![]() |
Geçen haftanın fotoğrafları.
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Evet gördüğünüz üzere süre doldu, bahçeye bekleniyorsunuz! Üsttekiler çürümesin diye çoktan çocuklarca gereği yapıldı. Eklenti 80361 Bunlar da sizi bekleyen çileklerimiz. Eklenti 80362 Gelmezseniz başka dökmezler haberiniz olsun! 'Karıncaların intikamı' demiştik ya! Bakın! Eklenti 80363 Bahçemizin sulanmasında hortum haricinde başka araçlar da kullanıldı, maksat yapraklara su değmesin! Eklenti 80364 |
Bahçemizin bitkileri
5 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki bitkilerimizin pazar günü itibariyle görünümleri aşağıdaki gibiydi, şimdi kimbilir ne kadar oldular?
Bebek karpuzlarımız Eklenti 80366 Mısır (Meryem hanımdan) Eklenti 80368 Bir başka mısırımız Eklenti 80369 kabak fidesi Eklenti 80370 Ve narin domateslerimiz Eklenti 80367 |
5 Eklenti(ler)
Sol bölüme sırasıyla maş fasulyelerimiz, bombay fasulyelerimiz, börülcelerimiz ve nohutlarımız ekildi. Ekilen kısım, çayır çimen ile çardak arası ve hizası.
Eklenti 80382 Çardağın arkasındaki kısım da çapalanıp fıstıklarımız vs. için boş bırakıldı. Eklenti 80381 Ekilen ve ekilmeyen bölüme yandan bakış, arka planda yeni komşularımızın yeni yapılan çardakları. Eklenti 80383 Bu güzeller güzeli, rengarenk çiçek de yeni sulanmış bahçemize bu işler nasıl oluyor, öğrenmeye, ablalarıyla elele bahçeler arasında gezmeye gelmişti. Eklenti 80384 Yeni komşularımız ile laflarken, paparazzi kısmısının en küçüğü yarı çıplak bir halde, amele yanığı için her türlü şartı gerçekleştirmiş geceyi fotoğraflayıvermiş! Eklenti 80385 |
Bizim fesleğen ve dereotu tohumlarından ses seda yok mu daha?
Soğan-sarmısaklar ne alemdeler? |
Sayın gece tebrikler gerçekten. Dört metrekarelik yer için uğraştığımızı hatırlayınca sizin emekleriniz daha da iyi anlaşılıyor.
Soğan ve sarmısakları ben de merak ettim.:) |
Soğan ve Sarımsaklardan haberler var.
2 Eklenti(ler)
Soğan ve sarımsaklar mı? Bakın ekrandan size el sallıyorlar :)
Soğanlar Eklenti 80457 Sarımsaklar Eklenti 80458 Fesleğen ve dereotlarına gelince; çimlenen yeni bitkiler vardı ancak katılan gübre nedeniyle çoğunluk yabancı otlardaydı, tam seçilecek boyda olmadıklarından onları fotoğraflamadım. Ekililerimizi hem gider gitmez(susuzdular), hem de akşam suladık şimdi coşmuşlardır, hatta soğan ve sarımsaklar kazılmak bile istiyorlardır. gece 'bakalım soracaklar mı' diye soğan sarımsakları sağa veya sola değilde sona bırakan forum kişisi! |
Bu haftaki plan?
Bu hafta sonu bahçemize gitmeyi düşünen var mı?
|
Bu yere kiraç atılmasının amacı nedir acaba?
|
Bahçem kireçtir benim!
Alıntı:
Ayrıca pratik olarak karıncaları uzaklaştırdığına tanık oldum, bu konudaki tesir süresini henüz bilmiyorum. gece forumda araştırma yapmadan, (forumda) önceki okuduklarına göre yazan forum üyesi! Not: Yukarıda genelleştirerek söyledim ama şimdi belirtme ihtiyacı duydum "Bu yere..." atılma nedeni; yaptırılan toprak analizi sonucu atılmasının daha uygun görülmesi. |
Sevgili Gece ve şirin ailesi bizimle çok güzel resimler paylaşmışlar ve yaptıklarını çok güzel anlatmışlar. Çok teşekkürler. Bu hafta yoğunluk nedeniyle siteye girememiştim. Şu an itibariyle halen babamın Fenerbahçe Spor Klübünde oy kullanıp gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla. Bizim evde kimsenin gündemi kimseye uymadığından bir araya gelip birşeyler yapmamız hayli zor oluyor. :) Biraz akşamüstüne kalıcaz fakat bu hafta da gidemezsem hobi bahçemize çok üzülecektim.
Umarım oraya vardığımızda Gece gibi benden daha bilgili birileri vardır; ( Bu hafta gelecek olan varmı bilemiyorum.) Çünkü tohumları direk toprağa dikip sulama konusunda çok tecrübeli değilim. Yukarda anlatılanları okuyunca da biraz ürktüm nasıl yapmam gerekiyor diye :) Götüreceğim sırık cherry domatesler artık fide olmaktan çıktı. Üzerinde tomurcukları var sanki bugün yarın açacaklar gibi. Çok yakında herkes domates yemeye gelebilir :) Bu kadar büyüdükten sora toprağa geçirince tutar mı acaba? İşte böyle korkularım var şu an, bakalım gidince neler olacak nasıl başa çıkacağım :) Hepinize sevgiler. Döndüğümde herşeyi elime yüzüme bulaştırmış olmaktan utanmazsam, sizinle olan biteni burada paylaşacağım :) |
Alıntı:
Akşamüstü olabilir tabii, sulama ve ekim dikim için sabah erkenden daha kötü ama öğle saatlerinden çok daha iyi bir zaman dilimi, uzun kollu olmak iyi bir de (Riva -tatlı su- kenarı, sivrisinek gerçeği!). Gidememişseniz üzülecek olan sadece siz ve aileniz değilsiniz! :o Alıntı:
Gittiyseniz siz farketmişsinizdir ama henüz gidemeyenler için söylüyorum; merak etmeyin bizden kimse olmasa da bahçemizde Meryem hanım ve Alaattin bey (Yemyeşşil ekibi) sürekli bulunuyor. Çekinmeden soru sorabilir, destek alabilirsiniz. Kiraz domatesleri yemek için sabırsızlanıyorum. Paylaşımlarınızı heyecanla bekliyoruz. Size ve ailenize sevgiler. gece G.Lucas'ın kulaklarını çınlatan forum üyesi! |
Eveeet :)
Çok şükür ki geç de olsa güç de olsa gidebildik. (Geç olma sebebini yazdım Güç olma sebebini de sonra anlatacağım.) Ve bayıldık!!! O yüzden diyorum ki şimdiye dek gitmemiş olanlar; orda fotoğraflardan çok daha fazlası var. Kesinlikle gidilip görülmeli. Bir kere o güzel kuş seslerini ( ki bülbül olduğunu söylediler, ) fotoğraflardan duyamazsınız. O ortamın enerjisini fotoğraflardan hissedemezsiniz. Ve çok tatlı Meryem hanım ve Alaattin beyin yardımsever dostluğunu buradan paylaşıp bilemezsiniz. Bu nedenlerle herkes en az bir defa oraya gitmeli. Bir defadan sonrası zaten gelecektir diye düşünüyorum. Ve tembeller için de bir haberim var; gerçekten sevgili Gece, Malina, Güler Hanım, Zenfree (ve hatırlayamadım başka kimler gitmişti kusuruma bakmasınlar) işlerin en zor kısımlarını yapmışlar. Ellerine sağlık.. Sizlere bir iş kalmamış gönül rahatlığıyla gidip sefasını sürebilirsiniz :p |
Şimdi gelelim güç olma sebebine bir hayli eğlendirici bir kısımdı bizim için. Evden çıkabildiğimizde saat 15:00'i geçiyordu. Bir an önce Yemyeşil'e varmak istiyoruz fakat hiç levha göremeden geçmişiz. Cam ocağını görünce geçtiğimizi anladık ve geri döndük. Köyde bir abiye sorduk; Yemyeşil hobi bahçesi diye yok bilemediler. Sonra bir abi
-Haaa dedi. -Siz " ekim dikim işleri davası " onu mu arıyorsunuz? -Hah dedik aynen budur. -Alaattin'in yeri orası dedi ve tarif etti sağolsun. Tabi ekim dikim işleri davası bizim dilimize takıldı. :) Yemyeşil'in tüm levhaları birer birer kırılmış kaldırılmış vs. En sonuncusunu da geçen gün İski devirmiş.Tam kapıda girişte olan yalnızca tek bir yönden gelenlere gözüküyor. O da malesef bizim geldiğimiz yön değildi :)) Yeni gidecek olanlar bizim gibi görmeden geçmeyin. Köylülere bol bol sorun hatta "Yemyesil hobi bahçeleri" diye değil "ekim dikim davası yapılan yer" "Alaattin'in yeri" falan diye sorun. Daha kolay cevap alırsınız :) Evet kocaman olmuş cherry fidelerimi sonunda toprakla buluşturabildim. Bir tanede mısır fidesi diktim. Yine papağanımın yemlerinde olan mısırlardan çimlendirmiştim. Tohumlara cesaret edemedim. Ne yalan söyleyeyim; yerine bile karar veremedim. Düzeninizi bozar mıyım diye biraz korktum. Bu arada Meryem abla çok yardımcı oldu yeri seçmemde. Bir gün önce de Vildan hanımlar geldi dedi (sanırım biber) fidelerini ektikleri yerleri gösterdi. Çardağın arkasıda bayağı ekilmiş durumda, az bir yer kalmış boş olarak. Tüm tohumları çardaktaki kutuya koydum. Tüm gidecekler haberiniz olsun! Soğan ve sarımsaklar resimlerdekinden biraz daha boylanmışlardı. Çilekler pembe pembeydi ama yine de en pembelerinden iki tanecik dayanamayıp yedim. Öyleyken bile çok lezzetli geldi. Ama orası farklı enerjisi olan ve çok bereketli bir yer Sevgili Gece kesinlikle haklı! (Artık Gece abi diyebilir miyim?) Meryem abla elinde taptaze yeni toplanmış marullarla geldi, koca bir poşet dolusu marulumuz oldu. Ve bu akşam yediğim için; tadının hayatımda yediğim en lezzetli marul olduğunu hiç abartmadan söyleyebilirim. Bereket kısmı marullarla bitmiyor. :) Alaattin abi de; Kafeteryanın orda bulunan ( Adını bilmediğim ama hani sarkan ve yolları kaplayan arsız bir çiçek var, mor mor bir sürü açan.) onun ucundan azıcık kopartabilir miyim diye sorunca, bana tüm kökleriyle öyle kocaman bir parça verdi ki keyfime diyecek yok doğrusu. :) O yüzden ben derim ki bu bereketli topraklara sizler de uğrayın.. :) Hep birlikte olursak orası çok daha eğlenceli olur.. Bayağı uzun bir yazı oldu. Aslında bitmedi ama papağanım uyumak için beni bekliyor. Devamı yarına artık. Fotoğrafları da yarın eklerim. Bu kadar uzunluğa sürç-i lisan ettiysem de affola. Hepinize sevgiler.. |
Alıntı:
Orda fideleri dikerken de hep " -Noluur tutun yüzümü kara çıkarmayın." diye söylendim :) |
Fotoğraflar?
Fotoğrafları görmek istiyoruz.
gece fotoğraf yolu beklemek ne zormuş, diyen forum kişisi! |
30-31 mayısta giden olmadı sanırım.
6-7 haziranda gidecek var mı? |
gece, oradaydı.
5 Eklenti(ler)
gece, dün ani bir kararla, küçük kardeşini de alıp bahçemize gitti, ekililerimizi suladı, en çok kazılma ihtiyacı içerisindeki sarımsak ve soğanlarımızı kazıp, yakınlar, özenmişlerdir diye cigdemdogan'ların kiraz domateslerini de kazıp, hercai aybala ve zenfree'nin tenezzül etmediği :) çileklerimizin gönlünü alıp, vakit darlığından diğer işleri yapamayıp, o günün son 137 no'lu otobüsüyle döndüler. :(
gece Riva deresindeki gökkuşağını kıskandıracak kuşları ve mini mini yavrularını görmeyen, dinlemeyenlere acıyan forum kişisi! Fotoğraflar (sıcak sıcak, dün çekildi bunlar! :) : Eklenti 84551 Akşam güneşine dönenler. Eklenti 84552 çimlenen az sayıdaki maydanozlarımızdan birkaçı (diğerlerini karıncalar mı taşıdı, assolistliğe mi özeniyorlar bilinmez!) Eklenti 84553 Domates, biber, nohut, fasulye gibi nimetler! Eklenti 84554 Börülceler oynarken. Eklenti 84555 Bahçemizde yalnızca sebze fidanı olduğunu düşünenleri düşündürecek fidanlarımız, bilin bakalım bu ne fidanı? |
Fotoğraflara devam...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 84556
cigdemdogan'ın yetiştirip bahçemize getirdiği domatesler, susuzlukları kandırılıp, kazılmazdan önce, kesere el ederlerken! Eklenti 84557 cigdemdogan mısırı, biber ve domatesler bizi niye unutuyorsun diye söylenirken! Eklenti 84558 halamın yöntemi ve elcağızıyla diktiği domatesler. Eklenti 84559 Şu domateslere daha yakından bakmak istiyorum diyenler için, saat yönünde döndürülmesi gerekirken döndürülmeden foruma yüklenen domates! Eklenti 84560 Zaten diyagonal çekilmekle, döndürsen ne olacak dedirten, en iyi serpilen bombay fasulyemiz, komşuları olan maş fasulyesi ve lavanta ile birlikte, güzelliklerini sergilerken. |
Fotoğraflara hala devam!
5 Eklenti(ler)
Eklenti 84561
Kabaklarımız, yakın plan! Eklenti 84562 Diğer bitkiler ile rekabete girmiş sarımsaklarımız. Eklenti 84563 Baklagillerden, bizimgiller. Eklenti 84564 Sırıkların bekçiliğindeki susak kabaklarımız. Eklenti 84565 Bahçemizin körpe soğanları. |
Nihayet! dedirten son fotoğraflar!
4 Eklenti(ler)
Eklenti 84569
soğanlarımız kazılmazdan önce. Eklenti 84570 Sarımsaklarımız, kazıldıktan sonra. Eklenti 84571 Suya doymuş sarımsaklar, kazacak mı, bizi kaymak tabakası ile baş başa bırakacak mı? Diye merakla beklerken. Eklenti 84572 Teklenip, boğazlanmak isteyen yerli karpuzumuz! biraz daha beklemesi gerekecek :( Yapraklardaki kıvrılmaya da dikkat! |
Fesleğen ve dereotları!
Üzgünüm arkadaşlar, dereotlarından hiç ses seda yok, vakit kalmadığı için (bahçemize 3 saatte gidilip, 3 saatte gelinen bir yerde oturuyorum ve bu sürelere beklemeler dahil değil!) benim arkadaşlardan temin ettiğim dereotu tohumlarını da ekemedim. :(
Fesleğenler ise birkaç tane de olsa çimlenmiş olan var, onlar büyüyüp tohum yapsa seneye zaten birçok fesleğenimiz olur artık. Bu arada fesleğenlerimiz büyük yapraklı arkadaşlar. Ellerimin çamurlu olduğu ana denk geldiğinden fotoğraflayamadım. gece her seferinde de sorduracak değil ya, kendiliğinden de yazan, forum kişisi! |
Soğanları görünce çocuklarımı görmüş gibi oldum.;) Ne kadar büyümüşler.
Alıntı:
|
Kıyameti kopartacak açıklamalar!
Alıntı:
Keşke yeterli vakit olsaydı da çok çalışıp, gerçekten bakımlı bir bahçe nasıl olur diye elimden geleni yapsaydım. Minik minik (boğaz doldurma, ot ayıklama, vb.) birçok iş var. Hala ekili fıstığımız yok. Bu arada "kırbaçlı ilahemiz" malina'nın (o olduğunu tahmin ediyorum!, bilerek yazmıyorum) kırbacını şaklatıp, çardağımızı yazlık çardağa dönüştürmesi de çok iyi olmuş, yeni gibi olmuş bizim çardak. Ellerine sağlık. Siz çilekler için yutkunmaya devam edin, biz bugün reçelini bile yedik. ;) Tek kelimeyle nefisti! Yarın gelen olur mu, azıcık toplayıp gitsem mi diye düşündüm ama, toplanmadığı için dalında kuruyanları görüp, vazgeçtim. Bu arada, en büyük enginar başını da karıncalara ve yaprak bitlerine rağmen iyice kartlaşmasın diye aldım. Onun tadına da bu akşam bakarız artık. Birkaç dal nane ile kekik aldığımı da söyleyeyim de eksik kalmasın/hasat başlamadı sanılmasın. gece biri yer, biri (ne biri hepsi, hepsi!) bakar, bakalım kıyamet ne vakit kopar, diyen forum kişisi! |
Yeni bir üye (Bahçede açık havada bulunmak isteyen,botanik meraklısı,koleksiyoner) Cumartesi günü Anadolu yakası Beykoz'daki hobi bahçesine gitmeyi planlıyor!
Bu bahçeye daha önce gidenlerden,bahçede çalışanlardan, başlangıç için biraz bilgi talep ediyorum. Nasıl başlayacağım?Kimi göreceğim?Bahçenin kuralları ve düzeni konusunda bilgisi olan var mı?Yorumu olan var mı?Teşekkürler. |
Kimse hobi bahçesi ile ilgilenmiyor anlaşılan!Hiç kimse cevap yazmamış olsa da ben yine de Cumartesi günü o yöreye yakın geçtiğimden yolumu uzatıp bahçeyi ziyaret ettim!Eskiden güzel günler geçirmiş belli!Farklı eller farklı sebzeler dikmişler,çardakta oturulup sohbetler edilmiş anlaşılıyor ama çoktandır terk edilmiş gibi.Hiç gübrelenmemiş,çoktandır sulanmamış! Bitkiler diğer bahçelere göre zayıf kalmış!Gün ortası sıcakta sulanma yapılmaması gerekirken, ölmesinler diye kavruk bahçeyi biraz suladım!Sonrası için:
3-4 metrekare boş alan gördüm, dayanıklı bitkiler belirleyebilirsem belki götürüp dikebilirim! |
5 Eklenti(ler)
Biz dün oradaydık... Yorumların doğru... Ama biz o boş alana haftaya domates ekebilmek için ocaklar açtık... Ama paylaşabiliriz....
Arkadaşlar ben yolu karıştırar karıştıra buldum.... Google dan yapılan araştırma sonucu içerenköy ömerli üzerinden 40 km ile buraya varabiliyorum... çok kolay bir yol.. ömerli merkezdeki ışıklardan sola dönüyorsunuz dümdüz gidiyorsunuz, yaklaşık 12.km civarı oradasınız... Inanılmaz güzel bir yer.. Biz vardığımızda 2 kişi vardı. Oranın çalışanları. Konuştuk, dün gelen bir beyden bahsetti. Bahçeyi sulayıp biraz bakınıp gitmiş.. Eyvallah dedik.. Güzelce kahvaltımızı yaptık. Ben dayanamadım.. Hemen bir iki çilek birkaç soğan dalladım. Adamın tarifi üzerine otlarla mücadele başladı. hafif bir sulamanın ardından süper bir çalışma oluyor... boş kısmı ocak yapıp haftaya nasip olursa evdeki fazlalık domatları dikmeyi planlıyorum.. Nasip... Birde şu avantajı yakaladık... Üniversite sınavları oranın tamamen boş olmasını sağlamış... Süper keyifli bir gün...:p:p:p Ben, Annem, Eşim...... Toprakta çalışmak bütün negatifliğmizi alıyor... |
4 Eklenti(ler)
Ya şimdi forumu okuyunca biraz pişman oldum... Herkes gereğinden fazla özen göstermiş.. Biz ise otlarla mücadele ederken bazı boşluklarda dolandık... Fakat gördük ki ne dereotu nd
ede terelerden ses seda yok... Benim düşüncen büyük oranda susuzluk bitkilerin büyümesinde sorun yaratıyor... Çimlenme problemlerinin topraktaki kaymak tabakasından kaynaklandığını düşünüyorum... Eğer haftaya görüşebilirsek yaptığım hatalardan ötürü sn. Geceden özür dileyeceğim... Ama bilinki eğer o otlarla mücadele yapılmasaydı yakın zamanda diktiğiniz sebzelerin çoğunu etkileyeceklerdi... Neyse ben o kadar güzel toprak görünce kendimi kaybettim... Haftaya görüşmek üzere... |
5 Eklenti(ler)
fotolarla sebzeler...
|
3 Eklenti(ler)
devam
|
biz saat 14:00 gibi ayrıldık.... Hoşçakalın...
|
Alıntı:
Onu yapacak adam lazım :) Her hafta, hiç olmazsa birinin gidip ilgileneceği bir örgütlenme beceremediğimiz için, bu hali bize çok bile :) |
Malina ya katılıyorum, toprağınız çok güzel o toprağın kıymetini bilin, dediği gibi toprak gübresiz, cıvar yakın yerlerde hayvancılık yapan birileri mutlaka vardır, biraz araştırma ile bulunabilir, bir kaç kamyon hayvan gübresi orayı mükemmel yapar, bu işi bir kişi yapabilir, biraz araştırma ile gübreyi bulmak maliyetini tespit etmek ve bu maliyeti üyeler kendi aralarında paylaşmak.
Bahçesi olmıyanlar için çok güzel bir şey hobi bahçesi, belki maliyetli maliyeti biraz fazla olabilir, ama ne yediğinizi bilirsiniz, çarşıdan manavdan aldıklarınızı ben çok iyi bildiğim için, sizlerin kullanımına açılmış bu hobi bahçesinin değerini kıymetini çok iyi bilin, ayrıca ağaçlar net'e yakışır olması gerektiğini hiç unutmıyalım. Doğa severlilik bir çiçeğe, bir böceğe, ay canım cicim kıyamam ne kadar güzel demekle olmuyor, Ojeli ellerde bir gül bir çiçek daha güzel durabilir, ama o ojeli eller bir gülü bir çiçeği de yetiştirebilmeli o toprağı karıştırabilmeli o çapayı tutabilmeli, Beyaz spor ayakkabılarla, rukan ayakkabılarla bahçede fotoğraf çektirmek le, canım cicim kıyamam demek, abesle iştigaldir. Şimdi biri çıkıp yok ben öyle yapmıyorum deyip bir çok şey söyliyebilir. Ben kişiye bir şey söylemiyorum, genel olarak bahçeye bakarak bir şeyler söylemeye çalıştım. Şehirde katlarda bahçesi olmıyanlar buranın kıymetini bilsin. Herkese kolay gelsin, Hobi bahçesini yemyeşin görmek istiyen forum kişisi. :) |
Ellerinize sağlık. Arkadaşlar bahçe hepimizin evet sulama açısından biraz geri kalındı ama, ekilirken birçoğu gübrelenerek ekildi, merak etmeyin. Gübre derken çiftlik gübresi tabii.
Benim arabanın sorunu olmasa idi daha sık gidip sulayacaktım ama olmadı. Kesinlikle daha çok gitme taraftarıyım ama sulama konusunda çok da eksik kalındığını düşünmüyorum. Bahçemizdeki bazı bitkilerde hiç sulanmamanın bile daha iyi ürün demek olduğunu da biliyorum. Ticari yetiştiricilik yapmıyoruz ki. Sulama az olunca haliyle bitki biraz daha kök yapıp, içerikçe daha zengin ürün oluşturacaktır. "En bakımsız bahçe" olduğu fikrine de katılamayacağım. Sulama eksikliği ve yüksek beklenti böyle düşündürebilir ama çoğu bahçenin işlerini orada sürekli bulunan görevliler yapıyor. Benim tercihim kendi elimizle yapılması. Tekrar ediyorum. Bahçe hepimizin ve eskilerden çok yeni üyelere vazife düşüyor. gece hobi bahçemizin, "forumun mana aleminden madde alemine dönüştüğü yer" olduğuna inanan ve sırf bu yüzden herkesten daha çok özeni hakettiğini düşünen forum kişisi! |
gece;
Formun özel kişilerinin önde gelenlerinden biri:) |
Bahçe kalabalıklaşıyor, hadi hayırlısı...
Alıntı:
Geçen hafta oradaki çiftlik gübrelerinin tamamen bittiğine şahit olmuştum. "Birkaç kamyon" tüm yemyeşşil için bile çok fazla, orada benim gördüğüm traktör römorku ile bir/iki römork senede yetiyor gibiydi, gübreler de ne taze ne yanık gübre, orta karar idi, o da bitmişti zaten, belki şu an yenisi gelmiştir. Örgütlenme konusunda ne yazık ki malina sonuna kadar haklı. :( gece bahçemiz konusunda başka iyilikler de düşünecek olan forum kişisi! |
Alıntı:
|
Yani şunu söyleyebilirim ki .... Bahçe bir gün önceki sulamanın ardından neredeyse kupkuru... Tabii ki oradakiler sulama yapıyorlar.. Ama sizce yeterli mi? Bence değil... Bakın bahçeye haliyle belli değilmi??? Diğer yerler bariz bir şekilde bizi geçmiş durumdalar... Bence daha iyi olabilir...
Dediğiniz gibi gelin şu işi organize edelim... Ben akşam gelip anlatmaya başlayınca herkesi bir gayret aldı... Neredeyse hadi kalkın gidelim diyecekler zannettim akşamın 22:00 da... BU ARADA BEN ORADA YARIM ROMÖRK GÜBRE GÖRDÜM... TAZECİK... DOĞRU BULUYORSANIZ BİZİMKİLERE DAĞITALIM.. AMA BENCE GEREK YOK GİBİ... |
"En bakımsız bahçe" olduğu fikrine de katılamayacağım. Sulama eksikliği ve yüksek beklenti böyle düşündürebilir ama çoğu bahçenin işlerini orada sürekli bulunan görevliler yapıyor. Benim tercihim kendi elimizle yapılması.
BUNU BEN Mİ YAZDIM ANLAYAMADIM... YAZDIĞIM YERİDE BULAMADIM... BAKIMSIZ DEĞİL BİRAZ İLGİSİZLİKTEN KÜSMÜŞ GİBİLER... İNŞAALLAH BUNDAN SONRA DEVAMLI GÖRÜŞMEK ÜZERE... |
Alıntı:
Alıntı:
Belirttiğiniz gibi inşallah devamlı görüşmek üzere... gece bahçe hepimizin, herkes sahiplensin diyen forum kişisi! |
Dün saat 13:00 gibi oradaydık.. Yine ailecek gittik... Sadece babam ben biraz rahatsızım gelmeyeyim diye geride kaldı...
Bizim dalgınlığımız.. Yolda giderken radyodan gelen ses " babalar gününüz kutlu olsun." bir acayip olduk... Biz babamızı tek başına evde yanlız bırakmıştık.. Kendimi kötü hissettim.. Hemen bir U dönüşü onuda alıp gittik... Neyse... Bahçede bu hafta fazla yapılacak bir şey kalmadı diye düşünüyordum... Fakat şu yabani otlar beni yalancı çıkarıyor. Yani bıraksak 1 ay içinde çimenlik olacak bahçemiz.. Biraz sulama yapıp onları da yeniden söktük... Ama yeniden belirtmek isterim ki sn. Gece'nin yaptıkları karşısında biz sadece orayı sulamış oluyoruz... Fıstıklar için boş bırakılmış yere sırık ve pempe domates dikildi.. Hafif çapalama yapıldı. Fasulyeler sırıklandı, ayçiçeklerimiz boylanmış, mısırların alt yaprakları hafif çimdiklenip boya gitmesi teşvik edilmiş oldu. Artık bahçemizde çilek verimi çok azaldığı için sulama arttırıldı, soğan ve sarımsaklarda tabaka kırıldı, maalesef dereotları veya diğer tohumlardan bir haber yok, naneler,kekikotu ve kabaklar hasat edildi... Çünkü bazı kabakların uçlarında kararma başlamıştı... Buradan tekrar Meryem hanıma teşekkür ediyorum. Bize bir poşet kıvırcık verdi.. Akşama evde yaptığımız salatanın içine mükemmel bir tad katmıştı... Arkadaşlar benim haftaya gitmem biraz zor... Çünkü dernek pikniğimiz var.. Ama cuma akşamına kadar pazar günü için gelecek arkadaş olursa belki küçük bir ihtimal gelmeyi düşünüyorum.. Piknik alanı Alemdağ kavşağından 10 km. ilerisinde.. Belki kaçabilirsem gelmeyi düşünüyorum.. Herkesin bu güzel mekanı ziyaret etmesini isterim.. Sormayı unuttum. bahçemizi gübrelemek gerekir mi?;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025