![]() |
Bu gün çok güzel bir gündü.Öncelikle sayın Nuri Mürvet beye ve sevgili eşi Nazan Hanıma çok teşekkür ederim .Nüri Beyi çok yorduk bu gün. Verdiği değerli bilgileri bu gün görsel olarakta izleme imkanımız oldu.
Botonik bahçe anlatılamayacak kadar güzel .Bu kadar çok çeşidi bir başka yerde görme imkanı bulabileceğimizi sanmıyorum . Eve geldikten sonra ne kadar çok yorulduğumu anladım .Oysa orada daha 10 saat gezebilirdim . Yine de baharda çok daha güzel olacağına karar verdik .Çünkü hem mevsimin kış oluşu hem de Nuri beyin dizayn çalışmalarının tamamlanması baharda Botonik bahçenin çok daha doyumsuz güzelliklere açık olacağını gösteriyor. Sevgili Aygün'cüm termosunu almış .Kurabiyelerini yapmış .Ellerine sağlık arkadaşım .Çok güzeldi kurbişler :)) Bende resim çektim ama makinemin pilli bana oyun oynadı .Yeni pil koyduğum halde resim Çekmekte zorlandım .Bir ara çektiklerimi yüklerim . Şimdi baharı bekleyen kumrular gibi.....Bahar çabuk gelsin tekrar birlikte olalım . |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
İst. Ünv. Botanik Bahçesi Gezisi
Bu gün, yaşantımızdaki en güzel günlerden biriydi.
Sayın Nuri Murvet ve Eşi, bizleri Botanik bahçesi girişinde karşıladılar. Topluca fotoğraf çekiminden sonra, Botanik bahçe gezimiz başladı. Sayın Nuri Murvetin, kırk yıllık dost yaklaşımı ve anlatımlarıyla sanalda gördüğümüz bütün bitkileri, yakından gördük inceledik, bilgilendik. Yrd. Doç. Dr. Sayın Osman Erol Hocamızla tanıştık. Evet gerçektende bu gün yaşantımızdaki en güzel günlerden biriydi. Bu imkânı bizlere sağlayan; Sayın Nuri Murvet'e. Yrd. Doç. Dr. Sayın Osman Erol Hocamıza. Gezi için özel izin veren tüm Hocalarımıza. Ve kıvılcımı çakan Sayın Aygün'e Sonsuz teşekkürler. |
Arkadaşlar sizlere yaptığımız toplantının bizlere sağladığı sosyalleşmenin olumlu yönleri üzerine bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Paylaşım düşüncesiyle sanal ortamlarda oluşturduğumuz birlikteliklerimizin samimiyetiyle yüz yüze geldiğimiz toplantılarıda adeta birbirimizle yarışırcasına kişisel bilgilerimizin paylaşımları sunarken özverili davranışlarımızla gördüğüm manzaranın sanal ortamlarda kişisel bilgilerimizin paylaşılamaması hatta gizlenmesi, bir çelişkinin de varlığını belirlemesi ile yaşanan kopukluklarıda ortaya serdiğini müşahade etmiş bulunuyorum.
Bu toplantı göstermiştir ki, gösterdiğimiz samimi paylaşımlarımız sanal ortamlardan daha ileri düzeylerde yaşanmasıdır, toplantıya katılan üyelerden bunu öncelikle istiyerek örnek olmamızın diğer arkadaşlarımızın da bizim bu davranışlarımıza uymaları sağlanmasıyla paylaşımlardan sağladığımız yararların artacağı kanaatini taşımaktayım. Burada vurgulamak isteğim kanaat kişisel hobilerimizle ortaya koyduğumuz paylaşımların, bizlerin sosyal yaşantısını açıklamakta yetersiz kalmasından dolayı yeterli paylaşımlarının sağlamaması ile bir birimizi tanıma ve kabullenmede sorunlar oluşturmasıdır. Sonuç olarak ilerki zamanlarda yapacağımız toplantılarda yüz yüze olacağımız paylaşımlarımızın ruhuna ters düşmiyecek, hatta katkı sağlıyacak samimi ve daha candan paylaşımlar sergilememiz gerektiğidir, yoksa toplantılarımızla bir araya gelmemizin bir anlam taşımıyacağıdır, sevgilerimle bütün güzellikler sizlerle olsun. Burada bir eklenti yaparak vakit bularak tanıştığım üye arkadaşlardan sevgili Güler ve eşi sayın oğuz beyi Sevgili Aygün hanımı sevgili sarıefe rumuzla arkadaşımızı osman45 arkadaşımızı, yakından tanıma fırsatım oldu diğer katılan üye arkadaşlarımıda forumlardan daha ileri düzeyde tanıma ile daha güzel birlikteliklerde bulunma beni ziyadesiyle memnun etmiş oldu. |
Gezinin güzel geçmesine sevindim. Keşke daha kalabalık olsaydı. Zaman içerisinde her yerini gezebildiniz mi merak ediyorum?
|
5 Eklenti(ler)
Bugün Nuri bey sayesin de çok güzel birgün geçirdik. Burada tanıştığımız ama gerçekte görüşemediğimiz birçok arkadaşla tanışma fırsatım oldu kendi adıma çok mutlu oldum. Ayrıca bazı arkadaşları da çıkıyorlar sanıp vedalaşamadım kusuruma bakmasınlar çok üzgünüm.
Botanik bahçeden birkaç resim de ben ekleyeyim gelemeyenler iç çeksinlerr:) Eklenti 187049 Eklenti 187050 Eklenti 187051 Eklenti 187052 Eklenti 187053 |
Alıntı:
İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi |
2 Eklenti(ler)
İşte Böyle Bir Gün,
Parlak bir İstanbul sabahı, Güneşin aldatan sıcaklığına rağmen, sinsice insanın içine sokulmaya çalışan sert bir hava. Tarih kokan bir yapıyla bütünleşmiş, doğal bir arka bahçe. En içten misafir perverliği ile bir ev sahibi (Nuri Mürvet ve zarif eşi), Ve tüm bu güzelliklere sevdalı bir bir ziyaretçi gurubu. Ağaçlar net oradaydı. Bitmeyen bir enerjiyle Nuri Bey anlatıyor, Eklenti 187067 At kestanelerinin bir türünü gösteriyor. Eklenti 187068 |
2 Eklenti(ler)
Her soruya büyük içtenlikle cevap veren Nuri Bey'i; Zafer İnandıklı, sınava hazırlanan bir öğrenci ciddiyetiyle dinliyor.
Eklenti 187069 Güler Hanım, test sorularına hazırlandığı için, uygulamalı eğitimi tercih edenlerden. Eklenti 187070 |
5 Eklenti(ler)
Tropikal türlerden bazıları,( diğer bazı türler yüklendiği için tekrar etmiyorum)
Eklenti 187071 ( bir böcek kapan) Eklenti 187072 ( geyik boynuzu) Eklenti 187073 ?.. Eklenti 187074 (bir kaktüs türü) Eklenti 187075 (ananas) |
4 Eklenti(ler)
Nuri Bey, sonsoruları cevaplıyor. Büyük bir zevkle.
Dikenli bir portakal ağacı, Eklenti 187080 Oya ağacının ilginç kök yapısı, Eklenti 187081 Bir başka güzellik, Eklenti 187082 "Bir ağaç gibi tek ve hür, Ve bir orman gibi kardeşçesine." Eklenti 187083 TEŞEKKÜRLER...NURİ MÜRVET. |
Kıskandım desem olmayacak. Gıpta ile seyreyledim fotğraflarınızı. Bu ne güzellik tanrımmmmm.
Sağ olasın ağaçlar net dostluğu. Saygıyla. |
Çok çok güzel bir gündü. Agaclar.net ailesinden yeni arkadaşlarla tanışmak ve çok uzaklarda kalmış olan öğrenciliğimden beri girmediğim o bahçeyi böyle adım adım gezmek beni çok mutlu etti. Ama en büyük kazancımın sayın Nuri Mürvet gibi içten, işini seven, bilgili ve bilgisini samimiyetle paylaşan birini tanımak olduğunu düşünüyorum. Yüksünmeden her soruya cevap verdi, saatlerce anlatıı, tanıttı ...
Bu geziye "fikir annesi" olan sevgili Aygün'e (aynı zamanda lezzetli kurabiyeleri için de;)) ve Nuri Bey'e çooook teşekkürler. Ben de sevgili Hhatice'nin mesajında belirttiği gibi ikinci gezi için baharı beklemeye başladım bile ;) |
Botanik bahçesini gezimiz.
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Daha önce ankstel arkadaşımızla botanik bahçe gezisinden görüntüler sunarak sizlerle paylaşmak istiyorum.
Birinci karede Botanik anabilim dalı hocalarından prof.dr Muammer hoca ile toprak canlıları üzerine kendilerinden bilgi alış verişi içindeki anıları belirtiyor. İkinci karede Botanik anabilim dalı ve aynı zamanda botanik bahçe sorumlusu Prof.dr Erdal Üzen hocanın makamında kendisi ile çekilmiş hatıra fotoğrafı yer almakta. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
At kestanesinin bu türünü hiç bilmiyordum. Çocukluğumda Emirgân'da yerlere düşen At kestanelerinin dikenli dikenli olan dış kabuğunu temizlerken hep zorluk çekerdim. Temizlediklerimizi sapanımıza malzeme yapardık savaş oyunlarımızda.
Bu da değişik türüymüş. |
1 Eklenti(ler)
Çok sevdiğim çalı Calicanthus Fragrans. Hava çok soğuk olduğu için güzel kokusunu hissedemedik. Ama ben biliyorum ya.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler NURİ MÜRVET bey ve eşi NAZAN Hanım.
İstanbul'un göbeğinde Botanik Bahçesi olduğunu sayenizde öğrendim ve burayı ziyaret edebildim. Herkes gibi bende önce manzaradan sonra da verdiğiniz bilgilerle ve elinizde bulunan bitki çeşitliliği karşısında hayretle kaldım. Bende çektiğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşmadan geçemiyeceğim. Bitkiler familyalarına göre guruplandırılmışlar. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Gezinin devamı
5 Eklenti(ler)
Kış Ortancası ( Bergenia)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Gezinin devamı
5 Eklenti(ler)
Kaya Bahçesi
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Gezinin devamı
3 Eklenti(ler)
Çok değişik yapraklara sahip bir ağaç yaprakları kelebeği hatırlattı
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba
Bugün geceden beri yağan yağmur dolayısı ile otamatik olarak çalışamadığımızdan, geçtik bilgisayarın başına...! Bahçe gezimize katılan tüm arkadaşlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunarım..! Rehberlik heyecenı ile fotoğraf çekememiştim paylaşılan fotoğraflarla, bir kez daha bu güzel anları yaşadım... Calycanthaceae ailesinde Calicanthus Fragrans - Chimonanthus praecox aynı çalıdır. İlgili bölüme ilave edeceğim... |
Fotograflar için teşekkürler. Biz gidemeyenler baharı bekliyoruz.:) Bu arada bahçeyi forumdaki sayfasından takip edeceğiz.
Galeride açılan bölüme fotograf yükleyen olmadı mı, yoksa ben mi göremiyorum? |
Alıntı:
|
Yoğun bir hafta benim için ve ancak şimdi yazabiliyorum.
Ağaçlar net. toplantılarına ilk katılımımdi ve başka yönlerden de ilkler yaşadım. Bu nedenle güzel ve özel bir gündü. Bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Nuri Bey' e ve şahsında sayın yetkililere yürekten teşekkür ederim. Çok güzeldi. Nuri bey' i ve zarif eşini, Güler Hanım' ı, Sariefe' yi, epsodi ve Günebakan' ı tanımaktan, konuşma fırsatı bulamadığım başka arkadaşlarla da aynı ortamda bulunmaktan büyük keyif aldım. Sevgili Hatice' yi, Hozat Öğretmenimi tekrar görmek mutlu etti. Ve ilklerden diğeri.......Kedi fobimi yendim. Bahçenin güzel kedisi sağladı bunu, ben çabalamadım. Ama bunu hep istemiştim. İlginçtir; geçen yıl da Saroz' da köpek fobimi yine benzer şekilde yenmiştim. Sanırım doğanın bana kattığı pozitif enerjiyi algılıyor ve yaklaşıyorlar. Çok özel bir andı ve sağolsun Nazan Hanım' dan rica ettim o anı fotoğrafladı . Canımı sıkan tek şey, aksiliklerden dolayı toplu fotoğrafta yer almaya yetişememek. Olsun baharda yine geleceğiz nasılsa. Fotoğraflarımı küçültmem gerek. Bu da zaman alacak. Bir ara yüklerim. Selam ve saygılarımla.... |
Eklediğim kadarını ekledim. :)
|
Merhaba
Bu özel günde fotoğraf çekemediğim için, çekilen fotoğrafları arşivime koymak için sizlerden gelecek görüntüleri merakla bekliyorum..! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025