agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2011, 18:30   #1
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Galeri: 3
Hatay usülü Biber Ezmesi

Malzemeler:

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim)

• 3 dal taze soğan

• 1 iri domates

• 2 yemek kaşığı nar ekşisi

• 1 kahve fincanı zeytinyağı

• Maydanoz




Yapılışı:

Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü :

Name:  P5290808.JPG
Views: 4774
Size:  49.9 KB

Name:  P5290809.JPG
Views: 5195
Size:  68.1 KB

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 22:01   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2007
Şehir: ORDU
Mesajlar: 7
süper afiyet olsun

fuşya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 00:00   #3
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki.

Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 07:00   #4
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki.

Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim.
Güzel bir mevsimde gelmişsiniz. Memnun kaldığınıza sevindim. Ben de seviyorum memleketimi

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 15:39   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli?

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 15:41   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
Yalnız taze domates varmış. Herhalde bozulur o zaman...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 02:46   #7
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
İçne biraz dövülmüş ceviz de çok yakışıyor.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 09:42   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın mirabel;

Hatay yemeklerinin lezzetine diyecek yoktur.

Tarif için teşekkürler. Bunu deneyeceğim. Çeviz fikri de uygun.

Bu sayfaya uğramayım diyorum dayanamayıp uğruyorum. Ondan sonra da başıma iş açıyorum.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 10:28   #9
Ağaçsever
 
elifsirin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
Sevgili hemşerim

ellerine sağlık,ceviz ve sarımsak çok güzel yakışıyor

bende İskenderunluyum,Denizciler

bende memleketimi çok seviyorum ve çokkk özlüyorum....

elifsirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2011, 12:26   #10
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli?
Konserve olup olmayacağını bilemiyorum. Biz zaten kışın kullanmak için kuruturuz ve yemekten önce hazırlarız. Ceviz kullanılıyor evet. Güzel bir alternatif yemek için. Geçen günlerde büyükannem sofrada bunu görünce "Bana çocukluğumu hatırlattın" dedi


Düzenleyen mirabel : 24-07-2011 saat 20:49
mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024