agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)

Beğeni Düzeni19Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2009, 12:20   #1
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Sayın Sevim.k, Biberli tuz asıl adı acıka **** pırpılcıga derler. Tuz oranını ise sizin kullanım amacınıza göre ayarlayabiliyorsunuz, kahvaltılık ve yemeklik olarak değişiyor. Kahvaltılık daha az tuzlu ve bol cevizli, fındıklı, baharatı daha az. Yemeklik olarak ise daha tuzlu ve baharat kısmı daha fazla olan.

Acıkalı yumurta yaparken, yapacağınız yumurtanın içine ne kadar acıka katarsınız bilemiyorum ama ilk önce bir kabın için de acıkayı suyla karıştırıp sulandırırsanız iyi olur direk olarak yumurtanın içine attığınız da ise dağıtması zor oluyor ve yumurtanın için de top top kalıyor, hatta acıkayı sulandırdıktan sonra içine yumurtaları da kırıp çırpa bilirsiniz daha da iyi olacaktır.

Yumurtanın daha fazla gözükmesini isterseniz çırparken içerisine bir tutam un atın daha çok kabaracaktır.

Afitet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 12:54   #2
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Açıklama için teşekkürler Caucasus Anne tarafından çerkezim. Bilirsiniz çerkez ve abazalar ortak kültüre sahip. Bir de uzun yıllar önce abaza köyünde öğretmenlik yapmıştım. Tuz konusuna gelince yemeklerimi alabildiğince tuzsuz yaptığım için - hatta bazan hiç tuz kullanmam- ortalama tuzu olan yiyecekler bile bana göre çok tuzlu oluyor Yani sorun acıkanın tuzunda değil, benim tuz sevmeyişimde

Yumurta( omlet) yaparken elimin altında katabileceğim baharatları katmayı seviyorum. Acıkalı yumurtayı biber salçası yaptığım zaman kendi hazırladığım acıkada deniycem. Sağlıkla kalın.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025