View Single Post
Eski 11-11-2007, 19:22   #115
uygarokman
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-06-2007
Sn.Emekli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emekli Mesajı Göster
Sn uygarokman, hassasiyetinize katılmakla birlikte yasaklar konusunda sizinle aynı fikirde değilim...Düşündümde böyle bir yerde yasak koymak yerine bu işin meraklılarına uygun bir fiyatla tohum veya fide satışı yapılabilir. Bu da arboretuma gelir kaydeder...İnsanlarda sonuçta doğa sevgilerini hem tohumdan veya fideden tadarlar...sonuçta tohum toplayan insanlar bu işi ne ticaret nede doğaya zarar vermek gibi düşünceleri var...Bana göre, bu tavır olsa olsa doğayı, ağaçları, çiçekleri kısacası insanları sevmektir ve ona sahip çıkmaktır. .Ben kendi adıma torunuma bu yaz çiçek ekmeyi öğrettim. 4 yaşındaki çoçuğun hassasiyetini keşke görseydiniz...Eğer yanlışsam lütfen düzeltin beni...Kapıdaki memur arkadaşla konuştum...Personel sayısının ne kadar az olduğunu duyunca şaşırdım doğrusu...

Sn.Emekli;

Arboretum : Canlı Ağaç Muzesidir...Hangi müzede fidan satışı vs görülmüştür

Fidan satışları için fidanlıklar ve satış noktaları zaten mevcuttur almak isteyenler buralara gidebilir...

Gitmiş olduğunuz arboretumda endemik ve egzotik çok çeşitli bitki türleri mevcuttur ve bu arboretum görmüş olduklarınızı sergilemek amacı ile kurulmuştur....Böyle de devam edecektir...

Gidilen her yerin bir amacı vardır...Arboretuma gidilir görülür ve bilgi alınır ya da kimi zaman gezmek için dahi gidersiniz...

Haftasonlarında, özel izin olmasının sebebi de tamamen bu konu ile ilgili SÜRDÜRÜLEBİLİR UYGULAMA. Yani arboretumun korunması ve yaşamını idame ettirebilmesi için belirli bir kullanım potansiyelini aşmaması gerekmektedir...

Kapıdaki memura gelince ;
Gezdiğiniz arboretumda ahşaptan bir yangın gözetleme kulesi mevcut bilmiyorum gittiniz mi? Personel alımı oluncaya kadar oranın düzeltilmesi bile gerekir, Ama şunu da belirtmek isterim ki o kadar çok diplomalı orman muhendisi mezunu var ki bunlar kadro bekliyor...

Oraya elbette memur gerekir düzeni için vs ama olmayınca olmuyor. IMF denen bir olgu var ulkemizde. 500 kusur lira olan asgari ucreti bile çok bulan IMF kadrolara bile karışmakta ve ayar çekmekte. Dolayısı ile nasıl olsun da orada istenilen düzen sağlansın ve personel alımı olsun. Herkes işini doğru yapar ve korursa çevresini belirli düzen içersinde kurallara riayet ederse duzelir durumumuz...
Saygılarımla

uygarokman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön