31-05-2011, 18:30 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Hatay usülü Biber Ezmesi
Malzemeler: • 3 yemek kaşığı biber salçası • 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim) • 3 dal taze soğan • 1 iri domates • 2 yemek kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı zeytinyağı • Maydanoz Yapılışı: Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır. Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü : |
02-06-2011, 22:01 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2007
Şehir: ORDU
Mesajlar: 7
|
süper afiyet olsun |
03-06-2011, 00:00 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki. Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim. |
03-06-2011, 07:00 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Güzel bir mevsimde gelmişsiniz. Memnun kaldığınıza sevindim. Ben de seviyorum memleketimi |
04-07-2011, 15:39 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
|
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli? |
04-07-2011, 15:41 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
|
Yalnız taze domates varmış. Herhalde bozulur o zaman... |
05-07-2011, 09:42 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mirabel; Hatay yemeklerinin lezzetine diyecek yoktur. Tarif için teşekkürler. Bunu deneyeceğim. Çeviz fikri de uygun. Bu sayfaya uğramayım diyorum dayanamayıp uğruyorum. Ondan sonra da başıma iş açıyorum. |
05-07-2011, 10:28 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
|
Sevgili hemşerim ellerine sağlık,ceviz ve sarımsak çok güzel yakışıyor bende İskenderunluyum,Denizciler bende memleketimi çok seviyorum ve çokkk özlüyorum.... |
24-07-2011, 12:26 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Konserve olup olmayacağını bilemiyorum. Biz zaten kışın kullanmak için kuruturuz ve yemekten önce hazırlarız. Ceviz kullanılıyor evet. Güzel bir alternatif yemek için. Geçen günlerde büyükannem sofrada bunu görünce "Bana çocukluğumu hatırlattın" dedi Düzenleyen mirabel : 24-07-2011 saat 20:49 |
|
|