![]() |
Alıntı:
|
Mjgn abla ormana gidemediniz heralde? Bir dahaki sefere hep beraber inşallah.
Neyse şu kırıcı olma meselesine gelelim. Bilen bilir bu söz popüler dizilerden birinde bir dönem tutulan bir replikti (herhalde doğru yazdım:)). İnsan söylerken (özellikle sırıtırken) daha başka algılanıyor aslında. Yazıda vurgulamaların yapılamayışından dolayı doğal olarak yanlış anlaşıldım ama tabi benim hatam. Kusura bakmayın yoksa kimseye kırıldığımdan değil. Umarım bende kimseyi kırmamışımdır. Sonraki yazdıklarınla alakalıda bir şeyler yazayım. Öncelikle şunu söyleyeyim kolay kolay kırılmam tabiri caizse odun gibi biriyimdir. Bunu daha öncede belirttim aslında benim için o akşamki yemeğe katılmak bile büyük aşamaydı. Beni kendinle kıyaslayıp neden gelmiyorsun deme abi o yüzden. Dur bir tekrar okuyum başka ne denmiş... Haa bende o kapasite yok işte abicim buluşmam için 15-20 dk yetmiyor, bir hafta önceden rezervasyon yaptırıyorum :D Bizim buluşmamıza gelince doğrudur Ankara ekibi bölümüne yazılmalıydı, başkalarıda bonsai hakkında bilgi almak isteyebilirdi. O günMjgn ablaya anlatamamışım (ki konuşamadığımı söylemiştim) mesele saksı değil (zaten almadım) ben gideceğime dair bir söz vermiştim (işte bu sözü verdiysem hayatımda hiç görmediğim bir insanın yanına bile Türkiye'nin bir ucuna giderim) Mjgn ablaya söylemek istediğim o idi. Kendisi bana onlarıda al gel o zaman dedi. Bende kendisine (şimdi söyleyince hatırlayacaktır) buluşmayı ben ayarlamadım ikna edebilirsem dedim. İkna et dedi ve ben ayrıldım o gün daha fazla konuşamadık, hasta ziyaretine gidiyordu. Gelecek arkadaşlardan sorduğum biride ben gelemem deyincede o iş yattı. (o arkadaşda buluşmaya gelmedi oda ayrı konu çok kötü bozuşacağız)Yani bir buluşma ayarlanıyorsa ve ben gelirim dedimse herkesle saksı alırım:). (şunuda belirteyim o buluşma çok işime yaradı) Başka ne kaldı...Ha bu arada sizi takdir etmediğimi sanmayın buluşmalar için ama ben biraz uzağımdır bu konulara öyle pat diye gidip ben geldim diyemem en azından şimdilik. O gün mjgn ablaya gidişimdeki sebepte Veli abiyi meraktır. Sanırım bazı şeyler açıklandı. (umarım) Bu arada kuçukuçuya geçmiş olsun köpekleri severim ama uzaktan, pek anlaşamayız o yüzden ziyarete gelmeyi düşünmüyorum desem ayıp etmiş olurmuyum.:D Zaten ormana gidememişsiniz eğer biraz daha önceden haber verilebilirse bende gelirim hemde sevinerek, Dediğim gibi eğer geçen sene tanışmış olsaydık bırakın ormana gitmeyi, yolda görsem selam vermekten başka bir ilişkimiz olmazdı. Bu sene birşeyler oldu bana. Biraz zaman verin, kırılmayın. :D |
Beynam gezisi konusunda Kırsal Çevre derneğinden Orman mühendisi Ahmet Demirtaş ile dün görüştüm. Memnuniyetle bizimle geleceğini ifade etti.
Bu hafta sonu işi varmış ama, 3 Aralık Pazar günü için düşünelim, haberleşelim dedi. Ulaşım da dediğine göre kolaymış. Bala otobüsleri ormanın yakınında indiriyormuş. Bir ya da birbuçuk kilometrelik dik bir yoldan sonra ormana varılıyormuş. Şimdiden haberiniz olsun millet ;) |
Ahmet Demirtaş geliyorsa bu toplantının adını Beynam Ormanlarında dendroloji gezisi olarak değiştirmek gerekir:)
Bize, keşke Ankara'da olsaydım dedirtecek bir gün geçireceksiniz... |
Dendroloji okulunda iken uygulamalı dersleri, Fen fakültesi bahçesinde Ahmet Demirtaş vermişti. O önde, "sürü" halinde biz arkasında, bütün bahçeyi gezmiş ve ağaçları öğrenmiştik yerinde...
Ahmet Beyin gezimize katılmasının özendirici olacağını düşünüyorum ;) |
Tamam bu sefer geliyorum ormana :D
|
Alıntı:
|
Yeniadam şu Çubuk Sarıkoz köyü konusunda arkadaşlarlada konuşursun umarım. :)
|
Konuyu biz diğer arkadaşlar da biliyoruz, yakından takibediyoruz :)
Hatta Ahmet Demirtaş'la bu konuda telefonla da görüştüm, sokaklardan toplanacak palamutların ağaç adayı olup olamayacakları konusunda fikirlerini de aldım. Lakin unuttuğum birşey var, palamutların o bölgede yetişip yetişemeyecekleri konusunda sormak aklıma gelmedi. Beynam gezisinde bunu sorabiliriz :) |
son anda bir sey cikmaz ise, ben de gelmeye calisacagim.
|
Alıntı:
böyle bir kolaylık olursa 2 doğa sever olarak bu orman gezisine katılacağım ancak hava durumu da önceden mutlaka gözönünde tutulmalı derim... |
Beynam gezisine bekleriz. Beynam Ormanı pek gösterişli sayılmasa da özellikli bir yer. Ankara soğuk değil.
|
3 Aralık kesinleştimi o zaman?
|
:) denizakvaryumu servis işi kolay ODTÜ lisesinin servis işini yapan benim öğrencim ve okuldan bu tür gezilere alışık... sadece kaç kişi olacağımız konusunu söylememiz yeterli olacaktır. Palamut konusunda da bol bol konuşuruz mjgn :)
|
Tarihi netleştirin ki konu başlığını değiştireyim...
|
Gezi için kararınız kesinleşmişse;
1- hareket saati, yeri, yaklaşık proğramı ve dönüş saati, 2- beynam ormanı' nda yürünülecek uzaklık ve saat,, yapılacak etkinlikler ve uyulacak kurallar, 3- ayakkabı ve giyecekler ile yiyecek ve su komusunda açıklamalar, 4- katılımcı sayısı ve yaş durumu, önceden duyurulursa gezinin amaca uygun yürütülmesine katkı sağlayabilir. Katılımcı sayısı 50 yi geçerse ek önlem alınması gerekebilir. Kendimizi hazırlamak için yararlı olur diye düşünüyorum. |
3 aralıkta katılımcı sayısının 50'yi geçeceğini sanmıyorum, o günler de gelir umarım, sağdan soldan gelenlerle yalancı çıkarmışım :)
diğer konuları ben de merak ediyorum, ormanda uyulacak kurallar? ne götürülür? fotoğraf makinesi, dürbün, pusula. gerçi ben yanınızda olursam yönümüzü kaybetmeyiz, 4 sene boşuna mı okuduk. :) bu arada sanırım 4 ve 2 ayaklı hayvanlar bizden korkup kaçacaklardır, yine de bi yamuk olmasın? giden var mı daha önce oralara? |
Alıntı:
|
Gezi için kararımız kesinleşti, 3 Aralık Pazar günü Beynam ormanına gidiliyor. Sayımızı kesinleştirebilsek işlem daha da kolay olacak. Gidiş ve dönüş saatleri konusunda birlikte karar verelim. Önerileri alalım.
En geç 30 Kasım Cuma günü bütün kararların alınmış ve sayımızın da belirlenmiş olacağını düşünüyorum. Önerilerinizi, fikirlerinizi yazın, kimseden ses çıkmazsa bizim kararlarımız geçerli olacaktır;) |
O zaman ben gidiş dönüş saatlerinde fikrimi söyleyeyim. Gidilebilecek en erken saatte gidilmesi taraftarıyım. 7 uygun mesela daha erknede derdim de kimse yanaşmaz. Hava kararmadan da geliriz deyilmi. Ama en önemlisi nasıl gidip nerde buluşacağımız bence.
|
Az önce Ahmet Demirtaş ile görüştük. Onun benim yazmamı istediği önerileri şöyle:
Çok geç kalmayalım, sabah 9.30 da yola çıkalım. Önce servis işini ayarlamamız gerekir, bu konuda newadam yardım edeceğini yazmıştı. Servis konusunu ve ücretini halledersek eğer, buluşma yerini Kızılay yapalım, hepimizin kolayca ulaşabileceği bölge olacağı için... Servislere binmek için, Kumrular sokak ya da Necatibey caddesinin Gençlik caddesine yakın bölümünde, parkın yanında, taksi durağı civarında buluşalım. Beynam güzergahımız ise şöyle olacak, Necatibey caddesinden Eskişehir yoluna dönülecek, Aşti köprüsünden yukarıya çıkıp, eski Trafik hastanesi önünden Gölbaşı'na devam edilecek. Güzergah üzerinden de servise binmek isteyenler olabilir. Beynam'da kent ormana gideceğimiz için piknik yapma, ateş yakma şansımız yok. Bu nedenle herkes çantasında gerekli yiyecek içecekleri hazır bulunduracak. Kıyafetlerimiz hava koşullarına uygun bir biçimde, kalın ve yağmurdan korunacak şekilde olacak. Mümkünse hanım arkadaşların rahat pantolonlar ve spor ayakkabılar giymesi kendilerinin ve grubun rahatları icabına olacaktır. Kentormanda ilk yapılacak şey tanışmak olacak, birbirimizi tanıdıktan sonra bir plan yapıp orman içinde yürüyüşe başlayacağız. Seyir teraslarında molalar verip, doğanın güzelliğini özümsedikten sonra, grubun enerji durumuna göre yürüyüşlere devam edeceğiz. En geç saat 15'te oradan ayrılacağız. |
Büyük bir aksilik çıkmadığı sürece geliyorum.
|
Sanırım ben ve oğlumda geliriz bu geziye
|
Sanırım servis işi kaç kişi olacağımıza bağlı. 5 kişi olunursa koca servise ihtiyaç kalmayacak. Hoş gideceğimiz yere nasıl gidildiğini bilmiyorum ama. O zaman tamam bana sırt çantamı bulmak kalıyor.
|
:) Ben son sayıyı bekliyorum ama bu arada sayımız ne kadar erken belirlenirse o kadar iyi olacaktır...
|
Ben grubun nasıl davranacağını bilmediğimden 9.30 demiştim. Daha erken, örneğin 9.00 da hatta 8.00 de hareket etmek de uygun olur.
Beynam Ormanı Ankara' ya 40km. uzaklıkta. a) piknik yapmak değil ateşli piknik yapılmıyor. b) Herkes kendi yiyeceğini ve içecek suyunu ( en az 1 lt) getiriyor. c) Elinde bulunan eşyayı poşet gibi şeylerle değil olabildiğince sırt çantasında taşırsa kolaylık çekilir. d)gittiğimiz yerde yiyecek şeyler bulunmuyor. e) Giysilerin rahat ve üşütmeyecek olması ile ayakkabıların ayağı saran altı izli olması yürüyüşü kolaylaştırır. f) fotoğraf çekenlerin hazırlıklı gelmesi. g) Alanda tuvalet ve su ( bazen akmayabiliyor) var. h) hava yağışlı olursa yağmurluk bulundurmak işe yarar. Benim adıma iki kişi yazabilirsiniz. |
O zaman mümkünse daha erken gidilmesi taraftarıyım.
|
Yarın son sayı belirlensin o zaman sanırım bir küçük münübüs yeterli olacak?
|
Ne zaman, nerde buluşulacağının yarın akşamdan önce belirlenmesi lazım. Yoksa gelemeyenler olabilir.
|
şimdilik toparlarsak;
mjgn: 2-3 kişi chewbacca: 2 gisela: 1 uzaytek: 1 murare: 1 sequoia gig.: 2 (kesin değil) Ahmet Demirtaş: 2 newadam: 1 ya da daha fazla deniz akvaryumu: 2 Herkes gelirse 15 kişiyiz gibi... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025