PDA

View Full Version : nurcanaybay / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4]

durmaz35
29-02-2012, 09:13
Sayın Nurcanaybay bahceniz çok güzel çok emek verilmiş fotoğraflar için teşekkürler

nurcanaybay
29-02-2012, 12:51
Merhaba arkadaşlar ;

Sn.Oskar beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.

Yücel bey ;
parmaklarımın üşüdüğü günler oldu ( mesela bu sabah :) ) ama İzmir'in havasını bilirsiniz....
bir gün kış bir gün bahar .Şu an kar serpiştiriyor ( kar demek sizlere ayıp oluyor ama ),
bir saat önce ise günlük güneşlikti :)

Sevgili Uzaylı;
teşekkür ederim :) .İnternette çok dolaşıyorum ,fikirler de hep oradan esinlenme .İlginç bir şeye rastlarsam yine paylaşırım.

Sevgili Doğayla Barış ;

Ne güzel cümleler teşekkür ederim ama bu site de öyle güzel bahçeler var ki ben daha
ilk seviyeyi geçemedim.Ama zevkle çabalamaya devam ediyorum.
Sizin bahçenin yeri ise ömre bedel ,sağlıkla tadını çıkarın.

Sn.Heroflera ;
ziyaretçiler beni memnun ediyor :).Geçen gün ilk kez gördüğüm bir kuş uğradı..simsiyah ,
sadece gagası öyle güzel bir turuncuydu ki hayran kalldım.Fotoğrafını paylaşıp soracağım.

cemo
29-02-2012, 12:54
Bahcenden birkaç kare rica etsem, belki gözüm gönlüm açılırdı. Zira biz kardan bir yorgan örtündük, birşey göremiyoruz yeşil namına:)) (çam türleri dışında:)

nurcanaybay
29-02-2012, 13:01
Sevgili Jineop ;
çok incesiniz teşekkür ederim :)
Sevgili Kelebek çalısı;
kuyunun bir fonksiyonu yok ama ben de severek yaptırdım.Sanırım çoğumuz eskilerin kullandıkları objeleri seviyoruz ya da belli bir yaşa ulaşınca dikkatimizi çekiyor.Beğenmeniz
teşvik ediyor ,teşekkür ederim.

Sn.Durmaz ;
elimden geleli yapıyorum teşekkür ederim.:)

cemo
29-02-2012, 13:20
Dünden beri msj atacağım diye canım cıkıyor sitede. Örgümü elime aldım, 2 şiş cıkıp bir tıklıyorum mesaja:)) Umarım düzelir.

nurcanaybay
29-02-2012, 13:41
Kış'ı bura da geçirdim.Cemo'nun sukulentleri ile yarışacağım diye düşen her
yaprağı köklendirmeye çalışıyorum :).Perlitte de çok kolay köklendiğini gördüm.

Suiseki-Kusamono -minyatür bahçecilik-topraksız ortam ve kaktüs aşılama ile ilgili ne bulduysam okudum ,denedim.

nurcanaybay
29-02-2012, 13:46
Kar'dan sıkılanlara...

cemo
29-02-2012, 13:56
Oyyy ben ölmezmiyimmmm.....

Sen neler yapmışsın böyle. Tek tek yakın çekim isterim:)) Bayıldım arkadaşım. Ceplere ne doldurdun öyle bir bakayım. Böyle yarışa can kurban, devamını bekliyorum dört gözle.
Sazlık bitkinin yanındaki kahverengi yapraklı nedir. Açan çiçek gerbera mı.
İçim ısındı buzlarım eridi sanki, dur dönüp bir daha bakayım.

Son foto. taki sukulent e bayılıyorum. Hiç çiçeğini göremedim ama:(

nurcanaybay
29-02-2012, 13:59
Kış boyunca çiçeği eksik olmayan 3 çiçekten bahsetmek istiyorum.Biberiye ,lavanta ve
tomurcuğunun büyümesi uzun süren Gerbera.Karanfil'i unutmuşum.

Gerbera'yı çok soğuklar da kapalı balkona almıştım.Yukarı da ki fotoğrafta görüldüğü gibi
üzerinde 5-6 tomurcuk var.Kötü görünen yapraklar sürekli kestim ,bitki gayet sağlıklı kışı
geçirdi.Dışarı da kar serpişirken kışın geçtiğini söylemekte komik geldi birden :)

Karanfil dışarıda yağmur soğuk demeden çiçeklendi hatta yazın bu kadar çiçeklenmemişti, şaşırdığım çiçeklerden biri oldu ve lavanta ...kış boyunca üzeri çiçeksiz kalmadı .Biberiye ise üzeri eflatun karla kaplı gibi ,yüzümü güldüren bie diğer bitkiydi.İçeri de de cam güzelinin tomurcuğu hiç eksik olmadı.

nurcanaybay
29-02-2012, 14:04
çiçeklerim

cemo
29-02-2012, 14:09
Benim lavantalar biberiyeler karanfiller kar altında. Çiçeğinden geçtim, kendilerini göremiyorum:(
Gerbera gecen kışı atlatmıştı bahcede, sanırım bu kış sizlere ömürrr.

Dışarıda kar yağarken lapa lapa, bu kareler pek iyi geldi bana:))

nurcanaybay
29-02-2012, 14:12
Asıl Veronica'dan bahsedecektim .Sonbahar da 2 farklı cins veronica almıştım.Hiç korumaya almadım ama sabah doğuya öğleden sonra batıya ...sürekli güneşe taşıdım.Çiçeği hiç eksik olmadı .Tomurcuğunun oluşumu uzun sürüyor ama çiçeği haftalarca bozulmuyor.Sadece rüzgardan korumam gerekti ,rüzgar yaprağının bozulmasına sebeb oluyor.Çok güzel çit bitkisi olacağına inanıyorum.

nurcanaybay
29-02-2012, 14:19
Havuzu temizledim.Nilüfer öyle kök salmış ki şaşırdım.Saksının deliklerinden
kökler çıkmış ,hiç ellemeden yerine yerleştirdim.
Havuz buz tutmuştu ,sümbüller yaşamaz diyordum .Hepsini çıkarıp budadım,
ortalarının iyi durumda olduğunu gördüm.Temizlerken tek kalan balığımı görememiştim ,meğer yaşıyormuş çok sevindim.

nurcanaybay
29-02-2012, 14:25
Karışık :)

nurcanaybay
29-02-2012, 14:31
Bu kuş'un ismini bilen var mı ,gagası çok güzel.

Bu yıl kaktüslerin epsini bahçede bıraktım.Yağmurdan korudum ,güneşe doğru sürükleyip durdum .Hele bir açmasınlar...

Sardunyaları da budadım,gübreledim.Çok yağmur aldılar sanırım bu yüzden çiçeklenme yok.Komşunun sardunyaları yağmur görmedi ,üzerleri çiçek dolu.

nurcanaybay
29-02-2012, 14:40
3.Fotoğrafta aşıladığım kaktüsler var.29 ocakta aşıladım,biri hariç diğerleri iyi görünüyor ama tuttularmı bilmiyorum.

4.Fotoğrafta topraksız ortamda yetiştirdiğim yılbaşım var.Geçen kış ,bir lobtan ,kedi kumu kullanarak köklendirmiştim.İlk kez çiçeklendi.

cemo
29-02-2012, 14:43
Siyah bedene, sarı gagayı nasılda yakıştırmış yaradan, bayıldım.

Bizim sular hala buz, sen baharı getirmişsin ohhhh. Sardunyalara da maşallahh.

Kaktüsler bu yaz çiçekten yıkılacak, merak etme sen.:)

Veronica hangisiydi:o

nurcanaybay
29-02-2012, 14:44
Aşıladıklarım ,yakın çekim.

Kalancho'lar da 2 yıldır topraksız ortamda ,çiçeklenmek üzereler.

nurcanaybay
29-02-2012, 14:58
Cemo ;
ilk fotoğrafta ki 2 saksıda da veronica dikili .Farklı 2 cins ,birinin çiçeğini
görmedim daha.

cemo
29-02-2012, 15:08
Cemo ;
805. mesajda ki ilk fotoğraf.Veronica sen de var ,hatta ben sen de görmüş bile olabilirim :))
Tevekkel yabancı gelmedi bana:))) Nerde ne var unuttum inanki. Bir aydır bahceyi göremedik ki kardan.

Tamam hatırladım 2 kök var bende. Alt bahceye dikmiştim, kar altında bile çiçeği vardı üstünde. Dallar epey hasar görmüştü, kırılanları dikivermiştim öylece. Neden saksıda bahceye diksene hızlı gelişsin.

nurcanaybay
29-02-2012, 15:26
Ben bahçeye hiçbir şey dikmiyorum Cemo ,toprağın bulunduğu alanda güneş yok artık.
Evin arka( doğu )kısmı güneşli ,orada da toprak alan yok .Saksı da oldumu güneşin olduğu yere çekiyorum ,belim ne zaman isyan edecek bakalım :)

jineop
29-02-2012, 16:18
Muhteşem görüntüler... İzmir de olmak varmış. Ellerinize sağlık.

günebakan
29-02-2012, 17:06
İzmirden gelen sıcak görüntüler bu soğuk günlerde içimizi ısıttı Nurcan hanım'cığım çok teşekkürler. Ellerinize sağlık:)

nurcanaybay
01-03-2012, 15:09
Bu soğuk günlerde 3-5 bitki çiçeklenince seviniyoruz işte :)
Teşekkür ederim.

acemifüsun
01-03-2012, 15:59
Sevgili Nurcan hanım,
Çiçekleriniz Maşallah çok sağlıklı ve güzel, ellerinize, yüreğinize sağlık:) Mor menekşeleri benim için de koklar mısın canım?:)

sakagun
02-03-2012, 19:27
Siyah kuş kara tavuk. Buralarda avcılar onları vurmaya çalışıyor. Ben de korumaya aldım. Bahçeme yuva yaptılar.

nurcanaybay
04-03-2012, 13:50
Sn.Sakagün ,
bahçe de ilk kez karşılaştığım bir tür.Sayeniz de ismini öğrenip araştırdım.Teşekkür ederim.

Karatavuğun dişilerinin gagası soluk ,erkeklerin ise parlak sarı olurmuş.Solucan ve salyongazlarla beslenirlermiş.Her yıl 3-4 yavruları olurmuş .Bana ilginç gelen ise ,yuva dan düşen yavru ile ilgilenmemeleri oldu.

sakdag
04-03-2012, 14:00
Merhaba Sayın Nurcanaybay, kaktüsleriniz çok güzeller. İzninizle birşey sormak istiyorum. 811. mesaj 3. fotoğrafta aşılı kaktüslerinizi göstermişsiniz. En arkada duran gövdesine ipler sarılı kaktüse ne aşısı yaptınız, ben mi göremedim acaba? İpleri anlayamadım da.

acemifüsun
04-03-2012, 16:40
Füsun hanım ;
teşekkür ederim .Buyrun menekşeleri bizzat kendiniz koklayın ,çok sevinirim :)

Güzel davetiniz için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım:) Gönül çok ister de, bugünlerde biraz zor.

nurcanaybay
04-03-2012, 18:55
Merhaba Sayın Nurcanaybay, kaktüsleriniz çok güzeller. İzninizle birşey sormak istiyorum. 811. mesaj 3. fotoğrafta aşılı kaktüslerinizi göstermişsiniz. En arkada duran gövdesine ipler sarılı kaktüse ne aşısı yaptınız, ben mi göremedim acaba? İpleri anlayamadım da.

Sn.Sakdağ ;
Austrocylindropuntia subulata üzerine mammillaria gracilis aşılamaya çalıştım.

Aşının tutup tutmadığını bilmiyorum .Normalde lastik kullanılıyor ama şeklinden dolayı bu mümkün olmadığı için aşılamaya çalıştığım mammillaria'yı iplerle tutturdum.

Sadece merakımdan dolayı yaptığım bir deneme ,sonucu zaman gösterecek.

Füsun hanım ;
ne zaman uygun olursanız beklerim :)

sakagun
04-03-2012, 19:03
Sn.Sakagün ,
Karatavuğun dişilerinin gagası soluk ,erkeklerin ise parlak sarı olurmuş.Solucan ve salyongazlarla beslenirlermiş.Her yıl 3-4 yavruları olurmuş. Bana ilginç gelen ise ,yuva dan düşen yavru ile ilgilenmemeleri oldu.

Bizdeki karatavuklar ayva yiyor. Budanmış çalıları bir kenara yığmıştım, onların altında yaşıyorlar. Ben de yuvalarına birkaç ayva koydum gagalamalarını izliyorum.

nurcanaybay
04-03-2012, 19:24
Ben sadece fotoğrafı çektiğim gün gördüm, maalesef bir daha gelmedi :)

hk50
04-03-2012, 20:18
Sayın nurcanaybay.
Aşı merakını aşı makası ile kolayça giderebilirsiniz.

ecs
01-04-2012, 21:09
bahçenizi gezdim sayın Nurcanaybay , çok sıcak ve samimi buldum , elinize sağlık. birkaç fikir (ç)almamda sakınca yoktur umarım, sevgiler.

nurcanaybay
06-04-2012, 20:05
Sn.ecs beğenmenize sevindim .Teşekkür ederim .

Bahçenin kışın sıfır yazın kısa bir süre sabah güneşi alan bölümünü düzenlemeye çalıştım.Bitkiler gelişip boşluklar dolunca daha hoş olacağını düşünüyorum.Bu gün beğendim yarın ne hissederim bilmiyorum :)

Kullandığım bitkiler ,
-Asparagus
-Ajuga reptans
-Osmanlı çimi
-Orman menekşesi
-Kurdela
-Armeria maritime ( Gölge için uygun değil ,az güneşle gelişebilecekmi göreceğiz )
-İsmini hatırladığımda ekleyeceğim 2 bitki daha var

İşim daha bitmedi ,şimdilik şöyle...
-Kolyoz ( aralara ekliyeceğim )

MSaygin
06-04-2012, 21:05
Çok güzel olmuş bence, elinize sağlık. Biz Armeriaları yaşatmakta zorlandık, çok su istiyorlar, yazın hepsini kaybettik.

Adalet Yağcı
06-04-2012, 22:32
Sevgili Nurcan hanım, çok hoş bir köşe olmuş gerçekten, kolyozlar eklendiğinde biraz daha renklenir orası.
Ben bu mevsimi çok seviyorum, her yerde gözlere şenlik harika bir coşku var.
Güzel bir sezon dileği ile.

nurcanaybay
07-04-2012, 13:42
Sn.M.Saygın ;
Armeria'yı araştırırken sizin balkonda görmüştüm.Çıtıpıtı çok hoş bir bitki ama çiçeklenmesi bittiğin de albenisi kalmayacak.Yine de çok basılmayacak bölgelerde çim yerine kullanılmalı.

Bakalım ben yaşatabilecekmiyim.

Adalet hanım ,
yılın en güzel dönemindeyiz.Güller tomurcukta hatta Clematis bile 3.yılında tomurcuklanmaya karar verdi.Leylaklar açtı ,kaktüsler tomurcuklandı ....nereye baksam
uyanışı görüyorum .
Kısacası bu dönemi ben de çok seviyorum :)

MSaygin
07-04-2012, 13:47
Umarım yaşatırsınız :) Çiçeği geçse bile yeşil kısımları da çok hoş, albenisi sürüyor merak etmeyin. Yanyana dikilince çimden daha hoş kapatıyor bölgeyi.

gilan
08-04-2012, 09:49
Nurcan Hanım, gölge köşeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık. :)

Bitkilerin yaprak dokularının ve renklerinin çeşitliliği çok güzel. Gerçi düzenleme büyük oranda bitmiş ama benim yine de birkaç önerim var. Aynı türleri gruplar halinde dikerseniz bitkiler büyüyüp araları kapattıklarında daha toplu bir görüntü olabilir. Bu aralar sık sık başarılı bahçe tasarımlarını inceleyip ortak noktaları bulmaya çalışıyorum da. Bitkileri grup halinde kullanmak çok sık rastladığım bir nokta.

Buraya aslında bir kaç tane de koyu yapraklı bitki çok yakışır ama onların da genelde gölgede yaprak renkleri açılıyor. O yüzden belki de iyi bir fikir değil, bilemiyorum. Ama yaprak güzelleri sizin de dediğiniz gibi çok yakışacak. :)

Eğer armeria gölgede başarılı olmazsa ekstra renk olarak dicentra (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4103.htm) da düşünülebilir. Tam bir gölge bitkisi. http://farm6.staticflickr.com/5230/5676557301_723a0a37a4_b.jpg
Cam güzeli ya da begonya da olabiliir. Bence bir hosta da o köşeye çok yakışır.

Keyifli baharlar. :)

nurcanaybay
08-04-2012, 16:22
Sevgili Gilan hoşgeldiniz ,özlettiniz kendinizi :)
Öncelikle öneriler için teşekkür ederim.Bitkileri dikmeden önce saksılar ile yerleştirip karar vermeye çalıştım.Asparagus'ların üçünü aynı yere koyduğumda diğer bölümde ki renkler
aynı tonlarda kaldı.Ama kolyozları ( bordo tonlarında ) yan yana diktim.Aralara dikmiyeceğim çünkü kolyoz boylanıyor ,diğer bitkiler altında kalacak.
Hostam var fakat yaprakları çok gelişti ,saksıdan çıkarmaya cesaret edemedim.
.Oraya mavi hosta olacaktı ki...asparagus'un yeşiliyle hostanın mavi yaprakları çok güzel olurdu.
Orada hoş bir mavi çiçeğiim var (kışın kaybolup yazın canlanıyor )açtığında orayı renklendirecek.Cam güzelini saksılara dikip aralara koymayı düşünmüştüm.

Üç renk yaprak begonyam var ,biri koyu bordo .Şimdilik bekletiyorum hava yine soğuyacak dendiği için.

Dicentra'yı hiç yetiştirmedim ama peşine düşeceğim yaprak şeklide çok güzel.
Ben aslında hosta 'yı çok seviyorum .Kışı da yapraklı geçirse o bölgeyi hosta çeşitleri ile
kaplardım.

cemo
08-04-2012, 17:19
Sevgili nurcan, gölge köşen bitkiler geliştiğinde dudak uçuklatacak:))
Bende 3 kök armaria var çiçek açmak üzere, tohumlarını alsam olurmu ki. Hani aklıma düşürdün ya çim yerine ekilir basılmayan yerlere diye. Neyi nereye dikeceğimi şaşmış durumdayım. Yine bahar deliliğim üzerimde arkadaşım:)

nurcanaybay
08-04-2012, 17:24
Olur tabii Cemo hem de çok güzel olur :) Ama fide bile alsan araları geç kapanıyormuş.
Nilüfer'ine baktınmı ,benim ki tomurcuğunu gösterdi .

nurcanaybay
08-04-2012, 17:27
Sizin duvar duvar clematis'leriniz var ise bizim de leylaklarımız var .Ay siz şimdi kokusunuda duymuyorsunuz değil mi :D

Hülya
08-04-2012, 17:44
Çokk güzel açmış..
Her yerde mis gibi kokuyorlar.
Koklamaya geliyorum.

mandalinci
09-04-2012, 18:13
Ben duyabiliyorum:)

Ayrıca, bugün Özbek köyünün arka sırtlarında, erguvanlar, leylaklar ve bir sürü güzel çiçeği de hem gördüm hem de bir sürü resim çektim. Çok güzel bir manzara:)

nurcanaybay
09-04-2012, 18:54
Özbek köyü çok güzel değil mi ?
Bir ara orada da ev aramıştım ,çok hoşuma gitmişti.

mandalinci
09-04-2012, 19:46
Çok güzel, eskiden beri her gelişimizde uğrardık. Ve biz de az daha arsa alacaktık, orman çıktı, kaldı tabii.

Deniz kıyısına gelmeden, köy meydanından sağa sapıyoruz, orman, zeytinler, çiçek, böcek harika. Yol sonunda Urla-İskeleye çıkıyor.

Bir ara bugün çektiklerimi yükleyeyim.

cemo
09-04-2012, 23:54
.Nilüfer'ine baktınmı ,benim ki tomurcuğunu gösterdi .
Ben her sabah nilüfer yaprağı sayıyorum. Bügün 5. yaprak çıktı, ne tomurcuğu kardeşşş, buraya kış geri geldi bugün:)))))))))))

berrinb
11-04-2012, 23:49
Sevgili nurcanaybay,bahçenizin güzelliğine bayıldım...Arajman çiçekleriniz harika bi köşe oluşturmuş..Kaktüs ve sukulentlere hiç diyecek yok...Hepsi çok güzeller...Ellerinize sağlık..

Leylak açmış,bizimkilerin tomurcukları bile zor görünüyor...İkliminiz çok farklı ..Ne güzel..:)
Gece gece içim açıldı..Selam ve sevgiler....:))

nurcanaybay
12-04-2012, 18:57
Berrin hanım ,
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim :)

Haklısınız ,iklim farkı ... aynı bahçe de bile bulunduğu yere göre değişiyor.Ben de 2 leylak var , biri gördüğünüz gibi çiçekten dalları eğilirken diğeri daha yeni çiçekleniyor.
Benim için de iyi oluyor tabii :)

nurcanaybay
12-04-2012, 19:04
Sümbüller ,frezyalar güzelliklerini sergileyip dinlenmeye çekildiler.Leylak'tan sonra güllere sıra geldi.Özellikle kırmızı'nın üzeri tomurcuk dolu ...

nurcanaybay
12-04-2012, 19:10
Menekşeler Aralık ayıın dan beri bahçeyi ışıldatıyor ,Haziran'ın ikinci yarısına kadar da göz doldurur.İyi ki varlar...

günebakan
12-04-2012, 19:12
Bahçenin her taraf çok güzel ama şu ilk resimdeki hercai menekşeli oturma yerine bayıldım bütün yaz içeri girilmez ordan. Ellerinize sağlık Nurcan hanım:)

nurcanaybay
12-04-2012, 19:13
Bu yıl sardunyalar da bir sorun var.Yapraklar lekelenip sararıyor ,sürekli topluyorum ama
yine de tomurcuk dolu.

nurcanaybay
12-04-2012, 19:18
Hosta'yı seviyorum ,cam güzelini seviyorum :)

acemifüsun
12-04-2012, 19:19
Sevgili Nurcan hanım her bir karedeki çiçeklerin ve düzenlemelerin çok güzel:) Hele o hercailer yok mu, onlar benim de vazgeçilmezlerim:) Bende hercailer çok çabuk bitleniyor, sende aynı durum oluyor mu?

nurcanaybay
12-04-2012, 19:23
Leylağın hemen altında korunmaya alınmış ,açmak üzere olan piilu var :)

nurcanaybay
12-04-2012, 19:28
Bu karede Zenfree için :)

nurcanaybay
12-04-2012, 19:33
Sevgili Nurcan her bir karedeki çiçeklerin ve düzenlemelerin çok güzel:) Hele o hercailer yok mu, onlar benim de vazgeçilmezlerim:) Bende hercailer çok çabuk bitleniyor, sende aynı durum oluyor mu?

Füsun hanım ,
hiç bitlendiğine tanık olmadım hatta ilk kez bitlendiğini duyuyorum ,acaba yanına başka bir bitki diktiniz de ondan mı geçiyor ?

Sevgi Durul
12-04-2012, 19:41
Sadece beğenmekle kalmayıp bahçeniz hakkındaki düşüncelerimi de yazmak istedim. Her şeyden önce tertip ve düzeninizi tebrik ediyorum. Tam da istediğim gibi, her şey yerli yerinde. Ayrı ayrı bitkiler ve düzenlenmeleri çok hoş. Sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim.

Nurcan hanım, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/282445d1334251072-dscn6509.jpg) fotoğraftaki mor bitkinin adını biliyor musunuz? Bir de hostanız çok güzel yapraklanmış, benimkiler daha sürmedi bile. Umut var mıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

acemifüsun
12-04-2012, 19:45
Benim hercailer neden bitleniyor, bilmiyorum Nurcan hanım. Kaç yıldır bunu yaşıyorum:)

nurcanaybay
12-04-2012, 19:51
Sn.S.Durul ,
beğenmeniz beni mutlu etti ,teşekkür ederim.

Sorduğunuz bitki çiçekli çim ( Armeria maritime ).Aynı çim gibi ,uzun saplar çıkarıp pembe-eflatun arası ya da beyaz çiçek açıyor.

Füsun hanım can sıkıcı bir durum ,sağlık olsun .

Hülya
12-04-2012, 21:42
Nurcan hanım,
Bahar tüm güzelliğiyle gelmiş sizin bahçenize. Gördüklerimiz, sevgiyle bakılan çiçekleri, verdiğiniz emeği yansıtıyor. Hayırlı yazlar gelsin evinize.

nurcanaybay
03-05-2012, 22:17
Güller'in en çoşkulu zamanı ... bir daha gül dikmem desemde bu manzara
fikir değiştirtiyor :)

gilan
03-05-2012, 22:39
Kırmızı ve somon yanyana harika olmuş. :)

Ama sorun çıkarmak konusunda çim bir ise gül de iki. Değil mi? :)

zenfree
03-05-2012, 23:24
Bu karede Zenfree için :)

Nurcan Hanım teşekkür ederim. Bu ara İstanbul dışındaydım. Bir çok mesajı geç farkediyorum malesef.

Siz bu güzel kareleri yüklemeye devam ederseniz sanırım yakında beni bahçenizin kapısında bulacaksınız.;)

aheste
04-05-2012, 07:33
Güller süper, bahçe güzel, bütün çiçekler hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık. Sevgiler.

Hülya
06-05-2012, 01:06
Nurcan,merhaba
Cuma günü, birlikte yorulduk.
Güzel, arkadaşlığın için teşekkür ederim.

291651

Tüm bu fotoğraftaki güllerin daha fazlasını ekeceğin bir bahçen olmasını diledim.
Bu gece hıdrellez,dilekler kabul olur derler. :)

nurcanaybay
06-05-2012, 20:44
Sevgili Gilan ,
haklısınız ...söylemeye korkuyorum ama bu yıl ( adını anmıyalım :) ) görünmediler .Şaşırmış durumdayım :)

Sevgili Zenfree ,
gelmenizin yolu buysa ben sizi fotoğraf bombardımanına tutarım :)

Sn.Aheste ,
beğenmenize sevindim ,teşekkürler.

nurcanaybay
06-05-2012, 20:49
Nurcan,merhaba
Cuma günü, birlikte yorulduk.
Güzel, arkadaşlığın için teşekkür ederim.

291651

Tüm bu fotoğraftaki güllerin daha fazlasını ekeceğin bir bahçen olmasını diledim.
Bu gece hıdrellez,dilekler kabul olur derler. :)

Hülya hanım ,
benim için zevkti ,her zaman :)

Çok teşekkür ederim ,içten aminnnn diyorum .
2 gündür çok erken yatıyorum ,hıdrellez olduğunu bile unutmuştum .Mesajınızı da yeni gördüm .
Tekrar teşekkürler

ahmeter
29-05-2012, 15:36
Bir zamanlar bu bahçede su sümmülleri vardı Merak ettim

nurcanaybay
29-05-2012, 19:32
Oooo kimler gelmiş ,hoşgelmiş :))
Hala var efendimm ( sayenizde ) , çiçekleneceği günlere az kaldı .İlk çiçeğin, sizin için

fotoğrafını çekip paylaşırım .Şimdilik nilüferi seyreylemekteyim :)

ahmeter
29-05-2012, 19:41
Sayın Aybay
Su bitkilerinin bulunduğu havuza bu günlerde gübre takviyesi yapabilirsiniz
Hem güzellik . hemde suyun netliği . ve yosun olmasını önlemek için ufak bir fıskiye öneririm Oksijeni bol olan havuz güzel oluyor İyi Günler

nurcanaybay
29-05-2012, 19:53
Sn.Ahmeter ,
erken baharda nilüferin saksısına gübre koymuştum.Fıskiye olmasını isterdim ama nilüferin
durgun suyu sevmesi beni engelliyor.Havuzda 5 adet balığım var ,yosunlarla besleniyorlar...bitkilerde oksijeni arttırıyor diye biliyorum.Tüm bunlar suyuda berraklaştırıyor.

Herşeye rağmen şırıldayan suyun sesi hoşuma giderdi :)

ahmeter
29-05-2012, 20:10
Sayın Aybay
Suya gübre atıyorum saksısına vermiyorum
Japon tül kuyruk balıkları sera marka japon balığı yemi ile besliyorum
Ben gene bir fiskiye öneriyorum iyi günler

nurcanaybay
29-05-2012, 20:16
Aklımı çeliyorsunuz ,fıskiyeyi düşüneceğim :)
Teşekkürler.

Adalet Yağcı
29-05-2012, 20:50
Sevgili Nurcan hanım, 815 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf nasıl bir güzelliktir öyle, siz bu gülleri neyle beslediniz de böylesine coştular.
Kendi bahçemde böyle bir manzarayı görmeyi çok isterdim.

Şu nilüferlerin fotoğraflarını da gördükçe, "ben de yapsam" diye düşünüyorum hep.
Cemo ile alcen geldiğinde yer tespit ettiler, "işte, şuradan şuraya kadar yapabilirsin" dediler ama ben cesaret edemiyorum.

Bu mevsimde bahçeye işçi sokmak demek yeni dikilen bir çok fidenin tarumar olması demek.
Sizlerin havuzlarınızı gördükçe de çok beğeniyorum, bakalım ne yapacağım :)

Sizden ilham alıyorum, güneş görmeyen köşeyi çok beğenmiştim, bende de öyle bir köşe var, beyaz gallaları dikmiştim, orayı sevmediler, şimdi o köşeyi sizinki gibi değerlendirebileceğimi düşünüyorum.
Senelerdir tam oturtamadım bahçeyi.

nurcanaybay
29-05-2012, 21:19
Adalet hanım ,
ben gül'den yine vazgeçtim :) Güzelliği 3 hafta bile sürmemiş ,sabah açıp akşama bozulmaya başlıyor ( du ).Şu an ise yapraklar delik deşik .Yeni bir eve geçersem gül dikmeme engel olun :)

Havuz'u yaparsanız hiç pişman olmayacağınızdan eminim.Nilüfer'in hiç bakımı yok ,yıllar geçtikçe daha güzel çiçekleniyor.İki kök nilüfer her gün çiçek demek :)

Gölge alanda hızla kapanmasını istediğiniz bir bölüm var ise Ajuga ideal ama istilacı ,kontrol altında tutulması gerekiyor.

Sevgiler

ciceksever70
29-05-2012, 22:07
Vazgecmeyin nurcan hanim vazgecmeyin gül vazgecilecek bir cicek degil. Izmir farki tabii siz benden yaklasik bir ay ilerdesiniz bitkilerin ciceklenmesi bakimindan. Yeni köseniz cok güzel olmus, bitki secimleri cok güzel. Sayenizde bazi bahcelerde gördügüm armerianin da adini ögrenmis oldum. Seneye ekmek sart oldu. Sevgiler.

gilan
29-05-2012, 22:41
Gülün sözde dikeni meşhur ama o aslında en hafif kusuru değil mi? :p

Burada çok yaygın satılan Knock out diye bir gül var.
Rosa knock out (https://www.google.com/search?hl=en&rlz=1C1CHFX_enUS455US455&q=rose+knock+out&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1853&bih=919&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=DDDFT5bTH4S42QXv59zkAQ)

Şimdilik tek rengi var. Katmerli ya da yalınkat seçenekli. Tanıtımında "Gül yetiştirmekten vazgeçen bahçecileri tekrar gülle barıştıran gül" yazıyor. Kara leke, külleme gibi hastalıklara yakalanmıyormuş, yaprak bitlerine karşı da daha dirençliymiş. Öyle ki yapı marketlerde diğer tüm güllerden toplamda 10 kök varsa, bundan 110 kök var. Yakında Türkiye'de de satılır eminim. Ama bence biz yine de şunun rengi, bunun kokusu derken diğer çeşitleri bırakmayız. :)

Eser İlhan
30-05-2012, 07:16
............ Şu nilüferlerin fotoğraflarını da gördükçe, "ben de yapsam" diye düşünüyorum hep.
Cemo ile alcen geldiğinde yer tespit ettiler, "işte, şuradan şuraya kadar yapabilirsin" dediler ama ben cesaret edemiyorum.

Bu mevsimde bahçeye işçi sokmak demek yeni dikilen bir çok fidenin tarumar olması demek.
Sizlerin havuzlarınızı gördükçe de çok beğeniyorum, bakalım ne yapacağım :)

Sevgili Adalet Hanım, aynı ikilemi ben de yaşıyorum. Hala yapamadım havuzumu. Eşim de biraz karşı havuza. Bakımının zor olacağını, sonra pişman olursak betonu kırıp atmanın zor olacağını vs. vs. vs... anlatıp hevesimi kırıyor. Ama aklımda, hayalimde hep havuzla dolaşıyorum ben de. Nurcan hanımın, cemonun ve diğer üyelerin havuzlarına bakıp bakıp duruyorum...
Umarım birgün ikimiz de hayalimizdeki havuzu yapabiliriz. Sevgiler..

Adalet Yağcı
30-05-2012, 09:18
.
Umarım birgün ikimiz de hayalimizdeki havuzu yapabiliriz. Sevgiler..

Eser hanımcığım, betona filan gerek yokmuş, cemo ile alcen havuz yaptılar biliyorsunuz.
Cemo bu işi biraz daha profesyonel yapmak istedi, arıtma vs. bir çok problem yaşadı, sızdırma vs.

Alcen ise, yaklaşık 3 m² lik bir alanı 1,5 mt. derinliğinde kazdırmış, içine branda döşemiş, brandanın uçlarını üst kısma gömerek sabitlemiş.
Üzerine doğal kaya taşlarını yerleştirmiş, havuza 20 cm. kadar toprak koymuş, üzerini su ile doldurmuş.

Nilüferleri, su sümbüllerini ve diğer suculları saksı ile suya indirmiş, kaya taşlarının etrafını da uygun bitkilerle doldurmuş.

İki senedir havuzunu hiç temizlememiş ve gerek de görmüyor, sızdırma problemi de yokmuş.

Bütün mesele karar verip uygulamak.
Başlamak için geç kalmadığımızı düşünüyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
30-05-2012, 09:24
Gülün sözde dikeni meşhur ama o aslında en hafif kusuru değil mi? :p

Burada çok yaygın satılan Knock out diye bir gül var.
Rosa knock out (https://www.google.com/search?hl=en&rlz=1C1CHFX_enUS455US455&q=rose+knock+out&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1853&bih=919&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=DDDFT5bTH4S42QXv59zkAQ)

Şimdilik tek rengi var. Katmerli ya da yalınkat seçenekli. Tanıtımında "Gül yetiştirmekten vazgeçen bahçecileri tekrar gülle barıştıran gül" yazıyor. Kara leke, külleme gibi hastalıklara yakalanmıyormuş, yaprak bitlerine karşı da daha dirençliymiş. Öyle ki yapı marketlerde diğer tüm güllerden toplamda 10 kök varsa, bundan 110 kök var. Yakında Türkiye'de de satılır eminim. Ama bence biz yine de şunun rengi, bunun kokusu derken diğer çeşitleri bırakmayız. :)

Gilan'cığım, bunlar Meilland gülleri değil mi, çok benziyorlar.
İstanbul'da her yere dikmişler, gerçekten dayanıklı bir gül, çiçek yaprakları klasik güllerden daha kalın ve sert.

Ayrıca, uzayıp gitmiyorlar, 60-70 cm. saksıda bile olabilir yani.

nurcanaybay
30-05-2012, 11:46
Sevgili Çiçeksever ,
bahçe ile ilgili yapmayı sevmediğim tek iş ilaçlama ,gül de ilaçsız olmuyor.Çardağa sardırılmışsa ilaçlamayıda verimli yapamıyorsunuz.İçerden dışardan kolayca müdahale edilebilecek yere sardırılırsa ( bahçe çiti gibi ) iş kolaylaşır.Üstelik güzelliğini komşular
daha çok görüyor.

Yok ben akıllandım ....gül bahçesi olan birinin yanına taşınacağım ,gülleri ben göreyim
komşum uğraşsın :))

Sevgili Gilan ,
sorunsuz bir gül isterim tabii ama benim çözümüm daha iyi değil mi :))

nurcanaybay
30-05-2012, 12:01
Eser hanım ,
Adalet hanımın dediği gibi beton şart değil .Benim yaptığım gibi bir çukur bir naylon işinizi
görecek.Diyelim ki hoşunuza gitmedi naylonu kaldırıp toprak dolduracaksınız ,bellenmiş
bitki dikmeye hazır bir alanınız olur.:)

Adalet hanım ,
1,5 metreye de gerek yok aslında ...60 cm'lik bir derinlik yeter .Bir tarafını 2 kadameli
yaparsınız ( 20 cm derinliğinde saksı koymak için ) işinizi görür.

İnanın bu kadar düşünmeye gerek yok ,yakın olsak küreğimi kapıp geleceğim 3-4 saat sonra havuzunuz hazır olacak.:))

Benimkin de filtre de yok ,bir muttfak süzgeci ile içine düşen yaprakları temizliyorum o
kadar.İçinde ki bitkiler ve balıklar suyun berraklığını sağlıyor zaten ,bana düşen çayımı
alıp karşısına oturmaktan ibaret.

Bu kadar söze karşı hala ikna olmadıysanız ne diyeyim :)))
havuzu

almira
30-05-2012, 13:08
Sevgili Nurcan; bu kadar sözle ben bile ikna oldum. :D Eminim bu satırları okuyan bir çok form üyesi de eline kazma kürek alıp havuz yerine bakmaya başlamıştır.;)

nurcanaybay
30-05-2012, 13:13
Memnun oldum , haydiiii o zaman :)))

Eser İlhan
30-05-2012, 13:54
Ben havuza çoktan ikna vaziyette dolaşıyorum da mesele eşimi ikna etmekte :p
Sayın Nuri Mürvet bize çok yakın olduğu için sorunlarımızda yardımlarını esirgemiyor, dolayısıyla da sık sık geliyor bahçeye. Onunla da konuştum bu havuz işini, fikrini aldım. O beton havuzdan yana. Brandanın 5-6 sene içinde değişmek isteyebileceğini oysa betonun daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bense Bauhauslarda satılan küvet havuzlara bile razıyım :p
Büyük (50X50X50) bir tahta saksının içine çıtayla battal boy siyah çöp torbalarından çakarak minik bir "veranda havuzu" yaptık.Suyunu da doldurduk, iki haftadır dinleniyor. Bu hafta sonu Nuri Bey nilüfer getirecek. Birkaç balık da atmayı düşünüyorum içine. Bu prova olacak (daha çok eşim için tabii).... Sonrasını bekleyip göreceğiz hep birlikte.
Umarım bahçe sayfamda birgün havuzumu da paylaşırım sizlerle...

Adalet Yağcı
30-05-2012, 14:26
Eser hanım ,
Adalet hanımın dediği gibi beton şart değil .Benim yaptığım gibi bir çukur bir naylon işinizi
görecek.Diyelim ki hoşunuza gitmedi naylonu kaldırıp toprak dolduracaksınız ,bellenmiş
bitki dikmeye hazır bir alanınız olur.:)

Adalet hanım ,
1,5 metreye de gerek yok aslında ...60 cm'lik bir derinlik yeter .Bir tarafını 2 kadameli
yaparsınız ( 20 cm derinliğinde saksı koymak için ) işinizi görür.

İnanın bu kadar düşünmeye gerek yok ,yakın olsak küreğimi kapıp geleceğim 3-4 saat sonra havuzunuz hazır olacak.:))

3-4 saat mi, bu kadar kolay mı :eek:
Ben bu işi ciddi ciddi düşünmeye başlıyorum, önce 5 yıldır tek salkım üzüm vermeyen asma kütüklerinin sökülmesi lazım.
Sonra da çukuru açmak için işçi, branda, doğal taşlar, nilüferler, başka bitkiler...

Branda çok tutabilir, kalın naylonlardan bir kaç kat yapılsa olur mu acaba?

gilan
30-05-2012, 18:47
Adalet Hanım, meilland güllerini bilmiyorum, o yüzden ne desem yalan.

Yıllar önce okuduğum bir Tübitak kitabında havuz için serilen naylonun altına da eskimiş halı, kilim, vs parçaları koymayı öneriyordu. Naylon delinmesin diye. Bilginize. :)

cemo
30-05-2012, 19:07
Bütün mesele karar verip uygulamak.
Başlamak için geç kalmadığımızı düşünüyorum.
Sevgiler.

Başla artık, geç kalıyorsun)) Çok memnun kalacağından eminim. Sök o asmaları dik başka yere. Sonbahara ne kaldı ki demi:))

Bizi bekleteceksen eğer , nurcan a destek için kazmaları sırtlanıp geri dönüverelim:))

nurcanaybay
30-05-2012, 19:11
Eser hanım ,
Nuri bey olaya profösyonel gözle bakıyor doğal olarak.Nuri bey'in affına sığınarak söylüyorum....çok büyük bahçe olmayınca ,geri dönüşümü zahmetli olduğu için beton bana doğru gelmiyor.Bahçe söz konusu olunca zevklerimiz sık sık değişiyor ,5-6 yıl sonra
ne hissedeceğimizi bilemeyiz.Bu yüzden en ucuz maliyetle hevesimizi alabiliriz.

Ahşap havuzda güzel olmuştur ,örneklerini görmüştüm sizinkinide görmek isterim.

nurcanaybay
30-05-2012, 19:17
Adalet hanım ,
asmaları sökünce çukur zaten hazır olacak ,sağdan soldan biraz genişlettinizmi tamamdır.
Bakın işçi sayısıda 3 'e çıktı.Siz brandanızı yarın gidip alın.Beni de brandacılarlardan prim
alıyorum sanacaklar :))

Gilan'ın dediğini de unutmayın lütfen.Saksıları koyacağınız yere düz taş koyun ,saksıyı üzerine oturtun.Kalın naylon kullanacaksanız çok katlı kullanın.Gelişmeleri merakla bekliyor olacağız :)

Eser İlhan
30-05-2012, 20:14
Eser hanım ,
Nuri bey olaya profösyonel gözle bakıyor doğal olarak.Nuri bey'in affına sığınarak söylüyorum....çok büyük bahçe olmayınca ,geri dönüşümü zahmetli olduğu için beton bana doğru gelmiyor. Bahçe söz konusu olunca zevklerimiz sık sık değişiyor ,5-6 yıl sonra ne hissedeceğimizi bilemeyiz.Bu yüzden en ucuz maliyetle hevesimizi alabiliriz.
Ahşap havuz da güzel olmuştur ,örneklerini görmüştüm sizinkini de görmek isterim.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum aslında. O yüzden de karar süreci uzuyor.
Nilüferlerle balıklar bir yerleşsinler yerlerine, resimleyip paylaşırım elbette..

cemo
30-05-2012, 20:44
Eser hanım, bende naçizane fikrimi söylemek istedim. Hem branda, hem de beton havuz denemiş biri olarak, oyum brandadan yana.
İlk yaptığımda brandadan yapmıştım havuzu. Sökmek zorunda kaldığımda, kolayca doldurup yeni bitkiler dikebildim. Beton oldu şimdi, sökmek ne mümkün. İnsan bir süre sonra değişiklik isteyebiliyor. İşte o zaman, ahhhhh keşke beton olmasaydı diyecek benim eşimde:)))

Kolaylıklar diliyorum size, sevgilerimle.

Nurcan cığım, nilüferler iç açıyor. Su sümbülü görüntülerini bekliyorum sabırla:))

gilan
30-05-2012, 21:00
Bence betonun düşündüren yanı sonradan sökmesi değil de baştan yapması olmalı. :D
Yoksa hazır yapılmış beton havuzu bence hiçbirimiz sökmek istemeyiz. :p

cemo
30-05-2012, 21:33
Yoksa hazır yapılmış beton havuzu bence hiçbirimiz sökmek istemeyiz. :p

İsteriz, isteriz:)))

Şimdi, havuz ile duvar arasını daha geniş tutmadığım için keşkeleri yaşıyorum.
Branda olsaydı, boşalt suyu kaz, istediğin taraftan büyüt. Çiçek dikecek alan genişlesin. Bu şeklinden sıkıldım haydı yeni bir şekil atayım diyemiyor insan:mad:

Betonu gel de sök bakalım. Yapması külfet sökmesi külfet. Brandayı kaldır at için yanmaz:)))

Bu arada, yeşil yapraklı acer buldum Karşıyaka da gilan. Bakarsın birgün sarı yapraklıyıda bulur, aynı yere dikerim.:)))

gilan
30-05-2012, 21:49
Hmm... Havuzu kaldırıp atmak istemeyiz ama şekil ve yer değişikliği olabilir, haklısın. :)

Acer sarıyla bitmez, daha turuncusu, pembesi... :p
Bu arada yazın da sarı kalan türü sanırım yok. Baharda ve sonbaharda sarı olanlar yazın yeşile dönüyor. Tam cinsi yazıyor mu seninkinin?
Bir Acer deliliği de yaymaya başladım o zaman desene. :D
Bir fırsat bulsam da toparlasam o bilgileri...

Sevgili nurcanaybay'ın bahçesini de Bahçe sohbetleri kahvesine döndürdük. :p

cemo
30-05-2012, 22:46
Acer sarıyla bitmez, daha turuncusu, pembesi... :p
Sevgili nurcanaybay'ın bahçesini de Bahçe sohbetleri kahvesine döndürdük. :p
Şimdilik kırmızı ve yeşili buldum, gerisi allah kerim;)

Konu, bahçeler ve bitkiler olunca, her bahçeyi kahveye çeviriveriyoruz:D

nurcanaybay
31-05-2012, 13:36
Burada olduğunuzu bilseydim ,gidip yatmazdım :))

Cemo acer'lere başlamışsın ,çok sevindim .Senin bahçene çok yakışacak .Ama Gilan'ın
dediği gibi diğer renkleride bulunca almalısın ...dikim yapacağın yeri ona göre ayarla .

Sudenur
30-08-2012, 23:31
Sevgili Nurcan hanım, bahçenizin ve nadide çiçeklerinizin güncel halini öyle merak ediyor ve heyecanlanıyorum ki, fotoğraflayıp bizlerle paylaşacağınız günü sabırsızlıkla beklediğimi bilmenizi isterim. :o Sevgiler, saygılar.. ;)

Not: Bu mesajı özelden yazmayı denedim ancak özeliniz kapalıydı, hadsizlik ettiysem kusuruma bakmayınız.

YeniGine
31-08-2012, 01:04
Bahçeden bir kaç açı daha

Merhaba nurcanaybay; birşeyler öğreneyim diye girerim siteye fakat üyelerin bahçelerine dalınca o güzellikler karşısında bahçeleri gezmemek mümkün değil. Bu gece Sudenur yazmış size ne yazmış diye bakayım derken İlk sayfadan başlayıp 3 e kadar geldim... Ve bu bahçe gezilir deyiip İlk sayfaya geri döndüm.
Gezeyim bahçenizi.

nurcanaybay
31-08-2012, 21:25
Sudenur hanım
hadsizlik ne demek memnum oldum ,hoşgeldiniz :)

Artık tekrara girmeye başlayınca ilgili başlıklara yöneldim ,ama işlerimi bitirince son halini
çekip severek paylaşırım .Böylece bu yılın bilançosunu da çıkarmış olurum :)

Sn.YeniGine ,

buyrun dilediğinizce gezin :))

gilan
31-08-2012, 21:35
Bence hiç tekrar olmuyor Nurcan Hanım. :) Aksine tanıdığımız, bildiğimiz bahçeleri daha bile çok merak ediyoruz. Şu bitki ne oldu acaba, bu ne kadar büyüdü, diğeri çiçek açtı mı diye aklımıza geliyor. :) Bahçe zaten yaşayan bir varlık, devamlı yeniliyor kendini. O yüzden emin olun bizi hiç mi hiç sıkmaz. Hele de sizinki gibi zevkli ve cıvıl cıvıl düzenlenmişse... :)

Sevgilerimle ;)

Sudenur
31-08-2012, 21:52
Yine yerinde bir tespit sevgili gilan. Bende tıpkı sizin gibi bitkilerin gelişmiş hallerini çok merak ediyor ve büyüyüp serpildiklerini gördükçe kendim yetiştirmişcesine mutlu oluyorum. ;)

Tekrarlama olması mümkün değil Nurcan hanım, havuz görüntülerinizi görmek ve aksesuar seçimlerinizden ilham almak için bile tekrar tekrar dolaşabilirim bahçenizde. Gözüm sayfanızda bekliyorum, misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler.. ;)

nurcanaybay
31-08-2012, 22:33
Çok teşekkür ederim arkadaşlar , kaslarım bu kadar sızlamasa seyyar lambayı alıp
çalışmaya devam edeceğim...o kadar teşvik edici cümleleriniz :)

Gilan ,
bu gün birkaç bitki aldım , bunlardan biride acanthus mollis ( ayı pençesi ) fakat aklım

öyle karıştı ki ...okuduğum kaynakların bazıları güneşi sever -sudan hoşlanmaz derken diğeri gölge ve nemli toprak diyor .Bu bitki hakkında bilgi sahibi isen benimlede paylaşırsan
çok sevinirim.

gilan
01-09-2012, 00:07
Acanthus mollis :p

Kaç zamandır çevrede bu bitkiyi görüyorum. Bir fotoğrafını çekeyim de sorayım diyordum ki armut pişip ağzıma düştü. :)

Şimdi biraz araştırdım da Nurcan Hanım, anlaşılan bayağı dertsiz bir bitki. Tam güneşte yetiştirdiğini söyleyen de var, gölgede yetiştirdiğini söyleyen de var. Belki koşullara göre kendini yaprağa ya da çiçeğe vermesi değişiyordur.

İnsanlar genelde çok istilacı olduğundan, toprak altından yayıldığından şikayetçi olmuşlar. Hatta saksıya dikip gömün diyen olmuş. Sanırım az su-bol güneş ikilisinde daha az istilacı davranıyormuş.

Dona dayanıklılığı zone 7b (-14) görünüyor ama 5b bahçemde yetiştiriyorum diyen var. Demek ki -20'ye kadar da denenebilir.

Burada çevrede gördüklerim hep tam güneş altında ama dikkatli olmak lazım. Buranın tam güneşiyle İzmir'in tam güneşi arasında uçurum var çünkü. :) Bence siz yine de hafif alacalı, yarı gölge bir yere dikin ve yerine alıştıktan sonra çok sulamayın. Sonra duruma göre adapte edersiniz.

Güle güle büyütün. :)

nurcanaybay
01-09-2012, 07:52
Aklım karışmakta haklıymış demek ki :)
Belki saksı da bırakıp gözlemlerim ..bilmiyorum .Aslında büyük bahçelere uygun bir bitki
ama ne zamanır istiyordum ,bulunca da alıverdim :)

Dün , Hülya hanımla Urla da buluşup seraları gezdik .Bahar da ki kadar çoşkulu değil ama her zaman
zevk veriyor.Acanthus Mollis'den başka Aralia , Aküba ( uzun süredir aklımdaydı ) , C.Ajania aldım.C.Ajania'nın gelişmiş halini gördüm, çok güzel tıpkı sukulentlerden birine benziyor.

Araştırdığınız için çok teşekkür ediyorum.Gözlemlerimi paylaşırım.

jineop
01-09-2012, 11:48
Acanthus mollis uzun süredir bahçemde var. Arkada betonlarla sınırlı olan bölgede. Bu sene büyük saksılara geçirip saksılarla boş kalan yerlere görüntü kapatıcı olarak kapatmayı deneyeceğim. Her toprakta büyüyebiliyor. Ama organik maddece zengin, süzek ve yumuşak toprakta hızla yayılıyor ve bol çiçekleniyor. Kendi haline bırakırsanız çok yayılacaktır. Arka fon bitkisi olarak düşünün. :)

Adalet Yağcı
01-09-2012, 13:16
Artık tekrara girmeye başlayınca ilgili başlıklara yöneldim ,ama işlerimi bitirince son halini
çekip severek paylaşırım .Böylece bu yılın bilançosunu da çıkarmış olurum

Sevgili nurcan hanım, bu kadar uzun ara vermeyin bir daha olur mu?
Arkadaşlarımın ifade ettikleri gibi, bahçelerimiz yaşıyor, büyüyüp gelişiyor, yeni düzenlemeler yapıyoruz, hiç de tekrar olmuyor merak etmeyin.

Uzun zamandır düşündüğüm havuz konusundan vazgeçtim(Cemo duymasın).
Yazışmalarda suyun içine yılan girebileceğini okudum, zaten etraftaki bahçelerde ara sıra da olsa yılan görüyorlar.

Ben bahçemde görseydim bir daha çıkamazdım o bahçeye :)
Bu yüzden havuz yok ama havuz için düşündüğüm yerde tadilat var, saksılardaki tüm bitkilerimi rahatça toparlayabileceğim, ve gözlerimi yormayacak bir alan yaratmak istiyorum.

Henüz başlamadım, bitkilerin transferi için erken daha, Ekim başı gibi başlamayı düşünüyorum, havanın durumana da bağlı tabii.
Sıcaklar bu şekilde devam ederse daha da geç başlarım.

Yeni fotoğraflar istiyoruz...

nurcanaybay
01-09-2012, 18:40
Sn. Jineop ,
bu sabah diktim ...zeytin ağacının altında ki gölge bitkilerinin bulunduğu bölüme ,dediğiniz gibi arkada kalacak ,sabah güneşi alacak.Saksının altını çıkarıp ,biraz toprağa gömdükten sonra diktim .Beğenmezsem kolayca yer değişikliği yapabilirim :)

Adalet hanım ,
havuz için siz de başarılı olamadık ama iki komşum yaptı ,şimdi başından ayrılmıyorlar :)
Tadilata başladığınıza göre o bölge için bir karara vardınızı anlıyorum...sonucu merakla
bekliyeceğim .

Transferler için erken haklısınız ama bu yıl bana ne oldu bilmiyorum ....son iki haftadır
saksıda ki bitkileri toprağa geçirdim ,dikemiyeceklerimi komşulara dağıttım .Saksıları olabildiğince azalttım ,bir iki saksı mevsimlikler için ayırdım bir iki saksıda da ayrılmak istemediklerim kalacak .Bir yere yetişecekmişim gibi harıl harıl çalışıyorum ,zamansız bir sürü şey yaptım ...zavallı bitkiler '' ne yapıyor bu '' demişlerdir :))

Adalet Yağcı
01-09-2012, 18:53
Nurcan hanım, tadilat bölgesi için kafamda bir model oluştu, öyle radikal bir değişim olmayacak ama epeyce toparlayacağımı düşünüyorum.
Ortaya çıktığında mutlu olurum inşallah.

Ekim ayında tadilat bitsin istiyorum, transfer yaptığım bitkiler bahara kadar yerlerine alışırlar diye.

Siz biraz erken başlamışsınız, ama dikkatli bir bakımla hepsini de yaşatabilirsiniz, çıplak kök dikmedikten sonra sorun olmaz sanırım.
Yüzlerce saksıyı sulamaktan ben de usandım, saksıdakilerin hemen hepsi, sardunyalar hariç, toprağa geçecekler.

nurcanaybay
01-09-2012, 20:33
Adalet hanım ,
yapılan her değişiklik önceki halinden güzel geliyor önce ,sonra yine yeni arayışlar içine giriyoruz ...o süre içinde de mutlu oluyoruz ,güzel olanda bu sanırım.İstediğiniz gibi olmasada üzülmeyin ,yine bozar yine yaparız :)

Çimden vazgeçtiğimi yazmıştım ( şimdilik :) ) , çakıl bahçemden birkaç görüntüyü
paylaşacağım.Burası ince uzun yan bahçe , 4 tane çiçek öbeği oluşturup dere taşını serdim .Bitkilerin tümü kalıcı ,mevsimlikleri saksılar da kullanacağım .

nurcanaybay
01-09-2012, 20:39
Fotoğrafları girişten arkaya ve ters açıdan çekmeye çalıştım.Daha ortada kalkacak saksılar var ve fotoğraflar çok net değil , doğru ışığı yakalayamadım
maalesef ...

Adalet Yağcı
01-09-2012, 21:20
Çimle uğraşmak kolay değil tabii, hele geniş alanlarda.
Ama ben yine de bahçe denilince, "çim" diyorum, hep içimde kaldı, bir defa denedim, o zamanlar suyumuz iki günde bir 2 saat akardı, başaramadım.

Bahçenin yeni hali çok güzel görünüyor, gerçi eski hali de çok güzeldi ama değişiklik güzeldir.
Çiçek adaları çok hoş olmuş.
Ters s şeklinde döşenen bordürler hoş bir hava vermiş, çakıl taşları ıslandığında çok güzel görünüyorlar.(mış, sevgili Limon'un ifadesi)

limon
01-09-2012, 21:24
Dergi fotoğraflarını aratmıyor Nurcan hanım, şahane görünüyor her şey... Ellerinize sağlık.

Bazı şeyleri bulmak ne kadar zor değil mi? Mesela ben kapı önüne deretaşı değil de hani yabancı sitelerde gördüğümüz örneklerdeki gibi daha sarıya kaçan bir tonda ince taş sermek istedim. Çok aradım sordum ama maalesef bulamadım. Kiremit rengi olandan buldum ama onu da istediğim miktarda bulamadılar. Biz epeyce araştırdıktan sonra deretaşının tonunu 200 TL ye aldık. (en ucuzu buydu)

Daha önce yazdığım gibi imkan bulan herkes kimbilir ne değişik uygulamalar ortaya çıkaracak. (Sanırım bu kadar yılda artık mezun olmuşuzdur.) Sırada Adalet hanımla sevgili Jineop var. :)

çakıl taşları ıslandığında çok güzel görünüyorlar.(mış, sevgili Limon'un ifadesi)

Bunu niye yazdım? :) Deretaşlarını katalogta görünce çok beğenip ısmarlamıştık ama bize bir kamyonet aynı mıcır renginde taşı döküp gitmişlerdi. Kaderimize razı olup yerlerine taşıyıp serdik taşları. İşler bitince akşam üstü taflanları sularken taşları yıkayayım, tozları gitsin diye düşündüm. Suyun değmesiyle muazzam bir renk cümbüşüyle karşılaştım, çok şaşırdım ve sevindim çünkü katalogtakinin aynısıydılar. :)

nurcanaybay
01-09-2012, 21:33
Bence de halı gibi bir çimin güzelliği başka , 10 yıl denedim olmadı ilerde tekrar denemiyeceğim anlamına gelmesin tabii :))

Yağmur yağdığında hoş bir görüntüsü oluyor Limon'un da dediği gibi...

Hülya
01-09-2012, 21:40
Eline sağlık çok güzel olmuş :)
Sabah kahvesi içmek pek keyifli olur diye düşündüm.İşlerin bitsin :))))

nurcanaybay
01-09-2012, 21:49
Sevgili Limon ,
malzeme bulmak zor olduğu gibi seçimlerini bütçeye göre yapmak durumunda kalıyorsun.
Hele burda fiyatlar ikiye katlanıyor.Sınırlarda kullandığım küp taşlar dökme 50 krş , granitlerin tanesi 1 lira idi , yarım saat uzaklıkta ki Urla da ise granitler 50 kuruştu :)

Bahçe evden daha masraflı oluyor ama olsun uğraşmak bile zevkli :)

Hülya hanım ,
ne zaman isterseniz :)

Sudenur
01-09-2012, 22:05
Çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Havuzlu görüntüleri de heyecanla beklemekteyim.. :o

Küp taşları bizzat siz dizdiniz sanırım? Granit küptaş mı, bazalt mı, uzaktan bilemedim.. :o Zamanla kayma veya çökme yapmaması için önlem aldınız mı?

Ne çok sorum var değil mi? Kusura bakmayın fazlaca meraklıyım bu aralar çünkü benzer bir uygulamayı bende yapmaya çalışıyorum bahçem de ancak her gün bir pürüz çıkıyor. Basılıp ezildikçe içe göçen taşları kaldırıp altını dere kumuyla destekliyor ve yeniden diziyorum ama ertesi gün yine eğri büğrü. Becereceğim inşallah. ;)

Not: Toprak saksılarınızı fazla azaltmazsınız değil mi? ;)

nurcanaybay
01-09-2012, 22:24
Sudenur hanım ,
ön bahçeyi ilgili başlıklarda paylaştığım için tekrar yüklemedim :)

Küp taşlar dökme dedikleri türden ,en ucuzu ...kayma yapacağını sanmıyorum çünkü çakılla aynı hizada olsun diye tamamını gömdüm .Çökme de yapmaz diye düşünüyorum ,

önceden çim alan olduğu için toprak çok sertti ,yine de zaman gösterecek . Gördüğünüz
her iş iyisi ile kötüsü ile bana ait :))

Toprak saksılardan vazgeçmem seviyorum onları , bir kısmında kalıcı bitkiler var diğerlerine mevsimlikler dikilecek :)

gilan
04-09-2012, 21:04
"Çimi kaldırdım, çakıl döşedim" dediğinizde biraz korkmuştum ama ne güzel olmuş. :)
Yeşillikler sağdan soldan fışkırdığı için bahçe gri kalmamış, aralara patikalar yapılmış gibi olmuş. Özellikle bordürlere bayıldım. Çok profesyonelce yapılmış görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

İlgili başlıklar hangileri? :) Gidip onlara da bakalım. :)

gilan
04-09-2012, 21:09
Yüzlerce saksıyı sulamaktan ben de usandım, saksıdakilerin hemen hepsi, sardunyalar hariç, toprağa geçecekler.

Sonra bir şekilde o saksıları da yollamak lazım. Yoksa bir yolunu bulup yeniden doluyorlar. :)

Bunu niye yazdım? :) Deretaşlarını katalogta görünce çok beğenip ısmarlamıştık ama bize bir kamyonet aynı mıcır renginde taşı döküp gitmişlerdi. Kaderimize razı olup yerlerine taşıyıp serdik taşları. İşler bitince akşam üstü taflanları sularken taşları yıkayayım, tozları gitsin diye düşündüm. Suyun değmesiyle muazzam bir renk cümbüşüyle karşılaştım, çok şaşırdım ve sevindim çünkü katalogtakinin aynısıydılar. :)

Aklıma ne geldi... Ben de küçükken deniz kenarından topladığım rengarenk taşların eve gelince solmalarına sinir olurdum. Bir seferinde oturup taşları renksiz ojeyle boyamıştım. :D

nurcanaybay
04-09-2012, 21:18
Ben de korkarak yapmıştım :))...ama gözüm alışmaya başladı.
Bordürlerle 5 saatten fazla uğraştım , önce seviye düşük oldu söktüm ,sonra yüksek oldu
tekrar söktüm...sonunda içime sindi ama kıpırdayacak halim kalmamıştı bu yüzden beğenmenize daha çok sevindim.

Ön bahçeyi süs havuzları bölümünde paylaşmıştım :)

Burada http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/3206-post1010028.htm#post1010028

YeniGine
05-09-2012, 00:40
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)

Nurcan Hanım ellerinize sağlık. Herşey o kadar güzel ki. Nasıl izah etsem diye düşündüm. Bahçe herşeyi ile mükemmel. MÜKEMMEL... Fevkalâdanın fevkinde. Bu karede kuş kafesini görünce; soramadan edemeyeceğim. Hiç kuş gelir gider mi o kafese; kapısını da açık bırakmışsınız.
Bahçe gezisine devam...

Kiraz
05-09-2012, 08:40
Sevgili Nurcanaybay, çakıllı alanın çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Taşları dizilişi, kavisin doğallığı, işçilik, kısaca bütünü çok güzel.

nurcanaybay
05-09-2012, 11:41
Sn.YeniGine ,
bahsettiğiniz kuş kafesi aslında kuşları taşımak için kullanılandan ...bir ara kuş kafeslerine

meraklıydım hala da öyleyim , bahçe de 4-5 tane yuva var ama kuşlar için uygun olmadığından girende olmuyor. Bir iki tane beğenecekleri yuva yaptırmak istiyorum .

Beğenmeniz beni mutlu etti ,teşekkürler :)

Sevgili Kiraz ,
bu konuda çok tereddüt ettim ...istediğim gibi olmayan bir çimi sürekli sulamak, boşa giden su ve su parası canımı sıkıyordu .Şu an daha derli toplu ve temiz görünüyor. Ama güzel bir çimin güzelliği de yadsınamaz tabii.:))

YeniGine
06-09-2012, 01:15
Koltuğa elimde fotoğraf makinası ile oturuyorum .Sonun da birilerini yakaladım
ama ellerim titrediği için net çekemiyorum :)

Nurcan Hanım herşey çok güzel; hele bu kareleer süper süper. Emeklerinize sağlık.

YeniGine
09-09-2012, 22:43
Nurcan Hanım; çok güzel bir bahçeniz var. Gezerken büyük zevk aldım, emeklerinize sağlık, güle güle oturun inşallah.

sibelim
10-09-2012, 17:47
ellerinize sağlık bahçe öncesi ve sonrası ile çok güzel. çimli başka , çakıl taşlı daha bir başka. hatta işi biraz öteye taşısak çakıl taşlı benim için daha sıra dışı yenilikçi bir bakış olmuş :) bitkileriniz öne çıkıyor. çok sevdiğim bir bahçe daha oldu yaşasınnnnn :))

nurcanaybay
10-09-2012, 18:38
Sn.YeniGine ,

teşekkür ederim ,kocaman bir amin diyorum :)

Sn.Sibelim ,
beğenmenize sevindim , su faturası yarı yarıya düştü ...asıl güzel tarafı bu oldu :)

YeniGine
17-09-2012, 00:23
331932

Nurcan Hanım merhaba; çook özür dileyerek fotoğraftaki hanımelimi bu zamanda az biraz köküne doğru budasam sizin bahçenizdeki bodur hanımeliniz gibi olur mu?? Gerekir ise silebilirim fotoğrafı. Şimdideen çok teşekkürler.

nurcanaybay
17-09-2012, 08:57
Merhaba ,
budamayı dinlenme dönemine geçtiği dönemlerde yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama bir kere budama ile değil ,düzenli budamalarla gövde kalınlaştırılıyor.

Bonsai başlığında bu konu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz .Sonradan üzülmenizi istemem
onun için önce uzman arkadaşlara danışmanızı önereceğim.

Mesajı silmenize gerek yok ,sevgiler :)

YeniGine
17-09-2012, 15:03
Teşekkür ediyorum Nurcan Hanım... Bahçenizde gördüğüm için size sormak istemiş idim. Sağoluun...

füsunANK
21-02-2013, 13:28
Bi göz atabilir misiniz acaba, görünce sizin bahçe aklıma geldi :) (http://bahcedekor.blogspot.com/2013/01/eski-sandalyeler-icin-farkli-cicek.html)

nurcanaybay
21-02-2013, 16:52
Atmaz olurmuyummm Füsun hanımcığımmm :)
Hoşgeldiniz ...her zaman olduğu gibi güzelliklerle geldiniz .

Daha önceki paylaşımlarınızda buna benzer uygulamaları görmüştüm , o zamandan beri
elime böyle bir sandalye geçmesini bekliyorum.Hatta antikacıları bile dolaştım , çok pahalı
diye beklemeye almıştım.Birgün muhakkak karşıma çıkacak biliyorum.

Son fotoğrafta ki kırmızı sandalye suculentlerle ne de güzel olmuş ...çok çok beğendim.

Teşekkür ediyorum , sevgiler...

gilan
20-04-2013, 08:30
Tık tık tık, bu bahçeye bahar gelmemiş mi acaba? :) Nerede bizim fotoğraflarımız? :)

Bu arada, geçen sonbaharda Türkiye'ye geldiğimde size Senecio mandraliscae (https://www.google.com/search?q=senecio+mandraliscae&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6SJyUdedDcnxigL8tYGAAg&ved=0CDQQsAQ&biw=1439&bih=676) göndermek istiyordum ama mesaj alımınız kapalı olduğu için bir türlü ulaşamadım. Benim günlerim de koşturmaca içinde geçtiği için öylece kaldı. Ama o zamandan beri aklımda, size istediğiniz bir sukulent borcum oldu. :) Mesela bugün bir adet Graptosedum california sunset (http://cdn0.michiganbulb.com/images/uploads/500/02624.jpg) aldım, aklıma direk siz geldiniz. ;)

nurcanaybay
20-04-2013, 13:44
Hoşdeldinizz , mutlu ettiniz :))

Bahar tüm güzelliği ile geldi , hatta bugün sıcacık güneşin altında ilk siestamı yaptım :)

Leylak ve güller açmaya başladı ,diğerleri de iyi durumda .Ama şu sıra beni heyecanlandıran açmak üzere olan nilüferler , bu yıl şubat sonu yapraklanmaya başladılar
ve suyun yüzeyine ulaşmak üzere olan 5 tomurcuk var :)

Sukulentleri görüpte beni hatırlamanız da çok hoşuma gitti , onları her geçen gün
özellikle bahar aylarında daha çok seviyorum.Hatta bu sabah kapı süsü yaptım , iki gün öncede bahçe sehpamın üzerine küçük bir düzenleme yaptım .Çok zevk aldığım bir uğraş
oldu.

Sevgili Gilan ben de senecio mandraliscae var , çok küçük mavi rengine hayran kalıp
almıştım.Graptosedum çok çok güzelmiş , benim aldığım bronz graptopetalum'a çok benziyor ...belki de aynısıdır.

Sukulentleri görünce beni hatırlamaya devam edin ama sukulentlere erişimim kolay,
Urla da ki Ünal kaktüs 30 dk uzaklıkta yaram depreştikçe gidiyorum.Düşündüğünüz için
çok çok teşekkür ederim.:)

nurcanaybay
20-04-2013, 13:54
Bunlar sizin için :)

gilan
20-04-2013, 21:10
İkisi de çok güzel olmuş. :) Sukulentler bir güzel de aranjmanı hazırlayanın zevki de başka bir güzel. :)
Yine de görüp beğendiğiniz, orada olmayan bir tür olursa diye aklınızda bulunsun. Ben kendimi zevkle borçlu ilan ettim bi kere. ;)

sabah
20-04-2013, 22:09
Bunlar sizin için :)
Yarışma için de olabilir.:rolleyes:

nurcanaybay
20-04-2013, 22:32
Sevgili Gilan ,
çok tatlısınız teşekkür ederim.Zevkimin gelişmesine siz ve sizin gibi görsel paylaşımlar da
bulunup ufkumu açan arkadaşlara borçluyum.Türkiye'ye kesin dönüş yapacağınız zaman,
sırf sizi anımsatması için ( anımsamam için bir şeye gerekte yok ama ) küçük bir şey
isteyeceğim söz :)

nurcanaybay
20-04-2013, 22:38
Sevgili Sabah ,
yarışma için bir düzenleme yapıp paylaştığım için bunları düşünmedim .Aslında yarışmaya katıldığım için biraz da pişman olduğumu söylemeliyim.Çünkü en az 100 kişinin bu konu ile
ilgili ayrıca başlığı varken sadece 3 kişinin katılması beni hem şaşırttı hem üzdü doğrusu :)

nurcanaybay
02-05-2013, 11:29
2013 baharı diye başlıyayım dedim fakat baharı görmeden yaz geldi :)
Tohumdan yetiştirdiğim passiflora ile başlıyacağım .3. yılında , önce saksıda idi,
sonra yeterince güneş alamadığı bir bölümdeydi ,bu yıl yerinden memnun kalmış
olmalı ki çoştu ve kapatmasını istediğim bölümü tamamen kapattı.

Büyük bir bahçesi olupta çitlerini kapatmak isteyenlere öneririm.Biliyorsunuz
pek çok rengi var özellikle kırmızısını çok beğenmiştim.

nurcanaybay
02-05-2013, 11:34
Bildiğiniz bir görüntü , ön bahçede ki güller... sanırım bu ay da bahçeyi şenlendirir , daha sonra tek tek açıyor...

nurcanaybay
02-05-2013, 11:37
Kırmızı gül arka bölümde , o da bu görüntüyü sadece bu aylarda veriyor.

Gül'ün sağında görünen ağaç jacaranda ...yeni yeni yapraklanıyor.

nurcanaybay
02-05-2013, 11:41
Keşke kokusunuda paylaşabilseydim...

nurcanaybay
02-05-2013, 11:44
Solanum'u bu yıl çok budamıştım , amacım yukarı değilde yana doğru
uzaması idi ...benim hesabım ona uymadı sanırım yukarı doğru uzadı :)

nurcanaybay
02-05-2013, 11:57
Sonbaharda düzenlediğim ç,çek öbeklerinden biri ;
arkada yapraksız görünen ( yeni yeni yapraklanıyor ) Thevetia peruviana ,
çiçeklerinin sarısı ve yapraklarının parlaklı çok hoşuma gidiyor .Aslında 2-8
metre kadar uzaya bilen bir ağaç , yeri uygun olupta yaz boyu çiçeli bir ağaç
isteyenlere öneririm.Ben bodur bırakmaya çalışacağım.

Önde 2 adet veronica hebe var , biri çok iyi gelişti tomurcukta .Yanında
kırılan dalı öylesine sokuverdiğim bahçe külü devleşti , arada şu an görünmeyen
penisetum rubra var ki kırmızı- bordo yaprakları çok hoşuma gidiyor.

Çok geniş bir yermiş gibi önüne de hemoracallis dikmiştim :)
Bu yaz ki gelişimlerine göre tekrar gözden geçireceğim.

Fotoğrafı yükleyince gördüm , arkadaki soğanlılarda crocosmia ...çok
severim endilerini ama unutmuşum :)

nurcanaybay
02-05-2013, 12:09
Nilüfer geçen yıl mayıs sonuna doğru açmış , bu yıl nisan da açmaya başladı.Ya kış'ı ılık geçirdiğimiz için ya da nilüfer yaşlandıkça böyle bir durum
oluyor ...bilmiyorum.

Bitkiler uyandıkça su da hızla temizleniyor , balıklar da gayet iyiler..
Arka bölümda japon gülleri var , onlarda yeni yapraklanıyorlar .Sağ tarafta ,
turuncu gülün altında mavi yasemin ( onuda çok sıkı budamıştım , bu tür budamanın çiçeklenmeyi arttırdığını okumuştum ..göreceğiz ) , önünde hemoracallisler , bir de bu yıl diktiğim bir clematis var.

nurcanaybay
02-05-2013, 12:16
Güney duvarı önüne clematisleri dikmiştim.Çok az güneş görüyor , fotoğraf
iyi değil ama piilu iyi durumda , bir sürü tomurcuğu var.

nurcanaybay
02-05-2013, 12:20
Bu bahar beni şaşırtan leylak oldu , hızla büyüdüğü için benimde kendisinden beklentim
büyük olmuştu ama öyle az çiçeklendi ki ....fotoğrafını bile çekemeden olan çiçeğide geçti:))

Sıcakların bu kadar erken bastırmasına yoruyorum ...

Bunun dışında begonviller çiçeklenmek üzere , hemoracallisler bu ay açar
sonra crocosmialar , umarım agapanthus'lar ... açtıkça paylaşacağım.

gilan
03-05-2013, 05:28
Passiflora tohumdan 3 yılda nerelere gelmiş, elinize sağlık. :)
İzmir'de clematis yetiştirebilmek de ayrıca bir başarı.
Güller her zamanki gibi harikalar.
Küçük bir ağaç gibi olan hanımelini ise unutmuştum, şimdi görünce hatırladım. Saksıda hanımeli yetiştirmenin en güzel yolu bu, aklımın bi köşesinde bulunsun. :)

günebakan
03-05-2013, 12:04
Sevgili Nurcan hanımcığım güllere bayıldım bahçe her zamanki gibi harika görünüyor. Hanımeli hakkında bilgi alabilirmiyim onu sizmi budayıp küçük bir ağaç haline getirdiniz ve bu budamaları ne zaman yaptınız bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim:)

nurcanaybay
03-05-2013, 19:23
http://www.agaclar.net/forum/813119-post642.htm

Sn.Günebakan teşekkür ederim.Hanımeli ile ilgili açıklamaları kopyaladım. Yinede öğrenmek
istediğiniz bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Gilan ,aslında budanmayı seven her bitki gerektiğinde bu şekle sokulabilir.
Bu çevrede dolaşırken görmüştüm , biri japon gülü diğeri solanum ...ağaç formunu öyle
başarılı uygulamışlar ki görmenizi isterdim.Birgün fotoğraflarını çekip paylaşayım , beğeneceğinizden eminim.

günebakan
05-05-2013, 21:40
Teşekkür ederim:)

Zeytinci
13-05-2013, 14:36
Adalet hanım ,
ben gül'den yine vazgeçtim :) Güzelliği 3 hafta bile sürmemiş ,sabah açıp akşama bozulmaya başlıyor ( du ).Şu an ise yapraklar delik deşik .Yeni bir eve geçersem gül dikmeme engel olun :)

Baharın hem heyecanını hem de hüznünü o simgeliyor.
Mantar, pas, bit ve çekirge mücadelesi ile başarıyı tadıyoruz.
Yoksa, yanında içilen bir fincan kahvenin ve bir bardak çayın keyfi mi olur?

Ellerinize sağlık...

nurcanaybay
13-05-2013, 19:35
Sn.Zeytinci merhaba :)
Ne güzel sıralamışsınız ....benim şikayet ettiğim , bir anlamda gül değil , gülün getirdiği
bu olumsuzluklar :)

Gül doğru yere dikilmeli , rahat mücadele edebileceğiniz , her noktasına kolay ulaşabileceğiniz yer doğru yer .

Ama mesaj alınmıştır , zorluk olmadan güzellikler yaşanmıyor :)

nurcanaybay
29-05-2013, 10:50
Hemoracallis'ler açmaya başladı , haziranın ilk yarısına kadar da devam eder.
Bu yıl farklı yerlere dikmiştim , bir bölümü arka giriş kapısının önünde ve en çok
güneş alan yer olduğu halde hala çiçek sapı çıkarmadılar , oysa ilk çiçekleri
o bölümde göreceğimi sanıyordum.

Paylaşacağım bölüm ise 2 mt. kadar iç kısımda ve ilk çiçeklenenler.
Arkasında ki lavantalar da başaklarını çıkardı , daha arkada gauralar var ki
onlar haftalardır çiçekte .Sol yanında polygala var ( 2 aydır çiçekli ) fotoğrafta çıkmamış .Leylağın gölgesinde kaldığı için sanırım boylanamadı.

nurcanaybay
29-05-2013, 10:57
Bu bölüm kuyunun sağ tarafı , begonvil'in gölgesinde kalıyor.
Beyaz cala'lar , kurdelalar var.Güneş alan bölümünde ise crocosmia'lar , Thevetia peruviana var ki kasım ayına kadar çiçekleniyor.

nurcanaybay
29-05-2013, 11:02
Üstte ki bölümün ön tarafını daha önce paylaşmıştım ,anlaşılabilir olması açısından tekrar
paylaşıyorum...

nurcanaybay
29-05-2013, 11:05
Yukarı da ki alanı gölgeleyen begonvil , gözlerimi şenlendiriyor :)

nurcanaybay
29-05-2013, 11:14
Bu bölüm diğerinden 50 cm kadar uzaklıkta .İki adet farklı yukka ,iki adet
kırmızı yapraklı cordyline , alacalı yapraklı ( yazarken ismini hatırlıyamadım ) ,
en önde de çiçek saplarını çıkarmaya başlamış agapanthus'lar var .

Aslında agapanthus su isteği fazla olduğu için bu öbeğe uygun değil ama
hafif eğimin olması ve önde olmaları ,suyu ayarlıyabilmemi sağlıyor.

nurcanaybay
29-05-2013, 11:31
Bu böüm , geçen yıla kadar tamamen gölgede kalan , zeytini biraz fazla budayınca güneş görmeye başlayan bölüm :)

Burada ki bitkilerin tümü gölge ve nemli toprak isteyen türlerden oluşuyor .
Asparagus fern , Aralya fatsia japonica , Acanthus mollis , Aküba , Eğrelti otu,Hosta
en önde de osmanlı çimleri ile iki adet siyah çim var.Arka da saksının ortasına da Croton diktim , yaprağının renklerini çok beğeniyorum.

Hiç biri yaprak dökmüyor .
Acanthus mollis ( ayı pençesi ) 2 adet çiçek sapı çıkardı .
Aralya'yı gören ' incir mi diktin '' diye soruyor , gerçekten incir yaprağı gibi :)

sakdag
29-05-2013, 11:57
Kuyunun üstündeki kaktüs ve sukulentlerin bu yıl ki görüntülerini çok merak ediyorum Nurcan Hanım.:o;)

nurcanaybay
29-05-2013, 12:38
Sn.Sakdağ ,
siz çiçekli hallerini merak ettiniz değil mi ....ama çoğunun fotoğrafını çekmedim ki :))

Bazıları açıp geçti , bazıları tomurcuklarını büyütüyor .Özellikle büyük çiçekliler ilgimi çektiği için onların fotoğraflarını çekiyorum.Diğer sayfamda
paylaşırım :)

sakdag
29-05-2013, 12:40
Çiçekli çiçeksiz farketmez, Nurcan Hanım. Genel görüntüleri çok hoşuma gitmişti. Hatta bilgisayarıma kaydetmiştim fotoğrafınızı.

nurcanaybay
29-05-2013, 12:51
Teşekkür ederim , bu siz'in için :)

Adalet Yağcı
29-05-2013, 13:38
Sevgili Nurcanaybay, epeyce emek verdiniz ama değdi doğrusu.
Havuzu ile, düzenlemeleri ile, özenle seçilip düşünülerek tasarlanmış peyzajı ile mükemmel bir bahçeniz oldu.
Darısı başıma, ben hâlâ didinip duruyorum, bazan zamanında yetişemiyorum bazan da gücüm yetmiyor istediğim değişiklileri uygulamak için.

Havuzu çok istemiştim, yerini de hazırlamıştım ama yılan gelir korkusuyla vaz geçtim, çim yaptım.

Her şey yerli yerinde ve göze çok hoş görünüyor, ellerinize sağlık.
Saksıdaki hanımeli ve begonville süper olmuşlar.

nurcanaybay
29-05-2013, 14:06
Mükemmel diye tanımlamakla incelik gösteriyorsunuz , teşekkür ederim.
Uğraşmam gereken küçük bölümler olsa da genel olarak memnunum .Tüm bitkiler kalıcı
olduğu için işim daha kolay olacak .

Siz sürekli oturamadığınız için , doğal olarak işleriniz bitmiyor ...bense bunun avantajını
yaşıyorum.

Ben , çim yaptığınıza sevindim .Çimin yeşilliği çiçekli bitkilerinize fon oluşturacak , gözünüze daha bir çarpıcı görünecekler.Sizin de elinize sağlık .

EL Salvador
02-06-2013, 18:04
herşey güzel.. sizin tek sıkıntınız bahçenizin biraz küçük olması.. 2008 den bu yana forma yüklediğiniz tüm resimleri inceledim.. potansiyeniniz çok yüksek ama size en az 3 beden daha büyük bir bahçe lazım..

ama önemli olan sizin doyuma ulqşmış olmanız.. ama hiçte yetinmişe benzemiyorsunuz Yanılıyormuyum ??

Eser İlhan
02-06-2013, 19:02
Bu böüm , geçen yıla kadar tamamen gölgede kalan , zeytini biraz fazla budayınca güneş görmeye başlayan bölüm :)

Burada ki bitkilerin tümü gölge ve nemli toprak isteyen türlerden oluşuyor .
Asparagus fern , Aralya fatsia japonica , Acanthus mollis , Aküba , Eğrelti otu,Hosta
en önde de osmanlı çimleri ile iki adet siyah çim var.Arka da saksının ortasına da Croton diktim , yaprağının renklerini çok beğeniyorum.

Hiç biri yaprak dökmüyor .
Acanthus mollis ( ayı pençesi ) 2 adet çiçek sapı çıkardı .
Aralya'yı gören ' incir mi diktin '' diye soruyor , gerçekten incir yaprağı gibi :)

Muhteşem olmuş Nurcan Hanım. bayıldım.. Elinize sağlık :) Osmanlı çimlerinin olduğu alanda malç olarak lava mı yoksa çakıl mı kullandınız? Resimden seçemedim..

nurcanaybay
02-06-2013, 20:43
herşey güzel.. sizin tek sıkıntınız bahçenizin biraz küçük olması.. 2008 den bu yana forma yüklediğiniz tüm resimleri inceledim.. potansiyeniniz çok yüksek ama size en az 3 beden daha büyük bir bahçe lazım..

ama önemli olan sizin doyuma ulqşmış olmanız.. ama hiçte yetinmişe benzemiyorsunuz Yanılıyormuyum ??

Haklısınız , toprak alan 40 metrekare kadar ...bu kadarcık yerde beğendiğim uygulamaları gerçekleştirmeye çalışıyorum.Zor olan düzeni sağlamaya çalışmak.
Eskiden 1-2 dönüm yer hayal ederdim ama başedemezmişim ...şimdi daha
iyi anlıyorum.
Yetinemediğim konusunda da haklısınız .Ne olduğunu bilemediğim ama
yapılacak farklı birşeyler olduğu , bu arada da hep zaman kaybettiğim hissi
var :)

nurcanaybay
02-06-2013, 20:52
Muhteşem olmuş Nurcan Hanım. bayıldım.. Elinize sağlık :) Osmanlı çimlerinin olduğu alanda malç olarak lava mı yoksa çakıl mı kullandınız? Resimden seçemedim..

Eser hanım, lava kullanıyorum .Toprağın görünmesinden hoşlanmıyorum ,
toprağın nemini de koruduğu için hem bitkili alanlar da hem de saksılar da kullanıyorum.

Bugün , osmanlı çimlerinin arkasına siyah patates sarmaşığı da ekledim.
Hostanın ve asparagus'un yeşili ile hoş durdu .

Beğenmenize sevindim , teşekkür ederim :)

nurcanaybay
02-06-2013, 21:09
Sevgili Gilan sayesinde tanıyıp, sevdiğimiz bir bitki olan patates sarmaşığı yerine dikildi.
Hem de bitkilerle pek ilgisi olmayan bir arkadaşımın hediyesi , benim için güzel bir sürpriz
oldu :)

nurcanaybay
02-06-2013, 21:12
Sırada crocosmia'lar var , başakları görünmeye başladı...

EL Salvador
03-06-2013, 23:38
Haklısınız , toprak alan 40 metrekare kadar ...bu kadarcık yerde beğendiğim uygulamaları gerçekleştirmeye çalışıyorum.Zor olan düzeni sağlamaya çalışmak.
Eskiden 1-2 dönüm yer hayal ederdim ama başedemezmişim ...şimdi daha
iyi anlıyorum.
Yetinemediğim konusunda da haklısınız .Ne olduğunu bilemediğim ama
yapılacak farklı birşeyler olduğu , bu arada da hep zaman kaybettiğim hissi
var :)

sayın nurcan.. sizden almak istediğim fikirler var.. izniniz olursa tabi..

benimle iletişime geçebilirmisiniz?

nurcanaybay
04-06-2013, 09:03
Sn.El Salvador ,
kendinize bir sayfa açar , balkonunuzun fotoğraflarını , yapmak istediğiniz düzenlemeleri
paylaşırsanız, tüm arkadaşlarla birlikte ben de severek fikirlerimi paylaşırım.

Kolay gelsin :)

füsunANK
16-06-2013, 20:07
Ön bahçedeki kayısı rengi güller , begonvil ve kuyu her zaman favorim. Bunun yanında nilüferler yine harika. Pasiflora'nın ne değişik bir çiçeği var, güzel görüntü almışsınız. Elinize sağlık. Bir sonraki seneye bitkiler sizi bahçenin dışına atacak gibi :) Maşallah her şey yine çok hoş ve zarif.

birtanecik
17-06-2013, 00:34
Merhabalar Nurcanaybay,
Tam bir çiçekseversiniz tebrikler Feyz aldım bitki düzenlemenizden çok yaratıcı olduğunuz kesin. Sizden öğrenmek istediğim toprak örtücü olarak kullandığınız lava . Nasıl bişeydir nerde bulaurum vede fiyatı. Şimdiden teşekkürler...

nurcanaybay
17-06-2013, 10:54
Füsun hanım ,
beğenileriniz beni herzaman mutlu etmiştir , teşekkür ederim :)

Sn.birtanecik ,

bu forumun güzel yanlarından biri de bu , fikir verebildiysem ne mutlu... teşekkür ederim.

Lava'yı seralardan alıyorum. Orta boy çuvallar içinde satılıyor.
En son 10 tl civarındaydı .Özellikle hazırladığınız saksı harçlarında
kullanmanızı tavsiye ederim , toprağın havalanmasını ve drenajı sağlıyor.Toprak yüzeyine koyduğunuz da ise , toprağın nemini koruduğu gibi , sulama esnasında ortalığın kirlenmesini de önlüyor.

35 LT LAVA ROCK - VOLKANİK TÜF- PONZA TAŞI GittiGidiyor'da 34833789 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/35-lt-lava-rock-volkanik-tuf-ponza-tasi-34833789)

ahmeter
17-06-2013, 11:22
Gezdim 12 numarayı Mavi yasemin .Begonvil. Jakaranda .ve Alaçatı
Hepsi birbirinden güzel iyi günler dilerim

nurcanaybay
17-06-2013, 20:34
Teşekkür ederim Ahmet bey , ben de iyi bir yaz diliyorum hepimize :)

Sudenur
02-05-2014, 12:11
Sevgili Nurcan hanım, sık sık gezindiğim, örnek alıp uygulamaya çalıştığım bahçenizin güncel halini öyle merak etmekteyim ki, özel mesaj atmayı da denedim, muaffak olamadım.:o Nasılsınız, iyi misiniz, sağlığınız yerindedir inşallah? :)

06dilek
02-05-2014, 14:21
Merhaba, merhaba sayın çok değerli nurcanaybay; sizin sayfanızı bugün keşfettim ve arkasından bütün sayfalarınızı tek, tek inceledim.

Size ne söylesem, ne desem az siz kendi emeğinizle hayal gibi bir dünya oluşturmuşsunuz, kısacası tek kelimeyle enfes çeşit, çeşit aksesuarlarınıza, renk, renk, çiçeklerinize sanki büyü gibi sizin bahçeyi gezmek.

Sizi tanıdığıma çok sevindim bundan sonra çok sıkı bir takipçiniz daha oldu haberiniz olsun Ankaradan selam ve sevgilerimle.

Zeytinci
02-05-2014, 14:28
Nurcan hanım, havuz da sivri larvaları olmuyor mu? Nilüferler ile pek güzel olmuş. Yanıtınız olumlu olursa benzer bir düşüncem var. Uzun zamandır hazırlık yapıyorum, onun için.

Mayıs ın yeni fotoğraflarını bekliyoruz.;)

nurcanaybay
03-05-2014, 20:27
Sn.Sudenur ,
iyiyim , teşekkür ederim. Paylaşacak yeni bir şey olmadığı için , sessizce takip etmeye
devam ediyorum :)

Dilek hanım ,
beğeniniz beni mutlu etti , güzel cümlelerinize teşekkür ediyorum.

Sn.Zeytinci ,

Merhaba , sivri değil de kurbağa larvaları oluyordu , balıklara yem oluyorlar sanırım ...bu yıl o bölümde görmedim.Sivrisineğin olmama nedeni de kurbağalar olmalı :)

Ben her bahçe de, küçük de olsa bir havuz olmalı diyenlerdenim .Sivrisinek yüzünden
bu zevkten mahrum kalmayın :)

Sudenur
03-05-2014, 20:52
Sevgili Nurcan hanım, sizi bıktırmak ve ısrarcı olmak istemiyorum ama bu güzelliklerin şimdi ki hallerini öyle merak ediyorum ki.. :o http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/411639d1369824653-dscn9250.jpg

Göz alıcı köşelerinizi.. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/413149d1370200090-fscn2013.jpg

Begonvillerinize uzaktan bakmayı.. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/411561d1369818222-fscn0005.jpg

Hanımeli ağacınızı, güllerinizi, gün güzellerinizi, dekoratif objelerinizin ahenkli uyumunu ve bahçenizin genel görüntüsünü görebilmeyi çok isterdim.. Sevgilerimle.. :o

Zeytinci
03-05-2014, 21:01
Kurbağalar sivrileri, balıklar da kurbağaları. Denge kurulmuş. Bizim sivrilerin sebebi anlaşıldı. Haklarından gelemiyoruz. Eşelemeye devam. Derinlik lazım:)

tarla kuşu
03-05-2014, 21:20
Bayıldımmmm bahçenize . Ellerinize sağlık sayın nurcanaybay....

sakdag
04-05-2014, 06:29
Nurcan Hanım, biz bu bahçeyi çok seviyor ve hayranlık duyuyoruz. Bizi habersiz bırakmayın lütfen.

nurcanaybay
04-05-2014, 20:08
S evgili Sakdağ , Gilan ve tarla kuşu teşekkür ederim.Sizler aynı karelere bakmaktan
sıkılmadıysanız zevkle paylaşırım :)

nurcanaybay
04-05-2014, 20:15
Sevgili Sudenur kaktüsler yazlık yerlerine yerleştiler.O bölümden birkaç kare .....

nurcanaybay
04-05-2014, 20:26
Sudenur hanım ilginizi çeken diğer bölüm gölge alan , orada ki patates sarmaşığını
kaybettim sanırım, hala yeşermedi.Ama diğerleri oldukça sağlıklı.

Aralya ile A.Mollis hızlı büyüdü.

nurcanaybay
04-05-2014, 20:30
Begonvillerin içinde en erken açanı , klasik kare :) ve gül..

nurcanaybay
04-05-2014, 20:38
Arka kapımın önünü daha önce paylaşmamıştım sanırım , orada ki begonvillerin rengini de çok beğeniyorum .Şu an biri çiçeklendi.

Bu alan da sosyete sarımsağı , hemoracallisler , yayılıcı succulentler , irisler
ve birkaç bitki daha var .Çeşit çok olunca çiçeksiz kalmıyor.

nurcanaybay
04-05-2014, 20:43
Succulent'lerden birkaç kare....

nurcanaybay
04-05-2014, 20:50
S on olarak yarın açmaya başlıyacak nüliferler , 10'dan fazla tomurcuk görünüyor :)

nurcanaybay
04-05-2014, 20:54
Hepimize iyi bir yaz diliyorum , sağlıklı -huzurlu , zararlların az olduğu bir yaz :)

hozat
04-05-2014, 21:18
Sevgili nurcanaybay,

Çarpıcı objeleri,değişik düzenlemeleri ile en beğendiğim bahçelerden biridir sizinki.
Ayrıca verdiğiniz ayrıntılı bilgileri de zaman zaman hayata geçirme imkanı buldum
bu nedenle,bahçenizi gözüm arıyor hep.
Görüşmek dileği ile

Sudenur
05-05-2014, 00:03
Sevgili Nurcan hanım, bahçenizi büyük bir zevkle gezindim, bazılarını kopyalayıp arşiv yaptım ki, dönüp dönüp tekrar bakayım.. :) Ricalarımıza kayıtsız kalmadığınız için teşekkür ederim. Öyle güzel kareler paylaşmışsızın ki ilk önce hızlaca bakıp gözümü doyurdum sonra tek tek inceleyerek zihnimi..

Aralya ile A.Mollis bitkileriniz ihtişamlı yapraklarıyla harika, A.Mollis ne renk açıyor, kokusu var mı merak ettim, paylaşımlarınız devam ederse çok memnun olurum.. :)

Kırmızı gül kızınız ne de güzel uzatmış öyle başını, koklayın beni der gibi, beyaz demirlerle göz okşayıcı bir uyum içindeler, objelerinize, erkenci begonvilinize, kaktüs, sukulent saksılarınıza, özellikle arajmanlarınıza bakmaya doyamadım.. :)

Arka köşe de dolu dolu maşallah. Hemoracallisler ve sosyete sarımsakları, süsenler aynı dönem de çiçekleniyorlardı sanırım, muhteşem olacaklardır açtıklarında..

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/489428d1399229020-166.jpg Kuş kafesinde olduklarını tahmin ettiğim sukulentleriniz yeni bir arajman sanırım, daha önce gördüm mü anımsayamadım, yaratıcılığınıza hayranlığımı bir kez daha belirtmeden geçemeyeceğim, sukulentleriniz epeyce büyüyüp gelişmişler maşallah, yeni türler de edinmişsiniz, güzel günlerde büyütün..

Son olarak Nilüferlerinizin çiçekli hallerini de görüntüleyeceğiniz günleri merakla bekleyeceğimi belirtir, güzel bahçenizde sağlıklı uzun ömürler dilerim. Lütfen aramızda kalın.. sevgimle.. :)

nurcanaybay
05-05-2014, 20:33
Sevgili Hozat ,
teşvik edici cümleleriniz için teşekkür ediyorum , ben de sizlerle olmaktan mutluyum .

Sevgili Sudenur,,
A.Mollis büyük yapraklarından dolayı dolgu bitkisi olarak kullanılıyor.Ne kokusu var ne de
gösterişli bir çiçeği.....aslında büyük bahçeler de arka plan da kulanılmalı.Aralya'nın ise
çiçeğini daha göremedim , bu bahar da açarsa paylaşırım...ben de merak ediyorrum.

Arka kapıda, ilk açan süsenler oluyor daha sonra bodrum papatyaları , onların çiçeklenmesi bitince begonvil ve sosyete sarımsağı....hemoracallisler en son açanlar.Sanırım bir ay içinde çiçeklenirler.

Kuş kafesi internette gördüğümüz bir uygulamaydı , onu yeni yaptım , bitkiler büyüyünce güzel olacak umarım.

Beğenmeniz beni de mutlu etti , teşekkür ederim.

füsunANK
05-05-2014, 20:52
Ce eee.. Benim bahçede her şeyin yolunda olduğunu görmek güzeldi. Kucak dolusu sevgiler. :)