agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-06-2009, 12:20   #11
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın Sevim.k, Biberli tuz asıl adı acıka **** pırpılcıga derler. Tuz oranını ise sizin kullanım amacınıza göre ayarlayabiliyorsunuz, kahvaltılık ve yemeklik olarak değişiyor. Kahvaltılık daha az tuzlu ve bol cevizli, fındıklı, baharatı daha az. Yemeklik olarak ise daha tuzlu ve baharat kısmı daha fazla olan.

Acıkalı yumurta yaparken, yapacağınız yumurtanın içine ne kadar acıka katarsınız bilemiyorum ama ilk önce bir kabın için de acıkayı suyla karıştırıp sulandırırsanız iyi olur direk olarak yumurtanın içine attığınız da ise dağıtması zor oluyor ve yumurtanın için de top top kalıyor, hatta acıkayı sulandırdıktan sonra içine yumurtaları da kırıp çırpa bilirsiniz daha da iyi olacaktır.

Yumurtanın daha fazla gözükmesini isterseniz çırparken içerisine bir tutam un atın daha çok kabaracaktır.

Afitet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025