View Single Post
Eski 31-05-2011, 18:30   #1
mirabel
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Hatay usülü Biber Ezmesi

Malzemeler:

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim)

• 3 dal taze soğan

• 1 iri domates

• 2 yemek kaşığı nar ekşisi

• 1 kahve fincanı zeytinyağı

• Maydanoz




Yapılışı:

Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü :

Name:  P5290808.JPG
Views: 4838
Size:  49.9 KB

Name:  P5290809.JPG
Views: 5266
Size:  68.1 KB

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön