agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

maki01 09-11-2010 11:12

Yedekleyerek gittiğiniz için güzel menekşelerinizle yine buluşmuşsunuz Şener Bey, ellerinize sağlık.

Sorsam mı diye tereddüt ettim ama pikassolarınız ne durumda?
Göremedim, umarım onların da yedeği vardır.

sehersin 09-11-2010 11:16

Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum..
Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm..
Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler..

yağ-mur 09-11-2010 13:49

Sevgili Klubnika yapraklarımdan biri üst tarafından çürüme belirtisi gösteriyor :o,çürüyen kısmı kesmeyi düşündüm sen ne dersin:confused:

Şener KÖKSAL 09-11-2010 14:10

sevgili maki01 işin ilginci hep picasso olan menekşeyi üretmekte zorlanırdım. Yarışmaya katıldığım picasso maşallah bol yavru verdi. Şu an 5-6 saksı bordo picassom var. Ve gelişimleri çok güzel. Bir ara onlarıda görüntülerim. Henüz çok gençler biri tomurcuklu.

elelergg 09-11-2010 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sehersin (Mesaj 714050)
Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum..
Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm..
Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler..

Sevgili sehersin,

Hoşgeldiniz..:))

Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Sevgiler
elelergg

sehersin 09-11-2010 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elelergg (Mesaj 714128)
Sevgili sehersin,

Hoşgeldiniz..:))

Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Sevgiler
elelergg

Samimi ve içten ''hoşgeldin'' ve öneriler için çooook teşekkürler.. Umarım zamanla benimde her sabah bana gülümseyen çiçeklerim olacak. Hele bi köklendiğini göreyim de iş onları ekmeye kalsın.. :cool:

zappie 09-11-2010 21:52

Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Simdiye kadar dikkat etmemistim. Ancak ben zaten yapraklari genelde keserek almiyorum, mumkun oldugunca govdeden kopartmaya calisiyorum. Demek ki bu yuzden tek yapraktan 10 taneye kadar yavru alabiliyormusum. Tabii ki saplar uzun diye topraga derin gommuyorum. En fazla 3 cm. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.

özlem11 09-11-2010 21:52

İnanmazsınız arkadaşlar ben picasso üretmek konusunda çokkkk zorlandım... Hassas mıdır nedir bilemiyorum kaç kez yaprak üretimi yaptım, yavru aldım bir türlü büyütemedim... Şimdi yine son 3 kök yavru menekşem var...Büyümeleri durgundu ölecek gibilerdi yenice yaprak vermeye başladılar, öldürmezsem 3 renk picassom olacak... Bordo, katlı pembe ve mor renlerinde....

zappie 09-11-2010 22:18

3 Eklenti(ler)
Son sera calismam. Seralar aslinda cizme kabi :D Ilk defa kirmizi isik altinda deniyorum. :o

katmer 09-11-2010 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zappie (Mesaj 714278)
Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.

Bu tekniği çok fazla uygularım. Bilerek değil, deneyerek öğrendim. Rahmetli kayınvalidem 20 yıl önce menekşeleri böyle yetiştirirdi. Suda yavru veren yaprak yavru toprağın üzerinde kalacak sekilde dikilir. Kökler toprağa uyum sağlamaya çalışırken yavrular da büyümeye devam ederler. Yavru sayısı da çok olur.

elelergg 09-11-2010 23:46

Alıntı:

Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Simdiye kadar dikkat etmemistim. Ancak ben zaten yapraklari genelde keserek almiyorum, mumkun oldugunca govdeden kopartmaya calisiyorum. Demek ki bu yuzden tek yapraktan 10 taneye kadar yavru alabiliyormusum. Tabii ki saplar uzun diye topraga derin gommuyorum. En fazla 3 cm. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.

Sevgili zappie,

Hiç denemediğim bir teknik, hemen deneyeceğim, çok teşekkürler paylaşım için..Ayrıca jilet gibi seranızı tebrik ederim:)

Sevgiler..
elelergg

yağ-mur 09-11-2010 23:49

Alıntı:

Arkadaslar,

bravo zappie ne diyebilirim bazılarının elinde bir bereket olur galiba sen onlardansın:p

yağ-mur 09-11-2010 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 714299)
Bu tekniği çok fazla uygularım. Bilerek değil, deneyerek öğrendim. Rahmetli kayınvalidem 20 yıl önce menekşeleri böyle yetiştirirdi. Suda yavru veren yaprak yavru toprağın üzerinde kalacak sekilde dikilir. Kökler toprağa uyum sağlamaya çalışırken yavrular da büyümeye devam ederler. Yavru sayısı da çok olur.

ben de karar verdim bir yaprağımı bir daha çok uzak bir arkadaşıma bırakıp unutayım en iyisi çok uzun sürüyor git gel bakmaktan bir hal oluyorum,artık çocuklar kıskanmaya başladı:D

elelergg 10-11-2010 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 714313)
ben de karar verdim bir yaprağımı bir daha çok uzak bir arkadaşıma bırakıp unutayım en iyisi çok uzun sürüyor git gel bakmaktan bir hal oluyorum,artık çocuklar kıskanmaya başladı:D

Sevgili yağ_mur,

Aynen katılıyorum size ve ben de bazı yapraklarımı verip geri alıyorum bir süre sonra..Sık sık bakınca ne sudakiler kök veriyorlar ne de topraktakiler yavru.. :) Sabırsız arkadaşlara tavsiye ederim, verin bir tanıdığınıza, suyunu tarif edin, 1-1,5 ay sonra alın:))

Sevgiler
elelergg

klubnika 10-11-2010 01:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 714115)
Sevgili Klubnika yapraklarımdan biri üst tarafından çürüme belirtisi gösteriyor :o,çürüyen kısmı kesmeyi düşündüm sen ne dersin:confused:

Hemen kes ve kömür tozuyla ovala :)

iris41 10-11-2010 07:31

Sanırım unutmak en güzeli .Kaktüs alıp 1 ayda öldürüyordum gidip gelip topragı kurumuş su verim derdim :p şimdi sadece kaktüsüm var elleşmiyorum .
Menekşelerde sanırım unutulmayı istiyor ;);)

ilknur aşık 10-11-2010 09:47

Sn.zappie yaprakları diktiğiniz malzeme nedir? Toprak değil bu malzeme.

zappie 10-11-2010 10:45

1-1 vermikulit perlit. Curume tehlikesine karsi bu sefer organik malzeme kullanmak istemedim. Sadece sulama suyuna seyreltik orkide gubresi ekledim.

yağ-mur 10-11-2010 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 714337)
Sanırım unutmak en güzeli .Kaktüs alıp 1 ayda öldürüyordum gidip gelip topragı kurumuş su verim derdim :p şimdi sadece kaktüsüm var elleşmiyorum .
Menekşelerde sanırım unutulmayı istiyor ;);)

neyseki iris41 ben kaktüslerin küçük olmalarını seviyorum yer yokluğuda sorun tabi:( buna rağmen ben de bir kaç kaktüs kaybettim inşallah menekşelerime ve e.milli'lerime bir şey olmaz zaten bir kaç yaprakta onlardan kaybettim ama artık yaprak işine girmeyeceğim ustalaşana kadar tabi, en iyisi klubnikadan yavru ya da yetişmiş menekşe almak:Dn stresimi atayım derken strese giriyorum olsun yinede onlarla uğraşmak güzel:cool:

klubnika 10-11-2010 22:40

Işıklı raf

5 Eklenti(ler)
Ve yaşasın :D :D :D, bugün benim bayram hediyesi geldi. Çok de güzel oldu umarım kullanışlı... :D :D :D

zappie 10-11-2010 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi klubnika (Mesaj 714628)
Ve yaşasın :D :D :D, bugün benim bayram hediyesi geldi. Çok de güzel oldu umarım kullanışlı... :D :D :D

Darisi basima! Mutfak dolabinin tepesine cikacagim diye bir gun bir tarafimi kiracagim :p
Bu arada duvarlar mi pembe renkli, isik mi ?

yağ-mur 10-11-2010 22:56

oooo:eek:çok güzel klubnika bol çiçekli ve sağlıklı menekşeler yetiştirmen dileğiyle çok güzel olmuş güle güle kullan:p

yağ-mur 10-11-2010 22:59

sevgili arkadaşlar menekşemin nesi var

5 Eklenti(ler)
Eklenti 179469
yaprakları çok cılız,zayıf ne yapabilirim sorun ne olabilir
Eklenti 179470

Eklenti 179471

Eklenti 179472

Eklenti 179473

yağ-mur 10-11-2010 23:01

...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 179474

Eklenti 179475

Eklenti 179476

Eklenti 179477

Eklenti 179478

dlk 11-11-2010 00:16

İnanamıyorum yaaa. Bence bitki delileri bölümüne 1. seçilmelisiniz. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

menekse sever 11-11-2010 07:18

sevgili klubnika

güle güle kullanın harika harika harika:D:p

zappie 11-11-2010 08:13

Sayin yag-mur,
Meneksenizde bir sorun goremedim. Evet eski yapraklar ciliz gorunuyor, ancak yeni yapraklar normal. Belki ilk konuldugu ortami begenmemistir. Bitki bu haliyle minik de olsa cicek acmis. Cok kuvvetli gelismeyen bir tur de olabilir.

sevim4 11-11-2010 09:19

Sevgili klubnika, hayırlı olsun güle güle kullanın içinde güzel menekşeller yetiştirin.

sevim4 11-11-2010 09:20

Sayın yamur ellerine sağlık.

delete61 11-11-2010 09:33

Sayın klubnika, benim evim çok fazla ışık almadığından çiçeklerim ve çeliklerim çok da sağlıklı gelişmiyorlar ve çok yavaş büyüyorlar. Işıklı rafları nereden aldınız acaba, ayrıca her katta çift florasan bulunduğundan elektrik tüketimi nekadar oluyor, bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025