agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 2 Gönderen limon
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen COYOTE
  • 1 Gönderen özlem11
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen papillon22
  • 1 Gönderen berduray
  • 1 Gönderen Mahmut Leventoğlu
  • 1 Gönderen hassoman
  • 1 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen Tenar11
  • 2 Gönderen MOMİNE
  • 1 Gönderen TarifiniSevdim

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-04-2008, 22:14   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Acı biber sosu

Balkondaki süs biberlerinizi belirli aralarla toplamanız gerekir ki tekrar çiçek açsınlar...

Bu kadar biber toplayınca bitirmek mümkün değil. Bir kısmını sos olarak hazırlayabilirsiniz.

Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
Biberlerlerin hizasına kadar az su koyun ve haşlayın.

Parçalayıcıdan geçirin. Tel süzgeçte, bir kaşık yardımıyla kabuklarından ayırın. (hiç bir aşamada ellerinize değmemeli, eldiven kullanın)

Suyu fazla ise ocakta biraz daha suyunu çektirin ya da güneşe koyun. Yenecek oranda tuz ekleyin. Biber, böyle sos kıvamında olduğu için, buzdolabında bile bozulabilir, bu nedenle içine bir aspirin atın... Küçük kavanozlarda saklayın.

Köfte vb. yemeklerin yanında, tabağın kenarına bir kaşık koyabilirsiniz.
Kaşığı büyük tutmayın, isteyen tekrar alsın

mrduran beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025