agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-01-2012, 18:32   #32
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Rumeli usulü Çılbır

Malzemeler
-4 yumurta
-2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
-3 Su bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Yapılışı

Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın. Derince bir tencereye koyduğunuz su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.

Eğer yumurtaların dağılmasından korkuyorsanız, yumurtaları büyükçe bir kepçe içine kırıp, kepçeyle hafifçe suyun içine koyun ki hiç dağılmamış olurlar.

2-3 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın. Yoğurdun içine sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin.

Tabağa aldığınız yumurtaların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.

Servise almazdan önce, üstüne tavada kırmızı biberli yağ yakıp, gezdirin. —
Afiyet olsun

Eklenen Resimler
 
mozen beğendi.
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025