Kaz yumurtası ezmesi
Arkadaşlar benim ara ara yaptığım ve çok sevilen bir ezme tarifini ve resimlerini ekliyorum.
Özellikle aromatik yumurtalar olan kaz, ördek, hindi yumurtalarından yapılırsa daha lezzetli olan ezmemizin malzemeleri;
4-6 kişilik tarif,
3 kaz yumurtası
3 çorba kaşığı mayonez,
2 çorba kaşığı krem hardal,
5 çorba kaığı yoğurt,
2-3 adet taze ya da 2-3 diş kuru sarımsak,
tuz-karabiber, isteğe göre köri,
isteğe göre ilave 5-6 çiğ ya da haşlanmış mini sosis,
Yumurtamızı çok aktı haşlıyoruz. Daha sonra el rendemizin orta gözlü yerinde rendeliyoruz.Aynı şekilde rendelenen sosis ya da salam ilave edip, hardali,yoğurt, mayonez ve baharatları ilave ediyoruz. Taze **** kuru sarımsağımızı çok ince kıyıp **** dövüp harcımızı karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerini zeytin ve pul biber ile süsleyerek afiyet ile yiyoruz.
Çok sevilen bir mezedir.
|