![]() |
|
![]() |
#92 |
agaclar.net
|
Üsküdar'da dolu yağıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2007
|
Sarıyer güneşli ve güzel bir havada... Saat 10:05 itibari ile.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
|
sarıyerin havası hiç bir yere benzeme ben burda guneş varken taksimde aşırı kar yağdığını burda kar yağarken kadıköyün günlük güneşlik olduğunu bilirim... Sarıyer böyle bir yer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arkadaşlarım Evden çıkmamak için oldukça çok mazeretim var...düşündüm...kendime kahve yapıp afiyetle ve keyflice içtim...rahat olmanın keyfi de bir başka...:-) AMA..Ben bir karar verip sarıyere gidiyorum...:-))))))))))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Gidebilenler oldu mu acaba? Daha ilerleyen saatlerde öğreneceğiz. Ben, daha ileriki tarihlerde olacak diye bu pazar gününe okul aile toplantısını olurlamıştım. Bugünkü keşif gezisi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar az önce çıktık ben yakında olduğum için eve erken geldim biraz sonra arkadaşlar evlerine ulaşırlar. Arkadaşlar resimleri yüklemeye başlarlar sanırım. Ama bir haftalık uğraşacaklar tabbi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sizlerin bildiği gibi ani bir kararla Atatürk Arboretumuna gitmeye karar verdim ve annemle çok rahat bir yolculukla ve neşe içinde Arboretumun kapısına vardık. Tekin Bey bizi kapıda bekliyordu...tanıştık...Hemen ardımızdan aybala,kumru+2 geldiler.Tekin Bey öylesine güzel bir misafirperverlik yaptıki ...buradan Kendisine ve oğluna Teşekkür Ediyorum. Atatürk Arboretumu ise muhteşem bir güzellikler manzumesi...Buraya bir değil birçok defa gitmek gerek diye düşünüyorum...Giderkende mutlaka fotoğraf makinası ve defter,kalem gibi donanımlı gitmek lazım.Gerçek bir Doğa müzesi...Bazı arkadaşlar abarttığımı zannedebilirler...lütfen gidin ve görün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaçsever
|
Sn.Aybala
Alıntı:
![]() Çünkü orası Arboretum ve bunları oradaki görevliler hemen yakındaki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi üyeleri çalışmalarında kullanıyorlar yerde bulmuş olsanız dahi onları görevliler topluyor...Yani Arboretumun devamını sağlamak için orada geziniz orayı izleyiniz etrafı gözlemleyiniz lütfen... Ve lütfen beni yanlış anlamayın,Mesleğim gereği bu konularda bilgilendirme yapmayı kendime borç biliyorum ![]() Arboretumun ilerdeki gezisinde katılacak uyelerimize rehberlik yapmayı da seve seve teklif ediyorum isterseniz ![]() Uygar OKMAN |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Suat Bey, Arboretum için teşekkür edilecek en son kişi ben olurum sanırım. Bu fikri ilk olarak Ferda ve Mecbure Hn. önerdi. Organizasyonun bugünkü ayağının gerçekleştirilmesinde ise sizin ve Tekin Bey'in katkıları çok büyük. Bunun için biz teşekkür ederiz. Artık gönüllü rehberimiz de olduğuna göre gelecek geziyi organize edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Bende sizlere teşekkür ediyorum. Beni bu paylaşıma ortak etdiğiniz için. Gönüllü rehberimiz olmasına çok sevindim. Ayrıca bir rehber in yetmeyeceğini düşünüyorum. Bitkileri ağaçları iyi tanıyan arkadaşlar sanırım, bize gönüllü yardımcı olacaklardır. Şimdilik aklıma ilk gelen isimlerden biri sayın sukranayalp geliyor onunda seve seve gönüllü olacağına inanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Sn uygarokman, hassasiyetinize katılmakla birlikte yasaklar konusunda sizinle aynı fikirde değilim...Düşündüm de böyle bir yerde yasak koymak yerine, bu işin meraklılarına uygun bir fiyatla tohum veya fide satışı yapılabilir. Bu da arboretuma gelir kaydeder...İnsanlar da sonuçta doğa sevgilerini hem tohumdan veya fideden tadarlar...Sonuçta tohum toplayan insanlar bu işi ne ticaret nede doğaya zarar vermek gibi düşünceleri var...Bana göre bu tavır olsa olsa doğayı, ağaçları, çiçekleri kısacası insanları sevmektir ve ona sahip çıkmaktır. Ben kendi adıma torunuma bu yaz çiçek ekmeyi öğrettim 4 yaşındaki çoçuğun hassasiyetini keşke görseydiniz...eğer yanlışsam lütfen düzeltin beni...Kapıdaki memur arkadaşla konuştum...Personel sayısının ne kadar az olduğunu duyunca şaşırdım doğrusu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaçsever
|
Sn.Emekli
Alıntı:
Sn.Emekli; Arboretum : Canlı Ağaç Muzesidir...Hangi müzede fidan satışı vs görülmüştür ![]() Fidan satışları için fidanlıklar ve satış noktaları zaten mevcuttur almak isteyenler buralara gidebilir... Gitmiş olduğunuz arboretumda endemik ve egzotik çok çeşitli bitki türleri mevcuttur ve bu arboretum görmüş olduklarınızı sergilemek amacı ile kurulmuştur....Böyle de devam edecektir... Gidilen her yerin bir amacı vardır...Arboretuma gidilir görülür ve bilgi alınır ya da kimi zaman gezmek için dahi gidersiniz... Haftasonlarında, özel izin olmasının sebebi de tamamen bu konu ile ilgili SÜRDÜRÜLEBİLİR UYGULAMA. Yani arboretumun korunması ve yaşamını idame ettirebilmesi için belirli bir kullanım potansiyelini aşmaması gerekmektedir... Kapıdaki memura gelince ; Gezdiğiniz arboretumda ahşaptan bir yangın gözetleme kulesi mevcut bilmiyorum gittiniz mi? Personel alımı oluncaya kadar oranın düzeltilmesi bile gerekir, Ama şunu da belirtmek isterim ki o kadar çok diplomalı orman muhendisi mezunu var ki bunlar kadro bekliyor... Oraya elbette memur gerekir düzeni için vs ama olmayınca olmuyor. IMF denen bir olgu var ulkemizde. 500 kusur lira olan asgari ucreti bile çok bulan IMF kadrolara bile karışmakta ve ayar çekmekte. Dolayısı ile nasıl olsun da orada istenilen düzen sağlansın ve personel alımı olsun. Herkes işini doğru yapar ve korursa çevresini belirli düzen içersinde kurallara riayet ederse duzelir durumumuz... Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sn uygarokman... Lütfen beni yanlış anlamayın benim bir polemik ortamı yaratmak gibi bir düşüncem yok. Düşüncelerinize saygı da duyuyorum...Ancak müze dedinizde lütfen netten dünya müzelerine bir göz atınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaçsever
|
Sn.Emekli
Sn.Emekli benim de bir polemik kaygım yok bana dünya muzelerinden örnekler verirmisiniz lütfen bitki satışı olan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Benim konum sanat...bilim değil ******...Onun için sizinle bu konuyu tartışmam mümkün değil...Lütfen beni mazur görün...Ben sadece fikrimi söyledim...Bir şeyi korumanın sadece yasaklarla halledilebileceğine inanmıyorum. Sizin Yazdıklarınızı da dikkate alıyorum...****** bir vatandaş olarak... konumuz bitki veya fidan satışı değil zaten...doğayı sevmek ....ve bu sevgiyi gelecek nesillere aşılamak...sorun bunu nasıl yapabiliriz de...uygunluğu nasıl olmalı da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |