![]() |
Son bir şey kesinlikle voleybol topu getirelim.. Çok güzel oyun oynanıyor. Biz bu hafta 2 saat oynayıp akşama eve zor döndük.. Bugün her tarafım kırılıyor.. Haftaya inşaallah tekrar gideriz...
|
Arkadaşlar benim yarın bahçeye gitmem hayal oldu.. Eğer sn. Gece giderseniz yeni domatlardan bir haber rica ediyorum.. Birde karpuzumuz acaba çiçeklenme yaptımı??? Gidemediğim için biraz içim buruluyor doğrusu...
|
Burulanlar iki oldu...
Alıntı:
gece bu hafta sonu kendi bahçesine gidip, ibrişim gibi burum burum burulan forum kişisi! |
Yarın sabah 06:00 da eşimle birlikte oradayım inşallah. Yanlız 09:00 gibi ayrılacağım. Kısa sürecek gibi geliyor ama. Sanırım 3 saat yeter hasat etmeye... şaka şaka... Pazartesi yetişebilirsem fotoğraflarım... Bu arada sn. çiğdem hnm.dan ses seda yok...
|
Yarın Güler'le birlikte gideceğiz. Saati tam belli değil.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün saat 14.00 cıvarında hobi bahçesine gittik.
Sayın malina'nın annesi ve babası da bizlere eşlik ettiler. Çok güzel, huzurlu ve mutlu bir gün oldu. Şansımıza trafik derdi de yoktu. Bahçeye gelir gelmez kameriyenin örtüsünü düzeltmeyi düşündük ama ne bir yıldız tornavidası bulabildik, ne de makas götürmüştük. Bu yüzden tente uçlarını kıvırıp, bağlamamaktan başka bir şey yapamadık. Hemen dere kenarındaki masalara kumanyamızı açtık, çayımızı demledik ve güzel bir kahvaltı ettik. Daha sonra anne ile baba salıncaklara biz de kameriyeye yollandık, biraz toparladık, biraz bitkilerimizi inceledik. Bol bol sohbet ettik. Saat 18.00 de dönüş yoluna koyulduk. Bu güzel gün için teşekkürler sayın malina. Kameriye örtüsü toparlanıyor. Eklenti 90895 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Benim makinanın pilleri bitti. Transfer yapamadığım için fotolar yarına kaldı...
Ama yine alışıldık çok güzel bir haftasonu daha geçirdik... Temmuzun 5 inde öğle sıcağından hiç bahsedesim gelmiyor... Ama sonuç herşeye değer... Hele birde paylaşım olunca süper... Sn. Malina'ya bize böyle bir ortam yarattığı için teşekkürler... |
yanınızda getirmeniz gerekenler...
3 Eklenti(ler)
İki büyük, iki küçük, iki çalışkan işçi birde çalışkan arı...:p
|
Bahçemizdeki çardak çalışması
1 Eklenti(ler)
Sn.Malina, Güler Hnm., Nacizhane çalışkan arılar...
|
Domateslerimiz,Kabaklarımız, Fasulyelerimiz çiçekte
5 Eklenti(ler)
Ortalık biraz kalabalık ve karışıklık sözkonusu gibi görünüyor...
Ama en güzeli kızartmalık kabaklar.... Bazıları neredeyse 30 cm' ye yakın... Yoksa diyorum geçen senelerden kalan dev kabaklar mı? bunlar... |
Enginar ve Karpuzlar...
5 Eklenti(ler)
Biri bizim diğeri başkasının..
Karpuzlar bizim... |
Mısır ve Ayçiçekleri , Diğerleri..
5 Eklenti(ler)
Mısırlar boyumuzda,
Çekirdekler bizden uzun.... Nohutlar dökmeye başladı... Bol bol nanemiz var... Büyümeye başlayan soğanlar... |
Eğer yapabilirsem,bu hafta önce şileye denize gidip;
Akşamüstü dönüşte bahçemize uğramayı planlıyorum.. Hadi bakalım İnşallah tutturabiliriz... BUGÜN HEDEFİ TUTTURAMAYIP ADALARA YÖNELDİK.. BAHÇEMİZ YETİM KALDI... İNŞALLAH HAFTAYA ORADA OLURUZ... |
19 Temmuz 2009 Hobi Bahçesi...
Dün sabah 09:00 civarı oradaydık...
Sanki kendi çiftliğimiz gibi gidip geliyoruz... Her hafta başka bir akrabamla piknik kahvaltı yapıp toprakla oynuyoruz... Önce bahçemizde ki fırtına düzeltmeleri yapılmaya çalışıldı... Geçen hafta esen rüzgar maalesef birçok domatesimizi yerlerde süründürmüş.. Ama görmenizi isterdim ki bu kadar bereketli çeri domates olamaz... Aynı envor gibi salkım salkım domatlar... Yeşil yapraktan çok yeşil domates var... Neyse yanlarına sırıklar dikerek birkaçını bağlayıp ayağa kaldırdık... Sırasıyla nane toplandı, süper kızartmalık kabaklar toplandı, yıkılan ayçiçeklerimiz sırıklarla ayağa kaldırıldı... Mısırlar çapalandı, birkaç adet çilek yenildi, soğanlarımız 2-3 hafta sonra hasat edilecek, karpuzlarımıza bir el atıldı, fakat gayet iyi şekilde büyüyorlar,aynen yola devam, bol fasulyelerimiz olmaya başladı.. Nedense sırık fasulyelerimiz daha dökmedi... Size bir kabak fotoğrafı ekleyeceğim.. Eminim bizim kadar şaşıracaksınız.. Biz gördüğümüzden beri gülmekten kırılıyoruz.. Aşırı büyümüş yaramaz... :eek: |
Bu yaramazı merak ettik, dev kabak yarışmasına katılmamakta pişmanmı acaba?
|
Yarın ilk işim fotoğrafını yüklemek olacak...
Dev bal kabağı yarışmasına katılamaz sanırım.. Oradakiler yuvarlak bu ise uzun ve kalın... Çok acayip birşey, insan kabağı eliyle tutar, bunu kucaklamak gerekiyor.. Neyse arkası yarın.... |
Dev Kızartmalık Kabağımız...
5 Eklenti(ler)
Keşke Dev kabak yarışmasına bunula katılsaydım...
İşte fotolar.... |
Kimse arkadaşa çapsız demesin... Zira 18,5 cm gibi bir çapı var...
Uzunluk :52 cm... Ağırlık : 4,5 kg.. |
Maşallah :)
|
Çekirdekleri atılmaması gereken, damızlık kabak!
Benden de Maaşallah! Ondan yapılan mücverle küçük bir pigme köyündeki tüm çocuklar doyabilir biliyor musunuz?
Fasulyelerimizin Bombay, Maş ve artık fasulyeden sayılmayan Börülce olduklarını hatırlatmama müsaade edin ve kiraz domateslerimizin fotoğraflarını görme hakkımıza saygı ve anlayış gösterin lütfen. gece bu hafta da bahçeye gidemeyecek forum kişisi! |
Hey Maşallah
O kabağa ne yaptınız öyle :) |
Teşekkürler...
1 Eklenti(ler)
Benim değil sn. gece nin ekip diktiklerini topluyoruz...
Çekirdek meselesi sanırım Alaattin abiyle konuşup bir iki tane bıraktırmak gerekiyor sanırım.. Bende etiket koyayımda bari yanlışlığı kurban gitmesin... İnşallah bu hafta bol bol fotoğraf çekip ekleyeyim... Kiraz domateslere bayıldım.. Hep envor'unkilere bakıp iç çekiyordum... Ama şimdi gidip onları yememizi bekliyorlar... ;) Hakikaten siz tünel civarındasınız. Eğer bu hafta sonu uğrayıp da birşeyler toplasam, gelip benden alırmısınız.. Biliyorsunuz ben Fındıklı Mah. karşı tarafın da oturuyorum... Google resim.. |
Alıntı:
Pazartesi fotolar sıcak ve taze olarak serviste... Hoşçakalın... |
Unutulanlar
Alıntı:
Zaten karpuzlardan bölgeye yanaşılmaz olmuş.. Yapılacak birşey yok... ;) |
Alıntı:
Kabağın bu kadar büyüme potansiyeli olduğunu bilmezdim :) |
Bizlerde yeni öğrendik... Gösterdiğim herkes bir afallıyor...
Ve dün akşam teyzemin şefkatli kollarında nefis bir yemek oldu.... Ve yine sn. Gece'ye teşekkür ediyorum... |
Bal kabağı olmayan, bal gibi tatlı kabak!
Rica ederim Sn. Acarextt03, afiyet olsun, teşekkür edilecek tek kişi bence Malina.
Bir de tohumları bizim cimcimeler minik elleriyle ekmişlerdi, kabağın bereketinde bunun da katkısı vardır sanırım. :) Nazik teklifiniz için çok teşekkürler, gönül muhabbet ister hobi bahçesi (ve mahsuller) bahane... Sevgiyle... gece hafta sonları ailevi ve sosyal yaşam tarafından işgal edilmiş forum kişisi! |
Nazik teklifiniz için çok teşekkürler, gönül muhabbet ister hobi bahçesi (ve mahsuller) bahane...
Sevgiyle... belki bende muhabbet arıyorumdur. Ne dersiniz... Ben sizin mahsullerinizi ayırdım.. Gerçekten eğer bu akşam uğrayabilirseniz size ikram etmek istiyorum... Hem böylece ufaklıklara ellerinin sonuçlarını gösterirsiniz... Bilirsiniz el emeği başka tatlı olur... Yinede siz bilirsiniz... Yarın hepsi türlü yapılacak... Yinede Teşekkür ediyorum... |
Anadolu yakası hobi bahçesine açık davet; (bu sözüm, Sn. Acarextt03, Sn.gece ve üstüne alınanlara)
Ankara hobi bahçesi olarak, yemeklik kabak yarışmasına varmısınız? |
Alıntı:
|
26 Temmuz 2009
Evet 26 Temmuz 2009.... Şile deniz maceramızın havanın serinliğinde ve İst. trafik sorununun içinden
Yemyeşile geçince bütün dünyamız değişiyor.. Bu hafta Acarextt kardeşlerimizle bahçemizdeydik... Meryem hnm. bize bütün nanelerimizi makasla diplerinden kestirdi... Çünkü artık çiçektelermiş ve tazelerinin çıkması için "0" lanması gerekiyormuş.. Bizde traşladık... Fasulyelerimizin küçük olanlarını hasat edip büyüklerini iç oluşturması için ileriye dönük bıraktık... " Bi Büşürümlük fasulye" toplandı... Nohutlarımız sararmada, tek tük çilek yedik, yine dev kabak topladık... Taze soğanlarımızın topraktaki durumu hiç iç açıcı olmadığı için toplandı... Sarımsaklar iyi derecede... 3 adet Süt mısır aldım... Ayçiçeklerimiz iç almaya başlamış..1-2 hafta kalmadı, biberlerimiz inanılmaz büyümüş, her kökte 5-6 adet vardı ve toplandı... Sıra domatesler de; maalesef budama yapılamadığı için kızarmada problemler var.. Salkımdaki kirazlar durum daha kötü.. Çok sıkışık olduğu için maalesef sarmaşık ağacı olmuş.. Neredeyse el girmiyor... Şimdilik bu kadar... İnşallah haftaya görüşürüz... Hoşçakalın... :rolleyes: |
Ya kardeşim daha dün 3,5 kg. dev bir tane daha kopardım...
Keşke cuma söyleseydin... Güzel olurdu.. Bizde ne kadar büyüyebileceğini görürdük... :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025