agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Güler'in Bahçesinde Toplantı (12 Temmuz 2010) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/21685.htm)

sındırgılı 08-07-2010 00:16

Güler'in Bahçesinde Toplantı (12 Temmuz 2010)

Sahi, bu Guler Ablamin bahcesine gitme isini nasil organize edecegiz?
Ucunda, balli karides var;

Lilium 08-07-2010 01:38

Benim gibi deliye hergün bayram,:D sizler kararlaştırın biz size uyarız.

Cumhur Tonba 08-07-2010 02:29

İnsan sevdiğine sayı ile ikram eder mi? Derviş tespih ile ne yapıyor. Ettiği duaları sayıyor. Kız gönlünden gelmiş, sevdiğine sayısını bilmediği elma götürüyor.
Sayıya göre mi sevap kazanacağız. Yoksa samimiyet ve içtenliğimizle mi?
Benden yorum bu kadar.
Ballı karides yiyeceğin zaman bana da haber verirsen daha...

OSMAN45 08-07-2010 08:20

Ballı karides

Herkesin günleri aydınlık, sağlıklı, mutlu olsun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 669394)
Sahi, bu Guler Ablamin bahcesine gitme isini nasil organize edecegiz?
Ucunda, balli karides var;

Sayın sındırgılı, sayın hemşehrim,

daha önce de söylediğim gibi gün belirlersen kimler nasıl gidebilir anlayabiliriz. Kendim için söylediğim (sayın TONBA nın da katıldığı) tabire uygun olanlar her zaman gelebilirler ama çalışanlardan da gelmek isteyenler çıkabilir. Örneğin bana bile önümüzdeki 10cuma, 12pazartesi ve 13salı günleri uyuyor. Pazar katılamam torunumun doğum günü partisi var.

O günlerden sonra ben bir 10 dakikalığına uğrayabilirim. Gün vermiyorum, sayın Güler hanımı bağlamak istemiyorum.

Her durumda ben körfezi dolaşmayı tercih ediyorum. Uygun olursa Sebo kardeşimi de Bursa dan alırım. Tabi başka katılmak isteyenleri de.

Her şey gönlünüzce olsun.

sındırgılı 08-07-2010 08:30

O zaman, ev sahibimiz bir gun belirlesin; Gun, kesin olduktan sonra katilacak arkadaslar adlarini yazarlar.( Dedigin gibi, korfezde dolasilabilir.)

Güler 08-07-2010 10:02

Günaydın sevgili arkadaşlar....

Sevgili Osman45 ve sındırgılı'nın yazılarınız okudum.

Cuma, Pazartesi ve salı günleri uygundur diyorsunuz. Cuma yarın sağa sola haber vermek için geç. Cumartesi de olabilir. Pazartesi de olabilir.
Pazar günü doğum günü partisi varmış, tamam. Cumartesi olabilirse bana haber verin.
Kaç kişi gelebileceksiniz onu da yazın. Ne kadar çok olursanız o kadar sevinirim. Oturma yeri, kap kacak sorunumuz yok.

Lilium 08-07-2010 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 669498)
Günaydın sevgili arkadaşlar....

Sevgili Osman45 ve sındırgılı'nın yazılarınız okudum.

Cuma, Pazartesi ve salı günleri uygundur diyorsunuz. Cuma yarın sağa sola haber vermek için geç. Cumartesi de olabilir. Pazartesi de olabilir.
Pazar günü doğum günü partisi varmış, tamam. Cumartesi olabilirse bana haber verin.
Kaç kişi gelebileceksiniz onu da yazın. Ne kadar çok olursanız o kadar sevinirim. Oturma yeri, kap kacak sorunumuz yok.

O halde cumartesi uygundur diyeceğim fakat hava raporlarına baktım cumartesi yağmurlu gösteriyor, ne diyeceğimi şaşırdım.
Yine de ben olayım güler abla olsun sizlere bağlıyız, ya ıslanmayı göze alacağız, ya da bir dahaki haftaya bırakacağız, ne diyorsunuz.

Güler 08-07-2010 12:45

Eğer hava yağışlı olursa bahçenin pek keyfini alamayız, eve ve balkona tıkılır kalırız. Ben de 5 günlük hava raporuna baktım Cumartesi sağnak gökgürültülü yağışlı veriyor Bandırma'yı.
Bakalım Osman45 ve sındırgılı ne cevap verecekler?
Benim için hepsi olabilir Cumartesi, pazartesi veya haftaya.

sındırgılı 08-07-2010 14:29

Cumartesi gunu yagmurlu gozukuyor. Pazartesi, sizlerce de uygunsa bu is tamam. Karidesler jumbo veya normalmi olacak soylerseniz,onlarida alip getiririm.
Istanbuldan gelecek olan baska kimse varmi?

OSMAN45 08-07-2010 20:44

Mubarek kandiller.

Arkadaşlar,

Sayın Kasap94 ile telefonda konuştuğumuza göre sındırgılı ve lilium pazartesi gününü belirlemişler. Sayın Güler hanım için de uygun olduğu anlaşılıyor. Pazartesi yağmur da dinecek görünüyor.

Hadi arkadaşlar Sayın Güler hanımın muhteşem davetini kaçırmayalım. Benim arabamda da 4 kişilik yer olacak. Bursa dan, Yalova dan gelmek isteyenler için 4 boş yer.

Güler 08-07-2010 21:46

Ben de bugün Bandırma'dan karides bulup almıştım. Ama siz tarihi Cumartesi yerine Pazartesiye değiştirmişsiniz. Karidesler o güne kadar beklemez. Ama sındırgılı gelirken normal bir kilo kadar karides getirebilirse beraberce yaparız hem de öğrenmiş olursunuz. Karidesler çiğ olacak, haşlama filan yok.
Pazartesi günü erken yola koyulun. İstanbul-Manyas 4, 4.5 saat tutuyor.
Erken yola çıkın ki öğle olmadan burada olun.

Bursa'ya girerken İzmir - Balıkesir otobanı ayrılır. Oraya girerseniz hiç şehir içi trafiğine katılmadan 15 dakikada Bursa'dan dışına çıkarsınız.
Sonra Karacabey sapağına gelince de Bandırma-Çanakkale'ye sağa sapın ve devam edin.
Bandırma kavşağına girerken yol Bandırma - Sususluk Balıkesir diye ayrılır. Sol tarafa Balıkesir-Susurluk istikametine sapın. On dakika sonra Aksakal'a gelirsiniz. Aksakal'dan sağ tarafta Manyas okunu görün ve oraya doğru devam edin. Tren yolunu geçin, yol ikiye ayrılır.
Kızıksa köyüne gitmeyin sola devam edin. Ergili, Yeniköy, Çatal, Haydar, Kulak köyünden sonra Manyas gelir.

Manyas'a gelince bana bir telefon edin.

İyi yolculuklar, lütfen dikkatli gelin. Köy yolu daha tehlikelidir, her an önünüze bir hayvan çıkar.

sındırgılı 08-07-2010 23:09

Yenikapida 1 araclik yer kalmis. Onu da hallettim. Artik, saglikla beraber olmak uzere. Gonenden Kasap94 ve Lilium alinacak ve ver elini Manyas...
Cumleten Iyi geceler, yarin is var...

sındırgılı 08-07-2010 23:15

Sahi, Koknar nerelerde? Bandirmadan onuda alsak. Sebo da gelse

Satı Uğurtan 08-07-2010 23:18

Merhaba arkadaşlar, Güler hanım, sizde olan toplantıya bende katılmak isterdim fakat Bodrumdayım çok üzüldüm yinede iyi eğlenceler umarım başka zaman gelmek nasip olur sevgiler.
Sevgili Katmer, kendinizi toparlamanıza çok sevindim sevgiler.
Sevgili Dudi, çok geçmiş olsun canım benim.

Güler 09-07-2010 09:02

Günaydın sevgili arkadaşlar,

12/7/2010 Pazartesi günü siteden bazı arkadaşlar bahçemize geliyorlar.
İş günü olduğu için ne kadar müsait olur bilemem ama vakti olan, işi olmayan arkadaşları da beklerim.
Beraberce sohbet eder, agaclar.net'i kaynatırız. (!) :p

Cumhur Tonba 10-07-2010 00:36

Hava 2 gündür yağışlı geçti. Şu an da gökyüzü zifir karanlık. Yağmur bulutları toplanıyor. Belki yine dökebilir. Fakat pazartesi açık olacak. Güler Ablam da yukarıdaki öğretmen gibi, tüm agaçlar.net üyelerini istiyor. Biraz gayret edin bakalım. Hava iyi olursa ben de motosikletle gelmeyi düşünüyorum. Bazı durumları ayarlayabilirsem.
Gelemezsem hepinize iyi bir pazartesi diliyorum. Gelebilirsem ancak saat 14-15 civarında da orada olurum.

Güler 10-07-2010 01:09

Çok sevinirim Cumhur.

Lilium 10-07-2010 01:15

Çok seviniriz, gelirken heybeye çilliyi de koy kazanda kaynatırız.:D

Güler 10-07-2010 01:24

İyi akşamlar Lilium, nasılsın?

Belki inanmayacaksın ama biraz evvel ballı karidesi pişirdim.
Arkadaşlar Cumartesi gelecekler diye dün gidip Bandırma'dan karides aldım. Balıkçı da sağdan soldan zar zor buldu.
Sonra öğrendim ki Cumartesi günü Pazartesiye kaymış. Eeee, karides bu beklemeye de gelmez. Bir de ballı karides yaparken çiğden ayıklıyorsun. O da o kadar zor ki.

İki kilo karidesi ayıkladım (Oğuz da yardım etti) ve pişirdim. Yarın yeriz artık.
Vaktin varsa hemen gel, beraberce yiyelim.

Cumhur Tonba 10-07-2010 02:04

(Rüyalarım gerçek oldu cimbombom.) Duy Lilium duy. Neredesin. Özelden de mesaj çekeyim bari.

E.posta+ a.net özel posta+ facebook mesaj çektim. Gör seni nasıl düşündüğümü

Cumhur Tonba 10-07-2010 02:11

Kentlerde "huzur” ve “barış” yoktur, bir çiçeğin taç yapraklarının açarken çıkardığı sesler, bir kelebeğin kanat çırpışları duyulmaz. İnsan bir su birikintisinin etrafında toplanmış kurbağaların, ağaçlardaki kuşların ve doğanın seslerini duymadıkça, yaşamın ne anlamı ve değeri olur?

Lilium 10-07-2010 02:11

Eh be güler abla ben pazartesiyi iple çekerken sen şimdi ballı karides dersen tilki gibi ulumaya başlarım, gülmekten ayakta duramam yürümeye mecalim kalmaz.
Cumhur duydun dimiiii

Cumhur Tonba 10-07-2010 02:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 670421)
Eh be güler abla ben pazartesiyi iple çekerken sen şimdi ballı karides dersen tilki gibi ulumaya başlarım, gülmekten ayakta duramam yürümeye mecalim kalmaz.
Cumhur duydun dimiiii

Sana mesaj çekmediğim yer kalmadı. Bütün internet alemini dolaştım nerdeyse

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2920

Lilium 10-07-2010 02:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 670422)
Sana mesaj çekmediğim yer kalmadı. Bütün internet alemini dolaştım nerdeyse

Ben o ara senin kümesin etrafındaydım, ballı karidesi duyunca çilliyi azat ettim.:D

Cumhur Tonba 10-07-2010 02:17

Nasılda bildin düşüncemi. Var biraz ballı karidesle oyalan. Ben açık açık yazmadım.

Cumhur Tonba 10-07-2010 02:18

Bu ballı karides Öğlen yemeği olarak yenir değil mi? Sabahtan yemezsiniz herhalde.

Güler 10-07-2010 02:18

Tadına da baktım valla güzel olmuş. Yarın gel.

Güler 10-07-2010 02:19

Cumhur, Pazartesiye kadar beklemez, karides bu. Ama sındırgılı getirirse o gün yine pişiririm.

Güler 10-07-2010 02:21

İyi geceler ben yatıyorum.....hem de dondurma yemeden..:(

Lilium 10-07-2010 02:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 670426)
Bu ballı karides Öğlen yemeği olarak yenir değil mi? Sabahtan yemezsiniz herhalde.

Gün ışığına kalmadan biter, Güneşli havada yenmez. :D

Lilium 10-07-2010 02:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 670428)
Cumhur, Pazartesiye kadar beklemez, karides bu. Ama sındırgılı getirirse o gün yine pişiririm.

Cumhur ben senin yerine olsam gözüm ne çilli görür nede çilli, bu karides için manyasa gidilir.

Pardon:

Güzel dostluklar için gidilir.

sındırgılı 10-07-2010 08:28

Gunaydin, Arkadaslar.
Istanbulda, kapali bir hava var.Sozde, deniz icin kendimi hazirlamistim.Kismet degilmis.
Sahi, Cumhur burda da cilliler var; Yilmaz icin Buyukada cillisi (nasil oluyorsa) buluruz. Fakat, genellikle marti ve yavrularinin sesleri daha agir basiyor.Yavrular, tiz bir sese sahip.Fakat erginler bir felaket.Onumdeki catida 3 yavruluk bir aile var.Vallahi, cillilerin sesleri duyulmuyor.
Ben de, pazartesini iple cekiyorum.Karides tabiiki getiririm de, pazar gunu carsidan alirsam,pazartesi gunune yenirmi? Yoksa pazartesi sabahi, Bandirmaya geldigim vakit,(orada bulma imkanim varmi?) alsammi diye ikilemde kaldim. Guler Hanim, en iyi siz bilirsiniz.

Güler 10-07-2010 09:41

Günaydın....
Akşam hayli geç yatmıştım o yüzden sabah çok zor kalktım. Kafam kazan gibiydi, ama bir asprin iyi geldi.
Balkondaki çiçekleri suladım, güzel bir kahvaltı ettim.
Havaya baktım günlük güneşlik, gayriihtiyari "Tüh beee" dedim. Ama üzerinden daha bir saat geçmedi, hava bir karardı ki sormayın. Yağmur geliyorum dedi.
İyi ki yukarı teras minderlerini koymamışım.

Sevgili sındırgılı, ben karidesi Bandırma'da zor buldum. Eğer Pazar veya pazartesi bulabileceğime emin olsam hiç size alın der miyim? Aşkolsun.

İstanbul'da kolaylıkla bulabiliyoruz, o yüzden " eğer istiyorsanız biraz tadına bakmak adına getirin ben yaparım " demiştim.

Ben iki kilo aldım, bu gün yeriz ..... ha haaa ha.

Pazar günü alırsanız ve çok taze ise bir gece buzdolabında bekleyebilir, ama yıkmayın ve buzluğa koymayın. Bir kapaklı kap içinde tutun, naylon poşette de olmasın.
Eğer buz kovanız var ise gelirken yolda ona koyun veya hani buzlu gıda poşetleri var, onda da gelebilir.
Ben İstanbuldan getirirken o donmuş mavi buzluluklar ile buz kovasında getiriyorum bir şey olmuyor.

Güler 10-07-2010 09:43

Eeee peki kimler geliyor?

Köknar'ı aradım, İstanbul'da olacakmış ama ayarlayabilirse gelecek.

Kahveye yazdığım mesaj bütün arkadaşları kapsıyor, tek tek telefon etmiyorum. Gelebilecek her üyemiz buyursun.....

OSMAN45 10-07-2010 09:47

Günaydın

Büyük güne iki kaldı.

Sındırgılı haklı, ancak soğuk zincir sistemi ile bir günde umarım bir bozulma olmaz. Ben de aynı sistemle 1 kilo getirmeyi düşünüyorum. Körfez, yani Eskihisar arabalı vapurunu kullanarak geleceğim ama gelmişken bir işimi halletmek için Bandırma ya uğramayı düşünüyorum. Aynı şeyi ben de düşündüm. Hatta Bandırma balıkçılarından birini tanıyorum. O gün çıktıysa o bana temin eder. Her durumda İstanbul dan 1 kiloyu buzlu çantaya koyup getireceğim.

Sabah 0500 sularında İstanbul dan çıkmayı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi arabamda 3 kişilik yer olacak. Ancak dönüşte Gebze deki evime uğrayacağım. O nedenle sayın Güler hanımın davet ettiği Bursa ,Yalova ve Bandırma dan arkadaşları alabilirim.

Yılmaz Yalçın 10-07-2010 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 670461)
Eeee peki kimler geliyor?

Köknar'ı aradım, İstanbul'da olacakmış ama ayarlayabilirse gelecek.

Kahveye yazdığım mesaj bütün arkadaşları kapsıyor, tek tek telefon etmiyorum. Gelebilecek her üyemiz buyursun.....

Sevgili Güler Hanım,
Bu güzel davete gelmeyi çok isterdim;güzel bir sohbet ortamında nefis bir karides ziyafeti ne güzel olurdu:) Ama adli tatil gelmeden hiçbir yere gidemeyeceğim:(

Cumhur Tonba 10-07-2010 11:15

Sayın Osman 45, çok düşüncelisin. Teşekkür ederim. Benim durumum tam net olmadığından kesin bir proğram yapamıyorum. Çok teşekkürler.

Lilium. Ben bu satırları yazaken siz sofrayı kurmaya başlamışsınızdır. Afiyet olsun.
Midede biraz da pazartesi için yer bırak.

Sındırgılı. Ne olur şu ada çillilerinden biraz lilium için getir. Biraz vakit kazanırız.

Lilium 10-07-2010 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 670510)
Sındırgılı. Ne olur şu ada çillilerinden biraz lilium için getir. Biraz vakit kazanırız.

Sevgili cumhur, ada çillileri küççük bişey martı kadar dişimin kavuğuna yetmez, ağzımda kürdanla çillimi aratacan, senin çilli olsa eh işte biraz ön menü olabilir. :D

Allah gözünü doyursun dediğini duyar gibiyim.:D

sındırgılı 10-07-2010 13:07

O zaman, Ada cillilerinin pesinden kosmayayim :)
Kadikoy de bardaktan bosanircasina yagmur varmis.Ben burada denize girdim. Yakinda bizide ziyaret eder......Lilium arkadasim, gelirken Bandirmadan benimle gelecek olan varmi?
Kasap94, Sebo ya ulasabildimi?
Sevgili Hemserim Osman45, su Bandirmali Balikci arkadasinin telefonu varsa bana bildir.Soyle, taze taze karides yiyelim. Soguk zincir de olsa tazesi daha iyi olur;

Yılmaz Yalçın 10-07-2010 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 670561)
O zaman, Ada cillilerinin pesinden kosmayayim :)
Kadikoy de bardaktan bosanircasina yagmur varmis.Ben burada denize girdim. Yakinda bizide ziyaret eder......Lilium arkadasim, gelirken Bandirmadan benimle gelecek olan varmi?
Kasap94, Sebo ya ulasabildimi?
Sevgili Hemserim Osman45, su Bandirmali Balikci arkadasinin telefonu varsa bana bildir.Soyle, taze taze karides yiyelim. Soguk zincir de olsa tazesi daha iyi olur;

Sevgili Sındırgılı,
Şişli ve Kağıthane bölgesine inanılmaz yağmur yağıyor..Bu yıl yaz olmayacak:)Adaya gidipte küçük Çilli'ler yiyemeyeceğiz:(En iyisi Cumhur Abinin Çilli'sini isteyelim:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025