agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   Anadolu Yakası Hobi Bahçesi (2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/15281.htm)

Balıkcı 27-04-2009 19:43

Çalışsın kerata! :p

Madem konuya atlamış, madem hepimizi utandırmış, koskoca agaclar.net ailesinden hobi bahçesini kurtaracak kimse çıkmamış dedirtmemiş, helal olsun ve Allah O'ndan razı olsun.

Beni bağışlayın, isterim ama (luzumsuz işlerle) o kadar meşgulüm ki kendi bahçeme bile gidemiyorum.:p

gece 27-04-2009 23:33

hobi bahçemizin 2009 yılı 1. hafta özeti

:o
Kış bitmeden (hıdrelleze daha bir haftadan çok var!) hobi bahçemize (telefon şebekesinin şebekliğine rağmen!) gidebildik ve bahçemiz ile ilgilenmeye başladık arkadaşlar.

Üyelerimizden Ziya Soner'in çiftliğine uğrayıp, orkideler ile merhabalaştıktan (orkidelere ilgisi yok seviyesindeki biri olarak harikulade olduklarını söyleyebilirim) sonra bahçemize vardık. Yemyeşşil'in bahçesine girip daha arabadan bile inmeden öyle güzel bir horoz sesi ile karşılandık ki, kırmızı halı ile bando mızıka takımı yanında hiç kalır.

Anlayacağınız bu bizim hobi bahçemiz var ya, daha adımımızı atmadan bize göz ve kulak ziyafetinin alasını sunmuştu. Onlarca orkide ve horoz korosu diyorum hey, kendinize gelin! Neler kaçırdığınızın farkına varıp üzülmeyesiniz diye yok size fotoğraf. :D

Geçen yıldan kalan bitki artıkları ve 'yabancı ot' tabir edilen otların hobi bahçesi çalışanları tarafından temizlenmiş olduğunu gördük ve sevindik. Teşekkürler Yemyeşşil!

malina; enginarların çevresinin açılması, çileklerimizin ve nanelerimizin ve dahi kekiklerimizin bilumum otlarının alınıp ferahlatılması, çileklerin bir kısmının sık olması nedeniyle, şaşırtılması, geçen yıl gündüz sefası ve bir kısım çiçeklerin bulunduğu, çardak ve yürüyüş yolu kenarının tümünün temizliğini tek başına yaptığı yetmezmiş gibi yenilebilir otlardan birkaç poşet toplayıp hepsini bana verdi.

Siz işiniz yoksa market köşelerinde bilmem kaç gün önce toplanıp, süklüm püklüm olmuş bitkiler ile kurutulup toz haline geleli aylar olmuş, bayat baharatlara talim edin! Eee bahçemize gelmezseniz size müstehak! :p

Bense sadece bel küreği ile toprağı belledim. O kadar.

Cumartesi akşam Ziya Soner'in çiftliğindeki sohbet ve ikramlar da unutulur değildi hani.

Pazar da bu minval üzere güzellikler içerisinde geçti.

Çok güzel bir hafta sonuydu, ilkti ve son değildi. İster gelin ister gelmeyin, biz gidiyoruz, gelirseniz seviniriz, gelmezseniz de biz keyfimize bakarız, işte o kaa!

Balıkcı, gaza getirme adamı yahu, o gazla dolmuşa binip :) Barbaros'a bile gelesi geliyor insanın, Ata Market'in oralarda mı sizin bahçe!

gece
çalışırken çekilen fotoğrafta Quasimodo'ya benzeyen, gerçekte benzemeyen forum kişisi!

Güler 28-04-2009 07:53

Benim de bahçemde o kadar çok yapılacak iş var ki.
Ama Agaclar.net deyince, akan sular duruyor. Ben de gelsem mi acaba?

kaktüs 28-04-2009 08:03

:) İlahi gece... Sabah sabah yüzümü güldürdün.
Şehir dışındaydım da nedense bir "ahhh" geçti içimden... Şimdi işten kaytarıp mi gitsem naapsam...

(Notr Dam'ın Hobi bahçesi :P)

Müjgan 28-04-2009 09:37

İstanbul'u geçen yılki ziyaretimde hobi bahçesine de gitmiştik malina ve Ferda ile. Bir bölümün çapasını da ben yapmıştım. :p
Kırk yılın başı İstanbul'da olunca, gidilecek en son yer gibi gelse de, hobi bahçesi güzergahı bile içimi açmaya yetmişti. Ankara' dan götürdüğüm biber fidelerini malina ile dikmenin keyfini ise unutamıyorum.
Konu komşu ile fidan takaslarımızı, gün sonunda molada bizim için demlenen bir çaydanlık dolusu çayı böreklerimizle içmeyi ve biz bunu yaparken inen sağanak yağmuru unutamıyorum.
Şimdi sabah sabah "oraya gidivermek" bile içimi açtı. :p

aybala 29-04-2009 10:41

Elinize sağlık gece, bahçe işinin en ağır kısmını yapmışsınız...ben de ilk fırsatta bahçeye giderken sizlere katılacağım.

gece 29-04-2009 11:58

hobi bahçesine katkıda sınır yoktur!

Bahçemize gelmeyi düşünen arkadaşlar olması ne güzel.

Gelmek istemeyen, gelemeyecek olan arkadaşlarımız da ekilip, dikilecek tür önerileri ile tohumlar, fideler yönünden yardımcı olabilirler.

Bence ekilecek tür sayısının artırılması iyi olur.

Şimdilik çileklerimiz, nanelerimiz, kekiklerimiz ve enginarlarımız var, domates, biber, hıyar, bal kabağı olacağı da belli, ama gönülden geçen yer fıstığı, susam, kişniş, vs. de olsun, bunların olması için örneğin yer fıstığında ekime uygun kavrulmamış fıstığı olan arkadaşlarımız mutlaka vardır, başka illerde de olsalar, gelemeseler bile katkılarına hayır demeyeceğimiz ortada ve tabii bu işlemlerin zamanlanması (hangisi ne zaman ekilebilir, ne vakitten sonra kritiktir gibi) da başka bir katkı biçimi.

Öğümce kuzeyde yer almakla, İstanbul'un Marmara kıyısına göre iklim yönünden yaklaşık bir hafta gibi geriden geliyor gibi geldi bana.

SketchUp ile bahçemize ekilip dikileceklerin tasarlanıp önerilmesi de bir katkıdır. Hep bahçenin içine ekecek değiliz ya, çardağımızda çiçeklerimiz bile yok bizim arkadaşlar. Karanfil isteriz, çardağın kenarından yukarı çıkmaya teşni mor salkımımız yok. Kenarda küçük de olsa gülümüz yok, özellikle şöyle her yerde bulunmayan, ağaçlar.net bahçesini Yemyeşşil'in en gözde mekanı yapacak katkıların hepsine açığız hatta açız.

Özetle şimdiye kadar çoğumuz ayağımızı korkak alıştırmış olabiliriz ama fikirlerimiz ve fazla tohumlarımız ile fidelerimizde olsun biraz cesaret diyorum.

gece
bu gidişle hobi bahçesi için, mendilini alıp Yenicami civarına bağdaş kuracak gibi görünen forum kişisi!

gece 01-05-2009 15:57

Küçük bir ara, ya da ihtiyaç molası :)

Bu hafta sonu başka işlerim nedeniyle hobi bahçemize gidemiyorum :(

Ancak bu açığımı kapatacağımdan herkes emin olabilir.

gece
'mola' kelimesini denizcilikteki anlamında kullanan forum kişisi,

Güler 01-05-2009 22:57

Hava raporunda Manyas'ı yağmurlu verince, ben de soluğu İstanbul'da aldım.
Yarın Cumartesi, hobi bahçesine gitmek isteyen varsa gidebilirim. Yok hava yağışlı olacak diyorsanız, Pazar günü de olabilir benim için. Yani her iki gün de olabilir.

Bilal 02-05-2009 11:39

Değerli Arkadaşlar,

Anadolu yakası hobi bahçesiyle bana uzak olması nedeniyle pek ilgilenmedim bugüne kadar, ama bir gidip bakmak istiyorum. Belki ulaşıma bir çözüm bulabilirim, haftanın yorgunluğunu atmış oluruz...
Pazar günü gidilecekse gelebilirim.

malina 02-05-2009 16:07

Saat 14.00-15.00 gibi orada olabilirsiniz.

Acarextt03 05-05-2009 09:09

Allah'tan bir aksilik olmazsa bende Mayıs 14 - 15 gibi gelmeyi planlıyorum.
Bu arada neler getirmeliyiz sorusuna ben eşimle gelebilirmiyim desem.
Oda böyle bağ bahçe işlerine meraklı da...
Sayın gece eğer sizde gidecekseniz haberleşelim.
Biz Fındıklı da oturuyoruz. Dereboyunun sizden yukarı daki mahallesinde...
Bu arada Öğümce köyü tam olarak nerelere düşüyor. Eğer arabamız yoksa nasıl gidilir?

meşepalamudu 05-05-2009 12:38

Selamlar, Avrupa yakasında oturuyoruz ama ulaşımımız çok zor olmaz diye düşünüyorum. Her haftasonu üyelerden gelen oluyor mu? Biz müsait olduğumuz bir hafta sonu gitsek neler yapabiliriz? aslında sorulması gereken ilk soru BİZDE GELEBİLİR MİYİZ:)

gece 05-05-2009 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 (Mesaj 413889)
Allah'tan bir aksilik olmazsa bende Mayıs 14 - 15 gibi gelmeyi planlıyorum.
Bu arada neler getirmeliyiz sorusuna ben eşimle gelebilirmiyim desem.
Oda böyle bağ bahçe işlerine meraklı da...
Sayın gece eğer sizde gidecekseniz haberleşelim.
Biz Fındıklı da oturuyoruz. Dereboyunun sizden yukarı daki mahallesinde...
Bu arada Öğümce köyü tam olarak nerelere düşüyor. Eğer arabamız yoksa nasıl gidilir?

Hoş gelmiş olursunuz, hobi bahçesi hepimizin. Mayıs 14-15 Perşembe ve Cuma günlerine geliyor, bu günler bana uygun değil ama bahçe açık, ben ancak C.tesi Pazar gidebiliyorum.

“Neler getirmeli” sorunuzu hayat arkadaşınız olarak cevaplamanız çok hoş. Ne güzel işte, kiraz misali, nazar boncuklarınızı unutmayın ama...

Öğümce köyü yol tarifi burada, bakın!

Araba yoksa nasıl? ın cevabı da Beykoz'dan 137 no'lu otobüs hattı geçiyor olarak biliyorum, Beykoz'a her iki kıtanın aktarma noktalarından(Mecidiyeköy, Üsküdar, Kadıköy vs.) otobüsler var, Hobi bahçemiz ile ilgili konu yıllara göre bölündüğünden bağlantısını şu an bulamadım ama sitede var, iett'nin sitesinden hat arama bölümünden saat, durak bilgilerine ulaşılabilir.

Ben arabayla giderken konuya yazıyorum zaten, haberleşir, birlikte gidebiliriz.

Bahçemizde görüşmek üzere.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meşepalamudu (Mesaj 414084)
Selamlar, Avrupa yakasında oturuyoruz ama ulaşımımız çok zor olmaz diye düşünüyorum. Her haftasonu üyelerden gelen oluyor mu? Biz müsait olduğumuz bir hafta sonu gitsek neler yapabiliriz? aslında sorulması gereken ilk soru BİZDE GELEBİLİR MİYİZ:)

“Her haftasonu üyelerden gelen oluyor mu?” Sorusu 'yakıcı' bir soru, yakıcılığı da üyelerin devam sorunu olması diyebiliriz. Bundan sonra hareket olacak gibi, muhtaç olduğumuz kudret...

Neler yapamazsınız ki? İsterseniz bu konunun ilgili yıllara bölünmüş konu başlıklarını okuyabilir ve/veya hobi bahçemizi içerisinde barındıran yemyessil’i bir ziyaret edebilirsiniz.

O nasıl soru öyle, gelebilirsiniz tabii, bu bahçe hepimizin, bekliyoruz.

gece
gayriresmi hobi bahçesi 2009 yılı mihmandarı olan forum üyesi!

Güler 05-05-2009 20:10

Meselâ biz yarın gitmeyi düşünüyoruz. Dört kişiyiz.
Başka kimler geliyor?

kaktüs 05-05-2009 22:53

Fidelerimi hazırlıyorum ben de..
Hayırlısı ile ameliyatımı atlatayım abonesi olmayı diliyorum :)

gece 05-05-2009 23:41

bunlar da yapılabiliyor!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nympho (Mesaj 414623)
Ne yapılıyor orada?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 414644)
Bilumum amelelik işleri yapılıyor. Çapa yapma, yabancı otları temizleme, tohum ekme ya da fide dikme işleri...:)

:) Başka şeyler de yapılıyor tabii! Riva deresi kenarında piknik, horoz sesi ve doğayı dinleme, ata binme, salıncakta sallanma ve tabii ki bitki dostları ile hoş sohbetler ...

gece
bunları yap(a)mayanlara acımayla karışık :) üzülen forum insanı!

cigdemdogan 06-05-2009 12:29

Sayın Gece; yerfıstığı demişsiniz; papağanımın yeminin içinde bolca bulunuyor. İşlenmemiş durumda yani kavrulmamış, tuzsuz bir şekilde. Eğer bahsettiğiniz buysa ve arzu ederseniz ben gönderebilirim.

Birazda maydanoz, dereotu, fesleğen,cherry domates ve kişniş tohumlarım var. Ben yalnızca balkonumda dikebildiğim için paketlerde bayağı arttı.

İlerleyen zamanlarda annemi kandırabilirsem ben de arasıra gelmek, sizlerle tanışmak için can atıyorum.

Güler 06-05-2009 20:21

1 Eklenti(ler)
Biz geçen hafta Hobi Bahçesine gittik.
Hava da çok güzeldi. Arkadaşımız gece'nin evvelce bellediği toprağın bir kısmını güzelce çapaladık, tırmıkladık ve ekilecek hale getirerek, fesleğen ve dereotu ektik.
Yemeğimizi, kuş sesleri eşliğinde yedik. Mutluluk içinde ayrıldık.
Resimleri Ferda çekmişti, harhelde yükler.

Bugün yine bahçeyi ziyaet ettik.
Sayın malina, Ferda, zenfree ve ben.
Önce yemeğimizi yedik, daha sonra kolları sıvadık.
Güzel bir çalışma oldu. Yine bellenmiş toprağın bir kısmını ekilecek hale getirdik. Çapaladık, ufaladık ve tırmıkladık.
Daha sonra Soğan sarmısak ektik.
Şimdi bahçemizde ekili olarak: soğan, sarmısak, dereotu, fesleğen, lavanta ve hemoracallislerimiz var.
Geçen seneden kalan nanelerimiz, kekiklerimiz, enginar ve çok güzel çileklerimiz de mevcut. Çileklerin hepsi çiçekte o kadar güzeller ki.

Hobi Bahçesine giderken yoldaki seraya uğramadan edemedik tabî.

Eklenti 76769

Güler 06-05-2009 20:26

1 Eklenti(ler)
Çapa işi arkadaşımız zenfree'ye zor gelince, toprağı eliyle ufalamayı tercih etti.

Eklenti 76770

Güler 06-05-2009 20:28

1 Eklenti(ler)
Ferda çok güzel tırmık kullanıyor. Ekilecek toprağımızı çok güzel düzletti.

Eklenti 76773

Güler 06-05-2009 20:30

1 Eklenti(ler)
Bellenen toprağı çapalayabilmemiz için biraz sulamamız gerekiyordu.
Malina sulama yapıyor.

Eklenti 76774

zenfree 06-05-2009 21:37

3 Eklenti(ler)
Çok güzel bir gündü. Bir kaç fotograf da ben ekleyeyim.:)

Hobi bahçesi çok bakımlı ve yemyeşildi.

Eklenti 76792

Hamakları uzaktan seyrettik.:)

Eklenti 76793

Malesef mangal bize ait değildi.:)

Eklenti 76794

Bitkiler marul ve bakla. Bunlar da bizim değil.:)

zenfree 06-05-2009 21:47

3 Eklenti(ler)
Bahçeye gittiğimizde bellenenmiş bölümlerin kireçlendiğini gördük. Daha doğrusu kireçlemişler. Çilekler çiçek açmış. Çok güzel ve sağlıklıydılar.

Eklenti 76797

Sanırım yabani otlar için kireçlemişlerdi. Toprak çok sertleşmişti. Bu toprağın bir kısmını çapalayıp tırmıkladık. Soğan sarmısak ektik. Gayet eğlenceli bir o kadar da yorucu geldi bana.

Eklenti 76798

Çileklerin keyfine diyecek yok.:)

Eklenti 76799

İşe başlamadan önce biraz atıştırdık.

zenfree 06-05-2009 21:54

2 Eklenti(ler)
Sonrasını hatırlamıyorum. :)

Eklenti 76800

Çapalama oldukça yorucu bir iş. Toparağı suladıktan sonra daha rahat çalıştık.

Eklenti 76801

Ekim işi çok zevkliydi. Bitirdikten sonra bol bol suladık.

Sonra İstanbul'un trafik ve karmaşasına geri döndük.
Öğleden sonra oradaydık. Yarım gün bile insanı mutlu etmeye yetiyor. Toprakla uğraşmak çok güzel. Malina'ya, Ferda Hanım'a ve Güler Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

gece 06-05-2009 21:58

Bahçemize Hıdrellez gelmiş, gördünüz mü?

Hani derler ya, hobi bahçesi sıkışmayınca Hızır gelmezmiş, bakın geldi işte! Gelirken de ne güzel insanları beraberinde getirmiş, seralarda döndürüp dolaştırıp!

Hobi bahçemiz bu yıl çok güzel olacak arkadaşlar. Bakın ne güzel fotoğraf ve haberler geliyor, ben de biber fidelerimizi getirdim hafta sonu Tekirdağ'dan, kardeşimden hediye, biraz da domates ve patlıcanımız var.

Maydonoz tohumlarımız da hazır, kiraz domateslerimiz ve kişniş ile yer fıstıklarını da cigdemdogan müjdeledi. O papağan fıstıklarını yetiştirip, yersek bizi susturabilene aşkolsun yani!

Kimbilir belki de bodur karadut da temin eder, dut yemiş bülbüle döneriz belli mi olur!

gece
Hızır ile İlyas'ın, arkadaşlarımız ile bahçemizi ziyaretine sevinen forum kişisi!

Güler 06-05-2009 22:28

Sevgili gece, arkadaşımız zenfree ne kadar aylasa oflasa da maydanoz ekilecek yeri sizin için hazırladı. Benden size haber vermesi.

gece 06-05-2009 22:43

maydanozlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 415534)
Sevgili gece, arkadaşımız zenfree ne kadar aylasa oflasa da maydanoz ekilecek yeri sizin için hazırladı. Benden size haber vermesi.

Mesaj alınmıştır. Maydanozlar ekilmek üzere sabırsızlanıyorlardı zaten.
Hepinize teşekkürler, ellerinize, ayaklarınıza sağlık.

zenfree 06-05-2009 23:05

2 Eklenti(ler)
Bugün bellenen kısımdaki otları da temizlemiştik. Yazmayı unutmuşum. Çok çalıştık çoook.;)

Eklenti 79839

Eklenti 79840

cigdemdogan 07-05-2009 02:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gece (Mesaj 415502)
Maydonoz tohumlarımız da hazır, kiraz domateslerimiz ve kişniş ile yer fıstıklarını da cigdemdogan müjdeledi. O papağan fıstıklarını yetiştirip, yersek bizi susturabilene aşkolsun yani!

Sayın Gece, tohumlar için sözüm sözdür. :) 17 Mayıs Pazar günü anne ve babamla hobi bahçesine gelmek için plan yaptık. Umuyorum ki forumdan bir çok kişi o gün orda olur. Sanıyorum İstanbul'da yaşamıyor ama keşke Güler hanım da tekrar gelebilse. Sevgili Malina uygun olduğu her şartta zaten başı çekiyor :)
Annem sizler için mercimek köftesi yapacak. ( Hani belki kandırırım da gelirsiniz diye söylüyorum çünkü, olabildiğince çok kişiyi tanımak istiyorum.) ;)

Bunun dışında hemen yarın sabah, yerfıstıklarından biraz çimlenmesi için dikmeli miyim? Yoksa orda direk toprağa mı uygulayacağız? Daha önce hiç yerfıstığı ekimi duymadığım için soruyorum. Olur derseniz hemen torf içine koyarım ( kabuklarıyla direkt sanırım ), biz gelene kadar da çimlenirler. Cherry domateslerden de bikaç tane çimlendirmeyi düşünüyorum. Havalar ısındı, çabucak bir buçuk haftada büyürler gibime geliyor.

Birde koskoca bir Aloe Vera'm var. Dibinde de birsürü sürgün. Onu da getirmeyi düşündüm. Bahçenin bir köşesine dikeriz. Güneşte çalışırken kavrulan cildimize, topraktan sonra kuruyan sertleşen ellerimize, koparır koparır süreriz. Hatta komşularımız da kullanır. Ne dersiniz?

Başka ne getirebilirim, deneyimsiz olduğumdan bilmiyorum pek. Eğer sadece sebze ve çiçek değilde, ağaç da dikebiliyorsak, tohumdan bayağı bir büyümüş 2-3 yaşlarında Arabistan hurmalarım var. Ve yerini, saksısını değiştirdiğim için solmaya yüz tutan malta eriklerimi ve Malatya kayısımı canlandırabiliriz belki. Bir de kocaman bir palmiyem var.

Hatta ormanın içine gömmek için bir poşette ceviz, fındık getirmeyi düşünüyorum. İlerde kuşlar yerler belki, kimbilir sincaplar da vardır :)
Bunlar benim aklıma gelenler, ağaç dikilebiliyorsa uygundur derseniz keyifle getiririm.

Aslında bir de çardak kısmına sarmaşıklar güzel olur diye düşündüm. Babamın çalıştığı hastanenin bahçesinde varsa yasemin isteyeceğim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Çok heyecanlıyım sanırım.. :)

kaktüs 07-05-2009 08:41

Eeee ne de olsa Hıdırellez'i yeni geçirdik. Hızır ancak yetişmiştir.
Burada okudukça daha da hevesleniyor insan :)

aybala 07-05-2009 09:12

Elinize sağlık, bu kaçamağı yapmanın hem de hafta içi yapmanın yapamayanlar tarafından buradan nasıl göründüğünü geldiğimde anlatırım. Çilek çiçekleri meyveye dönüşür dönüşmez ordayım :)

Adalet Yağcı 07-05-2009 09:57

Hepiniz de harikasınız, kutluyorum.
Ne güzel şeyler yapmışsınız, toprağın güzelliğine bayıldım, ayrıca toprağa uygulanan kireç ilgimi çekti, bu uygulama yabani otlar içinse ben de kendi bahçeme uygularım.

Hayatı bu denli dolu dolu yaşayan insanları gerçekten çok seviyorum, hemen aklıma bir şarkı geliyor;
Orda bir bahçe var uzakta, o bahçe bizim bahçemizdir, gitmesek te gelmesek te, o bahçe bizim bahçemizdir.
Elleriniz dert görmesin sevgili dostlar.

Güler 07-05-2009 11:13

Sevgili arkadaşlar,
Hakikaten güzel bir gün geçirdik. Güle oynaya çapaladık, tezek parçalarını, ufaladık ve ektik.
Amannn, sizlere de bir not düşeyim, yanlış anlamayın.
Bu yörelerde, bel küreği ile bellenip de devrilen iri toprak parçalarına tezek deniliyor. Bellenince bunlar bir müddet böyle bırakılır hafifçe toprak havanlandırılır. Daha sonra çapalayarak bunlar iyice ufalanır, toprak tırmıkla düzeltilir, istenirse karıklar hazırlanır ve ekim yapılır.
Bir de, Orta Anadoluda yapılan tezek vardır. Bu da büyük baş hayvanların dışkısı ile saman karıştırılır, elde edilen malzemeye de tezek denir ve yakılır.
Hatta bu arada size ufak da bir fıkra anlatayım: Bir Amerikalı çocuk ile Anadolu'nun bir kasabasındaki bir çocuk, kalem arkadaşı (pen friend) olmuşlar. Birbirlerini hiç görmemişler ama yazışarak arkadaşlık yapıyorlar.
Amerikalı çocuk," biz Amerika'da şöyle evlerde yaşıyoruz, arabamız var, evimiz bahçeli, bir köpeğimiz var, evimizde klimamız var, kışın da kalorifer ile ısınıyoruz..." falan, filan devam etmiş.
Bizim Anadolu çocuğu da kendini ve yaşantısını anlatmış. Ve devam etmiş, biz yazın yaylaya çıkarız, yayla çok serin olur, kışın da evimizde ocakda tezek yakarız demiş.
Amerikalı sormuş; tezek nedir?
Bizimki düşünmüş, düşünmüş ve nihayet yazmış; " tezek bir b.k tur, kalorisi çoktur demiş.
Evet, benim çocukluğumda Anadolu'da ısınmak için çok yaktıklarını hatırlıyorum.

Ama bu yörede bahçe ile uğraşan herkes, tezek denilince, sürülmüş ama henüz düzeltilmemiş toprak olarak düşünür.

Arkadaşımız sevgili gece de Hobi Bahçesini güzelce bellemiş sağolsun. Bizler de ekilecek yerleri düzelterek ektik.
Ama daha çoook iş var, haberiniz ola.

Sevgili cigdemdoğan, çok isterdim tekrar sizlerle orada olmayı ama Manyas'a dönmem gerekiyor. Çarşamba gününden beri geldim, geliyorum diye hep geri atıyorum dönüşümü.
Biraz daha gecikirsem belli mi olur bakarsınız mahkemeden bir celp gelir " evini terketti" diye ::p

Hepinizi çok seviyorum, güzel çalışmalar dilerim.

kaktüs 07-05-2009 12:03

:)))) Güler Hanım ama olmaz ki... İstanbul ve hobi bahçesi özler bu sefer sizi. Siz evinize dönün dönmesine ama arayı da uzatmayın :)

Güler 07-05-2009 12:14

Sevgili kaktüs, Manyas'da iş çok.
Yağmuru bahane edip geldik. Yağmur yağıyor, birşey yapamayacağız gidip torunları görelim dedik.
Tam, köyden indim şehire oldum. Buraya gelince bir iki gün kalalım dedim. Eşim, ikinci günü sonu, sen galiba bir kaç gün daha kalmak istiyorsun diyerek döndü.
Sözüm ona Çarşamba günü ben de dönecektim. Çarşambayı Perşembeye, Perşembeyi de Cumaya sarkıttım.
Şimdi de Cuma akşamı için program ayarlıyorum, bu demek ki yol Cumartesiye görünüyor.
Dedim ya, daha da uzatırsam bakarsın beyim, BOŞ OL der.
Sonra ben ne yaparım? :D:D

Acarextt03 07-05-2009 12:57

Inşaallah 17 mayıs pazar günü buluşuruz...
Herkes hazırlıklı olsun...
Artık yaz geldi...
çayları demleyelim...

aysemelike 08-05-2009 09:02

Ne güzel vakit geçirmişsiniz ve ne güzel hazırlamışsınız bahçeyi...

Ellerinize sağlık..

Bir dahaki sefere ben de katılmaya çalışacağım...

gece 08-05-2009 23:14

Bahçe zamanı!

Bugün (9.5.2009, C.tesi) için hobi bahçemize gelmeyi düşünen var mı?

gece
hafta sonu bahçemize gitmeyi düşünen forum kişisi!

cigdemdogan 10-05-2009 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 415831)
Sevgili cigdemdoğan, çok isterdim tekrar sizlerle orada olmayı ama Manyas'a dönmem gerekiyor. Çarşamba gününden beri geldim, geliyorum diye hep geri atıyorum dönüşümü.
Biraz daha gecikirsem belli mi olur bakarsınız mahkemeden bir celp gelir " evini terketti" diye ::p

Bir başka buluşma da karşılaşırız umarım Güler hanım.
Kimbilir o zamana dek belki bahçe de sizlerin emeklerinizin karşılığını vermiş olur, yemyeşil karşılar sizi..
Hem Manyas özlemiştir sizi, haklısınız daha fazla bekletmeyin :)
Sevgiler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025