agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 1 Gönderen çekirdek
  • 1 Gönderen hassoman
  • 1 Gönderen ismail seyrek
  • 1 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen ismail seyrek
  • 4 Gönderen Benol Hazaroğlu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-07-2012, 11:40   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Yöresel olarak bu Gümüşhane'nindir.
İsmi Siron olarak geçer.
Orada minzi ile de yapılan tarifi vardır.
Trabzon'da hazır olarak fırında kurutulmuşu satılmaktadır.
Eskiden çocukluğumda evde yufkalar bu şekilde hazırlanır fırında kızartılır. Tepsiye ayni şekilde dizilip et veya tavuk suyuyla ıslatılır. Üzerine et veya tavuk haşlanıp didilir.
Bol kırmızı biberli tereyağı dağlanırdı. Bu yapılana ıslama denirdi.

Şimdi olsada yesem. Çok çok lezzetli olurdu.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025