![]() |
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Son günlerde oldukça yoğun olduğumdan, site'de ancak şöyle bir mesajları okuyabiliyordum. Bugün biraz fırsat bulmuşken, hemen yazmaya başladım. Bir süre daha yoğunluk yaşayacağım ama çoğu bitti, azı kaldı. Murvet hocam, yayınladığınız 318 no.lu mesajın fotoğrafında'ki ağacın durumunu çağrıştıran, köyde'ki nar ağacımızın benzer bir kaç fotoğrafı var. Bayramda köye gittiğimde, çocukluğumun geçtiği bahçede'ki nar ağacının, budanan yerinin zamanla nasıl içinin oyuklaştığını görünce, fotoğraf çekmiştim. Burada, üstten görüntüsü var. Eklenti 244306 Bu ise, objektifi hemen oyuğun ağzından içeri tutup, aşağıya doğru çektiğim fotoğraf. Eklenti 244307 Son fotoğrafı ise, makinayı alt kısmından içeri sokup, objektifi yukarıya doğru tutup çektim. Eklenti 244308 |
1 Eklenti(ler)
Üstte'ki oyuk oluşumunun olduğu nar ağacı, bu fotoğrafta'ki ağaç. Oyuk yer, hemen gövdenin orta bölümünün arkasında kalıyor.
Gözlemlediğim kadarı ile nar ağaçları, en ilginç ağaçlardan biri. Ben 43 yaşımdayım ve kendimi bildiğimden beri, bu ağacın gövde kalınlığı ancak bu kadar olabildi. Nar ağaçları çok kalın gövdeli olamıyorlar. Çok ince gövdeleri oluyor. Ayrıca en çok spiral tür gövde oluşumları, nar ağaçlarında görüyorum. 2 ya'da 3 ince filiz, birbirine dolanarak böyle sarmal yapılı bir gövde haline geliyor. Gerçekten güzel ve özel ağaçlar. |
Merhaba sayın Tura
Kurnazca düşünülen tasarım ve uygulama... Baktım şaştım kaldım... Merhaba sayın ayazkentli Çok güzel ve farklı fotoğraf çekimleri denemişsiniz harikada olmuş, ellerinize sağlık.. Nar ağacı, ağaçtan ziyade çalı formlu yapıda gelişim gösterir. Sizin ağacınızın gövde yapısı sarmal, ilginç bir yapısı var sağlıklı bir yaşamı olmasını diliyorum. |
Alıntı:
Bu Nar ağacı kendimi bükülmüş yapısı mı öyle. Burada Hasandağı'nda rüzgarın burgu gibi büktüğü, alıç ve meşeler var. Fotograf çekemedim. Doğa birbiriyle ne kadar kavğalı öyle. Hayret ettim. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura
Hasandağı'na bir daha çıkıldığında fotoğraf çekmeyi unutmayalım, nasılda merak ettim rüzgarın burgu gibi büktüğü, alıç ve meşeleri... Sayın ayazkentli Sizin nar ağacı gövde içi çekimlerinin benzerini bende farklı bir ağaçtan fotoğraflamıştım... Ağaç gövde ve kökleri Eklenti 245012 Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar |
Sayın Nuri bey sizi tekrar aramızda görmek beni çok mutlu etti. İnanın merakla yeni resimlerinizi bekledim ve sizi bu başlık altında buldum. Ağaçlarımızın gövdelerini sizin ve diğer değerli dostlar sayesinde tanıyacağız. İlgiyle takipteyim kolay gelsin...
|
Merhaba Nuri Mürvet, ayazkentli,Aygün,Ayşe Yıldız,Eser İlhan,sakagun, Hozat, ligustrum,SDurul, fatma sunay
fatma sunay aramıza hoş geldiniz. Resimleri yorumlamak ister misiniz? Mesaj 335 Demek ağaç dünyayı böyle yemyeşil görüyor. Ağacın gören gözünü sevdim. |
Perdeler, hep perdeler..
Ağaç perdenin aralığında, perdelenen yeşillik. |
Merhaba sayın fatma sunay hoş geldiniz.
Konu ilginç, ağaç gövde ve kökleri genelde herkesin çok fazla dikkat edip ilgisini çekmediği kısımlar, ben ve benim gibi bakış açıları ile bakan arkadaşlarımızın bizim gözümüzle gördüklerimizi fotoğraflayıp paylaşmak. İlginizi çekebilmek güzel, paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura
Ağacın gören gözü... İlginç ..! Merhaba sayın ligustrum Perdelerin kalkması dileği ile... Ağaç gövde ve kökleri Eklenti 245126 Ağaç gövdesinde yaşam. |
Merhaba Nuri Mürvet, ligustrum.
Benim gözüm zor seçti. Gören göz görmesini biliyor. Dağlar, kreterler, derin uçurumlar, uzun vadiler ve canlılar. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura
Gören gözleriniz dert görmesin... Ağaç gövde ve kökleri Eklenti 245550 Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Telefondan ağaçların ayrıntılarını görmek çok zor. Ama sizin burada olduğunuzu görmek çok güzel Sayın Mürvet.
|
Merhaba Nuri Mürvet,ayazkentli,Aygün,Ayşe Yıldız,Eser İlhan,sakagun, Hozat, ligustrum,SDurul, fatma sunay, zenfree
Hoşgeldiniz Ayşe Yıldız. 342 nolu mesaj. Sanki bir dağ, yanardağ. |
Ağacın yeşil gözü gerçekten cuk oturmuş sn. tura
340 ve 342 no.lu fotoğraflarda, 3 boyut rahatça algılanıyor sn. murvet hocam. (Benim compac makina ile böyle derinlik boyutunu verecek fotoğraflar çekemiyorum. Sanırım makro çekim özelliği olması gerekiyor. Gerçi var ama sanki öylesine ilave edilmiş bir özellik gibi. Çektiğim fotoğrafların diğer formatlarla çekilen fotoğraflardan hiç farkı yok). |
Arkadaşlar, duvar dibine en yakın dikilebilecek (örneğin bir metre), kökleri duvara zarar vermeyecek hangi ağaçlar vardır? Küçük limon selvi türü değil ama, boylanacak ta aynı zamanda. Taçlanma durumu sorun yaratacaktır belki ama belki şekil verilebilir.
|
Merhaba sayın zenfree
Merhaba sayın ligustrum Merhaba sayın Ayşe Yıldız Sizde hoş geldiniz, uzun bir süreden beri yoktunuz, merhabanızı işitmek ne güzel ... Merhaba sayın Tura Merhaba sayın ayazkentli Şimdiki compac makina özellikleri harika, Makro özelliğinin yanında Full HD çekim özelliğininde olmasını fotoğraf çekimlerini harika yapıyor, makinanınızı yenilemeyi düşünürseniz Full HD özelliğinin olmasına dikkat edin. |
Alıntı:
Sizin bilgi isteğinize cevap Peyzaj, Bahçe Düzenleme bölümünde Bahçede duvar dibine ne ekilir başlığı altında verilmiş, bilgimiz dahilindeki konulardır size bu başlık altında cevap vermek daha doğru olur kanaatindeyim ... |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bu bir asalak mı yoksa ağacı mı çok güvenli buluyor. Bende o kadar küçük olsam ağaçtan bir dostum olsun isterim. |
Alıntı:
|
Merhaba sayın Tura
Asalakta sayılabilir, ağaç gövdesinde mantar oluşumu bu tür oluşumlar gövdenin sağlıklı olmadığının göstergesi... Merhaba sayınEser İlhan Tahmininiz doğrudur, ağacımız dut ağacı aşırı kesim yapılmış , budama diyemiyorum... Gövde yorgun düşmüş istilacılara gün doğmuş... |
Merhaba arkadaşlar...
Bana sanki reçine gibi geldi ama...Ya da ikisi iç içe geçmiş gibi. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Hazırlıklar vardı galiba, uzunca bir süre oldu merhabanızı duymayalı... Yeni dönem eğitim yılınızda başarılar dilerim, her şey gönlünüzce olsun... Fotoğrafı bir önceki mesajda gönderecektim, dalgınlığıma geldi bu mesajda paylaşıyorum. Ağaç gövde ve kökleri Eklenti 246579 Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar (Ağaç üstünde yaşam) |
Alıntı:
Bir önceki mesajda Aygün Öğretmenimin söylediği reçine bir damla halinde mantardan mı düşüyor. Yoksa ağlıyor mu. |
Sayın Tura
Mantar üzerindeki sıvı reçine değil, mantarın özünden yoğun bir su damlası, ağaca birleşim yerindeki damlalarda yine aynısı fakat üstteki dokusu sertleşmiş bal damlası gibi görünüyor. |
Aynen öyle Nuri Bey. Seminerler, evde tamamlamam gereken işler, küçük oğlumun okul hazırlığı (Anad. Tek. Lise Uçak Bakım Alanı' nı kazandı:) ) derken yoğun bir dönemdi.
|
Çok ilginçmiş. Ben görsem ağaca zarar verdiğini düşünmezdim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025