![]() |
Hatay usülü Biber Ezmesi
2 Eklenti(ler)
Malzemeler:
• 3 yemek kaşığı biber salçası • 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim) • 3 dal taze soğan • 1 iri domates • 2 yemek kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı zeytinyağı • Maydanoz Yapılışı: Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır. Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü : Eklenti 219017 Eklenti 219018 |
süper afiyet olsun
|
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki.:)
Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim. |
Alıntı:
|
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli?
|
Yalnız taze domates varmış. Herhalde bozulur o zaman...
|
İçne biraz dövülmüş ceviz de çok yakışıyor.
|
Sayın mirabel;
Hatay yemeklerinin lezzetine diyecek yoktur. Tarif için teşekkürler. Bunu deneyeceğim. Çeviz fikri de uygun. Bu sayfaya uğramayım diyorum dayanamayıp uğruyorum. Ondan sonra da başıma iş açıyorum. |
Sevgili hemşerim
ellerine sağlık,ceviz ve sarımsak çok güzel yakışıyor :D bende İskenderunluyum,Denizciler bende memleketimi çok seviyorum ve çokkk özlüyorum.... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025