![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kompostolar
Ramazan'da hemen her gün masamızdan eksik olmayan bir komposto tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Değişik tarifleri paylaşırsanız sevinirim. Tarifini vereceğim kompostoyu ilk olarak Beyoğlu Lades Lokantasında görmüş ve tatmıştık.(Eşimle) Sonra bizde alışkanlık yapan bir tat oldu. Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum. - Öncelikle herhangi bir meyve ile veya meyve kurusu ile bildiğiniz kompostoyu sizin sevdiğiniz şeker oranıyla hazırlayın. Ben en çok elma kompostosuyla seviyorum. - İçine iki tane karanfil ve bir kabuk tarçın da koyabilirsiniz. - Pişirdiğiniz komposto ılınınca buzdabına kaldırın. - Sofraya gelmeden hemen önce içerisine muz, kivi, şeftali dilimleyin.(Siz istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz ama bence en çok bunlar yakışıyor) - Kaselere bolca nar tanesi koyduktan sonra bu meyveli kompostoyu pay edin. Hem rengarenk görüntüsüyle hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz bir tat olacağından eminim. Yarın hazırlarken fotoğraflayıp eklerim. (Gripten kırıldığım için hazırlayamadım) Afiyet olsun ![]() Düzenleyen aybala : 09-10-2007 saat 13:08 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|