View Single Post
Eski 15-02-2010, 20:20   #77
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bugünler de Ergene doğal olarak fiziki olarak temizlenmiştir. Daha durgun ve düzenli debili ve sanayi atıkları altındaki can çekişen su bulmak lazım. Medyada bu konuya uygun haberler çok çıkıyor.
Görünen temizlik sadece yüzeysel temizliktir. Şu an zaten ergene yok. Karşınızda sanki bir deniz var. Nisan ayındaki Ergene nehrinin belki bin katı. Hayal edemiyeceğiniz kadar büyük bir alanı kaplıyor. Düşünün, 1--1,5 metre derinlik ve yaklaşık 70-80 metre genişliğinde akan ergene şu an bulunduğumuz yerde neredeyse (Yenice Görüce Köyü-Meriç) 500-1500 metre genişlik ve 3-6 metre yüksekliğinde. Fotoğraf koyacaktım vakat yollar su altında. Çok değil Nisan ayı başlarında yine aynı duruma dönecektir. Su azalacak, atıklar çoğalacak ve koku artacak. Zira bunu burada yaşıyoruz.
Arkadaşlarıızın da dediği gibi, dip çamurunun azaltılması ve bırakılan atıklarla mücadele edilmesi gerekir. Ve denemenin nehir üst kollarında yapılması uygun olur. Bizler demonstrasyon sonuçlarını görmeden pek inanamıyız. Çalışma sonucunda orada yaşıyan kişiler sonucu görürse bu işe devam etmek için kamuoyu oluşturulur ve baskı artar.
Selam ve sevgiler.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön