View Full Version : nurcanaybay / Bahçe
nurcanaybay
10-05-2010, 22:27
Gülüm ,tomurcuklanan lilyum,geçen yıl dökülen tohumlar dan çimlenen
gündüz sefası ve dalya..
Satı Uğurtan
10-05-2010, 22:39
Mor begonvil'im açtı.Diğerlerine göre en erken açıp kasım sonuna kadar çiçekli kalıyor.
Sevgili nurcanaybay,bahçemde olmasını istediğim, fakat iklimden dolayı büyütemediğim güzellik.
Bahçede görsel şölen başlamış sevgili nurcanaybay:p
Sağlıkla sefasını süresin, sevgiler.
Sevgili nurcan,begonviline gülüne bayıldım diyerleride çok güzel salıkla tadını çıkart.
Gül delisi olarakdan gülünüze bayıldım :D
merhabalar,
bahçenize bayıldım.Tek kelimeyle harika bu kadar mı güzel tasarlanır herşey tasarıma bayıldım...
ellerinize sağlık
Onuda bulamayıp benim gibi daracık balkona sıkışan var :D Benimki hani şu uzun balkon saksısı o zaman :D
watergirl
11-05-2010, 13:43
Mükemmel bahçeniz çok güzelll...
genişçe bir saksı mı sadece :) benim içinnnnn bayağı bir geniş çok güzelllll bir bahçe
bende şimdilik terasım çok büyük saksılarla dolduruyorum ama bir bahçem olmasını çok daha fazla isterdim inşallah birgün o geniş saksınızdan bizde de olur :)
Süs havuzu, kuyu ve çevresi, yaprak güzelleri, aslan ağızları... Hepsi çok güzel. :)
Yücel Canpolat
12-05-2010, 12:17
Nurcan Hanım resimler çok güzel özellikle yakın çekimler harika,sizin bahçenizde çiçekler renk armonisi oluşturmuş çok hoş emeklerinize sağlık.
Sayın nurcanaybay,
bahçenizde düzen, itina, güzellik ve estetik adına ne aranırsa, hepsi mevcut. Sizi tebrik ederim, ellerinize sağlık.
Sağlıkla keyfini sürün.
Sevgili nurcanaybay,
Bahçeniz harika çok beğendim. Keyifli günler geçirmeniz dileğiyle.
Satı Uğurtan
15-05-2010, 10:59
Bu hanım da teyzesi :)
Sevgili nurcan,kızıma süs havuzunuzu göstermek için bahçenize geldik, kızım herşeye hayran kaldı en çokta tavuğa, anne geceleri bahçedemi kalıyor, acaba dedi:)
ciceksever70
15-05-2010, 18:55
Sevgili Nurcan hn, uzun zamandir bahcenize ugramamistim. Cok güzel olmus her yer bakimli, düzenli. Tas duvarlar, kuyunuz, esprili dekorasyon anlayisiniz... Keyifli bir bahce olmus. Sevgiler...
Sevgili Nurcanaybay,çok güzel çiçekleriniz ,bahçeniz sağlıkla keyfini sürün :)
füsunANK
15-05-2010, 20:30
Süs havuzuna bayıldım. Gene güzel bir kompozisyon oluşturmuşsunuz maşallah. Elinize sağlık.
idris şenol
15-05-2010, 20:32
bahçeniz çok güzel
küçük bir alanada büyleyci nakışlar işlemişiniz:))
Satı Uğurtan
15-05-2010, 21:36
Çok hoş :)
Hayır geceleri içeriye alıyorum :) .O tavuğu'' galiba horoz'' emin değilim ,paşabahçe den
almıştım.Öpüyorum yanakların dan..
Tüh olmadı, nasıl olacak şimdi, biz en iyisi paşabahçeye gidelim,ayrıca kızım 17 yaşında,bizde sizi öpüyoruz :)
Sevgili nurcanaybay
Bahceniz öyle sıcak öyle güzel öyle bakımlıki, tam benim hayal ettiğim gibi. Ben ağaçlarla uğraşmaktan maalesef bir türlü başaramadım onu. Sevdiklerinizle beraber mutlu mesut yaşarsınız inşallah bu cennet köşesinde.
nurcanaybay
19-05-2010, 16:58
Bir yıl önce 38 adet dikip bir tane bile çiçeğini göremediğim glayör 'ler den biri,
sonun da görmek nasip oldu :))
nurcanaybay
19-05-2010, 17:03
En çok sevdiğim ikinci ağacım Jacaranda çiçeklenmeye başladı ...
nurcanaybay
19-05-2010, 17:10
Artık benim de bir clematis'im var ,bir diğeri yarın gelecek :)
Yaşatmayı beceremiyeceğim diye çok endişeleniyorum ,tohum dan yetiştirdiğim cam güzelleri ve yine tohum dan çarkıfeleği altına diktim.
Karşınız da Clematis Puiilu :)
Bu clematis bir tane ,küçük bir çiçek açtı.Daha sonra yaprakları döküldü.Bu hafta için de saksısını değiştirdim.
18.1.2011
nurcanaybay
19-05-2010, 17:17
Hemoracallis'ler den turuncu olanı açtı ,arkasın da ki sarı Cana da ...burası farkın da
olmadan sarı-turuncu çiçeklerle yoğunlaştı.
nurcanaybay
19-05-2010, 17:20
Sarı-turuncu'ya devam..
nurcanaybay
19-05-2010, 17:22
Japon gülleri'de çiçeklenmeye başladı..
nurcanaybay
19-05-2010, 17:26
Geçen yıl'dan kalan güzellik ( şu an ismini hatırlıyamadım),aynı yere mavi-beyaz'ının tohumlarını da attım ama daha çimlenmedi.
Lobelya
Sevgi Durul
19-05-2010, 17:29
Sevgili nurcanaybay çiçekleriniz süperler. Yeni clematisiniz hayırlı olsun, bol çiçekli olur inşallah. Sağlıkla keyfini sürün.
günebakan
19-05-2010, 17:33
Sevgili Nurcanaybay çok güzeller hepsi de adını hatırlıyamadığınız lobelyalar da harika:)
nurcanaybay
19-05-2010, 18:57
Sn.SDurul ve Günebakan teşekkür ederim.
Günebakan ,sizin clematis'te saksıda dikiliydi yanılmıyorsam.Kaç gün de bir suluyorsunuz
ve güneş görme durumu nasıl öğrenebilirmiyim ?
günebakan
19-05-2010, 20:56
Ben bir gün su vermezsem ertesi gün veriyorum. Gövdesi güneş görüyor ama diplerine petunyalar diktim ki kökleri gölge olsun diye. Malum İzmir sıcağı clematisi etkiliyor:)
dağ çiği
19-05-2010, 21:09
Nurcan hanım çiçekleriniz çok güzel, bahçenizin düzeni zevkli. Sağlıklı, huzurlu bir yaşam sizinle olsun.
Orhan Özbilgiç
19-05-2010, 22:41
Bahçeniz, çok renkli. Tabii ki gözalıcı. Bende, Jakaranda' yı çok beğeniyorum. Benimde olmasını çok istiyorum. Ama mümkün değil! Çünkü -4 derecenin altında zarar görüyormuş. Neyse, bende göz zevkimi sizin ağaçlarınızda çıkarırım.;)
Nurcan Hanım!
Kuyu çok egzotik olmuş. Harika düzenlemişsiniz. Hoş, bahçenizin hangi köşesi alımlı değil ki?;)
Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde, keyfini sürmenizi diliyorum.:)
Geçen yıl'dan kalan güzellik ( şu an ismini hatırlıyamadım),aynı yere mavi-beyaz'ının tohumlarını da attım ama daha çimlenmedi.
Bundan bende de var tohum nasıl alacağım bilemiyorum yarısını yanlışlıkla ot diye yolmuşum kalanlar çok güzel çiçek açtı.
İzmir bu kış hiç eksiyi gördü mü?
Jacaranda, hayalimdeki ağaç, sıcağı sevmememe rağmen sırf onun hatırına bir gün güneye yerleşebilirim. :)
nurcanaybay
20-05-2010, 17:56
İzmir ile aramda 70 km var ve burası kışları daha da ılık geçer .Kış boyunca ,rüzgarın olmadığı günler de rahatlıkla bahçe de zaman geçirebiliyorum.Ama sıcağa ben de dayanamıyorum.Ben aslın da deniz değil de orman adamıyım :)
Bir bilgim yok ama ,begonvil gibi saksı da yetiştirip bodur bırakılamaz mı ...neden olmasın değil mi :)
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz taze yaz kokuyor, çok güzel renklenmiş.
nurcanaybay
23-05-2010, 16:05
Bu gün seraları dolaştım.İkinci clematis'im ile dikmek için çarkıfelek
aldım.2 mt.'ye yakın ,satan bayan cinsini bilmediğini söyledi .Belki bilen bir arkadaş çıkar ..
P.Carula
nurcanaybay
23-05-2010, 16:08
Bu da çarkıfelek'le birlikte dikeceğim multi blue ,ilk çiçeğini katmersiz açmış.
Rengi çok güzel..
18.1.2011 Bu güzel çiçeğim kadı lokmaları tarafından yok edildi ( saksı da hiç kök kalmamıştı ve saksının içi kadı lokması ile doluydu. )
nurcanaybay
23-05-2010, 16:11
Lilium açtı ,kokusuz ya da ben alamıyorum.Bunun da cinsini bilmiyorum
ama o da çok güzel :)
İsmi Lilium Longiflorum'muş .
nurcanaybay
23-05-2010, 16:18
Kayısı'lar çok güzel görünüyor ,sararmaya başladılar.
Bu yıl bankın altına vapur dumanı ektim ,çok az güneşle yetinebilecek mi
bilmiyorum ,şimdilik gelişimleri güzel.
nurcanaybay
23-05-2010, 16:23
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)
Güngör Salman
23-05-2010, 16:24
Bu gün seraları dolaştım.İkinci clematis'im ile dikmek için çarkıfelek
aldım.2 mt.'ye yakın ,satan bayan cinsini bilmediğini söyledi .Belki bilen bir arkadaş çıkar ..
Passiflora edulis Sanırım.
nurcanaybay
23-05-2010, 17:02
Güngör hanım teşekkür ederim.Hemen araştırdım ,meyvesi yenen türdenmiş.Daha çok sevindim.
Orhan Özbilgiç
23-05-2010, 17:29
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)
İşte o ''Yağmurluk'' olmasaydı. Hani derler ya!
Tam kartpostallık.
Sahi günümüzde ''Kartpostal'' kaldı mı?:p
Şaka bir tarafa, gerçekten çok güzel bir görüntü.
acemifüsun
23-05-2010, 17:49
Sevgili nurcan hanım bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl, bahçenizde gezerken insanın içi açılıyor, sağlıkla keyfini yaşayın:) Clematisleri de güle güle büyütün, onları toprağa geçirmeyecek misiniz?
günebakan
23-05-2010, 19:02
Nurcan hanımcığım Görüntüler gerçekten kartpostal gibi renkler çok güzel kayısılar iyice sarasın da yemeye gelelim:) Umarım hepsi de gönlünüzce büyürler.
Yağmuru çok seviyor, özellikle yaprakları ıslanmayı çok seviyor. Hiç gerek yok yağmurluğa Nurcan hanım. Ben her sulamada özellikle baştan aşağıya yıkıyorum, ertesi gün 2 karış birden uzuyor sürgünleri, şaşırıyorum. Kesin olmamakla birlikte nem sevdiğini düşünüyorum ben.
Şu bank altı cam güzeli dikmeyi 2 senedir bir türlü yapamadım, sizinkiyle avunuyorum en azından. :)
nurcanaybay
23-05-2010, 20:23
Yağmuru çok seviyor, özellikle yaprakları ıslanmayı çok seviyor. Hiç gerek yok yağmurluğa Nurcan hanım. Ben her sulamada özellikle baştan aşağıya yıkıyorum, ertesi gün 2 karış birden uzuyor sürgünleri, şaşırıyorum. Kesin olmamakla birlikte nem sevdiğini düşünüyorum ben.
Şu bank altı cam güzeli dikmeyi 2 senedir bir türlü yapamadım, sizinkiyle avunuyorum en azından. :)
Fazla sudan çürüyecek diye ödüm kopuyor :)
Yağmur başladığın da beni bir görmenizi isterdim ,sadece clematisleri değil
saksılı bütün çiçekleri balkon altına taşıyor taşıyamadıklarıma hemen poşet geçiriyorum.:)
Bank altı bu yıl vapur duman'lı olacak ,beyazını bulsaydım bankla daha uyumlu olacaktı ama çok sabırsızım ,bekliyemedim.Olmazsa bank'ı beyaza boyarım :)
dağ çiği
23-05-2010, 21:24
Nurcan hanım kuyunuz çok güzel çiçeklerle birleşince muhteşem bir köşe olmuş.Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün herşey çok güzell.
Bahçeniz çok güzel, bir o kadar da aksesuarlar...bahçenize ayrı bir güzellik katmış.
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun, sağlıkla büyütün.
günebakan
23-05-2010, 21:35
Teşekkür ederim Nurcan hanım'cığım İnşallah birgün yolum düşer:)
Orhan Özbilgiç
31-05-2010, 08:48
Nurcan Hanım, mantıklı öneriniz üzerine, yuvaları sözünü ettiğiniz ağaçlara astım. Fotoğraflardan birini hoşgörünüze sığınarak, sizin sayfanıza yükledim.:) Sağolun.
148349
nurcanaybay
31-05-2010, 14:03
Orhan bey ;
çok güzel olmuş ,yüksek tavanlı ,havadar tam yazlık :)
Kuşların bu yuvaları beğenmemeleri mümkün değil.Elinize sağlık.
fooflower
31-05-2010, 16:31
Aralık ayının son haftası , çukurları tek tek açıp ,içlerine kum-torf-az miktarda da toprak karıştırıp doldurdum.
9.1 tarihinde büyük çukura 10 adet sümbülteber, bir alt sıraya tek tek
10 tane süsen ,diğer sıraya 10 tane muskari ve son sırayada 10 adet anemon
diktim.
2 hafta sonra muskarilerin 4 tanesi ,süsenlerin ise tümü uç verdi.
Tüm soğanlarım direk bahçeye dikildi ,sık sık yağan yağmurla sulanıyor ,kış döneminde hiç güneş almıyor ,yaz döneminde öğleye kadar güneş alan bir bölümdeler.
Merhaba nurcan hnm. bahçenizin güzelliği anlatılacak gibi değil.Kelimeler kifayetsiz kalıyor desek yeridir.Hele o objeler.Sizden öğrenmek istediğim o çukurları nasıl açtığınız. Sayın kgursandan alacağım orıental liliumları böyle çukurlar açarak dikmeyi düşündüm.Her soğanlı bitki ekiminde kocaman kocaman çukurlar açıyorum ve bir arada olmuyolar. Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar.
Adalet Yağcı
31-05-2010, 18:18
Sevgili Nurcan hanım, güzel bahçeniz şenlenmiş, yeni bitkiler gelmiş, bankın altı dolmuş, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık.
nurcanaybay
31-05-2010, 19:23
Merhaba nurcan hnm. bahçenizin güzelliği anlatılacak gibi değil.Kelimeler kifayetsiz kalıyor desek yeridir.Hele o objeler.Sizden öğrenmek istediğim o çukurları nasıl açtığınız. Sayın kgursandan alacağım orıental liliumları böyle çukurlar açarak dikmeyi düşündüm.Her soğanlı bitki ekiminde kocaman kocaman çukurlar açıyorum ve bir arada olmuyolar. Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar.
Sn.Fooflower ;
teşekkür ederim ,hala öğrenme aşamasındayım.
Küçük çukurları soğan dikme aletiyle açmıştım.Çok basit metal bir alet ve ucuz
ama işe yarıyor.
nurcanaybay
31-05-2010, 19:30
Sevgili Nurcan hanım, güzel bahçeniz şenlenmiş, yeni bitkiler gelmiş, bankın altı dolmuş, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Yenileri de geldi :)
Bu yıl ilk kez kağıt çiçeği aldım ,çok hoşuma gitti.Bir de geçen yıl tohum da yetiştirdiğim ,mısır çiçeğinin ( diğer adı da peygamber çiçeğiymiş ) pazar da
mavi ve pembesini gördüm tabii hemen aldım.
Yeni aldığım çarkıfelek çiçek açtığı gibi meyve'ye de döndü ,tadını çok merak ediyorum.
füsunANK
31-05-2010, 19:47
Cıvıl cıvıll. Ne güzel. Ne şirin. Ne sıcak. Bu arada yeni fotoğraf makinası mı aldınız ? Çok şükür bu güzellikleri daha net görüyoruz :p
füsunANK
31-05-2010, 19:57
Komşuya sevgiler o zaman. Teşekkür ederiz ;)
Adalet Yağcı
31-05-2010, 21:05
Yeni aldığım çarkıfelek çiçek açtığı gibi meyve'ye de döndü ,tadını çok merak ediyorum.
Bence çok fazla yemeyin :)
nurcanaybay
04-06-2010, 11:09
Benim de artık bir çakıfeleğim var ,kırmızısını da istiyorum.Gören duyan
haber versin lütfen :)
Tek tek çiçeklerini vermeye de devam ediyor ,çiçekler 2 gün kalıp meyveye dönüşüyor.
nurcanaybay
04-06-2010, 11:15
Peygamber çiçeği ,geçen yıl mısır çiçeği ismiyle koyu bordosunu yetiştirmiştim.Meğer farklı renkleri de varmış ,toplu halde dikilir ise çok hoş olacağını düşünüyorum.
nurcanaybay
04-06-2010, 11:19
Canna'lar toplu halde açınca ve mor begonvil ile birlikte göz dolduruyor.
nurcanaybay
04-06-2010, 11:27
Ben kağıt çiçeğini de çok sevdim ama o beni pek sevmedi...yaprakları sağlıklı görünmüyor.
Bu çiçeğin adını unuttum ,mavi'yi ise hiç öğrenemedim :). Bilen var mı ?
Sarı çiçeğin adı Emesia
mavi çiçeğin adı..Ceratostigma plumbaginoides
nurcanaybay
04-06-2010, 11:35
Mavi yasemin ve begonvil hiç sorunu olmayan ( bit -böcek uğramaz ) 2 sarılıcı.
Ve Jacaran da..
Sevgili nurcan,hepiside çok güzel mavi olan benimde ilgimi çekti.
nurcanaybay
04-06-2010, 11:43
Eveeet hasat zamanı geldi...Güler hanım'ın tabakta ki sunuşlarına hep özenmişimdir ,benim hasat epey verimliydi :))
İkisini de yedim :)
Vişne' ler olgunlaşıyor ,görünüşlerini seviyorum ..bozulmasa kimseye elletmezdim.
Elmalar da yolda .
günebakan
04-06-2010, 11:50
Görüntüler çok güzel Nurcan hanım'cığım Jakaranda'yı bu sene İzmir de çok gördüm mavi mavi çiçekler süperdi.İnşallah tohum bağlar:)
Vildan Sönmez
04-06-2010, 12:10
Aman Nurcan Hanım, bu kadar güzel açsınlarda isimlerini öğrenmesek de cezası yok nasılsa.
Bahçeniz ne güzel olmuş öyle....
,
Ben kağıt çiçeğini de çok sevdim ama o beni pek sevmedi...yaprakları sağlıklı görünmüyor.
Nurcan hanım çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller. Ben genelde gülleri çok sevmişimdir.
Sizin çiçekleriniz bir harika emeklerinize sağlık.
Karşılığını almışsınız bol çiçekli sağlıklı günler dilerim.
nurcanaybay
04-06-2010, 15:45
Sevim hanım mavi çiçekler dikkat çekiyor ,benim gözde rengim.
Sn.Günebakan ,bu sene jakaran da dan umutluyum .Biraz daha büyüdü heral de tohum
oluşturur.
Vildan hanım , dediğiniz gibi güzel güzel açsınlar da önemli değil.Sadece isteklerini öğrenmek için isim gerekiyor.Teşekkürler.
Bahar hanım ,ben de gülleri çok severim ama çok sorun çıkarıyorlar.Benim ki ilaça rağmen
bitten başını kaldıramıyor.Teşekkür ederim.
Nurcan Hanım, phlox olabilirler mi?
Böcek bit uğramayan 2 sarıcılınız ve Jacarandanız bayıldığım bitkileriniz. Buralarda da yaşayabilselerdi keşke. :)
Vişnenin ağaçtaki kırmızı halini ben de çok seviyorum amma velakin ben topralasam kargalar topluyor. Kayısılarınız da pek şekerli görünüyorlar. ;)
nurcanaybay
04-06-2010, 19:20
Keşke phlox olsa ,ne yumru dan ne de tohum dan yetiştirmeyi beceremediğim bir çiçek:)
Satıcı maviş ( mavi çiçeklilere hep maviş deniyor ) olduğunu söyledi ,kışın kaybolup yazın
tekrar çiçekleniyormuş.Bu durum da belki de yumrulular dan dır.
Bit'in böceğin uğramadığı ,tüm yaz çiçeklenen bitkileri listelemeye çalışıyorum.Yeni bir bahçem olur ise sırf bu yüzden gül dikmeyeceğim.
dağ çiği
04-06-2010, 21:39
Çarkıfeleğe biz saat çiçeği derdik eski bahçemizde vardı meyve verdiğini hiç bilmiyodum.Mavi yasemin, begonvil çok güzel. Nurcan Hanım diğer bütün çiçeklerinizde çok güzeller ama begonville yasemin beni mest ediyor.
nurcanaybay
05-06-2010, 09:33
Bu bitki hakkın da benim de pek bilgim yoktu ,bir kaç cinsi olduğunu ve sadece bir cinsin
meyvesinin yendiğini öğrendim.Clematisle birlikte dikilmesi öneriliyordu ,o yüzden almıştım.
Yaz boyu çiçeklenir ise daha çok seveceğim :)
fooflower
05-06-2010, 10:48
Meyveler iştah kabartıyor nurcan hnm. Ah şu güller aynı sorun bende de var.Bir de şu listeyi yayınlar mısın biz de faydalanalım
nurcanaybay
05-06-2010, 15:04
:)) Listeyi bahçem de yetiştirdiğim ( tecrübeyle sabit olan )sorunsuz ve çiçeklenme
dönemi uzun olan bitkiler den oluşturuyorum.Liste zamanla artacak ,kesin karar verdiklerim...
Kesinlikle dikilmeyecekler ;
-Meyve ağacı
-Japon gülü
-Her çeşit gül
-Mine ( benim kızlar mideleri ağrıdığın da yapraklarını yiyiyor :)
Kesinlikle dikilecek olanlar ;
-Zeytin ağacı ( formu ,yaprak rengi ,gövde güzelliği ,yaz kış yeşil ve meyvesini yediğim tek ağaç )
-Evin 4 tarafına begonvil den duvar örülecek ,param yetmez ise aralara solanum eklenecek:)
nurcanaybay
05-06-2010, 15:22
-Öbekler halin de kana onların önüne de gün güzeller dikilecek ( istediğin kadar su ver
yumrularını çürütemezsin ,tam benlik )
-Gölge alanlar da gala , hosta ve kurdela kullanılacak ( kaya bahçesi gibi setler halin de dikilecek ? belki ) Duvarlar da yeni gine kullanılacak.
-Yarı gölge alanlar da ,yer de sardunya şelalesi oluşturulacak
-Jacaran da dikilecek ,ağacın cıplak gövdesini örtecek şekil de lavanta -acı bakla-yüksük otu gibi uzun boylu bitkiler dikilecek.
-Uzak mesafe de melissa kullanılacak
-Leylak unutulmayacak
nurcanaybay
05-06-2010, 15:38
- Çok büyük olmamak şartıyla süs havuzu yapılacak ( ev hediyesi olarak nilüfer talep edilecek ),havuzun kenarına ahşap köprü yapılacak ve sardunyalar sarkıtalacak.
-Kurbağa eksik edilmeyecek ( yeni öğrendim salyangozlar için ),meğer benim bahçem de az görülmesinin sebebi kurbağalarmış.
Son olarak ,her hafta loto oynanmaya devam edilecek :))
Sn.Fooflower umarım faydalanmışınızdır :)
Yücel Canpolat
05-06-2010, 15:51
Son olarak ,her hafta loto oynanmaya devam:))
benim için çok faydalı oldu kara kara düşünmekten kurtuldum
nurcanaybay
05-06-2010, 15:58
:)) Faydalı olabildim ise ne mutlu bana ,unutmayın salı ve pazar günü boş kalmamalı .
O zaman da dıgıdık lar umut kapısı.
Yücel Canpolat
05-06-2010, 16:09
Mantar meşesi bekle geliyorum:p
Adalet Yağcı
05-06-2010, 17:01
Sevgili Nurcanaybay, adını bilmediğiniz mavi çiçeğiniz harikaymış, aslında tüm bitkileriniz coşmuş, hepsi de birbirinden güzel.
Çarkıfelek çiçeğinin kırmızısı bende var, çiçek formu çok farklı ve maviden daha güzel bence(Passiflora Mollissima).
Ancak, bitkiyi bu sene tohumdan yetiştirdim, bakalım çiçek verip meyveye dönüşecek mi.
Bu türün meyvesi muz şeklinde oluyormuş, meyve alabilirsem size tohum gönderirim.
Bahçe listeniz için Allah yardımcınız olsun, özellikle de loto kısmına :)
Orhan Özbilgiç
05-06-2010, 21:31
Sevgili nurcanaybay;
Ne kadar çok çeşitli bitkiniz var? Üstelik, hem yoğun çiçek açan cinsten, hemde, çok güzel renkliler.
Sarı Cannalar ile mor Begonvil kombinasyonu gerçekten hoş.
Peygamber çiçekleri ile önümüzdeki yıl için, yakından ilgileneceğim. Çok güzel renkleri var. İnşaallah yaz boyu çiçekli kalıyorlardır?
Yaz boyunca, bahçenizin sıkı bir takipçisi olacağım.;)
fooflower
06-06-2010, 06:57
- Çok büyük olmamak şartıyla süs havuzu yapılacak ( ev hediyesi olarak nilüfer talep edilecek ),havuzun kenarına ahşap köprü yapılacak ve sardunyalar sarkıtalacak.
-Kurbağa eksik edilmeyecek ( yeni öğrendim salyangozlar için ),meğer benim bahçem de az görülmesinin sebebi kurbağalarmış.
Son olarak ,her hafta loto oynanmaya devam edilecek :))
Sn.Fooflower umarım faydalanmışınızdır :)
:) Hem de nasıl dün bi seraya gittim ne alacağımı şaşırdım. Şimdi sizin sayeniZ de biliyorum. Elinize emeğinize yüreğinize sağlık.Harikesınız. Çok teşekkür ederim ilginiz için.:):):)
Sevgili Nurcanaybay muhteşem bir bahçeniz var, hayran kaldım.Hele jakaranda...Bu arada maviniz ceratostigma olabilir. Sevgiyle
nurcanaybay
06-06-2010, 15:13
Orhan bey;
peygamber çiçeğini ben de çok beğendim.Yoğun olarak dikilir ise daha güzel olacaktır.
Rastlar iseniz tohumunu mutlaka alın ,geçen yıl tohumlarını doğrudan bahçeye serpmiştim
kolay çimlenmişti.Bu yıl çiçeklenme dönemini takip eder bilgi veririm.
Sn.Fooflower ;
yardım edebildiğime sevindim :)
Sn.Lir ;
sayeniz de çiçeğimin ismini öğrendim ,hemen karşılaştırdım.Kesinlikle Ceratostigma plumbaginoides.Sıra ne yer ne içer onu öğrenmeye geldi.Çok teşekkür ederim.
Sevgili nurcanaybay,
Bu gün uzun bir zaman dilimini senin bahçene ayırıp 1. sayfadan son sayfaya kadar okuyup inceledim.
13. 06.2009 tarihinde sana uzunca bir mesaj yazmışım. no (203)te,
O gün yazdıklarıma bu gün aynen katılarak yenilerini ekliyorum.
Bahçeni kurduğun ilk günlerdeki hata dediğin her şeyi ben de yaptım, bir çok ağaç dikip sonra pişman oldum.
Güzelim jakarandam fıstık çamının arkasında kalıp kendini gösteremedi.vs..vs.
Bir mesajında diyorsun ki "ben deniz değil orman adamıyım" işte bende bu orman sevdası yüzünden sanıyorum Şileyi tercih edeceğim.
İnsanın binbir emekle yetştirdiği bir bahçeyi terketme duygusu çok ama çok zor geliyor insana, ne varki iki yeri kotaracak maddi manevi gücümüz yok.
artık güney çiçeklerini senin bahçeni izleyerek özlem gidereceğim.
Çok gelişip güzellikler sunan bahçendeki: begonvil, mavi yasemin, japon gülü, kana, solanum,jakaranda, gazanya ve sardunyalarına selamlarımı ilet.
Sağlıklı ve neşeleri bol olsun.
Bende obje kullanmayı çok severm kullandığın her obje yerine çok yakışmış ve bahçene neşe getirmiş.
Ellerine sağlık
Bahçende mercan görmedim,gözümden mi kaçtı acaba.
nurcanaybay
07-06-2010, 11:27
Sizin bahçelerinizin ikisi de çok güzel ,ama şile doğal güzelliği ile ayrı güzel :)
Ayrıca şile de ki eviniz de benim zevkimi yansıttığı için ( cumbalı evlere bayılırım ) içimi
ısıtıyor.Keşke olanak olsa bodrum'u kışlık ,şile'yi yazlık kullanabilseniz ...
Son iki haftadır ,pazara gelen çiçekçim çok gelişmiş mercanlar getiriyor.Gözümü ayıramasam da kendimi tutuyorum.Geçen yıla mercanımın yerini değiştirince kurumuştu.
Şöyle koca bir küpün için de çok güzel olur....
Güzel sözlerinize teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
09-06-2010, 20:38
Mükemmel bir bahçe düzeni taş duvarlar, kuyu, hele begonvil, ahşapla samimiyeti beni cezbetti.
Sayın nurcanaybay, sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın.
Nurcan hanım bahçenizi gezerken çok keyif aldım .Bahçe düzeniniz çiçek çeşitleriniz çok güzel ,içinde sağlıkla dolaşın ,bize de bol bol resim çekin :)
Sevgili nurcanaybay
Bahceniz, çiçekleriniz, meyveleriniz çok güzel ellerinize emeğinize sağlık.
ayazkentli
11-06-2010, 19:02
Nurcan hanım bahçeniz 2 yılda, nereden nereye gelmiş.
Oluyordu, olmuyordu, kurudu, çıkmadı, böcekler yedi, dolu vurdu, soğuk oldu derken, bazen umutsuzluğa kapılıyoruz ama, yılmadıktan sonra zafer hep bizim oluyor.
Bende daha önce pek çiçek yetiştirme hevesim yoktu, sadece ağaç ve sebze yetiştirme hevesim vardı ama, bu sitede'ki arkadaşlarımız bahçeleri beni'de baştan çıkardı. Şimdi ne bulursam ekip-dikmeye çalışıyorum.
İnsanın bahçeli bir evi oldu'mu, böyle olmalı. Sitede'ki en renkli, en çeşitli bahçelerden biri'de sizin'ki. Akşam olunca bir sandalye'ye oturup, bir fincan çay içmek, keyifle etrafı seyretmek ne güzel oluyor. Bol keyifler diliyorum.
nurcanaybay
11-06-2010, 20:38
Sn.Ayazkentli ;
5 yıl önce normal sardunya ile sakız sardunya'yı bile ayıramazdım ,şimdi pek çok çiçeğin
latince ismini biliyorum hatta seralara gittiğim de bir de öğretmeye kalkıyorum :))
Çıkıp dolaşalım diyen arkadaşlara '' sera'lara giderseniz gelirim diyorum :)
Bütün bunların tek sorumlusu bu sitedir ....bütün bu gelişmeye rağmen daha 10 yıllık
bir stajım var :)
Teşekkür ederim.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:22
Bu yaz beni çok şaşırtan hipeastrum'dan bahsetmek istiyorum çünkü bunu
haketti :)
Aylar önce soğanını bahçeye dikmiştim, 2 cm 'lik yaprakları hiç büyümedi.
Bir kaç hafta önce saksıya geçirdim ve inanılmaz bir hızla büyüyüp çiçeklerini açtı.İnanın bir kaç saatte bir değişimi farkediyordunuz.Bu yüzden de çok sevdim çook :)
Sağında ki yaz orkidesi ,solun da ki lilium'lar ,önünde ki ise pembe trompetler.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:33
İlk fotoğrafta ki Crocosmia ,geçen yıl saksı da almıştım ,çiçeklenme den
bozulmuştu bu yıl çiçeklerini görebildim.Rengi çok güzel yoğun dikilirse göz alıcı olabilecek bir soğanlı.
İkincisi katmerli hemoracallis ,düzlerine göre daha güzeller.
Son fotoğrafta ki saksı da 3 adet kırmızı hemoracallis ve tohum dan yetiştirdiğim vapur dumanları var.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:38
Bu yıl Kolyoz'lara ve yaprağı ile ön plana çıkan bitkiler dikkatimi çekiyor.Menekşe'leri
söktüğüm bölüme onları yerleştirdim.Öğleden sonra güneş alıyorlar ve susuzluğu dayanıksızlar.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:44
-Hosta'lar gayet sağlıklı fakat neden çiçeklenmiyorlar bilmiyorum.
-Altenerya 'da yaprağı ile ön planda ,bakımı ile ilgili bir bilgi bulamadım.
-Sutera ( kar fırtınası ),sabah güneşini seviyor tamamen çiçeklenince yaprağı görülmüyor.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:50
İlk fotoğrafta ki Kaplan pençesi , 4,5 m. kadar uzayan bir sarmaşık türü.
Çok sıcak bölgeler de ( zone 10-11 ) yaşayabiliyor buna rağmen sabah güneşin den hoşlanıyor.
Ve tabii bahçemin demirbaşları begonvil ve mavi yasemin.
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz coşkulu. #442'deki düzenlemenizi çok beğendim. Vapurdumanlarını şaşırttınız mı, şaşırtınca daha hızlı gelişiyorlar, sizinki o hızı yakalamış gibi.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:56
Son olarak bahçenin genel görünümü ,bura da ki begonvil yeni yeni çiçekleniyor ,vişne ağacı görünmez oldu.
nurcanaybay
24-06-2010, 19:59
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz coşkulu. #442'deki düzenlemenizi çok beğendim. Vapurdumanlarını şaşırttınız mı, şaşırtınca daha hızlı gelişiyorlar, sizinki o hızı yakalamış gibi.
Tohumları doğru dan saksıya serpmiştim ,çok güzel geliştiler o yüzden şaşırtma gereği duymadım ,hemoracallis altın da kaldı :)
Beğendiğiniz kare de ki tüm bitkileri saksıları ile toprağa gömdüm ,kaktüs ve diğer bitkiler de de aynı şeyi yapıyorum.
Çok güzel bakımlı bir bahçe. Oturma köşesini çok beğendim..
Satı Uğurtan
24-06-2010, 21:21
Bu yıl Kolyoz'lara ve yaprağı ile ön plana çıkan bitkiler dikkatimi çekiyor.Menekşe'leri
söktüğüm bölüme onları yerleştirdim.Öğleden sonra güneş alıyorlar ve susuzluğu dayanıksızlar.
Sevgili nurcanaybay,bahçeni gezdikçe çok dinleniyorum,o kadar hoşki bütün yorgunluğumu alıyor.
nurcanaybay
24-06-2010, 21:29
Bu sitenin faydaların dan biri de bu ,ben de bahçeleri dolaşırken can sıkıcı tüm düşünceler den uzaklaşıyorum beynim mola veriyor :)
Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum .
nurcanaybay
11-07-2010, 20:52
Füsun hanımın dikkatine !!!
sonunda yeni bir fotoğraf makinası alındı ,bol bol alıştırma yapıldı .Siz'lere yetişmek için çok çalışmam lazım ama biraz ilerleme kaydettim .
nurcanaybay
11-07-2010, 21:07
Lisi'lerin bodurunu buldum ,gerçekten çok güzel bir çiçekmiş.
nurcanaybay
11-07-2010, 21:13
Alacalı yapraklı küpeli görmemiştim ,buranın sıcaklarına dayanamıyorlar ama yaşatmaya
çalışacağım.
nurcanaybay
11-07-2010, 21:19
Sn.Hozat ;
küçükte olsa bir kırmızı bir de beyaz mercan aldım :)
nurcanaybay
11-07-2010, 21:27
Tohum dan yetiştirdiğim horoz ibikleri bodur olması beklenirken aldı başını gitti
Diğer fotoğrafta kilerin Altenerya olduğu söylendi ama bu isim de bir bilgiye rastlamadım.
nurcanaybay
11-07-2010, 21:30
Genel bir kaç kare daha...
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 21:31
Nurcan hanım;
Lisiler sepet içinde çok hoş duruyor.
Turuncu renkli çiçekli bitki , Gün güzeli mi?
Bahçeyi çok güzel düzenlemişsiniz. Harika olmuş.;)
Bendede alacalı yapraklı zakkum var. Onun direkt güneşten hoşlanmadığını, yapraklarının yeşilinin kaybolup tamamen sarardığını, hatta kavrulduğunu öğrenmiştim. O nedenle yarı gölgeye diktim.
Belki bu durum, alacalı yapraklı küpeli içinde sözkonusu olabilir mi acaba?
Fotoğraf makinanızı güle güle kullanın.
Esenlikler dilerim.:)
Sevgili Nurcanaybay, her yer ne güzel olmuş öyle. Fotoğraflar da çok güzel.
günebakan
11-07-2010, 21:40
Yeni görüntüler harika Nurcan hanımcığım hepsi birbirinden güzel elinize sğalık:)
nurcanaybay
11-07-2010, 21:41
İlk fotoğrafta ki sarı zakkum ( theveteia peruviana ) ,internette ağaç formu
verilmiş halini gördüm çok beğendim.
İkincisini ismini öğrenemedim ,gölge alanlar için iyi bir alternatif.
İkinci çiçek...bahçe vanilyası
Sevgili nurcan hanım çiçeklerin harika resimler net
Sevgili Nurcan,
Çiçeklerin güzel ama, onlara ugun gördüğün obje ve değişik uygulamalarının da hayranıyım.
Detaylı görünümler içimi açıyor bahçede dolaşmış gibi oluyorum.
Fotoğraf makinanı iyi günlerde kullan.
Böyle güzel bahçe, böyle güzel fotoğraflları hakediyordu doğrusu.
nurcanaybay
11-07-2010, 21:56
Sn.Kgursan 'dan aldığım Lilium'lar tomurcuklanmaya başladı ,sosyete sarımsağının
koruması altında.
İkinci begonvilim ,mor'dan çok daha geç çiçekleniyor.
Bu solanum da bahçenin diğer köşesin de ki .
Sevgili Nurcan,
Ben, bir sepet ve sandık hayranıyım.
Lisileri koyduğun o sepetleri nereden aldın çok beğendim.
İstanbul'da bulabilir miyim acaba?
nurcanaybay
11-07-2010, 22:03
Nurcan hanım;
Lisiler sepet içinde çok hoş duruyor.
Turuncu renkli çiçekli bitki , Gün güzeli mi?
Bahçeyi çok güzel düzenlemişsiniz. Harika olmuş.;)
Bendede alacalı yapraklı zakkum var. Onun direkt güneşten hoşlanmadığını, yapraklarının yeşilinin kaybolup tamamen sarardığını, hatta kavrulduğunu öğrenmiştim. O nedenle yarı gölgeye diktim.
Belki bu durum, alacalı yapraklı küpeli içinde sözkonusu olabilir mi acaba?
Fotoğraf makinanızı güle güle kullanın.
Esenlikler dilerim.:)
Orhan bey ;
turuncu çiçekler Crocosmia ,onları çok beğeniyorum toplu halde dikilmeli.Siz de yoksa öneririm rengi muhteşem.
Burada ki zakkumlar hep güneş altın da ama benim zakkumu araştırdığım da
yarı gölge önerdiklerini okudum.Küpeli'yi ise bahçenin en serin_gölge alanın da tutuyorum.Teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
11-07-2010, 22:10
Bir an kendimi o güzelliklerin için de hissettim. Hepsi muhteşem, tebrik ederim.
nurcanaybay
11-07-2010, 22:15
Sevgili Nurcan,
Ben, bir sepet ve sandık hayranıyım.
Lisileri koyduğun o sepetleri nereden aldın çok beğendim.
İstanbul'da bulabilir miyim acaba?
Sepetleri bir kaç yıl önce Kemeraltın dan almıştım.Nerede ise bir yıldır
İzmir'e gidemiyorum (büyük köpeğim felçli ,yalnız bırakamıyorum ) ,sizin böyle şeyleri sevdiğinizi bildiğim için seve seve alıp gönderirdim.
Belki Bodrum'un köylerin de hatta pazarın da bulunabilir.
Teşekkür ederim :)
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 22:23
[QUOTE=nurcanaybay;671166]Orhan bey ;
turuncu çiçekler Crocosmia ,onları çok beğeniyorum toplu halde dikilmeli.Siz de yoksa öneririm rengi muhteşem.
Sağolun Nurcan Hanım.
Crocosmia, yı araştıracağım. Karadeniz iklimine uyumluluğunu tabii.;) Gerçekten muhteşem görünüyorlar.
nurcanaybay
11-07-2010, 22:26
Orhan bey ,
soğanlı bir çiçek saksıya dikip kışın korumaya alabilirsiniz.
Adalet Yağcı
11-07-2010, 22:27
Sevgili Nurcan hanım, öncelikle fotoğraf makinanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bahçe harika olmuş, bu kadar didinip uğraştık ama değiyor değil mi?
Şöyle masanın bir ucuna konulmuş çay bardağını elimize alıp etrafa bakındığımızda tüm çekilen eziyetler unutuluyor.
Bodur lisiler gerçekten bodur mu yoksa çok ışık alan bir yerde yetiştiğinden mi uzamamış, ama her ne ise çok güzel görünüyorlar.
Ellerinize sağlık, mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.
nurcanaybay
11-07-2010, 22:49
Adalet hanım ;
Lisi'ler saksı ile birlikte 20 cm. kadar ,bodurlaı olduğunu daha önce de okumuştum fakat görmemiştim.
Bu bahçe sevdası başlamasaydı nasıl vakit geçirirmişim bilmiyorum ,ara da sızlanıp söylensekte ruhu besleyen bir uğraş olduğu yadsınamaz.
Teşekkür ederim ,hepimizin her günü bir öncekin den güzel olsun.
Sevgili nurcan
Sadece bitkilerdiki zevkine değil, aksesuar yerleştirme konusunda ki zevkine de hayranım.
Bahcemin işleri bir bitse de, senden ip ucları alsam.
Zevkli bahcende, zevk içinde oturmanı dilerim.
Sevgi Durul
11-07-2010, 23:50
[QUOTE=nurcanaybay;663722]Bu sitenin faydaların dan biri de bu ,ben de bahçeleri dolaşırken can sıkıcı tüm düşünceler den uzaklaşıyorum beynim mola veriyor :)
Aynen.
Sevgili nurcanaybay bu arada yeni fotoğraf makinanız hayırlı olsun. İnşallah güzel günlerde kullanırsınız.
Yücel Canpolat
19-07-2010, 13:28
Arkadaşlar nerede kalmıştık?
nurcanaybay
19-07-2010, 14:43
Sizin gibi ustalarımızı takip edip feyz almakla meşgulüz :))
ayazkentli
19-07-2010, 14:55
Yeni makinanızı iyi günlerde kullanın nurcan hanım.
Hiç aklım'da yokken, bu site beni'de fotoğraf makinası sahibi yaptıydı!
Daha doğrusu, sevgili Malina sayesin'de, benim'de bir fotoğraf makinam olmuştu!!!
(Bu site olmasaydı, her halde hala bir makinam olmazdı).
Kendisine ayrıca teşekür ederiz.
Yücel Canpolat
19-07-2010, 16:12
Ustalık mertebesine erişebilmem için 446 nolu resimlerdeki peyjaz düzenlemesini yapanların yanında epeyce bir ders almam gerekiyor,kıskanmadım desem inanmayın.:)
Fotoğraf makinanızı güle güle kullanın bizim için bahçenizin resimlerini bol bol çekip ekleyin lütfen ellerinize sağlık.
nurcanaybay
19-07-2010, 19:28
Ustalık mertebesine erişebilmem için 446 nolu resimlerdeki peyjaz düzenlemesini yapanların yanında epeyce bir ders almam gerekiyor,kıskanmadım desem inanmayın.:)
:)) O göletin yanına kondurun bir kulübecik ,ben gelip yerleşeyim istediğiniz düzenlemeyi yaparım ( gün de 5 saatten fazla çalışmam yalnız ).
Yücel Canpolat
19-07-2010, 19:33
Siz bu işi biliyorsunuz tam da dediğiniz yere taş oda yapmak niyetim var ama bana dıgıdıklardan tüyo ver ben büyük şeker çuvalını hazırladım.:p
Nazlı hanım ;
bir avuç bahçe sıkılırsınız sonra :)
Teşekkür ederim.
Olsunda bir avuç olsun varsın bizim ki büyük de bana bile bazen dar geliyor (ot yolmaktan bıktım da)
Zafer İnandıklı
08-08-2010, 21:24
Yaz orkidesi, bir sap da en az 12 çiçek biri solarken diğeri açıyor.
nurcanaybay
09-08-2010, 10:32
Zafer bey ;
ben sanırım bu yıl da çiçeklerini göremiyeceğim .Biri kurdu diğerlerinin uçların da kurumalar
başladı maalesef.Üzerlerin de yeşil ya da beyaz sinekler eksik olmuyor oysa bu yıl çok
umutluydum ,sağlık olsun :)
nurcanaybay
20-08-2010, 21:44
Biraz önce bahçeye çıktım ve iki yıldır açmasını beklediğim hostam çiçeklenmişti.Öyle
güzel bir beyaz ki ....çok az bir koku aldım ama görünüşüne bayıldım.
nurcanaybay
20-08-2010, 21:45
Benim sorunsuz güzelim en çoşkulu zamanın da
nurcanaybay
20-08-2010, 21:49
Ve bu yıl tanıştığım ,başın da oturup beklediğim yeni gözdem :)
nurcanaybay
20-08-2010, 21:54
Bunlar sevindirenler bir de üzenler var .Yaz orkidesinin çiçeğini bu yıl da göremedim.
Lilium'lar da çok sağlıklı olmasa da açmaya çalıştı.Beyaz ve yeşil sineklerin saldırısına
uğradılar.Sardunyalar zorlukla nefes alır gibiler.Bu yazı da böyle geçirdik :)
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 22:11
Bunlar sevindirenler bir de üzenler var .Yaz orkidesinin çiçeğini bu yıl da göremedim.
Lilium'lar da çok sağlıklı olmasa da açmaya çalıştı.Beyaz ve yeşil sineklerin saldırısına
uğradılar.Sardunyalar zorlukla nefes alır gibiler.Bu yazı da böyle geçirdik :)
Nurcan Hanım;
Hostanın çiçeği çok hoşmuş! Begonvil deseniz zaten çok asil..
Bu yaz beyaz sinekle ilk kez tanıştım. O da bu sıcaklarda. Trabzon Hurmasına musallat oldular. Neyseki iki kez ilaçladıktan sonra, yok oldular.:mad: Galiba onlarda sıcak nedeniyle, yeşilliklere takıldılar.:p
Bugünlerde havalar serinliyecekmiş. Eh artık onlarda, yavaş yavaş kaybolurlar inşaallah.
Haydi bakalım, daha keyifli bahçe günleri dileğiyle. :)
bahtiyar02
20-08-2010, 22:17
Biraz önce bahçeye çıktım ve iki yıldır açmasını beklediğim hostam çiçeklenmişti.Öyle
güzel bir beyaz ki ....çok az bir koku aldım ama görünüşüne bayıldım.
Sevgili nurcanaybay;
Beklediğinize gerçekten değmiş.Ellerinize sağlık.Tüm çiçeklerinizin aynı güzellikte olması dileğiyle.Saygılar.
zeynep dila
22-08-2010, 05:25
Sevgili Nurcanbay,
Bahçenizi dolaşmaya başladığımda ilk önce, ortancaların yüzünüzü güldürmemiş olduğunu söylemeniz dikkatimi çekti. Bir ortanca hayranı olup, aynı zamanda yüzü pek gülmemişlerden biri olarak ortanca yetiştirmekten vazgeçip geçmediğinizi merak ettim. Acaba bahçenizde var da benim mi dikkatimden kaçtı? Çünkü bunca güzelliği birarada yetiştirebildiğinize göre mutlaka ortancada da başarıya ulaşmışsınızdır diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın.
nurcanaybay
22-08-2010, 10:40
Zeynep hanım ;
ben de ortancayı çok severim.Fakat buranın iklimine uygun bir çiçek değil çok zorlanıyor
böyle olunca da ne onlar mutlu oluyor ne de ben...sonun da vazgeçtim.
Yücel Canpolat
22-08-2010, 11:08
Sayın Nurcan Hanım sizler ellerinizle emeğinizle yaratmış olduğunuz bu güzelliklere, uzun süre ara verme hakkına sahip değilsiniz zira buralar sizsiz çok sessiz bu güzellikleri her daim görmek dileğiyle tekrar ellerinize sağlık.:)
Yücel Canpolat
22-08-2010, 14:42
Nurcan Hanım böcek için ilaç atarsanız sıkıntı olmaz hemen ilaçlayın bahçeyi,külübeniz yapılmadı zira imar sorunu devam ediyor ama vaz geçmek yok yapılacak.:)
nurcanaybay
22-08-2010, 15:09
İlaçladım Yücel bey , havalar serinlemeden peşimi bırakmayacaklar .Kulübemi yapacağınız dan da eminim :)
nurcanaybay
30-08-2010, 12:37
Süs havuzumu dün bitirdim ,maliyeti 6o tl 'ye geldi.Elimde daha önce kullandığım kayrak taşları vardı ,işçi bendim sadece muşamba aldım.
Elimde ki bitkileri kullanıp çevresini renklerdirmeye çalıştım (şimdilik ),etrafın da ki bozulmuş çimi kaldırdım.Çıkan toprağı eleyip çim kapağı için hazırladım.
Bu hafta için de çim tohumu alıp çimlendirmeyi düşünüyorum.
İçin de bir beyaz nilüfer ,2 su sümbülü 1 adet de bahar da dalın dan ürettiğim japon şemsiyesi var .Çevresi daha pek çok kez değişir ama bugün böyle ve çimden sonra daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
Orhan Özbilgiç
30-08-2010, 12:57
Nurcan Hanım;
Çok enfes bir köşe olmuş! Tebrikler...
Havuz kenarına koyduğunuz, birisi ev görünümlü, diğeri su kabağı görünümlü mask gibi maketler çok güzel. Havuzla bütünleşmişler sanki.
Kayrak taşları görünce, içim cızzz ediyor. Yaklaşık 35-40 metrelik bir yaya yolu için buralarda bulamıyorum. Yakın çevreden bile olsa, getirtmenin çok yüksek maliyeti var. Samsun' da Baumax' ta buldum. Ama sizinkilerin ancak üçte biri büyüklükte.:(
Neyse. İnanın çok güzel olmuş. On puan...On puan..On puan.:)))))
Sevgi Durul
30-08-2010, 13:10
Sevgili nurcanaybay havuz çok hoş olmuş, elinize sağlık. İçindeki nilüferler açsa daha da bir güzel olacak. Bahar dalından japon şemsiyesini nasıl ürettiniz, bilgi verebilir misiniz?
nurcanaybay
30-08-2010, 13:23
Nurcan Hanım;
Çok enfes bir köşe olmuş! Tebrikler...
Havuz kenarına koyduğunuz, birisi ev görünümlü, diğeri su kabağı görünümlü mask gibi maketler çok güzel. Havuzla bütünleşmişler sanki.
Kayrak taşları görünce, içim cızzz ediyor. Yaklaşık 35-40 metrelik bir yaya yolu için buralarda bulamıyorum. Yakın çevreden bile olsa, getirtmenin çok yüksek maliyeti var. Samsun' da Baumax' ta buldum. Ama sizinkilerin ancak üçte biri büyüklükte.:(
Neyse. İnanın çok güzel olmuş. On puan...On puan..On puan.:)))))
Orhan bey ;
güzel sözlerinizle insanı öyle bir motive ediyorsunuz ki...inanın bu kadar yorgun olmasam çıkıp biraz daha çalışırdım.Teşekkür ederim :)
Yürüme yolu için kayraktan başka bir malzeme düşünmezmiydiniz ?
Bahçe örneklerinde bununla ilgili fotoğrafla olacaktı.Çakıl taşı ve kütüklerle ya da çakıl taşı ve ağaç tomruklaı ile güzel yollar yapmışlar.Bir bakın isterseniz.
nurcanaybay
30-08-2010, 13:28
Sevgili nurcanaybay havuz çok hoş olmuş, elinize sağlık. İçindeki nilüferler açsa daha da bir güzel olacak. Bahar dalından japon şemsiyesini nasıl ürettiniz, bilgi verebilir misiniz?
Beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.
Japon şemsiyesini bahar ayların da üretmiştim.Alış-veriş ettiğim sera dan bir dal
vermelerini rica ettim ,ters olarak suya koydum ve 2 hafta gibi bir süre de köklendi.
Satı Uğurtan
30-08-2010, 13:37
Sevgili nurcanaybay, hayırlı olsun çok güzel olmuş çok hoşuma gitti.
Bence bir havuz ihtiyacını karşılayacak kadar güzel olmuş ellerine sağlık.
Sevgi Durul
30-08-2010, 14:09
Baharda dalından ürettiğim japon şemsiyesi, sözlerini nasıl okuduysam bahar dalında ürettiğim olarak anlamışım. Alıntı var diye, düzeltme yapmadım. Sıcaklar ve yorgunluktan A'yı B okumaya başladım. Allah hayır etsin.
Orhan Özbilgiç
30-08-2010, 15:37
Orhan bey ;
güzel sözlerinizle insanı öyle bir motive ediyorsunuz ki...inanın bu kadar yorgun olmasam çıkıp biraz daha çalışırdım.Teşekkür ederim :)
Yürüme yolu için kayraktan başka bir malzeme düşünmezmiydiniz ?
Bahçe örneklerinde bununla ilgili fotoğrafla olacaktı.Çakıl taşı ve kütüklerle ya da çakıl taşı ve ağaç tomruklaı ile güzel yollar yapmışlar.Bir bakın isterseniz.
Nurcan Hanım;
İnanın, ne hissettiysem onu yazdım. Hani bazen yazmış olmak için yazarım. Ama,öylesine değil! Çok basit ama, çarpıcı olmuş gerçekten.
Yürüme yolu için, çakıl düşünmem. Altına, membran bile koysanız, buralarada içinde ot çıkar. Zira çevre hep ağaç. dökülen yaprakların çürüntüleri içinde nemi gören ot tohumu çimlenir. Altına birşey koymazsanız, sadece bir yılda toprağa gömülüp kaybolur.
Kütük belki. Travers gibi döşenebilir.;) Ama maliyetinin çok yüksek olacağını sanıyorum.
Bu arada, kayrak konusunu, üyemiz Shabsough ile görüştüm. Tanıdığı bir yer olduğunu söyledi. Bir de oraya bakacağım.
İlginize teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
30-08-2010, 17:34
Tebrikler Nurcan hanım, sizlerin eserlerini gördükçe cesaretim artıyor.
Bu havuzu tek başınıza meydana getirmeniz büyük başarı, ayakta alkışlıyorum sizi, benden de 10 puan hem de yıldızlı.
nurcanaybay
30-08-2010, 18:56
Tebrikler Nurcan hanım, sizlerin eserlerini gördükçe cesaretim artıyor.
Bu havuzu tek başınıza meydana getirmeniz büyük başarı, ayakta alkışlıyorum sizi, benden de 10 puan hem de yıldızlı.
Adalet hanım ;
yapınca kafam da büyüttüğüm kadar zor bir iş olmadığını gördüm.Hatta malzeme varsa bir günlük iş ,tek sorun kas gücü :)
Şu an her yerim ağrıyor ama bir şey daha öğrenmiş oldum memnunum.
Beni özendirip teşvik eden havuzlu arkadaşlara da teşekkür ederim.
Beğenmenize sevindim.
Süs havuzumu dün bitirdim ,maliyeti 6o tl 'ye geldi.Elimde daha önce kullandığım kayrak taşları vardı ,işçi bendim sadece muşamba aldım.
Elimde ki bitkileri kullanıp çevresini renklerdirmeye çalıştım (şimdilik ),etrafın da ki bozulmuş çimi kaldırdım.Çıkan toprağı eleyip çim kapağı için hazırladım.
Bu hafta için de çim tohumu alıp çimlendirmeyi düşünüyorum.
İçin de bir beyaz nilüfer ,2 su sümbülü 1 adet de bahar da dalın dan ürettiğim japon şemsiyesi var .Çevresi daha pek çok kez değişir ama bugün böyle ve çimden sonra daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
Sevgili nurcanaybay,
kel' e sormuşlar: tıraş oldun mu? diye. O' da: Yıkandım tarandım bile demiş.
Senin havuz da yapılmış, bitmiş bile ve çok şirin olmuş, keyifli günler geçirmeni dilerim.
Zeki Yağlı
31-08-2010, 14:22
Diğer fotoğrafta kilerin Altenerya olduğu söylendi ama bu isim de bir bilgiye rastlamadım.
Nurcan hanım merhaba,
Bitkinizin adının doğrusu Alternantera idi.
Umarım bulursunuz.
Selamlar
Zeki Yağlı
31-08-2010, 14:27
Nurcan hanım mavi çiçeğin adı sanıyorum,
Phlox divaricata. (http://www.nichegardens.com/catalog/item.php?id=1755)
Selamlar
ciceksever70
31-08-2010, 14:39
Nurcan hanim havuz gercekten yildizli on puani hak ediyor. Elinize saglik. Onun kenarinda oturmak ne keyifli olur simdi...
Yücel Canpolat
31-08-2010, 15:20
Nurcan Hanım göletin suyunu filitre ederek devir daim yaptırdınız galiba?:)
nurcanaybay
31-08-2010, 16:05
Nurcan hanım mavi çiçeğin adı sanıyorum,
Phlox divaricata. (http://www.nichegardens.com/catalog/item.php?id=1755)
Selamlar
Zeki bey ;
mavi çiçeği phlox'a benzetmiştik ama adının Ceratostigma plumbaginoides olduğunu öğrendim.
Teşekkür ederim.
nurcanaybay
01-11-2010, 12:16
Paylaşım da bulunmayalı 2 ay geçmiş ,bu zaman için de bazı bölümlerin çimlerini
yeniledim ,bahar soğanlarını diktim hemen hepsi kendilerini gösterdi.Kasımpatları açtı.
Zeytinler toplandı ,begonviller açmaya devam ediyor ,japon gülleri keyifli....
Bu yazı en keyifsiz geçirenler sardunyalardı bunun yanın da cam güzelleri beni mutlu etti.Bu kış sadece cam güzeli ve kolyoz tohumu çimlendirmeye karar verdim.
nurcanaybay
01-11-2010, 12:31
2-3 yıl önce diktiğim bir türlü gelişmeyen cala'larım vardı ,onlaı topraktan çıkarıp saksıya aldım ve havuza yerleştirdim.Kısa süre de beni şaşırtacak kadar
sağlıklı bir görünüme kavuştu .Bunun üzerine yavru bir canna da çıkarıp
aynı şeyi yaptım o da çok hızlı ve sağlıklı büyüdü .Gözünün önün de farkı farketmek insana zevk veriyor .
nurcanaybay
01-11-2010, 12:40
Sarı beni hep keyiflendirmiştir :)
nurcanaybay
01-11-2010, 12:43
Elime büyükçe eski bir saksı geçti ben de elimde ki bitkilerle bir arajman yaptım.Bazıları yeni fide geliştikçe hoş olacağını düşünüyorum.
Sevgi Durul
01-11-2010, 12:59
Yine çok güzel görüntüler, ellerinize yüreğinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler. Eklentideki çiçeğin adını merak ettim. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...Sevgiler...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=178075&stc=1&d=1288611485
nurcanaybay
01-11-2010, 13:45
Teşekkür ederim :)
Sorduğunuz çiçek cam güzeli ,bahar da tohumdan yetiştirmiştim çok güzel gelişti.
Her yıl fidesini alıp dikerdim kısa bir süre sonra bozulurdu ,bu yıl daha çok çimlendirmek istiyorum.
Sevgili nurcan, bahçende gezinmekten çok keyif alıyorum.
Her şey yerli yerinde, karışık değil, ferah ve sevimli.
Ellerine sağlık.
Sevgili Nurcan hanim, çok güzel olmuş, küçük göletiniz, çiçekleriniz ve bahçe düzeniniz her şey harika. Ellerinize sağlık
Sevgili Nurcanaybay, kalaların suda yetişebileceğini bilmiyordum, demek ki yazın sol sulasam durumları daha iyi olacak.
Kurdele çiçeğini yaz bitince mi koydunuz? Güneş durumu nasıl?
Hepsi çok güzel, elinize sağlık.
Şimdi bana Japon Gülü ve Begonvilin bir türü İstanbul'da kışı atlatır deseler, başka hiç bir çiçekli bitkide gözüm kalmaz, bahçemi onlarla doldururdum. Ama İzmir'de yaşayan teyzemden de biliyorum ki, her bahçede bolca bulunana göz alıştığı için değişik şeyler aranıyor. Bizim Acem borusu, Mor Salkım gibi sarmaşıklar dururken Begonvile göz dikmemiz de bundan. ;)
Nurcan Hanım, havuzunuz şahane olmuş, bitkiler de yerlerini hemen kabullenince, havuz sanki yıllardır oradaymış havasına bürünmüş. :) Zevkiniz ve titizliğiniz her karede belli oluyor. Elinize sağlık.
Zeytinci
01-11-2010, 18:17
Sevgili Nurcan hanım,
Tebrik ediyorum, bahçeniz rengarenk. Ellerinize sağlık...
Japon gülleri benim de favorilerimden. Kışın onları aşırı soğuklardan koruyor musunuz? Geçen yıl benimkiler küçük idi ve soğuktan hırpalandılar. Bu yıl üzerlerin örtmeyi planlıyorum.
Havuz ve etrafı bir zenginlik olmuş. Açıkta bekleyen su Lejyonerya baktersisi üretir derler. Bu sebeple sıcak bakmamışımdır. Uzman birisi yorumlasa iyi olur.
günebakan
01-11-2010, 18:25
Nurcan hanım'cığım hepsi de harika görünüyor. Güle güle büyütün benim cam vazo için de büyütmeye çalıştığım su sümbüllerim sanırım öldü siz inşallah güzel çiçeklerini görürsünüz:)
nurcanaybay
01-11-2010, 19:15
Sevgili Nurcanaybay, kalaların suda yetişebileceğini bilmiyordum, demek ki yazın sol sulasam durumları daha iyi olacak.
Kurdele çiçeğini yaz bitince mi koydunuz? Güneş durumu nasıl?
Hepsi çok güzel, elinize sağlık.
Su bitkilerini araştırırken hep su cala'sın dan bahsediliyordu.Su calasının çiçeği daha çok yelken çiçeğine benziyor.Ben de bizimkiler niye olmasın dedim,önce bir kök denedim.Yaprakların rengi hiç olmadığı kadar koyulaştı.
Bunun üzerine hiç gelişmeyen ,ikinci yaprağını çıkarır çıkarmaz sararan diğerlerini de bir saksıya topladım.Sonuç çok iyi oldu eğer çiçekte açarlarsa
çok sevineceğim.Bilmediğim şey ise havalar soğuyunca çıkarmalımıyım...
Kırık saksı da dikili olup havuzun kenarın da ki kurdela'yı soruyorsanız
bir buçuk aydır orada ,güneşten hiç hoşlanmıyor her gün bolca suluyordum.
Onu da suyun için de denedim ama olmadı.
Canna'nız var ise onu da deliksiz saksıya dikebilirsiniz ( japon şemşiyesi gibi ) ,yazın hemoracallis'i de aynı şekilde deneyeceğim.
nurcanaybay
01-11-2010, 19:58
Sevgili Nurcan hanım,
Tebrik ediyorum, bahçeniz rengarenk. Ellerinize sağlık...
Japon gülleri benim de favorilerimden. Kışın onları aşırı soğuklardan koruyor musunuz? Geçen yıl benimkiler küçük idi ve soğuktan hırpalandılar. Bu yıl üzerlerin örtmeyi planlıyorum.
Havuz ve etrafı bir zenginlik olmuş. Açıkta bekleyen su Lejyonerya baktersisi üretir derler. Bu sebeple sıcak bakmamışımdır. Uzman birisi yorumlasa iyi olur.
Sn.Zeytinci ;
dediğiz gibi küçük oldukların dan hırpalanmış olabilirler.Ben hiç korumaya almadım ,şubat -mart gibi uzunluğunun üçte birini buduyorum.Bura da ki bahçeler de sınır boyunca dikiliyor ,siz bilirsiniz ama bence örtmeye gerek yok.
Lejyonerya bakterisi ile ilgili bir bilgim yok ,hemen araştıracağım .Eğer
hava ile bulaşan bir bakteri değil ise ki sanmıyorum bize bir zararı olacağını sanmıyorum.Ama ben çıplak elle temas ettiğim de ellerimi yıkamayı ihmal etmiyorum.
Hemen araştırdım ve sayeniz de ödüm koptu :))
Yaz zatüresi-klima hastalığı diye de bilinirmiş ve solunum yolu ya da aspirasyonla geçermiş.Depolar da hatta duş başlıkların da bile bulunurmuş.İyi olan haber yüzde 1-5 arası görünmesi ,kötü olan ise teşhisinin zor olması çünkü grip bile sanılabilir.
En kötüsü ise benim 15 gündür rahatsız oluşum ( üst solunum yolu enf. ? ).Belirtiler ve risk grubuna uygun oluşum beni korkuttu ,hemen antibiotik almaya başladım :))
nurcanaybay
01-11-2010, 20:08
Nurcan hanım'cığım hepsi de harika görünüyor. Güle güle büyütün benim cam vazo için de büyütmeye çalıştığım su sümbüllerim sanırım öldü siz inşallah güzel çiçeklerini görürsünüz:)
Biliyorsunuzdur belki ben de satın aldığım 3 adet su sümbülünü öldürmüştüm.Elimde ki sümbüller de kışı çıkarır mı bilmiyorum ama şunu öğrendim ,kökleri serinliği seviyor altına toprak eklenmeli ve paslı demir-çivi
gibi şeyler konmalı.Zamanla öğreneceğiz inşallah :)
Beğenmenize sevindim.
günebakan
01-11-2010, 20:29
İnşallah Nurcan hanım bakalım benimkileri kurtarabilecekmiyim.
Yücel Canpolat
04-11-2010, 10:11
.
Arkadaşlar kuş olup uçsak, aha buraya konsak..
Orhan Özbilgiç
05-11-2010, 18:01
Bahçenize uğramayalı havuz ve çevresi çok daha ' Görbenili' :) olmuş. sizin bahçenizde ilk göze çarpan güzellik; tüm bitkilerin ne eksik nede fazla olmaması. Yani gözü yormadığı gibi, dinlendiriyor.
fikreteren
23-11-2010, 15:36
Sayın NURCANAYBAY bahçeniz keyiflenilmeye değer.Çok güzel.Arajman ve havuzbaşı çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Sevgili nurcanayabay
Harikasınız, havuzunuza bayıldım. Son fotoğraflarını ekleseniz diyorum.
İnsan istemeyegörsün herşey oluyor.
nurcanaybay
23-11-2010, 18:02
Sevgili Cemo ;
insan çabalayıpta sonuçtan memnun kalınca bir de arkadaşları da beğenince mutlu oluyor.
Teşekkür ederim.
Yüklediğim son fotoğraf şu an ki hali ,nilüfer dinlenme dönemin de su sümbüllerini içeriye elmıştım durumları fena değil.Havuzun için de son derece sağlıklı görünen calla'lar ,canna ve japon şemsiyesi kaldı.Sevgiler
Calla dediğiniz, gala mıdır. Bende renkli galla var, saksıya alıp suya salsam mı ne dersiniz:)
nurcanaybay
23-11-2010, 19:45
Evet gala ama ben renklisini yetiştirmeyi beceremedim ( su dışın da ).Beyazlara göre
daha mı dayanıksızlar nedir bilmiyorum .İsterseniz bir tanesini deneyin ,canna da iyi gelişti
yazın deneyebilirsiniz.
kelebekçalısı
23-11-2010, 21:34
Sayın nurcanaybay bahçenize izinsiz girdim umarım beni bağışlarsınız yarattığınız güzeliklere dalıp gittim ellerinize sağlık,bu arada susuzluğumu hayranlıkla izlediğim kuyunuzdan çıkrıkla su çekerek giderdim.Sevgiyle kalınız.
Estergon80
23-11-2010, 22:07
Bahçeniz çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Hostanıza bayıldım yeni gözdeniz de mükemmel ne denir. Bahçesi olması bir insanın nasıl güzelmiş gezdikçe bahçeleri daha iyi anlıyorum.
Sevgiler...
Evet gala ama ben renklisini yetiştirmeyi beceremedim ( su dışın da ).Beyazlara göre
daha mı dayanıksızlar nedir bilmiyorum .İsterseniz bir tanesini deneyin ,canna da iyi gelişti
yazın deneyebilirsiniz.
Beyaz galayı saksıya alıp suya koysam, dona dayanır mı suda.
nurcanaybay
24-11-2010, 10:56
Beyaz galayı saksıya alıp suya koysam, dona dayanır mı suda.
İşte ben de ondan emin değilim :))
Burada pek don olmaz ama havalar çok soğuduğun da bozulma farkedersem
çıkarırım diye düşünüyorum.
Bir gala ile deniyeyim o halde:) Teşekkürler.
Yücel Canpolat
02-12-2010, 06:53
Günaydın Nurcan Hanım,Orhan Hocamın dediği gibi ne bir eksik ne bir fazla, sizden öğreneceğim çok şey var, renkli galla yetiştirme konusunda ben sıkıntı yaşamadım çok güzel oldular özel olarak hiç bir çaba geretirmediler, bu sefer deneyin bakın olacak.))(bahsettiğim galla lar toprakta yetişti)
nurcanaybay
02-12-2010, 14:18
Yücel bey ;
mütevaziliyinizle insana enerji veriyorsunuz ,teşekkür ederim :))
Renkli calla'ları 2 yıl önce alıp denemiştim ,başarılı olamamıştım .Ama şimdi o zamana göre biraz daha bilgiliyim.Ama söz tekrar deneyeceğim.
Sayın Nurcanaybay eviniz,bahçeniz,bitkiker ve tasarım çok güzel güle güle oturun.
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Güngör Salman
02-12-2010, 15:58
Elime büyükçe eski bir saksı geçti ben de elimde ki bitkilerle bir arajman yaptım.Bazıları yeni fide geliştikçe hoş olacağını düşünüyorum.
Aranjman çok güzel olmuş, sizin Thevetia Peruviana ( Sarı zakkum ) ne durumda, onu merak ettim.
nurcanaybay
02-12-2010, 16:31
Teşekkür ederim Güngör hanım.
Thevetia Peruviana gayet sağlıklı ,saksısının değiştirilmesi gerekiyor ama baharı bekliyorum.Gözlemlediğim kadarı ile susuz kaldığı an yapraklarını sarkıtıyor ,yazın her gün sulamıştım şu an da yağmur alabileceği rüzgarsız bir bölüm de duruyor.
İlgili başlıkta sorduğum 2 yeni bitkimin ismini öğrenemedim.Siz den rica etsem bakabilirmisiniz.Şimdi den teşekkür ederim.
nurcanaybay
02-12-2010, 17:22
Güngör hanım ;
zakkum'un bugün'kü hali ...
fatma sunay
04-12-2010, 22:28
Sayın Nurcanaybay bahçenizi büyükbir keyif ile gezdim. Çiçekleriniz muhteşemler hele yaptığınız mini havuz bir harika, bizede fikir vermiş oldunuz. Keyfini sürerek oturmak nasip etsin.
nurcanaybay
05-12-2010, 12:21
Fatma hanım ;
beğenmenize sevindim ,güzel dileğiniz için teşekkür ederim.
Güngör Salman
06-12-2010, 21:08
Güngör hanım ;
zakkum'un bugün'kü hali ...
Büyümüş, bahçenizde çok hoş duracağından eminim.
406, 407,sonrası sonrası 530. Ben mest oldum gerçekten. Ağlamak istiyorum. Tekrar gelip kopya çekeceğim.
Sayın nurcanaybay bahçenize uğramayalı devrim yapmışsınız. Samimi söylüyorum, kopya çekeceğim.
Güzellikler içinde sağlıklı günler diliyorum.
nurcanaybay
07-12-2010, 14:36
Sn.Uzaylı ;
asıl devrimi siz yapacaksınız çünkü işin başında böyle bir siteye rastladınız.Çoğumuzun yaptığı
geri dönüşü zor olan hataları yapmıyacaksınız .Gelişmeleri günü gününe takip edenlerdenim.
Beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.
Sayın nurcanaybay; Kuyu ve ferforje sallanan sandalyenizden yeni fikirler kaptım. Haberiniz olsun.;) Ben de solanumu şekillendirmek istiyorum. Ne önerirsiniz?
fikreteren
20-12-2010, 23:06
Sayın NURCANAYBAY herzaman hayran olduğum bahçelerden biri.Çok güzeller.Tekrar izledim.Güzel çicekleriniz var.Dekorllar güzel.Tebrikler..
füsunANK
21-12-2010, 11:12
Biraz geç olsa da '' Füsun hanımın dikkatine '' mesajını gülümseyerek ve sevinerek okudum.:o Güle güle kullanınız. Ben her zaman bu bahçenin çok güzel olduğunu söyledim , tek eksik görüntülerin bize aynı güzellikte yansımamasıydı. O da hallolmuş ve çok hoş görüntüler eklemişsiniz. Her bir görüntüde ayrı güzellik var, çok güzel bitkiler var. Havuzunuzu çokk beğendim. Sizi tanımıyorum ama yeni süs havunuza bakıp hakkınızda yorumlar yaptım. ;) Zerafetiniz, sevgi dolu yüreğiniz, içinizdeki çocuk yönünüz, dinginliğiniz ama aynı zamanda da coşkunuz bu havuza yansımış gibi geldi bana.
Hep söylediğim gibi bu bahçede ayrı bi sıcaklık var.
nurcanaybay
21-12-2010, 11:40
Füsun hanım ;
nerelerdeydiniz....hem sizi hem de kişiyi iyi hissettirip ,gülümseten hoş sözlerinizi
özlemiştim.
Siz, benim teşvik pompamsınız :))
Fazla uzaklaşmayın ,lütfen.
Yücel Canpolat
21-12-2010, 12:03
Hiç köyünden dışarı çıkmamış bir ozan köyünde toprak evinin önünde sırtını duvara dayayıp biraz soluklanır,hanımı da gelip karşı duvara çömelerek yaslanır kısa bir sessizlikten sonra,Ozan,hanım gurbetlik çok zormuş der,hanım'ı,bey sen hiç gurbete gitmedin ki gurbetin zorluğunu bilesin der,ozan hafifçe doğrulur,hanım senden uzak her mesafe benim için gurbettir der.Evet doğa dostlarının uzak kalmaları doğa dostlarını üzer uzaklaşmayalım arkadaşlar:))
nurcanaybay
21-12-2010, 12:27
Ne güzel anlatmışsınız Yücel bey ,evet kimse uzaklaşmasın :))
Kaçaklar dan biri Füsun hanımdı ,bir diğeri ise sevgili Sabah ...farketmiyoruz sanmasınlar :)
nurcanaybay
21-12-2010, 12:30
Sayın NURCANAYBAY herzaman hayran olduğum bahçelerden biri.Çok güzeller.Tekrar izledim.Güzel çicekleriniz var.Dekorllar güzel.Tebrikler..
Fikret bey ;
önceki gün yeni aldığınız çiçeklerin isimlerini epey araştırdım ama bulamamıştım.
Arkadaşlar bulmuş ,sağlıkla büyütün.
Güzel sözleriniz için de teşekkür ederim.
nurcanaybay
21-12-2010, 12:44
Sayın nurcanaybay; Kuyu ve ferforje sallanan sandalyenizden yeni fikirler kaptım. Haberiniz olsun.;) Ben de solanumu şekillendirmek istiyorum. Ne önerirsiniz?
Benim kuyu'yu begonvil sarıp sarmaladı ,doğru dürüst görünmüyor.
Sizin bahçeye çok yakışır ,gelecekte ki verandaya da 2 sallanan koltuk
alıp eşinizle birlikte gün batımını seyredersiniz :))
Solanum'u yer darlığın dan buduyorum ,eğer uygun yere diikmiş olsaydım budamazdım.O kadar hızlı büyüyen bir bitki ki formda tutmak için başında makaslla beklemek gerekiyor :). Budadıkça da çiçeklenme yeterince olmuyor.
Yeriniz de olsam ,solanum'u gözümün göreceği çit vb. gibi sardıra bileceğim
bir yere diker ,kendi haline bırakırdım.Ne kadar çok dal o kadar çok çiçek...
bir de çok çiçek döküyor oturma bölümüne yakın olmamasın da fayda var.
fikreteren
21-12-2010, 22:03
Teşekkür ederim.
Sayın nurcanaybay; sizin kuyunun aynısından yapacağımıza inanıyorum. Ama ne işe yaradığına siz de şaşacaksınız. Eminim uygulamak istersiniz. Allah nasip ederse bu fikir muhteşem olacak. Yanında da başka bir proje, değmeyin keyfimizee...
Sevgiler...
Yücel Canpolat
01-01-2011, 15:09
2011 yılında her şey gönlünüzce olsun:)
ezgili dünyam
01-01-2011, 15:18
Havuzunuza bayıldım. Benim bahçemde, içine toprak doldurup kapattığımız küçük bir havuz var. Böyle havuzları görünce tekrar açayım, düzenleyeyim diyorum ama, temizlik işini düşününce tekrar vazgeçiyorum:(
nurcanaybay
01-01-2011, 15:29
2011 yılında her şey gönlünüzce olsun:)
Yücel bey ;
çok teşekkür ederim ,ben de hepimizin gönlümüz den geçenin gerçekleşmesini
diliyorum.
nurcanaybay
01-01-2011, 15:36
Havuzunuza bayıldım. Benim bahçemde, içine toprak doldurup kapattığımız küçük bir havuz var. Böyle havuzları görünce tekrar açayım, düzenleyeyim diyorum ama, temizlik işini düşününce tekrar vazgeçiyorum:(
Bence hiç durmayın ,hava müsait olduğun da boşaltın derim.
Siz ki o garaj yerini temizleyip bu günkü hale getirdiniz havuzumu boşaltamıyacaksınız :))
Emin olun pişman olmıyacaksınız .
İyi yıllar diliyorum.
sevgilerimle,
Yeni yılın kapısından güzellikler dolsun,
bahçemin çiçekleri armağanım olsun.
186825
186826
nurcanaybay
01-01-2011, 15:47
Sevgili Hozat ;
çok teşekkür ederim .Dileğiniz de çiçekleriniz de çok güzel.
Hep birlikte birbirin den güzel yıllar diliyorum.
Sevgili Nurcan
1 saattir bahcende geziyorum. Yoruldum, oturdum havuzun başına.
Kendime yine bir iş buldum sayende. Yarın canna topraktan alınacak, saksıya koyulacak. Havuz biterse:( salınacak havuza:)
Yeni fotolar bekliyorum bu havuz başından.
nurcanaybay
01-01-2011, 17:56
:))) Ocakta çayım fokurduyordu ,bir haber verseydiniz.
Canna'yı saksıya alın ama bahara kadar bir kenar da beklesin bence.Ben su'dan çıkardım
hepsini hatta japon şemsiyesini bile aldım korkumdan :)
Şu an havuz da sadece kurbağa larvaları ve dibe çöken yapraklar var .
Ben de boşluktan kendime iş arıyorum .Sanırım bir hafta önceydi ,japon'un rüzgar dan kırılan dallarını kestim ,suya koydum.Bu soğukta olacağı düşünmemiştim ama köklenmiş :)
Çoğaltmak isterseniz siz de su sümbüllerinin bulunduğu saksıya sokuverin .
nurcanaybay
01-01-2011, 18:31
Cemo ;
topraksız ortamda çiçek yetiştirme denemelerim vardı ( size de iş çıkarmaya çalışıyorum ),
durumu iyi olmayanları bu ortama almıştım ( sanırım kasım'ın ilk haftası ).
Bunlar dan kalancho yeni yapraklar vermeye başladı bir diğer gelişme de leş kaktüsün de oldu.Diğerlerin de şimdilik hareket yok.
Tepsinin içinde ki bitkiler...
nurcanaybay
01-01-2011, 18:36
Koltuğa elimde fotoğraf makinası ile oturuyorum .Sonun da birilerini yakaladım
ama ellerim titrediği için net çekemiyorum :)
nurcanaybay
01-01-2011, 18:59
Bu bahsi geçen ,su da devleşen cala...ilk kez çiçek açıyor.
fikreteren
01-01-2011, 19:44
Nurcanaybay kuş yuvası ne güzel.çok güzel görünüyor.
fatma sunay
01-01-2011, 19:57
Sayın Nurcanaybay sağlıklı , sıhhatli, mutluluk dolu bir sene diliyorum. Bahçenizi gezmeye doyamıyorum bugün yeniden baştan sona tekrar gezdim. Tek kelimeyle mükemmel çok yaratıcısınız.Bende sizin gibi herşeyi bahçede dekor olarak kullanıyorum. Kuş evide çok güzel olmuş.
nurcanaybay
01-01-2011, 20:18
Fikret bey ,Fatma hanım teşekkür ederim ben de sizlere sağlıklı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.
2 büyük saksının kesilen alt kısmı ,küçük güveçten su kabları ve yuvaları ile oluşan
yemek odaları :))......günde 3 öğün uğruyorlar.
Şimdi canna mı değilmi bende ki şaşırdım ben:))Son fotodaki gala ya benziyo da.
Var ya havuz süper olmuş)
nurcanaybay
01-01-2011, 20:30
So fotoğraf gala ( calla ) ,hep canna ile karıştırıyoruz .Siz canna'dan mı bahsediyordunuz ?
Eğer canna ise onu da saksıya alın ama yazın suya koymalısınız.Sonuçta bu yaz ikisini de denedim ,her ikisi de çok güzel gelişti.
Gala da şu an suyun için de değil ,taşın üstün de duruyor.
Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 20:43
Nurcan Hanım;
Fatma Dündar haklı! Gerçekten çok yaratıcısınız. Kuş yuvanızın işlevseliğinide, fotoğraflarla kanıtlamışsınız bu arada. Tebrikler.
İzmir ve bahçenizin ılımanlığından olacak, gala çiçek açmaya başlamış. Burada bir bahçede, her yıl aralık ayından itibaren Galalara çop torbası giydiriyorlar. İlkbaharda daha erken çiçekleniyor. Ama sizde ihtiyaç yok tabii.
İyi seneler.:)
nurcanaybay
01-01-2011, 21:05
Orhan bey ;
bura da gala bu mevsim de açmaya başlıyor ,haziran ayına kadar az da olsa devam ediyor.
Poşet geçirmekte haklılar burada bile bir iki gün soğuk yapsa yaprakları donuyor ,geçen yıl başıma gelmişti.
Ben de size ve eşinize sağlıklı huzur dolu bir yıl diliyorum.
furkan yıldız
01-01-2011, 22:22
Bu topraksız bitki işi beni çok düşündürüyor siz de resimleri eklemişsiniz kara kara düşünüyorum hepsini yaptın bir bu eksik kaldı diyorum kendime :)
Eğer canna ise onu da saksıya alın ama yazın suya koymalısınız.Sonuçta bu yaz ikisini de denedim ,her ikisi de çok güzel gelişti.
Ben ikisini de saksıya alır, baharda salarım suya. Teşekkürler.
Kuşlar cok sevimli. Bizim bahcede de cok var. Onların, ürkek ürkek yem yemelerini izlemek cok güzel.
Sayın nurcanaybay sizin bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum.Özellikle süs havuzunuzu çok beğendim.Bu sitenin en çok beğendiğim özelliklerinden biride yüklenen fotğrafların insana çok farklı fikirler vermesi.Birde bahçenizin resimleri sayesinde edinmeyi planladığım bitkilerin arasına begongil girdi.Hemde ilk sıralarda.Tabi Bursa'nın iklim koşullarında yetişebilir mi araştırdıktan sonra...Bahçenizde nice mutlu seneler geçirmeniz dileğiyle..
nurcanaybay
02-01-2011, 12:23
Bu topraksız bitki işi beni çok düşündürüyor siz de resimleri eklemişsiniz kara kara düşünüyorum hepsini yaptın bir bu eksik kaldı diyorum kendime :)
Saksı bitkilerini ,genellikle sulama dan çürüten, biri olarak ilgimi çok çeken bir konu.Bu yüzden de başarılı olmayı çok istiyorum.
Siz de gözden çıkarabileceğiniz ya da bir türlü gelişme göstermiyen
bir bitki ile deneyin bence , hem gözlemlerimi paylaşıp fikir alışverişin de bulunuruz.
nurcanaybay
02-01-2011, 12:28
Sayın nurcanaybay sizin bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum.Özellikle süs havuzunuzu çok beğendim.Bu sitenin en çok beğendiğim özelliklerinden biride yüklenen fotğrafların insana çok farklı fikirler vermesi.Birde bahçenizin resimleri sayesinde edinmeyi planladığım bitkilerin arasına begongil girdi.Hemde ilk sıralarda.Tabi Bursa'nın iklim koşullarında yetişebilir mi araştırdıktan sonra...Bahçenizde nice mutlu seneler geçirmeniz dileğiyle..
Orhan bey ;
begonvil'i sanırım saksı da yetiştirmeniz daha uygun olur .Bursa'nın soğuğuna
dayanabileceğini sanmıyorum.Yine de Bursa'lı arkadaşların balkon ve bahçelerini
bir dolaşın isterseniz.Bu konu da en iyi fikri onlar verebilir.
Beğenmenize sevindim, ben de size ve ailenize sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum.
çok tatlı olmus masallah bahçeniz köpüşünüze uzun ömürler diliyorum
nurcanaybay
03-01-2011, 11:31
Teşekkür ederim ,ben de sizin güzelliğe mutlu ve uzun bir ömür dilerim :)
Yücel Canpolat
03-01-2011, 11:42
Orhan bey ;
begonvil'i sanırım saksı da yetiştirmeniz daha uygun olur .Bursa'nın soğuğuna
dayanabileceğini sanmıyorum.Yine de Bursa'lı arkadaşların balkon ve bahçelerini
bir dolaşın isterseniz.Bu konu da en iyi fikri onlar verebilir.
Beğenmenize sevindim, ben de size ve ailenize sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum.
merhaba, begonvil yaralısı biri olarak kışın malesef donuyor eğer bitki yaşlı ise(8_10)baharla beraber yeni kök sürgünleri veriyor sonbaharın sonlarına doğru zavallıcık tam gelinliğini giymeye çalışırken haydee zemheri vurgunu.:(
nurcanaybay
03-01-2011, 11:57
Haklısınız , Bursa için uygun bir bitki değil maalesef .Belki salon gibi belli bir ısıda olan
yerde korunur ise kışı geçirebilir.
Sevgili nurcanaybay
Bahceye bir begonvil ve bir pandora yasemin diktim deneme amaçlı. İnşllah yaşarlar.
Ayrıca ful yasemin, selluka ve melisa da deneme amaclı dikildi bahceye. Deneme derken, diplerine bolca gübre kondu, samanla örtüldü. Kışı atlatırsak harika olacak.
Saksıları, içeri dışarı taşımaktan yoruldum netekim:))
nurcanaybay
18-01-2011, 16:04
Cemo ;
selluka yetiştirmedim ama diğerlerinin üst kısmı kurusa bile sökmemeni öneririm.Umarım hepsi kışı sağ salim atlatır ama dediğim gibi kuru görünse de yaz ortalarına doğru kökten sürgün verebilir.Tecrübe ile sabit :))
Güle güle sağlıkla büyüt.
Saydığım bitkilerin hepsi kar gördü kasımda. Ama şubat ve marttandır korkum:) Şimdilik durumları iyi. Deneye yanıla öğreneceğim ben de:)
Yücel Canpolat
24-03-2011, 19:51
Arkadaşlar fırtına öncesi sessizlik var bu bahçe de, pek yakında fırtına kopacak gibi:)
Eveeeet! Arada bakıp duruyorum. Hareket istiyoruz artık. Bahçenin sahibi artık Ce-e desin.;)
Bana gönderdiği çiçekler pek keyifli. Cannalar da topraktan kendini göstermeye başladı. jacaranda tohumlarını da ektim. Ama kendisi nerdee?
nurcanaybay
24-03-2011, 20:45
Arkadaşlar fırtına öncesi sessizlik var bu bahçe de, pek yakında fırtına kopacak gibi:)
Yücel bey ;
bahçe de birşey yok ama gerçek anlam da fırtına vardı .Ağaçlar huuu eşliğin de bir sağa bir sola yatıyordu.Benim kiler secde etmiyor ama .... :))
nurcanaybay
24-03-2011, 20:49
Eveeeet! Arada bakıp duruyorum. Hareket istiyoruz artık. Bahçenin sahibi artık Ce-e desin.;)
Bana gönderdiği çiçekler pek keyifli. Cannalar da topraktan kendini göstermeye başladı. jacaranda tohumlarını da ektim. Ama kendisi nerdee?
Ben zaten keyifli olacakların dan emindim :))
Benim bahçe de paylaşabileceğim bir şey yok ,sizleri takip etmekle meşgulüm :)
füsunANK
12-04-2011, 23:01
Ben geldimmmm, kucak dolusu sevgi ve güzel bir bahar dileği ile.. ;) Siz fotoğraf makinası alınca fotoğraf çekmeyi bıraktınız mı :confused:. Yeni fotolar bekliyoruz. Özledim şahsen ben bu bahçenin görüntülerini.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.