yaratmadığını söylüyor.

Diğer eklentide Pseudomonas fluorescens TR2000’in DNA-Parmak izleri başlığına sahip bir sayfada spektrum görünüşlü bir resim var. Sayfanın altında ise imza yerinde Doç.Dr.Hüseyin Basım yazılı.

Sonraki eklenti EPA'nın web sitesinden bir sayfa. Pseudomonas fluorescens bakterisinin A506 ve 1629RS formlarının elma ve armuttaki ateş yanıklığı hastalığına sebep olan bakterileri baskıladığını, insanlar ve diğer memelilerde bir sağlık problemi yarattığına dair herhangi bir delil bulunamadığını yazıyor.

Diğer eklentiler "ISI Web of Knowledge" sitesinde Prof.O.Yeğen'in bazı makale başlıklarından ibaret. Bunlar kekik yağı ve AkseBo-2 isimli üründen ve ateş yanıklığı hastalığına iyi geldiğinden söz ediyor.

Bunların hepsini birleştirdiğimde henüz sorularımın yanıtını bulabilmiş değilim.

Aylarca ve sayfalarca tartıştığımız diğer ürüne kıyasla, Bionem ve içeriği ile ilgili bulunabilen bilgiler daha tutarlı görünüyorlar. En azından Akdeniz Üniversitesinin epeyce işin içine girmiş olduğu belli. Ancak, adı geçen TR2000 bakterisi ile ilgili, ürünle ilişkilendirebileceğimiz şekilde derli toplu bilgi, özellikle de evvelce sözü edilen Tübitak araştırmaları ürünü anlamamız açısından yararlı olurdu.

Oğuz Alper
23-01-2009, 14:58
Oğuz bey bionem topraksız tarımda besin olarak kullanılabilir mi? Mesela cocopeat de çilek biber gibi sebze meyve yetiştirmeyi denesek organik besin yerine geçer mi?


Sn.Feriha Bionem organik besin yerini tutmaz . Bionem mantarlara ve böceklere birde köklendirme amacı ile kullanılabilir.Topraksız tarıma uygundur. Verdiğiniz gübrelerin bitki tarafından alımını kolaylaştırır.

Oğuz Alper
23-01-2009, 15:01
Bana ulaşan mesajdaki eklentileri incelemeye çalıştım.

10 adet eklentiden ikisi Almanca. Birinde AkseBio-2 isimli ürün ve bunun kekik yağı ile ilgili içeriğinden söz ediyor. Söz konusu bakteri ve ürün olarak Bionem'den söz edilmiyor. Diğer Almanca sayfanın neden bahsettiğini anlamadım.

Üçüncü eklenti sanırım bir kitaptan çekilmiş bir fotokopi. İngilizce olan sayfada İspanyol kekik yağından söz ederek farelerin derilerinde meydana gelen reaksiyonlardan bahsediyor. 1966'da 25 gönüllüde yapan deneyde ciddi bir hassasiyet yaratmadığını söylüyor.

Diğer eklentide Pseudomonas fluorescens TR2000’in DNA-Parmak izleri başlığına sahip bir sayfada spektrum görünüşlü bir resim var. Sayfanın altında ise imza yerinde Doç.Dr.Hüseyin Basım yazılı.

Sonraki eklenti EPA'nın web sitesinden bir sayfa. Pseudomonas fluorescens bakterisinin A506 ve 1629RS formlarının elma ve armuttaki ateş yanıklığı hastalığına sebep olan bakterileri baskıladığını, insanlar ve diğer memelilerde bir sağlık problemi yarattığına dair herhangi bir delil bulunamadığını yazıyor.

Diğer eklentiler "ISI Web of Knowledge" sitesinde Prof.O.Yeğen'in bazı makale başlıklarından ibaret. Bunlar kekik yağı ve AkseBo-2 isimli üründen ve ateş yanıklığı hastalığına iyi geldiğinden söz ediyor.

Bunların hepsini birleştirdiğimde henüz sorularımın yanıtını bulabilmiş değilim.

Aylarca ve sayfalarca tartıştığımız diğer ürüne kıyasla, Bionem ve içeriği ile ilgili bulunabilen bilgiler daha tutarlı görünüyorlar. En azından Akdeniz Üniversitesinin epeyce işin içine girmiş olduğu belli. Ancak, adı geçen TR2000 bakterisi ile ilgili, ürünle ilişkilendirebileceğimiz şekilde derli toplu bilgi, özellikle de evvelce sözü edilen Tübitak araştırmaları ürünü anlamamız açısından yararlı olurdu.

Sn. Meyveli Tepe ; Kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz cevaplandırmaktan memnuniyet duyarım. Aksebio 2 diye bahsettiğiniz ürünüde biz üretiyoruz. Bionemin bulgatristandaki versiyonudur. Teşekkürler

MeyveliTepe
23-01-2009, 23:56
Oğuz bey,
Şimdilik aklıma gelen soruları sıralayayım.

1. TR2000 adı verilen bakterinin Pseudomonas fluorescens'ın hangi formu olduğu ve zararsızlığı konusunda Tübitak, EPA veya benzeri bir kuruluşun bir raporu var mıdır?

2. Web sistesinden anladığım kadarıyla Bionem ve Bioperl isimli ürünler benzer ve biyolojik, AkseBio1-2 ise bitkisel yağlardan oluşan farklı ürünler, doğru mu?

3. Yine web sitesindeki ruhsatlar bölümünden anladığım kadarıyla Bulgaristan biber kök boğazı yanıklığı için Aksebio1-2'ye ruhsat vermiş görünüyor. Doğru mu?

4. İsrail kökenli, yine benzeri mikrobiyal bir fungusit var. İçerdiği bakteri sizinkinden başka görünüyor (Bacillus firmus) fakat onun ismi de Bionem. Sanırım Türkiyede de satılıyor. Arada herhangi bir bağlantı var mıdır?

Teşekkürler

Oğuz Alper
29-01-2009, 19:43
Oğuz bey,
Şimdilik aklıma gelen soruları sıralayayım.

1. TR2000 adı verilen bakterinin Pseudomonas fluorescens'ın hangi formu olduğu ve zararsızlığı konusunda Tübitak, EPA veya benzeri bir kuruluşun bir raporu var mıdır?

2. Web sistesinden anladığım kadarıyla Bionem ve Bioperl isimli ürünler benzer ve biyolojik, AkseBio1-2 ise bitkisel yağlardan oluşan farklı ürünler, doğru mu?

3. Yine web sitesindeki ruhsatlar bölümünden anladığım kadarıyla Bulgaristan biber kök boğazı yanıklığı için Aksebio1-2'ye ruhsat vermiş görünüyor. Doğru mu?

4. İsrail kökenli, yine benzeri mikrobiyal bir fungusit var. İçerdiği bakteri sizinkinden başka görünüyor (Bacillus firmus) fakat onun ismi de Bionem. Sanırım Türkiyede de satılıyor. Arada herhangi bir bağlantı var mıdır?

Teşekkürler

Sn Meyveli Tepe ;

İsrail kökenli olan ürün ile hiçbir organik bağımız yoktur. Aksebio 1 ve Aksebio 2isimli ürünlerimizin birisi biberde kök boğazı yanıklığına karşı organik fungusit olarak ruhsatlanmış ve diğeri üzüm bağlarında külleme hastalığına karşı organik fungusit ruhsatı almış ürünlerdir bu ürünler bionem ile aynı içeriğe sahiptir. Kısaca şöyle özetleyebilirim.Aynı içerikler Türkiyede Bionem adı ile Mikrobiyal gübre olarak ruhsatlandırdık .Bulgaristanda Fungusit olarak Aksebio adında Almanyada da Bitki Aktivatörü olarak ruhsatlandı isöi Biozell 2000B olarak
ruhsatlanmış ve satılmaktadır. Sonuç olarak tamamında bitkisel içerikler vardır sadece formülasyon oranları farklıdır. Tübitak raporunu malesef ekleyemiyorum çünki ticari sır kapsamında değerlendiriliyor. Ancak size daha evveldende bakterimizin parmak izini yollamıştım bu parmak izi Tarım Bakanlığınca tescillenmiş durumdadır.Parmak izinin istenmesinin bir amacıda zararlı bakteri olup olmadığının anlaşılması içindir.Umarım sorularınıza yanıt vermişimdir.Saygılarımla,

Oğuz Alper
01-02-2009, 21:41
Biyolojik tarımın neler yapabildiğine bir örnek daha!
Bionem ile ilgili bir sera ve yazıyı mutlaka okuyun siteyi ekliyorum .http://www.anamurnet.net/tr/s_detay.asp?kid=255&id=935

denizakvaryumu
02-02-2009, 18:13
Oğuz Bey,

bordo bulamacı yerine sadece bionem kullanmak yeterli midir?

Yani "bionem kullanılan yerlerde artık bordo bulamacına gerek yok" diyebilir miyiz?

Oğuz Alper
02-02-2009, 18:25
Oğuz Bey,

bordo bulamacı yerine sadece bionem kullanmak yeterli midir?

Yani "bionem kullanılan yerlerde artık bordo bulamacına gerek yok" diyebilir miyiz?

Sn.Deniz Akvaryumu;

Bionem i uygun periyotlarda düzenli bir şekilde kullanıldığı taktirde Ne bordo bulamacını nede zehirleri kullanmanıza gerek kalmaz. Uygulamalar hakkında sorular olursa ürüne göre kullanım özelliklerinide yazabilirim.

deep78
02-02-2009, 18:51
Yanlış hatırlamıyorsam bu ürün 3-4 yıl önce zirai ilaç bayilerinde nematoda karşı kullanılmak üzere satılmıştı.

Oğuz Alper
02-02-2009, 20:13
Nematodun hücre yapısı ve yumurtası kitin ile kaplı.Bu nedenle Bionemin içerisindeki bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimi sebebiyle hem yumurtasına hem kendisine etki etmektedir.

Melih Bakırlıoğlu
03-02-2009, 12:11
Zeytin için ne tür bir uygulama tavsiye ediyorsunuz?

Oğuz Alper
03-02-2009, 19:41
Zeytin için ne tür bir uygulama tavsiye ediyorsunuz?

Sn.Melih Bakırlıoğlu ;
Zeytin Ağaçları için uygulamalar:

Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.

Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.

Not : Bordo bulamacı ve göz taşı ,kök için ve yaprak için mantar ilaçları kullanmanıza gerek kalmayacak bunun haricinde köklendiricide kullanmanıza gerek olmayacak.

Dikkat edilmesi gereken husus Bionemi uygularken içine başka hiçbir ilaç veya gübre karıştırılmayacak.

Yine sorularınız olursa yardımcı olurum.İyi Çalışmalar.

denizakvaryumu
03-02-2009, 23:31
Bionem bir Türk buluşu mudur?

deep78
04-02-2009, 06:19
Nematodun hücre yapısı ve yumurtası kitin ile kaplı.Bu nedenle Bionemin içerisindeki bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimi sebebiyle hem yumurtasına hem kendisine etki etmektedir.

Başarılı sonuç vermedi ve piyasadan çıktı bildiğim kadarıyla.

Oğuz Alper
04-02-2009, 07:15
Başarılı sonuç vermedi ve piyasadan çıktı bildiğim kadarıyla.


Sn.Deep78 Zırai ilaç bayilerine dağıtımını yapan genel bayinin firmamız bayiliğini iptal etti ve dağıtımını artık kendi firmamız gerçekleştiriyor , her ilaç bayinede ürünümüzü vermiyoruz.Halen piyasadayız ve yaklaşık 120 dönüm kendi seramızda bionem ile ürünlerimizi yetiştiriyoruz.Bunun haricinde Antalya bölgesinde Serik,Y.Kocayatak,Topallı,Kurşunlu Anamur , Gazipaşa , Demre , Aydın yörelerimizde bizden alış veriş yapan yüzlerce çifçimiz mevcut altınova bölgesinde Targi Tarım da ürünümüzü bulabilirsiniz genelde o bölgede karanfilciler kullanmaktalar.

Oğuz Alper
04-02-2009, 07:18
Bionem bir Türk buluşu mudur?

Bionem Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr.Oktay Yeğen İn buluşudur.%100 Türk Sermayeli kurulmuş olan firmamız tarafından üretilmektedir.Daha öncede bahsettiğim gibi Bulgaristan ve Almanyada da ruhsatlandırdık.Yurt dışına konsantre olarak gönderiyoruz.Ruhsatlarımızı internet sitemizde bulabilirsiniz.

Oğuz Alper
04-02-2009, 07:21
Zeytincilere bir haberim var.Tariş in arge bölümünde zeytin ağaçlarında solgun hastalığa karşı yapılan labaratuvar ortamındaki testlerde %100 etkili olduğunun raporunuda aldık.İlgilenenlere yollayabilirim.

MeyveliTepe
04-02-2009, 07:26
Gönderebilirseniz sevinirim.

Oğuz Alper
04-02-2009, 07:29
Gönderebilirseniz sevinirim.

Sn.Meyveli Tepe ;Bugün yolluyorum raporu taratıp size mail olarak göndereceğim.

nazlı06
04-02-2009, 08:21
Zeytincilere bir haberim var.Tariş in arge bölümünde zeytin ağaçlarında solgun hastalığa karşı yapılan labaratuvar ortamındaki testlerde %100 etkili olduğunun raporunuda aldık.İlgilenenlere yollayabilirim.




Oğuz Bey, banada gönderebilrseniz sevinirim.

Adalet Yağcı
04-02-2009, 08:23
Sayın Oğuz Alper, sonbaharda 20 ağacıma, güllerime ve süs bitkilerime bordo bulamacı vermiştim.
Geçen sene de NeemAzal almıştım, bu cuma günü bahçemde budama yapılacak ve Pazar günü ilk bahar bordo bulamacını vermeyi düşünüyorum.
Ancak Bionem in daha etkili ve doğal olduğunu söylüyorsunuz, budamadan sonra Bionem ile devam edebilirmiyim, yoksa elimde bulunan NeemAzalı bordo bulamacı yerinemi kullanayım.

Bionem ile devam etmem gerekirse;
1- Mersin'de nereden temin edebilirim.
2- Kaç uygulama yapmam gerekir.
3- Bir yıl boyunca ne kadar Bionem ihtiyacım olur.
4- Gübreleme olarak B5A kullanıyorum, Bionem ile devam edebilirmiyim.
5- Bionemi zirai mücadele içinmi yoksa gübreleme içinmi kullanıyoruz anlayamadım.

Oğuz Alper
04-02-2009, 09:20
Sayın Oğuz Alper, sonbaharda 20 ağacıma, güllerime ve süs bitkilerime bordo bulamacı vermiştim.
Geçen sene de NeemAzal almıştım, bu cuma günü bahçemde budama yapılacak ve Pazar günü ilk bahar bordo bulamacını vermeyi düşünüyorum.
Ancak Bionem in daha etkili ve doğal olduğunu söylüyorsunuz, budamadan sonra Bionem ile devam edebilirmiyim, yoksa elimde bulunan NeemAzalı bordo bulamacı yerinemi kullanayım.

Bionem ile devam etmem gerekirse;
1- Mersin'de nereden temin edebilirim.
2- Kaç uygulama yapmam gerekir.
3- Bir yıl boyunca ne kadar Bionem ihtiyacım olur.
4- Gübreleme olarak B5A kullanıyorum, Bionem ile devam edebilirmiyim.
5- Bionemi zirai mücadele içinmi yoksa gübreleme içinmi kullanıyoruz anlayamadım.

Sn.Adalet Hanım; NeemAzal isimli ürünü inanın hiç uygulamadım ve bu konu ile ilgili size söyleyebileceğim bir şey yok ancak Bionem uygulamasına gelince

Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.

Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.

Kök uygulaması için 20 aded ağacınıza göre hesaplandığında 2lt Bionem kök için 2lt Bionemde üstten yaprak uygulaması için tüm sezon size yeterli olacaktır.B5a adlı ürün hakkında da elimde elle tuıtulur bir kaynak ne yazıkki yok .Kullanmak tamamen sizin tercihinizde Bionemin yaptığı işlev kökteki ve yapraktaki fungal enfeksiyonları önlemesi ,ağacınızın daha iyi kök yapısına sahip olmasını yapraklarınızın daha gür ve canlı olmasını ve ağaçlarınıza uyguladığınız gübrelerin kök tarafından daha iyi alınabilirliğini sağlamakla ibarettir.Besin yerine geçmez ,daha iyi saçak yapar .Mersine ancak kargo ile ulaştırabilirim.Sağlıcakla kalın.

Oğuz Alper
04-02-2009, 09:23
Sn.Adalet Hanım; NeemAzal isimli ürünü inanın hiç uygulamadım ve bu konu ile ilgili size söyleyebileceğim bir şey yok ancak Bionem uygulamasına gelince

Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.

Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.

Kök uygulaması için 20 aded ağacınıza göre hesaplandığında 2lt Bionem kök için 2lt Bionemde üstten yaprak uygulaması için tüm sezon size yeterli olacaktır.B5a adlı ürün hakkında da elimde elle tuıtulur bir kaynak ne yazıkki yok .Kullanmak tamamen sizin tercihinizde Bionemin yaptığı işlev kökteki ve yapraktaki fungal enfeksiyonları önlemesi ,ağacınızın daha iyi kök yapısına sahip olmasını yapraklarınızın daha gür ve canlı olmasını ve ağaçlarınıza uyguladığınız gübrelerin kök tarafından daha iyi alınabilirliğini sağlamakla ibarettir.Besin yerine geçmez ,daha iyi saçak yapar .Mersine ancak kargo ile ulaştırabilirim.Sağlıcakla kalın.

Agacınızın budamasını yaptıktan hemen sonra uygulamalara başlayabilirsiniz.
Tüm sezon boyunca kök uygulaması 3 sefer 15 gün ara ile yapmanız uygun olur.Yaprak uygulamasıda her 15 gün ara ile agacın gövdesi dalları yaprakların altına ve üstüne püskürtülerek sezon sonuna kadar devamedebilirsiniz.

Oğuz Alper
04-02-2009, 09:25
Oğuz Bey, banada gönderebilrseniz sevinirim.

Sn.Nazlı06 mail adresinizi verirseniz akşam size de mail atabilirim.İyi çalışmalar

MeyveliTepe
04-02-2009, 09:58
Neemazal insektisit amaçlı zehirsiz ve organik bir ilaçtır. Kabaca yaprak biti, tırtıl, sinek vb. zararlıların iştahlarını keserek ölmelerini sağlıyor. Bu anlamda bir fungusit değildir.

Oğuz bey, Bionem'in Neemazal ile birlikte kullanımı konusunda detaylı bilgiye ihtiyaç var.

Adalet Yağcı
04-02-2009, 10:56
Oğuz bey, Bionem yapraktan ve topraktan aynı günmü veriliyor, ayrıca yapraktan sıvı gübre vermeye ihtiyaç olmuyor sanırım.

Dört litrelik Bionemim fiyatı nedir, **** Litresi ne kadar, bilgi verirseniz sevinirim.

denizakvaryumu
04-02-2009, 11:26
Neem azal bionem ile karıştırılabilirse işgücünden büyük oranda tasarruf edilebilir...Bir taşla iki kuş vurulnuş olur.

Neemazal kimyasal bir ürün olmadığından, bionem ile karıştırılabilir gibime geliyor bu konuda son kararı bionemi bulan Prof.Dr.Oktay Yeğen versin derim.

Adalet Yağcı
04-02-2009, 11:50
Bizim için büyük kolaylık olur, zaman ve emekten tasarruf ederiz, cevabı merakla bekliyorum.

Oğuz Alper
04-02-2009, 12:23
Neemazal insektisit amaçlı zehirsiz ve organik bir ilaçtır. Kabaca yaprak biti, tırtıl, sinek vb. zararlıların iştahlarını keserek ölmelerini sağlıyor. Bu anlamda bir fungusit değildir.

Oğuz bey, Bionem'in Neemazal ile birlikte kullanımı konusunda detaylı bilgiye ihtiyaç var.

Antalyadan temin edip hemen uygulama yapıp bir kaç gün içinde sonucu bildireceğim.Neemazal ın içerisindeki madde bizim bakteriyi öldürmesse hiç sorun olmaz diye düşünüyorum , sonucu bildireceğim.

Oğuz Alper
04-02-2009, 12:26
Oğuz bey, Bionem yapraktan ve topraktan aynı günmü veriliyor, ayrıca yapraktan sıvı gübre vermeye ihtiyaç olmuyor sanırım.

Dört litrelik Bionemim fiyatı nedir, **** Litresi ne kadar, bilgi verirseniz sevinirim.

Sn.Adalet Hanım ;
1lt lik ambalaj fiyatı 35 TL dir.4lt 140 TL
Bionemi yapraktan ve topraktan farklı zamanlardada verebilir aynı anda da verebilirsiniz.

MeyveliTepe
04-02-2009, 13:23
Zeytincilere bir haberim var.Tariş in arge bölümünde zeytin ağaçlarında solgun hastalığa karşı yapılan labaratuvar ortamındaki testlerde %100 etkili olduğunun raporunuda aldık.İlgilenenlere yollayabilirim.

Oğuz bey ilgili raporu e-posta ile gönderdi. Hızlıca okudum. Bildiğim kadarıyla gerçekten başbelası olan ve tedavisi olmayan bu zeytin hastalığına çare olabileceği yönünde yapılan testlerin ve olumlu sonucunun bir dökümanı.

Bizim bölgede iklim ve arazi yapısı itibarıyla bu hastalığa rastlanmıyor. Ancak taban suyu yüksek, drenajı iyi olmayan arazilerde bu hastalığın çıktığı biliniyor. Bu anlamda oldukça önemli buldum.

Oğuz bey, ürününüzün bu yönünü forumdaki "zeytin" başlığında duyurmanız daha iyi olur. Orada zeytin yetiştiricisi pek çok üyemiz mevcut. Eminim bilmek isteyeceklerdir.

Teşekkürler

Oğuz Alper
04-02-2009, 16:10
Oğuz bey ilgili raporu e-posta ile gönderdi. Hızlıca okudum. Bildiğim kadarıyla gerçekten başbelası olan ve tedavisi olmayan bu zeytin hastalığına çare olabileceği yönünde yapılan testlerin ve olumlu sonucunun bir dökümanı.

Bizim bölgede iklim ve arazi yapısı itibarıyla bu hastalığa rastlanmıyor. Ancak taban suyu yüksek, drenajı iyi olmayan arazilerde bu hastalığın çıktığı biliniyor. Bu anlamda oldukça önemli buldum.

Oğuz bey, ürününüzün bu yönünü forumdaki "zeytin" başlığında duyurmanız daha iyi olur. Orada zeytin yetiştiricisi pek çok üyemiz mevcut. Eminim bilmek isteyeceklerdir.

Teşekkürler

Sn.Meyveli Tepe;

Olumlu görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.Gerçekten ülkemiz adına çok önemli bir rapor elimizdeki bu hastalıktan zeytin ağaçlarını söken çifçi sayısı epey bi fazla umarım ülke ve millet olarak bunlarında üstesinden geleceğiz.
Biberde de kök boğazı yanıklığı hastalığı da aynı zeytin ağacındaki solgunluk gibi bela lafı fazla uzatmadan tekrar teşekkürler,sağlıcakla kalın.

Müjgan Yılmaz
04-02-2009, 17:33
Arkadaslar
Bionem i kullandiktan sonra Neemazal a gerek var mi?Anladigim kadariyla Bionem gubre degil mantar ve zararlilardan koruyucu bir madde.

Oğuz Alper
04-02-2009, 21:58
Arkadaslar
Bionem i kullandiktan sonra Neemazal a gerek var mi?Anladigim kadariyla Bionem gubre degil mantar ve zararlilardan koruyucu bir madde.


Bionem’in etki ettiği zararlı böcekler ve mantar ile hastalıklar:

1- Kırmızı örümcek kendisi ve yumurtası.
2- Beyaz sinek kendisi ve yumurtası.
3- Nematod kendisi ve yumurtası
4- Rhizoctonia solani
5- Helminthosporium sativum
6- Ophiostoma ulmi
7- Botrytis cinerea
8- Fusarium solani
9- Phytophthora capsici
10- Sclerotinia sclerotiorum
11- Oidium tuckeri
12- Erwinia amylovora ( Ateş Yanıklığı )
13- Venturia inaequalis ( Kara Leke )
14- Verticillium

MeyveliTepe
04-02-2009, 23:48
Tek ortak özellik kırmızı örümcekler gibi görünüyor. Bionem'in mantar kaynaklı hastalıklara karşı kullanıldığı bildirilirken Neemazal bit, tırtıl vb. gibi 200 civarında zararlı böcek için kullanılıyor. Bu anlamda biribirinin yerine kullanılamazlar.

deep78
05-02-2009, 00:57
Bionem’in etki ettiği zararlı böcekler ve mantar ile hastalıklar:

1- Kırmızı örümcek kendisi ve yumurtası.
2- Beyaz sinek kendisi ve yumurtası.
3- Nematod kendisi ve yumurtası
4- Rhizoctonia solani
5- Helminthosporium sativum
6- Ophiostoma ulmi
7- Botrytis cinerea
8- Fusarium solani
9- Phytophthora capsici
10- Sclerotinia sclerotiorum
11- Oidium tuckeri
12- Erwinia amylovora ( Ateş Yanıklığı )
13- Venturia inaequalis ( Kara Leke )
14- Verticillium

Bu ürün hepsine iyi geliyorsa nobele aday olmalı bence.

Adalet Yağcı
05-02-2009, 07:58
Peki NeemAzal ile birlikte kullanımı hakkında hâlâ bir bilgi yokmu?
Geçen yıl avuç dolusu para verip aldım, Bionem ile birlikte kullanılabilirliğini öğrenmek istiyorum.

Örneğin; Koruma amaçlı olarak, iki Bionem uygulamasının birinde Bionem ile karıştırılabilirmi, yoksa ayrı uygulamamı gerekir.

Yaprak bitlerinden çok çekiyorum, balkonumda çeliklediğim ortanca filizlerini sarmışlar, bunun için NeemAzal kullanmam gerekiyor, güllerdeki yaprak bitleri ve mantar için ikisi birlikte kullanılabilirse kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Oğuz Alper
05-02-2009, 09:17
Peki NeemAzal ile birlikte kullanımı hakkında hâlâ bir bilgi yokmu?
Geçen yıl avuç dolusu para verip aldım, Bionem ile birlikte kullanılabilirliğini öğrenmek istiyorum.

Örneğin; Koruma amaçlı olarak, iki Bionem uygulamasının birinde Bionem ile karıştırılabilirmi, yoksa ayrı uygulamamı gerekir.

Yaprak bitlerinden çok çekiyorum, balkonumda çeliklediğim ortanca filizlerini sarmışlar, bunun için NeemAzal kullanmam gerekiyor, güllerdeki yaprak bitleri ve mantar için ikisi birlikte kullanılabilirse kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Sn.Adalet Hanım ;

Üzülerek söylüyorumki NeemAzal ile birlikte malesef karışamıyor.Bionemi başka hiçbir ürünle karıştıramıyoruz.Ama ayrı ayrı uygulamanızda herhangibir sakınca yok.

Oğuz Alper
05-02-2009, 09:25
Bu ürün hepsine iyi geliyorsa nobele aday olmalı bence.

na sar et méne o'lura ca lis se nind éol urr

MeyveliTepe
05-02-2009, 09:40
Sn.Adalet Hanım ;

Üzülerek söylüyorumki NeemAzal ile birlikte malesef karışamıyor.Bionemi başka hiçbir ürünle karıştıramıyoruz.Ama ayrı ayrı uygulamanızda herhangibir sakınca yok.

Oğuz bey,
Bundan emin misiniz? Bu bilgi nasıl doğrulandı, ya da bionem'in neemazal ile karıştırılmasında olumsuz bir etkileşme olacağı sonucuna nasıl varıldı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Baharda gözler uyanıp yapraklanma başlar başlamaz ne kadar bit, tırtıl varsa bitkilere saldırıyor. Sonbahara kadar yoğun bir zararlı mücadelesi yapmamız gerekiyor. Bunun için de organik ve zehirsiz olarak kullanabileceğimiz tek ürün neemazal. Yerine göre 7-8 günde bir yapılması gerekebiliyor. Bu esnada bir de bionem uygulaması yapmak pratik olarak olanaklı değil. Bu yüzden sorunun yanıtının olumsuz olması, durumu da bir hayli olumsuz duruma sokuyor.

Söz gelimi, siz kendi üretiminizde ne yapıyorsunuz? İnsektisit olarak ne kullanıyorsunuz, ya da kullanmıyor musunuz?

Oğuz Alper
05-02-2009, 09:46
Oğuz bey,
Bundan emin misiniz? Bu bilgi nasıl doğrulandı, ya da bionem'in neemazal ile karıştırılmasında olumsuz bir etkileşme olacağı sonucuna nasıl varıldı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Baharda gözler uyanıp yapraklanma başlar başlamaz ne kadar bit, tırtıl varsa bitkilere saldırıyor. Sonbahara kadar yoğun bir zararlı mücadelesi yapmamız gerekiyor. Bunun için de organik ve zehirsiz olarak kullanabileceğimiz tek ürün neemazal. Yerine göre 7-8 günde bir yapılması gerekebiliyor. Bu esnada bir de bionem uygulaması yapmak pratik olarak olanaklı değil. Bu yüzden sorunun yanıtının olumsuz olması, durumu da bir hayli olumsuz duruma sokuyor.

Söz gelimi, siz kendi üretiminizde ne yapıyorsunuz? İnsektisit olarak ne kullanıyorsunuz, ya da kullanmıyor musunuz?

Sn.Meyveli Tepe ;

Konuyu dün prof.Oktay Yeğen ile görüştük ancak kendisi kesinlikle karıştırılmamasını bildirdi.Sebeb olarak Bionemin içeriği biyolojik olması sebebi ile diğer ürün ile karışma esnasında bakterinin zarar görmesinden dolayı uygun görmüyor.

Biz kendi üretimimizde hiçbir insektisit kullanmıyoruz ve bundan dolayıda hiçbir sıkıntı yaşamadık , zararlıları kontrol ettiğimizde hep zarar eşiğinin altında dediğimiz tek tük dolaşıyorlar bu da üretimimizi zora sokacak bir durum söz konusu oluşturmuyor.

Sizi gayet iyi anlıyorum işçilik vakit çok önemli ama inanın karıştırılmasını uygun bulmadığını bildirdi.

MeyveliTepe
05-02-2009, 10:01
Karıştırılmaması konusunda bu kadar hızlı bir yanıt gelmesini genel bir söylemin tekrarı olarak algıladım. Neemazal'ın içeriğinin göz önüne alınması, dahası böyle bir karışım yapıldığı takdirde bakteri popülasyonunun nasıl etkileneceğine dair bir laboratuar çalışmasının yapılması sanırım söz konusu değil.

Elbette sizlerin bileceği bir şey. Fakat kendi adıma şunu söylemeliyim. Bahar ve yaz ayları boyunca üç günde bir ilaçlama yapmak mümkün olmadığından, yapılmayan şeyin Bionem olması kuvvetle muhtemel olacaktır. Bu yüzden bir önceki paragrafta sözünü ettiğim türden bir çalışma sonucunda karışım konusunun teyidi, yapılacak çalışmaya değer gibi.

Oğuz Alper
05-02-2009, 10:11
Karıştırılmaması konusunda bu kadar hızlı bir yanıt gelmesini genel bir söylemin tekrarı olarak algıladım. Neemazal'ın içeriğinin göz önüne alınması, dahası böyle bir karışım yapıldığı takdirde bakteri popülasyonunun nasıl etkileneceğine dair bir laboratuar çalışmasının yapılması sanırım söz konusu değil.

Elbette sizlerin bileceği bir şey. Fakat kendi adıma şunu söylemeliyim. Bahar ve yaz ayları boyunca üç günde bir ilaçlama yapmak mümkün olmadığından, yapılmayan şeyin Bionem olması kuvvetle muhtemel olacaktır. Bu yüzden bir önceki paragrafta sözünü ettiğim türden bir çalışma sonucunda karışım konusunun teyidi, yapılacak çalışmaya değer gibi.

Sn.Meyveli Tepe ;

Şu anda KArışım ile ilgili teste başlandı ancak bunun neticesi yaklaşık 15 ,20 gün içinde belli olacak bu yüzden sizin de bahsettiğiniz gibi Hocamız genel olarak böyle bildiriyor,ama bu karışımla ilgili çalışmanın sonucunu mutlaka size bildireceğim.Siz de taktir edersinizki bu karışımın sonucunda ne gibi olaylar ( faydalı veya zararlı ) bunun tesbitini yapmadan birşey söylemek çok zor.Bir de Hocamız için işin bu kısmından ele alırsak piyasada birçok ürün mevcut her ürün ile ilgili bu testleri yapması inanın çok zor ama bu bahsedilen ürün için testlere başladık en kısa sürede cevapları aldığım anda size ulaştıracağım.

MeyveliTepe
05-02-2009, 10:18
Teşekkür ederim. 15-20 gün beklemeye değer. Yeter ki ciddi bir inceleme yapılsın. Neemazal, bizler gibi zehirli ve kimyasal şeyleri bahçesine sokmayanlar için önemli bir ürün. Bionem de organik bir ürün olduğuna göre, farklı işlevlerdeki iki organik ürünün birlikte kullanımı özel bir anlam ifade ediyor.

Oğuz Alper
05-02-2009, 10:20
Teşekkür ederim. 15-20 gün beklemeye değer. Yeter ki ciddi bir inceleme yapılsın. Neemazal, bizler gibi zehirli ve kimyasal şeyleri bahçesine sokmayanlar için önemli bir ürün. Bionem de organik bir ürün olduğuna göre, farklı işlevlerdeki iki organik ürünün birlikte kullanımı özel bir anlam ifade ediyor.

Sonucu alır almaz haber vereceğim.

denizakvaryumu
05-02-2009, 14:59
...Biz kendi üretimimizde hiçbir insektisit kullanmıyoruz ve bundan dolayıda hiçbir sıkıntı yaşamadık , zararlıları kontrol ettiğimizde hep zarar eşiğinin altında dediğimiz tek tük dolaşıyorlar bu da üretimimizi zora sokacak bir durum söz konusu oluşturmuyor.
...

Sn.MeyveliTepe

Oğuz Beyin bu şekilde net ifadesi karşısında isterseniz siz de bazı ağaçlarınızda neemazal kullanmadan sadece bionemle bir deneme yapın derim.

Bu ifade karşısında neemazala gerek kalmıyor sonucuna vardım.

Yani mantar ve insektisit için bionem tek başına yeterli diyor Oğuz Bey.

Gerçekten benim için de şaşırtıcı bir sonuç.

MeyveliTepe
05-02-2009, 15:46
Oğuz beyin ifadesini o şekilde algılamadım doğrusu. Onlar serada çilek üretiyorlar. Seradaki çileğe ne musallat olur bilmiyorum. Ancak zeytin güvesi ve zeytin sineği bir kere geldiğinde sağlam meyve bırakmazlar ve iş işten geçmiş olur. Ayrıca Bionem'in sinek, güve, tırtıl, yaprak biti gibi, mantarlara göre çok daha karmaşık organizmalara etkili olacak bir mekanizmasından zaten söz edilmiyor.

Adalet Yağcı
05-02-2009, 17:18
Sayın Myveli tepe, sormak, öğrenmek istediğim her şeyi sormuş sunuz, sağolun, bundan sonra bekleyelim ve görelim.

İşin doğrusu bahçemde hiç bir şekilde kimyasal kullanmak istemiyorum, ben kışlık domates kullanımımı bile yazın yetiştirdiğim domateslerden katkı maddesiz hazırlıyorum, kış boyunca içim rahat rahat tüketiyorum.

Ancak şuda var ki, düzenli bir ilaçlama yapmıyordum, sezon boyunca üç kez ancak, ama anlıyorum ki, onbeş günde bir tekrarlamak gerekiyor.

Oğuz Alper
06-02-2009, 00:57
Oğuz beyin ifadesini o şekilde algılamadım doğrusu. Onlar serada çilek üretiyorlar. Seradaki çileğe ne musallat olur bilmiyorum. Ancak zeytin güvesi ve zeytin sineği bir kere geldiğinde sağlam meyve bırakmazlar ve iş işten geçmiş olur. Ayrıca Bionem'in sinek, güve, tırtıl, yaprak biti gibi, mantarlara göre çok daha karmaşık organizmalara etkili olacak bir mekanizmasından zaten söz edilmiyor.

Sn.Meyveli Tepe ;

Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum.Her bitkini kendine göre musallat olan zararlılar ve hastalıklar mevcut örnek olarak çilekte kök çürüklüğü,kırmızı örümcek ve mantari hastalıklar ile tirips ağırlıklı olarak karşılaştığımız sorunlar bu sorunları bionem ile çözebiliyoruz.Portakalda Unlu Bit zararınıda bionem çözüyor ancak çözemediği bazı zararlı böcekler mevcut mesela zeytin sineği , tırtıl gibi bu nedenle kesinlikle katılıyorum size.

Oğuz Alper
06-02-2009, 01:03
Sayın Myveli tepe, sormak, öğrenmek istediğim her şeyi sormuş sunuz, sağolun, bundan sonra bekleyelim ve görelim.

İşin doğrusu bahçemde hiç bir şekilde kimyasal kullanmak istemiyorum, ben kışlık domates kullanımımı bile yazın yetiştirdiğim domateslerden katkı maddesiz hazırlıyorum, kış boyunca içim rahat rahat tüketiyorum.

Ancak şuda var ki, düzenli bir ilaçlama yapmıyordum, sezon boyunca üç kez ancak, ama anlıyorum ki, onbeş günde bir tekrarlamak gerekiyor.

Sn.Adalet Hanım ;

Biyolojik mücadele kesinlikle titiz ve düzenli uygulama yapılması gereken bir mücadele yöntemidir.Eğer bu uygulamaları aksatmadan devam ederseniz , bahçenizdeki gelişmelerin çok net farkına varacaksınız ve içiniz rahat bir şekilde zehir kullanmadan yetiştiriciliğin tadına varacaksınız.Sizin de bahsettiğiniz gibi 15 günde 1 defa tekrarlamak şart.

deep78
11-02-2009, 06:28
na sar et méne o'lura ca lis se nind éol urr

Peki bu beyaz sinek için kullanılıyorsa Antalyada TYLC virüsüne karşı çiftçiler neden kullanmıyor? Sadece virüse dayanıklı çeşit dikmekten başka çareleri yok.
İkincisi nematodda başarısız.

Nazar edilecek bir tarafı yok.

Oğuz Alper
11-02-2009, 09:58
Peki bu beyaz sinek için kullanılıyorsa Antalyada TYLC virüsüne karşı çiftçiler neden kullanmıyor? Sadece virüse dayanıklı çeşit dikmekten başka çareleri yok.
İkincisi nematodda başarısız.

Nazar edilecek bir tarafı yok.

Ürün kullanımı insanların farkındalıkları ve tercihleri ile ilgilidir.

Adalet Yağcı
11-02-2009, 16:32
Satın Oğuz Alper, bir hafta önce budama yapılan bahçemde, sonbahardan artakalan bordo bulamacını son kez uygulamak istiyorum.
Arkasından Bionem uygulaması ne zaman veya kaç gün sonra yapılmalı.
Ağaçlarımda henüz uyanma yoktu, Pazar günü bordo bulamacını kullanmak istiyorum, ağaç diplerine(Taç iz düşümlerine beşer litre) aynı gün Bionem uygulayabilirmiyim.
Ayrıca şunu da öğrenmek istiyorum, bir yaşında ağaçlarım da var, hepsine aynı miktardamı Bionem vermeliyim.

Oğuz Alper
11-02-2009, 17:16
Satın Oğuz Alper, bir hafta önce budama yapılan bahçemde, sonbahardan artakalan bordo bulamacını son kez uygulamak istiyorum.
Arkasından Bionem uygulaması ne zaman veya kaç gün sonra yapılmalı.
Ağaçlarımda henüz uyanma yoktu, Pazar günü bordo bulamacını kullanmak istiyorum, ağaç diplerine(Taç iz düşümlerine beşer litre) aynı gün Bionem uygulayabilirmiyim.
Ayrıca şunu da öğrenmek istiyorum, bir yaşında ağaçlarım da var, hepsine aynı miktardamı Bionem vermeliyim.

Sn.Adalet Hanım ; Bordo bulamacı uygulamak istiyorsanız bionemi en az 15 gün sonra uygulamanız gerekir aksi taktirde bionemin içerisindeki bakterileri öldürürsünüz çünkü bordo bulamacı zehirlidir.Tercih sizin ****** bence bordo bulamacına gerek yok ama sizin tasarrufunuzda olan bir durum. 1 yaşındaki ağaçlarınıza tarif etmiş olduğum karışımdan 3 lt verseniz yeterli olur.İyi çalışmalar.

Adalet Yağcı
11-02-2009, 22:10
Teşekkür ederim sayın Oğuz Alper.
Elimde kalan son miktarı kullanmak istedim.

Oğuz Alper
11-02-2009, 23:19
Teşekkür ederim sayın Oğuz Alper.
Elimde kalan son miktarı kullanmak istedim.

Ben teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Oğuz Alper
11-02-2009, 23:19
Evdeki Süs Bitkilerinizde BİONEM UYGULAMASI

Kısaca Bionemi özetlemem gerekirse 1lt ambalajının içersinde 1ml sinde 1.000.000.000 Bakteri mevcut ayrıca içinde bitkisel ve eterik yağlar mevcut.Bu Bakteri bu yağları karbon kaynağı olarak kullanarak 2 çeşit enzim çıkarmaktadır.

Bunlardan;
1.KİTİNAZ enzimi BU enzim mantarlar,böcekler e karşı etki gösteriyor sebebi mantarların ve böceklerin yapısında kitin olması , kısaca kitinaz enzimi sayesinde kitini parçalayıp böcekler ve mantarlara karşı biyolojik olarak yani organik olarak mücadele etmiş oluyorsunuz.'.çıkardığı enzim
2. İNDOLASETİKASİT bu da bitkilerde yapraktan uyguladığınızda yaprak yüzeylerini genişletip daha koyu bir renk alımını sağlıyor ,kökte yaptığı olaysa mükemmel bir saçak oluşumu gerçekleştiriyor.

Evdeki süs bitkilerine uygulaması :

Yaprak Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir.

Kök Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.Herkese sevgiler

denizakvaryumu
12-02-2009, 07:50
Bionem Soğanlı bitkilerde soğanda oluşan fusarium-çökerten gibi mantar hastalıkları için de etkili olur mu?

Adalet Yağcı
12-02-2009, 08:36
Sayın Oğuz Alper,
Bionemi B5A gibi buz dolabındamı muhafaza etmemiz gerekecek, yoksa güneş görmeyen bir alanda kalması yeterlimi, ayrıca, hazırladığımız karışım artarsa tekrar kullanılabilirmi.

Oğuz Alper
12-02-2009, 11:04
Bionem Soğanlı bitkilerde soğanda oluşan fusarium-çökerten gibi mantar hastalıkları için de etkili olur mu?

Sn.Deniz Akvaryumu ; Kesinlikle etkilidir.Aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim.
http://www.egelisesi.k12.tr/basarilarimiz/Projeler/proje2007/proje21.pdf

Oğuz Alper
12-02-2009, 11:08
Sayın Oğuz Alper,
Bionemi B5A gibi buz dolabındamı muhafaza etmemiz gerekecek, yoksa güneş görmeyen bir alanda kalması yeterlimi, ayrıca, hazırladığımız karışım artarsa tekrar kullanılabilirmi.


Sn Adalet Hanım;
Bionemi güneş görmeyen bir ortamda saklamanız yeterlidir.Diğer ürün gibi :p buzdolabına ihtiyacınız yok.Hazırladığınız karışım artarsa kapağı kapalı kaldığı taktirde hiçbir sorun yaşamadan saklayabilirsiniz.Tekrar kullanmak istediğinizde iyice karıştırmanız,çalkalamanız yeterlidir.Sevgiler.

Oğuz Alper
13-02-2009, 21:57
Neemazal ile karışabilirliğin sonucunu bugün öğrendim.Bionemin içerisindeki bakteri ye neemazalın içeriği zarar veriyor.Bu nedenle kesinlikle karıştırılamıyor.Herkese sevgiler.

kmlsrt
03-03-2009, 15:32
Ne güzel..roman okur gibi bir solukta okumuştum tüm yazılanları.Herkes noktayı koymuş anlaşılan. Üç haftadır kimse birşey yazmamış. Sayın Meyveli Tepe, en azından bizlere sonuç olarak birşeyler yazabilir mi acaba ? Yani şimdi Bordo bulamacı OUT, Bionen İN mi oldu ? :) Bu arada Oğuz beye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizlerle paylaşımları için. Meyveli Tepenin de hakkı ödenmez ama helal etsin artık.Ona da sonsuz teşekkürler..

MeyveliTepe
03-03-2009, 15:35
Sn.Kmlsrt, sonuç söylemek benim için henüz erken.

feriha
10-03-2009, 20:07
Arkadaşlar bu yıl saksılarda denediğim meyve ağaçlarıma bordo bulamacı

yerine bionem denemek istiyorum ama ürüne ulaşamıyorum.

Mail yazdım cevap alamadım.

Ankara da satan yer varmı?

İnternetten alabileceğim bir adreste olur.

Teşekkür ederim.

cagatayyucel
10-03-2009, 20:28
http://www.alternatiftorostarim.com/

feriha
10-03-2009, 20:59
Bu adrese pazar günü yazdım cevap gelmeyince başka arayışlara girdim. Teşekkürler.

denizakvaryumu
10-03-2009, 21:02
http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/2009/03/bahar-geliyor-1.html


...Bununla da yetinmedik, çeşitli mantarlara karşı organik mikrobiyal tescili olan Bionem isimli üründen sipariş ettik ve geldi. Bu ürün, içerdiği organizma ve çeşitli bitkisel yağlar ile hem zararlı bazı mantarları baskılayıp topraktaki faydalı biyolojik faaliyeti destekliyor, hem de kök gelişimine katkıları var. Bu şekilde bordo bulamacı uygulamasını kaldırmayı ümit ediyoruz.

feriha
13-03-2009, 06:35
Arkadaşlar bioneme ulaştım. Ürün elime geçince meyve ağaçlarımı, süs

bitkilerimi, çiçek soğanlarımı, sebze fidelerimi bu konudan yararlandığım şekilde

bionem kullanarak mantarlardan ve diğer zararlılardan koruyarak güçlendirmeyi

deneyeceğim.

Uygulama sırasında da desteğinizi bekliyorum.

Hepinize bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Oğuz Alper
13-03-2009, 19:47
Arkadaşlar internet sitemizin mail alıp verme kısmında arıza var.Bionem ile ilgili bana ulaşabilirsiniz.Herkese sevgiler.

Oğuz Alper
13-03-2009, 19:48
Arkadaşlar bioneme ulaştım. Ürün elime geçince meyve ağaçlarımı, süs

bitkilerimi, çiçek soğanlarımı, sebze fidelerimi bu konudan yararlandığım şekilde

bionem kullanarak mantarlardan ve diğer zararlılardan koruyarak güçlendirmeyi

deneyeceğim.

Uygulama sırasında da desteğinizi bekliyorum.

Hepinize bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Sn.Feriha Hanım;
Kullanım ile ilgili hertürlü sorularınıza kullanmadan önce yardımcı olacağım benimle irtibatta olursanız sevinirim.

feriha
13-03-2009, 20:51
Sn.Oğuz bey teşekkür ederim.

Bionemle ilgili yazışmaları tekrar okuyacağım. Sizden ricam bionemin teras/balkon uygulamalarında :

1. Saksılarda yetiştirmeye çalıştığımız meyve ağaçlarında, süs bitkilerinde, yetişmiş soğanlı bitkilerde hangi oranlarda nasıl uygulanabileceği konusunda daha küçük ölçekli açıklamalarda bulunmanız..

2. Küçük miktarlarda viyollerde **** pet bardaklarda çimlendirmeye çalıştığımız tohumlarda, fidelerde nasıl uygulayabileceğimiz,

3. Saksılara dikmek üzere olduğumuz çiçek soğanlarımızda ürünü nasıl kullanabileceğimiz konusunda bizleri aydınlatmanızı rica ediyorum.

Oğuz Alper
13-03-2009, 23:45
Merhabalar Sn. Feriha Hanım ; Detaylı olarak anlatmaya çalışacağım.

1- Öncelikle Bionemin iyi bir şekilde karıştırılıp homojen bir şekle getirildikten sonra kullanılması çok önemlidir.1lt’lik Bionem’i hızlı bir şekilde çalkalayıp beklemeden 1 çay kaşığı Bionemi 0,5lt su şişesine dökün ve üzerine mümkünse klorsuz su ekleyin. Hızlıca çalkaladığınız zaman uygulamaya hazır hale gelir. Saksılarınızdaki bitkilerinizin su ihtiyacı kadar bu karışımdan dökebilir ve her sulamada bu şekilde devam ettirebilirsiniz. Aynı karışım oranını fısfıslı şişeniz var ise yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürterek yaprak uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı da haftada 1 tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.

2-Viyollerde **** pet bardaklarda çimlendirmek için yine yukarıda bahsettiğim karışım oranından fısfıslı şişeniz ile torfun veya toprağın üzerine püskürterek nemli hale getirin. Bu şekilde çimlenmenin nasıl hızlandığını göreceksiniz. Bu uygulamayı da torf veya toprak kurudukça tekrar edebilirsiniz. Fideler de aynı karışım oranından kök bölgesinin ihtiyacı olan su miktarı kadar sulayabilir ve fidelerinizin yaprak uygulamasını da yapabilirsiniz.

3-Saksılarınıza dikim işlemini yaptıktan sonra ve can sularını verdikten sonra ilk su ihtiyacında yine yukarıdaki karışım oranı ile kök bölgesine uygulayabilirsiniz.

Bu uygulamalar sonucunda bitki yapraklarını, mantari hastalıklara, kırmızı örümceklerin ve beyazsineklerin yumurtalarına, unlu bite karşı; kök bölgesini ise hastalıklara karşı korumuş olacaksınız. Aynı zamanda kuvvetli saçaklar oluşarak, yaprak yüzeylerinin genişlediği ve bitkinizin daha koyu bir yeşil olduğunu fark edeceksiniz. Bionem’ in en önemli uygulama notu; ürünü pet şişeye ayırmadan önce iyice çalkalayıp homojen hale geldikten sonra, aynı işlemi ayırdığınız pet şişede de kullanmadan önce tekrarlamanız gerekmektedir. Bionem’i su harici hiçbir maddeyle karıştırmayınız. Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur, takıldığınız herhangi bir şey olursa lütfen çekinmeden sorunuz. Sevgiler

Oğuz Alper
15-03-2009, 15:52
Ne güzel..roman okur gibi bir solukta okumuştum tüm yazılanları.Herkes noktayı koymuş anlaşılan. Üç haftadır kimse birşey yazmamış. Sayın Meyveli Tepe, en azından bizlere sonuç olarak birşeyler yazabilir mi acaba ? Yani şimdi Bordo bulamacı OUT, Bionen İN mi oldu ? :) Bu arada Oğuz beye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizlerle paylaşımları için. Meyveli Tepenin de hakkı ödenmez ama helal etsin artık.Ona da sonsuz teşekkürler..

Sn.Kmlsrt ; Ben teşekkür ederim.Umarım tüm ağaçlar net ailesine yardımcı olabildiysem ne mutlu . Sağlıcakla kalın.

feriha
21-03-2009, 20:44
Sayın Oğuz bey,

Bitkilerime ilk bionem uygulamasına bugün yaptım. 1.25 püskürtmeli sprey kabına iyi su ve mutfak ölçü kaşıklarımdan bulup, bu işe ayırdığım 5 ml ölçü kaşığı ile bir ölçü bionem koyup iyice karıştırdım. (çay kaşığı ile ölçtüm aşağı yukarı dediğiniz miktara denk geliyordu) Hemen hemen birçok bitkime, fidanlarıma uyguladım. Yağışlardan dolayı yeterince saksılar suya doymuşlardı topraklarına da az miktarda köklerine gidecek şekilde verdim. Dediğiniz gibi her hafta bu şekilde uygulamaya devam edeceğim.

Sormak istediğim bir konu var.

Bitkilerime bu güne kadar devamlı hazır torf kullanıyordum. Bazı bitkilerin toprak ihtiyaçlarını okurken bir miktar bahçe toprağı da ilavesi isteğini öğrenince yandaki boş arsadan bir miktan toprak aldım ama ilaçlama imkanım yok. Bu toprakta oluşacak olumsuzlukları bionem uygulayarak bertaraf edebir miyim?

Oğuz Alper
21-03-2009, 23:24
Sayın Oğuz bey,

Bitkilerime ilk bionem uygulamasına bugün yaptım. 1.25 püskürtmeli sprey kabına iyi su ve mutfak ölçü kaşıklarımdan bulup, bu işe ayırdığım 5 ml ölçü kaşığı ile bir ölçü bionem koyup iyice karıştırdım. (çay kaşığı ile ölçtüm aşağı yukarı dediğiniz miktara denk geliyordu) Hemen hemen birçok bitkime, fidanlarıma uyguladım. Yağışlardan dolayı yeterince saksılar suya doymuşlardı topraklarına da az miktarda köklerine gidecek şekilde verdim. Dediğiniz gibi her hafta bu şekilde uygulamaya devam edeceğim.

Sormak istediğim bir konu var.

Bitkilerime bu güne kadar devamlı hazır torf kullanıyordum. Bazı bitkilerin toprak ihtiyaçlarını okurken bir miktar bahçe toprağı da ilavesi isteğini öğrenince yandaki boş arsadan bir miktan toprak aldım ama ilaçlama imkanım yok. Bu toprakta oluşacak olumsuzlukları bionem uygulayarak bertaraf edebir miyim?

Sn.Feriha Hanım;
Bahçeden aldığınız toprağı daha öncede söylediğim oranlarda su ile karıştırarak bu toprağı karışımlı su ile doyurunuz.Toprağınızda oluşacak olumsuzlukları mükemmel şekilde bertaraf etmiş olacak ve aynı zamanda toprağınızdaki mevcut besinleride bitkilerinizin almasını kolaylaştıracak.Bu uygulamadan sonra toprağınıza gönül rahatlığı ile tohumlarınızı veya bitkilerinizi ekebilirsiniz.Sevgiler

hassoman
25-03-2009, 11:06
"......" Tübitak raporunu malesef ekleyemiyorum çünki ticari sır kapsamında değerlendiriliyor. "....."

Sayın Oğuz Alper,
Bionem konusunu bir arkadaşımızın uyarısı üzerine yeni farkettim. İlgiyle izliyorum. Zeytincilikle uğraşan arkadaşlarım var. Konuyu onlara ileteceğim.

Sabırla ve özenle verdiğiniz bilgiler hiç bir duraksamaya yol açmıyacak biçimde. Sadece aklıma takılan Tübitak raporu oldu. Raporun tümünü buraya almanıza gerek yok. Sonuçta Tübitak'ın görüşü nedir?.. Sanırım Tübitak'ın sonuç görüşü ticari sır kapsamında olmaması gerekir diye düşünmekteyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Oğuz Alper
25-03-2009, 13:37
Sayın Oğuz Alper,
Bionem konusunu bir arkadaşımızın uyarısı üzerine yeni farkettim. İlgiyle izliyorum. Zeytincilikle uğraşan arkadaşlarım var. Konuyu onlara ileteceğim.

Sabırla ve özenle verdiğiniz bilgiler hiç bir duraksamaya yol açmıyacak biçimde. Sadece aklıma takılan Tübitak raporu oldu. Raporun tümünü buraya almanıza gerek yok. Sonuçta Tübitak'ın görüşü nedir?.. Sanırım Tübitak'ın sonuç görüşü ticari sır kapsamında olmaması gerekir diye düşünmekteyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Sn.Hassoman ; Tübitak raporu üretim prosesi ile ilgili ruhsat aşamasında Tügem e verilmiş bir rapordur.Raporda faydalı bakterinin izole edilişi ve çoğaltılması ile ilgili bilgiler mevcut olduğu için ticari sır kapsamındadır.Tübitak analiz raporunda Bionemin içerisindeki bakterinin ismi ve sayısı mevcuttur.Umarım anlayış ile karşılarsınız.Yine sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.Sağlıcakla kalın.

Âyine-i Esma
25-03-2009, 13:54
Sn.Oğuz alper, ev içi süs bitkilerinde bir tür böcek var. Ve çooook kalabaklılar. Küçük nokta kadar, beyaz top gibi yuvarlak ve bol bacaklı ve gayet hızlı yürüyen bir tür. Yürüyüşünü yeşil yaprak bitlerine kıyaslayarak söylüyorum. Onlara bakarak hızlılar.
Başka birde toprağın içinde yine bol ayaklı ama tek tük bazı böcekler gördüm.
Birde Torf sineği denilen sinekler ve larvaları var.
Sormak istediğim bionem bu böceklere karşı etkili bir sebebmidir?
Birde irili ufaklı 40 adet saksı var evde. Bunlara kaç litre bionem gerekir.
Saygılar.

Oğuz Alper
25-03-2009, 14:45
Sn.Oğuz alper, ev içi süs bitkilerinde bir tür böcek var. Ve çooook kalabaklılar. Küçük nokta kadar, beyaz top gibi yuvarlak ve bol bacaklı ve gayet hızlı yürüyen bir tür. Yürüyüşünü yeşil yaprak bitlerine kıyaslayarak söylüyorum. Onlara bakarak hızlılar.
Başka birde toprağın içinde yine bol ayaklı ama tek tük bazı böcekler gördüm.
Birde Torf sineği denilen sinekler ve larvaları var.
Sormak istediğim bionem bu böceklere karşı etkili bir sebebmidir?
Birde irili ufaklı 40 adet saksı var evde. Bunlara kaç litre bionem gerekir.
Saygılar.

Sn.Ayine-i Esma; Öncelikle bahsettiğiniz böceklerin bana resmini yollayabilirseniz sorunuza daha net cevap verebileceğim.1lt Bionem tüm saksılarınıza yeter ve hatta uzun sürede uygulamalarınızı tekrar edebilirsiniz.Torf sineğinin larvalaraına etkilidir.Kullanacağınız torfa daha önce yazdığım oranlarda Bionem i su ile hızlıca çalkaladıktan sonra torfunuza püskürtebilir veya torfunuzu bu karışım ile doyurup larvalardan kurtulabilirsiniz.Sevgiler

Âyine-i Esma
25-03-2009, 15:49
maalesef çok küçükler. Resimlerini çeksem bile görünmezler. Makro çekim yapacak makinem yok. İlginize teşekkürler.

Oğuz Alper
25-03-2009, 20:35
maalesef çok küçükler. Resimlerini çeksem bile görünmezler. Makro çekim yapacak makinem yok. İlginize teşekkürler.

Rica ederim.Sağlıcakla kalın.

celalahmet
26-03-2009, 10:38
Sayın Oğuz Alper,
Ben incir çeliklerini poşetler içinde balkonda köklendiriyorum(200 adet).Diğer arkadaşlara da faydalı olabilecek Bionem le ilgili bir kaç sorum olacak.Forumu ve Bionem sitesini inceledim.
1-Çelik lerde kökten yapacağımız Bionem uygulamasında da su oranı 1/400 lt midir ?
2-İncir fidesini toprağa dikerken can suyu oranı ve miktarı nedir?
3-Klorsuz su bulamazsak suyu açıkta 1-2 gun bekleterek uçmasını sağlasak olurmu ,yine de sağlıklı olmazmı ?
4-Bionem ile organik NPK ,organik mikroelementlerin (içinde aminoasit olabilir)uygulanması arasında kaç gün olması gerekir?
5-Bionem ile Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker içeren ürünler uyum sağlayabilirmi ?
6-Çilekte gübre olarak sadece NPK kullandığınızı yazmışsınız tabi ki sizin topragınız farklı ,ph ı 7,7 ,kireci 43-53 arasında olan bir toprakta başta P ve Fe olmak üzere diğer mikro elementlerin de alımı bakımından sadece Bionem yeterlimidir yetmezse ne takviyesi önerirsiniz?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ,sitede problem var demişsiniz ,Bionem siparişi için bana bir e-posta adresi gönderirmisiniz saygılarımla..

Oğuz Alper
26-03-2009, 16:00
Sayın Oğuz Alper,
Ben incir çeliklerini poşetler içinde balkonda köklendiriyorum(200 adet).Diğer arkadaşlara da faydalı olabilecek Bionem le ilgili bir kaç sorum olacak.Forumu ve Bionem sitesini inceledim.
1-Çelik lerde kökten yapacağımız Bionem uygulamasında da su oranı 1/400 lt midir ?
2-İncir fidesini toprağa dikerken can suyu oranı ve miktarı nedir?
3-Klorsuz su bulamazsak suyu açıkta 1-2 gun bekleterek uçmasını sağlasak olurmu ,yine de sağlıklı olmazmı ?
4-Bionem ile organik NPK ,organik mikroelementlerin (içinde aminoasit olabilir)uygulanması arasında kaç gün olması gerekir?
5-Bionem ile Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker içeren ürünler uyum sağlayabilirmi ?
6-Çilekte gübre olarak sadece NPK kullandığınızı yazmışsınız tabi ki sizin topragınız farklı ,ph ı 7,7 ,kireci 43-53 arasında olan bir toprakta başta P ve Fe olmak üzere diğer mikro elementlerin de alımı bakımından sadece Bionem yeterlimidir yetmezse ne takviyesi önerirsiniz?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ,sitede problem var demişsiniz ,Bionem siparişi için bana bir e-posta adresi gönderirmisiniz saygılarımla..
Sn.Celalahmet ;
İlginize çok teşekkür ediyorum.Sorularınızı maddeler halinde cevaplandırmaya çalışacağım.
1- Çeliklerde kökten yapacağınız Bionem uygulaması su oranı 1lt Bionem 400 Lt çok iyi bir şekilde karıştırılıp püskürtülerek uygulanır.Asla çeliklerinizi bu karışıma daldırma yöntemi yapmayın.Kesinlikle püskürterek uygulayın.Yukarıdaki karışım oranından daha az su ile uygulama için Bionemi bölmeden önce hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten hemen sonra bölebilirsiniz.
2- İncir Fidelerinizi diktikten sonra 200lt suya 1lt Bionem karıştırılıp her fide köküne 1 su bardağı ( 200cc ) uygulayabilirsiniz.Bu uygulamayı 15 günde 1 kez toplam 3 sefer tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.
3- Klor Bionemin içerisindeki bakteriyi olumsuz etkilediği için kuyu suyu tavsiye ediyoruz.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi eğer 1 hafta dinlendirme imkanı bulabilirseniz olabilir.
4- NPK ve izelementler i asla Bionem uygulaması ile aynı gün uygulamıyoruz.Ancak Bionem uyguladıktan sonraki toprağınızın sulama zamanı geldiğinde NPK ve diğer uygulamaları yapabilirsiniz.Yani aradaki süre sulama ihtiyacına kadar geçen zaman yeterli oluyor.
5- Bionem uyguladığınız zaman Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker gibi ürünleri kullanmanıza ihtiyaç kalmıyor. Bionem i kök bölgesine uyguladığınızda içerisindeki bakteri kök bölgesine kolonize oluyor ve hem bitkinin hastalıklara karşı hemde topraktan alamadığı besinleri almasını kolaylaştırıyor ve kök bölgesinde inanılmaz bir saçak oluşturuyor.
6- Biz NPK ve demir , bor , çinko fosforik asit uygulamalarımızı düzenli bir şekilde bitkilerimizin ihtiyacı çerçevesinde damlamadan veriyoruz ve Bionem haricinde kök bölgesine herhan gi bir başka ürün kullanmıyoruz.Bionem bütün bu besinleri mükemmel şekilde aldırıyor.
7- Bionemi uygularken su haricinde hiçbir madde ile asla karıştırmayınız.Kök bölgesine bakırlı bir preperat uyguladığınızda göz taşı da dahil en az 15 gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.Yapraktan insektisit veya fungusit uygulamasında ilaçların gün süresine göre Bionem uygulayabilirsiniz. Aksi taktirde daha önce uygulanan zehirler Bionem’in içerisindeki bakteriyi olumsuz etkiler.
Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir.Yine sorularınız olursa cevaplandırırım.Mail adresimi özelinize gönderiyorum.Sağlıcakla kalın.Sevgiler

celalahmet
26-03-2009, 21:21
Sayın Oğuz Alper ,
Çok teşekkürler , görüşmek üzere saygılar sunuyorum.

Oğuz Alper
26-03-2009, 21:22
Sayın Oğuz Alper ,
Çok teşekkürler , görüşmek üzere saygılar sunuyorum.

İlginize ben teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Âyine-i Esma
27-03-2009, 11:29
Sn. oğuz alper bu küçük böcekler sadece çiçek ya da yaprak üzerinde değil, hem saksıda hemde saksıları koyduğum mobilyanın üzerinde geziyorlar. Çiçeklerde gözle görülür bir bozulma yok. Ama maalesef çok sevdiğim sıklemene bile ulaşmışlar. Böceklerin saksı ve mobilya üzerinde gezmeleri normalmi? Çektiğim resmi koyacağım ama böceğe benzer hiçbirşey görünmüyor resimde. Beyaz bir nokta. Koymaya değmez. Aynı şekilde tarif edeceğim, belki bu böceklerden gören olmuştur. Beyaz, top gibi yuvarlak, bol ayaklı, hatta sanki sırtı bile tüylü ve yeşil yaprak bitine bakarak hızlı yürüyüşlü bir böcek. Öyle bir yapışkan sıvısı felanda yok. Bu bionemi almayı düşünüyorum inşaallah. Ve inşaallah bu böceklerin gitmesine sebeb olur bionem. Selamlar.

Oğuz Alper
27-03-2009, 15:05
Sn. oğuz alper bu küçük böcekler sadece çiçek ya da yaprak üzerinde değil, hem saksıda hemde saksıları koyduğum mobilyanın üzerinde geziyorlar. Çiçeklerde gözle görülür bir bozulma yok. Ama maalesef çok sevdiğim sıklemene bile ulaşmışlar. Böceklerin saksı ve mobilya üzerinde gezmeleri normalmi? Çektiğim resmi koyacağım ama böceğe benzer hiçbirşey görünmüyor resimde. Beyaz bir nokta. Koymaya değmez. Aynı şekilde tarif edeceğim, belki bu böceklerden gören olmuştur. Beyaz, top gibi yuvarlak, bol ayaklı, hatta sanki sırtı bile tüylü ve yeşil yaprak bitine bakarak hızlı yürüyüşlü bir böcek. Öyle bir yapışkan sıvısı felanda yok. Bu bionemi almayı düşünüyorum inşaallah. Ve inşaallah bu böceklerin gitmesine sebeb olur bionem. Selamlar.

Sn.Ayine-i Esma ;İnanın bu konuda söyleyebileceğim bir şey yok.Denemeden Bionem etkili olur dersem yanlış olur.Umarım bitkilerinize zarar veren bir böcek değildir.Sevgiler

Oğuz Alper
28-03-2009, 13:51
Herkese Merhaba;
19.03.2009 tarihinde Koçtaş tan 1 adet Orkide ve 1 adet Bonsai satın aldım.Bu iki bitkiye sadece bionem uygulaması yaparak geliştirmeye ve hastalıklardan korumaya çalışacağım ve her 7 günde 1 resimleri buraya ekleyeceğim.19.03.2009 tarihinde uygulamaya başladıktan sonra orkidenin gövdesi kalınlaştı ve boyu uzamaya başladı yapraklarıda genişledi.Bonsai de de yaprak yüzeylerinde gelişmeler meydana geldi ve yaprakları koyulaştı yeni yeni filizlenmeler var.27.03.2009 tarihinde çekmiş olduğum resimleri yüklüyorum her hafta yeni resimlerle devam edeceğim.Bakalım neler olacak !!!
Herkese sevgiler

Adalet Yağcı
28-03-2009, 14:05
Sayın Oğuz Alper, bitkileriniz güzel görünüyorlar, belli ki daha da güzelleşecekler.
Bitkilerinize hangi aralıklarla ne gibi uygulama(yapraktan, topraktan) yaptığınızı da belirtirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Aslında bu güne kadar verdiğiniz bilgileri genel hatları ile tek mesajda toplasanız, hepimize çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Bu günlerde artık Bionem uygulamasına geçeceğimiz için, unutmuş olduğumuz önemli detaylar olabilir.

Oğuz Alper
28-03-2009, 14:10
Sayın Oğuz Alper, bitkileriniz güzel görünüyorlar, belli ki daha da güzelleşecekler.
Bitkilerinize hangi aralıklarla ne gibi uygulama(yapraktan, topraktan) yaptığınızı da belirtirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Aslında bu güne kadar verdiğiniz bilgileri genel hatları ile tek mesajda toplasanız, hepimize çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Bu günlerde artık Bionem uygulamasına geçeceğimiz için, unutmuş olduğumuz önemli detaylar olabilir.

Merhaba Adalet Hanım;
Bonsai ve Orkidede 1/2 lt suyun içerisine 1 çay kaşığı Bionem karıştırıp hem köküne püskürtüyorum (Kök bölgesini kurudukça püskürterek nemlendiriyorum )hemde yapraklarına ve gövdesine püskürtme yöntemiyle devam ediyorum bu uyguşlamaları 1 gün ara ile tekrarlıyorum.Sevgiler

feriha
30-03-2009, 12:02
Bende bionemi bugün karalahana fidelerimi dikerken kullandım. Fidelerimi ayırıp köklerini yapraklarını ve dikeceğim toprağı bionemli su püskürterek hertarafının ıslanmasını sağladım.
69697

daha sonra fideleri dikip can sularını bionemli sudan verdim.
69698
bakalım gelişmeleri nasıl olacak:)

Oğuz Alper
30-03-2009, 16:04
Sevgili Feriha Hanım;
Bitkilerinizin su ihtiyacında hem köküne hemde üstten yapraklara püskürtebilirsiniz.Sizde gelişmeleri haftalık resimleyip eklerseniz harika olur.Bakalım neler olacak :)
Saygılar!

Müjgan Yılmaz
30-03-2009, 21:12
Oguz Bey
Bionem uyguladiginiz bu bitkilere,ayrica NPK v.b kimyasal besleyiciler de uygulayacakmisiniz?

Oğuz Alper
30-03-2009, 23:51
Oguz Bey
Bionem uyguladiginiz bu bitkilere,ayrica NPK v.b kimyasal besleyiciler de uygulayacakmisiniz?

Sn.Müjgan Hanım; Orkide ve Bonsai ye Bionem haricinde hiçbir NPK , Köklendirici ,Kimyasal uygulamıyorum.

celalahmet
01-04-2009, 19:55
Oguz bey,
Çılekte 10-15 günde bir 3 kez veriyorsunuz hehalde, büyük bir alanda maliyetleri artırmamak için mi?
Çiceklerde ise sulama ihtiyaçları olduğunda yani daha sık uygulama ile büyümeyi teşvik edeceğini söylüyorsunuz, bu her bitkiye veya fidana sorun çıkarmaksızın bu şekilde büyümeyi teşvik için sıkça verilebilir mi diyorsunuz? Selamlar.

Oğuz Alper
01-04-2009, 21:02
Oguz bey,
Çılekte 10-15 günde bir 3 kez veriyorsunuz hehalde, büyük bir alanda maliyetleri artırmamak için mi?
Çiceklerde ise sulama ihtiyaçları olduğunda yani daha sık uygulama ile büyümeyi teşvik edeceğini söylüyorsunuz, bu her bitkiye veya fidana sorun çıkarmaksızın bu şekilde büyümeyi teşvik için sıkça verilebilir mi diyorsunuz? Selamlar.


Celal Bey; Sırf çilekte değil mesela örnek olarak domates, salatalık, kabak, patlıcanda da fideler dikildikten ve can suları verildikten sonraki sulama zamanında 1. kök uygulamasını yapıyoruz.

1 hafta sonrasında 2. kök uygulaması yapıyoruz ve son uygulamayı da 2.uygulamadan 15 gün sonra kök bölgesine uyguladıktan sonra kök bölgesi ile işimiz bitiyor. Ne nematod, ne kök çürüklüğü , ne de solgun hastalıklar fidelerimizin kök bölgesine musallat olamıyorlar ve aynı zamanda köklendirici ürünlerde kullanmamıza gerek kalmıyor.

Bunların haricinde kökten uygulamanın faydası topraktaki mevcut olan gübrelerin fideler tarafından alımını kolaylaştırıyor.

Yaprak uygulaması da aynı şekilde can suları bittikten sonra sera yetiştiriciliğinde 7 ile 10 günlük periyotlarda uyguluyoruz. Bu da hasat sonuna kadar devam ediyor. Böylelikle hiçbir mantar ilacı , beyaz sinek ve kırmızı örümcek ilacıda kullanmaya gerek kalmıyor çünkü hiçbir zararlı bulaşamıyor.

Bu uygulamaları yaparken seranın içerisinde arıları da kapatmaya gerek kalmıyor. Aynı zamanda uygulamyı yaptıktan hemen sonra hasat da yapabiliyoruz. Çünkü ürünlerimizde ilaç kalıntısı olmuyor.

Bu uygulamaların ürün yetiştiriciliğine faydaları bir sürü çeşitli ilaçlar atılmadığından hem köke hem yaprağa tek bir ürün ile koruma yapıldığından maliyetleride çok aşağıya çekmesinin yanısıra bitki gelişimi zehir atılmadığından dolayı da ve Bionemin içerisindeki bakteri sayesinde hasat tonajını da oldukça olumlu yönde etkiliyor. Daha önceden resimlerini yüklediğim çileklerim de bunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Sevgiler

Oğuz Alper
01-04-2009, 22:14
Çileklerimden bir örnek.

celalahmet
01-04-2009, 22:18
Oğuz bey,
Ayrıntılı izahatınız için çok teşekkür ediyorum, saygı ve sevgiler.

Oğuz Alper
01-04-2009, 22:19
2.resim

Oğuz Alper
01-04-2009, 22:20
Oğuz bey,
Ayrıntılı izahatınız için çok teşekkür ediyorum, saygı ve sevgiler.

Ben teşekkür ederim.Sevgiler

Oğuz Alper
02-04-2009, 11:51
Orkide ve Bonsai nin 02.04.2009 tarihli çekilmiş son resimleri.İkiside çok sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam ediyorlar.

Müjgan Yılmaz
02-04-2009, 16:22
Oguz Bey
Bonsainin yapraklari bu kadar parlak miydi?
Gelisimini ciddi bicimde takip ediyorum,ellerinize saglik.

Oğuz Alper
02-04-2009, 18:09
Oguz Bey
Bonsainin yapraklari bu kadar parlak miydi?
Gelisimini ciddi bicimde takip ediyorum,ellerinize saglik.

Çok teşekkür ederim Müjgan Hanım. Bakalım daha sonraki günlerde neler olacak :)

lerdemir
03-04-2009, 11:00
Bence çekimden önce spreyle su püskürtülmüş olabilir, cazibeli bir görüntü olmasını temin edebilmek açısından.

Ben gardenyalarımın veya limonumun fotoğraflarını çekerken genelde öyle yapıyorum. Zaten, phal'in fotoğraflarında da yapraklardaki uygulama net bir biçimde görülüyor.

İlgi ile takip ediyor ve denemek istiyorum açıkcası.

Oğuz Alper
03-04-2009, 11:04
Bence çekimden önce spreyle su püskürtülmüş olabilir, cazibeli bir görüntü olmasını temin edebilmek açısından.

Ben gardenyalarımın veya limonumun fotoğraflarını çekerken genelde öyle yapıyorum. Zaten, phal'in fotoğraflarında da yapraklardaki uygulama net bir biçimde görülüyor.

İlgi ile takip ediyor ve denemek istiyorum açıkcası.

Sn.lerdemir; Bionem karışımlı yaprak uygulaması yapıldıktan sonra resimlerini çektim.İleriki günlerde fotoğraflarımı yayınlamaya devam edeceğim.Sevgiler

lerdemir
03-04-2009, 11:19
Sevgiler bizden.

Bense kara kara başka birşey düşünüyorum.

Genelde arazi ve bahçe sahibi üyelerimizin geniş alanlar ve görece çok sayıda ağaç veya bitki için takip ettikleri bu ürünün kullanım oranlarına bakıyorum da dönümlerden, 200'er 400'er litre sulara bir litrelerden bahsediliyor.

Benim gibi tamamen amatör olarak ev içinde 10-15 saksıda süs bitkisi veya meyve fidanı yetiştiren kişiler için yarım litre suya 1 çay kaşığı hesabı yapınca, en küçük ambalaj olduğunu sandığım 1 litrelik bionemin bile yüzlerce yılda bitmemesi söz konusu :)

Ciddi bir biçimde fungusitler, antiinsektisitler/akarisitler kullanmaktan imtina ediyorum. Bu anlamda katkısı olabileceği umuduyla denemek isteği duyuyorum.

Dolayısı ile sadece 1 minik öksürük şurubu şişesi kadar bir miktarda veya mililitrelerle ölçülen minik ilaç şişecikleri ile ücreti mukaili deneme alımını nasıl yapabileceğiz?

Oğuz Alper
03-04-2009, 11:27
Sn.lerdemir;
Ev kullanıcıları için geliştirdiğimiz.Bionem Flowers isimli ürünümüz sizler gibi düşünenler için ideal 0,5Lt fısfıslı şişede hazır karışımı yapılmış şekilde üretilmiştir.İnternet sitemizden ürünün resmini görebilirsiniz.Sevgiler

lerdemir
03-04-2009, 11:51
Sn oğuz alper,

Bahsettiğiniz ambalajı sitede gördüm; ancak o da benim demek istediğimi tam karşılamıyor.

Hazır karışımı değil; Bionem'in kendisini, gerektiğince gerektiği kadar karışım hazırlayacak şekilde edinmek benim istediğim.

Zira, yarım litrelik hazır karışımı bir iki sefer kullanınca bitecek; 50 ya da 100ml'lik şişecikteki depomdam bir yarım çay kaşığı alıp, uygun karışımı hazırlayıp tekrar uygulamalar yapmak isterim.

İhtiyacımı netlşetirebildiğimi umarım.

denizakvaryumu
03-04-2009, 12:02
Sn.lerdemir;
Ev kullanıcıları için geliştirdiğimiz.Bionem Flowers isimli ürünümüz sizler gibi düşünenler için ideal 0,5Lt fısfıslı şişede hazır karışımı yapılmış şekilde üretilmiştir.İnternet sitemizden ürünün resmini görebilirsiniz.Sevgiler

http://www.alternatiftorostarim.com/flower.html

İşte bu uygulama iyi olmuş.

Ama lerdemirin dediği gibi hiç olmazsa 250 ml şeklinde piyasaya verilebilir.

Hadi bu da olmadı diyelim, ağaçlar net üyeleri için bir seferlik 250 ml lik şişeler hazırlanıp forumda satılır, foruma da katkı sağlanmış olur ;)

lerdemir
03-04-2009, 12:58
Bence o iş "bir seferlik" ile kalmaz Sn. denizakvaryumu :)

Hem böylelikle, "endüstriyel" kitle dışında, "perakende" ve "ev tipi" kullanım ihtiyacı olan geniş bir kitleye yönelik bir ambalaj fikri oluşturmuş olduk, fena mı? :)

denizakvaryumu
03-04-2009, 13:09
Önce bir seferlik diyelim de...:D Sonrasında talebin çok olduğu görülünce devamı gelir.

Ancak yarım litrelik fıs fıs olayını da kim düşünmüşse çok iyi yapmış, üstelik yedek mermileri de yanında :)

Aynı olayı B5a dan da bekliyorum.

Oğuz Alper
03-04-2009, 14:32
Bence o iş "bir seferlik" ile kalmaz Sn. denizakvaryumu :)

Hem böylelikle, "endüstriyel" kitle dışında, "perakende" ve "ev tipi" kullanım ihtiyacı olan geniş bir kitleye yönelik bir ambalaj fikri oluşturmuş olduk, fena mı? :)

Sn.lerdemir;
Ruhsatımızda tescil almış olan en küçük ambalaj miktarımız 1/2lt ve stoklarımızda da mevcut.Bu sizin ihtiyacınızı çözeceğini sanıyorum.Sevgiler

lerdemir
03-04-2009, 14:47
Münferit uygulamaların ve çözümlerin kurumsal uygulamaları ticari anlamda verimsiz angaryalara çevirme riskini gayet iyi anlıyor olmakla beraber, mevcut durumu bildirmekten öteye gitmeyen, empatiden bir hayli uzak, profesyonel bir soğukluk içeren bir cevap gibi algılanma ihtimali oldukça yüksek bir mesaj olduğu kanaatindeyim bunun.

Neyse...

Ben sanırım derdime, 1 litre satın alan İstanbul'lu bir üyemize, elimdeki 50 ml'lik boş ilaç şişesi ile gidip, oranı karşılığında ücreti mukabili, Bionem paylaşmayı önererek çare bulmayı deneyeceğim.

Yine de teşekkürlerimle...

Oğuz Alper
03-04-2009, 14:48
Bugün Bonsai ve Orkide nin yanına 3 arkadaş daha katıldı. (Difenbahya, Zamiifolia, Benjamin )03.04.2009 tarihli Bionem uygulanmamış resimlerini yüklüyorum.Her hafta bunlarında gelişmelerini beraberce takip edeceğiz.Bakalım neler olacak:)
Herkese Sevgiler

Müjgan Yılmaz
03-04-2009, 14:48
Sevgili Lerdemir
Cumartesi toplantisina kucuk bir sise Bionem getirebilirim,enazindan birkac deneme yaparsiniz.

Oğuz Alper
03-04-2009, 14:52
Sevgili Lerdemir
Cumartesi toplantisina kucuk bir sise Bionem getirebilirim,enazindan birkac deneme yaparsiniz.

Sevgili Müjgan Hanım ; sorunu çözdüğünüz için çok teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.

Oğuz Alper
03-04-2009, 15:03
Münferit uygulamaların ve çözümlerin kurumsal uygulamaları ticari anlamda verimsiz angaryalara çevirme riskini gayet iyi anlıyor olmakla beraber, mevcut durumu bildirmekten öteye gitmeyen, empatiden bir hayli uzak, profesyonel bir soğukluk içeren bir cevap gibi algılanma ihtimali oldukça yüksek bir mesaj olduğu kanaatindeyim bunun.

Neyse...

Ben sanırım derdime, 1 litre satın alan İstanbul'lu bir üyemize, elimdeki 50 ml'lik boş ilaç şişesi ile gidip, oranı karşılığında ücreti mukabili, Bionem paylaşmayı önererek çare bulmayı deneyeceğim.

Yine de teşekkürlerimle...

Sn.lerdemir;
Tarım Bakanlığında Ruhsatımızda belirtilen ambalaj ölçüleri dışında gönderim yapmamız söz konusu değil ( Yasak olduğu için ). Umarım anlayışla karşılarsınız.
Saygılarımla

feriha
03-04-2009, 19:50
Sn. Oğuz bey..

Bugün saksılarımlarımdaki eski toprakları-torfları (geçen yıl mevsimlik çiçeklere
kullandığım ve bozulan bitkilerimin) havalandırdım, güneş almalarını sağladım.

Düşüncem olası mantar riskini ortadan kaldırmak için bionem püskürterek iyice
ıslatmak, gerekli gübre ilavesiyle yeniden kullanmak.. Sizce uygun mu?

Önceki yıllarda bu toprakları içlerinde bazı bitki kökleri, yumrular çürümüştür
hastalığa neden olur diye atardım.

Bionemle yapacağım uygulama yeterli olur mu?

Malum balkon/teraslara toprak taşımak eziyet. Bionem bu işe de yararsa
memnun olacağım.;)

Oğuz Alper
03-04-2009, 19:54
Sn. Oğuz bey..

Bugün saksılarımlarımdaki eski toprakları (geçen yıl mevsimlik çiçeklere
kullandığım ve bozulan bitkilerimin) havalandırdım, güneş almalarını sağladım.

Düşüncem olası mantar riskini ortadan kaldırmak için bionem püskürterek iyice
ıslatmak, gerekli gübre ilavesiyle yeniden kullanmak.. Sizce uygun mu?

Önceki yıllarda bu toprakları içlerinde bazı bitki kökleri, yumrular çürümüştür
hastalığa neden olur diye atardım.

Bionemle yapacağım uygulama yeterli olur mu?

Malum balkon/teraslara toprak taşımak eziyet. Bionem bu işe de yararsa
memnun olacağım.;)

Feriha Hanım Merhaba ;

Gönül rahatlığı ile bu işlemi yapabilirsiniz.Uygulamaları düzenli olarak yaparsanız Bionem yeterli olacaktır. Sevgiler

k0900
03-04-2009, 20:13
Sn. Alper, ürün elime geçti, teşekkür ederim.

Süs bitkilerinde kullandım, üründe yoğun kekik (çokta severim) kokusu var :)

Bu koku üretim aşamasındamı ilave ediliyor?

Oğuz Alper
03-04-2009, 20:22
Sn. Alper, ürün elime geçti, teşekkür ederim.

Süs bitkilerinde kullandım, üründe yoğun kekik (çokta severim) kokusu var :)

Bu koku üretim aşamasındamı ilave ediliyor?

Sn.K0900 ; İlginize ben teşekkür ederim.Üretim aşamasında kullanıyoruz.Fabrikamız da çalışanlarımız nezle , grip olmuyorlar :) Sevgilerimle

nazlı06
03-04-2009, 20:55
Sn. Oğuz bey, Bionemi karışık meyve bahçesinde nasıl kullanabiliriz? Asmalar dahil.

Oğuz Alper
03-04-2009, 21:23
Sn. Oğuz bey, Bionemi karışık meyve bahçesinde nasıl kullanabiliriz? Asmalar dahil.

Sn.Nazlı06 ;
İlginize çok teşekkür ederim.Açıklamaya çalışacağım.

Bionemi uyguladığınız tüm meyve ağaçlarında , karışık çeşitler de dahil olmak üzere uygulama dozajımız ;
Yaprak Uygulaması : 200lt suya 1lt Bionem karıştırılarak ağaçlarınızın gövdesi , dalları ve yaprakları püskürtme yöntemi ile 15 günde 1 defa hasat sonuna kadar devam edilir. Budama yapıldıktan hemen sonra uygulamakta fayda vardır.

Kök Uygulaması : 200lt suya 1lt Bionem karıştırılarak ağaçlarınızın taç iz düşümü bölgesine ( ağaçlarınızın yaşına göre ) bu karışımdan 5lt dökülür. Bu uygulama ağaçlarınızın yaşça büyüklüğüne göre 10lt ye kadar çıkılabilir. Kök uygulaması tüm sezon 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilir. Bu uygulamalara tüm meyve ağaçları ve asmalar da dahildir.

Yine sorularınız olursa yardımcı olurum.Sevgiler

lerdemir
04-04-2009, 01:14
Konu dışı olmakla beraber; konunun daha sıhhatli okunabilmesi ve sayfaların daha çabuk yüklenebilmesi ile ilgili olarak malina'nın önemli bir iki hatırlatmasını, gördüğüm lüzum üzerine, şu mesajı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=125255&postcount=76)nı ve "şu mesajı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=313477&postcount=1171)"nı okumanızı rica ederek vurgulamak isterim.

gilan
06-04-2009, 17:01
Bir soru da ben sormak istiyorum.

Bahçedeki vişne ağacımın meyvelerinde kurtlanma oluyordu. Geçen sene Lebaycid adında bir insektisit kullandım ve bu kurtlanmayı engelledi. Bu sene (biraz da bordo bulamacı için geç kaldığım için) bionem kullanmak istiyorum. Bionem mantarların yanısıra bu soruna da yeterli bir çözüm oluşturur mu? Yeterli olmazsa bir insektisiti bionemle birlikte nasıl bir periyotta uygulayabilirim?

Oğuz Alper
06-04-2009, 19:57
Sn.Gilan ;

Bionemi düzenli uyguladığınız taktirde vişnelerinizdeki kurtlanma sorunu ile karşılaşmassınız.
İnsektisit uygulamasında kullandığınız ilaç eğer sistemik ise en az onbeş gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.Sistemik değil ise 3 gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.Sevgiler

nazlı06
07-04-2009, 08:48
Oğuz bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

gilan
07-04-2009, 10:54
Bu durumda 0.5lt'lik Bionem almak istiyorum. Ankara'da gidip alabileceğim bir bayi var mı ya da size buradan sipariş verebilir miyim?

Oğuz Alper
07-04-2009, 12:19
Sn.Gilan;
Ankarada bayimiz yok ancak Antalyadan kargo ile ulaştırabiliyoruz.Sevgiler

Oğuz Alper
08-04-2009, 10:55
Merhaba!
Bonsai ve Orkidenin 08.04.2009 tarihli son durumları.

Oğuz Alper
09-04-2009, 14:05
Merhaba!
09.04.2009 tarihli Difenbahya, Zamiifolia, Benjamin son durumları.

gilan
09-04-2009, 16:00
Bionemi Salı öğleden sonra sipariş ettim ve Çarşamba sabah gelmişti. Öncelikle ekstra hızlı gönderim için teşekkür ediyorum.
(Fikir vermesi için, yarım litrelik boyunun Ankara'ya eve teslim kargo ücreti 4.91TL)

Bu haftasonu ilk uygulamayı yapacağım. Hatta bir kaç bitkide kontrol grubu da oluşturup Bionem'in etkisini gözlemlemek istiyorum.


Ve de ****** yeni sorularım var :)
1. Bionemi çiçekli durumdaki meyve ağaçlarına uygulamanın bir zararı olmaz değil mi?
2. Şişesinin üzerinde uygularken eldiven-maske kullanın yazıyor. Zehirli bir içeriğe sahip olmadığını düşünürsek, bu genel bir öğüt müdür?
3. Bionem'de doz aşımının bir zararı var mıdır?
4. Bionem'in kullanılması sakıncalı olduğu bilinen bir bitki türü var mıdır?
5. Hiç bir ilaçla karıştırmayın diyorsunuz. Bunun genel nedeni de bakterilere zarar vermemek. Peki "şu maddeyle karışırsa çok tehlikeli olur" denebilecek bir durum var mı?

Oğuz Alper
09-04-2009, 17:43
Sn.Gilan ;
İlginize ve ürünümüzü tercih ettiğinizden dolayı ben teşekkür ederim.Yapacağınız denemeleri resimleyip bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum.Sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

1- Bionem çiçekli durumdaki meyve ağaçlarınıza uygulayabilirsiniz.Herhangi bir zarar vermez.
2-Tarım Bakanlığının genel prosedürü gereği yazılmıştır.Kesinlikle zehirli bir içeriğe sahip değildir.
3- Bionem kök bölgesine uygulamada dozaj aşımı sorun yaratmaz ancak yaprak uygulamasında dozajı aşmamanızı tavsiye ediyorum.Çünkü içerisindeki bitkisel yağlar dozaj aşımında bitkilerinizin yapraklarını yakıcı etki gösterebilir.Bu yüzden tavsiye edilen dozaj oranlarını aşmamaya özen göstermeliyiz.
4-Bionemi hertürlü bitkiye uygulayabilirsiniz.Orkideler dahil.Hiçbir bitkiye sakıncası yoktur.
5-Karıştığında Bionem in içerisindeki bakteri etkileneceğinden dolayı ürün işlevini yitiriyor.Bu yüzden su harici hiçbir madde ile karıştırmayınız.

Yine sorularınız olursa yardımcı olmaya hazırım.Sevgiler !

lerdemir
11-04-2009, 16:10
152 numaralı mesajınızda meyve ağaçlarına yapraktan uygulama için 200lt suya 1lt Bionem karışımı önermişsiniz.

101 numaralı mesajınızda ise, 1 çay kaşığı Bionem'in 0,5lt suya şişesine karıştırılmasını önermişsiniz.

İlk örneğe göre doğru orantı kurunca, 1lt suya 2,5cc Bionem karıştırmalı gibi görünüyorsa da, sanırım basitçe ölçek küçültmekten daha farklı bir sebebi var diye düşünüyorum; yanılıyor muyum?

Bugün -Sayın Müjgan Hn.'ın paylaştığı- Bionem'i uygulamak için şırınga ile tam 2,5cc Bionem çektim, ama sanki bir çay kaşığı ölçüsüne göre çok çok fazla gibi göründü hacim olarak gözüme.

Yanlış yapmamak adına son bir kez sorayım istedim.

Ev içi süs bitkileri için basitçe bir ölçek küçültmekten daha az kullanmamızın bir sebebi var mı?

Oğuz Alper
11-04-2009, 16:50
Sn.lerdemir ;
Müjgan Hanım dan örneği aldığınıza sevindim.Ev kullanıcıları için Bionem kullanımında çay kaşığı örneğini vermemin sebebi hemen herkesin daha kolayca bölebilmesi için ve aynı zamanda Meyve ve sebzelerden ; bazı süs bitkilerinin çiçekleri daha hassas olduğundan dolayı dozajın biraz daha hafifletip kullanım sonrasında çiçeklerinin zarar görmemesi içindir.Bu uygulama tamamen yaprak uygulaması için geçerlidir.Umarım açıklayıcı olmuştur.Sevgiler

lerdemir
12-04-2009, 02:58
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Topraktan sulama ile uygulanmasında ise yine yarım litre suya 2,5cc Bionem oranı geçerli o zaman, değil mi?

Oğuz Alper
12-04-2009, 09:07
Sn.lerdemir;
Topraktan uygulamada yarım litre suya 2,5cc oranı geçerli. İlginiz için ben teşekkür ederim.

lerdemir
12-04-2009, 17:33
Pembe domatesle ilgili denememi, tarif edilen oranlardaki Bionem karışımı ile yaptım.

Şurada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=398393&postcount=358) görebilirsiniz; buraya eklemek yerine, ilgili konu başlığında sergileyip burada sadece yönlendirme yapmayı tercih ettim.

Bakalım zaman ne gösterecek.

Oğuz Alper
12-04-2009, 20:30
Sn.lerdemir;
Bende ilgiyle takip edeceğim.Bakalım neler olacak !!!

feriha
13-04-2009, 16:21
Karalahana fidelerimin son hali. Güvercinlerin tadına bakmalarını yok sayarsak gayet iyi görünüyorlar:p Yağışlardan dolayı bionem uygulamam haftada bir ancak olabildi.
72404

denizakvaryumu
13-04-2009, 16:23
Güzel gelişmişler, badem fidanlarına bionem uyguladınız mı?

feriha
13-04-2009, 16:41
Bütün fidanlarıma uyguladım. Hem yaprak hem kök uygulaması yapıyorum.

Açık köklü gelen fidanlarıma özellikle torpilli kök sulaması yapıyorum.:p

Söylenildiği gibi tekrarlarını yapıyorum. Soğanlı bitkilerin soğanlarına ve

topraklarına uyguluyorum. Eski topraklarımı tekrar kullanmak için uyguluyorum.

Tohumlarımı ekerken uyguluyorum.

Derken bionemi yarı boy, küçük boy aramaya gerek yok kullanacak yer o kadar

çok ki.. Benim bionemin nerdeyse 1/4 bahar uygulamalarında kullanılmış olacak.

Koyu yeşil
13-04-2009, 16:54
Tüm mesajları tek tek okumaya çalıştım. Yeni farkettiğim çok ilginç bir konu. Sormak istediğim şu, Oğuz Bey bir mesajında gübre vb. başka hiçbirşey kullanmayınız demiş, ancak benim domates, biber fidelerim için hazırladığım toprakta çiftlik gübresi var keza bahçemde de bu gübreden mevcut. Bionem uygulamak istesem sorun olur mu?

lerdemir
13-04-2009, 19:05
Arkadaşlar ne geldi şimdi aklıma:

Tüm fidelere/bitkilerimize uygulamak yerine, aynı koşullardaki bir kısım fideyi/bitkiyi kontrol grubu gibi ayırıp, onlara Bionem uygulamasaydık keşke.

Farkı ve etkiyi daha net görebilmek için işimize yarardı diye düşünüyorum...

Oğuz Alper
13-04-2009, 20:11
Sevgili Feriha Hanım;
Fidelerinizin gelişimi çok güzel .Bionemi güzel uygulamışsınız ellerinize sağlık.Bakalım daha neler göreceğiz :)

Oğuz Alper
13-04-2009, 20:14
Sn.Koyu Yeşil;
Gübrelerin olması Bionem için sorun teşkil etmiyor.Sadece aynı anda uygulamıyoruz.Bionemi uygulamanızda hiçbir sakınca yok.Sevgiler

Oğuz Alper
13-04-2009, 22:50
Merhaba!
Bonsai, Orkide , Difenbahya , Benjamin , Zamiifolia 13.04.2009 son durumları.

Oğuz Alper
13-04-2009, 22:56
Orkide

Oğuz Alper
13-04-2009, 23:00
Difenbahya

Oğuz Alper
13-04-2009, 23:03
Ve sonuncu resimler.

Oğuz Alper
15-04-2009, 23:28
Aslında bu güne kadar verdiğiniz bilgileri genel hatları ile tek mesajda toplasanız, hepimize çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Bu günlerde artık Bionem uygulamasına geçeceğimiz için, unutmuş olduğumuz önemli detaylar olabilir.

Evdeki süs bitkilerine uygulaması :

Yaprak Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir.

Kök Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz.

Meyve Ağaçlarında Uygulama:
Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.

Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.

Fide Yetiştirmede Uygulama :

200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her viyole torfun üzerine veya toprağın üzerine nemlendirecek şekilde püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama fidelerinizin her sulama ihtiyacında tekrar edebilirsiniz.

Sebze Yetiştirmede Bionem Uygulaması :

Kök Uygulaması: Fideler dikildikten ve can suları verildikten sonra 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her fidenin kök boğazından bu karışımdan( 200cc ) 1 su bardağı dökülerek uygulanır.Bu uygulama sezon boyu 15gün ara ile 3 sefer tekrar edilir.
Damlama sulama yöntemi ile verilirken 1 Dönüme 2lt Bionem karıştırılarak hızlıca emdirilerek uygulanır.

Yaprak uygulaması : Sera uygulamalarında 7 ila 10 günde 1 tekrar edilir. Taral gibi bir makinede 200lt suya 1 lt Bionem karıştırılarak ve makinenin devridaimi açıkken karışım tazyikli bir şekilde devam ederken yaprakların altına ve üstüne gövdesine püskürtülerek uygulanır.Açık tarlalarda yetiştiricilikte bu uygulama sezon boyunca 15 günde 1 tekrar edilir.

ÖNEMLİ NOT : Bionemi su haricinde hiçbir madde ile karıştırmayınız.Bionemi 1lt ambalajı 200lt suda karıştığından daha az su karıştırmak istediğinizde 1lt ambalajı hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten sonra bölebilirsiniz. Sistemik ilaçlar ve bakırlı preparatlar ile arasındaki uygulama periyodu 15 gündür. Kontak etkili zehirlerde 3gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.

denizakvaryumu
16-04-2009, 11:18
Ortalama formül;

1 lt suya 5 ml bionem ...

Süs bitkilerinin, kök uygulamasında oran neden 1 litre suya 15 ml bionem oluyor ?

Koyu yeşil
16-04-2009, 12:00
Ben de 1 lt'lik bionem'den edindim ve cumartesi ilk uygulamalara başlayacağım. Özellikle domates-biber ve çileklerdeki gelişimi merak ediyorum. Sizlerle görselleri paylaşırım.

Oğuz Alper
16-04-2009, 12:39
Sn.Koyu yeşil;
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Ben de merakla takip edeceğim.Bakalım zaman neler gösterecek !!! Sevgiler

Oğuz Alper
18-04-2009, 11:19
Bonsai ve Orkidenin 18.04.2009 tarihli son durumları.

Oğuz Alper
18-04-2009, 11:22
18.04.2009 tarihli Difenbahya, Zamiifolia, Benjamin son durumları.

denizakvaryumu
18-04-2009, 16:51
Oğuz Bey,

181 nolu mesajdaki soru için ne dersiniz?

Oğuz Alper
18-04-2009, 17:30
Sn.Deniz akvaryumu ;

3 çay kaşığı 15 ml ölçüsüne denk gelmiyor.Süs bitkilerinde ben kendim 3 çay kaşığı uyguluyorum ve sonuç mükemmel.Umarım sorunuza yanıt verebilmişimdir.Sevgiler

denizakvaryumu
18-04-2009, 17:36
Kök Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz.

.

1 lt 6 çay kaşığı eder.

1 çay kaşığı 2.5 ml ise 6 çay kaşığı 15 ml olarak hesapladım.

Yani 1 lt 15 ml bionem.

Oğuz Alper
18-04-2009, 18:34
1 çay kaşığı 2,5ml olduğundan eminmisiniz!!!

Oğuz Alper
18-04-2009, 18:39
Bionem ile yetişmiş ve yetişmekte olan Antalya - Çamköy de Kabak Serasından görüntü!!!

Oğuz Alper
18-04-2009, 18:46
Sofralarımıza gitmeye hazır!!!

feriha
18-04-2009, 18:50
Arkadaşlar ben iki kere ölçtüm orta bir çay kaşığı 1 ml sıvı alıyor. Bilgilerinize..

denizakvaryumu
18-04-2009, 18:50
1 çay kaşığı 2,5ml olduğundan eminmisiniz!!!

siz bir çay kaşığı için kaç ml diyorsunuz?

nevsune
18-04-2009, 19:02
Burada (http://www.bodyforumtr.com/vbforum/cay-kasigi-olayi-t2084.html) da pek çözememişler olayı galiba. Yalnız buradaki çelişki bu ölçülerin alındığı yerlerde bizimki gibi çay kaşığı kullanılmaması olabilir.

Bu tür ince ölçümler için mutfak ölçü kaşıkları vardır, onlardan kullanılabilir.

Oğuz Alper
18-04-2009, 19:15
Sn.Deniz akvaryumu;
Sorunuzun cevabını Feriha Hanım sağolsun yanıtlamış 1çay kaşığı 1ml civarında .

Oğuz Alper
18-04-2009, 19:17
:)))))))))))

denizakvaryumu
18-04-2009, 19:19
Oğuz Bey

bu durumda1 lt
suya 6 ml bionem mi diyorsunuz? (süs bitkileri kök uygulaması)

Oğuz Alper
18-04-2009, 19:21
Ben hala süs bitkilerinde kök uygulaması için 1lt suya 3 çay kaşığı tavsiye ediyorum.:)

feriha
18-04-2009, 19:52
Nevsun un dediği mutfak ölçü kaşıklarımdan küçük 5 ml olanını bionem ölçü kaşığı yaptım. Kafamdan bu iki buçuk çay kaşığı gelir fikrine vardım. 1,25 litrelik püskürtmeli suluğumu kullanırken doğru ölçü koyduğumu düşünerek 5 ml ölçü kaşığımla bionem koydum. Acemilik işte doğru ölçüyü kullanıyorum sanmıştım.

mormenekşe
18-04-2009, 20:10
Arkadaşlar merhaba benim bi sorum olacak eşim bugün ziraat mühendisi bi müşterimizden,kök kuvvetlendirici bi toz gübre ve göztaşı almış.
Toz gübre nil yeşili renginde foto da ekliycem ama belirteyim dedim,10lt suya 100gr eklenicek demiş tam adını ve özelliklerini bilmiyorum.Göztaşını da salon ve bahçe çiçeklerimin hangilerinde nasıl kullanmalıyım forum sayfalarına baktım ama yeterli bilgi alamadım yardımcı olursanız sevinirim.73412

feriha
18-04-2009, 20:26
Arkadaşlar yaptığım uygulamalardan sonra süs bitkilerinde Oğuz beyin

tavsiye ettiği küçültülmüş oranlarda yani 0.5 litre suya 1 ml bionem

kullanmanızı öneriyorum. (Süs bitkileri kök uygulamalırında 1 lt 3ml bionem )

Diğer bitkilerim için hazırladığım 1 litreye 5 ml bionem püskürttüğüm bazı süs

bitkilerimin yapraklarında yanmalar gördüğümü itiraf ediyorum. Sanırım küçük süs

bitkilerime yaptığım yanlış kök uygulaması sonucu minik senecio rowleyanus artık yok.

Neyi yanlış yaptım derken tesbitim bu oldu.:(

denizakvaryumu
18-04-2009, 20:48
Hımmm olay netleşti, teşekkürler feriha..

1 lt su 2.5 ml bionem diyebiliriz.

Oğuz Alper
18-04-2009, 22:55
Sn.Feriha Hanım;
Çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm.Diğer bitkilerinizde genel durum nasıl peki?

mormenekşe
18-04-2009, 23:02
Bana cevap verebilen olmayacakmı yarına kadar öğrenmem gerek :( yarın şehir dışına çıkıcamve uzun bi süre siteye giremiycem.

Oğuz Alper
18-04-2009, 23:07
Sn.Mormenekşe ;
Göz taşı ;Doğamıza ve topraklarımıza çok zarar veren bir üründür.Bu yüzden ben yardımcı olamayacağım.Sevgiler

mormenekşe
18-04-2009, 23:25
Teşekkür ederim o halde uzun bi süre daha araştırıp elimdekileri öyle kullanmaya çalışıcam.Ben göztaşından ziyade diğer tozu merak ettim aslında .

Oğuz Alper
18-04-2009, 23:30
Sn.Mormenekşe;
İnanın o tozun ne olduğunu bilmiyorum.Sağlıcakla kalın.

feriha
19-04-2009, 00:14
Oğuz bey teşekkür ederim. Diğer bitkilerim çok iyi durumdalar. Çok güzel gelişiyorlar. Bu yıl diktiğim frenk üzümüm çiçek açtı ve ben uygun oranlarda bionem uygulamalarına devam ediyorum. Küçük fidanlarım yapraklanıyorlar. Soğanlı bitkilerim yapraklanmaya başladı. Elma ağacım, kiraz çiçeklendi. Güllerim iyi gözüküyor. Sinek yok. Bir sorun yok. ;)

Süs bitkilerindeki farklı uygulamaya ilk günlerde dikkat etmedim-atladım-. Arkadaşlarımın kullanımlarında dikkatlerini çekmek için yazdım.

mormenekşe
19-04-2009, 00:15
Teşekkür ederim ben acele ettim heralde,hazır sitedeyken öğreneyim dedim eşim müşterimizden detaylarını öğrenir nasılsa.kullanmakta acele etmeyeyim.

Oğuz Alper
19-04-2009, 09:55
Sn . Feriha Hanım ;
Ürünümüz hakkındaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Biyolojik Mücadeleyle bitkilerimizin sağlıklı geliştiğine , zararlıların musallat olamadığına tanıklık ediyorsunuz. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler

feriha
19-04-2009, 10:27
Rica ederim. Yanlışlarımı arkadaşlarım tekrarlamasın diye paylaşıyorum. Birlikte izliyoruz. Cengiz bey den gelen Osmanlı çileklerine çapa yapıldı -çöp şişle- ve yapraktan bionem uygulandı, neşeli gözüküyorlar;)
73458

Oğuz Alper
20-04-2009, 09:23
Sn.Feriha Hanım;
Güzel terasınızda lezzetli çilekler yiyeceksiniz anlaşılan şimdiden afiyet olsun .

lerdemir
20-04-2009, 11:47
Ben de sevgili Müjgan Yılmaz Hn.'ın Fenerbahçe Parkı'ndaki toplantıda numune niyetine vermiş olduğu bir bidon :) Bionem'den sonra Bionem uyguluyorum süs bitkilerimde (Gardenya, Ful, Plumerya, Selluka, Arokarya, Areca) ve meyve cinslerinde (ceviz ve kıbrıs limonu+Pembe domates tohumları)

Kökten değil; hep yapraktan uyguladım bugüne kadar Bionem'i. Fısfıs şişemin dibinde kalanları da kimi bitkilerin kök boğazına sıktım az miktarda.

oğuz alper'in de verdiği dozaj bilgileri ışığında uygun miktarda karışım hazırlamak için ÇAY KAŞIĞI vb kullanmıyorum.

Doğrudan bir adet plastik şırınga kullanıyorum!

"Mililitre miydi?", "kaşık silme dolu muydu?" diye kıvrananlara plastik ŞIRINGAyı tavsiye ederim.

Bende yarım litrelik spray şişesi var; ona 1-1,5 ml Bionem çekiyorum şırınga ile; yapraklara böyle kullanıyorum.

Kesin ölçmüş oluyorum! :)

Evdeki süs bitkilerine uygulaması :

Yaprak Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir.

Kök Uygulaması :
1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz...

berduray
20-04-2009, 12:06
Ben bu ölçekle yaptığım uygulama sonucu 2 süsü bitkimi kaybettim, acaba doz fazla mı geldi?

feriha
20-04-2009, 12:21
Ben dikkatsizliğim sonucu fazla doz verdimi biliyorum berduray.. Kafadan bir ölçek edinip bu ancak iki çay kaşığı gelir dedim. Bitkileri kaybettikten sonra ölçtüm ki benim ölçek beş çay kaşığı yani 5 ml geliyor. Süs bitkileri hassas hata kaldırmıyor demek.. En iyisi şırıngayla ölçmek.

Âyine-i Esma
20-04-2009, 12:23
Selamlar. Bende 15 gün önce bionem kullanmaya başladım süs bitkilerinde. Bazılarının yapraklarında yanma görünce onlara yapraktan sıkmamaya başladım. Sadece kök uygulaması yapıyorum bazılarına, kimilerinede hem yaprak hemde kökten. Ve şimdilik herşey yolunda gidiyor. İki sefer uyguladım. Daha ilk seferde gözle görülür bir ilerleme olan çiçekler oldu inşaallah. Mesela ebruli menekşe. Ve yeni gine. Ve Sinererya (sanırım yazılışı böyle bu çiçeğin isminin). Mum çiçeği, spetifilyum (barış çiçeği) ve paşa kılıcı. vs.vs. Birde beyaz böcekler ve torf sinekleri içinde istemiştim bionem kullanmayı. sinekler hâlâ uçuşuyorlar, ama beyaz böcekler sanki azaldılar gibi. Anlıyacağınız bionemden şimdilik memnun kaldık. Saygılar.

feriha
20-04-2009, 12:33
Torf sineklerinize etkili olmadı mı? Acaba yeterince torfu ıslatmadınız sadece biraz mı püskürttünüz?

Ben geçen seneki saksılardaki torfları kullandım bazı saksılarımda. Ama bionemi epeyce almasını sağladım. Şimdilik sinek yok. Geçen yıl biofarm gübre de koyunca torfla birlikte sinek çok olmuştu nasıl mücadele edeceğimi bilememiş atmak zorunda kalmıştım. Bu yıl sinek olmaması için yaprağa verdikten sonra kalan bionemi zaman zaman torfa püskürtüyorum. Umarım olmaz.

lerdemir
20-04-2009, 12:55
Aynen ben de feriha gibi kalan Bionemli su karışımımı saksı harçlarına sıkıyorum; önce tüm yüzeyi ıslatarak kaplayacak şekilde, sonrasında da özellikle bitkinin kök boğazına yoğunlaşarak fısfıslıyorum.

Bu arada, berduray, bahsettiğiniz ölçek, benim mesajımda belirttiğim ölçüler mi?

Eğer öyle ise, bitkileriniz başka bir etkenden dolayı zarar görmüş olabilirler mi? Zira, benimkilerde belirgin bir sorun oluşmadı şu ana kadar -ikinci hafta içindeyim uygulamaya başlayalı; 7.günde de yeniden yapraklardan uyguladım süs bitkilerime belirttiğim dozdaki Bionem ve yağmur suyu karışımından-.

berduray
20-04-2009, 13:02
Doz aşımı olmadı, yağmur suyu kullandım, şartlarda ektra bir değişiklik de yapmadım, aynı yerde, aynı topraktalar, o halde ecelleri geldi önleyemedim mi?

Şimdi de lale ve sümbül soğanlarımda çürüme , mantar ve kurtlanma var, oksijenli su ile muamele ettim, değişiklik yok hastalıkta ilerleme var.

Bionemi hasta soğanlarıma uygulasam kurtarabilir miyim?
Ve dozaj ne olmalı?

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:19
Sn.Berduray;
Hasta soğanlarınıza hemen Bionemli kök uygulamasını yapmalısınız.Yaprak uygulamasını da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.Benim söylediğim dozajlarda tabiiki.Sevgiler

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:20
Sn.Feriha;
Hiç endişelenmeden uygulamalarınıza periyodik olarak devam ettiğinizde ne torf sineği ne kırmızı örümcek nede beyaz sinek bitkilerinize musallat olamaz.Ayrıca kök çürüklüğü ve mantar neymiş unutursunuz :)))
Sevgiler

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:23
Sn.Ayine -i Esma ;
Yaprak ve kök uygulamasına devam ederseniz.( Benim söylediğim dozajlarda ) Sinekler yok olacaktır.Yaprakların altına ve kök bölgesine iyice uygulayın.Ayrıca torfunuzuda Bionemli su ile nemlendirin.Sevgiler

berduray
20-04-2009, 13:27
Ben topraktan çıkardım, bionemli suya koyuyorum hemen, tekrar da toprağa gömmeyeceğim artık.

Bu suda ne kadar bekletmem gerek?

Suda dura dura da çürütmeyeyim, zaten feci durumdalar.

denizakvaryumu
20-04-2009, 13:30
Şu çay kaşığı hesabı terk edilse iyi olacak, gerçekten kafa karıştırıyor :D

Şırınga hesabı yapalım olayı netleştirelim.

Yanlış anlamadıysam;

Süs bitkilerinde

yaprak uygulaması 1 lt su 2 ml bionem.

kök uygulaması 1 lt su 5 ml bionem.

Oğuz Bey, doğru mudur?

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:31
Sn.Berduray;
Tekrar toprağa dikip .Bionemli kök uygulaması yaparsanız daha iyi olur.Sevgiler

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:37
Sn.Deniz Akvaryumu;
Kesinlikle doğru sizin söylediğiniz gibi ;
Süs bitkileriniz için :
Kök Uygulaması : 1lt suya 5ml Bionem ( Hızlıca çalkalanıp hemen bölünecek )
Yaprak Uygulaması : 1lt suya 2ml-2,5ml (Hızlıca çalkalanıp hemen bölünecek

Kök uygulamaları : 3 sefer ( Eğer isterseniz devam edebilirsiniz )
Yaprak uygulaması : Hafta 1 sefer devam edilecek

berduray
20-04-2009, 13:41
Ben bionemli suda bekletip, kurutup ,( hastalıktan kurtarabilirsem), muhafaza edip,seneye tekrar soğanlarımı kullanmak istiyorum, soğanlı bitkiler için bu öneriliyor.

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:47
Sn.Berduray ; Kolay gelsin.İnşallah faydası olur.

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:53
Difenbahya aldı başını gidiyor.:))))

Oğuz Alper
20-04-2009, 13:57
Bonsai de çiçekler açmaya başladı.

Oğuz Alper
20-04-2009, 19:57
Bionem ile hazırlanmış suyun karışmamış halinin resmi

Oğuz Alper
20-04-2009, 19:58
Karışmış hali . Bu şekile getirdikten sonra uygulayınız.

berduray
22-04-2009, 13:20
Ben Oktay Bey'le yani bionemin kaşifiyle temasa geçtim ve hastalanan lale soğanlarımı bionemle kurtarabilir miyim diye sordum, şu cevabı aldım;

Zirai Mücadele ilaçları, genellikle bitkileri hastalıklardan korumak için geliştirilmiştir. Hastalığa yakalanmış olan bitkisel materyali iyileştirecek ilaç yoktur. Bu bakımdan sizi yanıltmasınlar !!!!!
Bilginize...

k0900
22-04-2009, 14:24
Karışmış hali . Bu şekile getirdikten sonra uygulayınız.

Bu mesaj çok faydalı oldu.

Oğuz Alper
22-04-2009, 14:48
Sn.Berduray;
Ölüme terk etmektense kurtarmaya çalışmanın sizce sakıncası varmı?
Kimseyi yanıltmaya yönelik bir çaba içerisinde değilim.Sevgiler

Oğuz Alper
22-04-2009, 15:17
Bitkilerin 22.04.2009 tarihli son durumları!!!

levsel
22-04-2009, 16:32
Arkadaşlar ne geldi şimdi aklıma:

Tüm fidelere/bitkilerimize uygulamak yerine, aynı koşullardaki bir kısım fideyi/bitkiyi kontrol grubu gibi ayırıp, onlara Bionem uygulamasaydık keşke.

Farkı ve etkiyi daha net görebilmek için işimize yarardı diye düşünüyorum...

Sn.Lerdemir

Bende Bionem sahibi olacağım yarın inşallah..Bu fikir bence çok güzel diğer bir mesajınızda da pembe domates fidesi çimlendirme işleminde kullanmıştınız şu an durumları nasıl merak ettim.Bende bu şekilde bir deneme yapmak istiyorum;)

Oğuz Alper
22-04-2009, 16:39
Sn.levsel;
Ürünümüze olan ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim.Uygulamalarınızı resimlerseniz ve bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum.Kontrol grubu da oluşturmak güzel olacaktır.Bakalım neler olacak:)

20horoz
22-04-2009, 22:08
Bende oğuz bey'le bu görüşerek bu ürünü almaya karar verdik ama ben bu ürünü üzüm bağımda kullanacağım ****** oğuz bey'in yardımıyla bunu denıyeceğiz. Bu hafta yan yana iki asmanın fotoğraflarını cekeceğim birine sadece bionem kullanacağım diğerinede normal ilaç bakalım ne kadar farklılıklar olacak.

malina
22-04-2009, 22:17
yan yana iki asmanın

Daha sağlıklı kontrol için, daha uzakta bir tanesini de fotoğraflamanız iyi olabilir.

MeyveliTepe
22-04-2009, 22:18
Oğuz bey,
Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12592) konusunda çıkan yönetmeliğe ne diyorsunuz? Bionem de artık reçeteli mi olacak buna göre?

denizakvaryumu
22-04-2009, 22:21
Asmalarda; bordo bulamacı ve kükürt mutlaka atılması gereken ilaçlar, hatta 4-5 kere uygulama yapılması gerek.

Bu durumda bu ilaçlar yerine sadece bionemi kullanıp sonuçlar iyi çıkarsa söylenecek söz kalmaz.

Oğuz Alper
23-04-2009, 08:51
Sn.Meyveli Tepe;
Bionem ürünümüz reçeteye tabii değildir.Mikrobiyal Gübre tescilli olduğundan dolayı reçetesiz satın alınıp ve her türlü bitkiye uyglulanabilir.

Oğuz Alper
23-04-2009, 08:57
Sn.DenizAkvaryumu ;

Kesinlikle size katılıyorum. Bionem i düzenli kullandığınız zaman kullananlar göreceklerki fungusit,insektisit,akarisit ve nematisit kullanmadan aynı zamanda köklendirici takviye ürünler de atmadan tamamen Biyolojik Mücadele ile sağlıklı ürünler yetiştirmenin keyfine varacaklar.
Sn.Meyveli Tepe ; Hem fide yetiştirmede hemde mantari hastalıklara karşı zeytin ağaçlarında uygulamalarına devam ettiriyor.Yakında sonuçları bizlerle paylaşacaktır.
Sevgiler

Oğuz Alper
23-04-2009, 09:00
Bende oğuz bey'le bu görüşerek bu ürünü almaya karar verdik ama ben bu ürünü üzüm bağımda kullanacağım ****** oğuz bey'in yardımıyla bunu denıyeceğiz. Bu hafta yan yana iki asmanın fotoğraflarını cekeceğim birine sadece bionem kullanacağım diğerinede normal ilaç bakalım ne kadar farklılıklar olacak.

Biyolojik Mücadeleye hoşgeldiniz. Bakalım uzatıcı atmadan üzüm salkımlarınız ne olacak :))) Sevgiler

berduray
23-04-2009, 14:23
Sn.Berduray;
Ölüme terk etmektense kurtarmaya çalışmanın sizce sakıncası varmı?
Kimseyi yanıltmaya yönelik bir çaba içerisinde değilim.Sevgiler


Mesajımdaki cümle size yönelik değil ki neden üzerinize aldınız?

Ben forumdaki arkadaşlara da önbilgi olsun amacıyla sadece Oktay Hoca'nın cümlesini aktardım.

Kurtarmak istemesem niye uğraşayım ki, seneye yeni soğan alırım, olur biter.

Sevgiler bizden de...

Oğuz Alper
23-04-2009, 16:57
Ben yanlış anlamışım demekki :)

Oğuz Alper
23-04-2009, 17:13
23.04.2009 tarihi İzmir Menderesten Bionem ile yetişmiş ve yetişmekte olan Çifçimizin serasından çilek görüntüsü .Bakalım daha neler göreceğiz!!!

Oğuz Alper
23-04-2009, 18:05
2.resim (yakın plan)

denizakvaryumu
24-04-2009, 13:26
Oğuz Bey,

bionem için size özel mesaj attım.

Oğuz Alper
24-04-2009, 13:48
Mesajınız alınmıştır.Yurt içi kargo ile bugün yola çıkıyor.Sevgiler