agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Ağaç gövde ve kökleri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/23543.htm)

Tura 05-05-2011 19:38

Merhaba Nuri Mürvet,Hozat,Ayşe Yıldız,Ayazkentli,Aygün,sakagun,ligustrum,Eser İlhan

Resim 268

Yanardağı ağzı gibi, içini boşaltmış bekliyor.

Resim 270

Çok hırpalanmış,horlanmış adete sopa yiyip kolu kanadı kırılmış.

sakagun 05-05-2011 20:07

2 Eklenti(ler)
Afyon'dan yaşlı bir ağaç.

sakagun 05-05-2011 20:09

1 Eklenti(ler)
Yine Afyon'dan. Ağaçlar geziye çıkmış.

sakagun 05-05-2011 20:10

2 Eklenti(ler)
Afyon gezimden bir ağaç daha. Kabuğu kendinden desenli.

sakagun 05-05-2011 20:18

1 Eklenti(ler)
Emirgan'dan. Ne ağacı olduğunu bilmiyorum ama muhteşem bir gövde yapısı vardı.

sakagun 05-05-2011 20:37

1 Eklenti(ler)
Kıvrım kıvrım, Bolu'dan.

Ayşe Yıldız 05-05-2011 23:10

:)) Ben dedim bu hayal gücüyle koşan ağaçlar görüntüleriz diye bakın; geziye bile çıkmışlar. Çok güzel resimler ama çok merak ettim; bu ağaçlar Afyon'un neresindeler? Afyon çok fazla ağaçlık bir yer değildir. Ağaçlandırma faaliyetleri yeni yeni başlamış durumda bazı ilçelerinde.

Ayşe Yıldız 05-05-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 798724)
Afyon gezimden bir ağaç daha. Kabuğu kendinden desenli.

İki ters bir düz mü acaba?:D Baklava desenli olmuş resmen.

sakagun 06-05-2011 06:50

İlk iki fotoğraf Afyon-Sandıklı Kocayayla'dan. Yılkı Atlarını görmeye gittiğimizde ağaçlar da dikkatimi çekmişti.
Baklava desenli olan Afyon Anıtkaya Şehitliği'nden.

Tura 06-05-2011 14:59

Sayın Nuri Mürvet, Ayazkentli, aygün, Ayşe Yıldız, hozat, Sakagun, ligustrum, Eser İlhan, bozo0606; merhabalar efendim.

Sayın sakagun, çok güzel fotoğraflar. Özellikle kendinden desenli ağaş var ya çok ilginç. Kazak desenleri gibi, Ayşe Yıldız hanım; iki ters bir düz :p yorumunuz harika

ayazkentli 06-05-2011 16:08

Merhaba sevgili dostlar, iyi akşamlar.

Sakagün, sizin 274 no'nun ilk fotoğrafı çok enteresan.

4 gövde birlikte büyümüş. Yuvarlak masa şovalyeleri gibiler.

sakagun 06-05-2011 21:45

Şu mesajdaki canlı mobilyalara da benziyor.

Eser İlhan 09-05-2011 20:33

Bu pazartesi eve dönüp heyecanla "hafta sonu ağaclar.net'de okumadığım neler yazılmış " diye bilgisayarımın başına geçtim ve şok oldum. Nuri Bey'in açtığı, çok severek ve bilgilenerek talip ettiğim başlıklar kapanmış. İçim acıdı desem abartmış sayıılmam. Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Keşke bu kadar aceleci davranılmasaydı. Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...
Belki de sırf resim paylaşımı dışında o bitkilerin türkçe-latince isimlerini, ehlileşip bahçelerimize süs bitkisi olarak girmiş olan türdaşlarını, ne bileyim ; şu anda aklıma gelmeyen başka birtakım şeyleri öğrenme fırsatımız olacaktı. Galeri aynı şey değil, çünkü tıpkı sosyal konular başlığında olduğu gibi galeriyi de forum kadar aktif takip etmek zor ve yorum yazma dışında yapılabilecek pek birşey de yok. Resimlerin sayfalar halinde değil de tek tek açılıyor olması da (örneğin beni) galeriden uzak tutan bir başka neden..
Her neyse, olan olmuş. Ama buranın yine de eşit bir platform olduğunu varsayarak duygu ve düşüncelerimi herkesin görüp duyabileceği bir biçimde paylaşmak istedim.
Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)

Tura 10-05-2011 15:59

[QUOTE= Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...

Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)[/QUOTE]

Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi?

Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Eser İlhan 10-05-2011 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 801495)
Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi? Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Evet aynen öyle. Daha güzel ve öz ifade edilemezdi hissettiklerim. Demek ki aynı duygularda birleşiyoruz...

Nuri Murvet 10-05-2011 19:07

Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

hozat 10-05-2011 19:42

Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

aygün 10-05-2011 20:26

Sayın Tura' ya katılmamak mümkün mü.
Sayın Nuri Bey,
Bilgi birikiminiz, sabır ve incelikle bize verdiğiniz cevaplarınız, dostluğunuz ve vefanız...En başta tabi paylaşımcılığınızla bu siteye güzel bir renk katıyorsunuz.

Umarım uzun sürmez. Siz olmadan site daha eksik.
Saygılarımla...

ayazkentli 10-05-2011 21:01

Özleyeceğiz ve bekleyeceğiz sayın murvet hocamız.

Samimiyetiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ayrılırken bile çok naziksiniz. Aygün hanım doğru söylüyor, bir tarafımız eksik olacak.

ligustrum 10-05-2011 21:24

Sayın Nuri Mürvet hocaya selam ve saygılarımı sunar, sağlıklı günler dilerim.
İnşallah paylaşımlarına devam eder, bekletmek istemezdir.
Bilgi ve tecrübesini bu denli verici olan insana karşı, beklediği vefayı gösteremedik.
Bu hissi yaşıyoruz.
Yine de beklediğimizi, bile.

Ayşe Yıldız 10-05-2011 23:01

Açtığınız sayfaları öksüz bırakmazsınız sanıyorum. En kısa zamanda görüşmek diyeğiyle...

Tura 11-05-2011 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 801595)
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

Sayın Nuri Mürvet;

Bizleri özletmeyeceğinizi umuyor ve bekliyoruz. Maksat üzüm yemek.

Saygılarımla.

zenfree 26-07-2011 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 801595)
Merhaba sayın arkadaşlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 801606)
Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

İki değerli üyemizin son mesajlarını yukarı alıntıladım. Çok üzüntü verici. Sayın Nuri Mürvet ve Sayın Hozat'ın yeni paylaşımlarını beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Nuri Murvet 28-08-2011 21:56

Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Tura 29-08-2011 09:00

Hoşgeldiniz. Bundan daha güzel bir bayram hediyesi olamaz.

Sizi bekliyorduk.

aygün 29-08-2011 09:07

Ha şöyle, dimi ama:)

Tekrar hoş geldiniz Sn Nuri Murvet. Site sizsiz hep eksikti bence. Çok sevindim.

ayazkentli 29-08-2011 13:03

Üzüldük. Özledik. Sevindik.

Sayın mürvet hocamız, hoş geldiniz.

Eser İlhan 29-08-2011 16:26

Sayın Nuri Mürvet, nasıl sevindim döndüğünüze anlatamam :p :p
Bizlere bayram hediyesi oldunuz, hoşgeldiniz. Bir daha bu kadar uzun gitmeyin olur mu ? ;)

Nuri Murvet 29-08-2011 20:32

Merhaba sayın hozat, aygün, ayazkentli, ligustrum, Ayşe Yıldız, Tura, zenfree Fotoğraflar var olanın, üzerine birikti paylaşmak lazım tekrardan merhaba...

Sayın Tura

Gönüllerimiz her zaman beraberdir, sağlık ve mutluluklar diliyorum

Sayın aygün

Yüreği güzel dost her zaman var olun, saygılarımla...

Sayın ayazkentli

Beni çekim gücünüzle etkileyen, özgün fikirlerine ve kişiliğinize hürmet duyduğum arkadaşım hoş buldum, teşekkür ederim

Sayın Eser İlhan

Yüreğinizin güzelliği paylaştığınız kelimelere yansımış, içtenliğiniz daima var olsun teşekkür ediyorum. Size ve değerli eşinize saygı ile hürmetlerimi sunuyorum.

Nuri Murvet 29-08-2011 20:39

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243288

Ağaçların, gövde yapılarında ayrıntılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025