agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2010, 16:22   #61
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Balık çiftliklerinin sahiplerine EM teknolojisini öğretmeli ve balık havuzlarının çevresine de uygulatmalı,ama önce İzmir'de şehrin içinden geçen ve pis kokan dereyi bu yolla temizlemeli...

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 16:32   #62
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Çok haklısınız Sn Yasarugur,

Bizler öğretmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ama sizlerde bu forum sayesinde EM Teknolojisini öğreniyorsunuz. Dileğim, bu teknolojiyi öğrenen herkesin ve özellikle bu sitedeki arkadaşların, bunu ellerinden geldiğince yaymaya çalışmalarıdır. Ancak böyle bir elbirliğiyle, çevre sorunlarımızın büyük bir kısmını el akılcı, en pratik ve en ucuz yoldan çözebiliriz.

Örneğin, bugün Türkiye'de yaygın olarak yapılan uygulama, kirlenmiş akarsuların yataklarında biriken çamurların mekanik olarak büyük kepçelerle çıkartılması ve başka bir yere yığılmasıdır. Bu uygulamanın, 1 km'sinin maliyeti, 1 ila 1,5 milyon USD civarındadır. Halbuki EM Teknolojisi böyle bir rakamın sadece belirli bir oranıyla, orta büyüklükte bir akarsunun tamamını temizleyebilmektedir.

Bir diğer unsur da mekanik olarak çıkartılan çamurların işlenmesidir ki bu da ayrıca maliyet getirecektir.

Diğer çevre konularında EM Teknolojisi kullanmanın avantajlarını buradan anlatmaya devam edeceğim.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 18:46   #63
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Sn Doğasever

Bu sıralar televizyondaki bir reklam hayli dikkatimi çekiyor.Eminim bir çevre gönüllüsü olarak sizinde dikkatinizi çekmiştir.Sanırım Coco cola nın sponsorluk yaptığı Hayata Artı Vakfının reklamı.Reklamdaki ana tema dikkatimi çekti.Her iyilik hareketinin bir destekci vardır diye biten reklam.Acaba bazı göl ve akarsuların EM teknolajsiyle temizlenmesi konusunda bu vakıfla veya benzeri vakıf ve derneklerle görüşülse ortaya daha büyük bir hareket çıkartamayız mı?.Birimimizin bu hareketi başlatması lazım.
En azından Ağaçlar.net olarak.

H.İ.GÖKKAYA beğendi.
akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 19:07   #64
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Akcan
Söylediklerinizde yerden göğe haklısınız. Evet, her güzel şeyi mutlaka maddi manevi destekleyenler vardır. Bizler, hem madde hem de manevi olarak böyle güzel projeleri desteklemek için çaba sarfediyoruz. Yukardaki bir mesajımda bundan bahsetmiştim. Ama ben ağaçlar.net'in sadece bir üyesiyim. O yüzden, bu konuda konuşmaya yetkili değilim. Ancak yetkili olanlar bu konularda söz söyleyebilir diye düşünüyorum. Ama iyi niyet dileklerinizi ve bu yöndeki çabalarınızı takdirle karşıladığımı ve desteklediğimi de mutlaka belirtmeliyim. Kısaca, bu konuda bir şey söyleyemem.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 19:50   #65
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Yıllar önce çevreyle ilgili konularda, Cumhuriyet Gazetesi'nde yazan Rahmetli Raif Ertem ustamıza gönderdiğim yazıları yayınlardı.Ben orada şuna da işaret etmiştim.(O zamanlar Eber gölü kurumamıştı).

Gölde saz ,kamış ve kargı kendiliğinden yetişir köylü de bunları keser arabaya yükler yakındaki kağıt fabrikasına götürürdü.Fabrikanın atık suları da bildiğiniz gibi Eber Gölü'ne dökülür ve çevre cinayeti işlenirdi.Oraya bizler de zaman zaman kaz ve ördek avına gittik allahın kulu bize orada kullandığımız fişeklerin içindeki saçmaların kurşundan yapıldığını ,kurşunun yumuşak ve radyoaktif bir madde olduğunu,sertleştirmek için de eritildiğinde içne arsenik katıldığını ,arseniğin de zehirli bir madde olduğunu söylemedi.

Biz bunları av dergilerini okurken rastlantıyla öğrendik.Konuyla ilgili sorumluların bile bu konularda bilgileri şu anda yavaş yavaş oluşmağa başlamıştır artık.

Diyeceğim o ki temiz akan dereler ,çaylar ve temiz suyla dolu göller ,kimyasal atıklarla kirletilmemiş deniz ve çevre birgün herkese çok gerekli olacak , şimdiden her yaştan herkesin bilgi sahibi edilmeğe başlanması lazım.Kimse kamuya ait bu değerleri kirletmemeli ve hor görmemeli dilediğince ve menfaati ne kadar gerekiyorsa kullanamamalı,yaşadığı yeri ve çevreyi temiz tutmalı,çocuklarına temiz bir dünya armağan etmek için gerekeni yapmalıdır.

Bu yüzden EM kullanımını ben de öğreneceğim ,bu sitedeki konuyla ilgili yazıları arkadaşlarıma gösteriyorum,onların da konu hakkında fikir sahibi olmalarını istiyorum.

H.İ.GÖKKAYA beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 20:53   #66
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Resimlerde hep suya atılmış ya ondan dedim toprağa atsak nasıl olur diye... Mesela pikniğe gittiğimizde sağa sola attırıversek topcukları

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2010, 22:00   #67
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Bu dusunceleriniz icin tesekkurler Yasar Bey!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Yıllar önce çevreyle ilgili konularda, Cumhuriyet Gazetesi'nde yazan Rahmetli Raif Ertem ustamıza gönderdiğim yazıları yayınlardı.Ben orada şuna da işaret etmiştim.(O zamanlar Eber gölü kurumamıştı).Gölde saz ,kamış ve kargı kendiliğinden yetişir köylü de bunları keser arabaya yükler yakındaki kağıt fabrikasına götürürdü.Fabrikanın atık suları da bildiğiniz gibi Eber Gölü'ne dökülür ve çevre cinayeti işlenirdi.Oraya bizler de zaman zaman kaz ve ördek avına gittik allahın kulu bize orada kullandığımız fişeklerin içindeki saçmaların kurşundan yapıldığını ,kurşunun yumuşak ve radyoaktif bir madde olduğunu,sertleştirmek için de eritildiğinde içne arsenik katıldığını ,arseniğin de zehirli bir madde olduğunu söylemedi.Biz bunları av dergilerini okurken rastlantıyla öğrendik.Konuyla ilgili sorumluların bile bu konularda bilgileri şu anda yavaş yavaş oluşmağa başlamıştır artık.Diyeceğim o ki temiz akan dereler ,çaylar ve temiz suyla dolu göller ,kimyasal atıklarla kirletilmemiş deniz ve çevre birgün herkese çok gerekli olacak , şimdiden her yaştan herkesin bilgi sahibi edilmeğe başlanması lazım.Kimse kamuya ait bu değerleri kirletmemeli ve hor görmemeli dilediğince ve menfaati ne kadar gerekiyorsa kullanamamalı,yaşadığı yeri ve çevreyi temiz tutmalı,çocuklarına temiz bir dünya armağan etmek için gerekeni yapmalıdır.Bu yüzden EM kullanımını ben de öğreneceğim ,bu sitedeki konuyla ilgili yazıları arkadaşlarıma gösteriyorum,onların da konu hakkında fikir sahibi olmalarını istiyorum.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 09:27   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Ergene kollarına denesek mi ?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Sarican
Savaş kazanma, topların askeri benzetmesini izleyen sadece başka bir benzetmeydi. Tabii ki, strateji vb. konularında haklısınız. Ergene konusundaki düşüncelerinize de yürekten katılıyorum. Ve epey bir süredir de, bu konuda çaba sarfediyorum. İlk defa sizlere bu mesajımda açıklıyorum: Ergene Nehrinin çocukluğumda yüzdüğüm elimle balık yakaladığım düzeyde temizlenmesi için elimden geldiğince çalışıyorum. Bu çalışma son derece planlı bir biçimde devam etmektedir. Size bu sitede ancak bu kadarını söyleyebilirim. Bazı şeyleri benim burada açıklamam doğru olmaz. Ama yaptıklarımızı zamanı gelince öğreneceksiniz. Biraz daha sabır rica ediyorum. Mutlaka el birliğiyle uğraşacağız çünkü Ergene bizim. Biz sahip çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Saygılar.
Sn Doğasever,

Ergene çok yakınında bulunmam ve de bu bölgede sanayi ilede uğrasmam nedeni ile benim ve bölgedeki dostlarımın çok özeli.

Ergene konusunda yapılabileceklere katkısı olabilecek vede istemesede katkı sağlaması gereken çok fazla kişi ve kurum tanıyorum. Nasıl yardımcı olabiliriz ?

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 20:31   #69
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Doğasever,

Ergene çok yakınında bulunmam ve de bu bölgede sanayi ilede uğrasmam nedeni ile benim ve bölgedeki dostlarımın çok özeli.

Ergene konusunda yapılabileceklere katkısı olabilecek vede istemesede katkı sağlaması gereken çok fazla kişi ve kurum tanıyorum. Nasıl yardımcı olabiliriz ?

Sevgiyle kalın
Sn Ensar
Sizlerin böyle duyarlı olması beni çok sevindiriyor. Bu iş iyi bir organizasyon işi sadece beş on kişiyle yapılabilecek bir iş değil. En önemlisi de, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, devlet kurumlarının desteğini de arkamıza almamız gerekiyor. Bu el ele ve hep beraber yapılabilir. Kişisel bir olay değil. Ama duyarlılığınız için tekrar çok teşekkürler. Saygılar

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2010, 20:26   #70
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bir süredir kendi aramızda yazışıyorduk...

EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığındaki yazıların Ergene Nehrini temizlemeyle ilgili bölümünü de ekleyerek bu konuyu oluşturdum.

Bakalım agaclar.net üyeleri, ciddi bir temizlik projesinin başlatılması için neler yapabilecek

Çok heyecanlıyım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2010, 20:40   #71
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bugünler de Ergene doğal olarak fiziki olarak temizlenmiştir. Daha durgun ve düzenli debili ve sanayi atıkları altındaki can çekişen su bulmak lazım. Medyada bu konuya uygun haberler çok çıkıyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 09:20   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Nariçi,

Keşke dediğiniz gibi olabilseydi de her büyük yağıştan sonra akarsularımız temizlenseydi.

Yılların kirliliği, sürekli olarak akarsuların tababanlarındaki çamurlarda çökelmiş vaziyette.

HEDEFİMİZ BU ÇAMURLARIN TEMİZLENMESİ OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. Yanılıyor muyum acaba?

Sevgiyle Kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 09:28   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bir süredir kendi aramızda yazışıyorduk...

EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığındaki yazıların Ergene Nehrini temizlemeyle ilgili bölümünü de ekleyerek bu konuyu oluşturdum.

Bakalım agaclar.net üyeleri, ciddi bir temizlik projesinin başlatılması için neler yapabilecek

Çok heyecanlıyım
Sevgili Malina,

En kısa zamanda önce bölgesel toplanmamızı, akabinde de genel bir toplantı ile yol haritamızı belirleyip yola koyulmamızı öneriyorum.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ya da başka şehirlerde ayrı ayrı toplantı yapıp sonra bir araya gelebiliriz.

ÖNERİLERİNİZİ ESİRGEMEYİN LÜTFEN

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 10:35   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Arkadaşlar

Kendimce haddimi aşarak bir guruplama yaptım.

Ankara gurubu : Naturem. Deniz Akvaryumu,Minarilism, K0900 , Savaş ve Tuba
İstanbul gurubu : Malina, Gece, Meyveli Tepe, Sarıcan, Kiraz, Ensar
İzmir Gurubu : Halil Önen, Ayhan Dukal, Yaşar Uğur ,Yeşil Adım

Cumhur Tomba sanırım İstanbul gurubuna katılabilir.
Akcan 67 için iki seçenek var İstanbul ya da Ankara

Sn Livadi ve Sn Nariçi sizler için Ankara gurubu uygun olabilirmi ?

Ve sayın Doğasever sizi nereye dahil edelim ? SANIRIM SİZ HEPİMİZDEN FAZLA YORULACAKSINIZ. HEM İSTANBUL HEM ANKARA MI ?

Guruplaşma konusunda mutabık isek toplantı tarihleri ile ilgili önerileri bekliyelim mi ?

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 13:12   #75
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Kendimce haddimi aşarak bir guruplama yaptım.
Estağfurullah, rica ederiz

Sadece deneyimsizlik diyebilirim, çünkü bir konuya birkaç cümle yazmanın, o konuda aktif olarak çalışmak istiyor anlamına gelmediğini bilmiyorsunuz

Bu nedenle, sadece buraya yazmış olanlar arasında görev dağılımı yapmak doğru olmaz. Bu yazışmaların daha çok kişiye ulaşmasını sağlamalıyız öncelikle...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 18:00   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Estağfurullah, rica ederiz

Sadece deneyimsizlik diyebilirim, çünkü bir konuya birkaç cümle yazmanın, o konuda aktif olarak çalışmak istiyor anlamına gelmediğini bilmiyorsunuz

Bu nedenle, sadece buraya yazmış olanlar arasında görev dağılımı yapmak doğru olmaz. Bu yazışmaların daha çok kişiye ulaşmasını sağlamalıyız öncelikle...
Sevgili Malina,

Ben yazı yazan arkadaşlardan unuttuklarımı da özür dileyerek potansiyel guruplara davet edeyim de gerisine bakarız.

İstanbul a ilave Bonsaisever ve Keremturçek
Ankara Uzaytek
İzmir Mine Pakkaner

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 21:20   #77
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bugünler de Ergene doğal olarak fiziki olarak temizlenmiştir. Daha durgun ve düzenli debili ve sanayi atıkları altındaki can çekişen su bulmak lazım. Medyada bu konuya uygun haberler çok çıkıyor.
Görünen temizlik sadece yüzeysel temizliktir. Şu an zaten ergene yok. Karşınızda sanki bir deniz var. Nisan ayındaki Ergene nehrinin belki bin katı. Hayal edemiyeceğiniz kadar büyük bir alanı kaplıyor. Düşünün, 1--1,5 metre derinlik ve yaklaşık 70-80 metre genişliğinde akan ergene şu an bulunduğumuz yerde neredeyse (Yenice Görüce Köyü-Meriç) 500-1500 metre genişlik ve 3-6 metre yüksekliğinde. Fotoğraf koyacaktım vakat yollar su altında. Çok değil Nisan ayı başlarında yine aynı duruma dönecektir. Su azalacak, atıklar çoğalacak ve koku artacak. Zira bunu burada yaşıyoruz.
Arkadaşlarıızın da dediği gibi, dip çamurunun azaltılması ve bırakılan atıklarla mücadele edilmesi gerekir. Ve denemenin nehir üst kollarında yapılması uygun olur. Bizler demonstrasyon sonuçlarını görmeden pek inanamıyız. Çalışma sonucunda orada yaşıyan kişiler sonucu görürse bu işe devam etmek için kamuoyu oluşturulur ve baskı artar.
Selam ve sevgiler.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2010, 21:37   #78
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu yazışmaların daha çok kişiye ulaşmasını sağlamalıyız öncelikle...
Henüz erken mi? bilemiyorum. Bu bilgilerin, düşüncelerin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamalıyız çok doğru bir düşünce. Şu an sadece fikir teatisi yapıldığından çok kişiye ulaştırmak durumuda ortaya çıkmıyor.
Malumunuz ben Uzunköprüde yaşıyorum. Hep aklımda. Belediye Başkanımız avukat. Genç birisi. Keza kaymamakmımız aynı şekilde. Halkla el ele. Yerel gazateler var. Sivil toplum kuruluşları var. Çeltikçiler birliği, Süt birliği, Çiftçi koruma malları başkanlığı. Ticaret ve sanayii odası Başkanlığı. Uzunköprü aslında Ergenenin Kirliliğinden en çok müzdarip olan bölge. Ve şu an bir örnek olarak veriyorum. Nehre yakın yapılan bir sitede 40-50 daire satılamadı, boş duruyor. Onlarında e.mail adreslerine burada yapılan çalışmalar, düşünceler, fikirler aktarılabilir. Katılımları istenilebilir. Acele edipte işi bulundırmamak babında şu an beklemedeyiz. Üzerimize düşecek tüm işleri seve seve yapacağımızı biliniz.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 20:30   #79
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Agaçlarnet Üyeleri ve Sevgili Dostlar,

Bu konuda bu aşamada herhangi bir gruplaşmanın pek de doğru olmayacağını düşünüyorum. O yüzden, konuya ilgi duyan ağaçlarnet üyesi ve bu işte ben de varım diyen herkesi EM Türkiye'nin Ankara'daki ofisinde bir başlangıç toplantısı yapmaya çağırıyorum.

Bu toplantıya ben de fiziksel olarak olamasa da sanal olarak bağlanacağım ve katılacağım. Ayrıca, bu toplantıda, EM'yi ve çevre konularında neler yapabildiğini de yakından tanımış olacaksınız. Bir de arkadaşlarımız uygulamalı olarak Bukaşi Toplarının yapımını da gösterebilirler. Yani bir çeşit atölye çalışması şeklinde düşünebilirsiniz.

Ancak bu toplantıda bazı görev taksimleri yapabiliriz. Bu görev taksimlerinden sonra hızla çalışmalara başlanabilir. Bu projenin en önemli yanı tanıtım olacağından herkesin bu konudaki görüşleri önem arzedecektir. Bu aşamada daha fazla şeyler yazarak kimseyi etki altında bırakmak istemiyorum. Herkesin fikrini öğrendikten sonra, neler yapabileceğimizi bu toplantıda belirleyelim.

Herkese saygılar. Lütfen Naturem ile bağlantı kurarak gün ayarlayınız.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 21:43   #80
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bu öneriyi Eğitim Çalışmaları başlığında da yazar mısınız?

Zaman netleşince, Ankaralı üyelerimize toplu eposta atıp, duyururum...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 22:59   #81
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Ergene Nehri Temizlik Projesi İlk Toplantı Çağrısı

İlk toplantı çağrısını Eğitim Çalışmaları bölümünde yaptım. Lütfen katılmak isteyenler aşağıdaki linke yanıt versinler.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...365#post580365

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 18:40   #82
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
Sanırım sn Adnan Karakaya'nın Adalet gazetesinde bir köşeyazısı ardı birkaç hafta önce Ergene yüzünden ergenenin denize döküldüğü bölgenin de kirlenmeye başlaması nedeniyle çeşitli sağlık sprunları ortaya çıkması tehlikesi yüzünden ergenenin temizlenmesi için çeşitli çalışmalara başlandığını söylüyordu.

Yazı şurada http://uzunkopruadaletgazetesi.com/y...?article_id=71

Bu arada ergenedeki taşkınlar nedeniyle sanırım, sular biraz temiz gibi gözüküyor ve balıkçıllar kazlar martılar geldi nehire çok sevindirici bir haber çünkü yazın nehirin üzerinden geçilmiyor ben de Uzunköprü'de okuyup Kırcasalih'te oturduğum için bu kokuyu günde iki kez çekmek zorunda kalıyorum.

Üstelik sadece üstünden geçerken de değil yol yanından ilerlediği için çok uzun süre neredeyse nefes alamıyoruz.Bu nedenle bu çalışmalara kesinlikle katılmak istiyorum.

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 18:31   #83
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Toplantı için buraya bakabilirsiniz..

Ergene Nehri Temizlik Çalışmalarına Yönelik Toplantı / 7 Mart Pazar günü Saat 14:00

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 03:51   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Bu konudaki yazışmalar 3 Martta son bulmuş. sözkonusu toplantı yapıldı mı ve ne tür sonuçlar çıktı arkadaşlar? Bu konu cidden benim de çok ilgimi çekti.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 21:51   #85
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=19286&page=2
bu sayfada yapılan toplantıyla ilgili bilgiler var.

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2010, 18:44   #86
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Ergene Nehrinin temizliği Muratlı kolu üzerinde başladı

Mesajlarınızı taşıdım. Agaclar.net olarak bu çalışmaya katkımız olamadı. Yanlış bilgilendirme olmaması için, yeni bir başlık daha uygun olur diye düşündüm

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 22:30   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-01-2011
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 1
teşekkürler

hümikasit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2012, 20:18   #88
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Bilmiyorum ne kadar mantıklıdır ama bence Kadıköy'e de (halk arasında boklu dere denilen) yapılmalı.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2012, 18:38   #89
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Sürekli kirletilen bir suyu temizlemeye-ne kadar temizleniyorsa- çalışmak ne kadar işe yarar bilmiyorum. Esas olan kirletmemek olmalı. Kirletici kaynaklar önlendikten sonra temizlemek bir işe yarayabilir.

Bir insan birini öldürse, hapse girer. Sorumsuz bir çok fabrika ürettikleri ve atıklarıyla pek çok insanı, canlıyı kanser edip öldürüyor; ancak kimseye ceza verilmiyor. Bu mantığı anlamak mümkün deyil.
Doğayı(toprak,hava,su) kirletmek, tahrip etmek insanlığa karşı işlenen bir suçtur. İnsanlarda bu bilinç oluşturulursa, çözüm kolaylaşacaktır.

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 23:42   #90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Corlu Yenice beldesinde yapilacak aritma tesisi ne yazikki hala proje asamasinda.

Lenovo S960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

voto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024