![]() |
:D valla gayet lezzetliydi, zeytinyağıda olsaydı fena olmazdı hani :dilli:
|
İşte bazen böyle tohumları da yiyebiliyoruz:D
|
Alıntı:
Ağaçlar net e üye olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu doya doya tattığımız bir gün yaşadık hep beraber. Arkadaşlar öyle güzel anlatmışlar, fotoğraflamışlarki şu anda pazar gününü tekrar yaşıyorum. Bizlere bu günü yaşatan en başta Güler hanıma , Zenfree hanıma ve emeği geçen katılabilen, katılamayan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle birlikte geçen üç saati anlatmak öyle zorkiii. Ağaçlar net büyüğü ile küçüğü ile Malinası, Ferdası,Çekirdeği hatta arabasında EGE si ile çoook büyük bir aile. İyiki varsınız hepinizzzzz. Önceki toplantılarımızdan tanıdığımız bir çok arkadaşımızla tekrar buluşup dertleşmekte güzeldi yeni arkadaşlarımızla tanış olmakta. Ağaçlar net ailesi inanıyorum daha çok güzelliklere imza atacaktır. Bu kadar gönül gönüle vermiş bir topluluğun her derde deva olduğunuda sevgili Sercan arkadaşımız sayesinde öğrendik. Arkadaşlarımız öyle pozitif enerjililerki misafirlerimiz, kafe personeli hatta yoldan geçenlerin bile bir anda gözlerinin güldüğünü seyrettim. Kısacası ozanımızla, yazanımızla, taşımızla toprağımızla, çiçeğimiz böceğimizle, bitkilerimiz tohumlarımızla, solucanlarımız çeliklerimizle, gülenimiz ve mutluluktan gözleri dolanımızla dolu dolu yaşayacağımız güzel günlere diyorum. Hepinizi çok ama çok seviyorum. Yukarıdaki alıntıya gelince; Sevgili OSMAN 45 İnanın hocam ben mutluluktan ne yaptığımı bilmiyordum. Öyle görmeniz ve düşünmeniz beni çok duygulandırdı. Teşekkür ederim. SAYGIYLA. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Banada tohumunu sağolsun, Geyve' den Sakagun göndermişti. |
Alıntı:
:D:p:D |
Alıntı:
|
Sevgili Bettyycim.
Aslında onlar bize yöreden yemeklik olsun diye gönderilmiş olan şeyler. Patlıcan ve biber kurusuyla birlikte yumuşatıldıktan sonra yapılan yemeği kesinlikle çok lezzetli. Orda sanki yenilmemesi gereken birşeymiş gibi bakmışım. Abartmışım galiba. Bileydim daha çok getirirdim. |
9 Ocak İstanbul toplantısı.
Dün toplantımız hakkında elde olmayan nedenlerden dolayı kısacık yazmak zorunda kalmıştım, bu gün buradan devam edeyim.
Eşimle birlikte MATCH Cafe'ye geldiğimizde, sevgili Güler ablayı Selenn hanımla birlikte hazırlıkları yapmış, bizleri bekler bulduk. Selenn hanım da teyzesi gibi güler yüzlü sıcacık bir insan, Serkan İstanbul arkadaşımız da oradaydı. Zaman içinde çoğaldık, Cafe bayram yerine döndü. Tohumlar, çelikler, sihirli topraklar paylaşıldı sohbetler koyulaştı. Güler abla'nın nefis korogakileri, (dalından koparılmış hâlini, ağzıma dahi süremediğim hurmanın böyle bir nefasete dönüşeceğini hâyâl bile edemezdim.) Elinize sağlık Güler abla. Sayın Bettyycim'in sütlü nuriyesi canımıza can kattı. Dostluğun sıcaklığında havanın soğuğunu hissetmedim. Daha önce hiç görmediğim yüzlere baktıkça, ben bu yüzü bir yerden hatırlıyorum, daha önce karşılaştık sanki demekten kendimi alamadım. Vakit azlığından bütün arkadaşlarımızla sohbet imkânımız olmadı fakat, sayın Epsody, Nuri Murvet, Betito, Sarı Efe Serkan İstanbul ile kısa sohbetlerimiz mutluluk verdi. Yakından tanımayı çok istediğim sevdiğim saygı duyduğum, sevgili Orhan bey'le kısacık sohbet beni ziyadesiyle memnun etti. Ayrılık vakti geldiğinde, muhteşem bir gün geçirmenin huzuru ve mutluluğuyla dönüş yoluna koyulduk. Bu güzel günü organize eden, emeği geçen, hediye getiren, gönderen Ağaçlar net seçkin güzel insanlar topluluğu, şahsım ve eşim adına hepinize teşekkür ederim. Sevgiler saygılar... |
Sayın Vildan Sönmez ben de sizinle Datça hakkında sohbet etmeyi isterdim.
Sevgiler saygılar... |
Alıntı:
|
[QUOTE=OSMAN45;, Güzel eşi ile sevimli yakınlıklıkları Güler hanımın bile takıldığı gözden kaçmayan Zafer İnandıklı ve diğerleri orada ve burada sizinle birlikte olmaktan memnunum.
Her şey gönlünüzce olsun.[/QUOTE] Teşekkür ederim, Osman Bey. Ben de sizi tanımaktan ve aramızda olmanızdan mutluluk duyuyorum. İnşaallah bir sonraki toplantıda shobet etme imkânı buluruz. Sevgiler saygılar. |
Paylaşımlarımın açıklanması.
Arkadaşlar dünkü toplantıda biraraya gelerek forumlardaki hobi faaliyetlerimizin bilgi paylaşımlarının neticesinde ortaya koyduğumuz ürünlerimizin, tabi bu kişilerin özel ilgi alanları içindeki çalışmaları ile billurlaşan emeklerinin ortaya koyduğu değerleri paylaşımlarla taçlandırılarak güzelliklerin ortaya konması hepimizin mutlu anlar yaşattı.
Arkadaşlar birlikteliğimizle katılan üye arkadaşların etkinliklerinin paylaşımlarının yorumlarının ortaya konduğu bu son mesajlar içinde bende kendi etkinliğim olan kompos ve solucan gübresinin genel tanımını yaparak bu gübrenin bitki gelişimine etkileri ve topraklar içindeki organik yapı içindeki oluşumları açıklama gereği duymaktayım. En masum sayılabilecek ahır gübrelerinin toprağa doğrudan uygulanmasının toprak yapısındaki yaratığı olumsuz etkilerin yetiştireceğimiz bitkiler üzerindeki etkileri en başta bitkilerin kök yapısında gelişim bozuklukları yaratmasının başlıcaları arasında hayvanların barsaklarında ürüyerek dışkıları ile toprağa geçmeke ve toprak yapısının hastlanması ve bu hastalığın bitki köklerini etkiliyerek bitkinin verim artışını etkilemektedir. Burada devre solucan ve gübresi girdiğinde olayların yorumu şu şekilde açıklanabilir, arkadaşlar hayvan dışkıları içinde bulunan her türlü zararlı oluşum meydana getirme gücü olan mikro organizmalar solucanın savunma sistemleri içinde üretilen çeşitli enzimlerle bertaraf edilerek solucanın toprak içindeki sağlıklı yaşamını sekteye uğratmadan elimine olmaktadırlar, solucanların toprak içindeki yaşamlarını güvence altına bu enzimler bir yerde biopestist görevi üstlenerek toprak yapımızın zararlı oluşumlarınıda elimine etmektedirler. Arkadaşlar solucan gübresinin bu bio pestist özelleği bize organik tarımın kapılarını açmakta bizi toprak içi zararlılarla mücadelede zehirli kimyasal uygulamalardan kurtarmaktadır, burada bir noktaya dikkat çekerek bu zararlı oluşumlara neden olan mikro organizmaların azgınlaşmış olanlarınıda beslenme menülerinde bulundurarak sindirim sistemlerinden geçirirken baskılanmaların da sağlamakla toprak içinin sağlıklı ve dengeli bir yapı oluşmasına hizmet etmektedir. Paylaşım inancı içinde sizlerede bir miktar sunduğum bu solucan kompostunun kullanımına ilişkin bir bilginin paylaşılmasını uygun gördüğümden, bu solucan kompostunu yetiştireciğiniz tohum ve bitkilerin tohum yatağına ve bitki köklerine bir tatlı kaşığı uygulamanız halinde yokarıda saydığım bu etkilerin bitkileriniz sağlık kök yapısı içinde gelişimlerini sürdürerek sizlere gerçek organik özelliklerde ürünler sunacaklardır. Hobi konularıma giren bu çalışmalarımın bilgilerini sizlerle her zaman paylaşmaya hazırım, |
Alıntı:
Her ne kadar "Yetmedi" desen de; kaktüs serasından sonra, bizleri evlerimize ulaştırmak için harcadığın çabaya İst.trafiği "yetti artık!" dedirtti. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
Siz halden almışsınız. Bunun geldiği yer köy ve bu insanlar yıllardır sadece kendileri için yetiştirir. Ayrıca halden-manavdan alma koşullarıda yok.Bize göndermiş olmaları tonlarca ürettiği anlamına gelmiyor. O kadar da emin olmadan halden alma domatesi bu nadide topluluğa sunmak herhalde olmazdı. :pAyrıca Bettyycim teste tabi tutmuş olduğundan tadından da farkedilmiştir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Önce kalite ve tat, randuman kontrolü yapmış Betttycim. Siz yiyor zannetmişsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Fotoğraf makinesindeki fotoğrafları silerken gözüme bir iki fotoğraf daha çarptı.
Sevgili epsody, cemal.S.'i esir mi almış? Solucan gübresini anlatıp da duruyor. eşi Aysel Hamım da " Amma da solucanmış bu yaaa" derken. Eklenti 188328 |
1 Eklenti(ler)
Biri hararetli hararetli kaktüsleri anlatırken, bir diğer arkadaşımız da sakin sakin, yüzündeki gülücükle seyrediyor.
|
Alıntı:
sevgiler. |
Alıntı:
(mikserlik bana da mı bulaştı ne? Hep bu furkan yıldız'ın yüzünden.) :p Benim bu mesajım da ... fıkra gibi oldu. " Adamın biri kahvede oturmuş harıl harıl anlatıyor; ben kuranda okudum, namaz kılmayın diye yazıyor. Millet şaşırmış, hiç öyle şey olur mu birader demişler ama adam israr ediyor. Nihayet, peki getirin kuranı da göstereyim demiş. Kuran gelmiş, adam ayeti bulmuş, parmağı ile ayetin önündeki kısmı kapatarak göstermiş. Bakın ------ namaz kılmayın diyor. Adamın biri yaaa hemşerim olmaz öyle şey sen çek şu parmağını şuradan demiş. Parmak satırdan kalkınca da yazı ortaya çıkmış: içkiliyken namaz kılmayın. |
Sevgili Sarıefe
Sizi tanımaktan ve toplantı sonrası sera gezisinde göstermiş olduğunuz kibarlığa *** ederim . bence de yetmedi akşamları lokale beklerim İsmail bey de gelir yeni projeler hk sohbet ederiz yeni rotalar çizeriz .. Kaktüs serasından sonra, bizleri evlerimize ulaştırmak için harcadığın çabaya İst.trafiği "yetti artık!" dedirtti. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. |
Mesajlarında (*) yıldızlar çıkan arkadaşlarımıza duyurulur.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16063 |
Sayın Ağaçlar net üyeleri ; 9 Ocak Pazar günü İstanbul Toplantısında bulunmak ve dostlarla tanışmak en büyük arzum idi.Fakat ani olarak geçirdiğim Safra kesesi ameliyatı ile sizlerle buluşamamak ve sohpetlere katılamamak beni gerçekten üzmüştür.
Bu sayfalardan ve fotoğraflardan her zamanki gibi çok nezih bir ortamda yapılan toplantının görüntüleriyle avunmak zorunda kaldım.Bir daha toplantılara katılmak üzere herkese sevgi ve saygılarımı sunarım. Selamlarımla. |
Serilaaa çok geçmiş olsun. Boş verin takmayın kafanıza daha çok toplanırız eminim. Bir sonrakine diyelim.
Selamlar. |
sayın Serilaaa
geçmiş olsun. |
Alıntı:
Ne güzel bir toplantı olmuş, keşke aranızda olabilseydim. |
Sayın Mine Hanım, sağ olun. Başlığa bir iki satır yazmanız bile bizleri mutlu ediyor.
İnşallah burada sizin de katılacağınız bir toplantı tertipleriz. |
Alıntı:
Ne yalan söylüyeyim kızlarımın anasıyla biz dünden hazırız. Bu sorum herkese. Arkadaşlarımız eminim görüşlerini yazacaklardır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025