agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2011, 21:51   #301
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
valla gayet lezzetliydi, zeytinyağıda olsaydı fena olmazdı hani

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 21:52   #302
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
İşte bazen böyle tohumları da yiyebiliyoruz

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 21:55   #303
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
............ teklif ve yönlendirmeleri ile toplantıların mümtaz kişisi [COLOR=Red]Cemal.S,.
Merhabalar!

Ağaçlar net e üye olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu doya doya tattığımız bir gün yaşadık hep beraber. Arkadaşlar öyle güzel anlatmışlar, fotoğraflamışlarki şu anda pazar gününü tekrar yaşıyorum. Bizlere bu günü yaşatan en başta Güler hanıma , Zenfree hanıma ve emeği geçen katılabilen, katılamayan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle birlikte geçen üç saati anlatmak öyle zorkiii. Ağaçlar net büyüğü ile küçüğü ile Malinası, Ferdası,Çekirdeği hatta arabasında EGE si ile çoook büyük bir aile. İyiki varsınız hepinizzzzz.
Önceki toplantılarımızdan tanıdığımız bir çok arkadaşımızla tekrar buluşup dertleşmekte güzeldi yeni arkadaşlarımızla tanış olmakta. Ağaçlar net ailesi inanıyorum daha çok güzelliklere imza atacaktır. Bu kadar gönül gönüle vermiş bir topluluğun her derde deva olduğunuda sevgili Sercan arkadaşımız sayesinde öğrendik. Arkadaşlarımız öyle pozitif enerjililerki misafirlerimiz, kafe personeli hatta yoldan geçenlerin bile bir anda gözlerinin güldüğünü seyrettim.

Kısacası ozanımızla, yazanımızla, taşımızla toprağımızla, çiçeğimiz böceğimizle, bitkilerimiz tohumlarımızla, solucanlarımız çeliklerimizle, gülenimiz ve mutluluktan gözleri dolanımızla dolu dolu yaşayacağımız güzel günlere diyorum.

Hepinizi çok ama çok seviyorum.

Yukarıdaki alıntıya gelince; Sevgili OSMAN 45
İnanın hocam ben mutluluktan ne yaptığımı bilmiyordum. Öyle görmeniz ve düşünmeniz beni çok duygulandırdı. Teşekkür ederim.

SAYGIYLA.

Düzenleyen cemal.S : 11-01-2011 saat 01:17 Neden: Küçük bir imla hatası düzetmesi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 21:58   #304
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
İşte bazen böyle tohumları da yiyebiliyoruz
Delilik parayla değil ki, İsmail beyin yüzünde ki ifadeyi hiç unutamam gözleri yuvalarından fırladı

Eski 10-01-2011, 22:05   #305
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Suna Mesajı Göster
orhan bey

susak tohumu bahçenizdeki uzun kesilerek yenen kabakmı...
Evet evet Suna Hanım.
Banada tohumunu sağolsun, Geyve' den Sakagun göndermişti.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 22:06   #306
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Delilik parayla değil ki, İsmail beyin yüzünde ki ifadeyi hiç unutamam gözleri yuvalarından fırladı
afiyet olsun.

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 22:11   #307
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Alıntı:
afiyet olsun.
Deminden beri kendi halime kendim de kahkalarla gülüyorum

Eski 10-01-2011, 22:14   #308
Ağaç Dostu

ismail seyrek's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2009
Galeri: 27
Sevgili Bettyycim.
Aslında onlar bize yöreden yemeklik olsun diye gönderilmiş olan şeyler. Patlıcan ve biber kurusuyla birlikte yumuşatıldıktan sonra yapılan yemeği kesinlikle çok lezzetli. Orda sanki
yenilmemesi gereken birşeymiş gibi bakmışım. Abartmışım galiba. Bileydim daha çok getirirdim.

ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 22:29   #309
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
9 Ocak İstanbul toplantısı.

Dün toplantımız hakkında elde olmayan nedenlerden dolayı kısacık yazmak zorunda kalmıştım, bu gün buradan devam edeyim.

Eşimle birlikte MATCH Cafe'ye geldiğimizde, sevgili Güler ablayı Selenn hanımla birlikte hazırlıkları yapmış, bizleri bekler bulduk.
Selenn hanım da teyzesi gibi güler yüzlü sıcacık bir insan, Serkan İstanbul arkadaşımız da oradaydı. Zaman içinde çoğaldık, Cafe bayram yerine döndü.

Tohumlar, çelikler, sihirli topraklar paylaşıldı sohbetler koyulaştı.
Güler abla'nın nefis korogakileri, (dalından koparılmış hâlini, ağzıma dahi süremediğim hurmanın böyle bir nefasete dönüşeceğini hâyâl bile edemezdim.) Elinize sağlık Güler abla. Sayın Bettyycim'in sütlü nuriyesi canımıza can kattı.

Dostluğun sıcaklığında havanın soğuğunu hissetmedim. Daha önce hiç görmediğim yüzlere baktıkça, ben bu yüzü bir yerden hatırlıyorum, daha önce karşılaştık sanki demekten kendimi alamadım.

Vakit azlığından bütün arkadaşlarımızla sohbet imkânımız olmadı fakat, sayın Epsody, Nuri Murvet, Betito, Sarı Efe Serkan İstanbul ile kısa sohbetlerimiz mutluluk verdi.
Yakından tanımayı çok istediğim sevdiğim saygı duyduğum, sevgili Orhan bey'le kısacık sohbet beni ziyadesiyle memnun etti.
Ayrılık vakti geldiğinde, muhteşem bir gün geçirmenin huzuru ve mutluluğuyla dönüş yoluna koyulduk.

Bu güzel günü organize eden, emeği geçen, hediye getiren, gönderen Ağaçlar net seçkin güzel insanlar topluluğu, şahsım ve eşim adına hepinize teşekkür ederim.
Sevgiler saygılar...

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 22:31   #310
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Sayın Vildan Sönmez ben de sizinle Datça hakkında sohbet etmeyi isterdim.
Sevgiler saygılar...

Eski 10-01-2011, 22:59   #311
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek Mesajı Göster
Sevgili Bettyycim.
Aslında onlar bize yöreden yemeklik olsun diye gönderilmiş olan şeyler. Patlıcan ve biber kurusuyla birlikte yumuşatıldıktan sonra yapılan yemeği kesinlikle çok lezzetli. Orda sanki
yenilmemesi gereken birşeymiş gibi bakmışım. Abartmışım galiba. Bileydim daha çok getirirdim.
o zaman deşti domates olmayabilir. malatya dayken bizde sebze kuruttuk . sebzeleri halden aldık. inşallah size yollayanlar bizim yaptığımızı yapmamışlardır.

Eski 10-01-2011, 23:05   #312
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

[QUOTE=OSMAN45;, Güzel eşi ile sevimli yakınlıklıkları Güler hanımın bile takıldığı gözden kaçmayan Zafer İnandıklı ve diğerleri orada ve burada sizinle birlikte olmaktan memnunum.

Her şey gönlünüzce olsun.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, Osman Bey.
Ben de sizi tanımaktan ve aramızda olmanızdan mutluluk duyuyorum. İnşaallah bir sonraki toplantıda shobet etme imkânı buluruz.

Sevgiler saygılar.

Eski 10-01-2011, 23:21   #313
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Paylaşımlarımın açıklanması.

Arkadaşlar dünkü toplantıda biraraya gelerek forumlardaki hobi faaliyetlerimizin bilgi paylaşımlarının neticesinde ortaya koyduğumuz ürünlerimizin, tabi bu kişilerin özel ilgi alanları içindeki çalışmaları ile billurlaşan emeklerinin ortaya koyduğu değerleri paylaşımlarla taçlandırılarak güzelliklerin ortaya konması hepimizin mutlu anlar yaşattı.

Arkadaşlar birlikteliğimizle katılan üye arkadaşların etkinliklerinin paylaşımlarının yorumlarının ortaya konduğu bu son mesajlar içinde bende kendi etkinliğim olan kompos ve solucan gübresinin genel tanımını yaparak bu gübrenin bitki gelişimine etkileri ve topraklar içindeki organik yapı içindeki oluşumları açıklama gereği duymaktayım.

En masum sayılabilecek ahır gübrelerinin toprağa doğrudan uygulanmasının toprak yapısındaki yaratığı olumsuz etkilerin yetiştireceğimiz bitkiler üzerindeki etkileri en başta bitkilerin kök yapısında gelişim bozuklukları yaratmasının başlıcaları arasında hayvanların barsaklarında ürüyerek dışkıları ile toprağa geçmeke ve toprak yapısının hastlanması ve bu hastalığın bitki köklerini etkiliyerek bitkinin verim artışını etkilemektedir.

Burada devre solucan ve gübresi girdiğinde olayların yorumu şu şekilde açıklanabilir, arkadaşlar hayvan dışkıları içinde bulunan her türlü zararlı oluşum meydana getirme gücü olan mikro organizmalar solucanın savunma sistemleri içinde üretilen çeşitli enzimlerle bertaraf edilerek solucanın toprak içindeki sağlıklı yaşamını sekteye uğratmadan elimine olmaktadırlar, solucanların toprak içindeki yaşamlarını güvence altına bu enzimler bir yerde biopestist görevi üstlenerek toprak yapımızın zararlı oluşumlarınıda elimine etmektedirler.

Arkadaşlar solucan gübresinin bu bio pestist özelleği bize organik tarımın kapılarını açmakta bizi toprak içi zararlılarla mücadelede zehirli kimyasal uygulamalardan kurtarmaktadır, burada bir noktaya dikkat çekerek bu zararlı oluşumlara neden olan mikro organizmaların azgınlaşmış olanlarınıda beslenme menülerinde bulundurarak sindirim sistemlerinden geçirirken baskılanmaların da sağlamakla toprak içinin sağlıklı ve dengeli bir yapı oluşmasına hizmet etmektedir.

Paylaşım inancı içinde sizlerede bir miktar sunduğum bu solucan kompostunun kullanımına ilişkin bir bilginin paylaşılmasını uygun gördüğümden, bu solucan kompostunu yetiştireciğiniz tohum ve bitkilerin tohum yatağına ve bitki köklerine bir tatlı kaşığı uygulamanız halinde yokarıda saydığım bu etkilerin bitkileriniz sağlık kök yapısı içinde gelişimlerini sürdürerek sizlere gerçek organik özelliklerde ürünler sunacaklardır.

Hobi konularıma giren bu çalışmalarımın bilgilerini sizlerle her zaman paylaşmaya hazırım,

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 23:23   #314
Ağaç Dostu

ismail seyrek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Hayatımıza değer katan bir günün ardından...

Yetmediiii! Yetmediiiiiiiiiii! Haftaya çaylar da hediyeler de benden. Çayınızın şekerini bile karıştırırım. Yanına sütlü nuriye, yoğurtlu iskender hatta peynirli pide. Kurrada da boş yok. Ne olur yine gelin

Zaman öyle hızlı aktı ki. Tadı damağımızda, kulağımızda hatta beynimizde kaldı. Bu tad sanki; biraz korogaki gibi, biraz sütlü nuriye tadında belki, belki tatlı bir sohbet gibi belki de zamanı paylaşmanın eşsiz zevki!

Zamanı paylaşacak güzel insanlar olunca, hele birde bunlar 50 kişi olunca 180 dk. / 50 den, hissedilen zamanın yaklaşık 3,5 dk. olması hiçte anormal değil herhalde. Dün zamanımı benimle paylaşan, değer katan güzel yürekli tüm dostlara teşekkür ederim. Eksik olmayın.
Sevgili Sarıefe
Her ne kadar "Yetmedi" desen de; kaktüs serasından sonra, bizleri evlerimize ulaştırmak için harcadığın çabaya İst.trafiği "yetti artık!" dedirtti. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

Eski 10-01-2011, 23:40   #315
Ağaç Dostu

ismail seyrek's Avatar

Alıntı:
o zaman deşti domates olmayabilir. malatya dayken bizde sebze kuruttuk . sebzeleri halden aldık. inşallah size yollayanlar bizim yaptığımızı yapmamışlardır.
Lütfen Suna hanım
Siz halden almışsınız. Bunun geldiği yer köy ve bu insanlar yıllardır sadece kendileri için yetiştirir. Ayrıca halden-manavdan alma koşullarıda yok.Bize göndermiş olmaları tonlarca ürettiği anlamına gelmiyor. O kadar da emin olmadan
halden alma domatesi bu nadide topluluğa sunmak herhalde olmazdı.
Ayrıca Bettyycim teste tabi tutmuş olduğundan tadından da farkedilmiştir.

Eski 11-01-2011, 00:33   #316
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Sevgili Sarıefe
Her ne kadar "Yetmedi" desen de; kaktüs serasından sonra, bizleri evlerimize ulaştırmak için harcadığın çabaya İst.trafiği "yetti artık!" dedirtti. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.
Lafı bile olmaz sevgili ismail seyrek. Sizinle biraz daha fazla vakit geçirmek benim için zevkti. Bu zevki yaşattığınız için ben teşekkür ederim. Sevgilerimle...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 08:40   #317
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster

Paylaşım inancı içinde sizlerede bir miktar sunduğum bu solucan kompostunun kullanımına ilişkin bir bilginin paylaşılmasını uygun gördüğümden, bu solucan kompostunu yetiştireciğiniz tohum ve bitkilerin tohum yatağına ve bitki köklerine bir tatlı kaşığı uygulamanız halinde yokarıda saydığım bu etkilerin bitkileriniz sağlık kök yapısı içinde gelişimlerini sürdürerek sizlere gerçek organik özelliklerde ürünler sunacaklardır.
Paylaşım için tekrar teşekkürler Sn. Epsody. Elimdekini hangi saksılara bölüştüreyim diye düşünürken verdiğiniz miktar işimi kolaylaştırdı. Bu durumda ev içindeki bütün saksılarıma bölüştürebilirim. Hatta aynı şartlarda olan iki saksım varsa birine koyup, birine koymayacağım. Gelişmeleri başlığınızda paylaşırım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 10:47   #318
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Rica edrim Suna hanım. Umarım sorunsuz yetiştirirsiniz.
Ayrıca, Bettyycim ağzına attğında bende "eyvah! gitti tohumlar" diye şaşkınlıkla bakmışıtım. Umarım size de afiyet olmuştur.
Bir daha siz siz olun, Bettyycim'e hediye tohum verirken ister eksin, ister yesin tohumundan verin. Ayçiçek tohumu verseniz birazınını çıtlatır, kalanını da ekerdi. Dimi Bettyycim.
Önce kalite ve tat, randuman kontrolü yapmış Betttycim. Siz yiyor zannetmişsiniz.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 11:50   #319
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Fotoğraf makinesindeki fotoğrafları silerken gözüme bir iki fotoğraf daha çarptı.

Sevgili epsody, cemal.S.'i esir mi almış? Solucan gübresini anlatıp da duruyor.

eşi Aysel Hamım da " Amma da solucanmış bu yaaa" derken.

P1090260 (600 x 450).jpg

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 11:52   #320
Moderatör

Güler's Avatar

Biri hararetli hararetli kaktüsleri anlatırken, bir diğer arkadaşımız da sakin sakin, yüzündeki gülücükle seyrediyor.

Eski 11-01-2011, 12:33   #321
Ağaç Dostu

ismail seyrek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Bir daha siz siz olun, Bettyycim'e hediye tohum verirken ister eksin, ister yesin tohumundan verin. Ayçiçek tohumu verseniz birazınını çıtlatır, kalanını da ekerdi. Dimi Bettyycim.
Önce kalite ve tat, randuman kontrolü yapmış Betttycim. Siz yiyor zannetmişsiniz.
Ne de olsa tecrübe konuşuyor. Haklısınız aynen canlı tanığıyım. Çok keyifli bir gün oldu. Sizler iyi ki "yoktunuz". Çünkü orda olanlarla bile yeterince tanışma ve sohbet etmeye vakit yetmedi. Daha geniş zamanlı ortamlarda buluşmak dileği ile..
sevgiler.

Eski 11-01-2011, 12:58   #322
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Sizler iyi ki "yoktunuz". sevgiler.
Bak bak, kavgada bile söylenmez.....Bana biri böyle yazsa valla alınırım Cumhur Tonba.

(mikserlik bana da mı bulaştı ne? Hep bu furkan yıldız'ın yüzünden.)

Benim bu mesajım da ... fıkra gibi oldu.
" Adamın biri kahvede oturmuş harıl harıl anlatıyor; ben kuranda okudum, namaz kılmayın diye yazıyor. Millet şaşırmış, hiç öyle şey olur mu birader demişler ama adam israr ediyor. Nihayet, peki getirin kuranı da göstereyim demiş. Kuran gelmiş, adam ayeti bulmuş, parmağı ile ayetin önündeki kısmı kapatarak göstermiş.
Bakın ------ namaz kılmayın diyor. Adamın biri yaaa hemşerim olmaz öyle şey sen çek şu parmağını şuradan demiş. Parmak satırdan kalkınca da yazı ortaya çıkmış: içkiliyken namaz kılmayın.

Eski 11-01-2011, 15:59   #323
Ağaç Dostu

ankstel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-11-2009
Sevgili Sarıefe
Sizi tanımaktan ve toplantı sonrası sera gezisinde göstermiş olduğunuz kibarlığa *** ederim . bence de yetmedi akşamları lokale beklerim İsmail bey de gelir yeni projeler hk sohbet ederiz yeni rotalar çizeriz ..
Kaktüs serasından sonra, bizleri evlerimize ulaştırmak için harcadığın çabaya İst.trafiği "yetti artık!" dedirtti. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 17:06   #324
Moderatör

Güler's Avatar

Mesajlarında (*) yıldızlar çıkan arkadaşlarımıza duyurulur.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16063

Eski 11-01-2011, 18:05   #325
Ağaç Dostu

yener.T's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Sayın Ağaçlar net üyeleri ; 9 Ocak Pazar günü İstanbul Toplantısında bulunmak ve dostlarla tanışmak en büyük arzum idi.Fakat ani olarak geçirdiğim Safra kesesi ameliyatı ile sizlerle buluşamamak ve sohpetlere katılamamak beni gerçekten üzmüştür.

Bu sayfalardan ve fotoğraflardan her zamanki gibi çok nezih bir ortamda yapılan toplantının görüntüleriyle avunmak zorunda kaldım.Bir daha toplantılara katılmak üzere herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

Selamlarımla.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 18:14   #326
Ağaç Dostu

Serilaaa çok geçmiş olsun. Boş verin takmayın kafanıza daha çok toplanırız eminim. Bir sonrakine diyelim.

Selamlar.

Eski 11-01-2011, 18:37   #327
Ağaç Dostu

sayın Serilaaa
geçmiş olsun.

Eski 11-01-2011, 20:19   #328
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Her fotoğrafı inceledikçe yüzüme tebessüm yayılıyor...
Aynı duygularla fotoğraflara bakıp mesajları okudum, içim ısındı, ağır yorgunluğumun üzerine ilaç gibi geldi.

Ne güzel bir toplantı olmuş, keşke aranızda olabilseydim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 22:04   #329
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın Mine Hanım, sağ olun. Başlığa bir iki satır yazmanız bile bizleri mutlu ediyor.
İnşallah burada sizin de katılacağınız bir toplantı tertipleriz.

Eski 11-01-2011, 22:11   #330
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım, sağ olun. Başlığa bir iki satır yazmanız bile bizleri mutlu ediyor.
İnşallah burada sizin de katılacağınız bir toplantı tertipleriz.
Bir eğitim semineri o kadar güzel olur ki. Hem bilgilenmiş hemde Mine hanımları tanımış oluruz diyorum. Bu kez bizi Alisamiyen paklar. NE DERSİNİZ ? Kendilerinden çok şey öğrendik teşekkürde etmiş oluruz hep beraber.
Ne yalan söylüyeyim kızlarımın anasıyla biz dünden hazırız.

Bu sorum herkese. Arkadaşlarımız eminim görüşlerini yazacaklardır.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025