agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   agaclar.net'in 10. Doğum Günü Kutlaması (5 Nisan 2014) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/33360.htm)

Yaylacı 06-04-2014 11:00

5 Eklenti(ler)
10.Yıl devamı..
Eklenti 481010

Meyve sepetimiz harika görünüyor

Eklenti 481011

Örnek bir bonsai çalışması, ağaca şekil veriliyor

Eklenti 481012

Ziyaretçi kedi ve arka planda bonsai

Eklenti 481013

Bonsai örneği

Eklenti 481014

Başka bir harika bonsai

Yaylacı 06-04-2014 11:03

2 Eklenti(ler)
Bonsailerden devam..

Eklenti 481016

Eklenti 481017

Bu bonsaileri hazırlayıp kutlamaya getiren arkadaşlara teşekkürler..

Daha nice 10 yıllara...

Yaylacı 06-04-2014 11:07

Video görüntüsü çekmiştim ama büyük boyutlu dosya olduğu için ekleyemedim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar videoyu nasıl ekleyebileceğim konusunda yardımcı olabilirler mi?

FatihBahce 06-04-2014 12:01

Video çekimi yapmış olan arkadaşlara birer bellek göndereyim . Bana kopyalayıp gönderirlerse memnun olurum. Videoların toplam kaç Gb olduğunu ve adreslerini özel mesajla bildirirlerse yarın hemen göndereyim bellekleri. Hasta olduğum için gelemedim ama keşke gelebilseymişim.
Youtube şimdilik olmadığından videoları düzenleyip vimeo ve Daily motion aracılığı ile yükleyeceğim. Kargo ücretleri bana aittir.

vetman996 06-04-2014 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FatihBahce (Mesaj 1267338)
Video çekimi yapmış olan arkadaşlara birer bellek göndereyim . Bana kopyalayıp gönderirlerse memnun olurum. Videoların toplam kaç Gb olduğunu ve adreslerini özel mesajla bildirirlerse yarın hemen göndereyim bellekleri. Hasta olduğum için gelemedim ama keşke gelebilseymişim.
Youtube şimdilik olmadığından videoları düzenleyip vimeo ve Daily motion aracılığı ile yükleyeceğim. Kargo ücretleri bana aittir.

Sayın FatihBahce merhaba.

Toplantıya katılabilseydiniz şuan videoları izliyor olacaktık, bundan eminim. Çok geçmiş olsun size. Yukarıdaki özveriniz için ayrıca teşekkürler.

Bu arada Kahve'de paylaştım ama kahveye uğramayan dostlar için tekrar paylaşayım. Bundan sonraki toplantıların birinde çekilişli süprizlerimiz olabilir. Aksilik olur biz gelemesek bile ürünlerimiz toplantıda olacaktır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1267289)
Değerli Dostlar merhaba.

10. yıl kutlamasına katılmayı çok arzu ediyordum. Ama yoğunluk nedeniyle katılamadık. Başka bir agaclar.net toplantısına katılmayı çok istiyorum.

Agaclar.net'i bir aile ve kendimi de bu ailenin bir ferdi olarak görüyorum. Yaşantıma çok şey kattığı için de kendimi manen borçlu hissediyorum. Bu borcu biraz daha açmalıyım sanırım:

Agaclar.net sayesinde topraksız tarıma başladık, daha sonra arpa çimlendirme işi geldi. Daha sonra solucan gübresi üretimi, fide-fidan üretimi, e-ticaret sitesi vs. bunların hepsi agaclar.net sayesinde gerçekleşti.

Bu borçtan kurtulabilmek adına Agaclar.net buluşmalarının birinde belki sponsor olabiliriz. Bunu yapamasak bile böyle bir toplantıda çekilişler düzenleyebilir, toplantıya ayrı bir heyecan katabiliriz düşüncesindeyim.

Çekilişlerle sitemizde satışa sunduğumuz ürünlerden hediyeler verebiliriz. Mesela Leonardit 25 kg.lık çuval, solucan gübresi, gübreler, perlit, cocopeat vs.

Bonsai için yetiştirdiğimiz bitkiler var, henüz satışa sunmadık. Aday bonsailer olabilir. Bunların yanında fide, fidan tohumları zaten çekilişsiz verebiliriz.

Bu düşüncemizi 10.yıl kutlaması için gerçekleştirmeyi arzu ediyorduk ama planlarımız tutmadı. Başka bir toplantıda bu düşüncemizi gerçekleştirebilmek dileğiyle...

Her şey gönlünüzce olsun... Selamlar... Saygılar...

Cumhur Tonba 06-04-2014 12:54

Tek kelime ile harika bir toplantı olmuş.
agaclar.net klasiği. Başka söze gerek yok

maya 06-04-2014 13:30

Herkes çok güzel, herkes çok keyifli... Gelmeyi çok isteyip de gelemeyenler bizler için bu fotoğraflara bakmak dahi keyif veriyor inanın. Daha nice yıllara olsun güzel insanlar, hayat sizinle daha bir güzel...

Tohumcu Nılgun 06-04-2014 13:36

Arkadaslar, hem Vatan ozlemi, hem de boyle gùzel etkinliklere katilamamak beni cok ùzùyor... :(
InsaAllah Agaclar Net Ailesine daha nice on yillar diler, emegi gecen bùtùn Arkadaslara cok tesekkùr ederim. :)

Yaylacı 06-04-2014 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FatihBahce (Mesaj 1267338)

Merhaba sayın Fatih Bahçe, cep telefonu ile çektiğim video çok büyük boyutlu değil 81,8 Mb büyüklüğünde. Dosyayı email ile gönderebilrsek sanırım daha iyi olur.

FatihBahce 06-04-2014 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 1267374)
Merhaba sayın Fatih Bahçe, cep telefonu ile çektiğim video çok büyük boyutlu değil 81,8 Mb büyüklüğünde. Dosyayı email ile gönderebilrsek sanırım daha iyi olur.

Vimeo veya Daily motion'dan hesap açıp direkt yüklemeyi deneyebilir misiniz? Email kotaları o kadar yüksek olmaz.

Kiraz 06-04-2014 14:54

1 Eklenti(ler)
Geç de olsa gelmeye çalışacağımı yazmıştım. Parka girince Doğa İçin Çal'ı ve elleri poşetlerle dolu kalabalık bir grubu çıkarken görünce kimseyi göremeyeceğimi sandım. Şarkılara, pastaya yetişemedik ama bir çok arkadaşı görebildim, hatta paylaşımdan da kısmetime düşeni aldım. Sonuna yetişsem de çok güzeldi, beraber geldiğim arkadaşım da çok memnun oldu, artık bundan sonra üye olarak katılır:)

Bu da arkadaşımın çektiği fotoğraf
Eklenti 481068

Yaylacı 06-04-2014 17:36

Galiba başardım, Sayın Fatih Bahçe'nin önerisiyle önce vimeo ya üye olup videoyu oraya yükledim, sonra link kopyala yapıştır usulü ile buraya ekliyorum umarım güzel olmuştur.
https://vimeo.com/user26670829/videos

Beğenilerinize sunuyorum :o

Güler 06-04-2014 18:28

Siteye baktım, fotoğraf çekenlerin tembelliği tutmuş sağ olsun Yaylacı başlamış yüklemeye.
Video için de teşekkür ederim.

Sayın vetman996, mesajınızı tabii ki okudum çok da sevindim, teşekkür ederiz.

Fotoğraf çekenler ellerindeki fotoğrafları yüklesinler ki Lilium da işe koyulsun, boluncukları ile gülelim.

Neyse hozat başlamış .....

Yaylacı 06-04-2014 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1267440)
Siteye baktım, fotoğraf çekenlerin tembelliği tutmuş sağ olsun Yaylacı başlamış yüklemeye.
Video için de teşekkür ederim.

Sayın vetman996, mesajınızı tabii ki okudum çok da sevindim, teşekkür ederiz.

Fotoğraf çekenler ellerindeki fotoğrafları yüklesinler ki Lilium da işe koyulsun, boluncukları ile gülelim.

Neyse hozat başlamış .....

Sayın Güler hanım ben teşekkür ederim, böyle bir organizasyonu oluşturmak hiç kolay bir şey değil. Benim birazcık katkım olsun tüm üye arkadaşlar bu etkinlikten faydalansın istedim.
İlk video uygulasını da başarabildiğime sevindim. Katılan ve katılamayan tüm arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.

hozat 06-04-2014 18:46

Son olarak,
Sizlerin heyecanını, sevgisini, yaşadığımız çılgınlıkları,mizahi bir dille yine sizleri anlatan satırlarla 10. yıl toplantısında okudum.
Toplantıya gelemeyen dostlarımızın da, içinde kendi yaşadıklarından esintiler bulacağı satırlarımın onlara da , ulaşmasını istedim.

Sürçü lisan ettiysem affola...

BU SİTE KİMİN ?

Bu site toprağın kara bağrında,
Bir çınar misali duranlarındır.
Mevsimler boyunca onun uğrunda,
Kendini yeşile verenlerindir.

Başarı sitenin sayfalarına,
Kahramanlar gibi dalanlarındır.
O bahçe bu bahçe diye bakarken,
Ocakta çaydanlık yakanlarındır.

İleri atılıp sellercesine,
Makası kavrayıp tam ercesine,
Budanan ağaçlar fire verince,
Yetiş! Nuri Mürvet diyenlerindir.

Bazen mutlu olup,bazen üzülen,
Bu işi öğrendim diye övünen,
Güller bitlenip te yaprak solunca,
Mine Pekkanar'a koşanlarındır.

Bulurum diyerek yollara düşen,
Seradan seraya yol bulup koşan,
Eli boş dönünce şansına küsüp,
Çareyi Güler de bulanlarındır.

Kışa veda edip bahar gelince,
Tohum takas işi sona erince,
Bahçede, tarlada işler bitince,
Bel fıtığı olup yatanlarındır.

Her evde okunur bu uzun destan,
Hiç gazimiz yoktur, herkes kahraman.
Mesajlar silinip kalktığı zaman,
Malina'ya hesap soranlarındır.

Daha söylenecek nice sözler var.
Sayfalar yetmiyor,bir de zaman dar,
Bıkıp usanmadan sonsuza kadar,
DOĞANIN KALBİNE GİRENLERİNDİR.

Not.Şirinden esinlenip, ilham aldığım büyük şairimiz:Orhan Şaik Gökyay'ı saygı ve şükranlarımla anıyorum.

sındırgılı 06-04-2014 19:02

Sevgili Malina
Nice, 20 katları yılları kutlamak dileğiyle...de
Sevgili Sarıcan, Acemi Çaylak, ve de Epsody

Ey gidi günler...
Sonrası
Halil Usta, Kaptan...
Ne oldu bizlere

Güler 06-04-2014 19:05

Harikasın sevgili hozat, iyi ki varsın, iyi ki bizlerlesin.

hozat 06-04-2014 19:06

1 Eklenti(ler)
Bir yıl dönümü için, yapılması gereken tüm etkinlikler çoşku ile devam ederken,
bu güzel günümüzde, anlam yüklü konuşması ile sevgili Güler, tüm üyelerimizi bir kez daha kucakladı.
Bana gelince:Naçizane katkımla,10. yıl şarkımıza yapılan güzel bestenin sözlerini yazmış olmak, siz değerli üyelerin beğeni ve takdirleri ile genç kuşağın ortak paylaşımında yer almak beni mutlu ederken,
tüm ağaçlar.net ailesine çok teşekkür ederim.

Bu katkım nedeni ile,çok güzel bir armağala yapılan jestin fotoğrafını da paylaşmadan edemedim.

Bu güzel çiçek bahçemin en değerlisi olacak bundan böyle...

Eklenti 481145

Yaylacı 06-04-2014 19:16

Sayın hozat, yazdığınız mükemmel şiiri hem kutlama günü sizden dinledim hem de burada okudum. İnsanı yormayan anlam yüklü şiiriniz insanı dinlendiriyor, ellerinize sağlık. Ayrıca sizi tanımaktan çok memnun kaldım. Sayfalarınız ziyaret edeceğim abonesi olacağım emin olun. Saygılarımla efendim...

Güler 06-04-2014 19:19

Sevgili sındırgılı,

Aramızdan ayrılmalar olmasına elbette üzülüyoruz. Sitemizin olumlu havasını muhafaza etmek üyelerin birbirleri ile kırıcı olacak şekilde münakaşalara girmesini önlemek için yönetim olarak müdahale etmek zorunda kalınıyor.

Bu durumda bazen kendimizi tam anlatamadığımız da oluyor ve maalesef bütün çırpınmalarımıza rağmen bunu önleyemiyoruz.
Eğer bu uyarılarımız da olmazsa daha fazla tahribat verilecek, daha çok arkadaş aramızdan ayrılacaktır diye düşünmekteyim.

hozat 06-04-2014 19:23

Teşekkür ederim Yaylacı,
benim de hep en düşük notu aldığım bir konu var.
Tohumdan bitki üretmek, ikmali birak sınıfta kalıyorum çoğu zaman.
Bu konuda sizden öğrenecek çok şeyim var. Ben de, size en çok soru soran bir öğrenci olacağım bundan sonra bilmiş olun.

hira 06-04-2014 19:27

Özendim falan diyemeyeceğim düpedüz kıskandım. Orada olmayı çok istedim fakat istemek yetmedi. 9. yıldönümü toplantısında, merak ettiğim arkadaşları tanıma şansım oldu fakat o gün orada olmayan ve benim çok merak ettiğim
Sevgili jezebel ve tüm sorularıma büyük sabırla çok net cevaplar veren Sn. Muda'yı şimdi fotoğraftada olsa görmüş oldum:)

sındırgılı 06-04-2014 19:30

Sevgili Ablam ( benim için öylesin.)
Bende bu saatten sonra sizlerden ayrılıyorum..
Her şey gönlünüzce olsun..

Lilium 06-04-2014 19:43

Her yıl geleneksel hale gelen ağaçlar netimizin doğum günü toplantılarına katılmayı canı gönülden isterken bahar ayına gelmesi bahçelerin iş yoğunluğuna gelmesi acaba katılabilecekmiyim tedirginliğini hep yaşıyorum, bu seferki de öyle yorgunluğuma denk geldiki sormayın, ama yine dayanamadım siz güzel dostları gülen yüzleri görmeden edemezdim son an kararıyla feribota atlayıp aranıza katıldım, elimi kolumu kaldıracak durumda değilken sizlerden almış olduğum enerji, hele ki yetişemediğim sayın katmerin oyununa yetişebilseydim iki göbecikte ben atardım :) daha erken katılamadığıma konuşmalara yetişemediğime çok üzüldüm.

Etkilendiğim içimde bir uğde kalan bir durumu da anlatmadan geçemeyeceğim, komşum bir çiçek istemişti ne olur bu çiçeği bana bul çok istiyorum deyince toplantıda aklıma geldi ve hemen "aşkın gözyaşları" var mı diye sorunca sevgili katmer kendisine almış olduğu çiçeği bana verdi, aldım ama inanın çok etkilendim böyle bir güzelliği ağaçlar netten başka bir yerde bulabilirmisiniz arkadaşlar, ardından sevgili sakdağ aynı çiçeğin değişik tohumlarını toplayıp getirmesi anlatılacak gibi duygular değil,

Dedim ya sizlerden almış olduğum enerji tüm yorgunluğumu atmama vesile oldu hatta tüm bir yıl bu enerji yeter bana :)

Sadece bunlar mı gördüklerin, hayır değil, tüm katılanların birbiriyle olan paylaşımları yardımlaşmaları o kadar güzeldi ki, bir ara dalmışım bu güzelliği seyretmeye başka bir yerlere gittim o kadar hafiflemişim ki adeta bulutların üzerinden sizleri seyrediyordum mutluydum gururluydum.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız iyi ki ağaçlar netimiz var.

ngr33 06-04-2014 19:45

Ne güzel ne harika bir gün olmuş çok üzüldüm orada olamadığım için umarım bir gün tanışmak kısmet olur..hayatımın bir parçası olan site sakinlerini resimlerden de olsa görmek çok güzel..teşekkürler resimler için..

Lilium 06-04-2014 20:02

Alıntı:

Bir kaç tane hazırladım bile, tüm fotoğraflar yüklensin yazışmalar bitsin canlı ortamı bölmek istemiyorum,
Birazda narielde iş bitiyor bana malzeme olacak fotoğraf yüklemesi lazım :)

akçabardak 06-04-2014 20:12

Öncelikle Ağaçlar netin 10. yılını kutlar, nice 10-20-30 yıllara inşallah. Başta 10. yılı toplantısı organizasyonunda görev alan sevgili Güler hanımın ve emeği geçen diğer arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca bizler orada bulunamayanlar için fotoğraf ve video çeken arkadaşlara da çok teşekkürler.
Her ne kadar Sevgili Malinayla yakından tanışma fırsatım olmasa da fotoğraf çeken arkadaşlar sayesinde fotoğraflarda görüp tanımış oldum ve çok mutlu oldum.

Sevgili hozatın toplantıya katılamayan dostlar için ulaşmasını istediği şiiri çok beğendim, size de teşekkürler sevgili hozat.

Herkese, ama herkese, orkestraya ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Yaylacı 06-04-2014 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1267455)
Teşekkür ederim Yaylacı,
benim de hep en düşük notu aldığım bir konu var.
Tohumdan bitki üretmek, ikmali birak sınıfta kalıyorum çoğu zaman.
Bu konuda sizden öğrenecek çok şeyim var. Ben de, size en çok soru soran bir öğrenci olacağım bundan sonra bilmiş olun.

Sayın hozat memnuniyetle efendim bende bulunan tüm bitkilerle ilgili dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz seve seve cevap veririm. Bilgi paylaştıkça anlam kazanır, bildiklerimi elimden geldiği kadar burada paylaşırım. Ayrıca ben de hiçbir şey bilmezken araştırarak sorarak öğrendim. Saygılar efendim...

loveforlife 06-04-2014 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1267459)
Sevgili Ablam ( benim için öylesin.)
Ben de bu saatten sonra sizlerden ayrılıyorum..
Her şey gönlünüzce olsun..

Değerli Ağabeyim, (çünkü siz de benim için agaclar.net ailesinin bir bireyi olarak çok değerlisiniz)

Siz Güler Abla'ya hitaben yazmışsınız gerçi ama bu mesajınızı okuyunca ben gerçekten çok ama çok üzüldüm. Ne hata ettik ki sorusu takılıyor aklıma. Zayıf halkalar kopup gitmiş olabilir, o insanlar çok değerli de olabilir. Lakin onların yokluğunu bahane ederek bizi terk ediyorsanız aklımıza bizi sevmediğiniz fikrini düşünürsünüz.

Ben kendi adıma şunu belirtmek isterim: Bu aile her gün biraz daha büyüsün istiyorum. Kimse zayıf halka olmasın. Ben bu ailenin desteğiyle çok büyük acılara göğüs gerdim. Bu yüzden her kişinin değeri ve yeri ayrı benim için. İşte bu nedenle bu fikrinizi bir kez daha gözden geçirmenizi rica ediyorum. Bu düşüncenin sadece bana ait bir düşünce olmadığına da eminim...

Her şey gönlümüzce olacaksa, gönül sitemizde huzur ve mutluluk içinde hep beraber olmayı diler...
Saygı ve selam ile...

Fatma Kochan 06-04-2014 20:45

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Doğum günü çok güzel geçmiş.
Biz gelmek isteyip, gelemeyenler hayallerimizle orada sizlerleydik. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025