Şimdi Ayva zamanı yeni yeni olmaya başlıyorlar.
Ayva Kompostosu
Malzemeler
4 Kişilik
2 Ayva
½ kg şeker
4 su bardağı su
2-3 Karanfil
İsteğe göre Kabuk Tarçın-Zerdeçal -Zencefil.
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz şekilde doğrayın. karanfili ekleyin, meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyu kaynatıp, şekeri ekleyin, 1 dakika kaynadıktan sonra ayva çekirdeklerini ve karanfili ekleyin, 10 dakika kaynattıktan sonra ayvaları ve kabuklarını ilave edin. Ağır ateşte 25 dakika kaynatın.
Ayvalar piştikten sonra, iyice soğuyana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.
|