agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Ağaç gövde ve kökleri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/23543.htm)

ayazkentli 21-03-2011 16:03

Sn. Mürvet hocam, bu karağaç'ın yakın çekim yongalı görüntüsü çok güzel. Derinlik boyutu hemen algılanabiliyor.

Yıllar önce, Bilim-Teknik dergisi 3 boyut'lu fotoğraflar'dan oluşan bir ek vermiş'ti (yanında'da 3D plastik bir gözlük ile). Fotoğraflardan birisi, 3D volkanik kaya fotoğrafı idi. Aynı o'na benzettim. Beni o günlere götürdünüz. Çok güzel bir fotoğraf.

Nuri Murvet 22-03-2011 15:16

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 771742)
Sn. Mürvet hocam, bu karağaç'ın yakın çekim yongalı görüntüsü çok güzel. Derinlik boyutu hemen algılanabiliyor.

Yıllar önce, Bilim-Teknik dergisi 3 boyut'lu fotoğraflar'dan oluşan bir ek vermiş'ti (yanında'da 3D plastik bir gözlük ile). Fotoğraflardan birisi, 3D volkanik kaya fotoğrafı idi. Aynı o'na benzettim. Beni o günlere götürdünüz. Çok güzel bir fotoğraf.

Merhaba sayın ayazkentli

Üç boyutlu görüntüler ilgi alanımdır, birde gazetelerin ve dergilerin pazar ilavelerinde aynı noktaya bakıp gözleri biraz şaşı yapınca üç boyutlu görüntü oluşan fotoğraf düzenlemeleri vardı.

Saatlerce içindeki ayrıntılarda gezer hayretler içinde kalırdım, sizde beni eskilere götürdünüz teşekkür ederim.

Bir, üç boyut örneği olabilecek fotoğraf örneği, karla kaplanmış sıra dağlar arazi hissi veren gövde yapıları...

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 198009

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar, Betula alba. (Huş Ağacı).

Eklenti 198010

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar, Betula alba. (Huş Ağacı).

Nuri Murvet 23-03-2011 21:00

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 198178

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Bataklık Servisi (Libocedrus decurrens )

ayazkentli 24-03-2011 14:45

Murvet hocam, harikasınız.

Özellikle Huş ağacı tek kelime ile olağanüstü. Sanki helikopter ile uçuyoruz'da, aşağıda'ki dağlara bakıyoruz gibi, bir görüntü var. 3 boyut görüntü'yü öyle güzel veriyor'ki. Adeta bir tablo.

Ayrıca, ağacın ismi'de çok hoş. Ezoterik, gizemli bir ismi var.

hozat 24-03-2011 19:11

3 Eklenti(ler)
Nuri Bey,
Bu ağaçların fotoğraflarını kasım 2010'da Bodrum'da çekmiştim. ağaçların cinsini bilmiyorum.

3. fotoğraftaki ağacın çolak kalmasının nedeni bir parça manzara görmek içinmiş, öğrenince içim sızladı.

Eklenti 198365

Eklenti 198369

Eklenti 198370

hozat 24-03-2011 19:40

5 Eklenti(ler)
Gövdelerin arasından gün batımı

Eklenti 198371

Eklenti 198372

Bu ağaçlar da sahilde yaşam savaşı veriyorlar. Bodrum (Turgutreis)

Eklenti 198373

Eklenti 198374

Eklenti 198375

Nuri Murvet 25-03-2011 21:36

Merhaba sayın hozat hoş geldiniz.

Harika fotoğraflar, hepsi birbirinden güzel paylaşımınız için teşekkür ederim

İstanbul boğazında, boğaz manzarasını engelliyor diye tepesi kesilen o kadar çok ağaç var ki inanamazsınız. Güzelim sedir ağaçlarının tepeleri bile kesilebiliyor.

aygün 26-03-2011 21:42

Kocaman bir merhaba dostlar!
Doğrusu biraz uzak kalmanın hoş yanları da oluyormuş:o
Albüm tadında izlemek keyiflice oluyor.
Ellerinize sağlık.

Nuri Murvet 26-03-2011 22:13

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün hoş geldiniz.

Varlığınıza alışığız, yokluğunuz aranıyor merak etmiştik ne güzel oldu merhabanızı duymak, bizdende size Kocaman bir merhaba..!

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 198819

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Akasya Ağacı

Nuri Murvet 27-03-2011 19:38

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 198965

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Ceviz Ağacı

Nuri Murvet 28-03-2011 19:48

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 199127

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Vişne Ağacı

Nuri Murvet 28-03-2011 21:10

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 199145

aygün 28-03-2011 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 775729)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 199127

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Vişne Ağacı

Uzaydaki kara delik :)
Harika bir çekim !

Nuri Murvet 30-03-2011 20:43

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 199566

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Defne Ağacı

ayazkentli 31-03-2011 18:34

Sn. aygün hanım hoşgeldiniz. Anneniz iyileşti sanırm, geçmiş olsun. Eser hanım'da en son grip ile boğuşuyordu, umarım o'da atlatmıştır. Uzun süredir sesi soluğu çıkmıyor.

Kara delik benzetmeniz cuk oturmuş. Bilgisayar'da resmedilen kara deliklere çok benziyor.

Murvet hocamız bizlere, bakmak ile görmek arasında'ki farkı çok net gösteriyor.

aygün 31-03-2011 19:04

Merhaba Nuri bey,

Hoşbuldum sayın ayazkentli. Çok teşekkür ederim, sağolun. Maalesef yatağa bağımlı şu an. Grip falan değil, ikinci bacak kırığı ameliyatı. Bir süre daha devam edecek sanırım.

Eser Hanım' a da geçmiş olsun. Umarım daha iyidir.

Ve evet, gerçekten Nuri Bey' in bağımlılk yaratan başlıkları kendine has çizgisiyle öğretici de aynı zamanda.
Çekimdeki başarısı da renk katıyor tabi.

Nuri Murvet 01-04-2011 15:14

1 Eklenti(ler)
SAyın aygün

Annenize acil şifalar diliyorum, hayırlısı ile en yakın zamanda ayağa kalkar İnşallah...

Ağaç gövde ve kökleri

Akasya ağacındaki bu kare bana kafadan bacaklılardan Kalamar'ın kafa yapısını hatırlatıyor.

Eklenti 199954

Tura 04-04-2011 13:27

Sayın Nuri Mürvet

Resimleri soluksuz seyredip, yorumları bir çırpıda okudum. Ağaçlara hiç böyle bakmamıştım.
Sizin ve Ayşe Yıldız Hanımın fotograflarını görünce artık yanından geçtiğim ağaçlara farklı bakmaya başladım. Sizler hergün yanından geçtiğimiz perdenin gerisinde ne var diye sıçrayıp görmüşsünüz. Müthiş görüntüler.
Resimler, yorumlar birer harika. Sanırım bu sayfayı çok sık ziyaret edeceğim.
Emeklerinize ve bizleri bu güzel masalımsı gerçeklerle buluşturduğunuz için teşekkür ederiz.

Ayşe Yıldız 04-04-2011 14:28

Aynı şeyi bende hissediyorum Sayın Tura. Özelliklede uzun yolculuklarda arabadan ağaçlara bakmaktan mide bulantısı bile yaşıyorum. Ahh diyorum şunu bir resimleyebilsem, bu ne kadar güzelmiş öyle,... gibi düşüncelerim oluyor benimde. Keşke daha çok resimleseydim. Bendeki resimler bitti. Üç beş tane kaldı.

Nuri Murvet 04-04-2011 20:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 779477)
Sayın Nuri Mürvet

Resimleri soluksuz seyredip, yorumları bir çırpıda okudum. Ağaçlara hiç böyle bakmamıştım.
Sizin ve Ayşe Yıldız Hanımın fotograflarını görünce artık yanından geçtiğim ağaçlara farklı bakmaya başladım. Sizler hergün yanından geçtiğimiz perdenin gerisinde ne var diye sıçrayıp görmüşsünüz. Müthiş görüntüler.
Resimler, yorumlar birer harika. Sanırım bu sayfayı çok sık ziyaret edeceğim.
Emeklerinize ve bizleri bu güzel masalımsı gerçeklerle buluşturduğunuz için teşekkür ederiz.

Merhaba sayın Tura

Sayfamıza yorum yaparak katkı sağladığınız için bende size teşekkür ederim.

Sayın Ayşe Yıldız'ın sıra dışı harika yorumlarının yanına bile yaklaşamam, ama fotoğraflarını bittiğini söylüyor yazık, inanıyorum ki hırs yapacaktır ağaçlardan fotoroman dizisi çıkaracaktır.

Bende 360 adet fotoğraf kaldı, sizden öndeyim arayı da açıyorum dikkatinize...

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 200974

Ayşe Yıldız 04-04-2011 20:55

2 Eklenti(ler)
Eklenti 200980
Eklenti 200981

Nuri Murvet 04-04-2011 21:07

1 Eklenti(ler)
Sayın Ayşe Yıldız

Yorum ve açıklama yok, fotoğraflar öksüz kalmış..!

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 200986

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Mavi Atlas Sediri

Tura 05-04-2011 07:41

Merhaba Sayın Nuri Mürvet, Ayşe Yıldız

171 Numara;

Acılı Yıllar

172 Numara;

Bu fotoğrafa girmek için o yolun kıyısında yıllarca bekledi;bir ağaç değil artık O.

173 Numara;

Hacer-ül Esved

Ayşe Yıldız 05-04-2011 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 779810)

Bu ağaca bakıldığında yılların farklılaştırdıklarını görebilir herkes. İnce bir gövde üzerinde başlamış yaşam. Sonra, neler gördü bilinmez; şekilsiz bir biçimde kalınlaşmış. Hem dairesel bir şekilde de değil. Çarşıya giderken ve dönüşte alel acele çekilmiş bir resim. ( Çarşının ortasında ilginç bakışlar arasında. Çok ta dikkat çekmemek için telefon önce ayarlandı. Sonra numara bakıyormuş gibi yapılıp bir çırpıda çekildi. Başka bir çarşı seferinde de yandan çekiverdim. Ama alel acele olduğu için net görüntü sağlayamadım.)

Ayşe Yıldız 05-04-2011 09:45

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 780013)
Merhaba Sayın Nuri Mürvet, Ayşe Yıldız

171 Numara;

Acılı Yıllar

172 Numara;

Bu fotoğrafa girmek için o yolun kıyısında yıllarca bekledi;bir ağaç değil artık O.

173 Numara;

Hacer-ül Esved

Gerçekten yaşlanmış. Saçlarda havalıymış. Harika bir resim, Bakmak değil görmek lazım dedirtiyor resmen.
Eklenti 201060

Ayşe Yıldız 05-04-2011 10:02

1 Eklenti(ler)
Gerçek yaşama bakış.(Nasıl görürsen gör resmi.) Sizce hangisi gerçek yaşam? Öndeki görüntü mü? Yoksa arkasındaki mi?
Eklenti 201061

Tura 05-04-2011 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 780078)
Gerçek yaşama bakış.(Nasıl görürsen gör resmi.) Sizce hangisi gerçek yaşam? Öndeki görüntü mü? Yoksa arkasındaki mi?
Eklenti 201061

........................
..............da çürürsün
Yol mezarda bitmiyor
Girdiğinde görürsün.

Abdurrahim Karakoç

Ayşe Yıldız Hanım.

176 da Neler görüyorsunuz öyle. Nuri Mürvet'in dediği 3 üncü boyut bu olsa gerek. Hayrete şayan bir bakış. Tebrik ederim doğrusu.

ayazkentli 05-04-2011 13:11

1 Eklenti(ler)
Sn. tura, aramıza hoş geldiniz. Murvet hocam, ayşe hanım, merhaba.

171 no.lu fotoğraf'ta ilk gördüğüm şu oldu.

Deve kuşlarının kafalarını kuma gömdükleri söylenir ama bizim deve kuşumuz bu ağaca gövdesini gömmüş, kafasını dışarıda bırakmış.

Sn. tura ve ayşe hanım'ın algıları'da, farklı ve ilginç yakalamış görüntüyü.

173 no.lu fotoğraf'ta ise,

1). Edvard Munch'un -Çığlık- isimli tablosunu görür gibi oldum.
2). Sarmal. (Üçgen'ler ile ilgimi çok çeken diğer bir şekil ise, sarmallar'dır).

Ayşe hanım, yüklediğiniz 172 no.lu fotoğrafta'ki ağaç tuhaf şekilde yanlara doğru bombe yapmış. Alt tarafı dar, üst tarafı genişlemiş. İlginç.

Hozat hocamızın yüklediği 157 no.nun son fotoğrafı'da çok hoş. Buna benzer bir fotoğrafı, Kozak gezimiz'de çekmiştim. Bu yıl tekrar gidebilirsek, bu kez oralarda'ki ağaçların ilginç yapılarını yakın plan çekeyim.

Tura 05-04-2011 16:54

Avcunu açmış rahmetini bekliyor.

Nuri Murvet 05-04-2011 22:45

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Tura hoş geldiniz.

Farklı bir açıdan, farklı bir pencereden bakan yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Sayın Ayşe Yıldız yine müthiş yorumlar ve çizimler ömürsünüz, sizin enerjiniz her daim var olsun..

Sayın ayazkentli sizin bakış açınız ve yorumlamalarınız beni hayretlere düşürüyor, zihnimde farklı pencereler açıyorsunuz, ilgi ile yorumlarınızı izliyorum paylaşımların için teşekkür ediyorum.

Sayın Hozat'ında penceresinden bakış açıları harika, farklı bakış açısı zenginliği ne güzel teşekkür ederim.

Ağaç gövde ve kökleri

Sanki insanoğlunun hatalarını saklıyor gibi..!

Eklenti 201226

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar Defne Ağacı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025