agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Ağaç gövde ve kökleri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/23543.htm)

sakagun 18-04-2011 09:43

1 Eklenti(ler)
Geyve'nin bir köyünden. Yokuş tırmanmaya çalışan bir ent gibi.

sakagun 18-04-2011 09:52

2 Eklenti(ler)
Sülüklügöl'e ani bir kararla gittiğimizden yanıma fotoğraf makinesini almamıştım. Ceple çektiğimden çok fazla fotoğraf çekmedim. İkinci fotoğrafta piknikçilerin çıra olarak kullandıkları ağacı görüyorsunuz.

Ayşe Yıldız 18-04-2011 11:18

Sayın Sakagün siz nerelerdeydiniz. Bunlar çok güzel resimler. Bonsai yapmak için örnekler bile var bence. Devamını bekleriz tabi.

sakagun 18-04-2011 11:36

Beğendiğine sevindim Ayşe Yıldız. İlginç kök ve gövdeler hep dikkatimi çekmiştir.

Nuri Murvet 18-04-2011 16:01

Merhaba sayın Tura, sakagun, Ayşe Yıldız

Sayın Ayşe Yıldız'ın dediği gibi siz nerelerdeydiniz, harika görüntüler...

Piknikçilerin hepsi değil ama, çoğu piknik bahanesi ile çevreye ve doğaya o kadar çok zararlar veriyorlarki inanılmaz, sizin örnek olarak gösterdiğiniz gibi çıra için çam ağaçlarını yontmak, yemek yediği içtiği bütün çöpleri sorumsuzca ortalarda bırakmalar, orman kenarlarına inşaat artıklarını bırakanlar akla hayale gelmeyecek atıkları bulmak mümkündür.

Ben çok sevdiğim piknik gezilerini, sanki görevli işçiler gibi elimde çöp torbaları mıntıka temizliyor olarak kendimi buluyorum, ruhen dinlenmek için gittiğim piknikten stres yüklenmiş olarak geliyorum, onun için bu çirkinlikleri görmemek için gitmiyorum..

Tura 18-04-2011 21:13

İyi Akşamlar Sayın Nuri Mürvet, Ayşe Yıldız, Ayazkentli,Hozat,sakagun

Sakagun'un çektiği resimler olağan üstü ilginç,güzel ve espirili. Ellerinize sağlık.Bir kez daha gittiğinizde lütfen makinenizi unutmayın da bizleri bu güzellikten mahrum etmeyin.

212 nolu resimde iki ağaç arasında oturan nedir acaba. Orangutan değilmi. Çok dikkatli bakınız lütfen; orangutanın baş tarafında ayrıca bir baykuş mu ne var. Ayşe Yıldız, yorumunuza ihtiyacımız var.

Sayın Nuri Mürvet; bir zaman sonra mesaj başlığına isimleri yazmakta zorlanacağız galiba. Bu güzel konu gittikçe ilgi çekmeye başladı. Kim bilir konuyu görmeyen ama ellerinde çok güzel fotoğraflar olan daha kaç arkadaşımız vardır.

Ayşe Yıldız 18-04-2011 22:10

1 Eklenti(ler)
Sanırım bunu demek istediniz Sayın Tura. Doğru mu anlamışım? (aceleyle pek özenli çizemesemde belli oluyor sanırım)
Eklenti 204220

Tura 19-04-2011 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 788287)
Sanırım bunu demek istediniz Sayın Tura. Doğru mu anlamışım? (aceleyle pek özenli çizemesemde belli oluyor sanırım)
Eklenti 204220

Evet Ayşe Hanım. Gördünüz.

Nuri Murvet 19-04-2011 17:10

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura, Ayşe Yıldız

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204321

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar

Nuri Murvet 19-04-2011 22:45

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204401

Ayşe Yıldız 19-04-2011 23:50

İnanamıyorum! Bu kadar güçlü olabilir mi bir ağaç. Yani demiri hapsedecek kadar.

hozat 20-04-2011 07:52

1 Eklenti(ler)
Bence çiçek kendine güzel bir yer seçmiş.

Eklenti 204468

Tura 20-04-2011 08:05

Merhaba, Nuri Mürvet, Ayşe Yıldız, sakagun, Hozat, Ayazkentli

219

Ünlem

220

Doğa devrini tamamlıyor. İnsanoğlu işte mavi boyayı devam ettirmiş.

222

Hayata orada tutunmuş. Çok güzel

hozat 20-04-2011 08:26

1 Eklenti(ler)
İlginize teşekkürler sayın tura, şiiri seven bir yürek doğanın sunduğu her güzelliğe sevdalıdır.O da siz de var zaten.

Zamansız kesip atmışlar ama, o yaşamaya asılıyor halâ,

Eklenti 204479

Tura 20-04-2011 11:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 788996)
İlginize teşekkürler sayın tura, şiiri seven bir yürek doğanın sunduğu her güzelliğe sevdalıdır.O da siz de var zaten.

Zamansız kesip atmışlar ama, o yaşamaya asılıyor halâ,

Eklenti 204479

Sayın Hozat Öğretmenim.

Hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Çok güzel kareler yakalıyorsunuz. Çekmiş olduğunuz ve formda bulunan fotograflarınız hayranlıkla izliyorum.

ayazkentli 20-04-2011 16:56

Merhaba murvet hocam, hozat ve aygün hocalarımız. Merhaba sn. ayşe hanım, sn. tura ve sakagün. İyi günler hepinize.

Sakagün, aramıza hoş geldiniz. Fotoğraflarınız çok güzel. Eski, yaşlı, mistik bir orman havası var (sanki Fargorn ormanı ve bekçileri gibi).

Tolkien'in romanı'nı (3 kitap), daha filmi yapılmaz'dan en az, 4 yıl önce defalarca okumuştum. Roman'da en çok ilgimi çeken şey, Tolkien'in coğrafya üzerinde'ki ayrıntılı anlatımı idi. Ormanlar, vadiler, mağaralar, dağlar, nehirler gibi. Tolkien'in, hayat'ta iken bizim gibi ağaçlara farklı gözler ile bakıyor olma olasılığı çok fazla. Çünki, ormanları ve ağaçları daha bir başka anlam'lar katarak anlatmış romanın'da. Müthiş bir hayal gücü.

Murvet hocamız iyi'ki bu başlığı açmışsınız.

Ağaçları farklı gören-algılayan üyelerimizin, bir bir ortaya çıkmasını sağladınız. Sayımız artıyor. İnsanın, yalnız olmadığını görmesi çok güzel. Ne gizli cevherler varmış site'de.

219 no.lu ağaç'ta, pastırma dilimi var sanki. Galiba o'nu pastırmaya benzeten, sadece ben değilim. 220 no'lu ağaç'ta sanırım pastırma'ya benzetmiş olmalı'ki, canı çekmiş ve yanında'ki demirleri dişlemeye başlamış gibi.

Ya'da, ayşe hanım'ın bahsettiği şekil'de, gücünü kullanıp kendi yaşam alanını daraltan demir parmaklığa, isyan bayrağını açmış, diyebiliriz.

Bir'de, 220'de aklıma komik fotoğraflar geldi. Hani çok şişman bir adam motorsiklete biniyor ama motorsikleti göremiyoruz'ya, işte o sahneyi hatırladım.:confused:

Hozat hocam, ana gövde'ye bağlı bir meyve bile oluşmuş. Çok ilginç.

Eser İlhan 20-04-2011 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 788850)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204401

Çok ilginç, sanki demiri hırsla ısırmış gibi :))

Nuri Murvet 20-04-2011 20:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 789336)
Çok ilginç, sanki demiri hırsla ısırmış gibi :))

Sayın Ayşe Yıldız, Ağacı ilk gördüğümde, bende sizin verdiğiniz tepkiyi vermiştim...

Sayın hozat Harika fotoğraflar, ayrıntılar çok güzel ellerinize sağlık...

Sayın Tura Yorumlarınızı dikkatle izliyorum, farklı, güzel bir bakış açınız var...

Sayın ayazkentli Siz, benim ilham kaynağımsınız, yorumlarınız sıra dışı ilgi ile takip ediyorum...

Sayın Eser İlhan Sayfamızı takip ettiğinizi biliyorum, bakın sizi unutmuşuz hoş geldiniz.

Yorumunuzda süper, aynı ağacın sizin yorumlamanıza ek olarak demirin alt tarafından tutmuş hırsla ısırıyormuş gibi...

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204723

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Kokar ağaç (Ailanthus altissima)

Tura 20-04-2011 21:13

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Kokar ağaç (Ailanthus altissima)[/QUOTE]

Merhaba; Nuri Mürvet, Ayazkentli. Ayşe Yıldız.Hozat;sakagun,Aygün, Eser İlhan..

Eser İlhan hoşgeldiniz, aramıza da sizi görmek büyük mutluluk bizim için.

Sayın Nuri Mürvet; Kokar ağacın ikinci fotografı ile biz derin bir düşünceye sevk ettiniz.

Ağaş resmen prangaya vurulmuş,hapsedilmiş, esir alınmış.Bu dirençli ağaç için en iyisini Aşık Garip söylemiş

'Her bir yanımdan biçtiniz
Benim kanımı içtiniz
Niçin bağrımı deştiniz
Daha daha nelerim var'

hozat 21-04-2011 00:33

sayın Tura anlamlı dörtlük ve ağacın direnci, bana da ilham kaynağı oldu.

Devamını da ben getireyim.

İnadına yaşıyorum,
Dalda meyve taşıyorum,
çok zalimsin insan oğlu,
İnan sana şaşıyorum.

Mürvet hocam, Sn. tura, teşekkür ederim. bana kapattığım sayfaları açtırdınız.

Dörtlük şeklinde yazılan dizeleri çok severim, ağaçları sevdiğim kadar.

Ayşe Yıldız 21-04-2011 07:57

Bence bu ağaç insanlara gövde gösterisinde bulunmuş. :) Alttan, üstten siz benim yerimi alamazsınız, ben ne yapar eder yoluma devam ederim. Gerekirse kırarım zincirleri,...
Bu bitkilerin hayat felsefeleri çok güzel. Dirençli, amacına uygun, hizmette kusur etmiyorlar bizim için.
Onun tek amacı biz idik. Onuda kendi elimizle mahvettik. Özgür olmalıydı.

Tura 21-04-2011 09:36

Günaydın

Sayın Nuri Mürvet,Eser İlhan, Ayazkentli,sakagun,Ayşe Yıldız,Aygün, Hozat.

Hozat Öğretmenim; bu dörtlük sizin çiçekli fotoğraflara ne kadar uygun. Hafızamda böyle bir şey aradım ama bulamamıştım.

Ayşe Yıldız Hanım, biz mahvettik ama o hala işini yapmak için direniyor.

Nuri Murvet 21-04-2011 21:08

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar devam ediyoruz.

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204975

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Akasya Ağacı

Tura 22-04-2011 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 790043)
Merhaba arkadaşlar devam ediyoruz.

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 204975

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Akasya Ağacı

Aksaray'daki Ulucaminin Mihrabındaki Ağaç İşlemeleri gibi.

Nuri Murvet 26-04-2011 20:12

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 206339

Eser İlhan 26-04-2011 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 790223)
Aksaray'daki Ulucaminin Mihrabındaki Ağaç İşlemeleri gibi.

Bense orada saçları savrulan elleri havada bir kadın figürü gördüm :)
Son resim ise adeta bir göz. Işıklı kısım da göz pınarı....

ayazkentli 27-04-2011 13:34

Merhaba sn. murvet, tura ve eser hanım.

Hepimiz farklı farklı şeyler görüyoruz. Güzel olan'da bu zaten. Hepimizin algısı farklı farklı, arada bazen kesişiyor. Örneğin ben son fotoğraf'ta (235 no), güzel bir NEBULA görüyorum sanki. Beyaz ışıklı küçük bölge, patlamanın merkezi gibi.

Not: Eser hanım geçen bir agat fotoğrafı göndermişsiniz (Dünyanın en pahalı agat'ı). Mutlaka siz'de farketmişsiniz'dir. Agat'ın içinde, sarı bir kuş yavrusu var gibiydi. Çok güzel bir agat daha. Taşlar içinde, agat'ların yeri bambaşka.

Nuri Murvet 27-04-2011 16:54

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan, ayazkentli

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 206567

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Çınar Ağacı

Nuri Murvet 27-04-2011 17:43

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 206616

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Çınar Ağacı

Tura 27-04-2011 19:09

Merhaba

Sayın Nuri Mürvet, Ayazkentli,Eser İlhan, Ayşe Yıldız, sakagun,Hozat

Eser ilhan hanım. O fotoğrafa çok baktım, göremedim. Aklım karıştı pes ettim. İkinci fotograf evet göz, aynen göz. Bir de ayazkentliyi okuyunca nebula. Hayret

238 ve 239 . Yakmışız, insafsızca. Asil Çınar Ağacı.

Sinsi kurtlar kemirmiş, kökünü bu çınarın,
Bir sır ayakta tutan, haşmetli gövdesini;
Her an başka taraftan esen zalim rüzgârın,
Bilinmez daha kaç gün göğüsler öfkesini.
( Meftun Dallı )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025