View Full Version : Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
denizakvaryumu
26-05-2009, 11:11
Yeşil yaprak bitinde durum nedir?
Koyu yeşil
26-05-2009, 11:51
İlk etapta özellikle gül filizlerine musallat olan yeşil bitleri nisbeten azalttı, tamamen ortadan kaybolmaları için daha sık bir uygulama yapmak gerekiyor sanırım.
Oğuz Alper
26-05-2009, 17:30
Sn.ialp32 ;
İki uygulamayıda aynı gün yapabilirsiniz.Hiçbir sakıncası olmaz.
Oğuz Alper
26-05-2009, 17:34
Bahçemde ve balkonumda her sene başıma dert olan kırmızı örümceklerle bu yaz pek karşılaşmıyorum. Açıkçası bionemi 4 kez uyguladım henüz. Sadece 2 adet örümcek gördüm, onları da elle ortadan kaldırdım. Güllerimde ve oya ağacımda hafif bir külleme var, bu hafta sonu bionem uygulayacağım. Bitkilerim genel olarak oldukça sağlıklı görünüyorlar.
Sn.Koyu Yeşil ;
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Yoğun böcek problemi yaşadığınız bitkilere 3 gün ara ile uygulayabilirsiniz.
Külleme problemi olan gülleriniz ve oya ağacınıza da aynı uygulamayı 3 gün ara ile tekrarlıyabilirsiniz.Sevgiler
Sn Alper;
Kimyasal ilaçların üzerindeki hasat uyarı gün sayısı Bionem de sözkonusu değil dimi çileklerime sıktıktan sonra tüketmemde bi sakınca olmaz her halde (artık idare edin yeni bionemci olduğumuz için sorularımız çok oluyo belki ama:rolleyes:)
Oğuz Alper
26-05-2009, 21:05
Sn.ialp32;
Herzaman hiç çekinmeden soru sorabilirsiniz.
Bionem de kalıntı sorunu ve hasat süresi yoktur.Uyguladığınız anda bile çileğinizi koparıp yiyebilirsiniz.
Sn. Alper, bionemin 2 lt ambalajı varmı?
syn oğuz bey bugün için gelip ziyaret edip bağların burdaki durumunu görüp benimle tanıtığınız için teşekkür ederim.Bence bu işin en güzel tarafı teşisi yerinde koymak ona göre tedbir almaktır sizde bunu başardınız .Verdiğiniz ürün üzerinde bana samimiyet göstermiş oldunuz.
Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa.
denizakvaryumu
26-05-2009, 22:57
Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa.
Kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan üzüm yetiştirmek...
Valla hayal mi gerçek mi, ancak sizler yazdıkça inanacağız :confused:
Halil Önen
26-05-2009, 23:57
Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa.
Sn.20Horoz, vallahi ben merak ediyorum.
Bu benim için kesin bir açık bulacağımı ve bionem üzerine kavganın tekrar başlayacağı anlamına gelir.:D
Heykeli kurtarma operasyonu başlamıştır.
Oğuz Alper
27-05-2009, 00:09
Halil Bey ;
Bence Sn20 horoz ' un bağına mutlaka ziyaret edin.Ben üzüm bağını ziyaretimden ve Süleyman Bey ile yüz yüze tanışmaktan çok mutluluk duydum. Üzümlere baktıkça daha da çok keyiflendim.( Heykeli nereye dikebileceğimizin yerinide kafamda tayin ettim .)Süleyman Bey e bana ve ürünüme güvenip ,titizce ve dikkatlice uygulamalarından dolayıda teşekkür ediyorum , iyi bir hasat geçirmesini diliyorum. Sevgiler
Halil Önen
27-05-2009, 00:19
Sn. Oğuz bey pek sevindim diyemem. Eğer sn.20Horoz beyle görüştüyseniz, bu işte organize işler olabilir.
En iyisi siz 2 tane litrelik, kekikli ilaçtan gönderirmi siniz?
İş başa düştü desenize.
Oğuz Alper
27-05-2009, 00:22
Halil Bey;
Çok sevindim . Külleme olmuş bir yaprağa lütfen püskürtün ve ne oluyor görün.Yalnız bakterimi fazla yormayın iyi davranın :) Sevgiler
Halil Önen
27-05-2009, 00:39
Sn.Oğuz bey, sizde biliyorsunuz ki, zeytinler için önümüzdeki en büyük tehlike
zeytin sineği zararlısı.
Bionemin zeytin sineğine karşı bir etkisi olur mu?
Olursa nasıl, ne zaman kullanmak gerekecek?
Bu arada bionem buralarda kekikli ilaç diye anılıyor ve biliniyor.
Teşekürler.
Oğuz Alper
27-05-2009, 00:47
Halil Bey;
Artık havalar ısınmaya başladı biliyorsunuzki böcekler ve sinekler artış döneminde .
Bu yüzden Zeytin ağaçlarınızda haftada 1 defa yaprakların altına üstüne ve ağacınızın gövdesine sisleme şeklinde püskürterek uygularsanız zeytin sineğini de külleme gibi unutabilirsiniz.Ancak tek tük uçarlar . Popülasyonlarını arttıramazlar.
Bionemin su ile karışımının homojen olması ve ilaç makinanız ile hortumlarının temiz olmasına dikkat ediniz.
Kekikli ilacın içerisindeki bakterileri öldürmemeye özen gösterelim.
Sn. Alper;
bionem için özel pompa aldık ilk ona kullanacağız ama bakterilerin ölmemesi için başka dikkat edeceğimiz bir şey mi var , (öldürmeyin )yazmışınız ya onun için sordum
Oğuz Alper
27-05-2009, 09:06
Sn.İalp32;
Pompanız hayırlı olsun .Eski ilaç makinalarındaki kimyasalların çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Bütün detayları daha öncedende yazmıştım . İyi çalışmalar
Oğuz Bey birşey sormak istiyorum. Bugün ikinci kez uyguladım. Yarım lt petşişeye koydum ama şişedeki suyun rengi hiç değişmedi. Acaba az bir ölçü olduğu için mi?
Oğuz Alper
27-05-2009, 16:34
Sn.Coyote;
Yarım Lt pet şişeye Bionemi (bölmeden hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) su ile hızlıca çalkalayın veya elmikseri ile hızlıca karıştırırsanız , hafif grileşir su . Denedikten sonra haber verirseniz sevinirim.Kullandıktan sonra fısfıs şişenizin içinde kalırsa tekrar kullanacağınız zaman hızlıca çalkalayıp uygulamayı ihmal etmeyin .Sevgiler
Sn.gilan;
Merhaba !
Nasılsınız? Umarım Bionem den memnunsunuzdur.
Yukarıdaki açıklamanıza aynen katılıyorum:) Sevgiler.
Teşekkürler, iyiyim :)
Bionemle ilgili en büyük sorunu devamlılık konusunda yaşıyorum. Benim vaktim olduğunda hava yağmurlu oluyor, güneş açsa ben boş olmayabiliyorum. O yüzden tam bir sonuç söyleyemeyeceğim.
Ama genel olarak:
Bahçede mantari bir sorun görünmüyor. Her yaz frambuazlarımda olur, bakalım bu sene olacak mı.
Vişne ağacına bu sene insektisit atmadım, vişneler olduğunda göreceğiz :)
Komşumun sınır çalılarında bolca mantar vardı 2 senedir, onlara uyguladım, mantar oldukça azaldı.
Ortancalarımda külleme benzeri birşey vardı, geçti.
Red robin domates fideciklerimde Bionem'in köklendirme etkisini test ediyorum. Henüz 1cm boyundalar :) şaşırtma yaparken sonuçları paylaşırım.
Gül bitlerinde hiç düzenli uygulamadığım için başarılı olamadım ama şimdi 3 gün aralıklı uygulamaları deneyeceğim. Özellikle reçellik güle ilaç atmak istemiyorum çünkü.
Aklıma başka birşey gelirse eklerim :)
Oğuz Alper
27-05-2009, 16:43
Sn.gilan;
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Uygulama periyotlarına dikkat edersek daha verimli neticeler alırız.
İyi haberlerinizi bekliyorum.Sağlıcakla kalın.
Halil Önen
27-05-2009, 21:11
Sn. Gilan, ben pompa konusunda latife yapmaya çalışmıştım.
Her ilaç için tompa alamazsınız.
Zehirsiz ilaç kullansanız da bionem içindeki bakteriyi nasıl etkileyecğini bilemezsiniz.
Zaten Oğuz bey'in de bu konu da bilgisi biraz kıt gibime geliyor.
Siz en iyisi benim taktiği uygulayın.
İlaç kullandıktan sonra, pompanızı yarıya kadar su doldurun,
sonra çalkalayıp ağzından ters çevirip dökün.
Bunu bir kaç kere yapın.
Hortumun ağzında ki yüzüğü çıkarın, pompayı basınçlandırıp suyun bir kısmını atın.
Böylece atma hortumunu da temizlemiş olursunuz.
En son pompanıza su doldurun ve bir daha ki ilaçlamaya kadar, içi su dolu kalsın.
Saygılar
Sevgili arkadaşlar
Bu konu başlığını sürekli takip ediyorum.BİONEM in sonuçlarını hepimiz çok merak ediyoruz.Fakat konuyu baştan okumayan bazı arkadaşların aynı soruları tekrar tekrar sormaları konun bence akıcılığını kaybetmesine yol açıyor.
Acizane tavsiyemdir ki sayfaları tam olarak okursak hem bionemi daha iyi tanımış olacağız hemde sorulmamış soruların aklımıza gelmesi kolay olacak.Ayrıca yaptığımız uygulamaları fotoğraflayabilirsek bionemin nasıl bir etki gösterdiğini görsel olarak hep berabar görmüş olacağız.Bionemim elime ulaşır ulaşmaz amatör olarak yaptığım serada ki uygulamaların fotoğraflarını buradan yayınlayacağım.Farkı hep beraber göreceğiz. SAYGILARIMLA
Siz en iyisi benim taktiği uygulayın.
İlaç kullandıktan sonra, pompanızı yarıya kadar su doldurun,
sonra çalkalayıp ağzından ters çevirip dökün.
Bunu bir kaç kere yapın.
Hortumun ağzında ki yüzüğü çıkarın, pompayı basınçlandırıp suyun bir kısmını atın.
Böylece atma hortumunu da temizlemiş olursunuz.
En son pompanıza su doldurun ve bir daha ki ilaçlamaya kadar, içi su dolu kalsın.
Saygılar[/QUOTE]
bak burası halil bey çok önemli bu seneki yapraktan gübre verirken kayınbraderim gündüz ot ilacı atmış.Akşamleyin bizde gübre atıyoruz ****** ilk ağızdan çıkışta iki tane asmam tam numunelik asmalar oldu.Köyden her gelenin gözüne çarpıyo ve bana ilk sordukları siz bu asmaları ne kullandınız diyorlar.****** bendeki cevapta nazar yapıyorsunuz nazara gelmişler demek oluyor aman ha sakın olaki sizinde başınıza gelmesin.:D
Ne demişler bin nasihattan bir müsibet daha iyidir diye.:D
benim gibi nazar boncugunu takın .
Bugün ikinci uyğulama yapıldı, kesinlikle kimyasal kullanılmayacak:)
Nede olsa sarma yaprak zamanına geliyoruz:)
Sn.Coyote;
Yarım Lt pet şişeye Bionemi (bölmeden hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) su ile hızlıca çalkalayın veya elmikseri ile hızlıca karıştırırsanız , hafif grileşir su . Denedikten sonra haber verirseniz sevinirim.Kullandıktan sonra fısfıs şişenizin içinde kalırsa tekrar kullanacağınız zaman hızlıca çalkalayıp uygulamayı ihmal etmeyin .Sevgiler
Ben de öyle yaptım bionemi hızlıca çalkalayıp 2,5ml çektim ve hemen suya karıştırdım. Bionem şisesindeki o renk oldu ama karıştırdığım su değişmiyor belki çok çok az.
Neyi yanlış yapıyorum, dozu mu?
Oğuz Alper
27-05-2009, 23:03
Sn.Coyote;
Uyguladığınız dozaj doğru . Bionemi ilave ettiğiniz suyu mikser ile karıştırıp sonucu bildirirseniz sevinirim.
Oğuz Alper
27-05-2009, 23:04
Sn.K0900;
Asmanızın eski gariban hali gitmiş . Yavaş yavaş ben burdayım diyor.
Oğuz Alper
27-05-2009, 23:06
Sn.akcan67;
Sözlerinize katılmamam mümkün değil. Uygulamalarınızı resimlerle burada paylaşmanız beni çok mutlu eder.
Sayın Oğuz Bey
Siz hiç merak etmeyin bu sayfayı bionem uygulaması ve sonuçları hakkında tam bir görsel şova dönüştüreceğim.
Beni izlemeye devam edin.
Tamam, ctesi uygulayacağım haber veririm. Teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için.
Halil Önen
27-05-2009, 23:57
Sayın Oğuz Bey
Siz hiç merak etmeyin bu sayfayı bionem uygulaması ve sonuçları hakkında tam bir görsel şova dönüştüreceğim.
Beni izlemeye devam edin.
Sn.Akcan bey,
Önçe bi resimleri görelim bakalım. Sonra görsel şova bi bakarız.
Bionemin içine lütfen yağ karıştırmayalım. Yoksa içinde ki bakteriye iyi gelmeyebilir.
saygılar
Oğuz Alper
28-05-2009, 00:29
Sn.akcan67;
Halil Bey heykel parasından kaçmak için elinden geleni yapıyor.Siz ona aldırmayın:))))
Halil Önen
28-05-2009, 01:21
Oğuz bey, teşekkür ederim.
Bionem elime bi geçsin, size uygulama alanlarını yazacağım.
Siz o zaman kavgayı görün. Tabii dediklerin çıkmazsa. Çıkmama olasılığını hala yüksek görüyorum.
Heykel iddiasını da hala kazanacığımı düşünüyorum.
Yine de kaybetme ihtimaline karşı siparişi görüştüm.
Bizde hile yok.
Biliyorsunuz ülkemizde en güzel ve kaliteli kap_kacak, canak_çömlek, göveç ve vazo gibi seyler Menemen' de yapılır.
Bunun için de Menemen' in en kaliteli çamuru (o kaliteli çamurlarından biri de benim) kullanılır.
Bionem iddiasını kaybedersem heykeli çamurdan yaptıracağım.(Çamura yatmak buna denir) Sonra fırında pişirteceğim.
ROA çıkınca da (iyi ise tabii) üzerine yaldız attıracağım.
Ama üzülmeyin, çook eskilerden insanlar da böyle yapıyorlarmış.
O heykeller hala duruyor ve tarihi eser olarak da sergileniyor.
Saygılar.
Oğuz Alper
28-05-2009, 10:18
Halil Bey;
Sizlerin bugüne kadar uyguladığınız ilaçların tamamı müzelik.Bu ilaçları uyguladığınız halde başınız beladan kurtulmuyor.
Ben ürünümün neler yaptığını gayet iyi bildiğim için benim en ufak bir endişem olamaz ama bence siz ve sizin gibi ticari yetiştiricilik ile uğraşanlar artık değişimi gerçekleştirmeli diye düşünüyorum.
Aksi taktir de ne sizler mutlu olacaksınız nede ihracaat şirketleri.
Ben ise yoluma devam etmekteyim her geçen gün sayılarım artarak devam ediyorum.Sevgilerimle
denizakvaryumu
28-05-2009, 10:43
Oğuz Beye katılıyorum,
kimyasallarla nereye kadar , kanser almış başını gidiyor.
lerdemir
28-05-2009, 17:13
Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım.
Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim.
Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim.
Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi.
Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim.
Şimdilik gözlemlerim bunlar.
Yalnızca belirtmek istediğim bir notum var:
Amatör bir ev bitkicisi olarak kullandığım sprey kutum yarım litrelik, iyi kalite yabancı bir şişe. Yarım litreye 2.5ml kullandığımda ceviz fidanımın yapraklarında hassasiyet ve kararma gördüm. Başka bir sebebi yoksa Bionem ölçümdendir diye düşünerek şırınga ile tam ölçüsünde çekip yarım litre yağmur suyuna 1 cc Bionem karıştırıyorum.
Şimdi, bu başlığı bir kez daha taradığımda, yaprak uygulaması için yarım litre suya 1 çay kaşığı Bionem tavsiye edildiğini farkettim.
Bu durumda 1 cc bile 1 çay kaşığından fazla gibi geliyor bana. Evde bu akşam bir ölçeyim.
Öyleyse, Sn.COYOTE'nin 549 numaralı yazısında "...bionemi hızlıca çalkalayıp 2,5ml çektim ve hemen suya karıştırdım." ifadesine 550. yazıda Sn.oğuz alper'in "...Uyguladığınız dozaj doğru..." yanıtı bende tereddüt yarattı.
Yarım litreye 2,5cc Bionem yaprak uygulaması içn çok fazla gelmesin sakın?
Yarım lt petşişeye koydum ama şişedeki suyun rengi hiç değişmedi. Acaba az bir ölçü olduğu için mi?
Ben de benzer bir soru sorayım. Bionemi bölmeden hızlaca çalkalama işini yapıyorum. Yalnız bölme yöntemim içinden 5ml'lik şurup ölçekleriyle almak şeklinde.
(200 lt suya 1 lt Bionem hesabı = 1 lt suya 5ml Bionem olduğu için şurup ölçekleri pratik oluyor.)
İlk başlarda ölçeğe gelen sıvı kahverengimsi oluyordu. Sanırım yüzeye çıkan kekik vs. yağları yüzünden. Ama artık daha şeffaf oluyor. Acaba içindeki yağ miktarı azaldı mı? Etkisi ne olur? Yağ falan eklenir mi? :)
Oğuz Alper
28-05-2009, 19:02
Sn.Gilan ve Sn.Lerdemir;
Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sizlerinde bildiği üzere ticari olarak meyve ve sebze yetiştiriciliğinde Bionemin 1Lt sini hiç bölmeden direk 200lt suya karıştırıp kullanıyoruz.
Ev kullanıcıları için benim tavsiyem Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden hemen bölmemiz gerekiyor. Aksi taktirde beklettiğiniz zaman eterik yağlar suyun yüzeyine toplanır ve ilk ölçü aldığınızda bu yağlardan fazla kullanmış olursunuz. Bu yüzden Bionemin içeriğini homojen hale getirip hemen bölmemiz lazım.
Ev kullanıcıları için daha öncede söylediğim çay kaşığı çok tartışmalara neden oldu. Ama kendi tecrübelerime dayanarak tekrar ifade etmem gerekirse 1/2lt suya 1 çay kaşığı
( standart bildiğimiz çay kaşığı ) yaprak uygulamamızı buna göre yaparsak daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
Sn.Gilan sorusunda yağların azaldığından bahsetmiş bu yağlara herhangi bir şekilde ekleme yapmamız söz konusu değil. Ancak şu anda sizin şişenizdeki yağın azalması sorun teşkil etmez. Hiç endişe etmeden uygulamalarınıza devam edebilirsiniz.
Sn.lerdemir; Gözlemleriniz çok doğru Kimyasal hiçbir ilaç kullanmadan tüm bitkilerinizi organik olarak koruyabilirsiniz. Umuyorumki kök bölgesindeki saçak gelişiminide gözlemlemişsinizdir.Kırmızı örümcekler , akarlara ve mantarlara Yüzde yüz etkilidir ve düzenli uygulamada koruyucu özelliği vardır. Sizden ricam ceviz ağacınızın yaprağının resmini çekip ekleyebilirseniz çok sevinirim.
Bir kez daha paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.Sevgiler
denizakvaryumu
28-05-2009, 22:17
Oğuz Bey,
konu açılmışken...bu dozaj hususundaki açıklamalarınızı 1.mesaja ekleseniz diyorum.
Şu an 20.sayfadayız ve sayfa sayısı gittikçe artacak, menekşe konusunda olduğu gibi 100 sayfayı açtığı zamanlar gelecek, konuyla ilgilenen yeni arkadaşların tüm sayfaları okuması beklenilmemeli.
Bu nedenle öncelikle hala netleşmeyen dozaj konusu başta olmak üzere (hem çay kaşığı hem ml hesabı) diğer önemli konuları 1.mesaja eklerseniz çok yararlı olur inancındayım.
Oğuz Alper
28-05-2009, 23:28
Sn.Denizakvaryumu;
Kesinlikle haklısınız.İlk sayfaya ekledim.
güneyerer
30-05-2009, 19:49
Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz ..sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı..:(damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var.çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı?:D
Oğuz Alper
30-05-2009, 22:13
Sn.Güneyerer ;
Güzel yorumlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Bahçıvanın durumunu tahmin edebiliyorum , beni yakalasa neler olur acaba :))))))))
Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz ..sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı..:(damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var.çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı?:D
Şu mübarek salatalık ve domatesleri birde imkanınız varsa bizede gösterebilirmisiniz .Belki bende korkup kaçabilirim.:D:D
güneyerer
31-05-2009, 22:27
en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok.bu bile bahçıvanı ikna edemedi.bahcıvan bionemi söyle bir koklayıp''Abla yaw ,bunda mikrop falan yok bu kekik suyu,böcekler kokuyu duyunca toz oluyorlar sonra geri geliyorlar ,böyle herşeye inanma allahsen dedi ve gitti.Herhalde aralarında konuşup tuaf olduğuma karar verdilerki bir haftada işe aldığım iki bahcıvanda başlamadan vazgeçtiler..Eşim ne yapıyorsun sen bu adamlar kaçıyor diyor Valla bir şey yapmıyorum organik tarım yapıyorum sadece diyorum..bilmiyorki, sümüklü böcek ilacı bile kullanmayıp(toprakta kalıp zarar veriyor diye)bahcıvanla beraber yüzlerce topladığımızı:p
BalıkcıSerdar
31-05-2009, 23:51
Oğuz Bey;
Şeftali fidanlarında "şeftali yaprak kıvırcıklığı" ve armut fidanlarının filizlerinde siyah böcekler var. Ürününüzün bunlara etkisi olur mu?
denizakvaryumu
01-06-2009, 00:03
Bu yaprak kıvırcıklığı, bende de süs şeftalisinde oldu.
Oğuz Bey, okey derse hemen bionemle ilaçlamaya başlayayım.
Oğuz Alper
01-06-2009, 00:30
Sn.BalıkçıSerdar;
Şeftali yaprak kıvırcıklığı ve Armut ağacında pisila ya % 100 etkilidir.
Bunun yanında Armut ağaçlarındaki Ateş Yanıklığınıda etkilidir.
Uygulama şekli 200lt Suya 1lt Bionem karıştırılıp ağacınızın gövdesi yaprakların altına ve üstüne püskürtülerek uygulanır. Uygulama periyodu hem şeftali için hemde Armut için 3 gün ara ile 1 kez tekrar edilerek daha sonrada 7 ila 15 günde 1 yaprak uygulamasına devam edilir.
Oğuz Alper
01-06-2009, 00:31
Sn.Denizakvaryumu;
Hemen 3 gün ara ile yaprak uygulamasını yapabilir ve gözlemleyebilirsiniz.
Oğuz Alper
01-06-2009, 00:54
Sn.Güneyerer;
Forumda yazdıklarınız ve Bionemi titizlikle uygulamanız bitkilerinizdeki etkilerini hiçbir çıkarınız olmadan bizlerle paylaştığınız benimsediğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sözlerinize kesinlikle katılıyorum. Bahsetmiş olduğunuz bahçıvanlardan forumda da var. Onlar ancak Kükürtlü ilaçlardan , Kumulus tan , Quadristen , Shavitten , oberondan , agremec ten anlarlar . Bionem karşılarına çıktığında aman kekik bu derler .
İşte bu at gözlüğü takmış olan tüm insanlara cavap olarak Tarım Bakanlığımızdan aldığımız Tescil Belgemizi eklemek istiyorum. Tescil Belgesini incelediklerinde Bakterinin adı ve sayısını göreceklerdir.Ama bunların onu görmeside yetmez.
Sözün kısası bu Ülkede Seralara 3 güne 1 zehir atılmaya teşvik edildiği müddetçe Millet olarak hiçbir yere varamayız. Ben göğsümü gere gere agaçlar net de 3 ülkede tescil almış ürünümü sizlere test ettiriyorum.
İsteyen darılsın , isteyen kızsın çıkarlarına da dokunsa Bionem tek başına Fungusit - İnsektisit - Akarisit ve Nematisit görevini organik olarak gerçekleştirmektedir. Bunun haricinde Hümik asitler , köklendiriciler dahil tümünü raftan indiren bir üründür.
Sevgili Güneyerer siz resimde ekleseniz yine bir çamur bulacaklardır. Sağlıcakla kalın.
BalıkcıSerdar
01-06-2009, 08:59
Oğuz Bey, hızlı cevabınız için teşekkürler:)
Kaç litrelik ambalajlarınız var ve fiyatları nedir? Diye sorsam buradan cevap verebilir misiniz? Hatta eğer uygunsa ilk sayfaya ekleyin diye de bir ukalalık yapsam:) Ben bakındım ama göremedim, sadece 1 litreliğin fiyatını görebildim.
Oğuz Alper
01-06-2009, 09:11
Sn.BalıkcıSerdar;
İlginize ben teşekkür ederim.Bionem de sadece 1Lt ve 1/2 Lt ambalajlarımız mevcuttur. 1/2Lt 20TL 1Lt 35 TL dir.
denizakvaryumu
01-06-2009, 09:36
Serdar Bey,
sizin asmalara-domateslere-biberlere-çileklere ve çok sayıdaki meyva fidanlarınız için 1 lt lik bionemler yetmez .
Oğuz Bey,
seralara tarlalara bu 1 lt likten vermiyorsunuz sanırım.Yani bahçesi olanlar sizden bionemi nasıl alıyor?
Bu durumda litre artarsa fiyat ne oluyor?
BalıkcıSerdar
01-06-2009, 09:47
Oğuz Bey,
seralara tarlalara bu 1 lt likten vermiyorsunuz sanırım.Yani bahçesi olanlar sizden bionemi nasıl alıyor?
Bu durumda litre artarsa fiyat ne oluyor?
Bende böyle bir şey soracaktım aslında, ama önce 1 litre deneyim diye düşünmüştüm:)
Oğuz Bey;
Bu soruya vereceğiniz cevaba göre, sipariş miktarımı değiştirebilirim:)
Oğuz Alper
01-06-2009, 10:01
Sn.Denizakvaryumu ve Sn.BalıkçıSerdar ;
Ticari yetiştiricilik yapan üreticilerimize koli bazında alım yaptıkları taktirde 1Lt fiyatı 25 TL veriyoruz. 1 kolide 20 adet 1lt mevcuttur.
Sn.Güneyerer;
Forumda yazdıklarınız ve Bionemi titizlikle uygulamanız bitkilerinizdeki etkilerini hiçbir çıkarınız olmadan bizlerle paylaştığınız benimsediğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sözlerinize kesinlikle katılıyorum. Bahsetmiş olduğunuz bahçıvanlardan forumda da var. Onlar ancak Kükürtlü ilaçlardan , Kumulus tan , Quadristen , Shavitten , oberondan , agremec ten anlarlar . Bionem karşılarına çıktığında aman kekik bu derler .
İşte bu at gözlüğü takmış olan tüm insanlara cavap olarak Tarım Bakanlığımızdan aldığımız Tescil Belgemizi eklemek istiyorum. Tescil Belgesini incelediklerinde Bakterinin adı ve sayısını göreceklerdir.Ama bunların onu görmeside yetmez.
Sözün kısası bu Ülkede Seralara 3 güne 1 zehir atılmaya teşvik edildiği müddetçe Millet olarak hiçbir yere varamayız. Ben göğsümü gere gere agaçlar net de 3 ülkede tescil almış ürünümü sizlere test ettiriyorum.
İsteyen darılsın , isteyen kızsın çıkarlarına da dokunsa Bionem tek başına Fungusit - İnsektisit - Akarisit ve Nematisit görevini organik olarak gerçekleştirmektedir. Bunun haricinde Hümik asitler , köklendiriciler dahil tümünü raftan indiren bir üründür.
Sevgili Güneyerer siz resimde ekleseniz yine bir çamur bulacaklardır. Sağlıcakla kalın.
at gözlüğü takmış olan tüm insanlara
bunların onu görmesi de yetmez.
İsteyen darılsın , isteyen kızsın
çıkarlarına da dokunsa
tümünü raftan indiren bir ürün
yine bir çamur bulacaklardır
Oğuz Alper, bu forumda bu tür üslubu onaylamıyoruz.
Lütfen mesajınızı doğru dürüst yazın. Gerekli düzeltmeleri yapın.
İyi olan bir ürün, bu tür tanıtılırsa ürüne yazık oluyor. "En büyük benim, benden başkası yok!" tavrı çok itici...
Not: Sizinle tartışmayacağımı söylemek isterim.
Oğuz Alper
01-06-2009, 11:14
Sn.malina ;
Uslubumda bir yanlışlık görmüyorum. Ürünümü hak ettiği ölçüde tanıtmaktayım.Ürünüm bunları hakediyor.
Not : Bende sizinle asla tartışmayacağımı bildiririm.
Ne satan, ne alanlar Satış İlanı Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12042)'nı okumuyor sanırım.
En azından bunu ihlal ediyorsunuz:
12.Satış bölümü dışında, forumun hiç bir yerinde, satışla ilgili mesaj yazılamaz.
Burası forumun alışveriş bölümü mü?
Oğuz Alper
01-06-2009, 12:26
Sn.malina ;Kesinlikle haklısınız.Benim için satış bölümünde bir sayfa açabilirseniz sevinirim.
Oğuz Bey;
Şeftali fidanlarında "şeftali yaprak kıvırcıklığı" ve armut fidanlarının filizlerinde siyah böcekler var. Ürününüzün bunlara etkisi olur mu?
Değerli ağaç dostları;
Bu şeftali yaprak kıvırcıklığı geçen sene yoktu bahçemde bu sene 3 ağacımın 3 ünede geldi ve bütün komşu bahçelerde var bu derdin adı şeftali yaprak kıvırcıklığımı yoksa yaprakların altındaki bitlerden mi kaynaklanıyor bionem kullanmadan önceki attığım ilaçlar da doz aşımı yaptım herhalde yapraklar döküldü , yarından sonra bionem kullanacağım ilk defa bakalım ne olacak:confused:
BalıkcıSerdar
02-06-2009, 09:07
Ben fidanları Geçtiğimiz Kasım ayında diktiğim için, geçen sene var mıydı- yok muydu bilemeyeceğim:) Ama Bionemi deneyeceğim bakalım.
Koyu yeşil
02-06-2009, 12:02
Bahçemdeki ceylanlarımdan 3 tanesinde beyaz sinek istilası var. Şu an uygulamaya devam ediyorum ama emin olmak için sormak istiyorum; Bionem ile çözüm sağlayabilir miyim? Yoksa kükürt kullanayım mı?
Beyaz sineklerin ele geçirdiği Physalis bitkimde birkaç binonem uygulamasıyla iyi sonuc aldım. Birkaç yaprağı mahvetmişlerdi yok oldular;)
denizakvaryumu
02-06-2009, 13:13
Merak etmeye başladım, bu başlık altında yazılan mesajlar hep olumlu , bionemden memnun olmayan var mı acaba :D
BalıkcıSerdar
02-06-2009, 13:17
Ben, henüz elime geçmedi çünkü:)
lerdemir
02-06-2009, 13:33
Bir de, oranlarken ölçüyü kaçırırsanız, yapraklarda yanma gibi bir etki yapabiliyor sanırım.
denizakvaryumu
02-06-2009, 13:40
Ben, henüz elime geçmedi çünkü:)
Böyle yazıp, sonra memnun kalanlar, bahçeye Oğuz Beyin heykelini dikmek zorunda kalıyor.
Bionem kutusunun üzerinde yazan kullanıcı talimatlarının 2.maddesi...
Belirtiyim :)
denizakvaryumu
02-06-2009, 13:42
Bir de, oranlarken ölçüyü kaçırırsanız, yapraklarda yanma gibi bir etki yapabiliyor sanırım.
Bu nedenle enjektörle ml hesabı yapmak çok daha iyi.
Bizim tatlı kaşığı dediğimiz kaşığa, İngilizler çay kaşığı diyor :)
BalıkcıSerdar
02-06-2009, 13:59
Bizim tatlı kaşığı dediğimiz kaşığa, İngilizler çay kaşığı diyor :)
İyide bu ürün İngiliz malı değil ki, halis TÜRK malı:)
denizakvaryumu
02-06-2009, 14:02
Türkiye'de TC vatandaşı olup da İngiliz olan ve özellikle her türlü konuya Fransız kalan çok kişi var :)
1.mesajdaki çay kaşığı hesaplamalarının yanına, ml hesabının da eklenmesini bu nedenle talep ediyorum :)
BalıkcıSerdar
02-06-2009, 14:06
Şimdi geldi kekik suyu:)
Resmen odayı kekik kokusu sardı, bakalım bundan sonra memnun olacak mıyım:)
denizakvaryumu
02-06-2009, 14:07
Heykeli şimdiden dikmeye başladınız :)
lerdemir
02-06-2009, 14:19
Türkiye'de TC vatandaşı olup da İngiliz olan ve özellikle her türlü konuya Fransız kalan çok kişi var :)
O da bir şey mi?
Kabinemizde İngiltere vatandaşı olan bakan (eskiden Ekonomiden, Hazine'den Sorumlu Devlet Bakan, şimdilerde Maliye Bakanı) bile var!
Sn denizakvaryumu ben de sizin bionem den memnun olup olmadığınızı merak ediyorum..
Bir kere enekjektörle ölçüp belli bir kaşığı ölçüp yapmak bana daha pratik geldi.
Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız..
Ben uygulama periyotlarından şikayetçiyim, zaman bulmakta zorlanıyorum :)
Bir de musluk suyu kullanamamaktan şikayetçiyim, damacana suyla attım geçende Bionem'i :D
denizakvaryumu
02-06-2009, 16:03
Sn denizakvaryumu ben de sizin bionem den memnun olup olmadığınızı merak ediyorum..
..
Balkon-saksılar-çiçekler bu aralar kendi halinde.
Tüm enerjimi ve vaktimi beyaz topraklara verdiğimden bionem evde kuzu kuzu yatıyor.Bu nedenle bir yorumda bulunamıyorum :)
Ama haziran sonu itibarıyla atağa geçerim ve evde ne varsa bahçeye dikip bioneme başlarım(kırmızı örümcek-yaprak biti-yaprak kıvrılması-yaprak delinmesi gibi tatlı belalar var).
Oğuz Beyin bahçede heykel yeri hazır :D
Sevgili gilan benimde damacana suyu kullandığım oldu ne yalan söyleyeyim. Pet büyük damacanalardan bir adet doldurdum bekletiyorum onu kullanırken ikinci damacanayı doldurup bekletiyorum. Birkaç gün bekleyen su konusunda artık sıkışmıyorum..
Yalnız klorun uçması için ağzı açık kap gerekiyor sanırım. Damacananın ağzı küçük olduğu için sorun olmaz umarım :)
İçime kuşku düşürdünüz şimdi.. Damacanın ağzının açık olmasının yetip yetmeyeceği konusunda cevap bekleyelim.. Yetmiyorsa daha geniş ağızlı bir kap bulmalı.. Bir köşede durması, kullanışı kolay oluyordu.
Sudaki klorun uçması için daha geniş ağzı olan bir kap bulmalısınız.Hatta suyu bir kaç kez karıştırıp hava almasını da sağlarsanız çok daha sağlıklı olur.
Yalnız klorun uçması için ağzı açık kap gerekiyor sanırım. Damacananın ağzı küçük olduğu için sorun olmaz umarım :)
Bende damacanada bekletiyorum ağzına peçete bağladım 15 gün oldu herhalde uçmuştur :p klor,ayrıca kök uygulaması içinde geniş ağızlı varile su koydum 5 günde geçmiştir diyorum ama yanılıyorsam uyarın lütfen
(eskiden akvaryum için ağzı kapalı kovada 3 günde beklettim balıklara bişi olmadı ama bioneme olurmu bilemem oğuz beyin yorumlarını bekliyoruz)
gerçi hep aynı mevzular konuşulduğu için bayıyo olabiliriz ama:dilli:
Arkadaşlar
Bugün buraya yazdığım mesajları ve resimleri ben göremiyorum.yoksa yanlış bir işlem mi yaptım.574 nmaralı mesaj haric.
Arkadaşlar
Bugün buraya yazdığım mesajları ve resimleri ben göremiyorum.yoksa yanlış bir işlem mi yaptım.574 nmaralı mesaj haric.
Yazdığınız yazıyı bulamıyor musunuz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2086)
Sevgili arkadaşlar bionem uygulanmamış son resimleri burada yayınlıyırum.Önümüzdeki günlerde tekrar bakalım bionemle tanışan bitkilerimizde ne gibi farklılıklar olacak.Hep beraber gözlemlemeyi umuyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=432888&postcount=222
Oğuz Alper
03-06-2009, 00:29
Arkadaşlar ;
Bionemi karıştırmak istediğiniz musluk suyunu damacana da ağızı açık 3 gün bekletmeniz yeterli olacaktır.
Oğuz Alper
03-06-2009, 00:34
Bahçemdeki ceylanlarımdan 3 tanesinde beyaz sinek istilası var. Şu an uygulamaya devam ediyorum ama emin olmak için sormak istiyorum; Bionem ile çözüm sağlayabilir miyim? Yoksa kükürt kullanayım mı?
Sn.Koyu yeşil ;
Bionem ile hazırladığınız karışımı çok iyi çalkalayarak bitki yapraklarınızın altına , üstüne ve gövdesine güzelce püskürtünüz bu uygulamayı 3 gün ara ile tekrar ettikten sonra 7günde 1 yaprak uygulamasına devam edebilirsiniz. Beyaz Sineklerin yok olduğunu göreceksiniz.
Oğuz Alper
03-06-2009, 11:44
Beyaz sineklerin ele geçirdiği Physalis bitkimde birkaç binonem uygulamasıyla iyi sonuc aldım. Birkaç yaprağı mahvetmişlerdi yok oldular;)
Sn.Feriha ;
Paylaşımlarınız ve titiz uygulamalarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler
Oğuz Alper
03-06-2009, 19:55
Sevgili arkadaşlar bionem uygulanmamış son resimleri burada yayınlıyırum.Önümüzdeki günlerde tekrar bakalım bionemle tanışan bitkilerimizde ne gibi farklılıklar olacak.Hep beraber gözlemlemeyi umuyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=432888&postcount=222
Sn.Akcan67;
Resimlerinizi gördüm.Sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileklerimle.Sevgiler
Halil Önen
04-06-2009, 21:43
Sn. Oğuz bey,
Yetiştirileçek mahsül Karpuz.
5 dönüm (5000m2) açık alan,
Sulama biçimi damlama,
İlaçlama tankı 100 litre.
Muhtemel zaralı kırmızı örümçek, külleme.
Kullanılmış toprak altı gübre DAP.
Fidan aşamasından olgunluk aşamasına kadar uygulacak gübreleme takvimini
belirler misiniz?
Bir litre bionem ile fidan aşamasında olgunluk olgunluk aşamasına kadar, kaç Domates fidanı yaparaktan gübreleme yapılabilir.
Yukarıdaki işlemler sürerken, kırmızı örümçek ve külleme ortaya çıkarsa gübreleme takvimi ve gübreleme sayısı değişeçekmi?
Ayrıca,
4 dönüm salatalık,
1 dönüm kabak,
1 dönüm domates (sırık değil),
Gübreleme takvimi nasıl olaçaktır. Bu 3 mahsul aynı anda aynı noktadan damlama ile gübrelenebilir mi?
Teşekürler
Oğuz Alper
04-06-2009, 21:58
Sn.Halil Bey;
Karpuz : Dikim yapılıp can suları verildikten sonra damlamadan dönüme 2 lt Bionem kısa su programı ile ( 10dk da emdirilecek ) 1. kök uygulaması yapılır. 1 hafta sonra ikinci kök uygulaması ve son olarak 2.kök uygulamasından 15 gün sonra 3.kök uygulaması yapılır ve kök uygulamamız sona erer.
Yaprak uygulaması 1.kök uygulaması yapıldığında başlanacak 100Lt suya 1/2 lt Bionem yaprakların altına üstüne püskürtülerek uygulanır bu uygulama hasat zamanına kadar 1 er hafta ara ile devam edilir.
Salatalık , domates ve kabak ta da aynı uygulama geçerlidir.Aynı anda aynı dozajları uygulayabilirsiniz. Yaprak uygulaması su harcama miktarı sizin ilacı atış şeklinize göre değişir. İlk dikimlerde fidanlarınız ufak olduğundan çok su harcamassınız , fidanlar geliştikçe su miktarıda artar. Yukarıda bahsettiğim uygulamaların arasına npk ve izelement vermeyi ihmal etmeyiniz.
Nematod , kök çürüklüğü , köklendirici , beyaz sinek , kırmızı örümcek ve külleme ilaçları kullanmanıza gerek yoktur.
Uygulama esnasında kırmızı örümcek veya külleme görüldüğünde uygulama periyodumuzu değiştirmeden devam ediniz.Zararlılar zarar eşiğinin altında kalacaklardır. Kolay gelsin
Halil Önen
05-06-2009, 08:04
Sn. Oğuz bey,
verdiğiniz bilgiler için teşekürler.
denizakvaryumu
05-06-2009, 09:47
Sn.Oğuz Alper 584 nolu mesajınızı 1.mesaja kopyalarsanız, benzer sorular için herkesin faydalanabileceği bir kaynak olur.
lerdemir
05-06-2009, 10:22
Oğuz Bey,
Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz.
Hemen hemen haftada 3-4 kere de balkonumda bitkilerimi yakından gözlemler, incelerim.
Dün akşam ise hayretler içinde kaldığım bir şey gerçekleşti:
İrkilerek gördüm ki, 15 cm boyuna ulaşmış biber fidemin bir büyük yaprağının üzerinde onlarca yeşil renkte yaprak biti vardı. Bir kaç tanesi tam ergin boya gelmiş, bir düzine larva ve bir o kadar da larvadan çıkmış yavru yeşil yaprak bitleri. Yaprağın altını çevirdim, orada ağırlıkla larvalar vardı. Panikle bitkinin diğer kısımlarını da kontrol edip, hemen o bit sarmış yaprağı gövdeden ayırıp imha ettim. Bitkinin diğer kısımlarında ağır bir durum yoktu, akan suyun altında güzelce mekanik temizleme yaptım.
Aklımın almadığı bir şey var:
Bionem uyguluyor olmama karşın, belki bir veya birkaç gün içinde böyle bölgesel ve yoğun bir oluşum nasıl olabildi?
Balkondaki diğer bitkilerimi de kontrol ettim, onlara bulaşan bir şey yoktu Allahtan!
Elimde akarisit vardı ama o biber dahil hiçbirine uygulamadım. Vaktim olmadığından henüz Bionem de uygulayamadım o vaka üzerine.
Neden olmuş olabilir? Ne dersiniz?
Bir de, Bionem'i uygularken, güneş altında olmaması, belli ısı aralığında uygulanması veya akşam gün batımı sonrası uygulanmaması gibi uygulama şartlarımız var mı?
BalıkcıSerdar
05-06-2009, 10:26
Bir soruda ben sorayım:)
Oğuz Bey;
Bionemi Salı günü uyguladım, dediğiniz üzere 3 günde bir uygulayacaktım fakat bugün hava yağışlı olmasından dolayı uygulama yapamayacağım. Ne yapmam gerekir, tavsiyenizi alabilir miyim?
Oğuz Alper
05-06-2009, 12:16
Sn.lerdemir;
Diğer bitkilerinizde olmamasına çok sevindim. Bionemi püskürtürken her 30 sn de bir çalkalayarak uygularsanız daha etkili olacaktır.
Sabah serinliği veya akşam serinliğinde uygulamaların yapılmasını öneriyoruz.Öğlen uygulandığında güneş bakterimizi olumsuz etkiliyor.
Bir anda okadar yaprak bitinin oluşması bana da ilginç geldi.Uygulama periyodunu 3güne bire çekerseniz sevinirim. Tekrar haberleşiriz.Sevgiler
Oğuz Alper
05-06-2009, 12:17
Sn.Balıkçıserdar;
Hava yağışlı ise ilk açtığı gün uygulayabilirsiniz.Sevgiler
Oğuz Alper
05-06-2009, 12:18
Sn.Denizakvaryumu ;
Teşekkür ederim.Hemen ekliyorum
Oğuz Alper
05-06-2009, 12:21
Arkadaşlar söylemeyi unuttuğum önemli bir detay da Bionem şişesini veya hazırladığınız karışımı direk güneşe maruz bırakmamanız önemle duyurulur.
Oğuz Alper
06-06-2009, 02:13
Merhaba ;Bionemi kullanan ağaçlar net üyelerinin yazmış oldukları yorumlar. Teşekkür ederim
Sn.Ayine- i esma :Selamlar. 50 kadar saksının içindeki tüm çiçeklerin rahatı çok yerinde gibi görünüyor. Sıklemende hâlâ o minik böceklerden olmasına rağmen, sağlıklı, çiçekli ve tohum gönderilmiş durumda. 3 saksı olan Açelyalar yeni yeni sürgünleriyle çok sanatlı görünüyor. Ölmek üzere olan Yeni ginenin üzeri çiçek ve tomurcukla dolu. En müthiş değişiklikte mum çiçeği yapraklarında. Kocaman, parlak ve koyu yeşiller...Her saksıyı anlatırsam yazmakla bitmeyecek. Yani bionemden inşaallah çok memnun kaldık. Selametler dilerim.
Sn.Güneyerer: İnanılmaz bir şey üç günde bir türlü büyümeyen fidelerim ,kabarmaya minik yapraklar vermeye başladı..gerçekten hızla büyümeye başladı..bunun üzerine bahcemde ne varsa kullanmaya başladım yapraktan kökten .yama yaptığım çim tohumlarına her şeye uyguladım..sürekli kekik kokuyorum..dört adet ladin fidanlarıma bile uyguladım..hepsi gayet iyi..hepsinin yanakları al al ,sağlıklı tosuncuk gibi görunüyorlar şaka bu yana hakikaten fark edilir gelişmeler var..Alper bey teşekkur ederim.
Sn.Feriha :Ben de son bir resim paylaşayım yarın karalahana hasatı var..Artık oldukça irileştiler ve sağlıklı bir şekilde bir sorun yaşamadan tam yemelik oldular. Yenilebilecek kalitede ilk sebze yetiştirme deneyimim oldu ve bionem sayesinde sorun yaşamadım. Teşekkür ederim Oğuz bey.
Sn.Güneyerer: Alper bey,salatalık fidelerime de uygulamıştım.bugun onları bahceye dikmek için dikkatlice çıkarıyorduk ki o da ne ,bir kök yapmış inanılmazdı .fideciden aldıklarım da minicik kök vardı .benimkiler beşer kez turlamışlar.ben bu arada domates fidelerime cok fazla kullandım galiba 25 fideden 7 tanesi aynı gün yandı..kalansağlar bizimdir dedik moral bozmadık ama kalanlar harika görunuyorlar ingiliz lordları gibi tepeten tepeden etrafı süzüyorlar yarında onları dikecegiz behhh beh behhh nidalarıyla (kökleri görünce cıkardığımız ses) ya şimdi ben bu gazla çimleredemi versem diye düşünüyorum nedersiniz hocam uygunmudur?
Sn.20horoz: oğuz beyle görüştükten sonra bugünkü asma kontrolunde asmaların artık çiçeğe girmek üzere olduğunu gördüm.Bunuda sizleri fotograflayayım istedim .Bir tane asmamızı feda ettik bu arada yine zaten biyolojik kontrol için bütün asmalarım feda oldu ama herhalde ben bundan büyük zevk duyarak çiçek başlangıcındada bionem uyguladım ve dediğiniz gibi oğuz bey asmanın bir tanesini boy abdestini aldırdım . Bakarsınız bir hafta sonra çiçekten çıkamaz derhal cenaze namazını kıldırırım.
Bu asmadaki külleme hastalığı sadece bir yaprakta vardı ama külleme hastalığını kurumaya yüz tuttugunu ayrıca başka hiç bir yerinde rastlamadım.Bunu özellikle belirteyim kimsenin aklında şüphe kalmasın .Ayrıca bunu niye çiçekteyken bionem uyguladığımı sorarsanız bu asma karantina altında hem külleme ilerliyebilecekmi çünkü halen küllemeli yaprak üzerinde hem çiçekteyken attım .Acaba çiçeğe zarar verecekmi.Ayrıca sizi kutlarım oğuz bey başarınızdan dolayı.
Sn.Bgozcan : 2008 Mart ayından itibaren açık alanda örtü üzerinde yetiştirdiğim çileklerime 3 defa topraktan damlama sulama ile, 5 defa yapraktan Bionem uygulaması yaptım. Gerekli bakımları (kol kesme, kuru yaprakları koparma, erken açıp donan çiçekleri koparma, fide dipleri ve sedde aralarındaki otların koparılması) zamanında yaptım. Ekdeki fotoğraflarda görüldüğü gibi hastalıksız sağlıklı çilekler yetiştirmekteyim. Küf, kırmızı örümcek, yaprak biti, külleme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Meyve üzerindeyken bile kalıntı bırakmayan Bionem kullanabilmem bana hasatta büyük kolaylık ve iç huzuru sağlıyor. Bionemin kullanılması ve çilek yetiştiriciliği konusunda özverili, içten yardımlarından dolayı Alper YEĞİN’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Sn.Meyvelitepe:Arkadaşlar, ben bu ürünü gerek ruhsatta belirtilen, gerek ilacın içerdiği bakteri hakkında yabancı kaynaklı makalelerde gördüğüm etkilere göre kullandım. Her ne kadar Oğuz bey muhtelif mesajlarında böcek, sinek, larva vb. zararlılara karşı etkilerinden söz etmiş ise de benim böyle bir beklentim olmadı.
Uzun sözün kısası Bionem'i zararlı mantarlara karşı koruyucu olarak kullandım. Etkisi konusunda da çok net bir şey söyleyemem. Ağaçlarımda böyle bir mantar hastalığına henüz rastlamadım (şeftali fidanlarındaki yaprak kıvırcıklığı hariç. Onu da hastalık fazla ilerlemeden bakır içerikli ve organik sertifikalı başka bir ilaçla durdurdum).
Bu yüzden Bionem'in etkisini tam olarak söyleyebilmek bu aşamada benim için çok kolay değil. Ağaçlarımda mantar türü şeyler zaten yoktu. Bionem gelmesini engelledi mi, yoksa zaten olmayacak mıydı bu anlamda yeterli deney sonucuna sahip değilim.
Kırmızı örümcekte de henüz deneyebilmiş değilim. Fakat onu ölçmem de zor olacak. Köklenme konusunda da bir etki ölçebilmiş değilim. Zira, köklenme, çimlenme gibi bitki gelişimlerinde, toprak, nem, ısı vb. durumlar esas etkiyi yaratıyorlar. Böyle bir durumda uygulanan veya uygulanmayan Bionem'i ölçmek benim için kolay değil. Bunun için çok detaylı kontrol ortamları oluşturmak gerekir.
Sn.İklimsiz: Kırmızı örümcek bana pek uğramıyor fakat beyaz sineklerle çok sıkı arkadaşız. Bionemi henüz bir kez uyguladım, pazartesi ikinci uygulamayı yapacağım.Bir haftada gözlemlediğim hem sayıları azaldı, hem de daha uyuşuklar sanki.Bionemin kekik kokusu çok hoş, belirtmeden geçemeyeceğim
Sn.Koyuyeşil : Bahçemde ve balkonumda her sene başıma dert olan kırmızı örümceklerle bu yaz pek karşılaşmıyorum. Açıkçası bionemi 4 kez uyguladım henüz. Sadece 2 adet örümcek gördüm, onları da elle ortadan kaldırdım. Güllerimde ve oya ağacımda hafif bir külleme var, bu hafta sonu bionem uygulayacağım. Bitkilerim genel olarak oldukça sağlıklı görünüyorlar. İlk etapta özellikle gül filizlerine musallat olan yeşil bitleri nisbeten azalttı, tamamen ortadan kaybolmaları için daha sık bir uygulama yapmak gerekiyor sanırım.
Sn.20horoz: syn oğuz bey bugün için gelip ziyaret edip bağların burdaki durumunu görüp benimle tanıtığınız için teşekkür ederim.Bence bu işin en güzel tarafı teşisi yerinde koymak ona göre tedbir almaktır sizde bunu başardınız .Verdiğiniz ürün üzerinde bana samimiyet göstermiş oldunuz.
Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa
Sn.gilan: Bahçede mantari bir sorun görünmüyor. Her yaz frambuazlarımda olur, bakalım bu sene olacak mı.
Vişne ağacına bu sene insektisit atmadım, vişneler olduğunda göreceğiz
Komşumun sınır çalılarında bolca mantar vardı 2 senedir, onlara uyguladım, mantar oldukça azaldı. Ortancalarımda külleme benzeri birşey vardı, geçti.
Red robin domates fideciklerimde Bionem'in köklendirme etkisini test ediyorum. Henüz 1cm boyundalar şaşırtma yaparken sonuçları paylaşırım.Gül bitlerinde hiç düzenli uygulamadığım için başarılı olamadım ama şimdi 3 gün aralıklı uygulamaları deneyeceğim. Özellikle reçellik güle ilaç atmak istemiyorum çünkü.
Sn.Lerdemir: Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım.
Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim.
Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim.
Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi.
Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim.Şimdilik gözlemlerim bunlar.
Sn.Güneyerer: Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz ..sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı.. damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var.çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı? en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok.bu bile bahçıvanı ikna edemedi.bahcıvan bionemi söyle bir koklayıp''Abla yaw ,bunda mikrop falan yok bu kekik suyu,böcekler kokuyu duyunca toz oluyorlar sonra geri geliyorlar ,böyle herşeye inanma allahsen dedi ve gitti.Herhalde aralarında konuşup tuaf olduğuma karar verdilerki bir haftada işe aldığım iki bahcıvanda başlamadan vazgeçtiler..Eşim ne yapıyorsun sen bu adamlar kaçıyor diyor Valla bir şey yapmıyorum organik tarım yapıyorum sadece diyorum..bilmiyorki, sümüklü böcek ilacı bile kullanmayıp(toprakta kalıp zarar veriyor diye)bahcıvanla beraber yüzlerce topladığımızı.
Sn.Feriha: Beyaz sineklerin ele geçirdiği Physalis bitkimde birkaç binonem uygulamasıyla iyi sonuc aldım. Birkaç yaprağı mahvetmişlerdi yok oldular. Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız..
Sn.Lerdemir: Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz.
Hemen hemen haftada 3-4 kere de balkonumda bitkilerimi yakından gözlemler, incelerim.
İrkilerek gördüm ki, 15 cm boyuna ulaşmış biber fidemin bir büyük yaprağının üzerinde onlarca yeşil renkte yaprak biti vardı. Bir kaç tanesi tam ergin boya gelmiş, bir düzine larva ve bir o kadar da larvadan çıkmış yavru yeşil yaprak bitleri. Yaprağın altını çevirdim, orada ağırlıkla larvalar vardı. Panikle bitkinin diğer kısımlarını da kontrol edip, hemen o bit sarmış yaprağı gövdeden ayırıp imha ettim. Bitkinin diğer kısımlarında ağır bir durum yoktu, akan suyun altında güzelce mekanik temizleme yaptım.
lerdemir
06-06-2009, 15:29
Aşırı doz Bionem'den yanmış olabileceğini düşündüğüm ceviz fidanımın yapraklarının fotğraflarını istemiştiniz.
Az önce çekip hazırladım. Bionem haricinde bir nedeni de olabilir gibime geliyor. Bir bakın bakalım:
84329
84330
84331
84332
84333
Oğuz Alper
06-06-2009, 15:36
Sn.lerdemir;
İlginize teşekkür ederim. Yapraklarınızı gördüm bunun sebebi Bionem ile alakalı değil başka bir problem var. Konunun uzmanları bilgilendirirler umarım. Sevgiler
Oğuz Alper
06-06-2009, 15:49
Sn.Lerdemir;
Ateş yanıklığına benzettim. Eğer ateş yanıklığı ise 3gün ara ile Bionem yaprak ve gövde uygulaması yaparsanız diğer yapraklara bulaştırmaz.Sevgiler
Evet bu akşam üzeri 4 pompa bionem uyguladım ; biber,domates,patlıcan,acur,kavun,karpuz,kabak, bazı meyva ağaçlarım ve bazı güllerim hepsine dinlenmiş suyum yetmedi:(en kısa zamanda diğerlerinede tanıştıracam bionemi haydi hayırlı olsun.
Oğuz Alper
06-06-2009, 21:00
Sn.ialp32;
Hayırlı uğurlu olsun. Zehirsiz sağlıklı bol hasatlar dilerim.
Sn. Alper, dün arkadaşlarımız asmalarına TOPAŞ fungisit kullanmışlar, bana iyilik içinde benim asmalarımıda ilaçlamışlar:)
Şimdi ben ne yapmalıyım? Kaçgün ara verip bionem kullanmalıyım?
Oğuz Alper
06-06-2009, 21:57
Sn.K0900 ; Nasıl iyilikse artık :)))))))))) 15 gün ara vermeniz gerekiyor.
Kirazlarımı kurtardım, iyilikten:))
Oğuz Alper
06-06-2009, 22:18
Kirazlar ve sizin adınıza sevindim. Ne kadar iyilik okadar kalıntı :))))))
lerdemir
07-06-2009, 00:44
"Ateş yanıklığı" nedir?
Sn.Lerdemir;
Ateş yanıklığına benzettim. Eğer ateş yanıklığı ise 3gün ara ile Bionem yaprak ve gövde uygulaması yaparsanız diğer yapraklara bulaştırmaz.Sevgiler
Oğuz Alper
07-06-2009, 16:06
Erwinia amylovora ( bakteri )hastalığına halk dilinde ateş yanıklığı denir.
Oğuz Bey,
Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz.
Aklımın almadığı bir şey var:
Bionem uyguluyor olmama karşın, belki bir veya birkaç gün içinde böyle bölgesel ve yoğun bir oluşum nasıl olabildi?
Balkondaki diğer bitkilerimi de kontrol ettim, onlara bulaşan bir şey yoktu Allahtan!
Elimde akarisit vardı ama o biber dahil hiçbirine uygulamadım. Vaktim olmadığından henüz Bionem de uygulayamadım o vaka üzerine.
Neden olmuş olabilir? Ne dersiniz?
Bir de, Bionem'i uygularken, güneş altında olmaması, belli ısı aralığında uygulanması veya akşam gün batımı sonrası uygulanmaması gibi uygulama şartlarımız var mı?
Aynı sorun bende de var ne yapacağım bilmiyorum.Kök uygulaması yapmıştım tüm fidlerime ; ama biberlerimi yeşil yaprak bitleri sardı hatta kol atan çilek fidelerimide sarmışlar..Buda yetmezmiş gibi biber fidelerim açan çiçekleri kopup düşüyor RR leriminde çiçekleri aynı durumda aynı zamanda RR lerimin yapraklarında küllenmeler var.Oysaki hepsinde bionemi düzenli bir şekilde kullandım.Nasıl bir yol izlemeliyim yardım lütfen...
Oğuz Alper
08-06-2009, 18:29
Aynı sorun bende de var ne yapacağım bilmiyorum.Kök uygulaması yapmıştım tüm fidlerime ;...
Bahsetmiş olduğunuz problemler kök bölgesi ile alakalı değiller , düzenli olarak Yaprak Uygulamalarını yapmazsanız bu sorunlarınızı çözemessiniz.
Oğuz Alper
08-06-2009, 18:34
Buda yetmezmiş gibi biber fidelerim açan çiçekleri kopup düşüyor RR leriminde çiçekleri aynı durumda
Sn.Levsel ;
Çiçek açtıktan sonra çiçeklerinizin kopup düşmesi BİONEM ile alakalı bir sorun değildir.Lütfen Çinko ve Bor uygulamalarınızı kontrol ediniz.
Sn.Levsel ;
Çiçek açtıktan sonra çiçeklerinizin kopup düşmesi BİONEM ile alakalı bir sorun değildir.Lütfen Çinko ve Bor uygulamalarınızı kontrol ediniz.
Ben tüm fidelerime bionemden başka bir uygulama yapmadım Oğuz Bey..Zaten bunlarda benim ilk fidelerim çinko bor nasıl kullanırılır o kadar bilgili değilim.Sizden bionemi edinene kadarda birçok soru sormuştum hatırlarsanız..Yeşil bitler için bionemi hangi şekilde kullanmamı tavsiye edersiniz artı birşey kullanmam gerekirmi?
Oğuz Alper
08-06-2009, 19:34
Sn.Levsel;
Yeşil yaprak bitleri için 1/2 Lt suya 1 çay kaşığı Bionemi ( Hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) İyice mikserle karıştırıp yapraklarınızın altına ( ÇOK ÖNEMLİ ) üstüne ve gövdesine püskürtünüz.
Bu uygulamayı yaparken yaprak biti olan bitkilerinize 3 gün ara ile tekrar ediniz sonra hafata da 1 uygulama yaparsanız sorununuz çözülmüş olacaktır.
Bor ve çinko ile NPK gübreleri konusunda forumda arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Sevgiler
Sn.Alper;
Belki zor bir istek ama sizin kendi tarlanızda veya evinizde uygulamaya başlarken kameraya çekseniz daha sonra burada link olarak sunsanız bizlerde ordan seyretsek :p galiba çok şey istedim, neyse tecrübe ederek en iyi verimi alacağız inşallah. Şunu söylemeliyim pet şişeye bionem ve suyu koyup çalkaladım beyaz rengi aldı ve daha sonra grileşti ama aynı uygulamayı ağabeyim mikserle yaptı süt beyaz renk aldığını söyledi arkadaşlar Oğuz beyin de söylediği gibi mikserle karıştıralım ne kadar karıştırırsak o kadar iyiymiş. Bionem li iyi günler dileklerimle...
Oğuz Alper
08-06-2009, 21:24
Sn.ialp ;Kesinlikle haklısınız ne kadar başarılı karışım yaparsak aldığımız sonuçlar çok daha mükemmel oluyor.
denizakvaryumu
09-06-2009, 08:27
http://www.alternatiftorostarim.com/tanitim/
Tanıtım oldukça güzel olmuş :)
Bir de şu karıştırma işine bir çözüm bulunsa , bahçede mikseri vs. nerede bulacağız :)
http://www.alternatiftorostarim.com/haberler.html
Bionemi bulan hocamı da görmüş olduk :)
Foruma giriyor mu?
---------------------------
Türkiye'de en zor işlerden biri de mucitlikliktir. Eğer bir şey icat ederseniz üstünüze gelmeyen kalmaz. sizi yerden yere vururlar. Bu mucitlerden biri de Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelelerinden Prof. Dr. Oktay Yeğen oldu. Oktay Yeğen, sebzelerin suyuna karışarak zarar veren bir böcek türünü buldu. Sonra da ona karşı kullanılacak ilacı geliştirdi. Ancak Oktay Yeğen'in buluşu ne bilim çevrelerinde, ne de tarım kesiminde ilgi görmedi. Yıllarca bakanlık lisansı da alamayan Prof. Dr. Yeğen'in 20 yıldır dilinde tüy bitmesine karşın derdini anlatamadığını söylüyor. Daha doğrusu onu doğru anlayan bulunmuyor. Fikret GÜLCÜ'nün özel haberi...
Prof. Dr. Oktay Yeğen'in özgeçmişine bakıldığında 40 yıldır tarımla, üstelik tarım bilimiyle, üstelikte epeyce ayrıntılı olarak uğraştığı görülüyor. 1985-1996 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcılığı da yapan Prof.Dr. Oktay Yeğen, yıllar geçtikte kariyerine kariyer ekledi. Aynı üniversitede bir dönem Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanlığı ve Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı da yapan Oktay Yeğen, bu 40 yıllık emeğin birikimiyle ulaştığı buluşun kabul görmemesinden yakınıyor.
Prof. Dr. Oktay Yeğen, sebzelerin sularına karışarak zarar veren ve yüzde 30'lara varan kayıplara yol açan bir böcek türü buldu.
Yeğen, bu böcek türüne karşı ilaç da geliştirdi. Ancak Yeğenleri buluşları bilim çevrelerinde, tarım çevrelerinde ilgi görmedi. Üstelik yeğen bir kaç kez bakanlığın kapısından da çevrildi.
Antalya Fuar Merkezi'nde açılan Growtech Seracılık Fuarı'nda açılan bir standın köşesinde buluşunu tanıtmaya çalışan Oktay Yeğen'in anlattıkları Türkiye'de bilim adamı hele hele de mucit olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Çünkü ona bir dokununca bin ah işittik.
http://www.kanalvip.com.tr/haber_detay.asp?ID=29349&baslik_id=38
------------------------------
İki Türk Profesör, Isparta'da yetişen ve geçen yıl kilosu 700 bin lira olan ürünün tamamını zirai ilaçlarda hammadde olarak kulanmak üzere satın aldı
ISPARTA Tarım İl Müdürlüğü'nün Isparta çiftçisine ekonomik kazanç sağlaması için kekik tarımı üzerinde yaptığı yoğun çalışmalar meyvesini verdi. Amerika'da bir üniversitede görev yapan iki Türk profesör 2001 yılında Isparta'da yetişecek kekiklerin tamamını istediklerini bildirdi.
İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Bu yıl Isparta'da bin dekar alanda üretim yapılacağını kaydeden Tarım İl Müdürü Ramazan Nazlı, bu yıl 300 tona yakın ürün elde edileceğini açıkladı. Nazlı, Amerika'da görev yapan Prof. Dr. Sadık Tüzün ve Prof. Dr. Oktay Yeğen'in Isparta'ya gelerek incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
İLAÇ HAMMADESİ OLACAK
Kekiğin ekolojik tarımda uygulanan zirai mücadele ilaçlarının hammaddesi olarak kullanılacağını belirten Nazlı, ‘‘2001 yılında Isparta'da yetişecek tüm ürünü istediler. Kekiğin kilosu geçtiğimiz yıl 700 bin liradan satıldı. Yani bu yıl Isparta çiftçisinin cebine iyi para girecek’’ diye konuştu.
PATENT ALINDI
İki uzmanın geçtiğimiz günlerde Isparta'da yaptıkları incelemeden olumlu sonuç çıkardıklarını kaydeden Nazlı, ‘‘Bu uzmanlar ekolojik tarımda uygulanan zirai mücadele ilaçlarının patentini almışlar. Kekik üretiminin gelişmesi için yaptığımız çalışmalar artık meyvesini vermiştir’’ dedi.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/01/29/288280.asp
Oğuz Alper
09-06-2009, 09:53
Ticari yetiştiricilik yapanların çoğunda taral ilaç makinası veya turbo makinalar olduğu için karışım bu makinalarda kolay oluyor.Ev kullanıcıları ve makinası olmayanlar için karışım işi zorlaşıyor.Yine de organik yetiştiricilik için bu eziyete değer diye düşünüyorum.
denizakvaryumu
09-06-2009, 13:29
İki Türk Profesör, Isparta'da yetişen ve geçen yıl kilosu 700 bin lira olan ürünün tamamını zirai ilaçlarda hammadde olarak kulanmak üzere satın aldı
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/01/29/288280.asp
Bu bitki Origanum minutiflorum mu ?(Sütçüler mercanköşkü )
Yoksa Origanum onites mi? (İzmir mercanköşkü )
Not:Haberde kekik dense de Türkiye'de mercanköşke ve savory e kekik dendiğinden doğrusu mercanköşk olmalıdır.
Yani bioneme kokusunu ve hammaddesini sağlayan ana unsur kekik değil mercanköşktür.
Diye biliyorum.Yanılıyor muyum Oğuz Bey ?
Oğuz Alper
09-06-2009, 14:00
Sn.Denizakvaryumu;
Haklısınız.Kekiğin killosu 5.5 - 6 TL lere kadar yükseldi . Eskiden yağın lt sini 115 TL toptan alırken şuanda tam 200 TL ye temin edebiliyoruz.İnanılmaz bir fiyat artışı var son iki yıldır.Bu artışları kesinlikle Bionem ücretlerine yansıtmadık.
Origanum onites dir.Ancak toplama hasat zamanı Bionem üretiminde önemli rol almaktadır.Hasatın doğru zamanda yapılması çok ama çok önemlidir.
denizakvaryumu
09-06-2009, 14:16
Mercanköşk, organik tarımdaki bu önemi nedeni ile ilerleyen zamanlarda çok daha önemli bir bitki olacaktır.
Özellikle karvakrol oranı yüzde 80 lere varan;
Origanum onites ve origanum vulgare subsp.hirtum yönünden.
Tarımla uğraşan arkadaşlar, mercanköşkün kg.fiyatları çok iyi.Bu bitkiyi bir düşünün derim :)
http://documents.anadolu.edu.tr/bihat/e-kitap/soflazpdf.pdf
Oğuz Alper
09-06-2009, 14:21
İlginizi çekeceğini umduğum bir labaratuvar testi. Rhizoctonia solani , Helminthosporium sativum , Ophiostoma ye karşı BİONEM in etkisini gösteren test.
denizakvaryumu
09-06-2009, 14:27
Açıkçası bioneme karşı başlangıçtaki kuşkulu yaklaşımım gitti.
Bunda, Oğuz Bey in bu forumdaki payı çok çok büyük hatta Oğuz Bey olmasaydı bu ürünün benim için diğer ürünlerden bir farkı olmayacaktı.
PR denilen kavramın ve bir ürün tanıtımında doğru kişilerle çalışmanın önemi burada çok net olarak görüldü.
Doğru ürün, doğru kişilerle tanıtılınca hedefe çok daha çabuk varılıyor.
Oğuz Alper
09-06-2009, 14:35
Sn.Denizakvaryumu ;
Çok teşekkür ederim.
Bütün dileğim ilaç bayilerindeki raflarda 500 çeşit zehir yerine insanlara ve doğaya hiçbir zararı olmayan bizim gibi ürünlerden ve üreticilerden 500 çeşit olsun ve bu ilaçları kullandıran danışmanların da artık bazı şeylerin farkına varması gerekiyor.
Tüm milletçe sahip çıkmamız gerekiyor.Bu sözlerim sadece BİONEM için geçerli değil. Organik yoluna gönül vermiş insanları kandırmadan ürün üreten ve tüm üreticiler için geçerli.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 15:24
Oğuz Bey;
Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun.
Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar:) Genel olarak bütün fidanlarda çok sağlıklı bir görünüme kavuştu.
Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah.
Bizi Bionemle (kekiksuyu:p) tanıştırdığınız için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.
Oğuz Alper
09-06-2009, 15:32
Sn.BalıkçıSerdar ;
Güzel sözleriniz ve ürünüm hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ağaçlar .net satış izni malesef Sn.Malina da takıldı bekliyor:) Sağlık olsun.
Sizlere mahçup olmamak inanılmaz mutluluk verici . Herşey gönlünüzce olsun.
Koyu yeşil
09-06-2009, 15:34
Benim de danışmak istediğim yeni durumlar var.
Güllerimdeki bitlerden kurtuldum, ancak şimdi de teşhisini sitemiz sayesinde koyabildiğim, Sürgün büken delik açan tırtıl "Ardis brunniventris'' saldırısıyla karşı karşıyayım. Güller gonca doldu diye sevinirken, zararı 1-2 gün içinde nasıl vermişlerse inanılır gibi değil. Bionem bu zararlı ile mücadele de fayda sağlar mı?
Küçük bir sebze bahçesi oluşturdum. Sebzelere de aynı şekilde uygulama yapıyorum. Doğru mudur?
Oğuz Alper
09-06-2009, 15:39
Sn.Koyu yeşil ;
Sebze bahçenizde de aynı uygulamalar geçerlidir.Sağlıklı sebzeler yemeniz dileklerimle sormuş olduğunuz "Ardis brunniventris'' e karşı Bionemin içerisindeki bakteri ve çıkarmış olduğu enzimler etkilidir.Yapmanız gereken 3 gün ara ile hem kök hem yaprak uygulamasını yaparsanız sorununuzu halledecektir.Gönlünüzü rahat tutun.Sevgiler
Sn.BalıkçıSerdar ;
Güzel sözleriniz ve ürünüm hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ağaçlar .net satış izni malesef Sn.Malina da takıldı bekliyor:) Sağlık olsun.
Sizlere mahçup olmamak inanılmaz mutluluk verici . Herşey gönlünüzce olsun.
Bana 120km. Bionem canım istedimi gider alırım :D :D :D en azından çilek tarlasını görmüş olurum, bakarsınız Oğuz beylede tanışırım:p ne şanslıymışım değil mi? Arkadaşlar:o...
Oğuz Alper
09-06-2009, 16:06
Sn.ialp;
Her zaman beklerim.Gelmeden önce ararsanız sizinle tanışmayı çok isterim.Sağlıcakla kalın.
denizakvaryumu
09-06-2009, 16:18
Oğuz Bey;
Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun.
Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar:) Genel olarak bütün fidanlarda çok sağlıklı bir görünüme kavuştu.
Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah.
Bizi Bionemle (kekiksuyu:p) tanıştırdığınız için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.
Herşeyden önemlisi toprağı zehirlemeden organik ürün alabilmek.
O ağaçlardan çocuklar elleriyle gönül rahatlığı içinde meyve toplayacak.
Yoksa at zehiri bitir işi çok kolay :)
Benim beyaz topraklarda alt komşu yaprak bitine karşı bu sene 3 kez kimyasal zehir kullandığını söyledi, beraber ağaçları dolaşırken "yine bitlenmiş bunlar tekrar ilaçlayacağım" diye söylenince yapraklara baktım, ortalıkta bit mit yok...Bit dediği ,armutda görülen mantar hastalığı.
Yani armut yaprağındaki mantar için, 3 kez yaprak biti zehiri kullanmış, daha da kullanacak.Bereket uyardım, bu sefer de mantar için başka bir zehir aramaya başladı :)
Üst komşu yabani otlardan bıkmış, kaz ayağı yapacağına "yabani ot ilacı kullanacağım " deyip duruyor. "O topraklarda yetiştirdiğiniz çilekleri gönül rahatlığı ile yiyebilecek misiniz" dedim.
Delirmemek elde değil :)
Oğuz Alper
09-06-2009, 16:29
Sn.Denizakvaryumu;
Mükemmel bir örnekleme yapmışsınız.Ben bu tür olaylarla hemen hemen hergün karşılaşmaktayım ve durum cidden çok vahim umarım bir an önce bu olayların önüne geçilmesi için gereken yapılır.
denizakvaryumu
09-06-2009, 18:45
Bana 120km. Bionem canım istedimi gider alırım :D :D :D en azından çilek tarlasını görmüş olurum, bakarsınız Oğuz beylede tanışırım:p ne şanslıymışım değil mi? Arkadaşlar:o...
Eh Oğuz Beye de Isparta yakın, o da gider Isparta'ya kebapçı Kadir'de bir de Isparta kebabı yer.
Isparta'ya gidip de kebapçı Kadir'de Isparta kebabı yemeyenin hacılığı bile sayılmıyormuş:D
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/25/pazar/yazkarduz.html
Hem ziyaret hem ticaret , bionemin hammadesi mercanköşk de toptan Isparta'dan alındığına göre :)
Yakında Isparta, güllerinin yanında mercanköşküyle de anılacak gibi.
denizakvaryumu
09-06-2009, 19:03
Anamur’lu patlıcan üreticisi İsmail Zeki Okbaz kış mevsimi nedeniyle serada ürettiği patlıcanlarına zehirli ilaçlar yerine Bionem (organik mikrobiyel gübre) vermeye başlayınca patlıcandaki tüm problemleri (mildiyö, külleme, kırmızı örümcek, beyaz sinek, kökteki mantari hastalıkları, nematod, vs gibi) çözdüğünü söyledi. Böylece de ilaç kalıntısı vs. problemleri olmayan, sağlıklı patlıcanlar ürettiğini sözlerine ekledi.
85295
Üreticilerin sebze ve meyve seralarında sürekli kontroller ve denetimler yapan Ziraat Mühendisi Sevgi Çeliktenyıldız konu ile ilgili şunları söyledi:
“Bionem adı verilen mikrobiyel gübrenin içinde 5 çeşit eteri yağda beslenen bir bakteri olduğunu ve bu yağlardan ürettiği kitinaz enzimi sayesinde de zararlı böcek, ve mantarların dış kabuklarını oluşturan kitini eriterek onları yok ediyor. Böylece de ortalıkta zararlı kalmayınca hastalık ta olmuyor” dedi.
Tarımda ekolojik ve ekonomik yaklaşım” sloganıyla ekolojik tarımı uyguladıklarını söyleyerek; kullanılan organomineral gübreler sayesinde topraklarımızı giderek çoraklaştırmak yerine; yıldan yıla ıslah edilerek daha da verimli hale getirilebileceğini; bu şekilde üretilen sebze ve meyvelerin son derece sağlıklı ve lezzetli olacağını da belirtti.
http://www.anamurnet.net/tr/s_detay.asp?id=935
denizakvaryumu
09-06-2009, 19:35
Sn.20Horoz,
uzun zamandır bionem uygulanmış asma resimlerini eklemiyorsunuz, son durum nedir?
Sn.Halil Önen,
sizde son durum nedir? Bionemden memnun musunuz, heykel meselesi ne oldu :)
Bionemin üreticilerimiz tarafından uygulanması konusu çok önemli.. Pazarda ya da markette satıştaki bir üründe bu ürün üretilirken kimyasal yerine Bionem kullanılarak korunmuştur ibaresi görürsem hiç düşünmem onu tercih ederim. O günleri görmek dileğiyle soruma geçiyorum.
Oğuz bey bionemin kullanılmadan önce ilaç şişesi çalkalar gibi karıştırıyorum. Uygun miktardaki bionemi bitkilere püskürteceğim klorsuz su konulmuş püskürtme kabına koyuyorum. Bu kabı da sallayarak ürünün suya karışmasını sağlamam gerekiyor. Şimdiye kadar bunu yapabiliyordum ama artık kollarım yoruldu daha büyük püskürtme aleti aldım. Sanırım artık kabı sallayarak karıştırmam mümkün değil.:D
Uygulamalarımda ilacın renginin değiştigini kullandığım püskürtme kabı şeffaf olmadığından göremiyorum. Kafam karıştı bionemi en verimli şekilde kullanmak için karıştırma işini nasıl yaparım?
85312
denizakvaryumu
09-06-2009, 20:08
Açıkçası ben de merak ediyorum.
Bu pompayı salla salla nereye kadar :) Hayırlı olsun, olay gittikçe profosyonel boyut kazanmakta.
1 tonluk su deposu da peşinden gelecek gibi :)
*** deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi .
Bunun yanında gerçekten hayretler içinde kaldığım hiç bir akarist kalmaması ve bu sorunu ortadan kaldırması bile bir ayrıcalık diiyebilirim.Ama özellikle bu ürünlere hale devam etmeyi düünüyorum.
denizakvaryumu
09-06-2009, 20:26
Yani külleme konusunda çok fazla etkili değil mi ?
Eh Oğuz Beye de Isparta yakın, o da gider Isparta'ya kebapçı Kadir'de bir de Isparta kebabı yer.
Isparta'ya gidip de kebapçı Kadir'de Isparta kebabı yemeyenin hacılığı bile sayılmıyormuş:D
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/25/pazar/yazkarduz.html
Hem ziyaret hem ticaret , bionemin hammadesi mercanköşk de toptan Isparta'dan alındığına göre :)
Yakında Isparta, güllerinin yanında mercanköşküyle de anılacak gibi.
Sn.denizakvaryumu ;
Ispartaya yolunuz düşerse kebapçı Kadire beraber gideriz inşallah ;)
ben 4 senedir Ispartada yaşayan bir eski İstanbulluyum burada kebapçı çok ama dediğiniz gibi Kadir başka , bu arada bir Ispartalı ahbabın söylediği kebap tarifi var oğlak eti ile denemedim kuzu ile denedim süper oluyo eti önce düdüklüde 10 dk. haşlayın sonra biraz yağ sürün ve fırına atın 30 dk.sonra pamuk gibi yumuşak kebap, denemenizi öneririm gerçi bu mesajın burda işi ne diyenler olurda kusura bakmayın artık yeri geldi yazdık .
Birde bu siteye üye olduktan sonra bir sürü konu öğrendim işte en basiti kekik;
bizim Sütçülerde bir çok çeşidi var dağlarda ama ben burada mercanköşkü dendiğini öğrendim, birde bahçemde yetiştirebilirsem daha mutlu olucam :rolleyes: (Oğuz bey sizi unutmadım denk gelirse Ispartada Kadire gideriz:p) iyi günler dileklerimle...
Açıkçası ben de merak ediyorum.
Bu pompayı salla salla nereye kadar :) Hayırlı olsun, olay gittikçe profosyonel boyut kazanmakta.
1 tonluk su deposu da peşinden gelecek gibi :)
Sn.denizakvaryumu ;
Belki Oğuz bey kızacak ama ben Antalyada tarlanın kenarında bir binada su depolarını gördüm:p sizindediğiniz gibi çok büyük bir depoydu..
Ayrıca feriha ya katılıyorum üzerinde bionem kullanılmıştır yazısını görsem hiç düşünmem alırım bende...
Oğuz Alper
09-06-2009, 23:33
Sn.20horoz;
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bu sene ilaç kalıntısız , zehirsiz gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz ve satacağınız üzümleriniz var. Tekrar bol hasatlar bol kazançlar dileklerimle
Oğuz Alper
09-06-2009, 23:41
Sn.Feriha Hanım;
Öncelikle ürünümü bugüne kadar büyük titizlikle ve gayretle uyguladığınız için ayrıca iyi dileklerinizden ötürü size çok ama çok teşekkür ederim.
Yeni almış olduğunuz ilaç pompalarınızda Bionemi sağlıklı kullanabilmeniz için İlacı hazırlarken bir kovanın içerisinde el mikseri ile güzelce karıştırıp ve pompanızın içine aktardığınızda hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.
Ancak 20 Dakikada ilaçlamanızı bitirmeniz gerekir.Aksi taktirde homojenliği tekrar eski durumuna gelir ve tekrar karıştırmanız gerekir.
Bir önemli hususta eğer ilaçlama pompanızda ilaç artarsa ertesi gün kullanmadan önce mutlaka tekrar karıştırıp uygulamanız gerekir.
Bu yüzden harcayacağınız su miktarına göre karışım hazırlarsanız daha uygun olacaktır.
Herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler
Oğuz Alper
09-06-2009, 23:46
Ticari yetiştiriciler için Taral ilaç makinasında Bionemin karışım resimlerini ekliyorum.İlk resim karışmadan önceki hali son resim karışım olduktan sonraki halidir.Tabanca içeriye yukarıdan devridaim yaptırıyor kullanımda dikkat edilecek en önemli hususlardan bir tanesi.
Oğuz Alper
09-06-2009, 23:53
Sn.Denizakvaryumu;
Yorumlarınızla ve gönülden verdiğiniz desteğiniz için çok teşekkür ederim.Arazinizde Bionem ile nice ürünler yetiştirmeniz dileklerimle.Sevgiler
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:05
(Oğuz bey sizi unutmadım denk gelirse Ispartada Kadire gideriz:p) iyi günler dileklerimle...
En kısa zamanda bu kadir olayını gerçekleştirelim.İşin açıkcası özledim
denizakvaryumu
10-06-2009, 00:24
Benim için de Isparta kebabı yiyin :) ağustos gibi ben de Isparta'ya uğrayacağım.
Oğuz Bey,
gübreli bionemde (roa)son durum nedir?
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:29
Sn.Denizakvaryumu;
Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların eğer programınız müsait olursa mutlaka beklerim.
Roa da ruhsat aşaması bitmek üzere . Bomba gibi geliyorum bu arada web sitem yenilendi son durumuna bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.
www.roa-turkey.com
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:32
Sn.Denizakvaryumu ;
Roa da turşu yapımı ile ilgili uygulama bölümüne mutlaka bakın.
denizakvaryumu
10-06-2009, 00:40
Sn.Denizakvaryumu;
Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9360
Piyazcı Mustafa (arapsuyundaki yeni yeri)nın karşısında evim var.
Sadece piyaz yerim şiş sevmem.Size uğramaya çalışacağım.
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:41
Çok mutlu olurum.
denizakvaryumu
10-06-2009, 00:42
Roa da ruhsat aşaması bitmek üzere . Bomba gibi geliyorum bu arada web sitem yenilendi son durumuna bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.
www.roa-turkey.com
Anladığım kadarı ile bionemin sonu geliyor :)
Roa-roa natura- roa plus arasında ne fark var?
200 lt su 1 lt bionemle karışırken şimdi 30 ml roa ile karışacak.Süper konsantre bir ürün çıkmış :)
Site tek kelime ile muhteşem, tebrikler.
denizakvaryumu
10-06-2009, 00:47
Sn.Denizakvaryumu ;
Roa da turşu yapımı ile ilgili uygulama bölümüne mutlaka bakın.
Sadece turşu mu ?Ne diyeceğimi bilemiyorum, şaşırtıcı.
Türkiye gündemine bomba gibi geliyorsunuz, haydi hayırlısı.
---------------------------------
İnsan Sağlığı
ROA, insan vücudunda oluşan mantar bazlı tüm hastalıklara (mantar bazlı sedef ve egzamalar dahil) tam ve kesin etkinlikte bir tedavi sağlamaktadır. İçerisinde ROA9223 bakterisi barındıran ve ticari marka olarak ayak sağlığı üzerinde uzmanlaşmış bir merkezin adını taşıyan ürünümüz, 2008 yılı sonunda ruhsatlandırılmış olup, satış ve dağıtımı aynı merkez tarafından sürdürülmektedir.
Ayak mantarı, mikroskobik görünüm.Sağlıkla ilgili diğer alternatif kullanım alanlarına yönelik AR-GE çalışmaları ise bağımsız olarak sürdürülmektedir. Bunlar;
Bakteri ve Mantar Sterilizasyonları: Bu alanda kullanılmakta olan yüksek maliyetli kimyasal alternatiflerin işlevini aynı etkinlikle, çok daha düşük maliyetle ve biyolojik yöntemle yerine getirebilmektedir.
Antibakteriyel ve Antifungal Sıvı Sabun.
Saç Sağlığı: ROA preparatının, saç sağlığı alanında kullanımı giderek yaygınlaşan ve organik bir bileşik olan melasla fermente edilerek, saç derisinin ihtiyacı olan demirin alımını kolaylaştıracak ürün geliştirilmesi yönündeki çalışmalar devam etmektedir.
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:48
Roa plus = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i,gübre
Ambalaj şekli 250ml uygulaması damlama sulama ile 1dönüme 250ml yaprak uygulaması 200lt suya 30ml
Roa = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i
Ambalajı 30ml Damlama sulama ile dönüme 2 aded
Yaprak uygulaması 200lt suya 30ml
Oğuz Alper
10-06-2009, 00:49
Çok teşekkür ederim.
Sn.Denizakvaryumu;
Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların eğer programınız müsait olursa mutlaka beklerim.
www.roa-turkey.com
Acizane tavsiyemdir.Bu kadar ciddi bir konuyu daha kalın harflerle yazsaydınız okumak bu kadar zor olmazdı.
Oğuz Alper
10-06-2009, 01:09
Sn.Akcan67;Yavaş yavaş eksikleri gidereceğim.Bu arada sizin uygulamalarınız nasıl gidiyor?
denizakvaryumu
10-06-2009, 01:19
Oğuz Bey,
Roa sitesinde;
Roa-roa natura-roa plus arasındaki farklar belirgin olarak anlatılmamış.
Sitede bu konuda açıklık getirirseniz çok daha yararlı olur.
Oğuz Alper
10-06-2009, 01:21
Sn.Denizakvaryumu ;
Çok teşekkür ederim . En kısa zamanda bilgiler eklenecek.
2.kök ve yaprak uygulamlarını cumartesi yaptım.pepinolarda yaprak bitleri var.Yaprak uygulamalarını 3 güne indirdim.Bakalım nasıl sonuç verecek.Serada çok şükür herhangi bir hastalık yok.(pepinolar sera da değil)
Oğuz Alper
10-06-2009, 01:26
Yaprakların altına ( ÇOK ÖNEMLİ ) ve üstüne güzelce püskürtün bir kaç güne telef olurlar.
Bence birde şunu eklemek gerekir di diye düşünüyorum.Sizde iyi biliyorsunuzdur ki çiftçilerimiz sonuç olarak işin çözümünü görsel olarak görmek isterler.Yani roa uygulanmış ve uygulanmamış iki resimi yan yana koysaydınız daha iyi bir uygulama olurdu diye düşünüyorum.
Oğuz Alper
10-06-2009, 01:34
Uygulama öncesi ve sonrası olarak resimler mevcut eklendi . Sizin de dediğiniz gibi diğer resimlerde saha da çalışan teknik arkadaşlarım bana ulaştırdıkça siteye eklenecek.
Oğuz Alper
10-06-2009, 01:37
Saat epey ilerlemiş.Son olarak böceklerle ilgili önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum.Önemli olan erginini öldürmek değil onun yumurtalarından yeni bireyler oluşturmadan popülasyonunu düşürüp zarar eşiğinin altında tutmaktır. Herkese sevgiler
Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkürler.Başarılarınızın devemını diliyorum.
En kısa zamanda bu kadir olayını gerçekleştirelim.İşin açıkcası özledim
İnşallah Oğuz bey ve denizakvaryumu ;tanışmak üzere:)
Sn.Alper bionem domates ve fasulyedeki siyah pirelere iyi geliyor mu ?
Birde daha önce yazmıştınız sabah erken ve akşam uygulayabilirsiniz diye sabah uygulaması gün içinde güneşten etkileniyomu acaba, sıcaklık çok olunca uygulama saatini akşama kaydıracağız gibi geliyor bana
BalıkcıSerdar
11-06-2009, 09:33
Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmış fidanların fotoğraflarını yüklüyorum. Bu fotoğraflar 30 Mayıs 2009 Cumartesi günü çekildi, Pazar günü hastalıklı yapraklar temizlenip, 2 Mayıs Salı günü Bionem uygulandı. Müteakip uygulama hava yağmurlu olduğu için 3. günde yapılamadı, 4. gün (6 Haziran Cumartesi) 2. Bionem uygulaması yapıldı. 2. Uygulama yapılırken, yeni yaprak filizlerinde, sağlıklı ve oldukça hızlı gelişmeler izlendi. Fotoğraflamadığım armut fidanlarındaki siyah böceklerin 2. uygulama yapılırken oldukça azaldığı da gözlendi.
2. Uygulamadan bir gün sonra (7 Haziran Pazar) tüm fidanlarda gözle görülür bir canlılığın yanı sıra, armut fidanlarındaki böceklerin kaybolduğu gözlemlendi. Bakalım bu hafta sonu durumlar nasıl olacak:)
Bu hafta sonu alacağım fotoğrafları da, Pazar veya Pazartesi yüklerim nasip olursa gelişmeyi beraber izleriz.
Sn Oğuz Bey bizleri bionem ile tanıştırdığınız için çok çok teşekkür ederim. Geçen cumartesi günü Sevgili Feriha'nın desteği (buradan da kendisine ve hatırlattığı için Denizakvaryumu'na sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim) ile ilk bionem uygulamamı yaptım. Tabii biraz abarttım hem kök hem yaprak uygulaması yaptım. O gün bugündür minik bir saksıda ki yer minelerim hariç hiç bir saksımda sorun olmadı. Latinimin üzerinde uçuşan beyaz sinekler için çarşamba günü tekrar yaprak uygulaması yaptım (sadece latine), şimdilik herşey yolında ancak ev üç gün boyunca kekik koktu gelen giden; eskiden evin lavanta kokardı şimdi de kekiğe mi geçtin diye sorular sordu.
Bu arada çarkala-karıştır-salla oldukça yorucu. Ona da bir çözüm buluruz nasılsa.:D
Oğuz Alper
11-06-2009, 15:35
Sn.M.Sema ;
Biyolojik mücadeleye hoşgeldiniz.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim.Sevgiler
Oğuz Alper
11-06-2009, 15:36
Sn.Balıkçı Serdar ;
Bakalım ileriki günlerde daha neler olacak.Sevgiler
Oğuz Alper
11-06-2009, 15:39
Sn.Alper bionem domates ve fasulyedeki siyah pirelere iyi geliyor mu ?
Birde daha önce yazmıştınız sabah erken ve akşam uygulayabilirsiniz diye sabah uygulaması gün içinde güneşten etkileniyomu acaba, sıcaklık çok olunca uygulama saatini akşama kaydıracağız gibi geliyor bana
Sıcaklar arttıkça uygulamalarımızı akşam serinliğine kaydırabiliriz.Tesbitiniz için teşekkür ederim. Böceklerin ergini ile işimiz yok .Bizim işimiz onların yumurtaları ile bunu asla unutmayalım.Sevgiler
Sevgili M.Sema bugün bionemli suyu çubuk blender ile karıştırmayı denedik Nevsune ile ve sonuç çok iyi.. Kolayca suyumuzun rengi değişti. Mutfak aletlerinden yardım almak iyi oldu.;)
85799
denizakvaryumu
11-06-2009, 20:17
Yakında bionemli çorba tarifleri de gelir artık :)
Oğuz bey boğazı ağrıdığında gargara yapıyomuş ya :p hamurişlerine kullansak kesin küflenmeyi falan geciktirir:D
Bu sabah 4 akşam 4 toplam 8*10 lt bionem uygulaması yaptım bahçeye gelişmelerin resimlerini ilerki günlerde paylaşacağım
Ayrıca geçenlerde elimde kavanoz uğurböceği peşinde koşuyordum 4 tane yakaladım bahçeye saldım kimyasalları bırakalı onlarda çoğalmaya başladı bahçede,fırsat buldukça yakalayacağım:o
Bim de prosmonyonda iken alınan hiç kullanılmamış çubuk blender bu işe nasipmiş.
Çorba için aynı alet başka bir setin içinden çıkınca bu beklemedeydi:p
Benim en büyük sorunum her bionem uygulamasından sonra Ankara da yağmur yağması.. Hatta dolu..
Halil Önen
12-06-2009, 01:57
Elimde iki şişe roa var.
Sn. Oğuz beyin dostunun dostu, dostumdur. Ondan aldım.
Sevincimden ne yapacağımı ve nerede, nasıl kullanaçağımı şaşırmış durumdayım.
Zaten küçüçük bir şişe.
Vallahi bağda, bahçede ,ağaçlarda kullanmaya kıyamıyorum.
Sn.Oğuz bey,
şeker hastaları için, kullanma takvimi nasıl olmalıdır. Bunu giriş sayfasına ekler
misiniz?
Bizim ailede şeker hastalığı genetik. Bende potansiyel şeker hastasıyım. Şimdilik yok.
Potansiyel şeker hastaları için de bir tarif var mıdır?
Hani, bir litre suya, bir şeker kaşığı konur, iyiçe karıştırılır. 15 günde bir tok veya aç karnına bir bardak içilir gibisinden.
Beni bir gün bu siteden kovacaklar ya, Allah hayırlısını yazsın.
Şu heykeli kurtarmak için neler yapıyorum.
Sevgiler, saygılar hoşgörüler, diyeceğim ama öğle olmayacak gibi.
denizakvaryumu
12-06-2009, 08:02
Hımmm Roa piyasaya verildi demek ki...Hücummmm :)
İnşallah bu rakı gibi beyazlatma olayı onda yoktur :)
İlk şanslı kişilerden biri Halil bey,bendede şeker var sitede okuduğumda çok sevinmiştim piyasaya çıksın da deneyelim .
BalıkcıSerdar
12-06-2009, 12:35
Espri bir tarafa da hakikaten egzamaya iyi gelebilir mi bu ürün (bionem veya roa)?
Oğuz Bey bu konuda bir deneyiminiz var mı?
Halil Önen
12-06-2009, 13:54
Latife değil...
Benim bildiğim Hoca da şeker hastasıymış.
Sn.Oğuz bey, Hocanın kendisinde uyguladığı formulün aynısını bana vermezse, onu Hoca' ya şikayet edeceğim.
Oğuz Alper
12-06-2009, 15:15
Sn.Halil Önen ;
Cidden müthiş bir çevreniz olduğu kanatindeyim ve nerden nasıl temin ettiğiniz cidden ilginç.
Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bir dost sohbetinde bahsedilmiş etkinlik türü internet sitemizde yer almamasına rağmen , ürünümüzün ana etkinlik alanlarındaki imajını etkileyebilecek şekilde seslendirilmemeli diye düşünüyorum.
Forum ortamında gayri ciddi algılama yaratabileceği için özellikle hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.Sevgiler
Oğuz Alper
12-06-2009, 15:16
Sn.Feriha;
Cidden çözümleriniz ve titizliğiniz müthiş.Çok teşekkür ederim.
Halil Önen
13-06-2009, 02:30
Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bir dost sohbetinde bahsedilmiş etkinlik türü internet sitemizde yer almamasına rağmen , ürünümüzün ana etkinlik alanlarındaki imajını etkileyebilecek şekilde seslendirilmemeli diye düşünüyorum.
Forum ortamında gayri ciddi algılama yaratabileceği için özellikle hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.Sevgiler
Sn. Oğuz bey,
Sizden özür diliyorum.
Sonuna kadar haklısınız. Benimkisi işgüzarlık işte.
Ancak,
ROA' ana etkinlik alanlarındaki imajının, yukarıdaki bazı seslendirmelerle olumsuz etkilenebileçeğini düşünmemiştim. Bu konularda daha dikkatli olmam gerekiyor, biliyorum.
ROA9223' ün hakkettiği yeri alacağını biliyorum. Biliyorum çünkü bu benim görüşüm değil. Bu, organik/biyolojik bakterileri bilenlerin görüşü. Ben sadece yarım yamalak akılla bu bilgileri tüketmeye çalışan biriyim. Bu alt yapı ile, işçi/çiftçi/köylü kafasıyla, (şimdilik), bu kadarını becerebiliyorum. Yine de bende bu merak olduğu sürece, bir kaç yüzyıl sonra bilgi tüketiminden, bilgi üretmeye geçeçeğimi de biliyorum.
Ben aslında bir şey bilmiyorum ama bir şey biliyorum o da bir şey bilmeyeşimdir.
(bu söz çalıntıdır, biraz değiştirip kendime maletmeye çalıştım.)
Bak, işte yine ortalama insan ayarını tutturamadım. Bendeki genetik ayarsızlık olabilir. Gen nakli olmadığı sürece ben böyleyim. Beni şimdilik böyle kabul ediniz.
Tekrar özür dilerim.
Sevgiler.
Oğuz bey, asmalarda filoksera zararlısına karşı bionem veya roa'nın faydası varmı?
Oğuz Alper
14-06-2009, 01:47
Sn.K0900;
Çok önemli bir konuyu sorduğunuz için teşekkür ederim.Açıklamaya çalışacağım.
Sizin asmalarınızda bu Filoksera yapraklarda mı yoksa asmanızın kök bölgesindemi olduğu uygulamalarımız için çok önemli.
Yaprak filokserası ve kök filokserası olmak üzere iki ayrı gurupta ve mücadelesi çok önem arz eden bir hastalıktır.
Kök bölgesinde ciddi hasarlara neden olur. Yaprakta hem larvalarını bırakabilir hemde toprakta larvalarını bırakabildiği bilim çevrelerinde tesbit edilmiştir.
Kesinlikle ROA etkilidir.Ancak sorununuz hangi bölgede ise ona göre uygulama şeklini ve ağacınızın yaşınıda bildirirseniz uygulama dozunu söyleyebilirim.
Oğuz bey, asmalarımda hastalık yok, bu konu çelikten köklendirilen asmalarla ilgili. Asma çubukları hediye olarak geldi ve köklendirildi.
Amerikan anaç üstüne aşılanmadan köklendirilebilirmi sorusunda aklımıza bionem ve roa geldi.
Roa'nın satış takvimi belli oldumu?
*** deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi .
Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim:) Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.
İki hafta kadar önce aldığım bir petunya fidesini diktikten bir kaç gün sonra yaprakları yatmaya başlayınca (geçen yıl bu şekilde başlayan hastalıktan hiç bir petunyamı kurtaramamıştım, birinde başlayınca sırayla diğerleri de aynı şekilde ölüyorlardı) hemen bionem püskürttüm. Ertesi gün yapraklar toparlanmaya başladı. Şu anda gayet iyi durumda.
Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım.
İlk geldikleri gün. Soldakini ben aldım, sağdaki durumu iyi olanı anneme verdim. Tarih 24 Nisan
86508
Ertesi sün saksıya aldığımdaki durumu. 25 Nisan
86509
Bu arada ben külleme hastalığını hiç tanımıyordum. Birgün Bauhausdaki bir bitkinin yapraklarındaki lekelerin külleme olduğunu duyunca öğrendim. İşte o zaman hastalıklı yaprakları kesip bionem uygulamaya başladım. Durum 579 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1969&page=20) nolu mesajda görüldüğü gibi. Tarih 27 Mayıs. (Aynı zamanlarda annemin ortancasında da aynı lekeleri farkettim ve bir kaç püskürtmelik ilaç da ona hazırladım.)
Tarih 1 Haziran
86510
Ve bu sabahki durum:)
86511
Bu arada anneminki de kurtuldu ve çiçek açıyor.
Oğuz Alper
14-06-2009, 11:01
Sn.K0900 ;
Ağustos ortalarına yetiştirmeye çalışıyorum. Sevgiler
Oğuz Alper
14-06-2009, 11:03
Sn.Nevsune;
Gözlemleriniz ve konuya araştırıcı yaklaşımınız , resimlerle bizlere gösterdiğiniz uygulamalarınız için ayrıca iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Sevgiler
Halil Önen
14-06-2009, 13:44
[QUOTE=nevsune;444830]Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim:) Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.
Sn. nevsune,
Bakteri farkını ıskalamayın lütfen.;)
Bionem= Pseudomonas fluorcense_10 üzeri 8, cfu/ml. Mikrobiyal gübre.
ROA =9223 bakterisi. Organik/biyolojik gübre.
Saygılar.
(kafa karıştırma buna denir):D
Halil Önen
14-06-2009, 13:56
[QUOTE=nevsune;444830.
Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım.
Külleme sonuçlarını,
Ağustos ortalarına yetiştirmeye çalışıyorum.:(
Oğuz Alper
14-06-2009, 20:05
Sn.Halil Önen;
Kafa karıştırmak kolay değil !!!
ROA = Biyolojik Pestisit + Biyolojik Gübre
Bilmiyorum anlatabildimmi :)))))))))))
[QUOTE=nevsune;444830]Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim:) Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.
Sn. nevsune,
Bakteri farkını ıskalamayın lütfen.;)
Saygılar.
(kafa karıştırma buna denir):D
Selamlar hepinize 2 gün yoktum geldim, cuma sabahı ismi lazım değil buradaki üniversiteden bir ziraat profösörü ile bu tarz ürünler hakkında laf çatışması yaptım biraz;tabi ben yeni bir bionem ci olduğum için kafa tutamadım ama en kısa zamanda bahçem en güzel cevabı verecektir,neymiş bu ürünlerin çoğu fasa fisoymuş bende yeni bionemciyim ya, böyle konulara köstek değil destek olmanız lazım dedim,inanmıyor içinde 10^8 sayıda canlı var dediğime,
dedim ya bahçem cevap verecek biraz da Oğuz bey destek verecek ve ben galip geleceğim:mad:(kapı komşum bu prof.)
Oğuz Alper
14-06-2009, 20:56
Sn.İalp ;
Sözlerinize kesinlikle katılıyorum eklediğim tescil belgesine rağmen bunu söyleyebiliyorsa siz sadece gülüp geçin o onun ayıbı ve cahilliği.Her zaman yardımcı olmaya hazırım.
Bakterinin ismi ve sayısına bir göz atın :)))
MeyveliTepe
14-06-2009, 21:28
Sn.Ialp32, sınıftaki tartışmanın konusu tam olarak neydi bilemiyoruz, dolayısıyla hoca neye "faso fiso" dedi tam çıkaramadım. Fakat, bir ziraat mühendisliği hocasının bitkilerin yaşam döngülerinde mikro organizmaların anahtar rol oynadığını biliyor olması gerekir. Bionem özelinde de ilgili bakterinin bitkilerle ilişkisi hakkında ciddi bir literatür var. Ürünü tanımıyor olması belki normal fakat içeriğindeki bakterinin literatürünü bilmiyor olması normal değil.
Tartışma zemini tam olarak neydi aktarabilirseniz hep birlikte pek çok meteryal bulabiliriz.
Oğuz Alper
14-06-2009, 21:34
Sn.Meyveli Tepe;
Sn .İalp32 nin cümlesini ( inanmıyor içinde 10^8 sayıda canlı var dediğime ) gördüğümde ve bir Üniversitenin Prof. olmuş bir kişinin böyle konuşması cidden çok üzücü ve hatta şaşırtıcı!!!
Sn.Halil Önen;
Kafa karıştırmak kolay değil !!!
ROA = Biyolojik Pestisit + Biyolojik Gübre
Bilmiyorum anlatabildimmi :)))))))))))
Oğuz bey benim biraz kafam karıştı. Biyolojik pestisit ve biyolojik gübre aynı ürünün içeriği mi yoksa ayrı ayrı ürünler mi olacak?
Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen, sitenizden benim anladığım sanki 2 ayrı ürün.
Sn.Ialp32, sınıftaki tartışmanın konusu tam olarak neydi bilemiyoruz, dolayısıyla hoca neye "faso fiso" dedi tam çıkaramadım. Fakat, bir ziraat mühendisliği hocasının bitkilerin yaşam döngülerinde mikro organizmaların anahtar rol oynadığını biliyor olması gerekir. Bionem özelinde de ilgili bakterinin bitkilerle ilişkisi hakkında ciddi bir literatür var. Ürünü tanımıyor olması belki normal fakat içeriğindeki bakterinin literatürünü bilmiyor olması normal değil.
Tartışma zemini tam olarak neydi aktarabilirseniz hep birlikte pek çok meteryal bulabiliriz.
Sn.Meyvelitepe;
Sınıf değil benim bahçemde oldu olay,bu kişi benim kapı komşum oturduğum sitede akademik personel dolu biz ler kooperatif aşamasında katıldık aralarına şimdi komşuluk yapıyoruz kendi tarafına afit ilacı yapmış benim beynim zıpladı hemen aman dedim ilacı sıkarken benim tarafa gelmesin bakterilerim ölmesin dedim ve bu şekilde başladık laflaşmaya ama bence kabullenememe var kendide ziraat prof.uya ;tabi onunda iyi olduğu konular vardır illaki ama ben yinede destek beklerdim ondan şu ürünler bir ortaya çıksın o zaman atacağım havamı:o
denizakvaryumu
14-06-2009, 21:45
ROA daki 9223 bakterisi aslında Pseudomonas fluorcense değil mi ?
Eğer farklı ise adını öğrenmek isteriz ...
denizakvaryumu
14-06-2009, 21:47
Oğuz bey benim biraz kafam karıştı. Biyolojik pestisit ve biyolojik gübre aynı ürünün içeriği mi yoksa ayrı ayrı ürünler mi olacak?
Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen, sitenizden benim anladığım sanki 2 ayrı ürün.
Roada gübre ve zirai mücadele birleşiyor.
Yani bir taşla iki kuş :D
Oğuz Alper
14-06-2009, 21:47
Sn.Nevsune ;
Çok önemli bir konuyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Türk çifçisinin ve üreticilerimizin durumunu ve pazarın sıkıntılarını ayrıca yurt dışındaki diğer ülkelerin durumu danışmanlarımız tarafından çok ama çok iyibir gözlemle raporladılar.
Buna istinaden Roa ürün çeşitliliğini tarım alanında tek bir ürün halinde ve inanılmaz fiyat avantajları ile piyasaya çıkmaya hazırlıyoruz.
Bu aşamada dikkat etmemiz gereken en ince ayrıntıları bile çok iyi irdelemeye bunun yanında saha teknik ekiplerimizin eğitimi ve ayrıca bitki besleme konusunda yetiştiriyoruz.
Roa piyasaya çıktığı anda 60 araç Teknik Destek ekibi ve 4 bölge müdürlüğü ve tüm bunların alt yapıları bitmek üzere bu arada son bir gelişme Hollanda ve Bulgaristanda da teknik ekipler hazırlanıyor. Aynı anda start verilecek.
Buna istinaden Roa ürün çeşitliliğini tarım alanında tek bir ürün halinde ve inanılmaz fiyat avantajları ile piyasaya çıkmaya hazırlıyoruz.
.
Bunu duyduğuma çok sevindim çünkü elimde toprak düzenleyici, çeşitli organik gübreler, organik ilaçlar vs. vs. bir yığın organik ürün var. Bunlar hem yer kaplıyor, hem aynı anda yapılmadıkları için bir türlü bir düzen tutulamıyor. Bir hafta birini yapsam, diğeri unutuluyor ya da bitkiye fazla gelip yanmalara neden oluyor gibi sıkıntılar yaşıyorum. Bu yüzden bütün bunları tek bir üründe görmek, gerçekten bitki bakımını (en azından bana:rolleyes:) büyük ölçüde kolaylaştıracak.
Teşekkür ederim. Şimdi çalışmalarınızın biran önce bitmesini bekleyelim artık:)
Müjgan Yılmaz
14-06-2009, 22:40
Sn Oğuz Bey
Bionemi düzenli olarak uyguladım,sonuçları paylaşma sorumluluğu nedenıyle ;
Güller de
86709
86710
86711
86712
Sebzeler de de;(Bakla )tarihine dikkat ederseniz,(9 mayıs) bulunduğumuz bölgenin iklim koşullarına göre bir hayli erken bir dönem ve oldukça bol ürün aldım.[ ATTACH]86707[/ATTACH]
86708
Meyve agaclarını (gecen yıl ve bu yıl olarak)ve diğer sebzeleride daha sonra ilave edeceğim.
Oğuz Alper
14-06-2009, 22:41
ROA daki 9223 bakterisi aslında Pseudomonas fluorcense değil mi ?
Eğer farklı ise adını öğrenmek isteriz ...
Ana bakteri grubu Pseudomonas fluorcense IRKI( ROA9223 )
Oğuz Alper
14-06-2009, 22:46
Sn.Müjgan Yılmaz ;
Detaylı paylaşımlarınızla beni çok ama çok mutlu ettiniz. Ağaçlar net ile ilk tanıştığım zaman bana ve ürünüme olan güveni ilk siz gösterdiniz. Bunun içinde ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.Herşey gönlünüzce olsun . Sevgiler
Müjgan Yılmaz
14-06-2009, 23:00
Sn.Oğuz Alper
Ben teşekkur ederim ,bize böyle bir ürün kazandırdığınız için.
Yenı araştırmalarınızda da başarılar dilerim.
BalıkcıSerdar
14-06-2009, 23:02
Şeftali fidanlarının geçen haftaki ilaçlanmasından (bionem ile) sonraki durumu. Şeftali yaprak kıvırcıklığından eser kalmadı:)
Armut fidanlarında ki siyzh böceklerde oldukça temizlemiş, sadece bir fidanda 8-10 adet böcek olan bir kümeye rastladım, o da ilaçlama yaparken muhtemelen değmemiş bir yer, elle temizledim, şu an orası da tertemiz:)
En büyük artısı ise; bahçede uğur böceği dolu, teşekkürler Oğuz Bey:)
NOT: Roa'yı bekliyoruz.
Oğuz Alper
14-06-2009, 23:16
Sn.BalıkçıSerdar;
Çok dikkatli ve titiz bir ürün yetiştiricisi olduğunuzdan hiçbir şüphem yoktu.
Şeftali ağcınızın hastalıktan kurtulmasına ve bahçenizdeki ekolojik dengenin yeniden dengelenmesine çok sevindim.
Toprağınıza aşıladığımız faydalı mikroorganizma sayesinde de verimliliğin artacağı hiç şüphe götürmez.Uğur böceklerinize iyi bakın onlar bizim dostlarımız . Sevgiler
denizakvaryumu
14-06-2009, 23:21
Serdar Bey,
gelecek sene şeftaliler olunca beni çağırın derim, başka şey demem :)
BalıkcıSerdar
14-06-2009, 23:34
Sn. Denizakvaryumu;
Fidanlar daha çok küçük, seneye de meyve olacağını sanmam, ama öbür seneye tadımlıklar olur inşallah:)
Oğuz Bey;
Titiz üreticiden kastınız "ticari" olarak yaptığımızı düşündüğünüzdense, bizimki ticari değil, tamamen duygusal:)
Bir kaç fotoda sebzelerden yüklüyorum, onlarda Bionem'li hepsi ya çiçekte, ya da meyveye durdu:)
denizakvaryumu
14-06-2009, 23:47
Maşallah...Nazar değmesin.
Görmeyeli domatesler büyümüş, damla sulama kurulmuş.
Domateslerin bu kadar büyümesine çok şaşırdım.Ne yaptınız domateslere ?
Şeftaliden kurtardınız ama domates hasadında ordayım :D
BalıkcıSerdar
14-06-2009, 23:52
Domatesler de bu seneye olmayacak gibi:)
Ne yapacağım gak deyince et, guk deyince su:) Of deyince de Bionem:)
Öndeki pepinoları seçebildiniz mi? Onlarda çiçeklenmeye başladı.
denizakvaryumu
14-06-2009, 23:58
Bir kaç fotoda sebzelerden yüklüyorum, onlarda Bionem'li hepsi ya çiçekte, ya da meyveye durdu:)
Bahçe kekik kokusundan geçilmiyordur. :)
Sırık domatesler için neden destek olarak tel çitleri kullanmadınız?
Oğuz Alper
15-06-2009, 00:10
Sn.Balıkçı Serdar ;
Domateslerde ve diğer sebzelerinizde hiç çekinmeden Deniz Akvaryumunu çağırabilirsiniz Tonaj sıkıntısı olmayacak hatta hale bile gitme durumu olabilir :))))))
Halil Önen
15-06-2009, 00:34
Organik ilaçlar 4_5 bakteri ile sınırlıdır.
Her mikrobiyal ilaçta tek bakteri kullanılır.
Aynı kapta iki farklı bakteri bulunmaz.
Bulunursa birbiri yer. ( benim öğrendiğim bu doğruysa)
pseudomosnas fluorescens ile ROA9223 AYNI bakeri ise o zaman birbirini yemez.
Yani bionem ile ROA birbirine kariştılıp, kullanılabilir. Bu akıl yürütme doğrumudur?
Bu sitede biolog yok mu?
Yarın,
Pseudomoas fluorercens Bionem) ile
Bacillus thurringiensis (DELFİN WG) bakterilerinin birbirini yiyip yemediğini öğreneceğim.
Sn. Meyveli tepe bu iki bakteriyi zeytinde karıştırtırak kullanmıştı. Ben sormuştum. Sn. Oğuz bey, ' bizimkisi onu yenmiştir' diye oldukça bilimsel bir çevap vermişti.( Bknz. zeytin zararlıları ile doğal müçadele bölümü)
Saygılar.
Oğuz Alper
15-06-2009, 00:42
Sn.Halil Önen ;
Benim o bölümdeki cevabım ( bizimki onu dövmüştür ) idi. Bionem hiçbir şekilde su haricinde başka organik gübreler , Biyolojik ürünler ( Tamamı ) karıştırılmaz. Hele diğer Biyolojik ürünler ile karıştırıldığında özellikle başka bakteri gruplarına antibakterisit görevi görür.Demekki neymiş BİONEM SADECE SU İLE KARIŞTIRILIRMIŞ.
Halil Önen
15-06-2009, 00:43
Sn. Müjgan Yılmaz,
gülleriniz görünmüyor.:(
Oğuz Alper
15-06-2009, 00:46
Biyologları davet etmeye devam edebilirsiniz. Özellikle MİKROBİYOLOJİ ve FİTAPATOLOJİ uzmanlarıda katılırsa mükemmel olacak .
Halil Önen
15-06-2009, 00:53
Sn. Oğuz bey,
Roa' yı da, bionem gibi çalkalayacakmıyız.?
Şayet onu da çalkalayacaksak, yeni bir sektörün doğmasına vesile olacaksınız.
Hani şu bizim ilaçlam için kullandığımız sırt tulumbasının alttan akülü çalışanı ve karıştırıcılı olanını varmıdır?
Oğuz Alper
15-06-2009, 00:55
El mikseri ile karıştırmadan sırt tulumbası ile uygulama yaparsanız verimli olmaz.Demedi deme!!!
Halil Önen
15-06-2009, 01:09
Sn oğuz bey,
ROA domateste çiçek trisi sine etlkilimidir?
Sadece yaparaktan verilecek. Damlama sistemi yok.
Biliyorsunuz domateste tripsi üç evrede de çıkıyor.
Kaç gün ara ile kaç defa sadece yapraktan vermek gerekiyor?
Oğuz Alper
15-06-2009, 01:17
Sn.Halil Önen ;
Roa yı uygulamak için biraz daha sabırlı olmanız gerekecek.Ruhsat çıkar çıkmaz sorunuzun cevabını memnuniyetle veririm . Yine de detaylı bilgi edinmek için ( uygulama yapmak için değil ) www.roa-turkey.com adresimi inceleyebilirsiniz.Sevgiler
Halil Önen
15-06-2009, 01:23
Sn. Oğuz bey,
Bionem diyecektim. Benim de aklımı karıştırdınız.
Oğuz Alper
15-06-2009, 01:51
Sevgili ağaçlar net üyeleri ve özellikle SN.HALİL ÖNEN için derlemiş olduğum ROA Pseudomonas fluorescens (ROA9223)
ve Bionem Pseudomonasfluorescens( TR2000)isimli ürünlerimin içerisindeki bakterinin çok değerli bilimsel araştırmaları ve yayınları. YETERLİ GELMEZ İSE DEVAM EDEBİLİRİM. Herkese Sevgilerimle
Yeterli kaynagın bulunmadıgı ortamlarda iki veya daha fazla organizma arasında ki ortamdan yararlanma üstünlügü olarak tanımlanmaktadır.
Mikroorganizmalar arasındaki rekabet C, N, Fe, O2, karbonhidrat, mikro besin elementleri, yer ve ısık için söz konusu olabilmektedir. Biyokontrol iliskide bu besin elementlerinden karbon ve demir büyük önem arzeder. Rekabet biyolojik mücadelede en sorunsuz mekanizmalardan birisi olarak basarı ile kullanılmaktadır. Rekabetçi olarak ön plana çıkan antagonistler floresan Pseudomonas’lar [/SIZE]ve Trichoderma türleridir. Özellikle
floresan Pseudomonas’ lar üstün rekabetçi özellikleri ile bitki hastalıklarıyla biyolojik savasta çok fazla kullanım alanı bulmuslardır (Handelsman and Stabb 1996).
Biyopestisitlerin avantajları
Biyopestistler dogal dengeyi koruyucudur. Biyopestistlerin, zirai mücadele ilaçlarında oldugu gibi insan ve çevre üzerinde olumsuz etkileri yoktur. Bu etmenler sorunları geçici olarak degil, kalıcı olarak çözer ve genellikle uzun vadede daha ekonomiktir.
Düsük maliyetle yüksek oranda koruma imkânı saglar. Sadece hedef alınan zararlıya karsı etkili olurlar, konukçularını arayabilme ve bulma yetenekleri vardır. Bu etmenler, dogada çogalabilme ve yayılabilme özelligine sahiptirler. Hedef zararlılarda dayanıklılık sorunu yaratmazlar. Düsük konukçu popülasyonlarında dahi varlıklarını sürdürebilirler (Öncüer 1991).
Biyopestisitler
Biyolojik mücadelede yukarıda bahsedilen mekanizmalardan bir veya birkaçını birlikte kullanarak etkili olan mikrobiyal formülasyonlara biyopestisit denir. Daha genis bir tanım yapılacak olursa; bitki hastalıkları, toprak patojenleri ve zararlılarla biyolojik mücadelede kullanılan, siderofor, antibiyotik ve hidrojen siyanid aktivitesi gibi mekanizmalarla patojen aktivitesini azaltan, patojenleri yok eden ve bitki dayanıklılıgının artmasını saglayan mikrobiyal inokulantlara biyopestisit denir. Tarımın sürekliligi açısından biyolojik kontrol gereklidir.
Biyopestisitler dogrudan antagonizmin kullanımı seklinde, dolaylı olarak da patojenlerin stres ortamında bırakılması veya öldürücü maddelerin ortaya çıkmasının saglanması ve patojenlerin bastırılması amaçlarıyla kullanılmaktadır. Biyopestisitlerin çevre ve insan saglıgı üzerine çok az veya çogunlukla hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Besin zincirine zarar vermemekte ve gıdalar üzerinde toksik kalıntı bırakmamaktadır (Çakmakçı ve Erdogan 2005).
Benzer bir çalısma da dünyada fındık meyvelerine en fazla zarar veren fındık kurdu Balaninus nucum L. (Coleoptera: Curcuilonidae)’un biyolojik mücadelesinde yapılmıstır. Bu zararlı Türkiye’de fındık ürünlerinde yaklasık olarak %30-40 ekonomik zarara sebep olmaktadır. Trabzon ilinde 1995-1997 yılları boyunca yapılan sürveylerde fındık agaçlarındaki bakterilerin morfolojik, fizyolojik, biyokimyasal ve moleküler özellikleri incelenerek su türler tespit edilmistir: B. thuringiensis, Pseudomonas fluorescens, Micrococcus luteus, Serratia marcescens ve Escherichia coli. Bu bakteriler
ile hazırlanan solüsyonlar fındık kurdunun üçüncü dönem larvaları üzerinde denenerek %100’e varan basarılar elde edilmistir (Sezen ve Demirbag 1999).
Halil Önen
15-06-2009, 02:32
Mikrobiyal gübreleri sayıyorum.Tabi bildiklerimi. Genelde aynı bakteri kullanılır.
Dört **** beş çeşittir.
Eğer bakteri ismi gizleniyorsa, o bir başka tiçari isimle bir başkası tarafından kullanılıyordur.
Biofer
Bio_one
Biophoskey
B5A (sıvı mikrobiyal olanı)
Bunlar mikrobiyal olanları.
Organik olanlarını saymıyorum. Zaten sayılamıyacak kadar çok.
Bir çoğunu da denendi.
Bir Mikrobiyal gübreden ne aranır?
Neden mikrobiyal gübre?
Ya da bu kadar mikrogübre arasında, neden bionem ya da Roa?
1_Verim artışı (% 15-20 daha çok verim artışı)
2_Erkençilik
3_Kalite
4_Kalintı problemi(kimyasal ilaç kullanmama)
5-Maliyet artışı (bakteri sayısı fiatı belirler, bu da ürüne yansır)
6-Bitki hastalıklarıyla mücadele ( KAVGANIN ANA MADDESİ)
7_Kullanım kolaylığı (çalkala Halil çalkala)
8_Sürdürülebilirlik
Yukarıdaki maddeler genel olarak bütün mikrobiyal gübrelerde olanlar. Üç aşağı beş yukarı.
Peki bu kadar mikrobiyal gübre arasında, NEDEN bionem ya da ROA.?
İşte o 6. madde. 7. maddeye de dikkat.
İşte bunun için Bionem ya da ROA seçilmiştir.
Veeee açık tarla tarımı ve bağ bahce tarımında denemeler başlamıştır.
Sonuclar olumlu olursa (yağcılıksınırlarızorlanarak) ürün üvülecektir.
Sonuçlar olumsuz olursa susma hakkı kullanılaçaktır.(bu da bir tepkidir)
Ayrıca risk eşiği sınırlarına dikkat edilecektir.
Teşekürler.
Oğuz Alper
15-06-2009, 02:57
Mikrobiyal gübreleri sayıyorum.Tabi bildiklerimi. Genelde aynı bakteri kullanılır.
Dört **** beş çeşittir.
Eğer bakteri ismi gizleniyorsa, o bir başka tiçari isimle bir başkası tarafından kullanılıyordur.
Biofer
Bio_one
Biophoskey
B5A (sıvı mikrobiyal olanı)
Sonuçlar olumsuz olursa susma hakkı kullanılaçaktır.(bu da bir tepkidir)
Ayrıca risk eşiği sınırlarına dikkat edilecektir.
Teşekürler.
SN.Halil Önen ;
1.Madde :Öncelikle bir düzeltmede bulunayım yukarıda yazdığınız Biophoskey ,Biofer ,B5A isimli ürünler mikrobiyal değildir .Tesciline bakmanızı tavsiye ediyorum.Genelde aynı bakteri falan da kullanılmaz :) Bakteri ismini gizlemenize gerek yoktur sebebi kim izole edebilirse o ruhsat alabilir. İzole edmeyenlerde tescil alamaz ( Kendilerini avuturlar ) bunları iyi araştırıp yazarsanız kanımca sizin bilgisizliğiniz tescillenmemiş olur.
2.Madde :Sizin daha önceden yazmış olduğunuz kinayeli yazılarınıza ve görüşlerinize her zaman saygı ve anlayış içerisinde davrandım.Bionem ile kişisel bir sorun yaşıyorsunuz ve bunuda belirtmişsiniz ( Hastalıklara karşı ) . Ancak artık bu yaşadığınız sorunu bilimsel yayınlar eklesemde , forumda ki diğer kullanıcılarım uygulamalarını ve paylaşımlarını olumlu yönde yazmış olmalarına rağmen sizi anlamakta zorluk çektiğim bir tutum içerisindesiniz.
3.Madde :Siz sussanızda susmasanızda herkesin bir fikri , düşüncesi ve en önemlisi Bionem kullanan forum üyelerimizin paylaşımları ortada.
Oğuz Alper
15-06-2009, 03:02
Halil Bey ' e SEVGİLERİMLE
3. FLUORESAN PSEUDOMONADLARLA BİTKİLERİN ETKİLEŞİMİ
Bitkilerin fluoresan pseudomonadlara etkisi,köklerden salgılanan salgıların içeriğindeki farklılıklara göre belirlenir. Kök salgıları, kök bölgesindeki mikroorganizmalara karbonca zengin organik asitler (citrate, malate, succinate, yruvate,furnarate, oxalate ve acetate)’i ve şekerler (glucose,xylose, fructose, maltose, sucrose, galactose ve (ribose)’i başlıca besin maddesi olarak sağlarken, α-aminoasitleri, nükleobazlar (tiamin ve biotin)’ı ve vitaminleri farklı oranlarda ek besin olarak temin eder. Bu durumda fluoresan pseudomonadların karbon H. M. Aksoy 367 kaynaklarını kullanma kabiliyetleri kök bölgesindeki diğer mikroorganizmalarla rekabet açısından oldukça önemlidir.
Bu ilişkide kemotaksis, kamçısal hareket şekli, lipopolisakkaritlerin yapısı, dış membran proteini olan OprF ve az oranda da pili’lerin varlığı önemli rol oynar. Fluoresan pseudomonadların bitkilere olan etkisi ise ya bitkilerin gelişimini teşvik etme ya da topraktaki patojenlerle rekabet ederek bitkilerin hastalanma oranlarını azaltma veya her iki özelliği birlikte bitkiye sağlama şeklinde özetlenebilir. Bu gruptaki bakterilerin bazı ırkları, havanın serbest azotunu toprağa bağlarken, bazıları fosfat tuzunu çözünebilir hale getirir. Bazıları ise auxin ve cytokinin gibi bitki hormonlarını, etilen ve 2,3- butanediol gibi molekülleri üreterek bitki gelişimini teşvik ederler. Bazı ırkları ise hastalık gelişimini engelleyerek, bitkilerin sistemik dayanıklılığını teşvik ederler. ( HALİL BEY İÇİN )Bununla birlikte hem bitki gelişimini teşvik eden hem de hastalık gelişimini engelleyen ırklar da bulunmaktadır. Bu nedenle sahip oldukları özelliklere göre fluoresan pseudomonadlar biyogübreler veya biyopestisitler olarak isimlendirilebilir (Kleopper et al., 1980; Weller et al., 2002; Vessey, 2003; Lucy et al., 2004).
Biyopestisit olarak kullanılan ırkların toprak kökenli patojenlere karşı etkili olması için; bitkinin kök bölgesinde baskın durumda olması, bitki köklerine tutunmuş durumda iyi bir kök kolonizasyonu sağlaması ve kök içerisine girerek
epidermis ve korteks arasındaki hücreler arası boşluklara yerleşmesi istenir. Bu özelliğe sahip pseudomonadlar, kök bölgesine tutunduğunda birkaç gün içerisinde mikro koloni oluştururlar . Bu koloniler epidermal hücreler arasında çizgiler halinde görülebilir. Diğer bakteriler ise aynı bölgeye daha sonra yerleşebilirler. Hücrelerdeki tipik bakteriyel
yoğunluk mikro koloni oluşturma zamanına bağlı olarak 103 -107 hücre / cm’dir. Kolonileşme, kök uçlarına göre kökün gövdeye bağlandığı kısımlarda daha fazladır. Eğer bakteri, köklerde açılan yaralardan girerek kortex ve epidermis arasındaki hücreler arası boşluğa yerleşirse, bakteri ile bitki arasında bitki gelişimini teşvik etme ve hastalığa dayanıklılık kazanma açısından daha yakın bir ilişki meydana gelir (Chin et al., 1997).
MeyveliTepe
15-06-2009, 08:16
Sn. Meyveli tepe bu iki bakteriyi zeytinde karıştırtırak kullanmıştı. Ben sormuştum. Sn. Oğuz bey, ' bizimkisi onu yenmiştir' diye oldukça bilimsel bir çevap vermişti.( Bknz. zeytin zararlıları ile doğal müçadele bölümü)
Saygılar.
Oğuz bey o mesajında latife yapmıştı. En azından ben öyle algıladım.
Oğuz Alper
15-06-2009, 13:28
Sn.Meyveli Tepe ;
Kesinlikle latifeydi.Sağlık olsun
Daha önce yağcılık sınırlarını zorlayarak ürünü öven biri mi olmuş acaba? Ayrıca aklıma şu geldi, yağcılık yapan neden yapıyordur? Ne çıkarı vardır?
Başlangıçtan buyana okumaya çalıştım ama hiç öyle bir izlenim edinmedim doğrusu. Kullanıp memnun kalanlar sonuçları anlatıyorlar. Onlar memnun kaldıklarını anlatmasalardı ben cesaret edip deneyemezdim. Çok isteyip de aldığım ortancam da şimdi çöpte olurdu. Sonuçtan ben de memnun kaldım ve başkalarının da işine yarayabilir diye yazdım (üstüme falan alınmış değilim, alınmam için hiç bir neden de yok zaten). Olumlu yazan arkadaşlar da nicedir tanıdığımız kişiler.
Heykel yaptıramayacak ya yan çiziyo:D ayrıca hakkının hakkınıda vermeli
bionem kullanmaya başladıktan sonra bahçede gözle görülür bir yeşillenme ve uğurböceklerinin sayısında artış var(uğurböcükleri 20 gündür kimyasal ilaç atmadığım için de çoğalmış olabilirler tabi ki )birde açan çiçekler tutarsa zaten;hemen tanıdık kabzımal arayacağım bu gidişle:p
Müjgan Yılmaz
15-06-2009, 20:49
Sn.Oğuz Alper
Gül fotolarını açabildiniz mi?
Sayın Halil Önen görüntü alamadığını bildiriyor.Ben rahat açıyorum hata genelse ,fotoları tekrar yükleyeyim.
Oğuz Alper
15-06-2009, 20:50
Müjgan Hanım ; Ne yazıkki bende açamıyorum.
Müjgan Yılmaz
15-06-2009, 21:21
Gül fotoğraflarında (sıze)ölçü problemi var yarın tekrar çekip göndermeye çalışacağım.
Oğuz Alper
15-06-2009, 21:24
Müjgan Hanım ;
Çok teşekkür ederim.
Oğuz Alper
15-06-2009, 22:14
Müjgan Hanım 'ın Muhteşem Gülleri Nazar Değmesin!!!
Oğuz Alper
15-06-2009, 22:15
Devamı...
denizakvaryumu
15-06-2009, 22:41
El mikseri ile karıştırmadan sırt tulumbası ile uygulama yaparsanız verimli olmaz.Demedi deme!!!
1 lt bionemi 200 lt su ile karıştırmak için;
Önce 1 lt. su ve 1 lt bionemi karıştırsak ve beyaz-gri hale getirsek arkasındaz 199 lt.suya döksek yeterli olur mu?
Oğuz Alper
15-06-2009, 22:48
Sn.Denizakvaryumu;
Kesinlikle yeterli olmaz. Bionemin 1lt içerisindeki Bakteriyi 200lt suda karıştırmamız gerekiyor. 199lt karışmamış olur ve 200lt deki bakteri sayısı istediğimiz oranda olmaz.Karıştırma ne kadar devam ederse bakteri sayısı katlayarak devam eder.
Benimde Limon,Lime ve Kolonya Çalıma uyguladığım Bionem iyi geldi.Yeni filizler ve yeni tomurcuklar çıkmaya başladı.Gelişmeleri bildiririm.:)
Sn.Denizakvaryumu;
Kesinlikle yeterli olmaz. Bionemin 1lt içerisindeki Bakteriyi 200lt suda karıştırmamız gerekiyor. 199lt karışmamış olur ve 200lt deki bakteri sayısı istediğimiz oranda olmaz.Karıştırma ne kadar devam ederse bakteri sayısı katlayarak devam eder.
Bende düne kadar az bir suyun içinde karıştırıyordum iyi olmuş bu uyarınız 10 lt.lik pompaya dün 5 lt.dinlenmiş su koydum kalan 5 lt.de bionemi karıştırmıştım demek ki bu da yeterli değilmiş bundan sonra tamamında karıştıracağım:(
Oğuz Alper
16-06-2009, 12:35
Benimde Limon,Lime ve Kolonya Çalıma uyguladığım Bionem iyi geldi.Yeni filizler ve yeni tomurcuklar çıkmaya başladı.Gelişmeleri bildiririm.:)
Paylaşımınız için teşekkürler.Sizlerin memnuniyetini duydukça keyifleniyorum :p
Oğuz bey, 2 lt bionem için gerekli ödeme ve adres bilgilerimi özelinize yazdım. Elimdeki mevcut olan bitti. Acil ihtiyacım var. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Oğuz Alper
16-06-2009, 15:15
Sn.Kmlsrt ;
Mesajınızın gereği yapılmıştır.Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Oğuz Alper
16-06-2009, 19:21
Labaratuvar ortamında Bionem'in ; Rhizoctonia Solani 'ye Bionem ve içeriğine giren maddelerin ayrı ayrı etkisini gösteren çalışma !!!
Halil Önen
18-06-2009, 01:24
Sn.Oğuz bey,
kızınca pek bilimsel olmuş sunuz. Size de bu yakışırdı.
Zira yan komşu gibi' yetti be artık' diye başlıyacağınızı beklemiyordum ama yine de sinirlerinizin yorulduğunu hissettim. Bu da her halde ruhsat alma çalışmalarınızı yoğunluğundan ve öne alma çalışmalarınızdan kaynaklanmış olabilir diye düşündüm.
Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir.
Kendim için söylüyorum, bilimsel bir altyapı ve uzmanlık birikimi olmadan, bilimsel şüphe duyma hakkım olamaz.
Ancak ben uygulayıcıyım, körü körüne şüphe, sütten dolayı yoğurdu üfleyerek içmek(yemek) aldatılmışlığımın sonucudur. Bizim konumuzda olanların da böyle davranması (malasef) gerekiyor. Ya da günümüzün olumsuz koşulları, bizi buna zorluyor.
Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı)
Sonra da müstahsil yeniliklere açık değil deniyor. Nasıl olacaksın?
Pencereyi her açtığında içeri temiz hava girer. Ama sivri sinekler de girer. Senin sinek koruyucu koyma olanağın varken, bu sistemin kuralıdır diyebilirmisin?
Yeni piyasaya çıkan ürünlere_mikrobiyal ürünlere_ buna ROA ve Bionem de dahil bu gözle bakma hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Sn. Oğuz bey, zaten sizin ürünleriniz ve diğer birçok benzer ürünler çifçiler tarafında (pilot bölge olarak da olsa) deneniyor. Zira günümüzün koşulları da kimyasalların dışında alternatif ürünleri kullanmamızı zorluyor.
Bu geçiş dönemini en az zararla atlatabilirsek, işte o bizim kârımız olacak.
Öte yandan, Sn nevsune' tepki koyduğu' yağcılıksınırlarızorlanacaktır) sözü kendim için söylenmiştir. Site üyesi diğer arkadaşları böyle bir zan altında bıraktıysam özür dilerim.
Sn. Meyveli tepenin isminin geçtiği, dövdü_yendi sözlerinin geçtiği mesajların latife olduğunu ben de biliyorum, ayrıca böyle kullanılması hoşuma da gitmişti.
Ancak, Oğuz bey, bu latifenin ardından yukarıdaki benzer, bilimsel açıklamaları yapmanızı sizden beklemiştim.
Ayrıca ROA için kullanım bilgilerinin şimdiden sizin tarafınızdan verilmesini rica ediyoruz. Bu isteği anlayışla karşılamanızı umuyoruz.
Teşekür eder başarılar diliyorum.
Saygılar
Halil Önen
18-06-2009, 01:54
Sn.Müjgan Yılmaz,
gülleriniz çok güzel. Güllerin bu kadar güzel olabileceğini nasıl olur da farkedememiş..
Hanıma gösterdiğimde apartmana gireken görmüyor musun desede (onlar bu kadar güzel değil -duymasın-) asmalara, ağaçlara ve sebzelere bakmaktan demek ki ıskalamışım.
Aklıma yeni geldi, 25 yılı aşan evlilik boyunca hiç hediye almamış biri olarak, ona evlilik yıl dönümünde bir deste gül alabilirim.
Bu beni bozar, ama bu siteye takıldıkca başıma daha neler gelir, bilemem.
Saygılar.
Oğuz Alper
18-06-2009, 08:22
Sn.Halil Önen ;
Bu sitede Biyolog yokmu ? diye seslenen siz değilmiydiniz. Hastalıklara karşı ( Kavga Nedeni ) diye belirten siz değilmiydiniz ,latife olarak edilmiş bir sözü bilimsel olarak nitelendiren de siz değilmiydiniz .
Ürünümün uygulama notlarından Çalkala Halil Çalkala diye bahseden siz değilmiydiniz.Bütün bunların karşılığında tüm dünyaca bilimsel olarak kanıtlanmış yayınları sunduğumda verdiğiniz yanıt ( Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir. ) bu olmamalıydı.
Arkasından verdiğiniz örnek ile ( Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı) ) Piyasada ki diğer ürünlerden bir tanesini veya diğer ürünler ile yaşadığınız sıkıntıları , acıları , kandırılmışlık ların acısını benden ve ürünümden çıkartmaya hakkınız yok !!!
Bahsetmiş olduğunuz ürünü ,üretenleri, satıcıları ile beni ve ürünümü aynı kefeye koyup tartamazsınız.
Roa ile ilgili kullanım detaylarını ruhsatım çıktıktan sonra büyük bir zevkle açıklarım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.