View Single Post
Eski 08-01-2009, 09:59   #3
moso
Ağaç Dostu
 
moso's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 291
Ben de kendi yaptığım lahana salatasının tarifini yazayım.

-Lahanalar ince ince doğranır.

-Çok az sıvı yağ komuş teflon tencereye eklenir. Lahanalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirirlir(1 yemek kaşığı su ekleyip ağzı kapalı tutmak suretiyle kısık ateşte, arada bir karıştırarak da yumuşaması hızlandırılabilir).

-İyice yumuşayan lahana ayrı bir kaba alınarak soğuması sağlanır ve soğuduktan sonra yoğurt eklenir(ben lahananın 1/4 ü kadar yoğurt koyuyorum, çünkü az yoğurt ile tadı daha güzel oluyor).

-Üzerine istenilen miktarda tuz ve limon suyu eklenir(arada tadını kontrol ederek miktarını artırabilirsiniz).

-30-60 dakika arası bekletilir. Ne kadar çok bekletililirse tadı bir o kadar güzel olur. Öğlen yaptığım salatanın arta kalanını akşam yedikten sonra, artık akşamın salatasını öğlenden yapmaya başladım

hepsi bu kadar. Hem meze olarak, hem de salata olarak kullanılabilir...
Afiyet olsun

Yiyen herkes bayılıyor. Tavsiye ederim.

Not: Bu tarifin en çok sevdiğim tarafı; lahanaları yağda kızarttıktan sonra tadının değişmesi ve bu tadı da yoğurda geçince alışmadığım çok farklı ve güzel bir tadın ortaya çıkması...

moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön