View Single Post
Eski 03-04-2011, 21:08   #4
berrinb
Ağaç Dostu
 
berrinb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,909
Aşurelik buğdayı ve nohut u geceden ıslatıp ikisini ayrı ayrı pişirin. Süzün, soğuyunca bol taze nane ve dere otuyla ve yoğurtla karıştırın.Buzdolabının bir köşesine koyun.Bilhassa yaz sıcaklarında buz ve biraz su ilavesiyle karıştırılıp yenen bu cacık türü devamlı dolapta bulunan hazır yemektir.Kilo rejimi yapanların dikkatine...Çok tokluk hissi verir.Rejimde denendi.Ben Elazığ lılardan 45 sene önce öğrenmiştim. Afiyet olsun.

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön