![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Kesinlikle rehber çok zaman kazandırıyor. Görülecek yerlerin güzelgahlarını biliyor ve turu ona göre ayarlıyor. Boş yere zaman kaybını önlüyor. Tabiiki işinibilen bir rehberden bahsediyorum. Biz üç ay önce büyük bir otobüsü doldurduk ve Sayın Büyükerşen'in görevlendirdiği bir rehber ile Eskişehir gezi yaptık. Çok da memnun kaldık. Rehberin faydasını bu seyahatımızde gördük. Gideceklere de tavsiye ederim. İyi yolculuklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Sevgili biraderim,bu kış ortasında, Eskişeher'e kaç tane ağaçlar.net deli grubu gibi guruplar gezi düzenleyecekki üçretli rehber bulması zor olsun??.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Biraz önce Eskişehir belediyesi ilgililerine,gezimiz süresince bize eşlik edecek gönüllü rehber bulmalarında yardımcı olabilirlermi diye ağaçlar.net'in ...... grubu adına mail göderdim. inşallah olumlu cevap gelir. arkadaşımz oz26 nın paylaşımını biraz önce okudum,daha iyi çift taraflı araştırmış oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Bugün,Eskişehir'nin tarihi mekanları, park ve gezi yerlerini, önbilgi edinme amaçlı iyice inceledim. Buna göre bir gezi programını hazırladım. Eskişehir'li ve Eskişehir'i iyi tanıyan dostlar ile geziye katılacak arkadaşların görüşlerine sunuyorum, hatalı ve eksik bulduklarını düzeltirlerse mennun olurum. -Kalkış, programlandığı gibi sabah saat 8:00 Mecidiyeköy,E5 üzeri Göztepe,Kartal,Gebze İzmit -Kahvaltı molası, Berceste otoban kenarı Sapanca -Ara mola Ulusoy tesisleri Pamukova -Ara mola Bilecik -Saat 13:00 te otelde oluruz, otele yerleşme+aynı yerde öğlen yemeği. (bir saat ) İlk gün öğleden sonra: Biraz yorgun olacağımızdan dolayı şehrin eski ve merkezi yerleşim yeri olan odunpazarı civarında bulunan birbirine yakın mekanların gezilmesi. -otelden ayrılma Saat 14:00 1)Kurşunlu camii külliyesi ve içinde bulunan lületaş müzesi 2)Çağdaş cam sanatları müzesi 3)Cumhuriyet tarih müzesi 4)Odunpazarı evleri 5)Atlıhan Lületaş çarşısı gezisi (burada lületaş atelyelerinde ustaların taşlara şekil verme çalışmaları izlenebilir) 6)Şehir merkezinde akşam yemeği (tatar yemeklerininin yapıldığı restorant veya başka bir yer olabilir) 7)Otele dönüş saat 20:00 8)Otel cafeteryasında sohbet toplatı. 2.gün: -Hava durumuna göre aşağıdaki açık alanların gezilmesi (devrim arabası hariç bu mekanlar aynı bölgede sayılr ) 1) saat 9:00 otelden ayrılış 2) Şelale park (burada tepeden Eskişehir'i izleme imkanı var) 3)Şehri aşk adaları (porsuk çayi etrafı gezisi,gondol,esbot turu yapma imkanı var ) 4) Öğle yemeği yer ??? 5)Japon bahçesi 6)Aquapark 7)Devrim arabası 8)Dönüş saat 17:00 9)İstanbul varış 21:00-22:00 son gün öğle yemeği şelaleparkta yememizi PERHAN üye arkadaşımız tavsiye ediyor Düzenleyen ykaya194 : 25-02-2013 saat 09:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'lı dostlarımız, isterlerse ilk gün öğleden sonra yapılacak gezide "Ankara'ya en son trenin kalkış saatine kadar" bizimle olurlarsa memnun oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada Eskişehir mutfağı ile ilgili bilgilere ulaştım, linkte tavsiye edilen tatar yemeklerin yakın çekim fotografları var görünce ağzım sulandı.. Eskişehir Çibörek Evi* -Gezi programını revize ederek perşembe günü akşamı forumda sizlerle paylaşacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Öncelikle herkese selamalar.Cumartesi çalışıyorum ama pazar günü elimden gelen birsey olursa yardımcı olabilirim saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar... Büyükşehir Belediyesi ile rehber konusunu kesinleştirdik. rehberin isim ve telefon numarasını bekliyorum. bilgiler bana ulaşınca Güler Hanım'a ileteceğim. programın rehber eşliğinde yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum (tercih sizin). görüşmek dileğiyle... Düzenleyen oz26 : 26-02-2013 saat 01:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Alıntı:
Rehber konusunda gelgitler yüzünden hatırla çok uygun fiyata protokol rehberi bulmuştuk bu gün saat 17 aradığımda çumartesine başka bir grop aldığını söyledi kaçırdık malesef ![]() Şimdi başka bir profesyonel rehber arıyoruz onlarında fiyatları daha önçekin den çok yüksek iki gün sonuçta O manada rehber mevzunu olmazsa olmaz oldu . Düzenleyen ankstel : 27-02-2013 saat 17:33 Neden: imla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Alıntı:
Size özelden de yazdığım gibi Yusuf bey yarın belirtiğim saate kadar bekleyip ok Demeyi düşünüyorum adam başı 10 ile 12 tl hesabını yapmamak lazım sanırım Ne yapalım şimdi . Güler hanım rehber konusunda isabet buyurmuşsunuz . son rehber telefonda pazarlıkla sonucunda 225 istedi iki gün olarak. buda önceki fiyata 4 tl etkiliyor . Düzenleyen ankstel : 25-02-2013 saat 22:46 Neden: yanlış ifade |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2008
|
Alıntı:
Ellerinize, emeginize saglik. Program çok güzel görünüyor. Ben en son Eskisehir'e gittigimden beri en az 10 yil geçmistir. Bu son halini gerçekten çok merak ediyorum. Onun için de kisa bile olsa bu programa katilmak istedim. Istanbul'dan molalar hariç, 3,5-4 saat yol gidip gelecegiz. Orada ise, yol, yemek, dinlenme vs sonrasi, gezmek için bize kalan süre iyimser bir hesapla, kabaca 10-11 saat civarinda. Havanin gerçekten soguk olma olasiligi da çok yüksek. Soguk havada açikta gezmek insani ayrica yorar. Bu kadar kisitli bir süre içerisinde bizim için en olmamasi gereken sey ise zaman kaybi olsa gerek. Programa bakinca hersey mükemmel görünüyor. Yani meramim sudur ki; biz bu programi elimize alip, sizi takip ederek herseyi ve heryeri kolaycacik bulup ayrintili bir sekilde gezip ögrenip görebilecegiz degil mi? Söförümüzün de Eskisehir'e yabanci olmasi nedeniyle bizi indirdigi yere en yakin otoparki adama tarif edebiliriz degil mi? Ayrica sizin Eskisehir'de yasayan tanidiginiz kimseler vardir degil mi? Bir yerden bir yere, en çabuk ve kisa yoldan nasil gideriz biliyorsunuz degil mi?. Bir konuda sikisirsak yardim isteyebilecegimiz tanidiklariniz vardir degil mi? Gezmeye gittigimiz cami, müze ya da ören yerinin ne kadar sürede gezilip bitirilebilecegini, eger zamana sikisirsak öncelikli görülmesi gereken en önemli noktalari biliyosunuz degil mi? Kisacasi bir rehberin bize verecegi tüm servisi siz bize saglarsiniz degil mi? Bunca yil sonra gittigimiz Eskisehir'de bir de Anadolu'nun ustura gibi sogugunda organizasyon problemi yasamak, gör gözüm yollari seklinde gidip gelmeyi hiç istemezsiniz sanirim. Ben de hiç istemem.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Madem vaktimiz kalmadı. rehbere okey verelim hemen. Minibüste son yoklamayı yaparız. Rehber ücretine katılmak istemeyenler olursa, canları sağolsun bizim misafirimiz olsunlar. Daha da vakit kaybetmenin hiç gereği yok artık. Hesabını yaptığımız ücret 4 TL. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Moderatör
|
Yok Omer yanlışın var TL.4.- değil. 225 .-TL yi 18 e böl = 12.50 çıkar. İki kişi için bu 25.- TL eder. 4 kişi için ise 50.-.- TL eder ki az miktar değil. Kimseyi bu ücret için zorlamak doğru değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Eminim çok güzel bir gezi olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Rehber konusundaki fikirlerim diğer konulara verdiğim "okey" ler gibi olacak. Gezi konusunda her zaman çoğunluğun fikrine uyarım. Şoförümüz Eskişehir'i bilmiyorsa zaman kaybımız olacaktır ki bu çok önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Moderatör
|
Bu günlerde ne oldu bizlere, nazar mı deydi güzel agaclar.net ortamına. Her başlıkta neredeyse ters muhabbetler. Yapmayın arkadaşlar, gezmeye-öğrenmeye, keyif almaya gidiyoruz. Sevgili ykaya194, ne oldu? Neden zan altında kalmak istemiyorum dediniz. Size kimse bir şey söylemedi ki. Lütfen alınganlık yapmayın, özellikle rica ediyorum. ![]() Çok kısa bir zaman dilimindeki gezimizi en faydalı, en güzel bir şekilde yapılmasını hepimiz arzu ediyoruz. Siz de ben de diğer arkadaşlarımız da. İstiyoruz ki hem güzel olsun hem de olabildiğince ucuz olsun. 3-5 kuruşun hesabında tabii ki değiliz. Hesaplama işinde ben yanlış yapmışım hemen düzelttim. Rehber eşliğinde çok daha faydalı olacağını bir çok arkadaşımız yazmış, olur yaaa biz de tutarız bir rehber. Arzu eden arkadaşlar ücretine iştirak ederler. Tee be bu kadar uzatmaya değer mi be yaa? ![]() Evetttt, uzatmayın ve hep birlikte gelsin Cumartesiiiiiii diyelim, can dostlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
omer dostumuzun paylaşımıma alıntıda cevap olarak yazdığı yazının ne anlama geldiğini sizlerin yorumuna bırakıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Ben de sizi tanımıyorum ama gördüğünüz gibi buradan konuşabiliyoruz. Kısmet olursa yüzyüze de tanışırız. Bahsettiğiniz mesajları okudum. Zaten o mesajlardan birisine cevap olarak size yazmıştım. Sizi suçlamak gibi bir çabam hiç olmadı. Size bu cevabı yazma nedenim ise, sizin zan altında kalma konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti gidermek için. İyi niyetinizden en ufak bir kuşkum yok. Yaptığınız internet araştırmalarında bulduklarınızı buraya kopyala yapıştır yapmanız çok ince bir davranış. Tekrar çok teşekkür ederim. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Sizi hiç bir biçimde zora koşmadan şöyle sorayım o zaman. - Yaptığınız bu araştırmalar, bizim orada rehbersiz olarak gezebilmemiz için yeterli olacakmıdır? - Yoksa mesajımda sorduğum sorular ışığında uygun bir bedel ödenecek bir rehbere yine de ihtiyacımız olduğunu düşünüyormusunuz? Sanırım bu iki sorunun hiçbir biçimde sizi zan altında bırakmaya yönelik olmadığını görebilirsiniz. Aslında bu iletimdeki sorular da bu kadar basitti. Üzgünüm ama gereksiz bir hassasiyet göstermişsiniz. Örnek gösterdiğiniz Perhan’ın mesajına ek olarak ben de sizin yine Perhan’ın 181 numaralı mesajını tekrar okuyup “analiz” etmenizi rica ederim. Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Soru size sorulmuş. Siz de "evet yapabilirim" veya "hayır yapamam diye cevap verirsiniz, olur biter. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
dostum omer, Siz benden evet veya hayır cevabı bekliyorsunuz, ancak hiç bir paylaşımda "rehbere gerek yok ben rehberlik yaparım" diye yazdığımı hatırlamıyorum. Arkadaşların ön bilgisi olsun diye gezilebilecek ve yemek yiyelebilecek yerler ve saatlar ile ilgili kendimce bir program yaptım ve görüşlerine sundum. Rehbere taraf olup olmadığımı sorarsanız, yanlışlıkla sildiğim paylaşımda belirttiğim gibi "rehberle anlaşma yapmadan önce arkadaşların ortak oluru alınmalı"vurgusunu yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Rehberli veya rehbersiz çok güzel bir seyahate çıkmak üzeresiniz. Büyükerşen hoca hakikaten Eskişeir'i yeniden yaratmış. Eskiden Porsuk çayına kokudan yaklaşılamıyordu. Şimdi içinde motor veya gondollarla dolaşıyorsunuz. Cam, lületaşı ile birlikte tarihe de tanık olacaksınız. 45 dakika uzay üstündeki gösteride çok enteresan. Şato ve casper, Nuhun ve korsan gemisi gibi bir çok yer göreceksiniz. Biz orada iken Büyükerşen hocanın mumya müzesi açılmamıştı. Açılmışsa resimlerini paylaşırsanız sizlere teşekkürler ederiz. İyi yolculuklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Biz bu geziyi çok istediğimiz için bütçemi zaten zorluyorum lütfen kusura bakmayın ama biz 4 kişilik bir aile olarak geliyoruz ama bir 50 lira daha benim için fazla gelir. Zira orada da harcama yapacağımız. Ne yapacağız karar veremedim. Acaba gelmekten vazmı geçsek sizide sıkıntıya sokmak istemiyorum bilemedim ki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Moderatör
|
Sevgili günebakan hiç öyle şey olur mu, lütfen programınızı değiştirmeyin, çok üzülürüm. Arkadaşlar, bu konu hakkında hiç konuşmak istemiyorum. Lütfen sizler de kapatın konuyu. Hep beraber 18 kişi programımızı gerçekleştireceğiz. NOKTA konmuştur. Biraz daha yazarsanız başlığı kapatacağım. Yazacağınız şeyler kim nereden vasıtaya binecek olabilir ancak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |