agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

özlem11 29-11-2010 16:43

Arkadaşlar ben bu gün az şekerli türk kahvesinin bitkilere çok iyi geldiğini içinde ki kafeinin uyarıcı etki yaptığını öğrendim... Minunum dozdada olsa deneme yapmak istiyorum... Sonuç ne olur acaba?

sevim.K 29-11-2010 17:19

Kahve konusunu bir arkadaşımdan duymuştum. Annesi kahveyi içtikten sonra telvesini menekşelerinin saksısına koyarmış. Faydası olduğunu söylemişti ben denemedim.

Hhatice 29-11-2010 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flowers 26 (Mesaj 720555)
Arkadaşlar bende bayramda Uludağ'a gittim.Oradan çam toprağı getirdim.Ama kullanmaya korkuyorum.Öncelikle balkona serip havalandırsam faydası olurmu acaba?

Havalandırma yeterli olmaz pekçok bakteriyi de beraberinizde getirmişsinizdir büyük ihtimalle en güzeli toprağı fırınlamak

yeşillim 29-11-2010 20:47

Bugün iki Afrika menekşesi yaprak çeliğini Diatomitte yetiştirmek için denemeye geçtim.
Bakalım başarılı olursam paylaşımda bulunurum.

Bu arada videosunu çektiğim menekşelerim. Çoğu öldü ama hep yedekledim.
www.youtube.com/watch?v=2onja03C0O4

Hydrosuccess 29-11-2010 21:15

Diatomitte yetiştirmek derken tam olarak neyi kastediyorsunuz sayın Yeşillim? Biraz ayrıntı ve mümkünse görsel paylaşabilir misiniz?

Sevgi Durul 29-11-2010 21:22

4 Eklenti(ler)
Menekşelerim,

Eklenti 182186

Eklenti 182187

Gelinimin menekşeleri,

Eklenti 182188

Eklenti 182189

yeşillim 29-11-2010 21:32

1 Eklenti(ler)
Sayın Hydrosuccess,
Hoyalarda işlediğiniz topraksız kültür demek istedim. Yanlış mi ifade kullandım acaba?

Toprakta yetiştirme,toprak içeriği ; Topraksız kültür içeriğinde Diatomit anlamında.

Hydrosuccess 29-11-2010 21:44

Yanlış bir ifade kullanmadınız sayın yeşillim.Saksıda toprak yerine diatomit kullanımı da sözkonusu olabilirdi o açıdan yaklaştım.Başarılar dilerim.

thisisme 29-11-2010 22:21

13 kasımda, aynen sayın yeşiliimin görsellerde paylaştığı gibi menekşe yaprağını, yaprağın 2 cm. aşağısından kesip tarçına batırarak iç kapla diatomite koydum. tarçına bulamamın sebebi daha önce orkide başlıklarında okuduğum üzere bazı arkadaşların çürüyen kökleri temizledikten, sağlam kökleri korumak amacaıyla bu uygulamayı yapmalarıydı. aslında bir deneme yapmak istemiştim. diatomit dolu iç kabı tabanında su olan başka bir kaba oturttum. yanılmışım menekşe tarçını sevmiyormuş. dün kontrol etmek amacıyla yaprağı çıkarttım ve çürüme başlamıştı. çürüyen kısmı kesip tarçınsız bir şekilde tekrar aynı işlemleri yaptım.sonucu bildireceğim.

fahriyee 29-11-2010 23:35

Sevgili sehersin; haberine çok sevindim,inşallah başarılı olursun.Azmin elinden ne kurtulmuş ki?...

fahriyee 29-11-2010 23:43

Ben de topraksız kültür ile menekşe yetiştirmek istiyorum.Ama dış kap ve iç kap seçimi konusunda kararsızım.Resimleri incelediğimde tamam böyle olacak diyemiyorum.(herkes farklı uygulamış).Mesela kapların çap farkı olmalı mı,ya da iç kap dıştakine sıkıca mı oturmalı?Dış ve iç kapların tabanı arasında mesafe olmalı mı v.s?

Hydrosuccess 30-11-2010 07:21

Sayın Fahriyee, tüm sorularınızın cevapları Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi başlığında mevcut.Tekrar incelemenizi öneririm.

sevim.K 30-11-2010 09:31

Sn Hydrosuccess; yaşadığım yerde ihtiyacım olan bitki yetiştirmede gerekli ürünlerin çoğunu temin edemiyorum. İnternet üzerinden alışveriş yaptığım bir iki yerde de diatomit ile ilgili olarak yardımcı olamadılar. İnternette yaptığım araştırmada alabileceğim bir iki yer buldum ancak deneme amacıyla çok az ihtiyacım olması ve satılan miktarların başlangıç olarak bana fazla gelmesi nedeniyle almadım. Elimde şuan vermikulit var. Vermikulitle bir iki yaprak köklendirme ve yetiştirme denemesi yapmak istiyorum. Aynı sonucu alacağımdan emin değilim ama malzeme temin edinceye kadar deneyeceğim, bakalım.

Hydrosuccess 30-11-2010 14:59

Sayın Sevim.K vermikülit ile de çalışma yapabilirsiniz.Benim denemediğim bir materyal sonuçları benim için de ilginç olacak.

flowers 26 30-11-2010 15:07

Hhatice cevabın için teşekkürler.Bu fırınlama işlemini evdeki fırında yapabilirmiyim?Ne kadar süre bekletmem gerekir?

Orkun Kırcı 30-11-2010 19:17

Ben anaç menekşemin kök kısmından ayırdığım birkaç yapraklı köklü minişlerimi vermikülit-perlit karışımına aldım(sera kabında) topraksız deneme amaçlı. Yaklaşık 10 gün oldu olumsuz bir durum oluşmadı. Bakalım devamında ne olacak.

sevim.K 01-12-2010 05:12

Niye perlitle karıştırdın Orkun:confused:

yeşillim 01-12-2010 10:50

Sayın özlem, önceleri yaprak çeliğinin sap kısmımlarının birleştirilmesiyle denemeler yapardınız !
Elde ettiğiniz renkler mevcut mu, durum nedir?
Teşekkür ediyorum.

fahriyee 01-12-2010 11:06

Hoya başlığını inceliyorum,teşekkürler Hydrosuccess...
Sevgili Zappie;çizme kabındaki yapraklar ne durumda?

Orkun Kırcı 01-12-2010 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 721435)
Niye perlitle karıştırdın Orkun:confused:

Adı üstünde "deneme" öğretmenim. Bakalım sonuç ne olacak :)

özlem11 01-12-2010 17:55

Evet Yeşillim şuan elimde 1 tane var...İlk çiçeğini normal açtı. Mor ve pembe karışımıydı yaprak olarak... Sadece Elimde mor yapraktan olan kısım kaldı... Oda yakında çiçeklenir... Eğer etkileşim olduysa muhakkak sonuç alırız....

zappie 01-12-2010 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 721510)
Hoya başlığını inceliyorum,teşekkürler Hydrosuccess...
Sevgili Zappie;çizme kabındaki yapraklar ne durumda?

Hepsi salata yapilabilecek kadar taze ve diri duruyorlar. :p
Kesilmelerinin ardindan tam bir ay gecti. Yavulari gormek icin bir ay daha beklerim artik.

katmer 01-12-2010 20:34

Benim Repkinaların yavruları 1 TL. büyüklüğüne ulaşmasına rağmen, birkaçı hala yavrusuz. Çok tuhaf...

maki01 01-12-2010 21:05

Benim Repkinalar da çok geç yavru verdi ve hala vermeyenler var. 3 ay oldu değil mi?

zappie 01-12-2010 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 721776)
Benim Repkinaların yavruları 1 TL. büyüklüğüne ulaşmasına rağmen, birkaçı hala yavrusuz. Çok tuhaf...

Benim en son No 4 Golubushka kalmisti, onun da topragini didikledim, seffaf doku gozuktu, picassolar bembeyaz geliyor zaten. Oldukca iri bir yavru gelecek sanirim. Ancak uc tane kivrik sapli vardi onlardan yavru alamadim, ugrasirken ikisini oldurdum. Hayatta kalanin uzerinde cok kucuk bir yavru belirdi. Ancak sunu farkettim, sapin kesik kismi mutlaka yere bakacak. Kivrik olduklari icin topraga kesik kisim havaya bakacak sekilde dikebilmistim bu uc taneyi. Yasatabildigim bir taneyi biraz akrobasi ile olmasi gerektigi sekilde tekrar diktim, hatta kesik yari toprak disinda kaldi. Simdi, keske saplari en basinda egri kisimlarindan keserek koklendirseymisim diyorum.

katmer 01-12-2010 21:49

Benim de yavru vermeyenler o şekildeler. Kesim şeklinden dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

zappie 01-12-2010 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 721820)
Benim de yavru vermeyenler o şekildeler. Kesim şeklinden dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

Yapraklar iyi durumda iseler, bence su icinde topragi cozerek yavru var mi kontrol edin. Sayet varsa buyuk ihtimalle ters yonde, yani toprak icine dogru buyuyorlardir. Yavru dogru yonde buyuyecek sekilde yeniden dikin. Baska bitkilerden biraz tecrubem var, yaprakta uretilen, koklenmeyi ve uremeyi saglayan bazi hormonlar kivrik yerde birikiyor, daha yukaridaki sap sonuna ulasamiyor, hem koklenme hem de yavrulama yavas oluyor. Sapi tamamen kesmeden, bu birikmenin oldugu bolgeye bir cizik atarak o bolgeden de yavrulama saglanabilir diye dusunuyorum.
Master tezi bile cikar bundan ;)

katmer 01-12-2010 22:45

Denemekte yarar var. Özellikle Primadonna "c" şeklinde.

fahriyee 03-12-2010 10:13

Repkina nedir arkadaşlar bu cahil menekşesevere söyleyin bari?Ardından Primadonna ''c'' çıkmış...

zappie 03-12-2010 10:24

Svetlana Repkina - Ukraynali bir yetistirici. Internette veya klubnika'nin kataloglarinda RS (Ruscasinda PC) ... seklinde baslayan cesitler. Agustos ayinda klubnika getirmisti Ukrayna'dan.
Primadonna c diye bir sey yok. Sadece kendisine gelen Primadonna yapraginin sapinin c seklinde oldugundan bahsetmis katmer.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025