![]() |
Alıntı:
|
Teşekkürler arkadaşlar :) Ben de sevgili klubnika'ya teşekkür ediyorum, bizleri bu güzel menekşelerle buluşturduğu için :)
Sevgili sema62, Birinci fotoğrafta geri planda da olsa menekşenin saksı dışındaki bölümü yer alıyor. Fotograf makinama bir süre oğlum el koydu. Çiçekleri geçmeden alabilirsem istediğin fotoyu çeker , eklerim :) |
1 Eklenti(ler)
Genel görünümü böyle sevgili sema62 :) |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim pencere onu menekse tarlamdan bir parca
Ondekiler biraz azmanlastilar :p |
Arkadaşlar menekşelerin alt yapraklaını temizlemek çok işe yarıyor....hem toprak havalanıyor hem uyarılmadan dolayı yeni yaprak ve çiçek gelişimi olumlu yönde etkileniyor...
|
Tarlaların en güzeline sahipsiniz sayın zappie, ellerinize sağlık.
Fitilleri iptal etmiştim. Özellikle yavrular için yeniden başlasam mı diye düşünmeye başladım. Rus menekşe yetiştiricilerinin sitelerinde, fitilli uygulamada gübrenin, ambalaj üzerinde yazan dozun dörtte birinden de daha düşük dozda verilmesi gerektiği yazılıyor. Ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Maki 01 inanılmaz güzel bir şey o menekşe.Benim eşim Adanalı .Bir an Adanaya gelip sizinle tanışmak istedim.Sizler bu değişik renkleri nereden buluyorsunuz?Rus arkadaşlardan mı?Bende edinmek istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
|
Teşekkürler
Alıntı:
. Sanırım bakımınızdan.Tebrik ederim |
Benim açmayan inatçı şaşkoloz menekşelerimi kıskandırmak için dün gittim en güzelinden çiçekli goncalı bir menekşe aldım koydum yanlarına beklemedeyim:)
Beyaz kenarı fırfırlı pembe menekşem hoşgeldi.. Konyada ki arkadaşlara duyurulur Arelya çiçekçilikte envai renk çeşit ve çok sağlıklı menekşeler gelmiş 5TL.. |
Açan menekşelerden sıcak görüntüler.
5 Eklenti(ler)
Chimeralardan bazı fotoğraflar...
|
4 Eklenti(ler)
Bardakta ki açan menekşelerden bazıları...
|
3 Eklenti(ler)
Bu menekşemin bardak içinde avuç içi kadar yaprak geliştirmesi nedeniyle en gözde menekşem...
|
3 Eklenti(ler)
Yarışma adayı menekşemin bir tanesi. Diğerler yarışma adayı yaprak ve yavru adaylarımda çiçekli ama onları daha sonraki günlerde ekleyeceğim.;)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Klunnika'dan yaprak olarak aldığım "Apache freedom" türü menekşenin yavruları...
|
Sevgili faruk muhteşem,hepiside son eklediğin menekşe benim sorduğum menekşe.
Nasıl etsekte bulsak. |
Teşekkürler Sevgili Mirbe.Birçok kez baktım farklı renk yoktu,dediğiniz gibi çeşit çoksa bir de ben uğrayayım.
|
Faruk bu güzellikler karşısında insan çatlarmı patlarımı yane:)))
Eşim askerliğini Tokat ta yaptı ee az da olsa hemşehri sayılırız demi kardeş:D |
Sayın Zappie ve Faruk;düşman çatlatacak şekilde arka arkaya menekşe sıralanır mı?Çok ayıp sizin yaptığınız...:mad:
|
Eee kelimeler kifayetsiz kaldı. Maşallah. :D
|
Sphagnum Yosununda Deneme
2 Eklenti(ler)
Kısa süre önce menekşe üstadı Faruk kardeşimden gelen yapraklardan birkaçını sphagnum yosununa diktim. Bugün itibariyle hepsinde köklenme %100. Kökler artık bardak dibinden de görünür hale geldi. Darısı topraktakilerin başına. Yosundan bir görüntü :D
|
;)Maşallah,Maşallah Faruk abi bunlarda ne böyle,çok başarılısın. :))
;)Orkun abi sende baya hızlı köklendirmişsin yaprakları Maşallah. :)) |
Herkese beğenileri için çok teşekkür ederim. Orkun gelişmelere maşaallah diyorum. Bu gidişle kısa zamanda yavrulatacağına eminim. Gelişmeleri ara ara fooğraflarla bekliyoruz.;)
|
Alıntı:
|
Ayşe hanım takriben 40 gün içinde yavruladılar. Bu duruma tabii ki ortam şartlarının büyük bir etkisi var. Çelikleme zamanı için yılın her ayında çelikleme yapabilirsiniz...
|
Sayın zappie, sayın Faruk menekşeleriniz çok harikalar.Ellerinize sağlık. Hepsinin saksıları küçükmü.
|
Sema hanım teşekkür ederim. Benim menekşelerimin iki tanesi hariç pet bardaktalar uzun zamandan beri...
|
Küçük saksı
Alıntı:
Şuanda onaltı saksı yavrularım var. Küçük yoğurt kasesiyle, satın aldığımız menekşe saksılarında. İnşallah bu saksılarda başarabilirim. |
Merhabalar uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleryim benim menekşelerim yavru verdi toprağa dikincede soldular nedendir bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?şimdiden teşekkürler:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025