03-04-2011, 19:52 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
|
Cacık (farklı cacık yapılışları)
evde salatalık yok. ama cacık istiyoruz. marul yapraklarını ince ince kıydım, içine de biraz sarımsak. fıstık gibi değişik bir karışımla işte cacık. afiyet olsun... |
03-04-2011, 20:04 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 60
|
marul yerine semizotu da kullanılabilir |
03-04-2011, 20:10 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
|
semizotu da ayrı bir tad sayın madlord saygılar |
03-04-2011, 21:08 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,909
|
Aşurelik buğdayı ve nohut u geceden ıslatıp ikisini ayrı ayrı pişirin. Süzün, soğuyunca bol taze nane ve dere otuyla ve yoğurtla karıştırın.Buzdolabının bir köşesine koyun.Bilhassa yaz sıcaklarında buz ve biraz su ilavesiyle karıştırılıp yenen bu cacık türü devamlı dolapta bulunan hazır yemektir.Kilo rejimi yapanların dikkatine...Çok tokluk hissi verir.Rejimde denendi.Ben Elazığ lılardan 45 sene önce öğrenmiştim. Afiyet olsun. |
05-07-2011, 10:37 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
|
Bu cacığı Adana da yapardık marul cacığı (babamın en sevdiği) |
05-07-2011, 11:27 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Annem Dereotuyla yapar oda güzel oluyor , normalde dereotunu kokusu yüzünden fazla sevmediğim halde güzel..... Birde Marulu doğrayıp ketçap mayonezi bir kapta çırpıp sos yapıp üstüne dökün meze olarak oda güzeldir. |
17-03-2012, 12:57 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
|
mavikartal15 bana çocukluğumu hatırlattınız ,teşekkürler. Eskiden turfanda zamanına yetişenler bilirler, kışın salatalık ne gezer. Hoş şimdi var ama ben kesinlikle mevsim dışında almıyorum. Rahmetli babam marul cacığı yaptırırdı.Marul incecik doğranırdı,hafif tuz ile ovulurdu.Yoğurt ve sarımsak ile karıştırılır ,üzerine kuru nane atılır ,yenilirdi. Şimdi çocuklarım yemiyor ama bazan tek kendime yapıyorum. |
09-05-2012, 12:45 | #10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 5
|
yoğurt , mayonez , dere otu , salata - harika oluyor |
09-05-2012, 21:55 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
|
Alanya da Çağla dan cacık yapıyorlar çok farklı bir tadı var hafif ekşimsi mevsimi geçmemiş bölgelerde denenebilir...(Çağlayı havanda eziyorlar)mutfak robotunda çekmek daha mantıklı bence.. |
13-05-2012, 16:05 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2012
Şehir: Wien
Mesajlar: 5
|
Ispanaklari haslayip soklama yaparim ,sarimsakli yogurt ve ustune de kirmizi biber yakarim harika bir cacik |
|
|