PDA

View Full Version : nurcanaybay / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4

nurcanaybay
04-11-2008, 17:27
Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir-Alaçatı

Bahçenin büyüklüğü : Toprak alan 40 m2

Bölge : 9b

Bahçenin rüzgar ve güneş alma durumu :Rüzgarlı ve her yıl daha az güneş almakta :)

Bahçe'nin türü : Konut

Bahçenin geçmişi :Ev 2001 yılın da yapıldı ,böylece ilk kez bahçe sahibi oldum.Son 6 yıldır bahçe ile ilgileniyorum.

Başlangıçta yardım almadım.2008'den beri Ağaçlar Net.'den yardım almaktayım :)

Bahçenin bakımı :Bakımıni kendim yapıyorum ,son yıllar da büyüyen ağaçlarımı budamak için yardım alıyorum.

Bahçe de ek alan :Güllerimi sardırdığım küçük bir çardak ve yine küçük bir süs havuzum var.

Bahçe için hayalim :Mümkün olduğu kadar sadeleştirmek

Bahçe sınırı içindeki bitkiler :10 yıl önce dikilen 2 zeytin ağacı
8 yaşın da nar ağacı
Limon
Turunç
Vişne
Erik
Elma
Duvar sınırlarında ise 7 yetişmiş ağacım var, 6 ağacı da yer darlığından sökmek zorunda kaldım.

4 sarmaşık gül ,2 adet leylak ,4 adet japon gülü ,2 adet mavi yasemin,2 adet
begonvil ,2 adet hedera ,1 adet asma ,passiflora

Bahçenin sulama durumu :Musluk suyu kullanıyorum ,saksılar da ki bitkiler için yağmur suyu biriktirmeye çalışıyorum ( kış ayların da ).

Özellikle ilgilendiğim bitkiler : Her yıl değişiyor.İlk yıllar meyve ağacı ve sebze idi ,sonra soğanlı bitkilere yoğunlaştım şu sıralar ise su bitkiler ilgimi çekiyor.

Hatalarım :Hiç bir araştırma yapmadan bahçe oluşturmaya çalışmam en büyük hatam oldu. Bunun sonucunda diktiğim bir sürü meyve ağacı (çoğunu geliştikten sonra sökmek zorunda kaldım). Bahçenin bulunduğu bölgeye uygun olmadığı halde heveslenip aldığım bitkiler (sonu hüsranla bitti ).

İyi ki yapmışım dedikleriniz :Yaz boyu yüzümü güldüren begonvillerim ve
havuzcuğum .

Evime üç yıl önce yerleştim.Yeşile hasta olduğum halde hiç bir tecrübem yoktu.

Küçücük bahçeye 11 tane meyve ağacı diktim. Bunu dışında, çin gülleri, begonvil, maviş, bir türlü yüzümü güldürmeyen ortancalar, sarmaşık gülleri, solanum...

51895

51896

51897

51898

51899

Kısacası, gözümün görüp gönlümün istediği her güzeli alıp diktim. Çoğunda da başarısız oldum.

Ben rengarenk bir bahçem olsun istiyordum. Hatalarımı düzeltmeme yardım ederseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

nurcanaybay
04-11-2008, 17:51
Bahçeden bir kaç açı daha

Kiraz
04-11-2008, 18:01
Sn. nurcanaybay, bahçeniz oldukça hoş görünüyor. Yeni fotoğrafları da yeni mesajlarınızda gönderebilirsiniz.

Ortancalar güneş sevmiyor, bol su istiyor, İstanbul'da sıcaktan kötü oluyorlar, İzmir'de işleri daha zor. Sabah ya da akşam az güneş alan yere dikerseniz mutlu olurlar. İlk sene pek çiçek açmıyorlar, sonraki seneler sizi üzmezler.

nurcanaybay
04-11-2008, 18:21
Teşekkür ederim Nurbahar hanım. Üç yıl içinde 6-7 saksı ortanca alıp diktim.İlk aylar beni çok mutlu ettiler.Bulundukları yer duvar önü ve hiç güneş almıyorlar.Buna rağmen hiç gelişmediler.Sonunda yaşadığım yere uygun olmadıklarına karar verdim. Yaptığımız hatalardan biri de bu sanırım.Uygun olmayan şartlarda çiçekleri zorluyoruz.

Güler
04-11-2008, 18:21
En büyük zevkim, bahçelenin her köşesini incelemek. Şu an sizinkine tam bakamadım, vakit azlığından. En kısa zamanda düşüncelerimi yazarım, saadece ilk gözüme çarpan, çimlerinizin boyu.
Çimler bu kadar uzun bırakılırsa, biçildiğinde alt kısmın güneş almamasından dolayı sarardığını görürsünüz. Boyunu bu kadar uzun bırakmasanız daha iyi olur.

Minem
04-11-2008, 18:22
Amatör bir bitkisever olarak bahçeniz harika görünüyor Sayın Nurcanaybay. Güle güle oturun...

Asiye
04-11-2008, 18:32
Harika olmuş iyi günlerde oturun inşallah...

nurcanaybay
04-11-2008, 18:41
Hepinize teşekkür ederim.Çimleri genellikle haftada bir biçiyorum Güler hanım ,o resim ihmal ettiğim bir zamanda çekilmiş.Ama uyarınız için sağolun.Benim sizlerden ricam ,bana kötü görünen her köşeyi belirtip ,neler yapabileceğim hakkında bilgi verip, önerilerde bulunmanız. Şimdiden teşekkür ederim.

sabah
05-11-2008, 16:37
Bahçeniz her bir köşesiyle göz okşuyor. Ben de sarmaşıklarınıza, güllerinize bayıldım. Oturma ve kuyunun olduğu bölgeler gayet hoş. Ne güzel bahçenizin herşeyi bitmiş, süsleri bile tamamlanmış. :rolleyes:

Meyve ağaçlarının çok olduğunu siz de söylüyorsunuz. Bazı şeyleri biliyoruz ama kendimize hakim olamıyoruz ki!

Aslında kağıt üstünde ölçekli olarak bahçeyi ve ağaçların olgun çaplarını çizmek çok yararlı oluyor. Bu da bir çeşit eve mobilya yerleştirmek gibi ama fidanların başlangıçtaki küçüklükleri bizi çok yanıltıyor.

nergis06
05-11-2008, 20:16
Kuyusu, söminesi, saksılarınız ve kanepenizle çok şirin ve orijinal bir bahçeniz var.Bence kendinize haksızlık ediyorsunuz herşey çok güzel ve zevkli güle güle oturun.

füsunANK
05-11-2008, 20:36
Bahçeniz çok şirin. Ben doğal olan şeyler seviyorum şahsen. Kendi zevkiniz ve siz yaşıyorsunuz. Buda o kadar güzel yansımış ki bahçenize. Ben çok sevdim. Hatta fotoyu bozuk görünce dayanamadım biraz düzelttim. Belki sizin gözünüze de daha güzel görünür şimdi :D Keyifle çayınızı yudumlayın bu güzel bahçe de.

Bir yandan da vakit buldukça sitedeki bilgileri takip edin derim. Bir şey dikmeden önce, buradan arkadaşların tecrübelerini okumak çok faydalı oluyor.

adnankaraer
05-11-2008, 20:41
Çok çok güzel bir bahçeniz var. Ama çiçekler kuruduğuna göre biraz daha sevginizi göstermenize ihtiyaçları var, tabii biraz daha fazla da bilgiye. Burada bir çok uzman arkadaş var. Hangi bitkileri ekmek dikmek istiyorsanız önce alın sonra da buradaki bilgilerden araştırın. Olmadı sorun.
Ben ilk defa bilgilerini bu kadar cömertçe sunan elit bir topluluk gördüm. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmek lazım.
Saygılarımla

küçük_bahçe
07-11-2008, 11:09
Gerçekten de çok güzel bir bahçeniz var. Herşey çok güzel gözüküyor ama ahşap korkuluklar biraz basit olmuş gibi geldi bana. Sanki boyansa **** farklı birşey düşünülse daha şirin olmaz mı. Ama gerçekten bahçeniz çok güzel.

zerrinsrt
07-11-2008, 12:19
Çok güzel bahçeniz var.Mutluluk ve sağlıkla oturun.Bahçemin ilk yıllarında aldığım Begonvilleri tüm çabama rağmen yaşatamadım.Birkaç denemeden sonra vazgeçtim.Düzce' de yaşadığım için ortancalar hiç ilgi istemiyor.Bende daha çok yerel bitkileri kullanıyorum.Köylerden edindigim fide ve çiçekler beni hiç uğraştırmıyor.Yıllardır bitkiler hakkında kitaplar alırım,notlar tutarım,ama bu sitede aradığım herşey var. Bahçelerimiz şimdiden sonra çok daha güzel olacak.Tüm üyelere sevgiler.

Fatos_Karag
07-11-2008, 12:54
Sevgili nurcanaybay,
bahçeniz gayet güzel hiç canınızı sıkmayın. Ben size 3 ay önce taşındığım bahçenin ne durumda olduğunu resmini gönderebilirsem halinize şükredeceğinize eminim. Sadece biraz daha sabır. Bende buradaki bahçeleri gördükçe neler not alıyorum neler. Ama buradaki herkesin ortak noktası deneme yanılmalar birde neyi nerde yetiştirebileceğinizi bulabilmek. Ben sizden beter neyi nereye ekeceğimi arıyorum. Ama şu çizim işi hiç fena fikir değil. Bazı şeyleri daha iyi görme şansımız olacaktır.

küçük_bahçe
08-11-2008, 10:29
Fotoğraflarınızı doğru analiz edebildiysem, dış cepheniz beyaz ve parmaklıklar siyah, sanki koyu bir rek boyasanız, venge gibi daha uyumlu durabilir. Toz konusunda problem yaratır ama dış ortam şartlarına dayanıklı boya olunca temizlemesi de kolay olabilir. Aslında köpekleriniz sorun oluşturmasaydı minik çitler de çok şirin dururdu.

nurcanaybay
10-11-2008, 13:24
Çin güllerim
Mor begonvilim
Solanum
Sardunyalarımın bir kısmı
Kaktüslerim

nurcanaybay
10-11-2008, 13:30
Damat bohçası ve adını öğrenemediğim ,sukulentlerden diye düşündüğüm
çiçeğim

Adalet Yağcı
10-11-2008, 19:17
Sevgili Nurcanaybay, bahçenizi gezdim, neden yakınıyorsunuz, ben çok beğendim, gerçekten.
Bir defa çimleriniz var, ben çimleri çok severim ama suyumuz az olduğu için çim ekemiyorum.
Ve, o gülleriniz, ben bittim güllerinize, hele o sarmaşık olanına, hepsindende çelik isterim valla.
Ayrıntılar çok yakışmış, kuyu, duvar içi dolap, doğal taşlarınız hepsi de çok hoş.
Ben de sizin gibi bahçemde rengarenk güçlü açan çiçekler istiyorum, ortancalarınız için daha güneş gören bir alan seçebilirsiniz, sarmaşık türleri her bahçeye yakışıyor, kara gözlü suzan, yıldız çadırı, clematis sarmaşıklarını pergole ayaklarında sardırabilrsiniz, Sevgili Limon un bahçesindeki yasemini görmüşsünüzdür, hemde bahçeniz hep misler gibi kokar.

Eğer ağaçlarınız çok göz önünde değilse bırakın kalsınlar, ben de küçücük bahçeme yirmiden fazla ağaç dikmiştim, şimdi düşünüyorum ne yapacağımı.

Arayıp bulamadığınız tohumlar olursa yardımlaşırız, bir yıl içinde hayal ettiğinizden daha güzel bir bahçeniz olur merak etmeyin.

Adalet Yağcı
10-11-2008, 19:22
Bir şeyi unuttum, begonviliniz var, ben üç kez dikmeme rağmen yaşatamadım yaylada, en sevdiğim çiçeklerdendir.
Ayrıca solanum dediğiniz çiçeğin tohumu oluyorsa rica edebilirmiyim, bayıldım o nun güzelliğine.

Adalet Yağcı
10-11-2008, 21:12
Adalet hanım, moral veren sözlerinize teşekkür ederim.Yarın ilk iş solanumu incelemek olacak .Tohumu varsa sizin için toplarım .

Ya yoksa???
Ben solanumsuzmu kalacağım :o

Adalet Yağcı
11-11-2008, 10:17
Evet evet, tohumlar iyice sararacak, sonra toplanacak, sonra küçük bir zarfla postalanacak.

Sevgili Nurcanaybay, bende de bunun çok miniklerinden var, ağaç menekşesi imiş, üzerindeki tohumlar olgunlaşmayı bekliyor.

Çiçekleri çok küçücük ama aynı formda açıyorlar, isterseniz ben de size ondan yollarım, Arzu Kasapoğlu da bu çiçeğin tohumlarından arıyordu.

nurcanaybay
13-11-2008, 18:22
Sayın Bilce ,öncelikle zaman ayırıp ,bizim için başınızı ağrıtacağınız için (umarım ağrımaz)
çok teşekkür ediyorum. Bahçemin özellikle bir bölümü beni çok rahatsız ediyor.
Size resmini ve ölçülerini gönderiyorum.
En:4.15
Boy:5.30
Karşı duvar önünde 5 çin gülü (5 yıllık) ve köşede büyük bir zeytin ağacım var.

nurcanaybay
13-11-2008, 18:30
İki resim sanırım fikir verebilir.

nurcanaybay
13-11-2008, 18:52
Sn. Bilce, ölçüler 2. resime ait.Karşı dvarda büyük bir zeytin ağacı ,yanında da 5 tane çin gülü var (5 yıllık ,budanmış halleri).Bunların altına (yarı gölge)
boydan boya çiçek dikilip renklense daha hoş görünür sanıyorum.
Ortadaki 3 meyva ağacını sökmek istiyorum.Düşünebildiklerim bu kadar
burda devreye siz giriyorsunuz:o
Bunları yazdım ama sıramı bekliycem:D
Şimdiden heyecanlandım.

uzman16
13-11-2008, 20:04
Bu başlık tarafımca çok keyifle okunuyordu, şimdiden sonra çok çok keyifle ve merakla okunacak.;)

bilce
13-11-2008, 20:48
Merhabalar,

Sevgili nurcanabay öncelikle neden başımı ağrıtacağınızı düşünüyorsunuz, hiç olur mu :)

Sanırım siz sadece fotoğrafını yüklediğiniz kısım hakkında fikir istiyorunuz. Ben bahçedeki alanlara lokal müdehaleden yana değilim. Sırf söz konusu alanda tasarım yapılacak olsa bile, bahçenizin tümüyle uyum sağlayacak bir yaklaşım olmalı, dolayısıyla bana bahçenizin tümünün yukarıdan çekilmiş, tüm alanı kapsayan bir fotoğrafını gönderebilir misiniz?

bilce
13-11-2008, 21:01
Şimdi gelin hep beraber düşünelim,

Fotoğrafını yolladığınız bahçenizin bir kısmını içeren alan, küçük bir alan. Dolayısıyla olduğundan daha büyük göstermek ilk işimiz:)( Evet bildiniz, biraz göz yanılsaması yapacağız)

Bunun için ilk iş çim alanı bölmemek, bitkiler için köşeleri kullanmak, yani sizinden yerinden memnun olmadığınız meyve ağaçlarını kaldırıyoruz:) Atmıyoruz tabi ki yavrucakları, taşınıyorlar sadece:)

Bazı bitkilerin sınırlarını belirlemek için kullandığınız bordürler, zaten küçük olan alanı iyice daraltmış, hem boşverin bordürleri sevimli bahçede çok ciddi görünüyorlar, onları da çıkaralım. Duvarın ön tarafındaki kısma doğal taşlarla 25 cm genişliğinde bir çarçeve yapalım ne dersiniz?

Bahçenin sağ tarafındaki ahşap çit çok sevimli, fakat yine bahçamizi sınırlandırıyor, onu da ara ara bölersek, böldüğümüz yerlerden de kayrak taşlarıyla mini bir yaya yolu başlangıcı yaparsak sanırım iskeletimiz oluşacak.

Ne dersiniz var mı itirazı olan, devam edelim mi?

uzman16
13-11-2008, 21:12
Bence de o çitler kaldırılırsa daha ferah olacak.

"Duvarın ön tarafındaki kısma doğal taşlarla 25 cm genişliğinde bir çerçeve yapalım ne dersiniz?" demişsiniz.
Öğrenmek için soruyorum, bunu yapmanızdaki amaç nedir?

bilce
13-11-2008, 21:15
Tamamen kaldırmayacağız ama bir kısmını böleceğiz, paravan gibi düşünün.

bilce
13-11-2008, 21:49
Sn. Nurcanaybay bahçesindeki bitkileri bordürlerle sınırlamayı tercih etmiş (Bunun nedenini şuan o olmadığı için bilemiyoruz.)

Eğer böyle bir sınır olacaksa -ki bence de olmalı , çünkü sınırlandırdığımız alanda yer örtücü bitki olarak çim dışında bitkiler kullanabilir ve taşlarda bu kullanılan diğer yer örtücülerin çimle karışmasını engelleyebiliriz ya da burayı mevsimlik çiçek alanları olarak ayırabiliriz, böylelikle mevsime göre değiştireceğimiz çiçekleri çim alana zarar vermeden yenileyebiliriz.- en doğal olanı kullanmalıyız. Benim tercihim sınır elemanı olarak taştan yana.

sabah
14-11-2008, 10:35
..Bunun için ilk iş çim alanı bölmemek, bitkiler için köşeleri kullanmak..
Bitkiler için köşeler yoğun biçimde kullanılacaksa ortadaki çim alan biraz dairemsi olmalı değil mi?

Öyleyse duvar önü de düz çerçeveli olamaz gibi geldi bana.

Öyle değilse sizi dinliyorum :rolleyes:

bilce
14-11-2008, 12:12
Şimdi değişik birşey deneyeceğiz, çim alan dairesel olacak fakat bunun yapım aşamasını adım adım anlatayım size. Ama bunu yapabilmemiz için, mevcut çimi tamamen kaldırmalıyız. İzin verir misiniz?

bilce
14-11-2008, 12:41
Çizimi yükleyeyim anlaşılmayan biyer olursa anlatmaya çalışayım.

sabah
14-11-2008, 13:04
3 rakamının yazılı olduğu yer çitin olduğu yer mi?

bilce
14-11-2008, 13:11
Sevgili Sabah, en son gönderdiğim fotoğraf Nurcan Hanım'ın bahçesine ait değil. Ben 'Çim alanı nasıl informal yapabiliriz? ' konusuna örnek olark yaptım o çalışmayı. 1,2 ve 3 de aşamalar.

bilce
14-11-2008, 13:13
Net çıkmamış maalesef evet:( Neyse nerenin neresi olduğu anlaşılabiliyor en azından. Bu işimizi görür gibi:)

bilce
14-11-2008, 13:43
Siz benim verdiğim fikirleri nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizden onay alırsam iskelet oluşacak, çizime başlayacağım.

bilce
14-11-2008, 14:07
Tamam o zaman:) Yukarıda bir soru sormuştum, bir deörnek fotoğraf yollamıştım, çim alan oluşturmayla ilgili ona da baktınız mı?

sabah
14-11-2008, 14:42
Yazışarak anlaşmak ne zormuş!

Ben daha bahçenin planını anlayamadım:rolleyes:

Anladığım:
kapıdan girilen dikdortgen alan içinde T biçiminde yol var ve T' nin üst çizgisinin uçlarından birinde kuyu, birinde girintili duvar var.
Girintili duvarın olduğu yerde koltuk ve sorulan bahçe var.
Bahçenin o bölümünün üç tarafı düz, ama bina tarafı eğri çizgili.

nurcanaybay
14-11-2008, 14:55
Sn Sabah, gönderdiğim son resme baktınızmı? Orda biraz daha anlaşılır sanırım.
Sallanan sandalyenin olduğu bölüm , kapının sol tarafında (resme bakış açısından) kalıyor ve 17 m. devam ediyor.Beni rahatsız eden kısım sağ bölüm.
Niş o bölümün hizasında.Yani ,japon güllerinin bitiminde çardak gülleri var,çardağın altında ki duvarda da niş ve taş divan var.
Yine karışık anlattım değilmi ?:D

bilce
14-11-2008, 14:58
Gerçekten yazışarak anlaşmak çok zor:(.
Nurcan Hanım bu gösterdiğim bir örnek sadece ,sizin bahçenizin tasarımı değil.
Çim alanın sınırlarının informal olması için, bir bahçe hortumundan alana bir sınır oluşturuyoruz, hotrumla şekil veriyoruz yani.
Daha sonra hortumun hangi tarafının çim olmasını istiyorsak o kısmı çimlendiriyoruz, diğer kalan alan toprak zemin oluyor, burda bitkisel tasarım yapıyoruz.

Buarada gönderilen fotoğraflar peyzaj projesinin çizilebilmesi için yeterli değil.Bİre bir proje çizemeyeceğim, taslaklar çizerek çalışırız size fikir verir.

sabah
14-11-2008, 15:03
Anladım da önceki fotoğrafta zeytin ağacı bakarken solda idi şimdi sağa geçti:rolleyes::rolleyes:

uzman16
19-11-2008, 14:26
Nurcan Hanım, ne oldu sayfada hiç gelişme yok !

Bekliyoruz.

Bahçenizin tam olarak en boy ölçülerini verebilir misiniz?

uzman16
19-11-2008, 19:09
Nurcan Hanım,

Tek bir bölümü değil de komple bahçenizi, evin konumunu ve yan bahçeleri gösterir basit bir çizim yapsanız ?

Bilce Hanım'ın işini kolaylaştırsak...

cevreizcisi
19-11-2008, 19:51
Görünen oki ,oldukca fazla ve yoğun bir bitki çeşidi bir araya gelmiş.Elbette her bitkinin bakımı ,güneşi ,su isteği farklıdır. Ve bir çok bitki birbiriyle yanyana yaşamada sıkıntı verebiliyor.Bazı bitkilerin bir diğerini zehirlediğini duymuştum şuan aklımda değil ama aynı ortamda yaşamadıklarını belirtmişlerdi.Birde bu kadar yoğun bitkiye yeterli zamanı ayırmakda ayrı bi sorun ,yeterince ilgilenemezsek sorunlar yaşarız.

sabah
20-11-2008, 09:04
Çiziminiz okunaklı yalnız uzman16'nın da dediği gibi bir de bütünü gösteren bir çizim olsa rahatlacağız:rolleyes:
Bilgisayarda çizme işini çok dert etmeyin, kolayca hallederiz.

Bu arada önceki mesajlara tekrar baktım:,

Konuyla ilgisi yok ama söylemeden duramayacağım köpekleriniz çok tatlı, benim için de bir sevin onları.

Çiçeklerinize bir kere daha imrendim - geçen sefer güllere bayılmıştım, bu sefer de Çin gülü ve solanumlara-. Sardunyaların renkleri çok güzel, begonvil zaten muhteşem. Geriye birşey kaldı mı?

Çit köpeklere engel oluyor mu? Bizim çevredeki köpekler çitlerin altından üstünden girmeyi beceriyorlar.

Ben de irisleri severim. Aklıma geldi acaba çit yerine irisler ekilse köpekleri bahçeye girmeden önce bir an düşündürür mü?:rolleyes:

Siz çizimde bazı ağaçları kaldırdınız mı?

nurcanaybay
20-11-2008, 12:06
Sn.Sabah ,o yaramazlar anne-kız ,10 yıldır birlikteyiz.
-Çitler ,çim bakımı yapıldığında **** yeni sulandığında ( seramikli bölüm kirlenmesin diye )
işe yarıyor ama yinede kaldırmayı istiyorum.
-İrisler bahsettiğiniz yere uygun olmaz ,çünkü kenardaki toprağın kuruma şansı hiç olmuyor,hep balçık halinde.O koşullara uygun ,30 cm kadar yükseklikte bir bitki bulsak,
hele de çiçekli olsa boydan boya çok hoş olurdu.
-Bahçede ki 3 ağacı kaldırmayı düşündüğüm için çizimlerde yok.
-Çizimde 2 begonvil göreceksiniz ,sizi yanıltmasın.Biri gçen sene kurumuştu ,bu sene
dipten tekrar sürgün verdiği için küçük ,resimlerde belli olmuyor.
Ayrıca ,samimi ilginizden dolayı teşekkür ederim.

nurcanaybay
20-11-2008, 12:13
çizimin daha iyi anlaşılabilmesi için bir resim daha gönderiyorum.

uzman16
20-11-2008, 14:38
Bu çizim harika olmuş Nurcan Hanım. Şimdi herşey çok iyi anlaşılıyor. ;)

Ebatları da söylerseniz akşam size Sn. Sabah'ınki gibi ölçekli çizim yapabilirim.

Nar olan taraf 5.30 x 4.15 m.

Karşı bahçe ve yolun ebatları nedir?

nurcanaybay
20-11-2008, 18:09
İyi akşamlar Sn. Uzman 16,
Karşı bolümün eni 2.5 m
uzunluk 16.5 m
seramikli alanın (dar görünen kısmı) 1.35
Çit ile salon kapısının arasında ki en ise 2.5 m
Yan bahçenin seramik başlangıcı ile taş divan arasında ki uzunluk 5.95 + 60 cm divanın eni

Sizi de uğraştırıcam ,teşekkür ederim.

uzman16
20-11-2008, 20:07
Nurcan Hanım,
Biraz uğraşarak excelde bahçenizin resmini çizdim. Umarım olmuştur. ;)

sabah
21-11-2008, 12:09
Bahçenin tümünün çizimini görünce Hay Allah böyle miymiş! dedim.

Ben kuyu ile taş divan karşılıklı gibi anlamıştım.

uzman16 gayet "hızlı gonzales" imiş. Ondan fikir aldım bazı şekilleri ben de kullanırım artık. :rolleyes:

Bahçe ile ilgisi yokta tahta divan neredeydi? Birde zeytin ağaçlarını niye daire vs ile göstermediniz?

Profesyonellerden yolu buradan geçen olursa umarım çizimlerde başka dikkat edilmesi gereken şey varsa söyler.

uzman16
21-11-2008, 21:46
Bahçeyi biraz çiçeklendirdim.

Fazla oldu galiba ama bu çiçekleri eklemeyi yeni buldum.Bulmuşken de her yere ektim :p53483

Sağdaki bahçede zeytin ağacı yerine palmiye, soldakinde de çam ağacı koydum.

Artık Bilce Hanım'ın işini kolaylaştırdık galiba. ;)

Hesap işleri, tablo vb. işler için kullanılan excel ile ancak bu kadar yapabildim.

Gerisini işi bilenlere bırakıyorum.

Kiraz
22-11-2008, 11:16
Bol güneşli yer, kısa boylu çiçek denince aklıma gazanya geldi, çiçeği yokken de güzel. Yine de bütün plan değerlendirilmeden acele karar vermemek gerekir.

Adalet Yağcı
22-11-2008, 13:18
Orada 3 yıldır sardunya ekiliydi

Sevgili Nurcanaybay, bu kısıma Aster de düşünebilirsiniz, bol çiçekli gösterişli kapatıcıdır.
Bu arada ben Solanum aldım, üç adet fide getirttim.
Gazanya da çok iyi bir fikir, bir de Petunya olabilir, çiçek boyları daha kısa.
Bahçenin yeni yüzünü ben de çok merak ediyorum, kolay gelsin.

füsunANK
22-11-2008, 14:43
Sn. Uzman 16, vallahi süper. Tebrik ederim.

Sn.Nurcanaybay neden bilmem sizin bahçeniz bana çok şirin görünüyor, derli toplu geliyor. Fotoları bilgisayarıma aldım, Adalet ablanın bahçesine yaptığım gibi size de bir kaç görüntü oluşturmak istedim ama elim gitmiyor nedense. Bu hali ile beğendiğimden olsa gerek. Daha önceki mesajımı da hatırlayınız ;)

Camlardaki demirlerin içine petunya saksıları oturttum . Orası boş göründü gözüme. :o Bir fikir sadece.
53505

Birde sol taraf duvarın dibine , saksıların olduğu yere küçüçük bir süs havuzu,şöyle şıkır şıkır akıp sesini dinleyebileceğiniz , onu düşledim.

nurcanaybay
22-11-2008, 17:18
Füsun hanım ,bende sizin fotomontajlarınıza bayılıyorum:D
çardağıma kırmızı gül sardırmışınız,orda 3 çeşit gül var(baharda açan açık sarı,ortada kırmızı,önde de turuncu)ama sizin yaptığınız gibi dolu dolu durmuyorlar(belki belli bir dönem)
pencere önlerinde de yazın sakız sardunya kışın kkasımpatı oluyor ,ama dedimya sizin yaptıklarınız daha çok hoşuma gidiyor.İstediğiniz gibi değiştirmeye devam edin:D

Adalet Yağcı
22-11-2008, 17:30
Turuncu renkli sarmaşık gülünüze bayıldımmmm....

sabah
24-11-2008, 12:26
Tahta divanı sormuşunuz
İlk mesajınızdaki 1. fotoğraftaki yeşil minderli koltuk/kanape.

uzman16
28-11-2008, 09:06
:Sn. Uzman16 ,işte benim istediğim böyle renkli bir bahçe.Ama zeytinlerimden de vazgeçmem::rolleyes:
Özellikle çitin olduğu bölgede ki çiçekler çok yakışmış.Oraya böyle çiçekli
ve kalıcı ne dikebilirim (suyuda çok sevmeli ) ,zeytin ve japonların altına
tohumdan cam güzeli düşünüyorum ,kuyunun yanında ki armut ve ayvanın altına (aydınlık gölge) ,bulabilirsem müge olabilir diye düşünüyorum ****
yine cam güzeli aklıma geliyor ,ne dersiniz arkadaşlar ?

Zeytinleri kaldırmadım. Sadece zeytin resmi bulamayınca o ağaçları temsili olarak koymuştum. :p Ama zeytine benzer birşeyler bulup değiştiririm.

Bence çitin olduğu o çiçeklendirdiğimiz alana kışın çuha çiçeği ekebilirsiniz. Hem suyu sever, hem de kar yağdığında bile çiçek açar. Böylece kışın da çok güzel görünür. Yaz gelince ne ekeceğinizi o zaman düşünürüz, nasılsa daha vakit çok var. Şu an fidanlıklarda bolca çuha çiçeği var, üstelik pek çok farklı rengi ile kışın insanın içini ısıtıyor.

füsunANK
28-11-2008, 09:53
Sn. Nurcanaybay. Ne olur güzel bir fotoğraf makinası alın, bahçeye haksızlık ediyorsunuz. O güzelim , turuncu sarmaşık gülleri daha net görebilseydik keşke. :o

Kiraz
19-12-2008, 18:56
Nurcanabay, içeride mi ışarıda mı çimlendiriyorsunuz? Buaradaki ısıya göre, Ocak ayında içeride çimlendirip, bahar sonu dışarı çıkarmıştım. Yaz sonu çiçek açmışlardı.

Çimlenmesi kolay, çok küçük ve narin olmadığından yaşatması da kolay oluyor.

nurcanaybay
19-12-2008, 19:06
Nurbahar hanım ,içerde çimlendirdim.Üzerine cam kapattım ,camın üzerinede saman kağıdı koydum ,sizde böylemi çimlendiriyorsunuz?
Birde anlatımda ,çukurlara 1 tohum deniliyordu ,ben 3-4 tane koydum ,yanlışmı yapmışım
sizce?

Kiraz
19-12-2008, 19:18
Bir kısmına ince naylon koymuştum, hava almayanlar çürüdü, alanlar yaşadı. Bir kısmını da açık bırakmıştım, onlar da çimlendi.

Çimlenme yüzdesi çok fazla olduğundan, bir çukura bir tohum daha uygun. Ama madem siz yapmışsınız, fazla büyümesini beklemeden şaşırtın. Çukurlar çok küçük değilse problem olmaz.

Kiraz
19-12-2008, 19:24
Aslında gerek yok, çimlenmesi ve büyümesi kolay, çok narin değil ama siz bilirsiniz.

nurcanaybay
25-01-2009, 14:04
19.12.2008 tarihinde ektiğim bir paket sardunyanın yalnızca 3 tanesi çimlendi.Şu anda
üçüncü yapraklarını çıkartıyorlar.
8.1.2009 tarihinde bir paket petunya tohumunu ( 12 plastik bardağa ) ekmiştim,
13 gün sonra bardakların 10 undaki tohumlar çimlendi.

nurcanaybay
25-01-2009, 14:13
Aralık ayında 10 adey frezya soğanı
10 adet hosta yumrusu
1 adet ters lale soğanı diktim.
Şu anda frezyalar 4 cm. uzunluğunda
3 ocakta 10 adet hemerocallis (gün güzeli )diktim.2 hafta sonra 4 tanesi toprak yüzeyine ulaştı.

nurcanaybay
25-01-2009, 14:32
Aralık ayının son haftası , çukurları tek tek açıp ,içlerine kum-torf-az miktarda da toprak karıştırıp doldurdum.
9.1 tarihinde büyük çukura 10 adet sümbülteber, bir alt sıraya tek tek
10 tane süsen ,diğer sıraya 10 tane muskari ve son sırayada 10 adet anemon
diktim.
2 hafta sonra muskarilerin 4 tanesi ,süsenlerin ise tümü uç verdi.
Tüm soğanlarım direk bahçeye dikildi ,sık sık yağan yağmurla sulanıyor ,kış döneminde hiç güneş almıyor ,yaz döneminde öğleye kadar güneş alan bir bölümdeler.

nurcanaybay
25-01-2009, 14:44
17 ocakta da ağaçlarımı budatıp ,bordo bulamacını attım.Şubat ayının ilk günleri tekrarlanacak.

Çimlere 15-15-15 NPK gübresiyle gübreledim.
Sabredip beklemekten başka işim kalmadı (ocak ayında ).

nurcanaybay
31-01-2009, 15:22
Bugün pazardan 3 adet beyaz calla aldım.Toprağı önceden ,kum-gübre ile
karıştırıp hazırlamıştım.Bugün de diktim.Diktiğim bölüm zeytin ağacının altı ve
11 e kadar güneş alıyor.Umarım doğru yere dikmişimdir.

Güler
31-01-2009, 17:44
Ne güzel, ellerinize sağlık.
Güzelim, diri diri yemyeşil yaprakları görünce içim kıpırdamaya başladı. İnşallah ben de Şubatın onuna doğru bahçeme bakmaya gideceğim, inşallah toprak çalışmaya elverişlidir.
Size kolay gelsin.

nurcanaybay
08-04-2009, 16:24
Ağaçlarım yapraklanmakla kalmayıp meyvalarını da vermeye başladı.Sardunyalarım çiçeklendi ,doğanın en güzel zamanı...

nurcanaybay
08-04-2009, 16:29
Sıkışıklıktan sökmeyi düşündüğüm erik ağacım beni utandırdı

nurcanaybay
08-04-2009, 16:39
Aralık ayında diktiğim 10 adet hemoracallisler den sadece bir tanesi çürüdü.Onca yağan yağmurdan sonra hiçbirinden umudum kalmamıştı,şimdi hızla büyüyorlar:)
Eylül de diktiğim menekşelerin en çoşkulu zamanı...

Adalet Yağcı
08-04-2009, 16:42
Sevgili Nurcanaybay, hepsi de harika görünüyorlar, eriklerin acelesi var galiba, ya da korkmuş olmalı, elini çabuk tutmuş.
Mersin de erikler olmadı daha, badem çağlası oldu gibi.
Bahçeniz düzene girmiş ne güzel, darısı başımıza.

nurcanaybay
08-04-2009, 16:55
16 Martta diktiğim Liatris soğanları hızlı filizlendiler ,arkaların da sümbülteberler var ama onlarda hiç haraket yok.
Tohumdan yetiştirdiğim latinler çiçek açmak üzere,10 günde çimlenip çok
sağlıklı büyüdüler.
Diğerleri de Kaliforniya Gelinciği ve petunyaların bir kısmı.

nurcanaybay
08-04-2009, 17:04
Bunların dışında Glayöllerim büyüyor.Süsenler çiçeklenmek üzere ,merakla filizlenmelerini
beklemekte olduğum calla,tigridia ,frezya ,dalya ,keçi sakalı,orkide ve phlox soğanlarım var.Umarım yağmur çürümeleri.ne sebeb olmamıştır.

nevsune
08-04-2009, 18:47
Bu başlığı hiç görmemişim.

Ne kadar sevimli ve hoş bir bahçeniz varmış. Yeşillendirmesi, renklendirmesi, çiçek seçimleri, kuyusu, barbeküsü ile herşey çok uyumlu ve çok güzel. Ellerinize sağlık.

Bu arada yeni bir clematis sipariş toplanmaya başlandı. Haberiniz olsun:) Pek yakışır bahçenize.

sabah
10-04-2009, 11:00
Bahçenizdeki değişiklikler farkediliyor. Daha hoş görünüyor.

fikreteren
10-04-2009, 18:20
iyi akşamlar sayın Nurcanaybay,bahçeniz çok güzel.siz İzmir'de olduğunuz için iklimden dolayı çicekler erken büyüymüşler.bende daha hemerocalisler yeni kendini gösterdi.latin çicekleri ise daha çıkmadı.bahçenizi güzel dizayn etmişsiniz.ellerinize sağlık...

epsody
20-04-2009, 08:45
Sayın;nurcanaybay bahçenizi sanal ortamda gezmiş bulunuyorum, izlenimlerimi bir tabir varya dobra dobra diye, ben işte öyle dobra dobra açıklamak istiyorum; Sanalda da olsa biz burada bilgilerimizi paylaşarak arkadaşlıklar oluşturuyoruz paylaşımlarımızı samiyetle yaparsak arkadaşlıklarımız o ölçüde totarlılık arz eder.

Uzun lafın kısasına gelirsek bahçe görünümünüz fefkalade oluşum sergilemesine ramen bahçe duvarlarınızın yüksekliğini beğenmediğimi söyleyebilirim, zaten sıklığının sizde farkındasınız ben anlayamıyorum ağaçlarınız vede çiçekleriniz o kuyu gibi duvarların içinde nasıl hava alıpta yaşıyorlar.

İyisiyle kötüsüyle benim yorumum bir başka, samiyetle orta koydum alınmanı istemem. Bahçende bahar coşkusunu sağlık esenlik mutluluklar la yaşayasın hoşça kal Saygılar.

nurcanaybay
20-04-2009, 10:05
Sn.Epsody alınmadım.Her zaman kapalı, avlu tipi bahçelerden hoşlanmışımdır.
Alaçatı , rüzgarıyla ünlüdür.Duvarlar ,dalların kırılmasını, tozun ağaçlar üzerinde ki olumsuz etkilerini kısmen de olsa engelliyor.Beni de kendi dünyamda özgür kılıyor.
Samimiyetiniz için teşekkür ederim .

Hülya
20-04-2009, 14:43
Sayın Nurcanaybay.
Bahçenize ne kadar emek harcadığınız belli oluyor.Çiçekleriniz de size en güzel yüzleriyle gülümsüyorlar.Bahçe duvarları konusunda haklısınız,Çeşme ve Alaçatının rüzgarıyla başetmek zorluyor bizleri.
Bahçenizde huzurlu, bol çiçekli günler diliyorum.

nurcanaybay
20-04-2009, 19:55
Sn.Farezya ,teşvik edici sözleriniz için teşekkür ederim.

nurcanaybay
20-04-2009, 20:14
Vişne ve elma ağacım çiçeklendi,kayısılar ise hızla olgunlaşıyor...

nurcanaybay
20-04-2009, 20:15
vişnem

nurcanaybay
20-04-2009, 20:23
Açmaya başlayan çiçeklerimden bir kaçı ,beyazın güzelliği bir başka oluyor.

nurcanaybay
20-04-2009, 20:30
Aralık ayında, kayrak taşlarının arasını çimlendirmiştim.Sonra aralarını biraz daha açıp
Alisyum tohumu attım ,çok kolay çimlendi.

nurcanaybay
20-04-2009, 20:37
Hanımeli de ,bir kaç güne kadar açıp mis gibi kokusunu yaymaya hazırlanıyor.
Boyu 3 metreyi bulmuştu ,balkona sardırıyordum fakat orda tutmayı başaramayınca kısaltmak zorunda kaldım.

nurcanaybay
29-04-2009, 16:28
Şu an gözlerimi ayıramadığım leylağım

nurcanaybay
29-04-2009, 16:37
Ve güllerim , hangi rengi daha çok sevdiğime karar vermemi engelliyorlar:)

Birol
29-04-2009, 16:47
Bütün renkler çok güzel sevgili Nurcanaybay.
Öyle güzel bir bahceyede böyle güzel güller yakışır.

Birol
29-04-2009, 19:43
Çok teşekkür ederim Sevgili nurcanaybay.
Yardım etmiş kadar oldunuz sağolun. Bu hafta sanırım bir şey yapamıyacağız bahcede hafta sonuna kadar yağmur gösteriyor meteroloji.

jineop
29-04-2009, 19:51
Sevgili Nurcanabay
Çiçeklerinize ve ,bahçenizin sıcaklığına ve estetik görüntüsüne bayıldım. Herşey muhteşem. Sevgiler

Koyu yeşil
30-04-2009, 10:31
Sevgili Nurcanabay, herşey çok güzel görünüyor. Meyve ağaçlarınıza bayıldım. Bahçem küçük olduğundan malesef hayran hayran seyretmekle yetiniyorum. Balkonda büyük bir saksıda limonum var onunla kendimi teselli etmeye çalışıyorum :)

nurcanaybay
07-05-2009, 18:10
Koyu yeşil teşekkür ederim.Meyve ağaçlarımdan en verimlisi , çiçeğinin rengini çok sevdiğim nar ağacım.Diğerleri çok genç , tek tük meyve veriyorlar .Ben gölgelerin de oturmayı seviyorum.

Benim alisyumlarım çiçeklenmeye başladı , yalnız boyları çok uzadı .Geçen sene aldığım
alisyumlar daha bodur ,yaprakları sert ve koyu renkliydi.Birde aynı dalda 2 renk açtı.

nurcanaybay
07-05-2009, 18:17
Gözlemlerime göre , latin çiçeği en iyi yarı gölge de gelişiyor arkadaşlar .Tabii bulunduğumuz iklime göre değişir.
Nasıl poz vermişiz ama ...:)

nurcanaybay
07-05-2009, 18:25
Çiçeklerini göstermek için acele edenler den biri dalya ,diğeri ise gün güzelleri.Her ikisi de tomurcukta ,bir kaç gün sonra açarlar.
Hanımeli de gördüğünüz gibi:)

nurcanaybay
07-05-2009, 18:28
Sarı ve kırmızıdan sonra turuncu gülüm de açmaya başladı.Üzeri tomurcuk dolu.

Adalet Yağcı
07-05-2009, 18:57
İşte güzellikler yüzünüzü güldürmeye başlamış, benim çok beğendiğim turuncu gülünüz de açmış, bir aya kalmaz bu bahçe cennet olur sevgili Nurcanaybay.

füsunANK
07-05-2009, 19:22
Sn. Nurcanaybay her şey çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Turuncu gülünüzü bende çok beğeniyorum. Sağlıkla, güzel bir yaz geçirin bu güzellikler içinde.

karagoz
07-05-2009, 19:35
sayın nurcan aybay ellerinize saglık çok güzel olmuş.yeni resimleri bekliyoruz

jineop
08-05-2009, 13:15
Sevgili Nurcan Abay
Turuncu gülünüze bayıldım. Bizim alisyumlar nerdeyse yapraksız ,çok güzel açtılar. Tekrar teşekkür ederim.

M.Sema
08-05-2009, 16:11
Sevgili Nurcanaybay; bahçenize bayıldım. Çok çok güzel olmuş. Girişe bir nazar boncuğu koymuşsunuzdur mutlaka. Şimdi resimlere bakarken yaz akşamları nasıl güzel olur o bahçe diye düşündüm. Hatta yapı marketlerde satılan solar lambalar ne hoş renk verir çiçeklerin içinden değil mi? Hatta şöyle bir kaç gemici feneri, japon feneri, su kabağından yapılma lambalar ne güzel olur.

nurcanaybay
08-05-2009, 21:26
M.Sema öyle içten yazmışınız ki beni çok mutlu ettiniz.Teşekkür ederim.
Solar lambalardan geçen sene kullandım ,verdiği ışık mum ışığından az o yüzden memnun kalmadım.Bahçe duvarlarına elektrik tesisatı döşenmemiş.Ben de çözüm aramaktayım.
Ama gemici fenerim ve hasır lambalarım var.Feneri ağacın dalına asıyorum çok hoş oluyor.Köşelerde ki zeytin ağaçlarının arkasın da aydınlatma olsun istiyorum.Acaba solar lambaların güçlü ışık vereni varmı ?

limon
08-05-2009, 22:42
Nurcan Hanım, hepsi birbirinden güzel bitkilerinizin. Sağlıkla, keyifle, sefasını sürersiniz inşallah :)

Bahçe duvarına elektrik tesisatını üstten gizlice çekeceğiniz dış ortama uygun dayanıklı bir kablolamayla çözebilirsiniz. Aynı şey bizim de başımıza bahçe kapı zilinde ve iki evin arasındaki lambada geldi. Eşimle kabloyu görünmeyecek şekilde labirent gibi döşedik. Gece karanlıkta ışıksız çok zor oluyor. Yazdığınız gibi sonarlar kendini aydınlatmaktan aciz :)

Adalet Yağcı
08-05-2009, 22:53
Ben çin fenerlerini (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=77153&d=1241791891)çok seviyorum ama bahçede olurmu bilmem, yağmur yağdığında fener dağılmazmı?

nurcanaybay
09-05-2009, 08:04
Adalet hanım , çin fenerleri dediğiniz gibi ıslanır.Islanmasa bile kısa süre de üzerleri kirlenir diye düşünüyorum ( sinek pisliği vb.)
Burda ki dükkanlardan birinde kasnaktan yapılmış bir lamba gördüm.Sizlere fikir vermesi açısından anlatmaya çalışayım ;
Bildiğimiz kasnağı yeşile boyayıp üzerine farklı renklerden desenler yapmışlar ,alt uçlarına uygun renkler de ,sallanan küpeler gibi boncuklar takmışlar.Elektrik aksanını da üstten geçirmişler.Çok basit fakat çok şık olmuş.Modern bahçelerden çok benim ki gibi köy bahçelerini andıran bahçeler için çok güzel bir obje.

nevsune
09-05-2009, 08:25
Nurcan hanım ben de geçenlerde Paşabahçede üstü süet gibi bir malzemeyle kaplanmış çok hoş fenerler gördüm. Gerçi biraz pahalı geldi bana ama gerçekten güzeldi.

Yani sadece çiçekle-ağaçla bitmiyor değil mi işler? Daha dünya kadar iş oluyor bahçe düzenlemesinde. Çok para lazım, çooook:p

Sahi ne oldu Queen fabiolalarınız, çıkmadı mı?

nurcanaybay
09-05-2009, 15:10
Fabiolaların 3 tanesi 6-7 cm oldu.Soğanın birini toprak üzerinde buldum ,tekrar diktim.
Orkideler de tek yaprak halin de 15-20 cm oldu.Hiç birşeyi beklemeyi sevmem ama şu çiçeklerin büyümesini beklemek daha zormuş.
İzmire gittiğim de muhakkak paşabahçe ve mudoya uğrarım.Orjinal mumluklar , fenerler
bulunuyor.
Dediğiniz gibi çiçekle bitmiyor.Minderiymiş ,yastığıymış vb. ,kış gelince de nereye koyacağımızı şaşırıyoruz.

Adalet Yağcı
09-05-2009, 18:08
Bildiğimiz kasnağı yeşile boyayıp üzerine farklı renklerden desenler yapmışlar ,alt uçlarına uygun renkler de ,sallanan küpeler gibi boncuklar takmışlar

Güzel fikir denemeye değer.

nurcanaybay
22-05-2009, 19:31
Bu yıl geçte olsa tanıştığım ve çok seviverdiğim gün güzellerim açmaya başladı.Ben bunlara gerçekten bayıldım:)

nurcanaybay
22-05-2009, 19:39
Begonvilim çoştukça çoştu , şunun güzelliğine bakın lütfen

nurcanaybay
22-05-2009, 19:43
Üçü bir arada güzellerin son halleri

nurcanaybay
22-05-2009, 19:49
Kapı girişinde ki sardunyalarım da çoştu

nevsune
22-05-2009, 19:57
Nurcan hanım önünde sardunyalarınızın olduğu duvarlara bir şeyler sardırmayı düşünmüyor musunuz? Örneğin bir clematis veya hedera gibi? Çok hoş olurdu doğrusu.

Ben iflah olmaz bir sarmaşık hastası olduğum için nerede boş bir duvar görsem birşeyler sardırma gereğini duyuyorum:)

nurcanaybay
22-05-2009, 19:57
Akşam sefası

nurcanaybay
22-05-2009, 20:07
Nar , vişne, kayısı ,elma , armut ve ayva ağaçlarımın meyveleri görünmeye başladı

fatmadundar
22-05-2009, 20:53
Nurcan hanım bahçenizi bugün gördüm ve gezdim. Çiçekleriniz ve meyveleriniz çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Hele o sarmaşık gülleri...

habibe
24-05-2009, 21:16
Ellerinize sağlık. Çiçekleriniz harika. İçim açıldı.
Cennet ege de cennet gibi bir bahçe. Keyifle sağlıkla oturun.

Güler
25-05-2009, 10:20
Sevgili nurcanaybay, bu sabah bahçenizde gizli gizli dolaştım. İçime sindire sindire, güllerinizi avuçlayıp öperek-koklayarak dolaştım.
Bir arada güzel köpeğiniz havlar da beni yakalar mı diye de korktum. Ama o da bahçe sevdalısı olduğumu ve zarar vermeyeceğimi bildiği için ses seda çıkarmadı.

Herşey yerli yerinde ve çokgüzel.
Begonvil ve leylağınıza imrendim. Her ikisini de defalarca denememe rağmen yetiştiremedim.
Mum ışığını severim, hemen orada biraz oturup, hayal kurdum.

Bu güzellikler içinde sevdiklerinizle beraber çok çok mutlu olmanızı dilerim.

nurcanaybay
25-05-2009, 10:40
Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Ben, arkadaşlarin bahçelerini gezerken şuraya şu dikilse ,burayı şöyle yapsa daha hoş olur diye düşünüp belirtiyorum.Sizlerin de benim bahçeme baktığınız da ,yapılabilecek şeyler
gördüğünüz de belirtmenizi çok isterim.Bu beni kırmaz aksine teşvik eder .
Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
25-05-2009, 11:30
Sevili Nurcan hanım, ne diye yüklediniz o sarmaşık güllerini, turuncu sarmaşığın hastasıyım zaten, bir türlü yetiştirmek kısmet olmadı.
Her şey yerli yerinde ve düzenlemenize bayıldım, kendimizi biraz şımartmanın kimseye bir zararı olmaz değilmi?
Güle güle oturup keyfini çıkartın, harika görünüyorlar, bu arada kayısılar olmak üzere, toplarken yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeyin :)

nurcanaybay
03-06-2009, 12:27
Bugün bir süprizle karşılaştım , 3 yıl önce diktiğim jakarandam açmaya başlamış.
Çok sevdiğim bir ağaçtır ,daha yeni yeni açmaya başlıyor ama sizlerle paylaşmak için bekliyemedim :)

nurcanaybay
03-06-2009, 12:35
Diğer mavi güzeller de açmaya başladı

nurcanaybay
03-06-2009, 12:40
İlk fotoğrafta ki akşam sefasını ilk kez yetiştirdim.Bir de gündüz sefası ( kırmızı ) var
onunda açmasını merakla bekliyorum.
İkincisi mavi yasemin bildiğiniz gibi bambaşka bir mavi
Diğerleri de hiç bir eziyeti olmayan solanum ve ağaç menekşesi ( isminden emin değilim ).

nurcanaybay
03-06-2009, 12:46
Tohumdan yetiştirdiğim mısır çiçeğinin ,çiçekleri küçük fakat rengi siyaha yakın bir
mor

nurcanaybay
03-06-2009, 12:53
28 martta diktiğim dalyalar da çiçeklendi.Beyaz diye aldığım dalya bordo açtı.Sadece rengi değil şeklide paket resminden çok farklı :)

nurcanaybay
03-06-2009, 13:01
California gelinciğini de ilk kez yetiştirdim.Rengi çok güzel ama nedense
dik durmuyor ,yerlere yatıyor.Sizinkiler de böyle mi ?

Koyu yeşil
03-06-2009, 13:02
Çok güzeller,maşallah.

delete61
03-06-2009, 14:13
Sayın Nurcanaybay çiçeklerinizin herbiri ayrı bir güzel isterdimki benimde bir bahçem olsun ve bende ektiğim güzellerimi sizlerle her açtığında paylaşayım ama olmadığı için sizlerin bahçenizde yetiştirip bizlerle paylaşmış olduğunuz bu güzellikleri hayranlıkla izliyorum ve sizlere çok teşekkür ediyorum. jakarandanızda dilerim çiçek açmak için sizi 3 sene bekletmiş ama bundan sonra güzelliğini sizlerden ve bizlerden esirgemez. Kolaylıklar dilerim

Zeferan
03-06-2009, 15:07
Maşallah. Allah nazarlardan korusun.

günebakan
03-06-2009, 15:27
Mavilere bayıldım sevgili Nurcanaybay çok güzeller Jakarndanızda çok güzel onu sitemiz'de öğrendim süper görünüyor yetiştirmeyi çok isterdim:)

nurcanaybay
03-06-2009, 15:46
Sn.Günebakan ,bizim bölgemiz jakaranda için çok uygun ama yetişmiş almanızı tavsiye ederim.Ben aldığımda boyu 1 m. geçiyordu buna rağmen çiçekleri için 3 yıl bekledim ama
buna kesinlikle değdi :)

günebakan
03-06-2009, 15:52
Teşekkür ederim Nurcanaybay ben tohumdan yetiştirmekten çok zevk alıyorum bulursam tohumdan yetiştiririm. Eğer tohumdan yetiştiremezsem fide olarak alırım ama fidesini nerelerden bulabilirim acaba:)

mormenekşe
03-06-2009, 18:35
Sayın Nurcan Aybay çiçekleriniz harika ben sizlerin bahçelerine baktıkça imreniyorum. Benim bahçemin bu hali alması imkansız görünüyor gözüme daha bir iki çiçek anca var, bazen keşke siteye koymasaydım resimlerini diyorum :) bende bahçe diyorum benimkine işte, ama ne kadar küçük ve çiçeklerim az olsada bu kadarına kavuştuğuma da şükrediyorum.

nurcanaybay
03-06-2009, 19:22
Sevgili Mormenekşe ,sakın öyle düşünmeyin.Samimi olmam gerekirse benimde böyle
düşündüğüm oldu , 4 yıldır uğraşıyorum hala ( şurası tam istediğim gibi oldu ) diyebileceğim
bir köşe yok.Arkadaşların bahçelerini gördükçe hem öğreniyorum hem de ben bu konuda
yetenekli değilim heralde diye düşündüğüm oluyor.Yine de pes etmiyorum.Lütfen siz de sabırlı olun.
Sevgilerimle

mormenekşe
03-06-2009, 19:29
Evet haklısınız insan bir bahçeyi böyle cennet gibi görünce hemen oluvermiş gibi geliyor.Oysa ki ne kadar zaman ve emek içinde o hale geliyor, ben acele ediyorum heralde daha bahçemi oluşturmaya başlayalı 15 gün oldu hemen çiçek tarlasına dönüşsün istiyorum.

füsunANK
03-06-2009, 19:46
Herkesin bahçesi ayrı ayrı güzel. Hep söylüyorum benim favorim Sn. Limon'un bahçesi. Ama sizin bahçenizde farklı bir sıcaklık var Sn.nurcanaybay. Sizi tanımıyorum fakat sanırım pozitifliğiniz yansıyor bu bahçeye. Her baktığımda sanki çok tanıdık bir yerdeymişim gibi hissediyorum kendimi. Çok size ait. Belkide bunun sıcaklığı. Ellerinize sağlık. :o

günebakan
03-06-2009, 21:00
Teşekkür ederim Sevgili Nurcanaybay inşallah tohum oluşturur:)

fikreteren
04-06-2009, 17:20
Bahçeniz güzel.. zevkle geziyorum .acem lalesi hep böyle yerlerde sürünür.mısır çiceği dddiğiniz peygamber çiceğimi ona çok benziyor.Hemoracallisleriniz erkencikten açmış ne güzel zevkle izliyorsunuzdur.Ellerinize sağlık..

nurcanaybay
04-06-2009, 18:08
Fikret bey , lalelerin doğal hali böyleymiş demek ,ben de düzeltip duruyordum.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Peygamber çiçeğini bilmiyorum ,paketin üzerinde mısır çiçeği yazıyordu.Rengi çok güzel.
Hemoracallis sanırım 2 cins ,aralıkta diktiklerim çok uzun martta aldıklarımsa 30 cm kadar
uzadı.Ama ben ikisini de çok beğendim ,yeni gözdelerim onlar oldu.

jineop
04-06-2009, 18:47
Sevgili Nurcanaybay,
Bahçeleri değişelim mi? Çok begendim.

nurcanaybay
11-06-2009, 15:48
Arkadaşlar ;
hatırlarsanız bir fotoğraf görmüştük.Bankın altını çiçeklendirmişlerdi ,görüntü hoşumuza gitmişti.Benim yaramaz bankın altında ki çimi kazınca uygulama fırsatım doğdu :)
Benim hoşuma gitti ,birde siz bakın :)

Adalet Yağcı
11-06-2009, 16:37
Ay ne güzel olmuş, ellerine sağlık o yaramazın ve de annesinin.
Sevgili Nurcan hanım, Jineop'tan sonra ben de talibim bahçenize, değişelim mi?

sabah
11-06-2009, 16:43
Fotoğraflar net değil ama tam dergilik köşe olmuş.

Koyu yeşil
11-06-2009, 16:56
Dört dörtlük bir köşe olmuş. Elinize sağlık.

Kiraz
11-06-2009, 19:50
Köşeniz çok güzel ve sıcak, güle güle oturun.

limon
11-06-2009, 23:28
Nurcan Hanım, Şahaaane olmuş, bayıldım.

Jacaranda internetten görüp çok beğendiğim ağaçlardandı, sizde görünce kendi bahçemdeymiş gibi sevindim. Begonviller de şahane coşmuşlar. Korkulukları beyaza boyamışsınız, daha aydınlık, daha bir güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

nurcanaybay
12-06-2009, 09:29
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Özellikle o fotoğrafı paylaşan arkadaşa teşekkürler.
Öyle çok hoşuma gitti ki aynı uygulamayı tekli bankın altına yapmaya başladım.Çiçek çevresine gçireceğim çerçeveyi hazırlayıp boyadım ,bugün toprağını değiştireceğim ,yarın da çiçekleri ekerim.Tamamlandığında paylaşırım.

limon
12-06-2009, 12:27
Fotoğrafı Vildan Hanım eklemişti.

nevsune
12-06-2009, 20:20
Nurcan hanım ellerinize sağlık, harika görüntüler oluşturmuşsunuz. Bank gerçekten çok güzel olmuş. Kendisi, minderi, yanlarındaki aksesuarlar, alttaki çiçekler. İnsan burada dert tasa aklına bile getiremez.

Vildan Sönmez
12-06-2009, 21:27
Datça' daki bank Nurcan Hanım'ın bahçesine taşınmış. Doğrusu çok sevindim.
güzelim bahçenizde güle güle oturun Nurcan Hanım.

Bir de 168 nolu mesajda mısır çiçeği dediğiniz, endemik bitkiler başlığındaki yanar-döner çiçeğine çok benziyor.

nurcanaybay
12-06-2009, 21:45
Nevsune hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım ,güzel olduysa sayenizde oldu :) O fotoğrafı çok önce görmüştüm ,uygulamaya geçmeden önce aradığımda bulamadım.Nereye yüklemiştiniz hatırlıyormusunuz ?
Paketin üstünde mısır çiçeği yazıyordu , Fikret bey de peygamber çiçeği olarak biliyormuş.

füsunANK
12-06-2009, 23:05
Çok beğendim. Mükemmel olmuş. Elinize sağlık ;)

Vildan Sönmez
13-06-2009, 01:12
Nurcan Hanım forumda şöyle bir aradım, bulamadım. Fotoğraf buydu sanırım.

Nevsune hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım ,güzel olduysa sayenizde oldu :) O fotoğrafı çok önce görmüştüm ,uygulamaya geçmeden önce aradığımda bulamadım.Nereye yüklemiştiniz hatırlıyormusunuz ?
Paketin üstünde mısır çiçeği yazıyordu , Fikret bey de peygamber çiçeği olarak biliyormuş.

hozat
13-06-2009, 02:14
Sevgili nurcanaybay,

Bu akşamı senin bahçeni dolaşmaya ayırmıştım.Baştan sona hikayesini okudum, anladım ki ilk bahçe oluşumunda amatör olanlar aynı telaş,heyacan ve şaşkınlığı yaşıyor.

Ağaçlar konusunda ben de hatalar yaptım, boyunu posunu hesap etmeden her yere diktim. Bir vesile ile tanıştığım prof.ziraat mühendisi beni çok bilgilendirdi.

Ağaçlar konusundaki önerileri çok yerindeydi ama artık olan olmuştu,kaldırmaya kıyamadım.

Bahçenin gelişimini izledim,çok güzel şeyler başarmışsın. Ellerine sağlık.

Gelelim beni etkileyen konuya:
Beni bir bahçede ayrıntılar çok ilgilendirir.Çok güzel ve şirin objelerin var. Duvardaki niş yerine çok yakışmiş,
çiçekleri çevreleyen tuğlalar ayrı bir güzellik.

Duvarlara koyduğun sepet ve trakota saksılarına bayıldım.
Kuyunun üstündeki tuğlalar bir çok şeye uyum sağlamış.

Hele o kabak ve köpek objelerin şirinliğine ne demeli?

Uzun sözün kısası bahçenle ilgili duygularımın henüz adını koyamadım.Birkaç kez daha dolaşacağım, senin bahçende sıra dışı birşeyler var,yakından görmeyi çok isterdim.

Tüm güzelliklerin üstünde mutlutuk rüzgarları essin.

nurcanaybay
13-06-2009, 09:05
Füsun hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım , bu fotoğraftı .Eğer yüklenebilirse ,banklar bölümüne alabilsek ( ben bu tür
şeyleri beceremiyorum ) .Bir de yanar-döner çiçeğini inceledim ,benimkinden değil.Mısır çiçeği 50 cm kadar uzuyor ,yaprakları zeytin yeşili renginde.İlginize teşekkür ederim.

nurcanaybay
13-06-2009, 09:28
Sn.Hozat , toprağı seviyorsan ve geç sahip olduysan ne yapacağını şaşırıyorsun.Seçim sadece sana da kalmıyor ,eşin-dostun -arkadaşın kimi portakal kimi elma isterim diyor :) Sonuç olarakta küçük bir koruya sahip oluyorsun.
Artık oluruna bıraktım ,sökmeye kıyamıyacağım.
Sanırım zevklerimiz benziyor ,ben hep köy evlerini beğenmişimdir .Hamur açma tahtalarından ,sabanlarına kadar ,yarı kırık ahşap pancurlar ,kapı tokmakları ,demir kapı çanları bunun gibi bir sürü obje .Sizin saksılıktan da yaptırmaya çalışmıştım bir zamanlar ama burada küçük işlerin yüzüne bakmıyorlar.İlginize teşekkür ederim ,önerileriniz beni memnun eder.

jineop
13-06-2009, 09:35
Günaydın
Sevgili Nurcan Aybay
Bankta oturup çay içmek için kendimi sizin bahçenize davet ediyorum. Çok güzel olmuş.Başka gelen var mı? Sevgiler

Zeytinci
30-06-2009, 11:59
Merhaba Nurcanaybay,

Patchwork tarzı çiçek yerleşimini nerede görmüştünüz? Forumda aradım ama bulamadım. Sularken ve aralarında gezinirken kolaylık olur diye ilgimi çekti.
İletirseniz sevinirim:)

nurcanaybay
30-06-2009, 14:32
Sn.Zeytinci ;
ev-bahçe dergisin de( haziran ayı ) görmüştüm.Sizin için fotoğrafını çektim ,fikir verebilir.

nurcanaybay
30-06-2009, 14:40
Hazır buraya girmişken ,çiçeklenen mavişimi de belgeleyiyeyim :)

Zeytinci
01-07-2009, 20:01
Sn.Nurcanaybay,

Patcwork güzel bir alternatif. Otomatik sulama ile bağdaştırmaya çalışıyorum. Dama taşı kısımları kaylak taş, doğal taş döşeme ya da tahta (çürüme problemi var) düşünülebilir.
Dama taşı şekli veya kavisli taş aralar olabilir. Küçük alanlar için bu tarz uygun görünüyor.

Sn. Limon'un fotoğrafladığı bahçe guruplamaları geniş alanlar için daha uygun. Sn Meyvelitepe'nin uygulaması benziyor. Bakınız sebzeler başlığı ve Kalıcı ıspanak (perpatual spinach).

füsunANK
27-08-2009, 20:40
Nerelerdesiniz Sn.Nurcanaybay, ne var ne yok bahçede. :confused:

nurcanaybay
28-08-2009, 18:31
:):)Merhaba ;
2 gündür siteye pek uğramıyordum ,sizi görünce hem şaşırdım hem sevindim.
Bahçem de elma ve narlarım olgunlaşma yolunda ,zeytinlerim büyümekte.
Her yaz olduğu gibi çimler bozuldu ama hava serinleyince düzeliyor.
Şu sıra yeni bir heyecan içindeyim.Evimi satışa çıkardım ,satabilirsem yeni bir
yer de yeni bir bahçeyle ,daha az hatayla yine görüşeceğiz.
Sevgiyle kalın.

füsunANK
28-08-2009, 20:35
Merak ettiğim kadar varmış . Telapati gücüm bir kez daha ortaya çıktı. :o Büyük bir değişim olacak demek. Ayrılıklar beni hep hüzünlendirir ama inanıyorum ki yeni bahçeniz de en az burası kadar sıcak olacaktır. Sizin için en iyisi olsun. Yeni bahçeyi de zevkle izleyeceğimden eminim.

hüzün
28-08-2009, 20:51
Sevgili nurcanaybay bahçenizi çok beğendim ellrinize emeklerinze sağlık beyaz korkuluğunuzu taşı boyayarak mı elde ettiniz?

jineop
29-08-2009, 10:01
Sevgili Nurcan,
Şansın bol,yolun engelsiz olur inşallah.Rastgele ...

yesim ozgun
29-08-2009, 21:50
Nurcan hanım, neden daha önce ben bu bahçeye girip dolaşmamışım diye kendimi esefle kınadım:( Çok çok çok beğendim. Hayalimdeki bahçe. Çok büyük değil, yüksek duvarlı. Sınırları belli. Güvenli. Bir o kadar da düzenli. Hem güneş ışığını alabiliyor hemde gölgeli yerleri var. O kuyu, o çitler, bahçe duvarlarının doğal dokusu, bankınız. İnsan içerde güvende ve huzurlu hisseder kendini.

İnanın izmir de olsaydım kesin gelirdim. Ben pek normalde dışarı çıkmayan biriyim. Keyif almıyorum dışarı çıkmaktan. Ama inanın koşa koşa gelirdim.

iki fıstık bu bahçenin neresinde duruyorlar. Gözlerim kızlarınızı aradı ama ....

Tek kelimeyle bayıldım. Bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmm:)

nurcanaybay
30-08-2009, 10:09
Yeşim hanım ;
ne hoş yazmışsınız ,teşekkür ederim.Keşke yakın oturuyor olabilseydik ,fikir alış verişin de bulunur hatalarımızı azaltırdık.
Kızlarım, salonun serinliğini tercih ediyor.Ancak ben bahçeye çıkıp oturursam geliyorlar.
Onlar da benim gibi ev kuşu :)

nurcanaybay
29-10-2009, 19:11
Baktım arada bir iki fotoğraf yüklemezsem hal hatır soran olmuyor ...ben
de kolları sıvadım :)
Yan bahçe de ki kayrak taşlarını kaldırdım ,aralarına ektiğim alisyumları
kenara toplayıp alanı çimlendirdim.Sağ bölümde ki toprak havalandırıldı ,menekşeleri bekliyor.Toprak ıslak olduğu için çimler biçilemedi.
Sol kısıma gün güzellerini topladım ,sanırım onlar da serin havadan hoşlanıyor ki yeniden çiçeklenmeye başladı.

nurcanaybay
29-10-2009, 19:22
Begonviller tüm güçleriyle açmaya devam ediyorlar ,en uzun çiçeklenen mor begonvil
oluyor ortalama sekiz aydır çiçeklenmesin de hiç azalma olmadı.

nurcanaybay
29-10-2009, 19:39
Bu yıl sarı ve turuncu menekşeler de karar kılmıştım fakat uçuk maviler de aklım kaldı...

nurcanaybay
29-10-2009, 20:01
Bir kaç kare daha...

nurcanaybay
29-10-2009, 20:07
Gün güzellerini aynı yere topladım ,sanırım onlar da serin havadan hoşlanıyor ki yeniden
tomurcuklanmaya başladı.
Ağaçların altında ki gölge alanı kurdela çiçekleri ile kaplıyacağım ,ön kısmını da renklendireceğim.

nurcanaybay
29-10-2009, 20:10
Lale ve sümbül soğanlarını aynı yere topladım.Filizlenme 3-4 cm olana dek üzerleri kapatılırsa daha güçlü çıkacaklarını öğrendim.

öz-den
29-10-2009, 20:28
tek kelimeyle süper orda olduğumu düşündüm biran...

Adalet Yağcı
29-10-2009, 21:01
Sevgili Nurcan hanım, bu güzel bahçeyi nasıl bırakıp gideceksiniz? Arkanızdan ağlamaz mı?
Dilerim hayallerinizdeki bahçeli evinize en kısa zamanda kavuşursunuz.

sevim4
29-10-2009, 21:45
Merhaba sevgili nurcan .
Bahceni ılk defa gezdim hayran kaldım özellikle de güllere ve begovillere japon gülüne.
Mavişlerede tüm emeklerinize salık.

Sevgi Durul
31-10-2009, 10:32
Sevgili Nurcan bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller. Nasıl da kıyacaksınız.
Bir şey dikkatimi çekti. Yanlış görmüyorum değil mi? Kurdele çiçeği bahçede, kışın soğuktan etkilenmiyor mu?

nurcanaybay
31-10-2009, 10:47
Kurdela çiçekleri yer de dikili .İzmir'in havasından çok etkilenmiyor ama rüzgar dan hoşlanmıyor.

Japon güllerim bu mevsim de çoşuyorlar.

nurcanaybay
03-11-2009, 17:13
Biraz daha menekşe diktim , ama istediğim mavi menekşeler den kalmamıştı.Yine de her rengini seviyorum.

nurcanaybay
08-12-2009, 15:32
Hatırlarsanız bu küçük beyi daha önce görmüştük ..

nurcanaybay
08-12-2009, 15:58
Bu hanım da teyzesi :)

nurcanaybay
08-12-2009, 16:02
Bu da yeni versiyonu...

nurcanaybay
08-12-2009, 16:09
Nergis ,sümbül ve lalelerimi aynı yere toplamıştım.Nergisler uzadı ,sümbüller uç vermeye başladı...

nurcanaybay
08-12-2009, 16:12
Çuhaları dikeli bir ayı geçmiştir ,hava ılık olduğu için sanırım yeni yeni açmaya başladılar

nurcanaybay
08-12-2009, 16:16
Pembe trompetlerle Alliumları aynı yere diktim.Fakat trompetleri yeterince derine dikip dikmediğimden emin değilim.Bilgisi olan arkadaşlar ne dersiniz ?

cemo
08-12-2009, 16:17
Bu hanım da teyzesi :)

Bu teyzeye pantolonu siz mi giydirdiniz. Harika:p
Kot mont, süper fikir

nurcanaybay
08-12-2009, 16:18
Geçen yıl irisler gölge de kalmıştı.Yenileriyle birlikte daha çok ışık alabilecekleri yere taşıdım.

nurcanaybay
08-12-2009, 16:26
Galalarımı geçen yıl ocak ayın da dikmiştim ,haziran ayına dek çiçeklendiler.Yaz sonuna doğru yapraklar da azalma olmuştu.Havalar serinleyince taze yapraklar da çıkmaya başladı sanırım yakın da çiçeklenir..

nurcanaybay
08-12-2009, 16:38
Bu bölüm de 20 adet hemoracallis ile yeni aldığım nergisler var.Hemoracallisler mayıs sonu ile haziran ayı boyunca açmıştı.2 ay ara verip
yeni den açmaya başladılar hala üzerlerin de tomurcuk var.Burada ki nergisler en son diktiklerim olduğu halde tomurcuk oluşturdular..

nurcanaybay
08-12-2009, 16:42
Hemoracallislerim bir gün böyle görünecekler mi acaba ?

cemo
08-12-2009, 16:45
Ben de tulum giydireyim:)
Kopya belli olmasın.

Adalet Yağcı
08-12-2009, 17:42
Nurcan hanım, çok esprili bir bahçe oluşturmuşsunuz, bizlere güzel fikirler verdiniz.
Ben en çok kırık küpleri seviyorum, bir tane de bende var, kırsammı diye düşünüyorum da bütünüyle parçalamaktan korkuyorum.
İzmir de hava güzel anlaşılan, tüm kış çiçekleri atakta.
Ellerinize sağlık.

günebakan
08-12-2009, 20:01
Sevgili Nurcan hanım şimdi ne yapacağız eskiyen kıyafetleri atmayıp saksıya çevirebilirmiyiz ne dersiniz?:D

nurcanaybay
25-12-2009, 22:00
Kış güzelleri kendini göstermeye başladı.

nurcanaybay
25-12-2009, 22:07
Yaz boyu açıpta Aralık ayın da bile açmaya devam eden kaç çiçek vardır...

sevim4
26-12-2009, 08:59
Sayın nurcan ,çok güzel görünüşleri ile nasilda mutlu ediyorlar biz insanları sevginin karşılığı.

nurcanaybay
26-12-2009, 12:46
Gerçekten öyle , özellikle diktiğiniz soğanın topraktan başını çıkarıvermesi çok hoş oluyor.Bu gün de ektiğim Allium lardan biri toprak yüzeyine ulaşmış.Her seferin de bir aaa diyorum :)
Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
26-12-2009, 13:59
Bizim nergisler gallalar çok tembel anlaşılan, bütün yaz dinleniyorlar ama hâlâ açmadılar, ne varsa yine sardunyalarda var, ne güzel açmışlar.

füsunANK
17-03-2010, 20:26
Biz daha ; fideler olsun, seralara gelsin, alalım da dikelim diyene kadar siz sardunyaların keyfini çıkarıyorsunuz. Maşallah renk muhteşem. İklim farkımıza kışın özeniyorum, yazın halimize şükrediyorum. :p

Yücel Canpolat
18-03-2010, 12:45
sevgili nurcan bahçenizde gezinti yaptım ellerinize sağlık bende naçizane ilgileniyırum biraz yere yürüyüş yolu malzemesi olarak kullandığınız kayrak taşlarını biribirlerine paralel koymayın yani paralelliği bozun daha hoş görünecektir.selamlar.

nurcanaybay
18-03-2010, 16:24
Bir kaç fotoğraf yüklüyeceğim , fotoğrafların kalitesizliğin den dolayı önceden özürlerimi
kabul edin lütfen:)

nurcanaybay
18-03-2010, 16:29
Yan bahçe

nurcanaybay
18-03-2010, 16:33
Alisyumlar budadığım halde kış boyu aralıksız açtılar

nurcanaybay
18-03-2010, 16:39
Lale ve sümbül soğanlarımın bulunduğu yere çiçek tohumları serptim.Sümbüllerin zamanı geçince yapraklarını kısaltmıştım.Laleler yeni açmaya başlıyacak.

nurcanaybay
18-03-2010, 16:42
Lalenin ve iris'in rengi öyle güzel ki

nurcanaybay
18-03-2010, 16:44
Çiğdem de çok güzeldi fakat ömrü çok kısa..

nurcanaybay
18-03-2010, 16:49
Orman menekşe çok çabuk yayılıyor , gölge alanlar da yer örtücü olarak kullanılabilir.
Tohum çimlendirmeye devam , phloxlar bahçeye yerleşti bile :)

Nergis
18-03-2010, 17:57
sayın nurcanaybay,

çiçekleriniz rengarenk ne kadar güzeller,bahar geldiğini haber veriyor bu güzellerle...
bahçenize bayıldım, sevgi ve emek verilmiş, sıcacık huzur dolu bir bahçe...dekorasyon malzemeleri konusunda aynı zevke sahibiz sanırım, çok şirin,esprili ve hoş....ellerinize sağlık...:)

sevim.K
18-03-2010, 18:12
İzmirde mi otursak dedirtecek kadar canlı bir bahçeniz var sevgili nurcanaybay. Tabi sizin emeklerinizle kattığınız renkleri de untmamak lazım:)

Yücel Canpolat
18-03-2010, 18:34
:):)sevgili nurcan hanım tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.benim bahçemi forumdan doğa ve yaşama dair her şey bölümünde görebilirsiniz umarım beğenirsiniz sizi kutluyor ve tebrik ediyorum.

Yücel Canpolat
18-03-2010, 22:01
doğa dostlarına bahçemizde yureğimizde açıktır buyurun gelin.

Yücel Canpolat
25-03-2010, 11:41
Sayın Nurcan Hanım yeni bahçe resimlerinizi bekliyoruz.

nurcanaybay
25-03-2010, 17:24
Çiçeklerim açtıkça sizin için fotoğraflarım :)

nurcanaybay
25-03-2010, 17:27
Buyrun :)

nurcanaybay
25-03-2010, 18:00
çuhalar

Yücel Canpolat
25-03-2010, 18:03
bodrum papatyası bana hem hüznü hem sevinci yaşattı.sizin bahçenize renk katmış sevinçliyim,benim bodrum papatyalarım artık bahçemde açamayacak hüzünlüyüm.

nurcanaybay
25-03-2010, 18:05
Aslanağzı

Yücel Canpolat
25-03-2010, 18:12
nurcan hanım ben fotoğraflarımı saat onbeş ile onyedi arasında çekiyorum görüntüler daha güzel oluyor.

Yücel Canpolat
25-03-2010, 18:15
:(bu yıl bir ay sürekli havalar don yaptı zavallılar çok direndiler.ama olmadı..

Yücel Canpolat
25-03-2010, 18:28
:pfotoğraflarınız çok güzel banada arkadaşım bilgi verdi denedim daha bi hoş oldu çekimlerim.(belki bana öyle geliyor)

nazlı hilal
27-04-2010, 21:27
sevgili Nurcanaybay bahçe aksesuarlarınız ayrı güzel,çiçekleriniz bi ayrı elinize gönlünüze sağlık,inşallah bende kendi bahçemi böyle güzelleştiririm...

fikreteren
27-04-2010, 21:51
Sayın Nurcanaybay çicekler kadar resimlerin dizayn da çok güzel.Ellerinize sağlık..

nurcanaybay
29-04-2010, 15:40
Kendime kocamannn bir süs havuzu yaptım .Bakın :)
Yücel bey kıskanacak :)

nurcanaybay
29-04-2010, 15:48
Leylak' larım bu yıl da mis gibi kokularıyla mest ettiler.Artık çiçeklerni döküyorlar.
Kasımpatları'nın üstü tomurcuk dolu ,bu ilkler den...

nurcanaybay
29-04-2010, 15:57
Bu yıl solanum'lar dan birini ,yer darlığın dan dolayı bodur bırakacağım.Yuvarlak bir
form vermek için sürekli uçların dan alıyorum ,bu yüzden çiçek açmaya fırsatı
olmadı.
Begonvil yapraklarını büyütüyor ,çiçeklenmek üzere.

nurcanaybay
29-04-2010, 16:04
Bu bölüm de gün güzelleri var ,aralarına calandula tohumu serpmiştim.
Yağmurlar dan mı yerini mi sevdi bilmiyorum ,devasa oldular .Tomurcuk dolu
nasıl görünecek merak ediyorum.
Ön kısmında da ,tohum dan yetiştirdiğim çayır güzelleri var .En yavaş büyüyen onlar oldu.

nurcanaybay
29-04-2010, 16:15
Arka bölüm de ki kırmızı sarmaşık gülüm bu yıl çok güzel ,mutfak pencerem de ki manzaram oldu.
Baharlık sarı gülüm komşunun hışmına uğradı ,en çoşkulu zamanın da budamak zorun da kaldım.Yavruağzı yeni yeni açıyor.

nurcanaybay
29-04-2010, 16:21
Sardunyalarım vazgeçemediklerim..

nurcanaybay
29-04-2010, 16:27
Geçen yıl, tohum dan yetişen kaliforniya gelinciği daha bir çoşkulu .Akşam üzeri çiçeklerini kapattı .

nurcanaybay
29-04-2010, 16:33
Bir zamanlar 3-4 metre olan hanımeli ,yanlış yere dikim den dolayı sardırılamıyor.Bodur bırakmaya karar verdim.Ona da solanum gibi yuvarlak form
vermeye çalışıyorum.
Geçen yılki 10 hosta dan biri ,belki bu yıl çiçeğini de görebilirim.

nurcanaybay
29-04-2010, 16:37
Meyve ağaçlarımın kimi meyvelerini olgunlaştırıyor kimi çiçekte.Onlara kızgınım en çok
zeytinlerimi seviyorum :))

Sevgi Durul
29-04-2010, 16:38
Sevgili nurcanaybay çiçeklerinizin hepsi ama hepsi çok güzeller. (maşallah) Hele mutfak pencerenizdeki kırmızı gül bir ömür. Ellerinize sağlık.

limon
29-04-2010, 16:39
İzmir ısınmış, bahçeniz rengarenk olmuş, bitkileriniz coşmuş. Mutfak penceresindeki kırmızı gül beyaz duvarla nasıl da güzel görünüyor. Sardunyalar birbirinden güzel. Ne kadar hamarat, yaratıcı ve düzenli olduğunuz fotoğraflarınızdan o kadar belli ki. :) Elinize sağlık, yeni fideler bol bol çiçeklensin inşallah.

İçim açıldı akşam akşam. ;)

Adalet Yağcı
29-04-2010, 16:41
Sevgili Nurcan hanım, durup durup turnayı gözünden vurmak budur her halde, tek kelime ile süper...
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=139924&d=1272549386) fotoğraf bahçemde görmek istediğim manzaranın ta kendisi.

Solanumun dibindeki(sağda)uzun yapraklı bitki çok güzel, ben bu forma bayılıyorum, çok güzel duruyor bahçelerde.
Bitkinin adını ve eksi derecelere dayanıklılığını biliyorsanız beni de bilgilendirirmisiniz?

Süs havuzuna gelince, Yücel beyi bilmem ama ben çok kıskandım, hemen bir şeyler düşünmeliyim :)

nurcanaybay
29-04-2010, 17:37
Sevgili Nurcan hanım, durup durup turnayı gözünden vurmak budur her halde, tek kelime ile süper...
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=139924&d=1272549386) fotoğraf bahçemde görmek istediğim manzaranın ta kendisi.

Solanumun dibindeki(sağda)uzun yapraklı bitki çok güzel, ben bu forma bayılıyorum, çok güzel duruyor bahçelerde.
Bitkinin adını ve eksi derecelere dayanıklılığını biliyorsanız beni de bilgilendirirmisiniz?

Süs havuzuna gelince, Yücel beyi bilmem ama ben çok kıskandım, hemen bir şeyler düşünmeliyim :)

Adalet hanımcığım;
kastettiğiniz bitki sanırım kurdela çiçeği.Soğuğa dayanıksız ,rüzgara bile tolerans göstermiyor.Yeriniz kaldıysa süs havuzunu ,şöyle gerçek bir süs havuzunu düşünün lütfen.Ben çok heveslendim ,stajımı bu kazan da yapacağım:) .Sonrası hayellerim de inşallah...

Adalet Yağcı
29-04-2010, 17:59
kastettiğiniz bitki sanırım kurdela çiçeği.Soğuğa dayanıksız ,rüzgara bile tolerans göstermiyor

Tahmin etmiştim :(
İzmir'de yaşayabilir ama yaylada olmaz, ben bu formda soğuklara dayanıklı bitkiler aramalıyım, gün güzeli gibi meselâ.

Süs havuzu için maalesef yerim yok, çok uygun bir bölüm vardı oraya da üzüm diktim.
Sizinki gibi ben de staj yapayım şimdilik :)

Yücel Canpolat
30-04-2010, 11:47
nurcan hanım sizin bahçenizde o kadar çok kıskanılacak güzellikler varki yakında orta yerimden çatlıycam haberiniz olsun.:mad:

Adalet Yağcı
30-04-2010, 11:54
Yücel bey, sizin muhteşem rüya bahçenizi gördüğümüzde biz ne yapalım peki, çatlamak da yetmez bize :o

Kiraz
30-04-2010, 15:33
Sevgili Nurcanaybay, bu seneki fotoğraf kalitesi daha iyi olduğu için doya doya seyrettim. Eline sağlık, hamarat ellerin değdiği belli.

hüzün
30-04-2010, 17:31
çok çok güzeller, hercaiile sardunya güzel uymuş,,,

nurcanaybay
30-04-2010, 18:59
Sonbahar da ,uzayan sardunyaların dallarını kesip yerde ki menekşelerin arasına sokuvermiştim.Saksıya çeliklediklerim tutmadı **** çok cılız gelişti.Yerdekiler ise çok sağlıklı.Böylece menekşelerin zamanı geçince o kısım boş kalmamış olacak.

nurcanaybay
10-05-2010, 22:04
Calendula'lar beni çok bekletme den çiçeklerini gösterdi.Çok hızlı ve sorunsuz büyüdüler.Renkleri çok canlı ,beğenenlere öneririm.

nurcanaybay
10-05-2010, 22:08
Calendula'ların arasın da kalan Hemoracallis'ler de çiçek tomurcuğu oluşturdu.
Bir kaç gün için de açarlar.

nurcanaybay
10-05-2010, 22:13
Mor begonvil'im açtı.Diğerlerine göre en erken açıp kasım sonuna kadar çiçekli kalıyor.

nurcanaybay
10-05-2010, 22:18
Cana'ların boyu 1.5 metreyi buldu ve ilk tomurcuğu da göründü.Dev yaprakları ile çok hoşuma gidiyor :)