![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Ben de kendi yaptığım lahana salatasının tarifini yazayım. -Lahanalar ince ince doğranır. -Çok az sıvı yağ komuş teflon tencereye eklenir. Lahanalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirirlir(1 yemek kaşığı su ekleyip ağzı kapalı tutmak suretiyle kısık ateşte, arada bir karıştırarak da yumuşaması hızlandırılabilir). -İyice yumuşayan lahana ayrı bir kaba alınarak soğuması sağlanır ve soğuduktan sonra yoğurt eklenir(ben lahananın 1/4 ü kadar yoğurt koyuyorum, çünkü az yoğurt ile tadı daha güzel oluyor). -Üzerine istenilen miktarda tuz ve limon suyu eklenir(arada tadını kontrol ederek miktarını artırabilirsiniz). -30-60 dakika arası bekletilir. Ne kadar çok bekletililirse tadı bir o kadar güzel olur. Öğlen yaptığım salatanın arta kalanını akşam yedikten sonra, artık akşamın salatasını öğlenden yapmaya başladım ![]() hepsi bu kadar. Hem meze olarak, hem de salata olarak kullanılabilir... Afiyet olsun Yiyen herkes bayılıyor. Tavsiye ederim. Not: Bu tarifin en çok sevdiğim tarafı; lahanaları yağda kızarttıktan sonra tadının değişmesi ve bu tadı da yoğurda geçince alışmadığım çok farklı ve güzel bir tadın ortaya çıkması... |
|
|
|
|
|