View Full Version : nurcanaybay / Bahçe
nurcanaybay
13-04-2011, 10:22
Hoşgeldinizzzzz :))
Sonsuz sevgi saygı ben den efendimmm.
Bol bol fotoğraf çekiyorum ama paylaşacak pek bir şey çıkmıyor ortaya maalesef .
Şu an beni heyecanlandıran tek bitkim 15 cm'lik clematisim çünkü bu boyu ile 4-5 tomurcuğu var .Bazı tomurcuklarını büyüteçle görebildim :)
Bahçe renklerini göstersin zevkle paylaşacağım.
--melek--
13-04-2011, 11:35
çok güzel bir behçeniz ve çiçekleriniz var. ayrıca çok düzenli
nurcanaybay
14-04-2011, 17:49
Teşekkür ederim :)
Havuzunu bir fotoğraflasan diyorum. Havuzu yarıda kalmış vatandaş olarak:))
Sayın nurcanaybay gece gece bahçenizi gezdim,"inşallah korkmadınız"!!.. Bütün çiçekleriniz harika olmuşlar.Clematisleriniz fevkalade,begonvil şahane açmış, mavi çiçelkli sarmaşığınıza bayıldı,(mavi yasemin olmayan) çok oeğişik bir sarmaşık.Bilhassa kazan ve ibriğiniz dikkatimi çekti,bende böyle objelerin hastasıyım.Mükemmel zevkinizi kutlarım.Ellerinize sağlık.Burada biraz İzmir' in de payı var,bende İzmir torunuyum,Annem İzmirliydi,sıkça giderdik. Çok beğendim,görüşmek üzere .İyi geceler efendim.
nurcanaybay
15-04-2011, 15:51
Berrin hanım ;
beğenmeniz beni de mutlu etti ,teşekkür ederim.
Benim iki küçük clematis'im vardı ,birini kadı lokmaları afiyetle yemiş fakat diğeri köklerin den yeniden sürgün verdi hatta tomurcukları var...:))
Mavi sarmaşık dediğiniz sanırım solanum , İzmir koşulların da neredeyse 11 ay çiçekli
ve sorunsuz bir bitki .
Çim hakkın da verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim , maalesef ikisi de benim için
uygun değil ....araştımaya devam edeceğiz.
nurcanaybay
15-04-2011, 15:58
Cemo ;
havuzun bir kaç fotoğrafını çektim.
Bir iki hafta önce calla'ları suya yerleştirmiştim ,çiçek açıyorlar.Japon şemşiyesi de iyi durumda ,cana yı da koydum ama o biraz daha sıcaklık istiyor şimdilik gelişimi yavaş.
Ama nilüfer'imin 4 yaprağı su yüzeyine ulaştı .Sümbüller çok sağlıklı görünmese de havalar ısındıkça düzelecek .Havuza 2 küçük balık almak istiyorum ama kurbağa larvası dolu ,onlar büyüyüp havuzu terketsin diye bekliyorum.
nurcanaybay
15-04-2011, 16:08
Havuz ve için de ki bitkilerim
nurcanaybay
15-04-2011, 16:14
Kaktüs ve suculentlerim den bazıları çiçek açtı , hepsinin ismini bilmediğim
daha doğrusu not aldığım yeri bulamadığım için yazamadım :)
nurcanaybay
15-04-2011, 16:22
.
Bahçeye dikili olan galla , çiçeklenmesi bitmek üzere olan frezyalar ve
geliştikçe güzelleşen saksı arajmanım
nurcanaybay
15-04-2011, 16:27
Ve görüp görebileceğiniz en güzel clematis piilu :)))
Nurcan hanımcığım bahçeni tekrar gezdim gördüğüm güzellikler karşında başım döndü, bende bugün eve dönünce saksı arajmanı yapacağım,imrendim doğrusu ellerinize sağlık.
nurcanaybay
15-04-2011, 16:43
Bu yıl , soğanlı bitkilerimin çoğunu saksıya dikmiştim.Her yıl sorunsuzca açan
irislerim den bir tanesi bile açmadı ,hala şaşkınım.Bahçede ki sümbüller göz doldururken saksıda kiler ise keyifsizdi.Bir de muscariler var ...her yıl mor mor çiçeklenirken saksıya aldıktan sonra lütfedip 1-2 tanesi çiçeklendi .O saksılar hazırladıktan sonra ki bel ağrrılarımı düşünüyorum da ...hepsine aşkolsun diyorum :))
nurcanaybay
15-04-2011, 16:45
Nurcan hanımcığım bahçeni tekrar gezdim gördüğüm güzellikler karşında başım döndü, bende bugün eve dönünce saksı arajmanı yapacağım,imrendim doğrusu ellerinize sağlık.
Fatoş hanım ;
o sizin güzel gören gözleriniz den kaynaklanıyor ,bu yıl hüsrana uğratanlar çoğunlukta :)
Teşekkür ederim.
nurcanaybay
15-04-2011, 16:50
Eylül de çimleri yenilemiştim ya şu an kel kel ,bir iki küçük çukurla birlikte .Sebebi de son fotoğraftaki iki eşşek sıpası .Benim küçüğün ilk kez bir arkadaşı oldu ,dört nala koşturuyorlar ....ama hiç kızmıyorum ,öyle güzel oynuyorlar ki....
Cemo ;
havuzun bir kaç fotoğrafını çektim.
Bir iki hafta önce calla'ları suya yerleştirmiştim ,çiçek açıyorlar.Japon şemşiyesi de iyi durumda ,cana yı da koydum ama o biraz daha sıcaklık istiyor şimdilik gelişimi yavaş.
Ama nilüfer'imin 4 yaprağı su yüzeyine ulaştı .Sümbüller çok sağlıklı görünmese de havalar ısındıkça düzelecek .Havuza 2 küçük balık almak istiyorum ama kurbağa larvası dolu ,onlar büyüyüp havuzu terketsin diye bekliyorum.
Hava hala serin olduğundan, galaları ve cannaları saksıda bekletiyorum.
Senin bitkiler önden gidiyor, bende seni takipteyim:)
Renkli galalar da suda oluyor diye duydum. Kıyıp atacağım havuza lakin havuz bitmedi. Sinirle beklemeye devam:(
Sıpan adına sevindim, kardeş kardeş büyürler. Ne güzel:)
Benim sümbüller kurudu, arkadaşa verdiğim iyi durumdaydı. Gidip ondan aldım yeniden. Paylaşmanın faydaları:))
Balıklarla kurbağalar mutlu mesut yaşıyor, beklemene gerek yok sanırım.
Sıkca foto. bekliyorum bu bahceden, haberin olsun:)
Sevgili Nurcanaybay, bahçen rengarenk olmuş, çok güzel.
Benim çimler de iki senede bozuldu, sebebi aynı. Hele tarçın'ın kardeşini de bahçeye oyun için aldığımda, boğuşmayı çok seviyorlar, toprak, 2 cm kadar yerinden kalkıyor. Çimlerin arası bayağı boşaldı, alttaki rulo çimin filesi ortaya çıktı. Bir de fileyi keşfederse, tamamını kaldıracak :) Her şeye rağmen, dediğin gibi, oynamaları çok güzel.
nurcanaybay
15-04-2011, 17:25
Cemo ;
sen biraz daha bekle ,bura da bile havalar çok dengesiz .Dün şakır şakır yağdı bu gün ise
günlük güneşlikti.
Renkli calla bir tane var ,denemeye korkarım .Sen bir dene duruma göre ben de salarım suya :))
Sevgili Kiraz ;
minyatür olan sözde yan komşunun ,eve almıyorlar .Bütün kışı ben de geçirdi ( gizli gizli aldım :)) ), evin arka tarafın da ki korkulukların arasın dan geçip geliyor ...canıı istediğin de de yine ordan çıkıp gidiyor.Hoplayıp zıplarken seyretmeye doyamıyorum eminim siz de
öyle hissediyorsunuzdur.Çime gelince olduğu kadar ,ne yapalım :)))
Sevgili Nurcanaybay bahçeniz rengarenk elinize emeginize saglık...
nurcanaybay
16-04-2011, 13:33
Burak bey teşekkür ederim.
Yücel Canpolat
16-04-2011, 14:06
Benim bahçem de hiç güzel renkli çiçeklerim yok ki,çok kıskandım şimdi:)
nurcanaybay
16-04-2011, 20:34
Birlikte Fikret bey 'in bahçesine gidelim ,ben de açmayan bütün çiçekler orada açmış...
kökler kökler paylaşırız :))))
fikreteren
16-04-2011, 21:42
Hay hay.Buyrun istediğinizi alabilirsiniz.
Sayın nurcanaybay; Bahçeniz çok neşeli görünüyor. En çok ilham aldığım bahçelerden inanın. Gülen su kabağı görünümündeki obje daha önce de dikkatimi çekmişti diye hatırlıyorum. Ama nazarboncuğundan gözleri olan ve gülümseyen saksıyı ilk defa farkediyorum. Bahçem bir bahçe havasına girebilse, ben de de böyle objeler var. Neşeli objeleri ben de çok seviyorum. Bahçenizde renkler cıvıl cıvıl. Bir kaç günlük koşuşturmadan sonra, elimde çayımla bahçenizin fotoğrafları görmek, içimi açtı doğrusu. Cezayir menekşesini nerede kullanacağımı düşünürken sizin aranjman saksınızı görmek çok güzel oldu. Taklit serbest mi?:p
Ömrünüz her daim, bahar kadar renkli ve neşeli olsun. Sağlıcakla kalın...
nurcanaybay
17-04-2011, 19:40
Fikret bey ;
dua edin yakın değilim yoksa çat kapı gelirdim :)))
Sevgili Uzaylı ;
objeleri seviyorum ,dediğiniz gibi bahçeleri neşelendiriyor.Kemeraltın dan aldığım iki boncuğu saksıya diktim ,kırmızı kalemle de ağız yaptım ...oldu bitti :)
Güzel dileğiniz için de teşekkür ederim ,taklitte her daim serbest :)
Bahçenizi gezmek ne kadar keyifli, çiçekler çok güzel, aksesuarlar çok zevkli ve renkli ellerinize, emeğinize sağlık
yedikaranfil
19-04-2011, 08:03
Sevgili Nurcanaybay; Bahçenizi gezdim çok güzel ve rengarenk olmuş insanın gözü gönlü açılıyor. Ama bahçenizin tadını sizden daha fazla o güzelim köpecikler çıkarıyor anladığım kadarıyla. Çiçeklerinizi güle güle büyütün emeklerinize sağlık.
ciceksever70
19-04-2011, 08:25
Nurcan hanim bitkilerin güzelliginin yaninda sizin düzenlerken ince zevkinizi yansitmaniz resimleri daha da keyifle izlettiriyor. Havuz özellikle bahcemde olsun demedigim objelerden ama sizin gibi dostlarin bahcelerinde izlemek cok keyif veriyor. Size cok verimli ve güzel bir yaz mevsimi diliyorum.
Eser İlhan
19-04-2011, 08:43
Bu yıl , soğanlı bitkilerimin çoğunu saksıya dikmiştim.Her yıl sorunsuzca açan
irislerim den bir tanesi bile açmadı ,hala şaşkınım.Bahçede ki sümbüller göz doldururken saksıda kiler ise keyifsizdi.Bir de muscariler var ...her yıl mor mor çiçeklenirken saksıya aldıktan sonra lütfedip 1-2 tanesi çiçeklendi .O saksılar hazırladıktan sonra ki bel ağrrılarımı düşünüyorum da ...hepsine aşkolsun diyorum :))
Nurcan Hanım,benim de yerde dikili mor muscarilerim çılgın gibi, buket buket açarken saksıya diktiğim beyaz muscariler henüz bir tane bile açmadılar. Sanırım saksıyı pek sevmiyorlar ;)
ligustrum
19-04-2011, 09:33
sayın nurcanaybay; Sümbüllerin kokuları var mı? Bahçedeki yaramazların zararı nasıl olmuyor ki? Hiçbir yer dağılmamış, bozulmamış!
Sağlıcakla kalın.
Havuz, çimler ve frezyaların renkleri çok güzel bir ortam oluşturmuş. :)
Aranjmanı da çok beğendim ve hatta kendisinden esinlenmeye karar verdim. ;)
Daha net bir fotoğrafını da koyun lütfen bir ara.
Keyifli günler. :)
nurcanaybay
19-04-2011, 11:11
Sevgili Gilan ;
aşağıda ki fotoğraf biraz daha net sanırım.Saksı da ki bitkiler ,
orman menekşesi ( saksının gölge de kalan bölümün de )
cezayir menekşesi
aslanağzı
mor telgraf çiçeği
menekşe ( gelişmedi )
kurdela ( gölgeli bölüm de )
Saksı da ki bitkilerin hepsi suyu seviyor ,kurdela ve orman menekşesi gölgeyi seviyor ,diğerleri de bu mevsim de sadece sabah güneşi görüyorlar.
nurcanaybay
19-04-2011, 11:23
sayın nurcanaybay; Sümbüllerin kokuları var mı? Bahçedeki yaramazların zararı nasıl olmuyor ki? Hiçbir yer dağılmamış, bozulmamış!
Sağlıcakla kalın.
Ben sadece yoğun kokuları alabiliyorum ,mesela o frezyaları burnuma soksam hiç koku alamıyorum :))....ama sümbüllerin kokusunu yanların dan
her geçişimde alıyorum .Topraktan çıkarmadığım tek soğanlılar da onlar ,yazın sudan hiç etkilenmediler .
Fotoğrafta ki küçük köpek benim değil ,benim ki kedi peşin de koşmuyor
ise çiçeklere hiç basmaz.Tek zararları ise çimler oluyor ,oyun oynarken son sürat koşturuyorlar o yüzden çimler yine kötü durumda.Ama bunun bir önemi yok çünkü ben buraya onların bahçeleri olsun diye yerleştim.
nurcanaybay
19-04-2011, 11:37
Sn.Eser ;
dediğiniz gibi saksıyı sevmediler bunun sebebi de su sanırım .Bahçe de su akıp gidiyor
saksı da ise daha çok ıslak ortam da kalıyor diye düşünüyorum.İrisler de aynı durumda.
Sağlık olsun :)
Sevgili Çiçeksever ;
beğeniniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben de sizin yaşadığınız ortamı gıpta ile izliyorum.
Sn.Yedikaranfil ;
beğenmeniz beni mutlu etti teşekkür ederim.Köpeklerimi de umarım mutlu edebiliyorumdur.
Sn.Cebeci ;
aksesuarları seviyorum .Dün antikacı da demir bir beşik bulup aldım ,içine çiçekleri nasıl yerleştirebilirim onu düşünüyorum.Gördüğünüz gibi her objeyi bahçe de değerlendirme peşindeyiz ( ağaçlar net. ailesi olarak ) :)))
günebakan
19-04-2011, 12:25
Arajman çok güzel görünüyor Nurcan hanım'cığım İzmire bahar gelmiştir artık eminim bahçeniz de rengarenk olmuştur. Demir beşikiği de çiçeklerle doldurunca harika görünür bence:)
nurcanaybay
19-04-2011, 12:54
İzmir de pek bahar olmaz bildiğiniz gibi ama bu yıl oldukça uzun sürdü.Şu an da kapalı ve biraz da soğuk.
Arajman benim de hoşuma gidiyor ,bahçeyi renklendirdi.Hava biraz ısınsın beşikle ilgileneceğim :)
Cezayir menekşesi, aranjmanların olmazsa olmazı galiba. :)
Sadece sabah güneşine göre aslanağızları ne kadar çiçekli. Ben tüm gün güneştedir sanıyordum. Böyle olmasına sevindim çünkü planlarımı kolaylaştırıyor.
Bu arada, burada kış devam ettiği için İzmir'de de ancak bahar oluyordur. :)
nurcanaybay
19-04-2011, 13:20
İzmir koşulların da ,aslan ağzının çok güneş istediğini düşünmüyorum.Geçen yıl ,saksının bir metre uzağına duvar önüne dikmiştim.O bölüm neredeyse hiç güneş görmüyor yine de çok güzel gelişmişti ta ki kırmızı örümcek saldırısına uğrayana dek :))
Cezayir menekşesi karanlık bölgeleri de güzel aydıınlatıyor.Ben orman menekşesini de
hosta gibi gölgeyi seven bitkilerle birlikte kullanıyorum.Hem hostalar toprak altındayken
saksı boş kalmamış oluyor hem de toprak yüzeyini kapladığı için nemi koruyor.
Ben orman menekşesini de hosta gibi gölgeyi seven bitkilerle birlikte kullanıyorum.Hem hostalar toprak altındayken saksı boş kalmamış oluyor hem de toprak yüzeyini kapladığı için nemi koruyor.
İşte bu süper bir fikir.
Bahçemde ikisi de var ama bir araya getirmek aklıma gelmemişti. Bu haftasonu menekşelerin fazla yayılan kısımlarını budamıştım, keşke hostaların yanına dikseymişim... Neyse geride bayağı bir kısmı var neyse ki. :)
füsunANK
24-04-2011, 14:34
Benim bu sayfaya daha sık uğramam lazım. Gözüm gönlüm şenlensin. Havuz harika oldu. Bitkileri , formatı herşeyi mükemmel. Elinize sağlık.
BU SAKSIDA GÖZÜM KALDI (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=204279&stc=1&d=1303203872)
Başına birşey gelirse bendendir :D
Gözlü saksıdan bende yapacağım :) Kıskanç değilim aslında ;)
nurcanaybay
24-04-2011, 20:01
:))))) Siz, o arajmanın da saksının da kat kat güzelini yaparsınız.
lalebruli
04-05-2011, 04:54
Izmir'lilerin bahcelerine kolay kolay girip bakamiyorum, denizi, yesili herseyi burnumda tutuyor. Nihayet bir cesaret baktim, bakmaya doyamadim. Ciceklerinizin maasallahi var. Bol cay keyifleri, dostluklar, kahkalar, sohbetler eslik etsin bahcenizin guzelliklerine...
sevgiler
Ebru
mandalinci
04-05-2011, 05:40
Havuz ve için de ki bitkilerim
Çok güzel görünüyorlar, İzmir'e gidince sizin bahçeden biraz kopya çekecek gibiyim. Ellerinize sağlık:)
Eser İlhan
04-05-2011, 06:22
Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum ;) Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim ;)
nurcanaybay
04-05-2011, 11:04
Ebru hanım siz de İzmir'limisiniz ?
Özleminiz cümleleriniz den belli oluyor ,gelin çayı birlikte içelim :)
Sn.Mandalinci ;
buraya dönme planlarınız olduğunu biliyorum.Umarım biran önce isteğiniz gerçekleşir.İzmir'in
havasını bilen biri için Ankara'nın kışı zor gelmiştir.
nurcanaybay
04-05-2011, 11:22
Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum ;) Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim ;)
Sn.Eser ;
güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Havuzu sonbahar da yapmıştım.Şu ana dek pişmanlık duymadım ama yaz sıcakları başladığın da koku da başlarmı ,sinekler rahatsız edermi bilmiyorum.
Benim havuz ,çukura muşamba serilip su doldurmaktan ibaret .Filtre sistemi yok ,durgun su dolayısı ile yosunlandı.İçine düşen yaprakları ve yüzeye çıkan yosunları küçük bir mutfak süzgeçi ile alıyorum :)
İçine iki küçük balık koyup yosunlarla beslenmelerini sağlamak istiyorum ama
kurbağa larvalarını yerler diye yapamıyorum.Larvalar büyüsünler o zaman balık koyacağım bu da yosunlanmayı önler diye düşünüyorum.Bir de su sümbülleri suyun yüzeyini örtünce azalır sanırım.
Ama yeni bir eve geçsem ,belki daha detaylı ve yardım alarak yine yaparım.
Sizin bahçeniz hem güzel hem müsait .Çok çok daha güzelini yaparsınız.Umarım eşiniz bana kızmaz ,bence vazgeçmeyin yapın :)))
Yaz ortaların da sorun çıkarsa size bilgi veririm.
nurcanaybay
04-05-2011, 13:25
Bu ayın güzelleri leylak ve gül oluyor.Leylağımın biri 10 yaşın dan büyük fakat
zeytin-kayısı -çam üçlüsünün ortasın da ve gölgesin de kaldı.
Aşağı da ki gül doğu cephesin de kuzey de ki güllere oranla daha az hastalanıyor.
nurcanaybay
04-05-2011, 13:31
Bahçe kapısına sardırdığım hedera bu yıl çok güzelleşti.Kapı girişinin bu hali çok hoşuma gidiyor.
Sarı ponpon gül den kalan tek dalda çiçeklendi.
nurcanaybay
04-05-2011, 13:40
Yerde ki sardunyalar saksıda ki sardunyalara göre daha güzel gelişiyor.Üstelik sadece sabah güneş almalarına rağmen, fakat çamın etkisiyle toprağın asiti artıyor bundan hoşlanıyorlar.
Diğerleri de açmaya başladı.
nurcanaybay
04-05-2011, 13:48
Bu yıl limonların sayısı arttı :)
Kana'ların bir bölümü ,yaz kış yapraklı sadece rüzgar dan formu bozulabiliyor.Kana'ları
her gün su gören bir bölüme dikerseniz memnun kalıyorlar.
Nar'ım çok güzel bir cins ,çok tatlı ...şöyle kaşık kaşık yenilen türden.Her yıl sıkı bir budama yapardım ,bu yıl hiç ellemedim.Çiçek açmak üzere.
Hosta'ların da keyfi yeride.
nurcanaybay
04-05-2011, 13:56
Bu ay'ın son fotoğrafları.
Sevgili nurcanaybay leylak çok güzel görünüyor ponpon gül ,sakızlar çok tatlı maşallah elinize emeginize saglık
Yine harika fotograflar. Ellerinize sağlık. Her görüntü diğerinden güzel.:)
Sayın nurcanaybay; Yine harika görüntüler. Favorim sarmaşıklar içindeki giriş kapısı. Kıpkırmızı güller, Leylaklar, hostalar. Hele o örme çorap ve çan dekoru. Beşiğe de ayrı bayıldım. Yemyeşil, capcanlı bahçe. Ne diyeyim harikasınız...
nurcanaybay
04-05-2011, 18:05
Burak bey ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.
Sevgili Zenfree ;
kapalı havalar da çekersem fotoğraflar net çıkıyor.Öğrenmeye çalışıyorum.
nurcanaybay
04-05-2011, 18:13
Sayın nurcanaybay; Yine harika görüntüler. Favorim sarmaşıklar içindeki giriş kapısı. Kıpkırmızı güller, Leylaklar, hostalar. Hele o örme çorap ve çan dekoru. Beşiğe de ayrı bayıldım. Yemyeşil, capcanlı bahçe. Ne diyeyim harikasınız...
Sevgili Uzaylı ;
bahçenize leylak için yer ayırmayı unutmayın lütfen.Çiçeksever'in bahçesin de ki beyaz leylaktan da bulmaya çalışın.Yanından her geçişim de kokusunu duyuyorum ki pek koku alabilen biri değilim.
Beşiğe bir çare bulamadım henüz.Amacım beşiğin içine direk çiçek dikebilmekti.Cam güzeli dikecektim ,onlar da çoşup üst tarafı kapatacaktı :)
Malzeme arayışına devam...
günebakan
04-05-2011, 18:24
Harika fotoğraflar Nurcan hanım'cığım hele kapıdaki sarmaşık gülleri ile dörtlü sepetlerdekiler çok hoşuma gitti :)
O güllere hayran oldum hayrannnnnn:) 4 sepet bir harika. Aslında herşey harika.
Havuzun bugünkü halini merak ediyorum.
Su sümbülleri canlanmaya başlamıştır.
Arkadaşımadan aldığım sümbüller canlanıyor, nasıl sevindim anlatamam.
Şimdi nilüfer bulmaya calışıyorum. Ahh bu küçük şehirde oturmanın zorluğu ahh.
nurcanaybay
04-05-2011, 18:47
Günebakan ;
beğenmene sevindim teşekkür ederim.Güller güzel ama bir de şu bitler olmasa...
Cemo ;
Sümbüllerin canlanmaya başladığına sevindim.Burası daha sıcak olmasına rağmen benimkiler
de bir değişiklik yok.Ama nilüfer iyi durumda.Geçen gün saksısı devrilmiş ,o zaman gördüm.
Saksının deliklerinden kalın kalın kökler çıkmış.Bakalım çiçeğini görebilecekmiyim.
Bir tane leylak çeliğim var. Yapraklandığı için seviniyorum. Sanırım eflatun rengi. Beyazı da arar bulurum. Eşim ağaç deyince hemen meyve veriyor mu diyor. Hayır mis gibi kokuyor deyince. Yine senin entel dantel işlerin diyor. İzin vermem bahçeyi onlarla doldurursun deyince aht ettim. Ne dilersem inat ettim mi yapıyorum nasıl olsa.:D Gönderdiğiniz jakaranda tohumlarından bir kaç tane filizlendirdim. Bu bahçe bize yetmeyecek herhalde. Komşu arazi var gözüme kestirdiğim. ( Hayale bak ben birine bile yetişemezken. ) Şu anki bahçemize gelen yolda yanyana sıralanmış manolya, erguvan, leylak, jacaranda... Oradaki eve gelirken o yoldan geçen misafirlerimiz büyülenirdi herhalde.:p
Sayın nurcanaybay,
bahçenizde çiçeklerinizde hepsi birbirinden güzel maşallah.
bahçeniz renk renk ne güzel,
füsunANK
04-05-2011, 20:04
Tık tık tık...
O güzelim bahçe kapısını tıklayıp girdim ;) Harika olmuş harikaaa. Ben zaten bu bahçeye hastayım , napim :) Kapıdan çıkarken acaba şu sepet saksılardan birini alıversem mi, gören olur mu ki :D
nurcanaybay
04-05-2011, 21:12
Sevgili Uzaylı ;
siz en iyisi bahçeyi paylaşın .Erkekler genelde meyve veren ağaç istiyor biz rengi olsun kokusu olsun istiyoruz.Jakaran'daya sevindim ,biran önce çiçeğini de görürsünüz inşallah.
Hanndan hanım ;
Füsun hanım ;
sepet çok ,hepsi sizin olsun :))
günebakan
04-05-2011, 21:38
Nurcan'cığım beşiği nasıl yapacağına karar verememişsin aşağıdaki resimler sana bir fikir verir belki:)
209010
209011
nurcanaybay
04-05-2011, 21:44
İşte böyle birşey istiyordum.Sorun içine konacak malzeme de ,yani toprağı tutacak malzeme lazım.
Askılı sepetlerde kullanılan ( ismini bilmiyorum ) o yosun gibi şeylerden aldım ,toprağı koyunca yayılıp kaldı.Sonra gidip demirlerini alıp cam güzeli diktim bende :):)
Teşekkür edrim ,çok güzelmiş.
günebakan
04-05-2011, 21:57
Beğenmenize sevindim eminim sizinkide çok güzel olacaktır galiba siz sukulentlere bulaşmadınız bu echeverialara bulaşa bilirsiniz demir beşikte güzel duracaktır ayrıca demir beşiğe toprağın altına siyah poşet yaysanız nasıl olur ki acaba:)
Yücel Canpolat
04-05-2011, 23:51
Nurcan Hocam yine kıskandıracak görüntüler emeklerinize sağlık,zaman zaman hesetliğim tutuyor kendime diyorum,eee ben de izmir atmosferinde olsam benim de bahçem Nurcan Hocam'ın bahçesi gibi olur,latife yapıyorum emeğin karşılığını en iyi bilenlerdenim mesele atmosfer meselesi değil mesele bitkiye kendinizi hissettirmektir ellerinize sağlık:)
Satı Uğurtan
05-05-2011, 00:22
Sevgili Nurcan, havuzun çok hüzel, ben yerini kazdığım halde armut yüzünden vazgeçtim.
Armut katıp karıştırıyor her tarafı:)
Ponpon gülün çok güzel bende köklendirdim, hostaların çok canlı ve çok güzel, bana güngör üç defa verdi ve ben her defasında kuruttum, beğendiğim halde vazgeçtim dikmeyeceğim artık:)
nurcanaybay
05-05-2011, 13:00
Günebakan ;
gönderdiğiniz ikinci fotoğrafta çok güzel ,ikisi de bana hitap eden görüntüler.Tekrar teşekkür ederim.
Poşet olmaz çünkü kalıp gibi duracak sağlam ve dayanıklı bir şey lazım.Aklıma poşet değil de kalın-sarı çuval bezi gelmişti ama o da pek mantıklı gelmiyor.Bekliyelim bakalım,
bir gün işime yarıyacak bir şey karşıma çıkar.Olmadı sepet alır içine oturturum.
Echeveria bir tane var ,sukulent olarakta bir iki tane var .Ama gölge de uygun yer olduğu için cam güzeli düşünmüştüm.
nurcanaybay
05-05-2011, 13:14
Yücel bey ,
beni hoca da yaptınız ya....ne diyeyim ben size :)))
Ama 20-25 yıl sonra görün siz beni ,hocaların hocası olacağım bu sitede :))
Satı hanım ;
sesiniz soluğunuz pek çıkmıyor.Armut pestilinizi çıkarıyor değil mi :))))
Hosta'lara üzüldüm.Olmadı mı olmuyor işte.Soğanlı ve yumruluları o kadar sevdiğim halde ben de pek başarılı olamıyorum.Canımız sağolsun napalım.
Arada Armut'un fotoğraflarını paylaşın lütfen ,büyüdükçe zarar vermeyi bırakacak merak etmeyin.
nurguldk
05-05-2011, 14:13
Nurcan Hanım,
Sanırım ben bu güzel bahçeyi kaçırmışım. Bakındım hiç yorumumu bulamadım. Harika, rengarenk bir bahçeniz var. Saksı niyetine kullandığınız herşeye bayıldım. Hele son fotoğraflardaki bahçenin coşkulu hali, özellikle biz Ankara'da yaşayanları derinden etkiliyor :D Zira hala bahara dair kanıtlar çok az buralarda :p
Güzel bahçenizde mutlu bir yaşam diliyorum.
nurcanaybay
05-05-2011, 14:45
Siz ,Ankara'nın iklimin de neler yapabileceğinizin işaretlerini şimdiden verdiniz.
O diktiğiniz clematisler büyüdüğün de rüya gibi olacak.
Bura da da hava serinledi ,orayı tahmin edebiliyorum :)
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.
Sayın nurcanaybay; İzmir Çınarlı'da çiçekçilerin devasa yerleri var. Çiçeğin saksılısından kesme çiçeğine, yapma çiçeğinden sepetlere, saksılara, uzakdoğu ve dünyanın bir çok yerinden geldiğini düşündüğüm aksesuarlardan tutunda, taşlardan denizkabuklarına,cam vazolardan aklınıza gelebilecek milyonlarca ürün var. İşinde profesyonel çalışanları istediğinizde inanılmaz kompozisyonlar hazırlıyorlar. İster yaptırın ya da ister danışıp, malzemesini alın çok yardımcı oluyorlar. Oraya bir bakın isterseniz. Tavsiye ederim. Size aklınıza gelmemiş müthiş fikirler vereceklerdir.
Oradan sepetler almıştım. Annemi götürdüğümde kendini kaybetti. Altın rengi taşlarla dolu bir cam vazo kompozisyonu hazırlatmıştı. Dört beş sene önce 2m boyunda yapay yılbaşı ağacı ve süslerini de oradan aldım. Yok yok. Gerçek ya da yapay aklınıza ne gelirse sonu yok çeşidin. Hediyelikleri orada yaptırıyoruz.
Ben gidince kendimi kaptırıyorum. Devasa bir yer. Kendimi orada Alis harikalar diyarında gibi hissediyorum. Praktiker ve Koçtaş'ın bu konuyla ilgili bölümleri, yanında çok küçük kalıyor. Ama alışveriş tutkum nükseder diye görmekten kaçınıyorum. Şu bahçe yola girince sık sık uğramayı hedefliyorum.
nurcanaybay
05-05-2011, 18:21
Böyle yerlere gittiğiniz de fotoğraflarını çekin lütfen :))
Bahsettiğiniz yeri bilmiyorum ,ben gidemem ama ablamı gönderirim :)
Böyle yerlere girdiğim de ben de kendimi kaybederim ,başım döner.
Bende size bir yer önereceğim.Belki de biliyorsunuzdur.Kemeraltın da ismini yanlış hatırlamıyorsam Demircihanı var ,çok eski bir yer esnaf yerini tarif edebilir.Özellikle ahşap üzerine ,fıçı-ahşap su kabı -bahçe için bank-sehpa türü şeyleri uygun fiatlarla almak mümkün.Aklınız da olsun :)
lalebruli
17-05-2011, 21:48
Ebru hanım siz de İzmir'limisiniz ?
Özleminiz cümleleriniz den belli oluyor ,gelin çayı birlikte içelim :)
.
Hem babadan hem de dededen Izmirli'yim. Midilli gocmeni dedem ve kac kusaktir Edremit yerlisi olan annanem sayesinde de cocuklugumun bir kismi Akcay'da gecti. (Kesseler Ege akar yani:)))
Izmir'de her gidisim de geri donesim gelmez buralara, insallah onumuzdeki yil tanisma firsati buluruz ben de size buradan tohumlar getiririm...
sevgiler
nurcanaybay
18-05-2011, 13:49
Doğru tahmin etmişim :)
Ben de tanışmayı çok isterim .Görüşebilmek dileğiyle ,sevgiler.
ugurtelefon
18-05-2011, 14:26
Ev mi cennet bahçesi mi ben anlayamadım!
Nurcan hanım inanın çok beğendim.Sizi can'ı gönülden tebrik ediyorum.
Çocuk büyütür gibi ilgi ve âlâka göstermişsiniz.Elinize yüreğinize sağlık.
nurcanaybay
18-05-2011, 16:08
:))) Öbür tarafta nereye gideceğim belli değil ,bari burada bir köşe hazırlıyayım dedim :))
Sn.Uğurtelefon ,
motive edici sözleriniz için teşekkür ederim.Beni mutlu ettiniz ,sağolun.
nurcanaybay
18-05-2011, 18:16
Buraya birden bire yaz geldi ,seralar da çoştu tabii....keşke birlikte gezebilseydik :))
Geçen yıl soğanlı bitkilere takmıştım bu yıl da otsu bitkiler dikkatimi çekiyor.Hele bir tanesi var ki bayıldım.Ama önce emektarlara saygı göstereceğim.
Üzerlerin de her türlü hastalık var ama yine de çok güzeller :)
Bu güller seradan mı senin bahceden mi anlayamadım. Gülleri gürünce beynim mi durdu nedir:))
Ben bugün, bir tanecik acmış gülüme bakıp dururken bu nedir ..... oldum yahu:))
nurcanaybay
18-05-2011, 18:20
Begonvillerim den mor olan açmaya başladı .
Hanımeli'ni istediğim forma sokmayı başardım ,bolca da çiçeklendi.
Öyle güzel görünüyor ve kokuyor ki ...güzelliğini yeterince yansıtamıyorum.
günebakan
18-05-2011, 18:24
Begonviller muhteşem hanımelinin şekli çok güzel olmuş nasıl yaptınız acaba Nurcan hanım:)
nurcanaybay
18-05-2011, 18:31
Ben bu bitkiye aşık oldum .İsmi Salvia ( adaçayı ) ,mayıs ayın da açmaya başlar ,budanırsa aralıklarla çiçeklerinii göstermeye devam eder.
Güneşi sever ,kaya bahçeleri için uygundur.Kuraklıığa hoşgörülüdür.
30-45 cm yükseklik , 30 cm de genişliyebilir.Arılar ,kuşlar ve kelebekler için çekicidir.
3 Kök saksıya diktim ,ön kısmına da yayılıcı biberiye bir köşeye de alisyum
diktim.Biberiye ye de bayıldım :)
nurcanaybay
18-05-2011, 18:34
Günebakan ;
uzayan filizlerini sürekli kopardım.Geçen yıl bu kadar çiçeklenmemişti verdiğim gübrelerde işe yaradı sanırım.
nurcanaybay
18-05-2011, 18:47
Sepet için de 3 çeşit bitki var.İkisi farklı tür de lavanta.Birinin yaprakları
daha keskin kokulu.3.bitki ile bu yııl tanıştım.
İsmi Scobiosa Columbaria .Fotoğrafta hiç yansıtamadım ama çok hoş eflatun çiçekleri var.Uyuz otu diyede tanınıyor.Çok yıllık ,20-50 cm boyunda
( 50 cm çiçek sapı uzunluğu ,yapraklı kısmı 20 cm kadar ) ,kaya bahçeleri için uygun ,sınır bitkisi olarak kullanılabilen bir bitki.Kokulu deniyor ama ben alamadım.Kelebek ve arıları çekiyormuş.
İkinci fotoğrafta ki bitki Ruellia .İki cinsi var benim kki cüce türü.
Menekşe -lavanta rengi çiçekler açıyor ,serin yerleri seviyor ,suya bayılıyor hatta bazı yerler de su bitkisi diye geçiyor.
nurcanaybay
18-05-2011, 18:54
Gazanya'nın bu şekilde açanına da ilk kez rastladım.Çiçek geliştikçe ponpon şeklini alıyor.Aynı çiçek 11 gündür açık.
2.Fotoğrafta ki Gerbera ve adını hatırlıyamadığım ( yıllar önce almış yaşatamamıştım ) sarkıcı bir bitki.
O hanımeli nasıl bir şey öyle? :eek:
Gövdenin kalınlaşması için filizleri koparmak yeterli mi? Kaç sene aldı bu hale gelmesi?
Bir de somon rengi gülleri çok sevdiğimi artık kabul etmem gerekiyor galiba, muhteşemler. :)
Tabii bir başka kabul etmem gereken de bahçemde yer kalmadığı gerçeği. :D
nurcanaybay
18-05-2011, 18:59
Geçen yıla kadar ,aldığım hiç bir küpeliyi yaşatamamıştım.Geçen yıl aldığım alaca yapraklı minicik çiçekli olan yaşayınca cesaretlendim.İki adet daha aldım ( aslın da sizler
gaza getiriyorsunuz :)) )
nurcanaybay
18-05-2011, 19:03
Hosta'ların arasına bu çiçekleri koyup biraz renklendirmeye çalıştım.
İsimlerini yine hatırlayamadım ( o kadar da ceviz yiyiyorum ama bir işe yaramıyor :)) )
nurcanaybay
18-05-2011, 19:12
O hanımeli nasıl bir şey öyle? :eek:
Gövdenin kalınlaşması için filizleri koparmak yeterli mi? Kaç sene aldı bu hale gelmesi?
Bir de somon rengi gülleri çok sevdiğimi artık kabul etmem gerekiyor galiba, muhteşemler. :)
Tabii bir başka kabul etmem gereken de bahçemde yer kalmadığı gerçeği. :D
Gilan ;
hanımeli 8-10 yıllık .Üst kat balkonuna sardırıyordum.Aynı sıra da ki elma-vişne ağacı bir de begonvil büyüyünce evin arka tarafına geçemez hale geldim.
Bu yüzden hanımelini o boyda budadım.Top şeklini verebilmek için uç filizlerrini alıyorum demek istemiştim :)
nurcanaybay
18-05-2011, 19:18
Bu güller seradan mı senin bahceden mi anlayamadım. Gülleri gürünce beynim mi durdu nedir:))
Ben bugün, bir tanecik acmış gülüme bakıp dururken bu nedir ..... oldum yahu:))
Cemo ;
gördüğün karede ki güller anca yarısını yansıtıyor .Bak bu da diğer yarısı :))
Sevgi Durul
18-05-2011, 19:30
Sizlerin bahçelerini gördükçe tarif edemeyeceğim bir duyguya kapılıyorum, Nurcan hanım. Ben bu görüntülere kavuşmak için kaç yıl bekleyeceğim? Çok çok güzeller, yok böyle bir güzellik. O güller, küpeler, salvia, daha sayamayacaklarım, hepsine maşallah diyelim. Sağlık içinde, keyfini sürmeniz dileklerimle...
Cemo durrr ,sana kaya bahçeleri için ideal bir iki bitki tanıtacağım :))
Allahım, aklıma mukayyet olayım diyorum ama, sağolsun böyle dostlar varkennnn...
Nurcan, napıyorsun kardeş sen ya:mad: O hanımeli ne öyle.
Hele hele havuz başı offff.
Tanıtma bana kaya bitkisi falan. Bulacağım diye canım cıkıyor sonra:)))
Ben, bu görselliği 5 yılda yakalayamam ya. Ben, bir gül ile avunayım şuracıkta:))
Daha da birşey demiyorum, şaşılaştım sadece:D:D:D
Allahım, sana sağlık sıhhat içinde bu güzellikte yaşamak nasip etsin.
füsunANK
18-05-2011, 20:30
Bu bahçe benim aklımı baştan alalı çok olmuştu da, bi kez daha aldı ;) Benim güller açmışş ve mükemmel olmuş. E çardağın resmini istiyorum uzaktan, güllü hali ile. Turuncu güllü kısım bi zahmet :)
nurcanaybay
18-05-2011, 20:31
Sevgili SDurul ;
bitkilerin istediğimiz forma girmesi ,göz doldurması için 5 yıl gibi bir süre gerekiyor .Benim ilk diktiğim ağaçlar ortalama 12 yaşında .Güller de 7-8 yıllık .Bahçeler eskidikçe güzelleşiyor.
Siz'in o ağaçlar büyüdüğün de küçük bir korunuz olacak.Seyrine dooyamıyacaksınız.
Sağlıkla bahçelerimizin keyfini sürelim.
nurcanaybay
18-05-2011, 20:44
Cemo ;
beni keyiflendirmek için bu güzel sözler ,senin bahçen daha yeniyken bu kadar güzel.
Çoşturma beni :)))
Füsun hanımcığım ;
çardağın öbür tarafı dolu değil maalesef.Orada 3 gül var ama ponpon gül geçen yıl komşumun hışmına uğrayınca tek dal bırakıp köküne yakın budamıştım.Turuncu ise öyle çok hastalandı ki kurtarmak için çoğunu kestim.Bir de yan bahçeden uzak olsun diye budayınca o kadarcık kaldı.İlaçlamaya çalıştım ,gül den çok kendimi ilaçladım :))
Cemo'ya gösterdiğim kırmızı gül arka tarafta .O çok güzel boylandı.
Bahçeler eskidikçe güzelleşiyor.Benim bahce eskidikce, benim gençleşmem gerek acilen. Yoksa 1 mt boyundaki kırmızı gülün, bu halini görmem mümkün değil:))
Ajda olacağım sayende:)
füsunANK
19-05-2011, 20:52
Neyse ki bir kısmı hayatta. Bununla idare ederiz.
Sizin minik havuza bir köprü. Nette gezinirken görünce sizin havuz aklıma geldi. :)
mini köprü (http://2.bp.blogspot.com/_rWWciemLE4M/TUzytBU3uRI/AAAAAAAACM8/17oF4Ilaj7E/s1600/garden+3.jpg)
Nurcan Hanım hangisini beğeneceğimi şaşırdım.:) Hanımeli, begonvil, salvialar, lobelyalar hepsi çok güzel. Ve çok zevkli düzenlenmiş. Kultuyorum sizi.
nurcanaybay
19-05-2011, 21:52
Nurcan Hanım hangisini beğeneceğimi şaşırdım.:) Hanımeli, begonvil, salvialar, lobelyalar hepsi çok güzel. Ve çok zevkli düzenlenmiş. Kultuyorum sizi.
Çok teşekkür ederim.Hanımeli bugün de kokusu ile mest etti.
Salvia'nın rengi gerçekten çok güzel.Şiddetle tavsiye ediyorum :)
Yücel Canpolat
28-05-2011, 16:56
üç vakite kadar bu bahçede ki gölette bir nilüfer çiçek açacak:)
Cumhur Tonba
28-05-2011, 17:45
Hatta iki vakte kadar. Havuz küçük olabilir. Küçük olsun da, benim olsun. Size acil bir minyatür köprü gönderir Füsun.
nurcanaybay
28-05-2011, 20:16
Yücel bey ;
tomurcuk su yüzeyine ulaşmak üzere ,elimde çayım başında oturuyorum :))
Cumhur bey ;
bugün 4 adet japon balığı da aldım .Tek eksiğim kaldı o da minik bir köprü.Fikir Füsun hanım'dan çıktığına göre boynunun borcu artık :)
mandalinci
28-05-2011, 20:33
Begonvillerim den mor olan açmaya başladı .
Hanımeli'ni istediğim forma sokmayı başardım ,bolca da çiçeklendi.
Çok güzel, hiç düşünmemiştim hanımelinin böyle de olabileceğini, çok beğendim:)
nurcanaybay
28-05-2011, 21:01
Büyüdükçe bitkiler birbiri içine girmeye başlamıştı.Çıkarmaya kıyamadıklarıma bu şekil de
form vermeye başladım.Hanımeli bu haliyle de güzel oldu.
Beğenmenize sevindim :)
Cumhur Tonba
28-05-2011, 21:25
bugün 4 adet japon balığı da aldım .Tek eksiğim kaldı o da minik bir köprü.Fikir Füsun hanım'dan çıktığına göre boynunun borcu artık :)
Borcunu da acilen ödemesi lazım. Fikir verip bir kenara çekilmek yok.
Haydi Füsun. Bekliyoruz.
Sayın nurcanaybay,bahçenizi bayılarak gezdim,diyebilirim,havuz görüntüleri çok güzel,güllerinizde harika açmışlar maşallah. Begonvile hiç laf yok,biz begovili böyle arkadaşlar da görüp iç geçiriyoruz...da yetiniyoruz;)) Belki l5 e yakın begonvili tutturamadım. Bir tanesi 5 m. kadar oldu,ama ağır bir kış geçirdiğimiz sene malesef sizlere ömür oldu.İklim çok mühim tabii. Havuz yaptırmayı bende çok istiyorum fakat sivrisinek olummasından korkuyorum,bu konuda fikriniz varmı? Herşey harikaydı.Ellerinize sağlık,sepetli saksılar,su kabakları,bayıldım hepsine. Sondan ikinci resim tam panaroma olmuş.Bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz.Selamlar.Sevgiler.
ciceksever70
28-05-2011, 21:36
Son resimlerinize agzim acik baktim resmen. Güller, hanimeli hepsi hepsi nefis. Biz hanimelini ekstra hic sulamaya gerek duymamistik sürekli yagmur yagiyor diye ama bu yil kuraklik ve sicak olunca kurur gibi oldu. Sulayip gübre verdim umarim canlanir. Bahcenizin saglikla keyfini sürmenizi dilerim.
loveflower
28-05-2011, 21:53
Nurcan hanım bahçeniz tam seyirlik.İnsan bu güzellikleri seyretmeye doyamaz.
Bahçeniz,ağaçlarınız,bitkileriniz,saksılarınız,hav uz,bahçe kapısı,herşey çok zevkli gerçekten.Bir yandan o güzelim bitkileri yetiştirirken bir yandan da o güzelliklere yaraşır tasarımlar yapmışsınız.Onlar da emeğinizin karşılığını verip güzelim çiçeklerini sunmuşlar size.Elinize sağlık,kutluyorum sizi.
Mis kokulu çiçekli günler:)
nurcanaybay
29-05-2011, 11:16
Sayın nurcanaybay,bahçenizi bayılarak gezdim,diyebilirim,havuz görüntüleri çok güzel,güllerinizde harika açmışlar maşallah. Begonvile hiç laf yok,biz begovili böyle arkadaşlar da görüp iç geçiriyoruz...da yetiniyoruz;)) Belki l5 e yakın begonvili tutturamadım. Bir tanesi 5 m. kadar oldu,ama ağır bir kış geçirdiğimiz sene malesef sizlere ömür oldu.İklim çok mühim tabii. Havuz yaptırmayı bende çok istiyorum fakat sivrisinek olummasından korkuyorum,bu konuda fikriniz varmı? Herşey harikaydı.Ellerinize sağlık,sepetli saksılar,su kabakları,bayıldım hepsine. Sondan ikinci resim tam panaroma olmuş.Bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz.Selamlar.Sevgiler.
Berrin hanım ;
havuzu eylül ayın da yapmıştım.Bu ilk yaz'ı olacak.Şimdilik bir olumsuzluk yaşamadım.Size daha sağlıklı bilgi verebilmem için yaz ortasını bekliyelim.Malum
sıcaklar iyice bastırınca sivrisinekler de artacak.Eğer rahatsızlık duyarsam
haber veririm siz de ona göre karar verirsiniz.
Koyu mor begonvil diğerlerine göre daha dayanıklı ama eminim onu da denemişsinizdir .
Aşağı da ki fotoğraf sizin için :)
nurcanaybay
29-05-2011, 11:23
Son resimlerinize agzim acik baktim resmen. Güller, hanimeli hepsi hepsi nefis. Biz hanimelini ekstra hic sulamaya gerek duymamistik sürekli yagmur yagiyor diye ama bu yil kuraklik ve sicak olunca kurur gibi oldu. Sulayip gübre verdim umarim canlanir. Bahcenizin saglikla keyfini sürmenizi dilerim.
Hanımeli sorunsuz bir bitki ,bildiğiniz gibi bit-böcek sorunu yok ama susuz kaldığı an yaprakları bozulmaya başlıyor.Düzenli sulamaya devam edin bence
dipten yeni sürgünler verecektir.
Benim beğendiğim pek çok bitki sizin bahçeniz de ,yaşadığınız yerin güzelliği
karşısında ise ağzım hiç kapanmıyor :))
nurcanaybay
29-05-2011, 11:31
Yeni açmaya başlayan bir kaç çiçeğimi paylaşayım.
Kana'larım açmaya başladı.
Hemoracallis'ler arasın da ilk açan bodur sarılar oldu .Diğerleri yeni tomurcuklanıyor.
nurcanaybay
29-05-2011, 11:37
Hippeastrum açtı ,kırmızı da hala hareket yok.Bu çiçeğimi de çok seviyorum.
Bu yıl ilk kez çilek yetiştireceğim ,sardunya saksısının altına diktim.Topu topu 3 kök
ama meyveye döndüler :)
nurcanaybay
29-05-2011, 11:43
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim passiflora bu yıl ilk kez çiçeklendi.Üzeri tomurcuk dolu.
Gala'lar açmaya devam ediyor.
Yerde ki sardunyalar da bol çiçeklendi.
loveflower
29-05-2011, 11:44
Yine harika fikir,tasarım ve görüntüler sunmuşsunuz bizlere:)
Sevgili nurcanaybay küçük göletinize ördek ne çok yakışır:)Bahçenize gezerken aklımdan geçirmiştim bunu.
İzmir farkı işte;yerde sardunya,harika:)
nurcanaybay
29-05-2011, 11:46
İki genel görünümle sonlandıralım.
nurcanaybay
29-05-2011, 11:49
Yine harika fikir,tasarım ve görüntüler sunmuşsunuz bizlere:)
Sevgili nurcanaybay küçük göletinize ördek ne çok yakışır:)Bahçenize gezerken aklımdan geçirmiştim bunu.
İzmir farkı işte;yerde sardunya,harika:)
Maalesef ördek besliyemem.Küçük köpeğim hareket eden herşeye düşman :))
Fotoğrafta ki benim köpeğim değil , yan komşunun ama gece gündüz ben de :))
Teşşekkür ederim.
loveflower
29-05-2011, 12:01
Maalesef ördek besliyemem.Küçük köpeğim hareket eden herşeye düşman :))
Fotoğrafta ki benim köpeğim değil , yan komşunun ama gece gündüz ben de :))
Teşşekkür ederim.
Bahçenizi gezerken görmüştüm küçük köpeği ve okumuştum sizin olmadığını,ama sizinkiyle beraber ikisi de çok tatlı ve keyifli görünüyorlar.Çok severim ben de köpekleri.Madem hoşuna gitmiyor hareket edenler,onlarla güzel kalsın bahçe:)
Sayın nurcanaybay; Son resimler beni pek bir heyecanlandırdı. Son zamanlar çiçeklendirmek için ayırdığım alan böyle renkli ve canlı olursa başka ne isteyeyim. Cannaları görünce yerimde duramadım. Hemen kayınvalidemi aradım. Kaynım hayrola abimle ikiniz annemi ikide bir arıyorsunuz çok mu özlediniz diye takılıyor. Bahçedeki bitkilerimizi merak edip aklımıza geldikçe aradık bugün annemizi de ondan. En son göndermiş olduğunuz cannaları sordum. İyi gelişiyorlar deyip net bir cevap alamayınca programı değiştirip kayınvalideme gitme kararı aldık. Kana yumrularını, kayınvalidem heyecanla direk bahçeye ekmiş. ilk başta bozulmuştum ama heyecanına kıyamadım. Sonra eşim tatlı dille benim bu çiçekler için çok hevesli olduğumdan bahsedince istediğin zaman sökebilirsin kızım sen ne zaman istersen dedi. Şimdi birini söküp bahçeye eksem sulamayı iki günde bir yapabiliyorum sadece sorun olur mu? Yoksa sonbaharı mı bekleyeyeyim?
Kayınvalideme her gidişimde çiçek, ağaç ve çeliklerimizin başında gezinip duruyoruz. Japon çeliklerini seneye kadar kumdan çıkarma dedi kayınvalidem, yaşamamış. Ama sizin hediyeniz olan kurdela, hibisküs ve melisayı biraz keyifsiz görünce üzüldüm. Orada bırakmak istemiyorum. melisa ve hibisküsü bahçeye dikeceğim. Bir kaç hafta önce, kurdelayı alıp eve mutfağa koydum pek keyiflendi. Saksısını değiştirsem nasıl olur? kol atmaya başladı. Kolu kesmem mi lazım, siz ne önerirsiniz?
Umarım sizi sıkmamışımdır. Ama sahip olduklarımı, çok iyi durumda yaşatmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Son fotoğraflara zaten diyecek bir şeyim yok. Begonvili görünce gidip kayınvalidemin komşusundan çelikler de alayım diyorum. Hanımeli bulmam kolay çevremde çok. Bana tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim. harika bahçenizin sağlık ve neşe ile keyfini sürmenizi dilerim.
Şimdi yerimde duramayacağım. ben harekete geçiyorum.
Hoşça kalın...
Sevgili Nurcanaybay, bahçen cıvıl cıvıl olmuş...
Genel görünümdeki soldaki mor çiçek nedir? Mor çiçek görünce dayanamıyorum, ben mi çok seviyorum, bahçelere mi bu tonlar çok yakışıyor bilemiyorum :)
nurcanaybay
29-05-2011, 16:21
Ben bu bitkiye aşık oldum .İsmi Salvia ( adaçayı ) ,mayıs ayın da açmaya başlar ,budanırsa aralıklarla çiçeklerinii göstermeye devam eder.
Güneşi sever ,kaya bahçeleri için uygundur.Kuraklıığa hoşgörülüdür.
30-45 cm yükseklik , 30 cm de genişliyebilir.Arılar ,kuşlar ve kelebekler için çekicidir.
3 Kök saksıya diktim ,ön kısmına da yayılıcı biberiye bir köşeye de alisyum
diktim.Biberiye ye de bayıldım :)
Sanırım bu bitki den bahsediyorsunuz.Rengi inanılmaz güzel .İlk aldığımda
üzerinde bulunan ilk çiçeği hala solmadı.
nurcanaybay
29-05-2011, 16:58
Şimdi birini söküp bahçeye eksem sulamayı iki günde bir yapabiliyorum sadece sorun olur mu? Yoksa sonbaharı mı bekleyeyeyim?
Bir kaç hafta önce, kurdelayı alıp eve mutfağa koydum pek keyiflendi. Saksısını değiştirsem nasıl olur? kol atmaya başladı. Kolu kesmem mi lazım, siz ne önerirsiniz?
Hoşça kalın...
Hiç sıkılırmıyım ,gülümseyerek okudum :)))
Canna son derece dayanıklı bir çiçek .Onları diktiğim bölüm en az 3 kere yıkanıyor hatta arada kloraklanıyor.Bazıları begonvilin altında kaldığı için doğru dürüst güneş görmüyor.
Ben olsam bu yıl hiç ellemezdim .Suyu düzenli verilirse seneye sayısı
10 kat artacak.Ama çok istiyorsanız ,birini alıp bahçeye götürebilirsiniz.Bolca vereceğiniz su ile sorunsuz büyür ama uzadığında rüzgardan devrilir.Çevresine bir kafes teli geçirilebilir .
Hibiscus ve melissa toprağa geçirildiğin de çok daha hızlı büyür ,bence de götürün.
Kurdela için de hiç korkmayın ,istediğiniz zaman saksısını değiştirebilirsiniz.
Canna gibi suyu sever ,yumruları saksıyı kısa sürede doldurur.Uzayan o kollardan yeni kurdelalar oluşacak.İster o şekil de bırakırsınız isterseniz üretirsiniz .Üretmek isterseniz ,dalların ucunda oluşacak yavruların yumruları göründüğün de ,küçük bir saksıya dikip ana bitkinin yanına bırakın.Gelişene kadar arada ki dalı kesmeyin ,oradan beslenmeye devam edecek.
Belki daha önce de yazmışımdır ,yeni bir eve geçersem begonvilden duvar oluşturacağım.5-6 mt arayla dikilecek begonviller 2 yıl sonra gözüünüzü ayıramıyacağınız bir duvar oluşturur.Üstelik su isterim demez ,bit böcek
barındırmaz ,ocak ayında bile, üzerinde az da olsa çiçek görürsünüz.
Eh demek istediği mi anlatabilmişimdir heralde :))))
füsunANK
29-05-2011, 17:01
Tablo gibi, çok güzel yaw. Bayıldım gene...Harika olmuş gene bahçe. Zevkle, heyecanla baktım fotolara. Fotolarda çok güzel çekilmiş. Elinize sağlık .Seviyorum bu bahçeyi elimde değil :D (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=217915&stc=1&d=1306662079)
nurcanaybay
29-05-2011, 17:08
Sayeniz de fotoğraf makinamı yeniledim ,sayeniz de çekimler güzelleşti :))
Orhan Özbilgiç
29-05-2011, 18:56
Nurcan Hanım;
Renkleri o kadar güzel kullanıyorsunuz ki: Sarı Gala-Yeşiı yapraklar ve pembe begonvil. Tablo gibi.;)
Zeki Yağlı banada bir Salvia tohumu vermişti. Çok güzel çimlendiler. İnşallah sizinki gibi mor renkli çıkar. Geçen yıl fide olarak verdiği toz pembe çiçekli idi.
Sardunyalar dahil nerdeyse tüm çiçekleriniz açmış. Zaten seçme bitkileriniz var. Bu nedenle bahçenizin genel görünümü de nefis. Elleriniz dert görmesin. Sağlıkla keyfini sürün.
füsunANK
29-05-2011, 19:54
Borcunu da acilen ödemesi lazım. Fikir verip bir kenara çekilmek yok.
Haydi Füsun. Bekliyoruz.
Cumhur abiiiiiii :D Bu bahçeye köprü feda olsun, boğaz köprüsü yollayım.. :p
füsunANK
29-05-2011, 19:55
Sayeniz de fotoğraf makinamı yeniledim ,sayeniz de çekimler güzelleşti :))
İyi ki zorlamışım, gözlerimiz bu zarif bahçeyle bayram yapıyor.
nurcanaybay
29-05-2011, 20:01
:)))) Neşe kaynağısınız.
Satı Uğurtan
29-05-2011, 20:03
İki genel görünümle sonlandıralım.
Ben bu bahçeyi çok seviyorum bana huzur veriyor.
Sevgili nurcan hayal gücünle bahçe bir cennete dönmüş, orda yerde yatan koca kulaklı dünya güzelinede bittim ben:)
Bahçenin her köşesi öyle zevkli ve güzel kullanılmışki beğenmemek, hayran kalmamak elde değil, sevgili nurcan sağlıkla tadını çıkar.
nurcanaybay
29-05-2011, 20:07
Nurcan Hanım;
Renkleri o kadar güzel kullanıyorsunuz ki: Sarı Gala-Yeşiı yapraklar ve pembe begonvil. Tablo gibi.;)
Zeki Yağlı banada bir Salvia tohumu vermişti. Çok güzel çimlendiler. İnşallah sizinki gibi mor renkli çıkar. Geçen yıl fide olarak verdiği toz pembe çiçekli idi.
Sardunyalar dahil nerdeyse tüm çiçekleriniz açmış. Zaten seçme bitkileriniz var. Bu nedenle bahçenizin genel görünümü de nefis. Elleriniz dert görmesin. Sağlıkla keyfini sürün.
Orhan bey ,
salvia ile bu yıl tanıştım ,çok da sevdim.İnternette araştırmıştım ,kırmızısı da
varmış.Bence toz pembe de çok güzel ,daha koyu renkli bir bitkiyle göz alıcı olur.
Sizin de elleriniz dert görmesin ,teşekkür ederim :)
nurcanaybay
29-05-2011, 20:11
Ben bu bahçeyi çok seviyorum bana huzur veriyor.
Sevgili nurcan hayal gücünle bahçe bir cennete dönmüş, orda yerde yatan koca kulaklı dünya güzelinede bittim ben:)
Bahçenin her köşesi öyle zevkli ve güzel kullanılmışki beğenmemek, hayran kalmamak elde değil, sevgili nurcan sağlıkla tadını çıkar.
Satı hanım ;
samimi sözleriniz içimi ısıttı ,teşekkür ederim.
O koca kulaklıyı ben de çok seviyorum.Küçücük bir şey ,insanın hep kucaklayası geliyor :))
Zafer İnandıklı
29-05-2011, 20:36
Sayın nurcanaybay, bütün arkadaşlarımın görüşlerine yürekten katılıyorum.
Bahçenizde dolaşmak gerçekten büyük keyf ve huzur veriyor. İnşaallah yaz orkideleriniz bu yıl daha çok çiçek açarak bu güzelliğe katılırlar.
Kolay gelsin, sevgiler...
nurcanaybay
29-05-2011, 20:57
Çok isterim Zafer bey ,çiçeğini görmek nasip olmamıştı.Sanırım ben soğanlı bitkiler de
başarı sağlıyamıyorum.
Sizin gibi tecrübeli kişilerin beğenmesi teşvik edici oluyor.Teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
29-05-2011, 21:06
İnanılmaz derecede yavru soğan üretiyor.
Zeki Yağlı
29-05-2011, 22:03
Sanırım bu bitki den bahsediyorsunuz.Rengi inanılmaz güzel .İlk aldığımda
üzerinde bulunan ilk çiçeği hala solmadı.
Nurcan hanım,
Sizin de salvia'ya bulaşmanıza sevindim.
Salvia'iar sonsuz çeşidi olan, çok esnek kullanınımlı, kolay ve bereketli bitkilerdir.
Salvia adı latince salvare = iyileştirmek, korumak fiilinden gelir.
Familya'nın birçok bitkisinin tıbbi özellikleri olduğu söylenir (ben incelemedim).
Sizin salvia yanılmıyorsam salvia nemerosa. Varietesini çıkaramadım. Etiketinde yazıyor muydu?
Çiçekler geçer geçmez çiçeği aşağı doğru ilk güzel yaprağa kadar keserseniz tekrar çiçek sürgünü verir.
Eğer geç kalırsanız vermez.
Çok yıllık bir otsudur. Ertesi baharda bol miktarda kök sürgünü verir. Bunları kökten etlice ayırıp torfa dikerseniz bitkinin aynısından, yaklaşık on tane üretebililirsiniz.
İyi bir bitkiye bulaşmışsınız.
Selamlar, sevgiler
günebakan
29-05-2011, 22:26
Bu bahçe bana da huzur veren ve alaçatının güzelliğini hatırlatan bir bahçe Nurcan hanım'cığım mavi çiçekli Salvia ya bayıldım çok güzel görünüyor güle güle büyütün ve üretin:)
Nurcan Hanım, zevkinize hayranım. Herşey o kadar güzel ki!
Sn Nurcanaybay bu güzelliklere söz kar etmiyor.muhteşem bir bahçe görünüşü, renk uyumu harika olmuş. Ah begonvil yokmu bir yetiştirebilsem kaç kere aldım kurudu ama pes etmiyorum. Devamın bekliyoruz. Elleriniz dert görmesin
ayhan219
30-05-2011, 11:44
çok hoş görüntüler
Sevgi Durul
30-05-2011, 12:23
Nurcan Hanım, tüm bitkileriniz çok güzeller, genel görünümler tablo gibi. Evimin bahçesinin böyle olmasını isterdim. Bir şeyler dikmeye başladım, zamana ihtiyacım var.
Eklentideki mor çiçeği merak ettim. http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=217913&stc=1&d=1306662079
Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte, güzel bir yaz diliyorum...
Eser İlhan
30-05-2011, 12:40
............Hanımeli'ni istediğim forma sokmayı başardım ,bolca da çiçeklendi.
Ah Nurcan Hanım, benim de hayalimde olan bir forma sokmuşsunuz hanımelini. Çoookk güzel olmuş. Nasıl başardınız ve ne kadar zamanda başardınız bunu?? Ben de uğraşıyorum ama bir türlü istediğim formu almıyor,almıyooorr :(
Acaba bahçede dikili olduğu için mi?
İyice kısa kesip tekrar mı denesem acaba??
nurcanaybay
30-05-2011, 13:57
Eser hanım ;
benim hanımeli de bahçe de dikili.Gördüğünüz saksının altını kestirip üstünden geçirmiştim.
Hanımelini neredeyse yaprağı kalmıyacak şekilde budamıştım.Ama bu konuda birşey bildiğim için değil , onun için aman dikkat benim yüzümden bitkinize bir şey olsun istemem.
Dip sürgünlerini de sürekli kopardım.Üstten yaprak çıkarmaya başlayınca ,bir karışı geçenleri uçlarından kopardım.Kopardıkça bir dal iki ,iki dal dört şeklinde çatallandı.Zaman için de de bu formu aldı.Yanılmıyorsam budayalı 2 yıl olmuştur.
Hala çiçekli olup olmadığına bakmadan uçlarını alıyorum.Aşağıda ki fotoğraf,
yaprağı çıkmış hali .2010 nisan.
nurcanaybay
30-05-2011, 14:53
Sn.SDurul ;
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sorduğunuz çiçek Torenia Fournieri .
nurcanaybay
30-05-2011, 14:59
Sevgili Zenfree ,Günebakan ,Sn.Gülsu ve Ayhan bey beğenmenize sevindim.
Eser İlhan
30-05-2011, 15:06
Eser hanım ;
benim hanımeli de bahçe de dikili.Gördüğünüz saksının altını kestirip üstünden geçirmiştim.
Hanımelini neredeyse yaprağı kalmıyacak şekilde budamıştım.Ama bu konuda birşey bildiğim için değil , onun için aman dikkat benim yüzümden bitkinize bir şey olsun istemem.
Dip sürgünlerini de sürekli kopardım.Üstten yaprak çıkarmaya başlayınca ,bir karışı geçenleri uçlarından kopardım.Kopardıkça bir dal iki ,iki dal dört şeklinde çatallandı.Zaman için de de bu formu aldı.Yanılmıyorsam budayalı 2 yıl olmuştur.
Hala çiçekli olup olmadığına bakmadan uçlarını alıyorum.Aşağıda ki fotoğraf,
yaprağı çıkmış hali .2010 nisan.
Nurcan Hanım,sizin hanımelinin gövdesi çok güzel olmuş. Benimki 3 yıllık ve sürekli toprak seviyesinden dallanıyor. Ben o dalları spiral formunda birbiri üzerine sarmaya çalıştım, (aslında saç örgüsü şeklinde örmek istemiştim gövdeyi ama olmadı) aradan tekrar yaprak çıkarıyor. Karmakarışık birşey oluyor.
Şu anda da clematisler sarılsın diye duvara astığımız tel ızgaraya, yanındaki yaseminlere, uzanabildiği herşeye sarılmaya çalışıyor. İlk dikildiğinde de böyle düzensiz büyüme meyli gösterince onu epeyce derin -nerdeyse toprak hizasına yakın- kesmiştim. Hatta bir ara sökmeyi bile düşündüm. O herşeye rağmen sürmeğe devam edince ellemedim,yerinde bıraktım.
Bir dolu da tomurcuk var üzerinde şimdi. Çiçekleri geçtikten sonra tekrar makası elime alayım ben en iyisi ;)
nurcanaybay
30-05-2011, 15:16
Nurcan hanım,
Sizin de salvia'ya bulaşmanıza sevindim.
Salvia'iar sonsuz çeşidi olan, çok esnek kullanınımlı, kolay ve bereketli bitkilerdir.
Salvia adı latince salvare = iyileştirmek, korumak fiilinden gelir.
Familya'nın birçok bitkisinin tıbbi özellikleri olduğu söylenir (ben incelemedim).
Sizin salvia yanılmıyorsam salvia nemerosa. Varietesini çıkaramadım. Etiketinde yazıyor muydu?
Çiçekler geçer geçmez çiçeği aşağı doğru ilk güzel yaprağa kadar keserseniz tekrar çiçek sürgünü verir.
Eğer geç kalırsanız vermez.
Çok yıllık bir otsudur. Ertesi baharda bol miktarda kök sürgünü verir. Bunları kökten etlice ayırıp torfa dikerseniz bitkinin aynısından, yaklaşık on tane üretebililirsiniz.
İyi bir bitkiye bulaşmışsınız.
Selamlar, sevgiler
Zeki bey ;
Salvia'ya gerçekten vuruldum.Öyle ki ,bir hafta sonra tekrar gittiğim de bulamadım.Google görseller de blue salvia diye geçiyor.
Ama hepsi birbirlerine çok benziyor ayırt edemedim.Etiket yoktu maalesef.
Budaması çiçek sapının dibinden kesilmiyecek mi ?
Sulaması konusun da da yeterli bilgiye ulaşamadım.3-4 günde bir bolca suluyorum.
nurcanaybay
30-05-2011, 15:21
Eser hanım ;
yeriniz uygunsa yer örtücü olarakta kullanabilirsiniz ,ya da denemeye devam edin.Mevsime bakmadan sürekli budayın.
Benim ki 8-9 yıllık .Eskiden balkona sardırıyordum.O yüzden tek dal bırakıp gerisini buduyordum.
Kalınlaşmasının bir sebebi de budur.
İşte budur (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=217903&stc=1&d=1306661324), tablo gibi. :cool:
Bahçenin genel görünümü de hep özendiğim gibi. Rengarenk, dopdolu, çiçek içinde. Pembeler, morlar, sarılar... Etrafta çeşitli objeler... Cıvıl cıvıl :)
Sevgili nurcanaybay bahçenin genel görünümü harika
nurcanaybay
30-05-2011, 19:21
Sevgili Gilan ;
o kare gerçekten çok canlı çıkmış ,havanın bulutlandığı zaman daha net çıkıyor sanırım.
Sn.Periş ;
beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim.
Zeki Yağlı
30-05-2011, 20:34
Zeki bey ;
Salvia'ya gerçekten vuruldum.Öyle ki ,bir hafta sonra tekrar gittiğim de bulamadım.Google görseller de blue salvia diye geçiyor.
Ama hepsi birbirlerine çok benziyor ayırt edemedim.Etiket yoktu maalesef.
Budaması çiçek sapının dibinden kesilmiyecek mi ?
Sulaması konusun da da yeterli bilgiye ulaşamadım.3-4 günde bir bolca suluyorum.
Nurcan hanım
Önce çiçek geçince bir alt sağlıklı tomurcuğun hemen üstünden kesin (=deadheading). Bir çok salvia da yeniden çiçek verir.
Eğer başarılı olmaz bitki geçmiş bir hal alırsa o zaman dalı dibinden kökten gelen sürgünler seviyesinden kesin. Böyelece yenilenen b,tki yeniden çiçek verebilir.
Vermezse de görünüşünü düzeltmiş olur.
Unutmayın bitki çok yıllık.
Sulama 3-4 günde bir yeterli.
Yalnız fotoğrafta biraz gölgede duruyor. Çoğunlukla öyle ise tam güneşe alın.
Öylesini tercih eder.
nurcanaybay
30-05-2011, 21:28
Zeki bey ,
notlarımı aldım ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
En doğru şekilde uygulamaya çalışacağım.
Su sümbülün gayet güzel. Hele bahce mesttttt etti beni. Sanırım benim hanımelleri epey eziyet cekecek, seninkini gördükten sonra:))
Cumhur Tonba
30-05-2011, 22:28
Nurcanbay, bırakın minyatür köprüyü. Boğaz köprüsü geliyor Füsundan.
Cemo, senin bahçen de harika. Hanımellere fazla eziyet çektirme.
nurcanaybay
31-05-2011, 13:26
Cemo ;
ben aslında sümbülün altında ki balığımı göstermek istemiştim.:))
Kimse farketmedi ,zavallı da yaşamadı zaten.
Senin yerin geniş ,hanımeli'yi bırak büyüsün ...
Cumhur bey ;
duydum ,3. köprü benim havuzun üstünden geçecekmiş :)
Sayın nurcanaybay; Çok teşekkür ederim.
Tamam cannalar yerinde çoğalsın diye bu sene ellemiyorum. Hem bir taşla iki kuş, kayıvalide de gönül koymaz.;)
Hibisküs ve melisa henüz bahçeye gidemedi ama bu hafta götürüp dikeceğim inşallah. Arabada o gün yer yoktu; zarar gelsin istemedim.Oturma alanına yakın dikmek istiyorum. Melisa, kokusu gelsin diye yanıma, hibisküs arada sizi anıp, gülümsemek için karşıma.
Kurdela çilek gibiymiş. yanına uzayan dallar için, yavru saksı pek hoş!
Begonvilden duvar harika bir görüntü olur. Kayınvalidemin karşı komşusundaki begonvil 3.kata kadar öyle gösterişli olmuş ki. O bile eşimi hayran bıraktı. Bu forum benim çok işime yarıyor. Ne yapacaksın çiçeği, sebzelerden vakit bulamayacaksın diyen eşim, artık bana yardım bile ediyor. Çok mutluyum hehe!:D Ben de bahçeye begonvil kolleksiyonu mu yasam? Renk renk begonvilli çardak güzel olur herhalde?
Hepsine tek tek zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla, mutlu kalın...
nurcanaybay
02-06-2011, 12:01
Yetiştirdiğim ve emin olduğum bitkiler söz konusu ise istediğiniz kadar vakit ayırabilirim :))
Begonvil bizim bölge için ideal bir bitki.Sulayamadığınız zaman aklınız onda kalmaz .Çünkü
geliştikten sonra az su çok çiçeklenmeyi sağlar.Uğradığınız yerlerde uygun fiyata buldukça alın bence.
Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun.
Nilüfersever arkadaşıma sevgilerimle...
220106
nurcanaybay
03-06-2011, 21:16
Bayıldımmm :))))
Benim ki yanda ki tomurcuğun pozisyonunda .Açamadan bir şey olacak diye ödüm kopuyor .Galeri de gördüğüm gibi ,birden fazla çiçek olsa o bölgeye kamp kurarım.:))
Çok çok çok teşekkür .
nurcanaybay
09-06-2011, 12:27
Yuupppiiiii :)))
Tomurcuk -çiçeklenme arası geçen süre 14 gün
Bugün 4.gün çiçekli
Yaşasınnnnn....
Alkışlıyorum seni.
Yapraklar cok güzel capcanlı ve su sümbülü yaprağıda gözüme takıldı. İnşallah onlarında açtığını görürüz.
Sevgi Durul
09-06-2011, 12:38
Gözünüz aydın, Nurcan hanım.:cool: Ne kadar sevindiğinizi hissedebiliyorum.;) Çünkü ben de olsam, çok sevinirdim.:p
nurcanaybay
09-06-2011, 13:08
Teşekkür ederim :))
1-2 Saat önce kulaklarınız çınladımı bilmiyorum ama sizi düşündüm.Sebebi aşağı da :))
Sevgi Durul
09-06-2011, 13:25
Yılan mı o?:dilli: Nerede çektiniz:confused:
mandalinci
09-06-2011, 13:28
Gözünüz aydın nilüfer çiçek açmış, gerçekten çok sevindim. Böyle bir deneyi ben de yaşamak isterdim.
nurcanaybay
09-06-2011, 18:38
Yılan mı o?:dilli: Nerede çektiniz:confused:
:))) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel :)
Sn.Mandalinci ;
mutlaka bir tane edinin ,açmasını beklemekte izlemekte çok zevkli.
Bu arada cinsini bilen paylaşırsa sevinirim.
:))) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel :)
Ben gecen sene, suyu boşaltınca görmüştüm. Koştum makinayı kaptım, başında üçgen bir beyazlık vardı süperdi
Böyle güzel bir canlıdan, neden korkuttular ki insanları.
Zaten onlar bizden kaçıyorlar. Bizim kaçmamıza gerek yok:)
Kötü, soğuk bir canlı olsaydı tıbbın sembolu olmazdı ayrıca.
Burada yılanı gören kazmaya saldırıyor:( Benimde onlara saldırasım geliyor.:mad:
Sevgi Durul
09-06-2011, 19:11
Aslında görmeye bile tahammülüm yoktur, ama sizin bahçedeki nedense sevimli göründü gözüme. Yavru herhalde. Sevimli de olsa karşılaşmak istemem. Ne yapayım, korkuyorum.
nurcanaybay
09-06-2011, 19:34
Cemo ;
hep kendi korkularımızdan dolayı yok etmeye çalışıyoruz maalesef .Şimdi yılanları öldürürler,
yarın fareler den şikayet edip yılanların çoğalmasını sağlamaya çalışırlar .
Sevgili S.Durul ;
Korkunuzu anlıyorum.Ben de ortalıkta dolaşmasını istemem.Her yere elimi sokuyorum ,insan
ister istemez tedirgin oluyor .
Yalnız yılanların çok az cinsi zehirli olurmuş.Zehirli olanlar seri hareket etmezmiş ,zehirsizler hızla kaçıp gidermiş.Bilginiz olsun , tv'de seyretmiştim.Bir de bahçeler de bir köşeye su konulmasını öneriyorlardı.
fatma sunay
10-06-2011, 21:47
Uykum gelse yatsam nilüferlerin dizine
Uyusam uyansam baksam yüzüne
Ela gözlerini sevdiğim Nurcanaybay
Gelemem artık senin bahçene... ( Nilüferler çok güzel açıyor tebrikler.)
nurcanaybay
11-06-2011, 10:11
:)))) Lütfen gelin.Hiç değilse 10 gün sonra tekrar uğrayın çünkü 2.tomurcuk su altında
gelişmekte :))
Teşekkür ederim.
Yani o kadar güzelki, tarif edecek nitelikte bir kelime bulamadım. Rengi, duruşu muhteşem, insanın havuz yapası geliyor ama yer yok :D
Sevgi Durul
11-06-2011, 11:23
Havuz olsa ne olacak, nilüfer yok.:rolleyes:
günebakan
11-06-2011, 11:41
Bizde plastik leğenlere mi denesek olur mu acaba:)) Düşünmüyor değilim yani.
Senin yerin bol günebakan abla, sen yaparsın :)
nurcanaybay
11-06-2011, 16:13
Arkadaşlar hepinize öneririm ,yapılmayacak bir şey değil .Sabah uyandığımda ,bugün de açtımı acaba diye kalkıyorum.Bugün 4. günü , havuzun en derin yeri sadece bir saksılık.
Bodurlarını bulsam hemen alacağım.:))
günebakan
11-06-2011, 18:00
Eğer Nilüfer bulursam neden olmasın bakalım kısmet:)
nurcanaybay
11-06-2011, 19:02
İzmir de olsanız haklısınızda İstanbul gibi bir yerde rahatça bulursunuz ,siz yeterrki niyetlenin.
günebakan
11-06-2011, 20:08
Aslında ben İstanbulluyum ama 25 sene sonra dönünce insan buraya bile yabancılık çekiyor Nurcan hanım'cığım. Ama dediğiniz gibi ben bir niyetlenirsem elimden kurtulamaz:)
füsunANK
11-06-2011, 20:16
Güzelden de öte.. Ben de çok severim nilüferleri. Maşallah diyelim.
Arada soğuk bir foto var ya, onu atlıyorum :) Bizde de oluyor ara sıra , iyi ki ben görmüyorum. Görsem herhalde bahçeye bi daha uğramam :eek:
füsunANK
11-06-2011, 20:43
Valla bir kere elimi dokunmuşluğum var tenine, ama uzak kalsın benden mümkünse. Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli modu iyi benim için :D
Nilüferin rengi de harika, ne güzel bir pembe.
nurcanaybay
11-06-2011, 21:32
Beyaz sanıyordum ,banada sürpriz oldu :)
Orhan Özbilgiç
16-06-2011, 22:11
Yılan konusunda sizler bu kadar soğukkanlı olabiliyorsunuz ya!:dilli:
Bundan böyle bende daha cesaretli olmaya çalışacağım. Makinamı kapıp fotoğraflıyacağım.
10 gün kadar önce çim biçme makinasının önünden simsiyah, pırıl pırıl bir yılan aktı gitti. Nefis bir görüntüsü vardı.
Sizin yılanda çok artistmiş ha..:p
Baksanıza makinayı alıp gelmenizi beklemiş.;)
Sayın nurcanaybay; Gözünüz aydın! Nilüferiniz açmış. Çok güzel görünüyor.
Hayvanat bahçesi demişsiniz ya yalnız değilsiniz. Neyseki size domuzlar uğramıyordur. Yılan korkusunu bile bastırıyor. Gündüz dolaşmayacağı için rahat rahat işime bakıyorum. Çevre buğdaylar da hasat ediliyor çok şükür. Daha huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama hava kararınca kimse beni bahçede tutamıyor. Eveli gün eşim, yarın yine geleceğiz arabada kalalım diye çok ısrar etse de, hayatta kalmam ev ve çit olmadan dedim. Şehre döndük tabi. Bu kadar çabuk ta alışmamı belememeli değil mi? Daha böcek görmeye yeni alıştım. Ben geçen seneye kadar at sineğinden bile korkuyordum biliyor musunuz? Kendimi aştıkça adeta hayret ediyorum. Yücel bey, kendi yetiştirdiğiniz soğanı yemek başkadır deyince çiğ soğanı bile bir iki seferdir yemeye başladım. 37sinden sonra bilenler bana hayret ediyor, sen ve ot-böcek diye. :p Ben masumum hepsi ağaçlar net dostları yüzünden oldu.:p
Bahçedeki yılanı görünce bir ara araştırma yapmıştım nette. Zehirli yılanların göz bebekleri elips oluyorlarmış. Zehirsizlerin ise yuvarlak. Diş yapıları da daha değişik. En çok sabah ve akşamüzeri faal oluyorlarmış. Ilık bölgeleri seçiyorlarmış. Neyse ki salyangoz ve fare tüketmeleri sevindirici...
nurcanaybay
17-06-2011, 12:48
Sevgili Uzaylı ve Orhan bey ;
ben eskiden küçücük bir köpekten bile korkardım.Şimdi ise bir sürüyle birlikte yürüyebiliyorum. Geçmişi düşününce kendime hayret ediyorum :)
Hala pek çok hayvana dokunamam ama sınırlarını bildikleri sürece onlarla yaşayabilirim.
Evin içine girmesinler yeter ki :)
Toprakla uğraştıkça, toprağı paylaşmayı da öğreniyoruz sanırım.
Yücel Canpolat
17-06-2011, 14:27
Sayın nurcanaybay; Gözünüz aydın! Nilüferiniz açmış. Çok güzel görünüyor.
Hayvanat bahçesi demişsiniz ya yalnız değilsiniz. Neyseki size domuzlar uğramıyordur. Yılan korkusunu bile bastırıyor. Gündüz dolaşmayacağı için rahat rahat işime bakıyorum. Çevre buğdaylar da hasat ediliyor çok şükür. Daha huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama hava kararınca kimse beni bahçede tutamıyor. Eveli gün eşim, yarın yine geleceğiz arabada kalalım diye çok ısrar etse de, hayatta kalmam ev ve çit olmadan dedim. Şehre döndük tabi. Bu kadar çabuk ta alışmamı belememeli değil mi? Daha böcek görmeye yeni alıştım. Ben geçen seneye kadar at sineğinden bile korkuyordum biliyor musunuz? Kendimi aştıkça adeta hayret ediyorum. Yücel bey, kendi yetiştirdiğiniz soğanı yemek başkadır deyince çiğ soğanı bile bir iki seferdir yemeye başladım. 37sinden sonra bilenler bana hayret ediyor, sen ve ot-böcek diye. :p Ben masumum hepsi ağaçlar net dostları yüzünden oldu.:p
Bahçedeki yılanı görünce bir ara araştırma yapmıştım nette. Zehirli yılanların göz bebekleri elips oluyorlarmış. Zehirsizlerin ise yuvarlak. Diş yapıları da daha değişik. En çok sabah ve akşamüzeri faal oluyorlarmış. Ilık bölgeleri seçiyorlarmış. Neyse ki salyangoz ve fare tüketmeleri sevindirici...
ay çok sevindim ad'ım geçmiş:)
Yücel Canpolat
17-06-2011, 14:32
:))) Siz de mi ?
Yılancağızların adı çıkmış vallahi ,zavallıcım aynı yer de aynı pozisyonda duruyor :))
Bugün fındık faresi gördüm .Taşların arasında oyuklar var ,oradan çıkmış .Küçücük
ekmek parçasını yuvasına taşımak için uğraşıyor ,ekmeği aldım yuvasına koydum.
Benim ki tam bir hayvanat bahçesine döndü :))
Evet,tabiat çiçeğiyle böceğiyle güzel:)
nurcanaybay
17-06-2011, 20:16
Kesinlikle haklısınız :))
ayazkentli
06-07-2011, 17:40
Nurcan hanım,
daha önce hiç dahlia yetiştirmedim diye yazmıştınız'ya. Az önce sizin bahçeyi en başından beri tekrar şöyle bir gezdim. Sizin bahçeye 1 adet'te olsa iri çiçekli dahlia yakışacak. Hele hele sarı renk ağırlıklı çiçekler ile bir uyum sergileyecektir.
Bende'ki sarı renkli ve iri çiçekli dahliaların, sanırım sezon sonunda geçen yıl'ki küçük çiçekli dahlia'lar gibi, bir çok yumru üreteceğini tahmin ediyorum. Eğer yetiştirmeyi düşünürseniz, size bu yumrulardan bir kaç tane göndereyim. Önümüzde'ki sezon sarı çiçeklerin olduğu bölümde bir denersiniz.
nurcanaybay
06-07-2011, 17:58
Sn.Ayazkentli ;
hangi yıl'dı hatırlamıyorum 2 çeşit dalya yumrusu alıp yetiştirmeye çalışmıştım.Pek başarılı olamamıştım.
Öneriniz için çok teşekkür ederim ama benim bahçe artık yeterince güneş alamıyor.
Ağaçlar büyüdü ,begonviller çok gelişti hepsi güneşi engelliyor .Saksıda ki çiçeklerin
güneş görebilmesi için yer değiştirip duruyorum :))
Tekrar teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
17-08-2011, 17:22
Nurcan Hanım;
Siz hatırlamıyabilirsiniz. Uzun süre önce,bahçeme bir Solanum Rantonetti aldığım zamanlarda olsa gerek, bana fotoğrafınıda göstererek, Yılın 12 ayı budayabileceğimi, tijli olarak şekillendirilmişinin çok daha güzel duracağını yazmıştınız.
Aynen öyle yaptım. Sürekli formu bozmak isteyenleri kopardım.:p Sonuçta güzel oldu. Hele birkaç ay sonra, daha yoğun çiçeklenmeye başladığında, daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Aklınıza, fikrinize sağlık. Selamlar.
240935
nurcanaybay
17-08-2011, 19:19
Sevindim Orhan bey ,elinize sağlık.
Gövdesi de çok düzgün ,budadıkça kalınlaşacak kalınlaştıkça güzelleşecek.Düzenli gübreleme ile ki yaptığınızdan eminim çiçeklenmesi de artacak.
Duranta'yı da saksıya geçirdikten sonra düzenli budadım.Aşağıda ki gibi oldu.Oda budanmaya karşı sorun çıkarmıyor ,bilginiz olsun.
Paylaştıığınız için teşekkürler.
Benimkiler salkım saçak büyüdü, vakit bulursam şekil atayım:))
füsunANK
29-09-2011, 19:14
Tık tık tık, ben geldim. :)
nurcanaybay
29-09-2011, 19:52
)))) Hoş geldinizzzzzz
Gönülden sevgiler...
Satı Uğurtan
29-09-2011, 23:58
Sevgili nurcan, duranta ve solanum şekil verince çok daha güzel olmuş, en kısa zamanda bende, ikisinide budayıp şekil vereyim sevgiler.
Yücel Canpolat
30-09-2011, 03:32
bugün
gün başka bir güzel
nurcan hocam gelmiş
hoş gelmiş safalar getirmiş:)
Sevgili Nurcan Hanım bahçeniz cok cok güzel hayranlıkla gezdim her sayfayı, sağlıklı günlerde huzurlu günler sizinle olsun.Maşallah....
Sevgili Nurcan, özlemişiz hoşgeldin.
nurcanaybay
30-09-2011, 12:09
Satı hanım ,Yücel bey ,Handan hanım ,Lir hanım ;
hepiniz hoş geldiniz ...keşke gerçekten gelebilseniz ne güzel olurdu :))
Satı hanım ;
bitkiler geliştikçe yer daralıyor ,mecburen saksıya alıp belli bir boyda tutmaya çalısıyorum.
Beğenmenize sevindim.
Yücel bey ;
buralardaydım ama öyle sıcak bir yaz geçirdik ki....hareketsiz kaldım .Yine de kaç kez ziyaretine geldim haberiniz yok :)
Handan hanım ;
güzel sözleriniz için teşekkür ederim ,elimden geldiğince güzelleştireye çalışıyorum.
Lir hanım ;
Özlemler de karşılıklı ,teşekkürler.
nurcanaybay
11-10-2011, 15:58
İkinci fotoğrafta ki bitki Ruellia .İki cinsi var benim kki cüce türü.
Menekşe -lavanta rengi çiçekler açıyor ,serin yerleri seviyor ,suya bayılıyor hatta bazı yerler de su bitkisi diye geçiyor.
Bir yaz daha geçirdik .Bu yaz başın da alıp gelişimlerin den memnun kaldığım bitkileri kaydetmek istedim .
Bunlar dan biri Ruellia ,iki küçük saksı alıp dikmiştim.Çok güzel gelişti ,bir ara unlu bit onu da sardı ama atlattı.
nurcanaybay
11-10-2011, 16:13
Diğerleri Gerbera ,Salvia ve adını not ettiğim yeri hala buladığım bitki.
Gerbera yaz boyunca çiçeklendi ve hala çiçeklenmeye devam ediyor ,nemli toprağı ve alacalı güneşi seviyor.Gelecek yaz daha çok alacağım çiçekler den biri.
Salvia da 5. ay'dan beri çiçeklenmeye devam ediyor ,bahçeye doğru yere dikildiğinde
göz dolduracak bir bitki.
Adını hatırlıyamadığımı, Clematis'in köküne gölge yapsın diye dikmiştim ,şu an saksının
alt sınırına kadar sarkmış durumda.Öğleye kadar güneş alıyor ve suyu seviyor.
nurcanaybay
11-10-2011, 16:17
1.fotoğraf Gerbera
2. fotoğraf clematis'in önünde ki bitki Scaevola
nurcanaybay
11-10-2011, 16:40
2011 yaz'ı bahçe açısın dan az pişmanlık çokca memnuniyetle geçti.
Havuzum bahçemin odak noktası oldu.Misafirlerimi bu köşe de ağırladım .
Nilüfer ilk çiçeğini 8.6.2011 de verdi ,son çiçeği 12.8 olmak üzere 9 çiçek
Su sümbülü ise ilk çiçek 22.6 da görüldü ,14 ağustos'tan 30 eylül'e kadar
dinlenme dönemine girip tekrar çiçeklenmeye başladı.
nurcanaybay
11-10-2011, 16:46
Begonvil'lerim vazgeçmiyeceklerim :)
nurcanaybay
11-10-2011, 16:52
Yan bahçe den bir kaç görünüm
nurcanaybay
11-10-2011, 16:58
Bir kaç kare daha
nurcanaybay
11-10-2011, 17:17
Bu yaz'ı da böylece sonlandıralım :))
1.fotoğraf Gerbera
2. fotoğraf clematis'in önünde ki bitki
Sevgili Nurcan, muhteşem bir bahçe oluşmuş. İklimin güzelliğinden faydalanarak mukemmel kombinasyonlar olmuş. Saksılar çok estetik görüntüler oluşturmuş. Bahçenize bittim. Keyifle , sağlıkla yaşayın.
Çiçeğinizin adı Scaevola
günebakan
11-10-2011, 19:38
Nurcan hanım'cığım çok güzel görüntüler güzel bir yaz olmuş bence:)
nurcanaybay
12-10-2011, 17:32
Sn.Lir ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim .
Scaevola'yı da hemen not ettim ,artık unutmam :)
Günebakan ;
biti-böceği eksik olmasa da genel olarak iyi bir yaz'dı ,teşekkürler.
Şahanesiniz, elinize sağlık.
Gerberanın tüm yaz çiçeklendiğini hiç bilmiyordum. ben her kök tek çiçek açacak sanırdım. Seneye dikilecekler listesine alıyorum. :)
dağ çiği
12-10-2011, 20:04
Nurcan hanım,keyifle izlediğim bahçelerden biride sizin bahçeniz.Havuzunuz çok güzel olmuş su sümbülleri,nülüferr tüm güzelliklerini sunmuşlar.Genelde bahçenin her köşesinin kendine has bir güzelliği var.Saksı arjmanlarınız da çok güzeller.Duranta beni cezb edenler arasında.Ruellia, gerbana tüm çiçekleriniz harikalar.Huzurla yaşayın güzel bahçeniz de eviniz de.
Sarı cannalar müthiş, beyaz çitle birlikte nefis bir koridor yapmış. Her taraftan renk fışkırıyor bahçede :)
nurcanaybay
03-11-2011, 15:51
Her yıl, mor ve tonlarını beyaz'la birlikte kullanacağım ,diğer renkte ki çiçeklere de bakmayacağım diyorum .... maalesef her renge hayran kalıp alıyorum :)
Ben de olumlu anlamda yazmıştım :D
Adalet Yağcı
03-11-2011, 17:56
Uzun zamandır gezmeye fırsat bulamamıştım, harika görüntüler seyrettim.
Gerçekten her biri ayrı güzel olmuş, davetsiz misafiriniz de pek masum görünüyor ama ben de sevgili FüsunANK gibi, benden uzak olmasını isterim.
Gerberalar, nilüferler, solanumlar ve diğerleri, hepsini de çok beğendim, ellerinize sağlık.
Bakalım seneye neler göreceğiz.
nurcanaybay
03-11-2011, 19:13
Misafir 9-10 gün kaldı gitti sağolsun :)
Beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.Umarım seneye de aynı şevki hissederiz hep birlikte.
Sağlıcakla kalın.
Sayın nurcanaybay; Çiçekçiden aldığım bir çalıyı, çiçekçi unutma beni demişti. Ben de bu isimle fotoğrafını paylaşmıştım. Sevgili sakagun, bir yanlışlık var, unutma beni çiçeği bebek mavisi olur demişti. Sonra peki ne olduğunu nasıl bulacağım derken sizin bahçede gördüm aynısını. Verdiğiniz form da çok hoşuma gitti. Ben de kontrollü budama ile aynı formu vermeye çalışacağım. Duranta da güzel bir koku farkettim; ama aldığımda üzerinde çok az çiçek vardı. Acaba kokusu bol çiçekli olunca yoğun mu? Solanum gibi, duranta da her zaman budanabiliyor mu?
Yeni yılda tüm sevdiklerinizle hayalinize göre harika bir yıl geçirmenizi dilerim...;)
nurcanaybay
28-12-2011, 17:29
Öncelikle bu güzel dileğiniz için teşekkür ederim ,amiiiiin diyorum :))
Her ikisi de budamaya çok elverişli ,ben hiç sorun yaşamadım filizlendikçe kestim.
Fakat hiç koku almadım ...tabii bu konuda bana güvenmeyin çünkü koku alma özürlüyüm :)
Benim gözlemlerime göre solanum yarı gölge de de çiçekleniyor ,diğeri ise ağaç menekşesi diye de biliniyor , güneş daha çok çiçeklenmesini sağlıyor.
Sn nurcanaybay.Bahçenizi gezdim.Her şey çok güzel.Rengarenk bitkileri bol olsun.
Saygılarımla
nurcanaybay
31-12-2011, 12:23
Teşekkür ederim .
Ben de, güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum hepimize.
Sevili Nurcan hanım, yeni yılını kutlar, bütün güzel olan herşey sizinle birlikte olması dileğiyle sevgiler.
fatma sunay
31-12-2011, 13:52
Yeni yılınız kutlu olsun.
Yeni umutlar , yeni dostluklar , tatlı heyecanlar ve sağlık , mutluluk getirmesi dileğiyle ailenizle birlikte huzurlu bir yıl olmasını ümit ediyorum..
nurcanaybay
31-12-2011, 14:47
Fatoş hanım ,Fatma hanım ;
güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
Güzellikleri hep birlikte yaşayalım :)
Sevgiler
günebakan
31-12-2011, 15:08
Yeni yılınız kutlu olsun Nurcan hanım'cığım herşey gönlünüzce olsun:)
Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...
nurcanaybay
31-12-2011, 17:30
Sevgili Günebakan çok teşekkür ederim ...bilmukabele :))
Nazlı hanımcığım teşekkür ederim ,ben de sizler için tüm güzellikleri diliyorum.
gulbirsen
31-12-2011, 18:02
Nurcan Hanım mutlu yıllar
Nurcan Hanım Yeni yılınız gutlu olsun.
ciceksever70
31-12-2011, 22:37
Sevgili nurcanabay size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.
nurcanaybay
01-01-2012, 13:08
Sn.Gulbirsen ,Sevim hanım ,Çiçeksever ;
hepinize teşekkür ederim.
Ben de siz'ler için sağlık-mutluluk-huzur diliyorum.Daha nice yıllar ,birlikte, güzellikleri paylaşmak dileğiyle...
Sevgiler
acemifüsun
01-01-2012, 13:32
Sevgili Nurcan hanım yeni yılda sağlıklı, mutlu, bol çiçekli, güzel günler diliyorum:) Sevgiler.
Yeni yılın ilk günün de,
herşeyin gönlünüzce olmasını,bir de bol çiçekler diiliyorum.
Selamlar.
Sevgili Nurcan hanım, bahçenizi zevkle gezdim, bütün çiçekleriniz çok güzel
Özelikle su sümbülü muhteşem.
Yeni yılınız kutlu olsun.
nurcanaybay
01-01-2012, 16:41
Sevgili Füsun hanım ,Hülya hanım ve Vehibe hanım ;
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yıl boyunca ,hepimizin çiçeklerin den sağlık fışkırsın ,dokunduğumuz çoşsun :))
Sevgiler
canannuman
18-01-2012, 11:25
Köpişler çok tatlı Maaşallah bitkilerede zarar vermiyorlar. Bahçeniz harika renk renk bir çiçek bahçesi elinize sağlık ilk kez gördüğüm bitkileriniz var. Herşey biryana asma kayısı sarmaşık güle bayıldım. Benim yerim az olduğundan çok gül edinemiyeceğim ama gül bitkilerin şahıymış buradada onu anladım. Maaşallah.
canannuman
18-01-2012, 11:26
Bu arada havuzda mükkemmel inşallah bende böyle daha ufak bir hali ile yapabilirim.
nurcanaybay
18-01-2012, 12:29
Canan hanım
Havuz 1,5'a 2 mt. gibi ,fotoğraflarda daha büyük görünüyor.Yaparsanız çok hoşunuza gideceğine eminim ,içine bir de nilüfer koydunuzmu tamamdır :)
canannuman
18-01-2012, 16:22
Akvaryumumda Nilüfer var, lotus var mutlaka böyle bir süs havuzu düşünüyorum Allah izin verirse ama, derinlik en az ne olmalı, nilüfer saksı ile mi oturtulmalı içine minik balık vs. ne yapanbilirim (Süs balığı büyük olamaz çünkü penbe lotus ince yapraklı) Havalandırma ben yokken nasıl olabilir araştırmaktayım. Yel değirmeni gibi birşeyle güç elde ederek suyu hareket ettirebilirmiyim onu araştırıyorum şimdi. Gene burada sitede öyle birşeyler okudumdu.
Nasip.
Beğenmek ne kelime bayıldım harika üzeri harika çiçekleriniz var MAAŞALLAH. Bank altı kuyu etrafı gibi görsel zenginliklerle dolu tebrik ederim.
nurcanaybay
18-01-2012, 17:41
Benim nilüfer 50 cm kadar derinlikte ,saksısı ile birlikte .Suyu hareketlendirmeniz doğru olmaz diye düşünüyorum çünkü durgun suyu sevdiklerini okudum pek çok yerde.
Niyetlenmek ilk adım ,kolay gelsin :)
Peyzaj-Bahçe düzenleme başlığını inceleyin derim.Saksılarınız için de succulent düzenlemeleri başlığından faydalanabilirsiniz.
bahçeniz harikaaa bayıldım
Yücel Canpolat
09-02-2012, 21:01
Nurcan hocam İzmire yağan kardan dolayı çok üşümüş olmalı ki parmaklar donmuş klavyenin tuşlarına basamıyor,Nurcan hocam bilirsin ki site sensiz çok sessiz,artık ses ver:)
Evet katılıyorum. Nurcan Hanım çok zevkli biri... Hazır vakit varken bize ilginç fikirler verebilir. Mesela bulaşık eldivenine beton doldurulup form verilen ilginç saksılık göstermişti. Ben mutlaka deneyeceğim. Ayrıca kızımın bebeklik küvetini bahçede depoda tutuyorum. Bahçede nilüfer ya da su sümbülü için hazır olsun diye... Yeni üye iken Nurcan hanıma özelden yazmıştım. Size bir sır vereyim, sizin kuyu bizim bahçede taklit edilecek ama üzerinde tavuk çevirme yapılacak demiştim. Fikrimi ilginç bulup gülüşmüştük. Henüz olmadı ama olacaklar listesinde... Daha çok fikir bekliyoruz. Nerdesiniz?;)
Yücel Canpolat
09-02-2012, 21:51
o kuyu yok mu o kuyu beni de hasta etmişti,hastalık hala devam ediyor yakın olsaydım bir formül düşünürdüm:D
Doğayla Barış
10-02-2012, 07:00
Sabah olmuş :)
Gecenin bir yarısında göz ucuyla dalmıştım bu şirin bahçeye bir daha çıkamadım :D
Sevgili arkadaşım bu kadar mı olur, ince ince nakış nakış bezemişsiniz her köşeyi. Bazı fotoğraflara tekrar tekrar dönüp baktım. Harkulade :cool:
İlk halinden bu güne süper bir gelişme. Bana da moral oldu cennetiniz.
Yüreğinize sağlık, rengarenk, estetik bir bahçe olmuş.
Esinlenme serbest mi?
Sevgilerimle, mutlulukla yaşayın güzelim bahçenizde :p
heroflera
19-02-2012, 13:57
Teşekkür ederim :))
1-2 Saat önce kulaklarınız çınladımı bilmiyorum ama sizi düşündüm.Sebebi aşağı da :))
Bu kadar güzel bahçenin ziyaretçileride olacak tabii ki..:p
Tebrikedrim nurcan hanım maşaallah bahçeniz binbir çeşit.
Sevgili nurcanaybay, her köşesinden renk ve güzellik fışkıran bahçenizi hep beğenmişimdir. İlk yıldızlarınız vermek bana kısmet oldu. Sevgiler..
kelebekçalısı
27-02-2012, 16:27
Sevgili nurcanaybay,çok şirin eviniz ve bahçeniz var
Küçük dediğiniz o güzel bahçenizde yok yok ellerinize sağlık.
Zevkle dizayn edilmiş olduğunu gördüm.Hele o güzel kuyunuz ,çok harika
Benim de hayalim bahçemde görmek istediklerimden biri.
Bakır mangalanızın eşi bende, sobadan kor çekip kahve pişiriyor hem de ısınıyoruz.
bazen de mumluklar koyup süs olarakta kullanıyorum.
Bahçenizde sağlıklı sıhhatlı günler geçirmenizi temenni ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.