![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Ergene kollarına denesek mi ?
Alıntı:
Ergene çok yakınında bulunmam ve de bu bölgede sanayi ilede uğrasmam nedeni ile benim ve bölgedeki dostlarımın çok özeli. Ergene konusunda yapılabileceklere katkısı olabilecek vede istemesede katkı sağlaması gereken çok fazla kişi ve kurum tanıyorum. Nasıl yardımcı olabiliriz ? Sevgiyle kalın Düzenleyen ensar : 27-01-2010 saat 08:28 Neden: isteğe bağlı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Sizlerin böyle duyarlı olması beni çok sevindiriyor. Bu iş iyi bir organizasyon işi sadece beş on kişiyle yapılabilecek bir iş değil. En önemlisi de, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, devlet kurumlarının desteğini de arkamıza almamız gerekiyor. Bu el ele ve hep beraber yapılabilir. Kişisel bir olay değil. Ama duyarlılığınız için tekrar çok teşekkürler. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
EM ile Organik Gübre kullanimi
Sayin Doğasever EM (Etkin Mikroorganizmalar) konubaşlığı altında yazdığınız tüm yazıları ilgi ile okudum. Sizin verdiğiniz uğraşı, işin ticari yönünden çok gerçekten “Doğasever” likle alakalı. Size bunun için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda güzel soru ve katkılarından dolayı diğer katılımcı arkadaşlara’da teşekkür ediyorum. agaclar.net`de çok şeyler öğrendim. Ben 2009 sonbaharda Niğde´de 5 dekarlık bir bahçe aldım. Bir senedir bu konuda ne kadar teorik bilgi edinmiş olsamda pratikte ilk senem olması nedeni ile acemi sayılırım. Sizlerin sayesinde yanlış bir şey yapmadan, yanlış ürünlere yönlendirilmeden doğru şeyler yapacagıma inanıyorum. Bahçede daha önce ne gibi gübreler kullanıldığını açıklığa kavuşturmam imkansız. - Bahçemde 100 kadar Kayısı ağacı, 5 Elma ağacı gibi meyva ağaçları dikili, dikili olan Kayısılar 6-7 yaşındaymış. Ağaç gövde kalınlıkları 40 ila 60 cm arası. - Salma sulama ile sulama yapılıyor. Sulama yaz aylarında sıcaklığa göre her 21 günde bir yapılıyor. - Bahçede yabancı ot salma sulama nedeni ile çok gelişiyor. Bu otları yeşil bitki örtüsü diye adlandırabilirmiyiz yani yeşil gübre olarak kullanabilirmiyiz. - Aralık 2009 da Bahçe yüzeysel olarak sürüldü. Yabancı otlarda bu sayede toprağa karışmış oldu. Aralık 2009 da %2 lik Bordo Bulamacı uyguladık. (Bordo Bulamacı’nın içeriği’de bir çesit Kimyasal ilaç. Yanılıyormuyum? - Toprak analizinden sonra gereken Gübreyi kullanacağız. - Ağaçların Azot, Fosfor Potasyum ve daha başka besin element ihtiyaçlarını karşılamak icin Organik Gübre kullanmak istiyorum. Benim sizden bilmek istediğim bahçede EM teknolijisini “pratikte” nasıl kullanabilir olmam. EM ile Organik gübre'den başka bir şeye ihtiyacım varmi. - Yabancı otlar büyüdüğünde tırpan ile kesip bahçede bırakıyoruz, Üzerine EM uygulaması gerekirmi ve nasıl. - Daha önce icinde ilaç bulunmuş olan ilaçlama makinasının tank’ını temizledikten sonra tank EM mikroorganizmaları spreylemek icin kullanılırmı? Kullanilirsa ne ile temizlenmesi gerekiyor.. - Organik gübre ağaçlara nasil verilir ve EM ile nasil uygulanır. - Hastalık ve zararlılara karsı EM’i nasıl ve ne zaman kullanabilirim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|