agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Atatürk Arboretum Gezisi (11 Kasım 2007) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/6306.htm)

aybala 05-11-2007 09:16

Atatürk Arboretum Gezisi (11 Kasım 2007)

Atatürk Arboretumu' na bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz. Belki biliyorsunuzdur, burası hafta içinde ziyarete açıktır. Ancak hafta sonları sadece serbest giriş katı olanlar girebiliyor. Buraya girişimiz bu yüzden özel izinle olacak.

Arboretumda birçok ağaç ve bitki tanımlanmış olduğu için, galeriye tanımları ile birlikte ekleyeceğimiz birçok fotoğraf çekebileceğimizi tahmin ediyoruz. Ve tabii tarih olarak çok geç kalmazsak bol bol da sonbahar fotoğrafı çekebiliriz.

Bu yüzden bu gezide daha çok fotoğraf çekmeye odaklanabiliriz.

Bu gezi için 24 Kasım nasıl bir tarih olur? Bu konuyu ne kadar çabuk karara bağlarsak izin için o kadar çabuk başvurabiliriz. (İstanbul'da 25 Kasım'da bonsai atölye çalışması olabileceği ihtimalini de unutmayalım)

Atatürk Arboretum'u hakkında biraz bilgi...

Ve galerimizdeki fotoğraflar

bademagacı 05-11-2007 09:38

Sayın Aybala

Çok güzel düşünmüşsünüz. Tarih uygun olsaydı,böyle bir fırsatı kaçırmazdım.
Gidecek arkadaşlar çok şanslı..

praecox 05-11-2007 12:44

Sayın aybala,

giriş izni ve rehberlik konularında bizim kapı komşumuz arkadaşlarla görüşebilirim.
Konu kesinleşirse bana da haber veirseniz belki yardımım dokunabilir.

Ancak tüm katılmayı düşünen arkadaşlara ben yine de bir uyarıda bulunayım.... :D

Sakın ola ordaki arkadaşların yanında Karaca'nın arboretumu telafuz etmeye yaltenmeyin :D

aybala 05-11-2007 13:20

Sayın preacox, giriş izni konusunda Ferda Hanım'ın arkadaşı ve toplantılarımızın sadık üyesi Mecbure Hanım da bize yardımcı olacak. Fakat rehberlik konusunda komşunuzdan yardım isteyebiliriz. Hafta sonu ziyaret için yaklaşık 20 kişilik bir grup olmamız gerekecek gibi. Katılımcı sayısı belirlenip, konu olgunlaştığında yardım talep ederiz. Verdiğiniz tio için de teşekkürler. :)

kuru.umit 05-11-2007 13:32

Sevgili Aybala,
Eğer tarih tartışmaya açıksa 25 kasım pazar olma şansı olabilecek mi? Öyle olursa 2 kişi biz eşimle gelmek isteriz. 24 kasım kesinse şartları zorlayacağız. Çok yerinde bir gezi düşünmüşünüz. Selamlar. Dr Ümit Kuru

aybala 05-11-2007 14:50

Şimdilik katılma niyetinde olanları listeleyelim o zaman.

sinaninci1 05-11-2007 15:03

Bir aksilik cikmassa katilabilirim.

praecox 05-11-2007 18:02

Ben zaten arboretuma kapı komşusu sayılırım. Katılmayı düşünüyorum...

Sinan9 05-11-2007 18:27

Böylesine güzide toplulukla birlikte olma fırsatını kaçırmamayı umuyorum.

zenfree 06-11-2007 11:18

İyi fotograf çeken arkadaş getirebilir miyiz? Ve tarih de önemli.

bademagacı 06-11-2007 11:51

Tarih ne zaman kesinleşecek?

aybala 06-11-2007 11:55

Alıntı:

İyi fotograf çeken arkadaş getirebilir miyiz? Ve tarih de önemli.
Tabi, zaten hafta sonu için 20 kişilik bir grup olmalıyız. Ve bu hava koşullarında ve ışıkta ne kadar güzel fotoğraflar çekilirse o kadar da iyi olur.
Tarih 24 Kasım'ın uygunluğuna karar verirsek 24 ü.
Ama tarih için, şu aşamada "Bu tarih değil de şu tarih olsa daha iyi olur" gibi ortak bir fikir sunulursa değiştirebiliriz. Tarihi cuma gününe kadar kesinleştirirsek planlar ona göre yapılır.

zenfree 06-11-2007 12:38

Anladım. Peki kafanızda şekillenen bir program var mı?
-Şu saatte topanıyoruz.
-Görev dağılımı yapıyoruz.
-3 ayakları getiriyoruz.
-Filanca yerde çay bahçesi var ya da piknik sepetlerinizi hazırlayın.
-Rehberlik hizmeti alacağız veya almayacağız. Gibi.

aybala 06-11-2007 13:30

Sabah uygun bir yerde kahvaltı yapıp, Arboretuma gireriz diye konuşmuştuk. İçeride yemek yiyeceğimiz bir yer yokmuş Mecbure Hanım'ın dediğine göre. Bu yüzden öğlen yemeği için yanımıza sandviç gibi şeyler hazırlamamız gerekecek. Toplu kumanya da hazırlayabiliriz.

Yine söylenene göre oldukça büyük bir alanmış. 4-5 saatten fazla sürecek bir gezi olabilir.

Rehberlik konusunda preacox yardımcı olabileceğini söylemişti. Gerekiyorsa alırız ama bu bizi bağlayıcı olur diye düşünüyorum. Olmazsa girişte ön bilgi alarak, o bilgilere göre içeriyi küçük gruplar halinde gezebiliriz. Rehberlik hizmeti alındığında daire şeklinde bir güzargah izleniyor sanırım.

Kahvaltı yapılacak yer vs. bilgiler için Ferda Hn. dan ya da oraları daha önce gören arkadaşlardan yardım alabiliriz.

Galeri için çekilecek fotoğraflarda bazı detaylar önemli.
Mesela ağacın,

Genel görüntüsü, gövde, yaprak, sürgün...gibi detaylarını fotoğraflamalıyız.
Bunun detaylarını birazdan hazırlarım. Herkesin aynı detayları tekrar tekrar çekmesinin bir anlamı yok. Bu yüzden bu konuda organize olmamız önemli.

Özetle;

- Saat: 9:30-11 arası çevrede uygun bir yerde kahvaltı yapıp, iş bölümü yaparız.
- Fotoğraf çekimi için uygun ekipmanları yanımıza almalıyız. Yedek pil, kart, üç ayak...vs.
- Rehberlik hizmetinin kapsamı ve gerekliliği hakkında preacox bize ön bilgi alırsa çok iyi olacak.
- İçeri girdiğimizde gerekirse gruplara ayrılarak fotoğraflarımızı kararlaştırılan şekilde çekiyoruz. Bunun için yanımıza belki de kağıt kalem almamız gerekebilir.
- Belli aralıklarla birbirimizle haberleşip, saat 14:00 gibi ortak noktada buluşup öğlen için hazırladığımız sandviçleri ve meyveleri yiyoruz ve genel değerlendirme yapıp duruma göre tekrar gezintimize devam ediyoruz.
- Rahat kıyafetler, yağmurluk, şemsiye ve özellikle rahat ayakkabı tercih etmeliyiz gibi bildik başka detayları unutmuyoruz....

Genel olarak bu. Ama bu detaylar gelen bilgilere son günlerde şekillenecek.

zenfree 06-11-2007 13:39

Daha önce orayı ziyaret etmiştim. Alan oldukça geniş. Çevrede mola verilebilecek yok diye hatırlıyorum.

aybala 06-11-2007 13:41

Gözleme yapan yerler var diye söylemişti Ferda Hanım. Eğer yoksa uygun bir yer bulup bunları yapacağız. Belki organizasyonun bu kısmı ile ilgilenmek ister misin Zenfree? :) Ben oraları hiç bilmiyorum.

(Ferda Hanım'ı Yalova Toplantısı'ndan sonra gören oldu mu?)

zenfree 06-11-2007 13:50

Vaktim olursa tabi ki seve seve ilgilenirim. Ferda Hanım İstanbul'a yeni döndüğünden henüz internet bağlantısı yok. Sanırım bir kaç güne kadar aramızda olur.

çekirdek 06-11-2007 13:50

Bu geziye ben de katılıyorum. Büyük olasılık oğlumla, ve belki bir arkadaşı daha.

aysemelike 06-11-2007 14:00

Bir aksilik olmaz ise o tarihlerde kızımın yanında olmayı planlıyorum, mutlaka katılmak isterim....
Selamlarımla....

Melike

celalsungur 06-11-2007 14:34

Yalova'daki şantiyemizde aylardır zemin ıslah çalışmaları projesini beklediğimiz için boş zamanım çoktu, ama 12 Kasım Pazartesi günü fore kazık çalışmaları başlıyor ve muhtemelen çok yoğun olacağız. Benim gelme ihtimalim zayıf ama Yalova'dan bir grup gelirse eşim mutlaka katılmak ister. Hepinize sevgiler, selamlar.

goss 06-11-2007 15:01

ben de geliyorum

Harun Parlak 06-11-2007 15:05

Selamlar Atatürk Arboretumu bana çok yakın olduğu halde hiç gezmedim nerde olduğunu bilmediğimden . Bahceköyde olduğunu öğrenince İSTANBUL orman bölge müdürlüğü 'nün ORMAN ZARARLILARI ile mücadele şübe müdüründen rica etdim bu hafta içi beni gezdirecek.
Burada öğrendiğim bilgileri sizinle paylaşıp orgizasyona yardımcı olabilirim

aybala 06-11-2007 16:15

Çok seviniriz.

Harun Parlak 06-11-2007 16:28

ORMAN içini bilmiyorum büyük ihtimal yarın öğrenirim ama çevreyi çok iyi biliyorum nerde çay içilir nerde oturulur nerde simit evi pastane lokanta var bilirim bu konularda hiç sıkıntımız olmaz.
Yarın görüşütüğümde emin değilim ama büyük ihtimal özel izni alabilirim diye düşünüyorum.
Kim bilir belki bize rehberlik yapmasına da ikna edebilirim telde bu konuları konuşmak istemedim yarın akşama netleşir her şey.

limon 06-11-2007 16:55

Preacox gibi benim de kapı komşum sayılır :)
Oğlum anaokulundan beri defalarca gitti, fotoğrafladı ama ben hiç gitmemiştim. Daha çok zaman var, kesin olmamakla beraber gelmek isterim.
Geziden sonra bir yerde oturup, yemek yiyip sohbet eder miyiz?
Civarda tam sizlerin beğeneceği bir çok alternatif var.

emekli 06-11-2007 17:37

Sn Aybala...Eğer kısmet olurda işlerim düzgün giderse bende sizlere katılmayı arzu ederim. Bu aralar birhayli yoğunum ama...kısmet...! Belkide torunumla birlikte geliriz...:-)))

ilker_eroglu 06-11-2007 17:58

ilker_eroglu+1

Harun Parlak 06-11-2007 18:42

Bu demektir ki 50 kişilik özel izin isteyeceğiz. Sayı artacak gibi geliyor bana.

Harun Parlak 06-11-2007 19:13

11 KASIM çokmu erken olur

ilker_eroglu 06-11-2007 21:04

Merhaba;

Cumartesi günü yerine pazar günü düşünebilir mi cumartesi sartları zorlayıp gelenler olacak belki gelemiyecekler.

Pazar günü olmasi daha rahat ve katılımı cok olmasını saglayacaktır.

Saygılarımla

İlker

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025