Kompostolara rağbet yok gördüğüm kadarıyla kimse komposto da (bakla gibi) sevmiyor. Oysa o kadar faydalı ki... Hastalara bile ilk yemeğe geçtiklerinde komposto verilir hemen. Kan yapıcıdır

Sizleri özendirip bilmediğim yeni tarifler almaya çalışıyorum. Benim komposto tarifimi nihayet fotoğraflayabildim.
Bir deneyin bakın tadına, beğenip beğenmediğinizi de yazın olur mu?
Karışık meyveli komposto
- Öncelikle elmaları diğer meyvelerle uyumlu olsun diye dilim dilim doğrayın.
- Bir iki karanfil veya bir parça kabuk tarçınla yeteri kadar suyla kaynatın.
- Kokusu gelmeye başlayınca arzu ettiğiniz kadar şeker ekleyin.
- Bir iki taşım daha kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.

- Hazırladığınız komposto soğuyunca, dilim dilim kestiğiniz arzu ettiğiniz meyveleri içine ekleyin. Bu kompostonun, muz, kivi ve nar olmazsa olmaz meyveleri bence. Şeftali de oldukça yakışıyor.

- Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra kaselere koyup servis yapın. Pişmiş kompostoya da çiğ meyve eklenir mi demeyin bir kere deneyin bakalım beğenecek misiniz?
İlk Beyoğlu Lades Lokantasında görmüştüm bu kompostoyu. Eşim çok beğenince evde denemeye karar verdim. İlk denemem hüsran olmuştu çünkü sıcak kompostoya eklemiştim meyveleri ve muzlar eriyip gitmişti, meyveler renklerini kaybetmişti. Sonra doğrusunu buldum ve aynı lezzeti yakaladım sanıyorum. Afiyet olsun
