agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   Anadolu Yakası Hobi Bahçesi (2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/15281.htm)

zenfree 10-05-2009 23:39

Hafta sonu bahçeye giden olmadı galiba.

gece 11-05-2009 15:02

Gidildi! Hatta dönüş muhteşem oldu!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 418557)
Hafta sonu bahçeye giden olmadı galiba.

Biz cumartesi ailecek gittik, belleme işini bitirip, bahçemizde çayır çimen bırakmadık, birkaç kök "domates, biber, patlıcaan", mısır, ayçiçeği, iki küçük tava maydanoz ektik.

Ekim, dikim işini, çardağın dere tarafında yaptığımız için (enginarlar ile çilekler arası) önce bu bölgenin çapası da yapıldı tabii (beşten altmışbeşe çalışılmak suretiyle!).

Fotoğraftan çok video çektiğimiz için dosya boyutunu küçültüp bu akşam yazmayı düşünüyordum, yine düşünüyorum, bakalım var mıyım?

gece
Hobi bahçemizin çabacısı!

zenfree 11-05-2009 20:26

Sayın Gece sizin ve ailenizin ellerine sağlık. Fotografları merakla bekliyoruz.:)

gece 12-05-2009 02:39

Bahçeden geldi bunlar!

5 Eklenti(ler)
Merhaba, geçtiğimiz Cumartesi (9.5.09) ağaçlar.net ailesinin hobi bahçesine gitmeye karar verip, atladık gittik;
Eklenti 77878

Toplam beş kişiydik, gece, eşi, çocukları ve gece'nin halası!

Eklenti 77880

Yaş grubu olarak da; ne geleneksel 7-70, ne Barış Manço'sal 7-77 ye uyuyorduk, biz 5-60'ı tercih etmiştik. Halam baştan çok nazlandı, ama ikna ettik, iyi de ettik!

Herkes çalıştı, herkes tohum ekti, sulama yaptı. Hatta tatsızlık çıkmasın diye çalışırken (tek) sıra bile yaptık!

Tohum ekme ve sulamada tek sıra uygulamasına geçmeseydik, sonuç feci olabilirdi; düşünsenize etrafta keserler, çapalar, bel kürekleri var, hatta yere çıplak ayakla basmak adına çıkarılmış ayakkabılar da kırlangıç ve kelebeklere özenip gökyüzünde uçmak isteyebilirdi! :)

Sonuçta; az sayıda da olsa domates, biber, patlıcan, maydanoz, karpuz, (mısır, sakız kabak, ayçiçeği), olmak üzere ekim, dikim işleri yapıldı. Çardağımızın sağına denk gelen Riva deresi istikameti, ekilecek dikilecekler yönünden hemen hemen tamamlandı.

Eklenti 77882

Ancak bahçemizin büyük bölümü hala boş, ama bellenmemiş alan kalmadı, sarılıcılar için olan ve çardağın arkasını kaplayan sırıkların bir kısmı, yer açmak adına çardakdaki bankın altına geçici olarak istiflendi.

Amaç aynı türden çok değil, hemen her türden biraz ekip dikmek olduğu için daha çok eksiğimiz var ama cigdemdogan söz verdi, aloe vera'mız bile gelecek!

Fazla uzatmayayım, az laf, çok iş!

Önceden de belirttiğim gibi, fotoğraftan çok video çekmiştim, ancak şimdiye kadar forumda video izlemediğimden elimi korkak alıştırmayı tercih ediyorum.

gece
az fotoğraf çeken forum üyesi!

gece 12-05-2009 02:58

Yazısız

5 Eklenti(ler)
Eklenti 77883

Eklenti 77884

Eklenti 77885

Eklenti 77886

Eklenti 77887

gece 12-05-2009 03:07

Bahçemizin çocuk işçileri!

2 Eklenti(ler)
Eklenti 77888

Eklenti 77889

bahtiyar02 12-05-2009 15:29

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.sadece dikkatimi çeken sanırım domates ve biber fidanları ekim için küçük boyda olması.resim beni yanıltabilir.
saygılar

gece 12-05-2009 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 419869)
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.sadece dikkatimi çeken sanırım domates ve biber fidanları ekim için küçük boyda olması.resim beni yanıltabilir.
saygılar

Teşekkürler, küçükler evet ama endişe edecek kadar da değil, üstelik derin dikildiler (kuraktan zararlanmasın düşüncesi) ve tabii fotoğrafın çekim şartları da yanıltıcı kesinlikle. Asla süklüm püklüm değildiler. Eminim gübreli toprakta şu an daha iyi durumdalar.

Ömrünün 4. baharını yaşayan küçük kızımın objektifinden çekilen yemyeşil yüzeydeki mum misali 4 papatyanın da dikkatinizden kaçmadığını umuyorum. Düşürür, kırar demeden çocuklara kamera verenlerdenim; zayiat oluyor tabii ama onlardan kıymetli değil ya, hem böyle sürprizleri çok oluyor, tavsiye ederim. :)

Saygılar.

gece
fide küçükken eğilirmiş ve nitekim eğilmiş de diyerek, çocuk işçiler sorunsalına da gönderme yapan forum üyesi!

Lilium 12-05-2009 22:20

Ellerine sağlık sevgili gece. Ellerinize sağlık sevgili hobi bahçesi arkadaşları.

Ara sırada olsa sizleri takip ediyorum, nasıl çalışıyorlar mı, kaytarıyorlar mı :p diye.

Küçük bir bilgi.
Fidelerin küçüğü tutma şansı daha fazla olur.

Geçen haftaydı sanırım, güler abla ve sayın malina'ın tezeklerle savaşı, o tezeklerle savaşmak öyle kolay değil, o gece yattıkları yeri onlar bile bilememiştir.:p

Küçük bir bilgi daha vereyim.
Bel'leme yaparken çok çok değilde az az tutarsanız tezek olmaz daha güzel dağılır.

Ben de amma ahkâm kestim yahu

gece 12-05-2009 23:31

Kuşbaşı ya da kıyma olarak solucan!

Açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler Lilium, hem kaytarıyor, hem karınca kararınca gidip çalışıyoruz (Bkz. karıncalar ile ilgili link), gördüğünüz üzere...

Tezek boyutlarını bilinçli olarak biraz büyük tuttum, her seferinde en az 3 solucanı kesiyordum, solucan da çok yararlı bir hayvan, doğup büyüdüğü yerde birden cart diye kesiliveriyor, neyse ki büyük kısmının yaşadığını biliyoruz, kesilenlerin büyük kısmı yaşama devam ediyor yani. Tezekleri azıcık iri tutarak, seri katil olmaktan ve vicdan azabının ağır yükünden kolayca kurtuluveriyorum.

İşte bu yüzden; hayvancıkları beklemedikleri anda bölüveriyoruz, hiç olmazsa yaralı da olsa yaşasınlar, diye ince dilimler ile belleyip iyice kıyma yapmıyordum. Sonrasında zaten her halükarda çapalayıp, ekim dikime hazırlarken toprağı havalandırıyoruz, onlar da arada, bel küreği ve güneş ışığını görünce daha güvenli alt kesimlere kaçabilmiş oluyorlar ve orada bize organik gübre üretmeye ve toprağı havalandırmaya devam edebiliyorlar diye düşünüyorum.

Bir nevi ne şiş yanıyor ne kebap yani, olduğu kadar tabii.

Bu arada, genel geçer kural şeklindeki ipucunuza ses ve görüntü de eklemek hiç fena olmaz diye bakın ne ekliyorum, BelKüreğiDersleri.com ve BelDersleri.com :)

Bahçesindeki karıncalardan şikayetçi olanlar için de bir ipucu gelsin, paravan açılıyor vee; Bahçemize serpilen tarım kirecinin bir etkisi olarak karıncaların göç ederek, kireçsiz bölümde çok sık koloniler kurduğuna da şahit oldum, gelin sizi de şahit yazdıralım. :)

Keşke herkes sizin gbii bilgilerini paylaşsa ve ahkam kesse, solucan kesmese :)

Güzellikler diliyorum.

gece
solucanlara kıyamayan forum kişisi...

Cumhur Tonba 12-05-2009 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 415383)
Ferda çok güzel tırmık kullanıyor. Ekilecek toprağımızı çok güzel düzletti.

Güler Ablacığım. Düzeltilen toprak yoksa önünüzdeki toprak mı?

Cumhur Tonba 12-05-2009 23:48

Artık ölsemde gam yemem.
Hep merak ederdim. Sayın Malinanın fotoğrafını gördüm.
Ayrıca Sayın Zenfree'yi de tanımış oldum.

Lilium 12-05-2009 23:50

Tamam sevgili gece, ben notumu verdim, sizde böylesine sevgiyle çalışanlar oldukça en güzel bahçe sizinin ki olur, mubarekler öğrenmişlerde birde öğretiyorlar, bayıldım çoçuklarınıza, allah uzun ömürler versin.

Lilium 12-05-2009 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 420247)
Güler Ablacığım. Düzeltilen toprak yoksa önünüzdeki toprak mı?

Yok o sadece fotoğrafa yansıyan, görülmiyen bölümü koça tarla, sen o kadarcık mı sandın sayın tonba:p

Cumhur Tonba 13-05-2009 00:04

Lilium. En iyisi biz belleri alıp oraya gidelim. Senin dediğin gibi. Az az yapılsa o kadar tezek olmaz. Belliki toprak da tavında değil.
Şimdi demesinler? Beyler. O kadar çok biliyorsanız buyrun gelin. Halep ordaysa Arşın burda.
Hazırlan Lilium. Yol gözüktü.

Cumhur Tonba 13-05-2009 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 415383)
Ferda çok güzel tırmık kullanıyor. Ekilecek toprağımızı çok güzel düzletti.

Ferda Hanın öyle bir bakıyor ki.

a) Nasıl olmuş hanımlar
b) Yoruldum. Biraz dinleyenim mi ?
c) Oldumu ?
d) Ben vazgeçeceğim galiba.

Sizce hangi şık ?

malina 13-05-2009 00:23

http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1242089775

Fidelerin aralarındaki boşluklar çok az değil mi?

k0900 13-05-2009 00:29

www.agaçlar.net adında bir site var, çok faydalı bilgiler bulunuyor, formda konu başlığı: yetiştiricilik, toprak hazırlığı vs :)

Lilium 13-05-2009 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 420280)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1242089775

Fidelerin aralarındaki boşluklar çok az değil mi?

Evet biraz az ama olsun varsın sayın malina o kadar kusur kadı kızında da olur :p
Önemli olan yeşillik, yavaş yavaş öğrenilir, :p

Not: o kadarcık yapamıyanlarda var:D bir de onlarıda bu kadar görebilsek:D

Cumhur Tonba 13-05-2009 00:47

Bence ikişer tane dikmişler. Birisi tutmazsa diğeri tutar. İkiside tutarsa biri daha sonra alınabilir. Doğru bir yaklaşım.

gece 13-05-2009 00:51

Safları sıklaştıralım!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 420284)
www.agaçlar.net adında bir site var, çok faydalı bilgiler bulunuyor, formda konu başlığı: yetiştiricilik, toprak hazırlığı vs :)

:D:D Evet, evet ben de bu siteyi duymuştum, bakmak lazım! :D :D

Fideleri hanımlar dikti, bana da özellikle fotoğrafın sağındaki enginara çok yaklaşıldı gibi gelmişti ama kendi adıma, onca bayana söz dinletebilme ihtimalim yok, ama yine de ben onların benim sözümü dinleme ihtimallerini sevdim diyeyim de adımız kılıbığa çıkmasın! Neme lazım!

gece
gayet kazak forum kişisi!

Not: Şaka bir yana, benim ocağını kazıp, çocukların kendi elcağızları ile ektikleri tohumları sulamak istediklerinde halamın öyle bir müdehalesi vardı ki görecektiniz. Bilinçsizce sulayıp tohumun üzerinde sert kabuk oluşturulacak diye, önceden iyice sulatıp öyle ektirdi. Ve çimlenecek tohumların üzerinde kabuk oluşumunu engelleyecek her şeyi yaptırdı.

gece 13-05-2009 00:56

Ya tutarsa!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 420291)
Bence ikişer tane dikmişler. Birisi tutmazsa diğeri tutar. İkiside tutarsa biri daha sonra alınabilir. Doğru bir yaklaşım.

Evet gerçekten dikimde bu da konuşuldu, görüşüldü, ama tabii onlar tarafından ve böyle uygun görüp, bildikleri gibi de yaptılar :D

gece
deneyerek öğrenecek ama sonuçtan umutlu forum kişisi!

Cumhur Tonba 13-05-2009 01:25

Not: Şaka bir yana, benim ocağını kazıp, çocukların kendi elcağızları ile ektikleri tohumları sulamak istediklerinde halamın öyle bir müdehalesi vardı ki görecektiniz. Bilinçsizce sulayıp tohumun üzerinde sert kabuk oluşturulacak diye, önceden iyice sulatıp öyle ektirdi. Ve çimlenecek tohumların üzerinde kabuk oluşumunu engelleyecek her şeyi yaptırdı.

Sayın Gece. İyi yaptırmış. Haklı.
Biz ona tarımda kaymak tutma deriz. Bol sulanıp kurudumu beton gibi olur ve alttan gelen bitki toprak yüzüne çıkamaz. Kaymak tabakası çapalanıp kırılmalı veya sulanıp parçalanmasını beklemeliyiz. Kaymak tabakası sulanırsa bu sefer aksine ısı farkından parçalanır.

kaktüs 13-05-2009 08:13

Sn gece...

Solucanlar bölünerek çoğalabiliyorlarmış :)
Hani 2ye bölünce iki yararlı solucan demek olmasın o :)

gece 13-05-2009 11:42

Böl parçala, yok et mi, böl, parçala, üret mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 420340)
Sn gece...

Solucanlar bölünerek çoğalabiliyorlarmış :)
Hani 2ye bölünce iki yararlı solucan demek olmasın o :)

Evet rejenerasyon diyorlar, ama bu olay (reje.) zarar gören dokunun tamamlanması, organın tamamlanması, bedenin tamamlanması olarak olabiliyor. Solucanlarda aklımda kalan da beden tamamlanıyor ama her parça yeni bir canlı oluşturmuyor, belli bir büyüklükten büyük parça tamamlanıyor, hatta sadece en büyük parça yaşama devam ediyor, iki tane bile olmuyor gibi eski bir bilgi de aklımda kalmış, doğrusu hangisi tam bilmiyordum.

E, bahçede ağaçlar.net e bağlanıp öğrenme şansı da olmayınca en az zararı vereni seçmiştim.

Hatta şimdi de sitede işin doğrusunu aramadım ki insanlar kendi arayıp bulup itiraz edebilsinler diye, :D

gece
forumun solucan rejetatoru!

kaktüs 13-05-2009 12:20

:)) Tabii ki öyle... Takılıyordum ben :)

zenfree 13-05-2009 20:16

Ne güzel bütün işler bitmiş. Artık rahat rahat çilek yemeye gidebilirim.;)

Sayın forum kişisi kızlarınız bahçemizin çiçeği olmuşlar. Maşallah.:)

bahtiyar02 13-05-2009 23:01

1 Eklenti(ler)
sevgili dostlar afınıza sığınarak bizim buradaki tarlalarda özellikle bahçelerde sebzeler için en büyük zararlı danaburnu denilen böcek türüdür.sebze fidanlarını köklerinin hemen üstünden koparıp bitkilerin ölümüne sebebiyet veriyorlar.bu zararlı umarım sizin bahçede yoktur. çoğunlukla toprakta soluncanların bıraktığı gibi toprakta kabarık yollar oluşturdukları için solucan olduğu sanılarak çoğu kez ben dahi yanılarak solucanları topraktan atmak için çok uğraştığım olmuştur. karıncaların ve danaburunların doğal düşmanı tavuklardır. ancak onlarda kaş yapıyım derken göz çıkarır misali tümden bitkilere zarar verirler.ukalalık ettiysem özür dilerim.
saygılar

gece 15-05-2009 14:35

Bahçemizde danaburnu yok!

Çok şükür ki bahçemizde danaburnu (Gryllotalpa vulgaris) yok Bahtiyar02. Hatta zararlı olabilecek (karıncalar hariç) başka haşerat da yoktu. Bol bol solucan vardı, solucan da toprağın arısı zaten.

Karıncalar da yaprak bitlerinin çobanları olduğundan potansiyel tehlike ama biyolojik önlemlerimiz var çok şükür.

Karıncalar da kireci görünce tası tarağı toplayıp, kireçsize göçmüşlerdi, ancak göçettikleri yer de bellenecek alanda kaldığından solucanları kesmekle kalmamış, onların yuvalarını da başlarına yıkmıştım! (işleri ne, yeniden yapsınlar, büyük şehrin yükünü taşımıyorlar ya! :rolleyes: ) Önceki mesajlarımda karıncaların kaçışırken rol aldıkları, korku filmi ayarındaki videoyu linklendirmiştim.

Danaburnu çiftlik gübresinde ve nemli toprakta çok oluyor, hobi bahçemizde de nem ve gübre olduğundan olmayacak demek değil tabii de ben rastlamadım, rastlamak da istemiyorum.

gece
danaburnu yerine kuşburnu'nu tercih eden forum kişisi!

malina 15-05-2009 18:23

Bu hafta sonu planınız ne? :)

gece 15-05-2009 23:13

Haftasonu planı!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 422590)
Bu hafta sonu planınız ne? :)

Bugün (16.5.09, Cumartesi) büyük kızın doğum günü, sanırım en kalabalık doğum gününü kutlayacağız.

Pazar belirsiz, aslında bahçemiz için börülce, maş ve bombay fasulye vs. ekmek için gitmek istiyorum ama zor gibi (evde uzun süredir bekleyen işler, vs.).

gece
bahçeye gitmek isteyen, hayatın ve büyük şehrin cenderesindeki forum kişisi :(

Lilium 16-05-2009 01:35

Alıntı:

gece
Riva deresinden daha açık renk avatarı olan forum insanı!
Sayın gece,

Doğa severliliğinizi biliyor ve sizleri kutluyorum.

Yalnız mesajlarınızın en altına yazdığınız yazılara da bayılıyorum, nereden bulursunuz da yazarsınız şaşıyorum, Bunlar zaman zaman ya bir cevap **** bir yerlere dokundurma da olabiliyor, Aynen devam edin, çünkü çok hoş.

Evet bizim gönen çayı da senin avatarın'kinden daha açık renkli forum insanı.

Cumhur Tonba 16-05-2009 02:16

Ah.Ah. Gönen çayından ne balıklar yedik ve suyundan ne çaylar demledik. Sene 1975. Gönen çayının denize döküldüğü yerde Kulübe Ada denilen ve bir tarafı deniz, bir tarafı Gönen çayı ve bir tarafı bataklık olan 120 dönümlük arazide Alman Çiftliğinde Stajer memurken danaları beslerdik. Su gönen çayından. Balık denizden. Ne günlerdi. Geceleri kumsalda ateşi yakar balıkçıları beklerdik. Orada 4-5 ay Robinson hayatı yaşardık. Çok güzel günlerdi.

malina 16-05-2009 09:48

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582

Adıyaman'da kurulan hobi bahçesi yazılarını taşıdım.

malina 16-05-2009 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gece (Mesaj 422905)
Bugün (16.5.09, Cumartesi) büyük kızın doğum günü, sanırım en kalabalık doğum gününü kutlayacağız.

Pazar belirsiz, aslında bahçemiz için börülce, maş ve bombay fasulye vs. ekmek için gitmek istiyorum ama zor gibi (evde uzun süredir bekleyen işler, vs.).

gece
bahçeye gitmek isteyen, hayatın ve büyük şehrin cenderesindeki forum kişisi :(

Hobi bahçesi işinin yürümeyeceği belliydi. İyiniyetle yaptığınız devam etsin çağrınız yüzünden, "temiz bir ölüm" olmayacak, "sürünerek ölüm" gündemde... :)

gece 16-05-2009 13:04

ölüm ve reenkarnasyon'a dair

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 423051)
Hobi bahçesi işinin yürümeyeceği belliydi. İyiniyetle yaptığınız devam etsin çağrınız yüzünden, "temiz bir ölüm" olmayacak, "sürünerek ölüm" gündemde... :)

Ecel belirsizdir, bilinmez ama bildiğim bu sene bahçemizin ölümünün gerçekten kolay olmayacağı :) arada devamsızlarım olsa da ben sözümdeyim, daha yeni başladık.

Hem o kadar solucanı ve karınca yuvasını boşuna kesip parçalamadık herhalde.

Bakın buraya yazıyorum, bu bahçe bu yıl temiz bir bahçe olacak, kışın bile ölüme direnecek.

gece
Hızır ile İlyas'ın, gül bile olmadığı halde buluştuğu bahçenin, ölümüne değil reenkarnasyonuna inanan forum kişisi!

cigdemdogan 16-05-2009 18:05

Habersiz gelen yatılı misafirlerimiz dolayısıyla çok umutlar ekerek beklediğim bu pazar biz ne yazik ki gelemiyoruz. Oysa tohumlarım hazırlanmış, cherry domateslerim kocaman fide olmuş şekilde (yakında çiçeklenecekler) toprakla buluşmayı bekliyorlardı bu hafta.
Sayın Gece için söz verdiğim yer fıstıkları dahi duruyor. ( papağana yedirmedim ) :)
Ne yazık ki beklemek durumundayım bir sonraki haftaya..

gece 18-05-2009 01:25

Bahçemizden haberler...

Cigdemdogan; misafir kısmeti ile gelirmiş, bahçeye bu hafta gelemedik diye üzülmeyin, o misafirlerin kısmeti bahçemize bir şekilde yansır, merak etmeyin. Hatta yansıdı belki de; getirecekleriniz için yerimiz, çapalanmış olarak ekim, dikime hazır şu an. Siz gelin yeter!

Bu hafta, Cumartesi gidemeyince ve pazar için bekleyen işleri temizlemeyi düşünürken, malina'nın fani oluşumuzu hatırlatan "ölüm"lü yazısı ile titreyip kendime geldim ve pazar, çocukları kaptığım gibi öğümce'ye koştum.

Malina, "sürünerek" dediği için, pek çoğumuzca sürünmek olarak tabir ettiği belediye otobüsü yoluyla hem de!

Evet, hani arabası olmayanların "nasıl giderim?" deyip de "137 no'lu otobüsle" yanıtını pek ciddiye almadıkları o 137 no'lu midibüsle, üstelik yanıma bodyguard olarak kerimelerimi de alarak, bindiim gittim, "bekleyen işler beklesin, bahçe beklemez!" diyerek.

Güzergah çok güzel, saatlerine uyduğunuzda ulaşım da da sorun yok! Tavsiye ederim, ancak gidiş-gelişi sonraya bırakıp, bahçeye gelir isek:

Geçen hafta gidip ektiğimiz bitkiler cümbür cemaat " ya ne var bu bahçede, bu kadar yazılıp okunuyor!" deyip başlarını topraktan çıkarmışlar, bir hafta içinde bu kadar büyüyeceklerini beklemiyordum. Onlar da tercihlerini benim gibi "beklemek" yönünde kullanmamış olacaklar ki beni çocuk gibi sevindirdiler.

Hele enginar, hele enginar, bir haftada iki gonca peydahlayıvermiş :) lakin ne yazık ki, şu bizim düşük çözünürlüklü korku filminin yıldızı olan, "zavallı" dediğimiz karıncalar var ya, bu goncalar yoluyla bizden yıkılan yuvalarının intikamını almaya başlamışlar da haberimiz yok.

Buna biyolojik yoldan bir dur demeliyiz arkadaşlar. Bilgisi olan ya da "ben iyi arar, bulurum, enginarlardan karıncaları defederiz" diyenlerimiz de tohumlarımız gibi yapıp, beklemesinler, forum sizden hizmet bekler.

Hizmet demişken, biliyorsunuz bahçemizin bel ameliyesi geçen hafta bitmişti, bu hafta da çapa işi bitti! "Tezekti, topaçtı" diyenleri; topaç gibi, nurtopu gibi bitkilerimiz karşılayacak sadece! :)

Bahçeye yeni ekilenler mi? Olmaz mı canım, ha bire fasulye ektim. Maş fasulyelerinden başlayıp, bombay fasulyeleri ile devam edip, "yahu şunların ortası yok mu, biri cüce biri dev" der bizim forumdaşlar diye de orta boy bakliyat olarak, börülce (karnıkara) ile devam edip, nohut ile noktayı koydum (malum, noktaya en benzeyen nohut :) ).

Çardağın iki yönüne de birkaç kök, su kabağı iyi olur diye düşündüm, düşünmekle kalmayıp ekiverdim. Bu yaz bahçeye gelenlerin öyle güzel nostaljik maşrapaları olacak ki, "necefli maşrapa" ööyle bakakalacak, göreceksiniz!

"Karanfilimiz yok" demiştim ya önceden, birkaç çelik getirip toprakla buluşturdum, yanlarına da yalnızlık çekmesin diye yarenlik etmek üzere, gül tohumu (evet tohum!) ekiverdim. Du(r) bakalım!

Bahçemizde durum şimdilik bu. Bu günlük benden bu kadar!

gece
cendereyi kırıp, gitmek istediği bahçemize, gidilmeyen yoldan da olsa giden forum insanı!

Acarextt03 18-05-2009 15:23

Bende özür dileyerek cumartesi ve pazar işe devam ettim... Bitmesini umarken evde boya badana işleri... Akşam 18:00 de eve gelip boya yapmak adamı bitiriyor... Ama gönlüm gitmekten yanaydı... Gidemedim. Gönlümü saat 24:00 den sonra bahçeme ayırdım. Saat 02:30 sıraları yatağa attım. Bugün inanın işyerinde ölü gibiyim... Uyukluyorum... Neyse... Allah nasip ederse çok yakın zamanda buluşacağız malina'ya inat...

gece 18-05-2009 23:08

Bahar temizliği!

Badana yorar. Kolay gelsin.

Özürlük bir durum da yok.

Görüşmek dileğiyle.

gece
gençliğinde gece yarısına kadar badana yapmaktan komşuları ile tartışan forum insanı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025