Arkadaşlar,
Bugün,Eskişehir'nin tarihi mekanları, park ve gezi yerlerini, önbilgi edinme amaçlı iyice inceledim. Buna göre bir gezi programını hazırladım. Eskişehir'li ve Eskişehir'i iyi tanıyan dostlar ile geziye katılacak arkadaşların görüşlerine sunuyorum, hatalı ve eksik bulduklarını düzeltirlerse mennun olurum.
-Kalkış, programlandığı gibi sabah saat 8:00 Mecidiyeköy,E5 üzeri Göztepe,Kartal,Gebze İzmit
-Kahvaltı molası, Berceste otoban kenarı Sapanca
-Ara mola Ulusoy tesisleri Pamukova
-Ara mola Bilecik
-Saat 13:00 te otelde oluruz, otele yerleşme+aynı yerde öğlen yemeği. (bir saat )
İlk gün öğleden sonra:
Biraz yorgun olacağımızdan dolayı şehrin eski ve merkezi yerleşim yeri olan odunpazarı civarında bulunan birbirine yakın mekanların gezilmesi.
-otelden ayrılma Saat 14:00
1)Kurşunlu camii külliyesi ve içinde bulunan lületaş müzesi
2)Çağdaş cam sanatları müzesi
3)Cumhuriyet tarih müzesi
4)Odunpazarı evleri
5)Atlıhan Lületaş çarşısı gezisi (burada lületaş atelyelerinde ustaların taşlara şekil verme çalışmaları izlenebilir)
6)Şehir merkezinde akşam yemeği (tatar yemeklerininin yapıldığı restorant veya başka bir yer olabilir)
7)Otele dönüş saat 20:00
8)Otel cafeteryasında sohbet toplatı.
2.gün:
-Hava durumuna göre aşağıdaki açık alanların gezilmesi (devrim arabası hariç bu mekanlar aynı bölgede sayılr )
1) saat 9:00 otelden ayrılış
2) Şelale park (burada tepeden Eskişehir'i izleme imkanı var)
3)Şehri aşk adaları (porsuk çayi etrafı gezisi,gondol,esbot turu yapma imkanı var )
4) Öğle yemeği yer ???
5)Japon bahçesi
6)Aquapark
7)Devrim arabası
8)Dönüş saat 17:00
9)İstanbul varış 21:00-22:00
son gün öğle yemeği şelaleparkta yememizi PERHAN üye arkadaşımız tavsiye ediyor
Düzenleyen ykaya194 : 25-02-2013 saat 09:40
|